De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală? SE PARE CĂ MARIA ȘI MIHAI AU FOST INTERNAȚI ÎN CENTRE DE TRATAMENT PSIHIATRIC AFLATE LA MARE DISTANȚĂ, fără acordul mamei, unde există temerea că sunt supuși unor tratamente degradante (VIDEO)

11-02-2020 8 minute Sublinieri

A7TV:

5 ani. 5 ani de când au doborât ușa și au luat copiii Cameliei: Mihai și Maria. Motivul? Ar fi auzit că doresc să se întoarcă în România… După câteva "evadări" din centrele de plasament unde erau ținuți forțat de autoritățile finlandeze, au fost închiși în instituții psihiatrice. În prezent, Maria este la 360 de km de casă, iar Mihai se roagă zilnic să ducă o viață normală. Deși, fără să ai voie să îți vezi mama și nici sora, numai normal nu poate fi. ASTĂZI la ALĂTURI DE TINE vom fi ALĂTURI DE CAMELIA. Va interveni prin Skype și ne va spune povestea ei, vor veni în platou un avocat și un psihoterapeut, iar MAE ne-a trimis o scrisoare. Haideți să fim ALĂTURI DE CAMELIA, Mihai și Maria. Să o ajutăm să își recupereze copiii și să vină acasă, în România.

Publicată de A7TV pe Luni, 10 februarie 2020

5 ani. 5 ani de când au doborât ușa și au luat copiii Cameliei: Mihai și Maria. Motivul? Ar fi auzit că doresc să se întoarcă în România… După câteva “evadări” din centrele de plasament unde erau ținuți forțat de autoritățile finlandeze, au fost închiși în instituții psihiatrice. În prezent, Maria este la 360 de km de casă, iar Mihai se roagă zilnic să ducă o viață normală. Deși, fără să ai voie să îți vezi mama și nici sora, numai normal nu poate fi. ASTĂZI la ALĂTURI DE TINE vom fi ALĂTURI DE CAMELIA. Va interveni prin Skype și ne va spune povestea ei, vor veni în platou un avocat și un psihoterapeut, iar MAE ne-a trimis o scrisoare. Haideți să fim ALĂTURI DE CAMELIA, Mihai și Maria. Să o ajutăm să își recupereze copiii și să vină acasă, în România.
***

Stiri pentru viata:

Maria Smicală a fost dusă într-un centru pentru adolescenți cu probleme neurologice și de sănătate mentală

Camelia Smicală a anunțat pe Facebook unde a fost dusă Maria Smicală: la centrul Attendo Wihtori din localitatea Savonlinna, situată la peste 360 de kilometri distanță de orașul Tampere, în care locuiește mama ei. Mama ei, deși are custodia fetei prin decizie judecătorească, nu a fost consultată cu privire la decizie.

Centrul este unul pentru adolescenți cu dizabilități severe și probleme mentale. Iată ce scrie pe site-ul lor:

„Attendo Wihtori oferă îngrijiri instituționale specializate pentru adolescenți cu vârste între 12 și 17 ani care au nevoie de plasament de reabilitare în perioade de criză. Ariile de expertiză ale Attendo Wihtori includ competență psihiatrică pentru copil și adolescent și asistență neuropsihiatrică și pentru dizabilități.”

Pagina de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei anunță că Mihai este închis în cu totul alt centru și comentează:

„Așadar, asistăm la un set de decizii și măsuri aplicate cu bună știință – indiferent de impactul devastator, cu urmări cel mai probabil pe viață asupra copiilor – toate gândite nu numai în contradicție cu nevoile, capacitățile și interesele lor, cât mai ales cu scopul evident de a asigura suspendarea relațiilor între frați și blocarea oricărei posibilități de reîntregire a familiei Smicală.”

Este evident că acest loc este unul în care copilei i se va aplica un „tratament de corecție” și va fi tratată ca toți ceilalți „pacienți”.Se va transforma și ea într-un „pacient” asemenea acestora?

Camelia Smicală: „Vă rugăm frumos să nu-i lăsați să-i distrugă pe Mihai și pe Maria! Uitați-vă la pozele cu ei când erau acasă!”

Cameliei Smicală tocmai i s-a confirmat că cei doi copii ai săi evadați din centrele de plasament unde erau ținuți forțat de autoritățile finlandeze au fost închiși în instituții psihiatrice.

Copiii au fost despărțiți unul de celălalt, iar Maria a fost dusă la peste 360 de kilometri distanță de casa mamei sale, într-o instituție care pare mai degrabă spital de psihiatrie decât centru de recuperare pentru copiii care au trecut printr-o „criză”, după cum scrie pe site-ul instituției.

Camelia Smicală a lansat un apel pe Facebook:

„Vă rugăm frumos să nu-i lăsați să-i distrugă pe Mihai și pe Maria! Uitați-vă la pozele cu ei când erau acasă!”

Într-adevăr, după doi ani în care copiilor nu li s-a permis să-și vadă mama, copiii au primit permisiunea să o viziteze în weekend o dată la trei săptămâni. Aceasta s-a produs după intervenția organizației de apărarea drepturilor omului ADF International. În fotografiile din aceste weekenduri petrecute alături de mama lor, Camelia Smicală, și de sora lor mai mare, Andreea, copii radiază.

Camelia SMICALĂ face publice STRIGĂTELE de AJUTOR ale COPIILOR ei

Camelia Smicală a făcut publice câteva capturi de ecran cu mesajele trimise de copii ei și avocatului lor în timp ce erau ținuți în centrele de plasament din care au fugit anul trecut. Între timp, poliția i-a găsit și au fost duși cu forța, fără acordul mamei (care deține custodia conform unei decizii judecătorești), în centre de tratament psihiatric, ceea ce reprezintă un abuz major.

Românca a scris pe Facebook:

„Dacă li se întâmplă ceva, toți cei care s-au uitat nepăsători la tortura noastră sunt vinovați. Mai jos, mesajele disperare ale copiilor, dovezi că au fost torturați, dovezi că au fugit fără ca eu să fiu implicată în fuga lor. Dovezi, că au fugit din cauză că nu au mai suportat tortura. La fiecare screen-shot voi pune traducerea în românește. De dimineață am o stare de neliniște, pe care o am de obicei când li se întâmplă ceva rău copiilor. Sper să îi apere Dumnezeu! Vă rog să citiți traducerea din dreptul fiecărei poze!”

Mesajele tulburătoare ale copiilor

Nota redacției: Petri e tatăl biologic și extrem de violent al copiilor, care nu mai are nici custodie comună după divorț. Andreea e sora mai mare a copiilor. Anna Metteri este lector universitar în domeniul asistenței sociale și a fost martoră la răpirea abuzivă a copiilor Smicală de lângă mama lor, în 2015.


17.11.2019 (la 2 zile după ce Mihai a fugit):”Bună, Samu (avocatul copiilor). Sunt Mihai. Te rog să vorbești cu Anna Metteri și cu oficialii români! Am aflat că ar trebui să vină o echipă în Finlanda dar finlandezii nu îi primesc. Îți dau voie să vorbești cu oricine ne poate ajuta. Nu mă pot întoarce la casa de copii deoarece nu sunt în siguranță acolo. Stau la prieteni până se rezolvă situația. „.
(Urmează un mesaj trimis lui Mihai de Anna Metteri, pe care Mihai mi l-a retrimis. Anna încearcă să îl liniștească pe Mihai.)


„Bună, Samu! Sunt Mihai. Mariei I s-a rezervat timp (nb. la un psihiatru neutru pentru evaluare) sâmbăta viitoare la ora 13. Nu spune asta socialului, pentru că ne vor face probleme! Și rezervarea mea de la terapie, de pe 21, a anulat-o socialul. Sună la social și spune-le că nu au dreptul să îmi anuleze terapia deoarece este deja plătită! Să nu cumva să spui că Maria are rezervat timp deoarece este important să avem dovada altui psihiatru.”


„Bună, Samu! Sunt Mihai. Poți să faci plângere la poliție din partea mea și a lui Maria, pentru tortura psihică la care ne supune socialul? Am aflat că îi iau telefonul Mariei. Trebuie să vorbim! Putem vorbi mâine după ora 16?”


„Bună, Samu! Sunt Mihai. Sunt îngrijorat deoarece socialul a spus că dacă Petri nu vine la discuții, totul se lungește. Este asta legal? Poți stabili o oră când putem discuta?”


„Bună! Sunt Maria Jalaskoski. Vă cer să ne ajutați pe mine și pe fratele meu, Mihai Jalaskoski! (Maria a scris la KRP-Poliția centrală finlandeză). [Am acum] 13 ani și protecția copilului din Tampere ne torturează deja de 3 ani și sunt extrem de epuizată din această cauză și nu mai rezist asta. Ne-au luat de acasă pe bază de minciuni și nimeni nu ne ascultă. Cei de la Kissankello și cei de la social mă amenință tot timpul ba ca îmi iau telefonul, ba că nu îmi văd prietenii și trăiesc în frică. Am citit în ziar că ați ajutat alți copii și mama mi-a spus la fel, așa că, vă rog să ne ajutați!”


Maria: „azi m-au acuzat că nu aș fi venit cu autobuzul de la școală, ci că m-ai fi adus tu cu mașina „Mi-e frică că o să mă pedepsească. Mi-e frică! Vreau să vorbesc cu tine!”


„sunt extrem de șocată pentru că socialul a spus că nu vom ajunge acasă. E ceasta este tortură psihică și eu nu mai suport. Vreau să faci plângere la poliție pentru tot ceea ce îmi fac!” Maria


„Mama ne-a susținut tot timpul, ea ne-a cumpărat haine și tot ea mi-a spus să merg la Juhannuskylän gimnaziu. Tot mama ne-a dat bani și a avut tot timpul grijă de noi. Sora noastră mai mare a locuit tot timpul cu mama și ea este foarte bine crescută și un elev de nota 10. Ce a făcut Petri? NIMIC! Nouă ne era foarte bine acasă și vrem mai multe vizite acasă. Și vrem să mergem în vacanța de toamnă în România la bunicii noștri. Lor le este frică să zboare cu avionul. Este dreptul nostru să ne vedem bunicii. Și vrem acasă de tot! Și vrem o evaluare psihologică la Maria Salmi sau Liisa Nurminen Sau altcineva dar nu la TAYS (spitalul universitar Tampere). Noi nu avem nici o problemă psihică. Nu am vorbit niciodată cu Jonna sau cu Reija Latva (cei de la TAYS care țin copiii în închisori și scriu rapoarte, fără să fi vorbit cu copiii). La școală nu a spus nimeni că am avea probleme în familie sau probleme psihice. Mama a avut grijă de noi tot timpul, indiferent de condiții și vrem acasă. Simt ca și cum as fi în închisoare și sunt pedepsit”.

Românii o susțin pe Camelia Smicală: „Să ne implicăm! Mâine poate fi copilul meu sau al tău!”

Românii continuă să protesteze pe Facebook și în locuri publice, transmițând mesaje de susținere pentru Camelia Smicală și copiii ei abuziv ținuți în instituții sociale din Finlanda.

Într-o biserică din Târgu Frumos, județul Iași, credincioșii și preotul s-au fotografiat ținând un mesaj, scris în engleză, de sprijin pentru Camelia Smicală și copiii ei. La postarea de imaginilor pe Facebook, au adăugat următorul mesaj:

„Să ne implicăm! Mâine poate fi copilul meu sau al tău! Să fim cu toții uniți pentru copiii Cameliei SMICALĂ!”

Camelia Smicală a anunțat de curând că Maria a fost despărțită din nou de fratele ei, Mihai, și dusă într-un centru îndepărtat, cu regim special, destinat copiilor cu probleme de dezvoltare și comportament.

De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală

Copiii Mihai și Maria Smicală au fugit din centrele de plasament finlandeze în care erau ținuți cu forța de teama relelor tratamente, printre care au menționat, în înregistrări audio, izolarea și interdicția de a mai frecventa școala. Mihai a fost acceptat la unul din cele mai bune gimnazii din Finlanda și vrea să devină avocat.

După ce au fost găsiți de poliție, copiii au fost duși într-o locație necunoscută. Camelia Smicală bănuiește că Mihai și Maria se află în clinici de psihiatrie, ceea ce ar reprezenta un nou abuz adăugat celorlalte. Protestele continuă în fața Ambasadei Finlandei de la București și în acest final de săptămână.

Camelia Smicală a explicat mereu că autoritățile finlandeze de protecția copilului nu vor să-și recunoască abuzurile în cazul copiilor ei, deoarece abuzul a devenit modul lor de lucru. Dacă îi „eliberează”, vor fi nevoiți să facă același lucru și cu alte mii de copii care generează venituri uriașe din bani publici.

La o populație de 5,4 milioane, Finlanda are 89 de centre de copii, 615 furnizori de servicii conexe și 4.290 de familii sociale (de plasament). Prin comparație, România are doar în jur de 2.000 de familii de plasament și, pentru a dezinstituționaliza toți copiii din sistem, are nevoie în total de 4.000 de familii de plasament. Este o cerință europeană, deoarece standardele în domeniu spun că, pentru copii, cel mai benefic este mediul familial, nu centrul de plasament.

Tampere, municipalitatea finlandeză care a decis să-i ia pe Mihai și Maria Smicală de lângă mama lor, ignorând custodia acordată acesteia de către un judecător, a avut în 2018 un buget de servicii sociale pentru copii în valoare de aproape 48 de milioane de euro.

Organizația finlandeză Lokakuun Liike avertizează că Finlanda are cea mai mare rată de copii în plasament. În marile orașe, unu din zece copii primește o formă sau alta de asistență socială, iar unu din douăzeci ajung în plasament. Organizația mai acuză că există multe verdicte de încălcare a drepturilor omului la CEDO în legătură cu serviciile de protecția copilului din această țară și că Finlanda nu are organisme oficiale de supraveghere și control în domeniu. Estimarea organizației este că, la nivel național, un miliard de euro se cheltuie numai pe costurile de plasament. O familie de plasament poate primi până la 30.000 de euro pe an pentru un copil, din care o treime sunt scutiți de impozit. Pe lângă aceasta, familiile de plasament mai primesc și alte forme de ajutor financiar și beneficii. Yle.fi a calculat că, în 2014, costul mediu per copil în sistemul de protecție socială a fost de 51.174 euro.

Finlandezii nu au renunțat însă nici la centrele de copii. Iar o cercetare făcută de platforma online a televiziunii publice finlandeze a descoperit că, între 2017 și 2019, o zecime din căminele de plasament din Finlanda înregistraseră neregularități în întocmirea documentației, încălcări ale drepturilor omului și ale legii de protecția copilului. În presa finlandeză apar periodic știri despre investigații ale poliției cu privire la relele tratamente aplicate copiilor aflați în centrele de plasament din această țară.

Lokakuun Liike mai estimează că 20% din copiii aflați în sistemul de protecție socială au fost luați din familie împotriva voinței lor și fără consimțământul părinților.Reunirea acestor familii este foarte rară în Finlanda, iar plasamentul este de obicei permanent, precizează Lokakuun Liike, adăugând că aceasta contravine Convenției Internaționale a Drepturilor Omului.

***

Adrian Cristea:

Când țara care plimbă tot felul de oengioace, morăroaice, chirili și ștefănuți pe la recepții și cârciumi, bagă o fetiță de 13 ani PERFECT SĂNĂTOASĂ, într-un centru pentru copii cu boli psihiatrice grave, nu mai se lasă cu scandal? Când e una dintre țările alea ” de afară” nu mai e violență, abuz, nenorocire, sfârșire, îndobitocire? Nimic? Zic și eu că na, văd tot felul de “luptători” sau de “reformatori” cu mintea plină de haștagism, de europenism care au ca scop și ca drept să ne salveze de noi înșine, că nu zic nimic despre anumite cazuri. Sigur, eu nu zic că ar fi PLĂTIȚI să facă propagandă, Doamne ferește! Dar vreau să înțeleg algoritmul după care funcționează acești pedagogi care educă societatea cu mu*a în gură și punga de rahat în mână, atunci când sar de 100 m la un scandal monden de duzină și tac la abuzurile comise asupra unei fetițe. Ajutați-mă! Ofer premiu, un bolovan aruncat de fondatorii #rezist în Patriarhie, în anul 2015, obiect istoric de la nașterea mișcării care va salva țara de noi și pe noi de noi înșine.

***

Razboiul informational:

Gestul urat al ambasadei Finlandei față de grupul de solidaritate pentru Camelia Smicală

În data de 7 februarie 2020 grupul de solidaritate pentru Camelia Smicală a depus un memoriu la ambasada Finlandei din Bucureşti, dar surpriza: delegaţia a fost întâmpinată cu uşa închisă şi draperiile trase. Este pentru prima oară în ultimi ani când se întâmplă o asemenea situaţie. La toate protestele de până acum, inclusiv la ambasadele unor ţări considerate cu probleme la capitolul drepturile omului precum Ucraina sau Federaţia Rusă petiţiile au fost primite şi protestatari ascultaţi.

După mai multe săptămâni de proteste, vizavi de situaţia aberantă din Finlanda unde copii doctoriţei Camelia Smicala sunt separaţi de mama lor de 1583 de zile, grupul de iniţiativă a depus un memoriu, la Ambasada Finlandei. Dispreţ şi arogantă este ce a găsit grupul de iniţiativă, o atitudine ca în Kafka (Kafkaesque), unde petiţionari au aflat la poarta ambasadei că vor trebui să trimită memoriul prin poştă pentru a primi un număr inventar. Deşi ziua şi ora depuneri petiţiei fusese de mult anunţată Ambasada nu a dorit să primească petiţia sau să discute cu grupul de iniţiativă.

„Am venit azi să depunem un memoriu la Ambasada Finlandei din București și nu numai că nu ne-au deschis ușa ci nici măcar nu au răspuns la interfon – așa bine decurge dialogul și colaborarea cu angajații Ambasadei Finlandei în vederea găsirii celei mai bune soluții în vederea reîntregirii familiei D-nei Doctor Camelia Smicală”. a declarat doamna Angela Negrotă.

[…]

Legaturi:

”CAPTIVI ÎN ȚARA FERICIRII” – emisiune TVR despre Camelia Smicală și copiii săi (VIDEO)/ PS Macarie Drăgoi invocă necazurile familiei SMICALĂ în Pastorala Crăciunului 2019

PREASFINȚITUL MACARIE împreună cu enoriașii de la Stockholm, în rugăciune CU și PENTRU CAMELIA SMICALĂ (video, text): “SUNTEM ÎMPREUNĂ! Aceasta înseamnă Biserica. SĂ TE DOARĂ ATUNCI CÂND FRATELE TĂU ESTE ÎN DURERE. Este cumplit atunci când dragostea de mamă, afecțiunea fraternă și nevoia de familie SUNT CĂLCATE ÎN PICIOARE”

STRIGĂTUL COPIILOR MIHAI ȘI MARIA SMICALĂ: “Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!”. DUREREA UNEI MAME, COMPASIUNEA ACTIVĂ A UNUI ARHIEREU – PREASFINȚITUL MACARIE DRĂGOI: “Iubită mamă Camelia-Mihaela, Dumnezeu te vede și te aude, iar noi îți suntem alături și nu putem rămâne indiferenți, reci și nepăsători față de durerea ta de mamă” (VIDEO, TEXT)

EPISCOPUL EUROPEI DE NORD, ÎN CONTINUARE ALĂTURI DE COPIII ROMÂNI PERSECUTAȚI NEMILOS DE STATUL FINLANDEZ ȘI ALĂTURI DE MAMA LOR, CAMELIA (video)/ Pr. Radu Preda: “Cazul de faţă reprezintă traducerea INFERNULUI pe finlandeză, este un SCENARIU DE GROAZĂ”

„Situația familiei medicului român din Finlanda SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE din ce în ce mai mult”. COPIII CAMELIEI SMICALĂ AU FOST GĂSIȚI DE POLIȚIA FINLANDEZĂ: “Copiii au fost duși la psihiatrie, iar pe mine mă vor închide”/ PS MACARIE cere autorităților române să se IMPLICE mai mult “PENTRU A ÎMPIEDICA O TRAGEDIE ȘI MAI MARE”/ Un europarlamentar român îi scrie prim-ministrului finlandez

“Reducerea la tacere naste sfinti si monstri” – STRIGATUL STINS AL UNEI MAME careia i s-au furat copiii de 2 ani… CAZUL COPIILOR CAMELIEI SMICALA DIN FINLANDA, confiscati si ucisi psihologic lent si… “legal” de autoritatile unui STAT EUROPEAN, in INDIFERENTA SI UITAREA tuturor

CAMELIA SMICALĂ, mama din Finlanda care se lupta pentru recuperarea copiilor ei luati abuziv, se afla IN ROMÂNIA – stiri TVR si Antena 1 (VIDEO)

FINLANDA TERORIZEAZĂ ȘI TORTUREAZĂ COPIII ROMÂNI SEPARAȚI ABUZIV DE MAMA LOR?! Camelia Smicală: “Mihai e tot mai distrus. A spus că e amenințat tot timpul, că-i este frică și că vrea acasă. În casele de copii din Finlanda sunt BOXE CA PENTRU PUȘCĂRIAȘI… Maria e și mai rău”/ FLORIN SI CLAUDIA, parintii copiilor din Anglia incredintati unor homosexuali, IMPREUNA LA “REALITATEA TV”, alaturi de GEORGE ALEXANDER (video)

OSTATICI IN FINLANDA. Inca un caz de ABUZ grav al POLITIEI COPILULUI dintr-o tara nordica. DRAMA FAMILIEI CAMELIEI JALASKOSKI, MEDIC ROMÂN CARE-ȘI CREȘTE PROPRII COPII IN PLASAMENT: “Parerea mea e ca in Finlanda este o dictatura sociala”

Copiii doctoritei CAMELIA SMICALĂ din FINLANDA, rapiti din nou de POLITIA COPILULUI!

Sub ochii noștri indiferenți se petrec NOILE FORME “LEGALE” DE SILUIRE A CONȘTIINȚELOR ȘI DE TORTURĂ PSIHOLOGICĂ: Strigătul bunicii lui Mihai si Maria, copiii terorizați după ce au fost separați de mama Camelia din Finlanda/ ANA MARIA STANCU – mama OBLIGATĂ de “Justiție” să-şi convingă singură copilul SĂ PLECE LA TATĂL ABUZATOR! (video)/ Asociația pentru Protecția Copiilor şi Familiei “George Alexander” a început să-şi desfăşoare activitatea

George Alexander: CUM PUTEM DORMI LINISTITI CAND NE STIM COPIII FURATI SI DISTRUSI IN “INCHISORILE” LOR?

COPIII – AI NOSTRI ORI AI STATULUI? Cum se instaureaza, sub pretextul interzicerii pedepselor fizice, o reala POLITIE A FAMILIEI

PLANUL. “Mie, ca părinte, mi se face pur şi simplu frică…”

“Cine doarme, măi? De ce mințiți oamenii? Lăsați-i, măi, să vină!”/ MĂRTURIA DOAMNEI CAMELIA SMICALĂ despre PREZENȚA VIE, MINUNATĂ ȘI ÎNCURAJATOARE A PĂRINTELUI IUSTIN PÂRVU (101 ani de la naștere)


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală? SE PARE CĂ MARIA ȘI MIHAI AU FOST INTERNAȚI ÎN CENTRE DE TRATAMENT PSIHIATRIC AFLATE LA MARE DISTANȚĂ, fără acordul mamei, unde există temerea că sunt supuși unor tratamente degradante (VIDEO)

 1. De ce continua aceste abuzuri? Simplu. E vorba de o bataie de joc la adresa copiilor, a familiei, a omului in general si – nu in ultimul rand – la adresa tarii noastre. Si pentru ca, asa cum Domnul lucreaza prin oamenii lui si cel rau o face prin aliatii sai omenesti.
  Totusi, eu nu cred ca statul roman nu poate face nimic (consistent) in acest caz. Ma intreb retoric, oare ce s-ar fi intamplat (prin absurd) daca autoritatile noastre ar fi retinut in mod similar doi minori finlandezi?

 2. @menumorut
  Și eu cred că într-adevăr este vorba de o bătaie de joc la adresa copiilor, a familiei, a omului în general și – nu în ultimul rând – la adresa țării noastre. Este foarte puțin probabil ca statul român să VREA să facă ceva în acest caz… Și nu este exclus ca Bunul Dumnezeu să ÎNGĂDUIE această stare de lucruri, până atunci când noi toți cei care ne numim români, nu vom înțelege că STATUL român, INDIFERENT de partidele politice care sunt și vor fi la putere, NU va face NIMIC pentru propriii lui cetățeni, dacă UE nu va fi de acord !!! Care este REACȚIA UE în această SUFERINȚĂ a copiilor Maria, Mihai și a mamei lor Camelia Smicală ??? (Reacția) ,,este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire” !!!
  De aceea sunt de părere că Bunul Dumnezeu ÎNGĂDUIE această stare de lucruri, pentru ca să ÎNȚELEGEM noi ceilalți pericolul care ne paște și pe noi… Personal, pe mine păcătosul și pe familia mea, ne răscolește și ne doare această situație nedreaptă și, mai ales, neomenia statului român și a UE, dar nu putem decât să ne rugăm pentru ei !!! Și ne rugăm și pentru semenii noștri, ca să le dea Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului milă față de această familie greu încercată, și chiar și pentru ,,amărășteanul” ăla de tată finlandez al copiilor, ca să-l lumineze Bunul Dumnezeu și să vină la sentimente mai bune !!!
  Cred cu toată tăria că, dacă am proceda cât mai mulți dintre noi astfel, Bunul Dumnezeu ar întoarce situația cu 180° !!! Și mult mai repede decât credem noi…
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 3. Citeam pe Fb-ul episcopieie scandinave, postarea unei romance din Germania care spunea ca la fiecare 13 minute un copil este luat din sanul familiei de protectia copilului. Statistici oficiale…asta ne asteapta, daca am avea inima infranta si smerita s-ar milostivi Dumnezeu cum spune si fratele Romil.

 4. Pingback: Minunea s-a produs: COPIII CAMELIEI SMICALĂ din Finlanda, Mihai și Maria, S-AU ÎNTORS ACASĂ LA MAMA LOR! Cuvântul Preasfințitului Macarie Drăgoi (VIDEO, TEXT) - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare