Mesaj ferm al Patriarhului Daniel de Ziua Copilului. SEMNAL ASUPRA SEPARARII COPIIILOR DE PARINTI SI A REEDUCARII ACESTORA IMPOTRIVA FAMILIEI TRADITIONALE/ Apel pentru Camelia Smicala/ REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE – IN TOAMNA?/ USR si-a oficializat orientarea anti-familie. NICUSOR DAN SI-A DAT DEMISIA/ Cum se poate face praf, din cauze interne, CpF/ Antiteze “progresiste”. CUM ARATA LUMEA “VICE”?

1-06-2017 12 minute Sublinieri

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie) și al Duminicii Părinților și a Copiilor (4 iunie 2017):

Pentru a evidenția importanța familiei creștine în societate, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a stabilit, prin Hotărârea nr. 629/2009, ca prima duminică după ziua de 1 iunie să fie dedicată Părinţilor şi Copiilor.

În acest an, Duminica Părinților și a Copiilor coincide cu sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt, Duhul Adevărului, al unității și al comuniunii. Cu acest prilej, ne amintim cu recunoștință de părinții și bunicii noștri care ne-au transmis dreapta credinţă și dragostea jertfelnică, învățându-ne că doar prin rugăciune, viaţă curată şi fapte bune putem face roditoare darurile Duhului Sfânt, primite la Botez, spre a ajunge la asemănarea cu Dumnezeu Cel sfânt şi milostiv.

Înaintașii noștri ne-au lăsat moștenire valorile familiei creștine, precum și datoria de a le cultiva spre binele societății în care trăim. În contextul actual, ne confruntăm cu diferite crize ale vieții de familie: sărăcia materială, alcoolismul, violența domestică, avortul, divorţul şi depresia, plecarea părinților la muncă în străinătate, neglijarea copiilor şi lipsa de comunicare cu aceștia, însingurarea copiilor în mediul virtual şi abandonul şcolar. Semnalăm cu îngrijorare faptul că în unele țări occidentale s-a ajuns la separarea copiilor de proprii părinți și încercarea de reeducare a copiilor într-un spirit străin de valorile familiei naturale, tradiţionale.

Biserica Ortodoxă Română, împreună cu alte culte din România, promovează și apără familia formată din bărbat și femeie, deoarece aceasta este izvor de viaţă al societății umane. Familia naturală şi tradiţională are vocaţia sfântă de a fi conlucrare vie a omului cu Dumnezeu-Creatorul, pentru a dărui viaţă în timpul existenţei pământeşti şi a dobândi viaţa veșnică.

La nivelul Patriarhiei Române se acordă o atenție deosebită ocrotirii familiei creștine, prin: înființarea de centre de consiliere și sprijin pentru familiile aflate în dificultate; derularea de campanii umanitare în medii defavorizate; desfășurarea de proiecte educaționale de prevenire a abandonului școlar; organizarea de tabere pentru tineret, pelerinaje pe urmele sfinţilor, programe de voluntariat cu scop umanitar, precum şi alte activităţi sociale. Amintim că, în luna mai a acestui an (2017), declarat în Patriarhia Română drept Anul omagial alsfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, au fost premiați copii și tineri din toată țara, câștigători ai Concursului Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii. De asemenea, în luna septembrie a acestui an (2017), tineri creştini ortodocși din toată lumea se vor reuni la Iași, în continuarea întâlnirilor din anii precedenți, de la Baia Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti, în cadrul cărora și-au manifestat dorința de a fi înțeleși în aspirațiile lor și de a participa activ la proiectele și activitățile Bisericii. Astfel, copiii și tinerii participanți la aceste evenimente dau o mărturie publică a credinței lor în iubirea lui Hristos pentru toţi oamenii, cultivată în Familie, Biserică și Școală.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și a Duminicii Părinților și a Copiilor, adresăm felicitări și îndemnuri de încurajare și de susținere pentru toate familiile creștine, dar mai ales pentru familiile care au mulţi copii. Totodată ne rugăm Preasfintei Treimi să binecuvânteze pe toţi părinţii şi pe toţi copiii, să le dăruiască sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, întru mulţi şi fericiţi ani!

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

  • ActiveNews: 

Coaliția pentru Familie cere intervenția lui Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu în dramaticul caz al familiei Smicală din Finlanda: Faceți acest lucru în numele copiilor României și al demnității naționale

Coaliția pentru Familie este alături de Camelia Smicală, medicul din Neamț, care a plecat acum câțiva ani în Finlanda și care a rămas fără cei doi copilași care i-au fost luați de către Protecția Copilului din Finlanda, similară Barnevernet-ului din Norvegia.

Coaliția a transmis o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis și Prim-ministrului Sorin Grindeanu prin care li se cere intervenția în acest dramatic caz.

Iată scrisoarea deschisă:

„Excelenței Sale, Președintele României
Excelenței Sale, Prim-Ministrul Guvernului României

Pe 1 iunie, România aniversează Ziua Copilului, o sărbătoare națională care ar trebui să fie valabilă și pentru românii de pretutindeni, dintre care mulți sunt, din păcate, în situații familiale foarte grele.

Unul dintre aceste cazuri, care revoltă în această perioadă România, este cel al Cameliei Smicală – unul dintre cei mai apreciați medici români din Finlanda – care a fost despărțită abuziv de copiii săi minori. Maria și Mihai, cetățeni români și finlandezi, în vârstă de 10 și 11 ani, au fost luați de la casa lor într-un mod barbar și separați în centre de plasament distincte.

Copiii au fost încredințați mamei după divorțul acesteia de cetățeanul finlandez Petri Jalaskoski, care a agresat toți membrii familiei, inclusiv pe fiica mai mare a medicului român, Andreea Smicală, cetățean român. În urma acestor violențe, Camelia Smicală a ajuns în stradă, împreună cu cei trei copii ai săi, situație în care Ambasada și ambasadorul României de la acea dată, Cătălin Avramescu, nu au acordat celor patru cetățeni români nici un ajutor și nici o asistență, aceștia fiind lăsați efectiv la porțile Ambasadei.

Ulterior divorțului, viața familiei Smicală a revenit la normal. Până într-o zi, când, după cum a văzut întreaga Românie în imagini tulburătoare filmate, ofițeri speciali finlandezi au pătruns în casa medicului român, răpindu-i cu brutalitate pe cei doi copii din căminul lor. Intervenția s-a petrecut abuziv, fără a se prezenta un mandat judecătoresc. Conform instituției de „protecția copilului” din Finlanda, motivul oficial pentru care s-a recurs la acest act brutal ar fi fost acela că „mama are o relație prea afectivă cu copiii”. Cu alte cuvinte, o mamă este acuzată că își iubește copiii!

Neoficial, medicul român a fost „suspectat” că vrea să se întoarcă în România, împreună cu copiii săi. Dreptul la liberă circulație în țările UE este un drept inalienabil, a cărui respectare nu poate fi condiționată în Finlanda, ca și în România.

Conform unei analize a cazului, publicată de revista „Juridice” a Societății de Științe Juridice din România (*), Finlanda „încalcă flagrant” atât Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului cât și Declarația Universală a Drepturilor Omului. Este vorba de lipsirea de libertate a copiilor, de îngrădirea dreptului la libera circulație al întregii familii, începând cu anul 2010, de abuzuri fizice și psihice, de limitarea abuzivă a accesului mamei la proprii copii (ultima vizită i-a fost permisă după un interval de două luni), ș.a.

Autorităților diplomatice române din Finlanda, reprezentate de Consulul și Ambasadorul României la Helsinki, li s-a interzis să viziteze copiii sau să îi contacteze telefonic, încălcându-se astfel de Finlanda și Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice. Episcopului Macarie Drăgoi al Europei de Nord i s-a interzis, de asemenea, vizitarea copiilor pentru a le oferi Sfânta Împărtășanie, nerespectând astfel copiilor nici dreptul la credință, la propria religie.

Articolul 12 al Convenției ONU privind Drepturile Copilului obligă statele semnatare „să garanteze copilului capabil de discernământ dreptul de a-și exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îl privește, opiniile copilului urmând să fie luate în considerare ținându-se seama de vârsta sa și de gradul său de maturitate.” Conform înregistrărilor publice cu cei doi copii, ambii cer, cu disperare, să fie lăsați acasă la mama lor. Conform discuțiilor care se poartă în acest moment la fața locului, instituția de „Protecția copilului” din Finlanda nu dorește să negocieze nimic cu partea română.

Traumele psihice pe care le îndură, de doi ani, acești copii români sunt incalculabile dar, sperăm, cu ajutorul Dvs., reparabile. Este timpul să se spună STOP acestei suferințe continue!

Vă rugăm să interveniți cu autoritatea Dvs. de Președinte, respectiv Premier, al tuturor românilor, și să aparați drepturile încălcate ale celor patru cetățeni români – dintre care doi minori aflați în situație gravă. Vă rugăm, faceți acest lucru în numele copiilor României și al demnității naționale.

Sperăm ca de 1 iunie, zi oficială a Copilului alături de familie, să le urați „La Mulți Ani” în libertate lui Mihai și Mariei, alături de mama lor, Camelia Smicală”, se arată în încheierea scrisorii.

Referendumul pentru familie merge mai departe în Senat: Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru egalitate au avizat FAVORABIL demersul CPF

După ce a fost adoptat la Camera Deputaților, proiectul trece acum prin procedurile de avizare ale comisiilor Senatului României.

Astfel, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, dar și Comisia pentru egalitatea de șanse au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, proiectul legii de revizuire a art. 48(1) din Constituție, propus de cetățeni.

Proiectul de lege prevede modificarea articolului 48(1) din Constituția României, în sensul în care din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” , se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Revizuirea a fost propusă de un comitet de inițiativă format din 16 cetățeni, între care artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, soția lui Felix Tătaru, Nadia, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă, Mihai Gheorghiu, directorul adjunct al Muzeului Țăranului Român dar și Părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului. Toți aceștia s-au reunit sub numele de Coaliția pentru Familie.

[…]

AGERPRES: Revizuirea generală a Constituției este un deziderat realizabil în actuala legislatură? Ce considerați că trebuie modificat? Mai e de actualitate organizarea unui referendum pe tema definirii familiei prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie?

Călin Popescu-Tăriceanu: Tema revizuirii Constituției nu este una nouă. Știți bine că este foarte veche. Constatăm și în momentul de față viciile, dacă vreți, actualei Constituții, pe care în principal eu le consider legate de suprapunerea atribuțiilor și prerogativelor executive între Guvern și președinte. Ei bine, e necesară o modificare a Constituției, dar sigur că pragul de două treimi pentru modificarea Constituției în Parlament nu poate să fie atins oricum și eu m-aș bucura să existe un anumit consens la nivel partidelor politice. Avem o problemă însă aici, pentru că PNL este un partid care în lipsa unei ideologii și a unui program politic are o singură funcțiune și anume aceea de ajutor al președintelui și atunci, în momentul în care discutăm posibil despre anumite prerogative prezidențiale care nu își au locul în momentul de față în acea instituție, ne așteptăm la un blocaj din partea PNL și acest lucru nu este de ieri de astăzi. A funcționat și în 2012 și în 2013, aceeași atitudine când a fost vorba despre discutarea revizuirii Constituției. Nu aș putea spune că sunt foarte optimist cu privire la posibilitatea revizuirii Constituției, cu toate că nu mi se pare mai puțin necesară revizuirea ei.

AGERPRES: Și despre definirea familiei …
Călin Popescu-Tăriceanu: Despre modificarea constituțională în ceea ce privește referirea la alcătuirea familiei, suntem în fața unei situații inedite. O acțiune de strângere a unui număr impresionant de semnături, care relevă o anumită atitudine și o anumită tendință în societate. Este societatea românească astăzi mai dispusă să revină la modelele tradiționale de funcționare a ei? Se pare că există un sprijin consistent în acest sens și noi ca oameni politici nu putem totuși să neglijăm acest lucru. În paralel cu ceea ce înseamnă nevoia asigurării libertății fiecărui individ de a-și alege modul în care își construiește viața și drumul în viață. Deci, pentru mine ca liberal, vreau să mă înțelegeți că, fără să pot să desconsider opinia unui număr important al cetățenilor noștri, am în vedere și această necesitate de a acorda libertate fiecăruia de a-și alege calea în viață, dar, în același timp, este și o obligație politică, și una legală, și constituțională de a consulta cetățenii și, în urma consultării prin referendum, să știm exact ce avem de făcut. Acesta va fi, dacă vreți, parcursul pe care îl vom urmări și este cel mai probabil ca în toamna acestui an să fie întrunite condițiile necesare din punct de vedere legal pentru organizarea referendumului.

[…]

În urma înmulţirii articolelor, emisiunilor şi interviurilor care tratează Coaliţia pentru familie în mod partizan, tendenţios şi incorect facem următoarele precizări:

Initiativa Coaliţiei pentru familie respecta drepturile fundamentale ale omului, prevazute de Organizatia Natiunilor Unite in Carta Universala a Drepturilor Omului. Initiativa este nediscriminatorie, primind avizul de constituţionalitate al Curţii Constitutionale a Romaniei. Discursul public al reprezentantilor Coalitiei pentru Familie este unul responsabil şi tolerant, axat exclusiv pe conservarea valorilor umane fundamentale si a unui model ce stă la baza societatii umane universale: casatoria dintre un barbat si o femeie şi familia fondata pe aceasta uniune.

Conform cu onestitatea şi responsabilitatea ce trebuie sa caracterizeze fiecare fiinta umana, cu principiile deontologice si  legile României, toți furnizorii de servicii media audiovizuale si moderatorii acestora au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului, să respecte principiul imparțialității, al echilibrului si, prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor, să favorizeze libera formare a opiniilor. Anumite posturi de televiziune, radio, cotidiane online si presa scrisa formuleaza acuzații nefondate, creaza stiri manipulatoare, prezinta informatii nereale, profund distorsionate despre Coaliția pentru Familie si initiativa de modificare a Constitutiei României. În  cele mai multe cazuri. moderatorii emisiunilor radio si tv nu au solicitat invitatilor să probeze acuzațiile. Toate aceste derapaje majore vor ajunge probabil in manuale, ca probe ale unei deprecieri fără precedent a activității jurnalistice. Niciodată, cu excepţia „Pieţii Universităţii” din 1990,  nu a fost pusă în mişcare o campanie de presă atât de agresivă împotrivă unui demers civic, perfect legal şi constituţional. Niciodată propaganda negativă şi falsitatea nu au fost atât de prezente în mass media.

Facem totodată un apel la profesionalismul dumneavoastra, al oamenilor din mass media, care vă supuneţi în activitatea desfasurata principiilor morale si codului deontologic al jurnalismului. Acest moment, al dezbaterilor pe o tema atat de importanta pentru poporul roman, aceea a casatoriei si familiei, este unic in istoria Romaniei: 3.000.000 de romani s-au mobilizat in mod direct,  solicitand conservarea unei profunde realități umane și juridice: casatoria dintre un barbat si o femeie, ca unul din fundamentele familiei.

Timpul va trece peste noi toti. Aceasta initiativa are o miza ce transcende generatia noastra. Aceasta initiativa se refera la viitorul copiilor din aceasta tara. Noi toti va trebui sa ne prezentam la vot, în cazul convocării unui referendum, si sa alegem modelul de viata şi convieţuire pe care il vom pune in fata generatiilor viitoare de copii și tineri romani! Modul cum dumneavoastra veti reflecta realitatea va modifica opinii şi constiinte si va produce efecte profunde in istoria Romaniei. Să lăsăm poporului român dreptul inalienabil de a se exprima în cunoştinţă de cauză asupra acestui subiect, scutit fiind de de acuzaţii, de caracterizări jignitoare, de dezinformări.

Miercuri, 31 mai 2017, într-o ședință tensionată a Biroului Național al partidului, conducerea USR a decis prin vot ca partidul să se poziționeze împotriva modificării Constituției pentru definirea mai clară a familiei.

După vot, Nicuşor Dan – ales în urmă cu două săptămâni lider USR – a părăsit şedinţa, spunând că demisionează, au declarat pentru News.ro surse din partid. Ulterior, vicepreşedintele USR Elek Levente, preşedinte al USR Cluj, a declarat că Nicuşor Dan îşi va face publică joi decizia în privinţa demisiei.

Într-un mesaj ulterior postat pe Facebook, liderul USR a evitat să lămurească situația sa:

Biroul Naţional al USR a luat o decizie. E singura ştire pentru azi
Clotilde Armand, membră în Biroul Naţional al USR, a declarat miercuri:

Trebuie să aşteptăm cu toţii să se limpezească lucrurile şi să aflăm ceva oficial din partea partidului şi din partea lui Nicusor Dan. Este un moment în care se vor contura mai clar lucrurile în interiorul USR.

Faptul că astăzi s-a votat ca partidul să se pozitioneze împotriva redefinirii familiei nu înseamnă că în acest partid nu sunt şi crestin-democraţi sau conservatori, care nu trebuie neglijaţi.

Nicusor Dan a spus joi ca si-a dat demisia de la sefia USR si din partid din trei motive, cel mai important fiind cel de onoare, respectiv ca a promis oamenilor ca va fi loc in USR si pentru progresisti si pentru conservatori.

Birou National al USR a votat miercuri seara, intr-o sedinta tensionata, ca se va pozitiona impotriva demersului de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei ca uniune intre un barbat si o femeie.

Primul motiv, a spus fostul lider USR, este ca exista lucruri mai importante in Romania acum decat aceasta discutie, spunand ca “opinia sa ferma” este ca cel mai rau lucru care se intampla este problema coruptiei.

“Peste 20 de ani vor fura spunand ca apara traditiile”, a acuzat el.

Al doilea motiv, a continuat Dan, este pentru ca simt o datorie fata de oamenii care ne-au votat.

“Tema aceasta a familiei este o tema foarte importanta pentru ei, este o tema intima, care tine de identitate, de sentimentul religios”, a declarat deputatul, explicand ca USR a fost votat si de oameni care sprijina referendumul de modificare a Constitutiei, si de oameni care nu sunt de acord.

“Este convingerea mea ferma ca USR trebuie sa se adreseze si unora si altora”.
Nicusor Dan a continuat spunand ca ar fi putut sa treaca peste aceste doua motive, respectand principiul democratic potrivit caruia majoritatea are intotdeauna dreptate, dar decisiv a fost al treilea motiv, care tine de onoare.

“In etapele de formare ale acestui partid, in zecile de intalniri pe care le-am avut cu oamenii, le-am promis – si a fost o promisiune a mea personala – ca in partidul acesta este loc pentru toata lumea: si pentru progresisti si pentru conservatori. Culmea este ca aceasta reteta a functionat, am avut colegi progresisti care au lucrat foarte bine cu colegi conservatori”, a spus fostul presedintele al Uniunii Salvati Romania.

“Aceasta decizie vine sa spuna ca unii dintre colegii nostri sunt colegi de mana doua, ca aceste convingeri intime ale lorintra in contradictie cu directia in care partidul vrea sa mearga”, a declarat Nicusor Dan,

“E o chestiune de onoare si asta antreneaza demisia mea azi din USR. Nu e nimic dramatic, este o constructie cu multi oameni. In constructia asta a aparut o majoritate care vrea sa mearga intr-o directie. Eu nu cred ca este o directie buna. Le urez succes”, a mai spus el.

  • Iulian Capsali:

Consecințe

Odată cu îndepărtarea lui Nicuşor Dan din conducerea USR, ca urmare a presiunilor interne, ce a urmat marginalizării lui Clotilde Armand, gruparea Soros a lui Ghinea şi Goțiu, sexo-marxistă, va prelua conducerea formațiunii. Cei doi sunt naivii care au atras la rândul lor alți naivi.

Era elementar să-şi dea seama că odată lansat sloganul schimbării clasei politice la întrunirea ONG -urilor Soros de la Cotroceni, sub oblăduirea Sandrei Pralong si cu sprijinul serviciilor, se va ajunge inevitabil aici. Probabil că în scurt timp Remus Cernea, activiştii din presă şi cei din Demos vor fi cooptați în formațiune, care va fi una pur stângistă, pe model Syriza sau Podemos.

  • Anghel Buturuga:

Cum se poate alege praful de demersul CpF

Una din temele de atac ale taberei “progresiste” este ca demersul pro-familie e sustinut de neoprotestanti (mai ales cei americani). Si s-au gandit unii dintre ei ca daca s-ar face tapaj pe tema asta, romanu’ verde, din cauza intolerantei, nu ar mai agrea si nu s-ar mai duce la referendumul pentru revizuirea Constitutiei. Asta spune ceva despre nivelul intelectual al unora din tabara respectiva, dar mai spune ceva si despre cat de prost il cred ei pe roman, de vreme ce isi inchipuie ca o sa mearga cu trucuri de acest gen.

Totusi, exista un risc, cu totul altul decat isi inchipuie progresistii, si pe care “familistii” ar trebui sa-l constientizeze. Un grup de intelectuali care, brusc, a inceput sa-si aduca aminte ca apa e uda, iarba e verde si cerul albastru. Asta dupa ce ani de zile preocuparea lor de frunte era batalia politica pentru fantose ipocrite ca “statul de drept” basescian si capitalism salbatic. Frecventat si adus in Biserica, poate si pe filiera felixtatara, grupul acesta are o mare calitate: face praf pe orice pune mana si are miza mare si cu impact social. Pana si detestatul regim basescu, fara prezenta lor, ar fi avut un aspect ceva mai inghitibil, caci politicianismul veros ramane, totusi, politicianism, pe cand intelectualul angajat cu arme si bagaje (din cauze fripturistice) este tot ce poti sa vezi mai rau si tot ce poate sa fie mai ridicol.

Acest grup de intelectuali sesizeaza o noua oportunitate de plasare in fruntea mesei. De cantat la inca o nunta. Iar stilul lor e genul: “vreau si eu si vreau acum si vreau doar eu! Si fac eforturi monumentale sa o fac intr-un stil strident care sa-ti scoata ochii si sa-ti zgarie urechile, ca altfel nu stiu! La lupta baieti, nu fiti cacaciosi!”

Nunta si masa este Coalitia pentru Familie si, mai in spate, BOR. Daca CpF vrea neaparat sa devina nepopulara, sa se transforme intr-o chestie elitista in sens prost, (elitism coanachirita gen), sa mearga pe mana acestui grup de intelectuali. Daca, totusi, se gandeste ca vrea sa castige un referendum, continua sa-si faca treaba cu aia care chiar pun umarul si fac ceva real, chiar daca mai putin vizibil si strident. Si continua sa aiba priza in social, ca asta e esenta. Intelectualii respectivi nu sunt eficienti nici in termeni de combat public ideologic (nu iti trebuie doar idei, ci si stil si prezenta), nici in termeni de imbunatatire a comunicarii. Iar la ce se pricep, adica munca academica de impact real (nu carti de vulgarizare), au cam renuntat intre timp.

Prezenta acestor oameni poate fi utila daca sunt incadrati in ceva care nu va fi controlat de ei si nici nu ii va pune in rol de primadona. Pot fi buni pentru atragerea acelei audiente pe care inca o mai au. Dar audienta lor este inevitabil restransa…

Una din tezele ”progresistilor” este urmatoarea:

poti fi crestin si tolerant fata de homosexuali, adica deschis ideii de casatorie (caci ”drepturi”). De pilda, Sorin Cucerai sustine ceva de genul, dar nu e singurul.

Nu, nu poti. Inclusiv dintr-o perspectiva ”de stanga”. Sa luam, de exemplu, profetii VT, care acuzau nedreptatea, judecata stramba, impilarea saracului, lasarea de izbeliste a vaduvei si a orfanului (niste asistati social), abuzurile si agresiunea celor puternici asupra celor slabi.

Ei bine, aceasta critica vehementa sociala spune mereu acelasi lucru: nedreptatea sociala este in profunda legatura cu nedreptatea etica. Desfranarea, adulterul, sodomia, toate acestea potentau si alimentau nedreptatea sociala, fiind vazute de profetii VT ca acte similare de rapt, siluire si agresiune asupra aproapelui. Transgresarea normelor firii este tot o nedreptate.

Mostenirea profetica a VT a fost preluata integral in crestinism. De aceea, pentru un crestin, ca-i ”de stanga” sau ”de dreapta”, calcarea normelor firii merge in tandem cu nedreptatea sociala. Acolo unde vei avea comportante nefiresti, acolo vei avea o dubla salbaticie: una la nivelul relatiilor trupesti, cealalta, ca o alta fata a aceleasi monezi, la nivelul relatiilor sociale.

Daca ne uitam la societatile capitalismului hedonist de astazi vedem ca aceasta viziune este perfect adevarata.

Vice este una dintre sursele de propaganda anti-CpF cele mai abjecte.

Una din tezele enuntate des este urmatoarea: cu ce ne afecteaza pe noi, aia hetero, casatoria gay?

Pai pentru ca nu e vorba doar despre casatoria gay si nu e vorba doar despre ”drepturi” (macar de-ar fi asta). Raspunsul se afla la Vice Canada, filiala din Canada a aceluiasi media outlet (”alternativ”).

Este vorba despre un model de societate. E bine sa aplaudam identitati fluide de gen si ocupatii cum ar fi ”sex work”-ul? Zic si eu, intreb! Nu dau cu parul. Pentru ca asta e societatea ideala pe care ne-o propun antihomofobii. Ce fel de lume jalnica trebuie sa fie aia in care singura satisfactie a unui om este sa-si bage niste cercei in limba, sa isi refuze identitatea biologica si sa se prostitueze?!

Daca ma gandesc mai bine, in aceasta privinta, Marx era un inocent. Ne suparam pe el degeaba. In lumea lui comunista, emanciparea insemna sa lucrezi dupa puteri si sa ti se dea dupa nevoi, precum si sa poti sa fii dimineata miner, iar la pranz pictor.

Ei bine, in lumea acestor ”progresisti”, emanciparea inseamna sa fii mandru ca te prostituezi.

Why I…Love Being A Sex Worker

Why I love being a sex worker. http://bit.ly/2qxWEp3

Publicată de VICE Canada pe 29 Mai 2017


Categorii

Confiscarea copiilor de catre stat, Homosexualitate, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Mesaj ferm al Patriarhului Daniel de Ziua Copilului. SEMNAL ASUPRA SEPARARII COPIIILOR DE PARINTI SI A REEDUCARII ACESTORA IMPOTRIVA FAMILIEI TRADITIONALE/ Apel pentru Camelia Smicala/ REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE – IN TOAMNA?/ USR si-a oficializat orientarea anti-familie. NICUSOR DAN SI-A DAT DEMISIA/ Cum se poate face praf, din cauze interne, CpF/ Antiteze “progresiste”. CUM ARATA LUMEA “VICE”?

  1. Denumirea „Vice” spune totul. Culmea că nu și pentru cei în cauză. Oare de ce? Cumva ca să ajungem și noi, restul, în același stadiu?

  2. Waaa…Vice e cea mai tare la jurnalism…nu stiti voi de astea .Au cu toti drogatii de pe pamant.

  3. Pingback: Actualizat. DEZBATEREA INTEGRALA PRO SI CONTRA REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE [Recurs la morala, TVR 1, Video]/ PROGRESISTII IN ACTIUNE. Tactica punerii la stalpul infamiei prin etichetari infamante. CpF, ACUZATA MINCINOS DE FASCISM - Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: COPIII - AI NOSTRI ORI AI STATULUI? Cum se instaureaza, sub pretextul interzicerii pedepselor fizice, o reala POLITIE A FAMILIEI
  5. Pingback: PROTEST PENTRU FAMILIA CAMELIEI SMICALA. Autoritatile vor sa-i puna diagnostic de ADHD unuia din fratii rapiti, pentru a-i "neutraliza" protestele/ "Oricând se poate întâmpla să ajungem într-o situație similară"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare