Mesajul unei mame crestine din Franta despre scoaterea termenilor “TATA” si “MAMA” din formularele administrative: NU SUNT “PARINTE 2”, CI MAMA COPIILOR MEI!

5-09-2013 1 minut Sublinieri

mariage pour tous

Am primit pe mail: 

“Acest mesaj este pentru surorile si fratii care citesc acest blog si traiesc in occident, mai ales pentru cei care traiesc in tari in care s-a legalizat « mariajul » homo si adoptia pentru acest gen de cupluri.

Demersul meu este unul contra curentului, nu stiu daca si cand ar putea sa aiba succes, dar constiinta mea de mama si crestina nu ma lasa sa nu reactionez si sa nu incerc sa mobilizez pe toti cei care gandesc la fel si se afirma crestini.

Am binecuvantare pentru acest demers de la parintele meu duhovnic Ghenadie, de la Manastirea ortodoxa romana din Rosiers, si de la parintele Adrian de la Biserica ortodoxa romana din Nantes.

Mai nou nu ne mai numim tata si mama in formularele dedicate informatiilor cerute de scoala la inscrierea copilului la inceputul fiecarui an scolar, ci “parinte 1″( pentru tata) si “parinte 2” (pentru mama). Cred ca trebuie sa reactionam fata de acesta nedreptate, pentru ca eu sunt de acord ca homosexualii sunt oameni, cetateni si doresc sa aiba drepturi, dar drepturile lor nu pot in niciun caz sa suprime drepturile noastre, ale heterosexualilor.

NU SUNT “parinte 2”, CI MAMA COPIILOR MEI !!! Sotul meu NU ESTE « parinte 1 », CI TATAL COPIILOR MEI !!!

Reactionati toti cei care ati primit asemenea formulare atat la nivelul fiecarei tari in care va aflati si exista practica acestor formulare, trimitand mesaje sau scrisori la autoritati, partide politice, biserica, scoala, cat si la nivel de institutii europene ! Nu acceptati aceasta anomalie !

Personal, in Franta unde ma aflu, am scris la toate autoritatile de stat, europene sau eclesiastice pe care le cunosc si incerc sa mobilizez atat parintii din parohiile ortodoxe, cat si din cele catolice din orasul in care traiesc, pentru a protesta in mod organizat si concertat, pe cai legale, contra suprimarii substantivelor Tata si Mama de pe formularele oficiale.

Pe cele primite de la scoala fiicei mele cele mai mici, care este in clasa a patra, am sters mentiunile “parent 1” si “parent 2” , am scris Père si Mère, iar la sfarsitul formularului am scris cu rosu :

“Nous refusons qu’on nous supprime nos identités de Père et Mère de notre enfant./Refuzam ca identitatile noastre, de Tata si Mama ai copilului nostru, sa ne fie suprimate !”

Daca vor sa foloseasca aceste formulare cu « parinte 1 » si « parinte 2 », sa le foloseasca pentru cuplurile homosexuale si nu pentru cuplurile heterosexuale.

Daca ne cer noua sa nu fim homofobi, atunci nici ei sa nu fie heterofobi !

Repet, nu pot sa garantez reusita acestui demers, insa nimeni nu poate reusi ceva daca nu incearca macar !

Domnul sa ne ajute !”

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Cuvantul cititorului, Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Mesajul unei mame crestine din Franta despre scoaterea termenilor “TATA” si “MAMA” din formularele administrative: NU SUNT “PARINTE 2”, CI MAMA COPIILOR MEI!

 1. Bravo ei! Dumnezeu va ajuta, căci vede durerea ei şi totodată acţiunea ei.

 2. Pingback: Mesajul unei mame creștine din Franța despre scoaterea termenilor “TATA” și “MAMA” din formularele administrative: NU SUNT “PĂRINTE 2″, CI MAMA COPIILOR MEI! - Cultura vieţii
 3. Ma bucur ca mai sunt astfel de oameni, care reactioneaza.
  Sunt curios daca i-au acceptat formularul completat astfel.
  Poate puteti afla si lucrul asta.

 4. Pai aste e baiul : se suprima drepturile oamenilor normali.

 5. Foarte bine zis: daca ne cer noua sa nu fim homofobi, atunci nici ei sa nu fie heterofobi !

 6. Minunata atitudine: daca fiecare dintre noi am misca cate un milimetru in directia buna nici nu s-ar mai vorbi de aceasta “ciuma” a vremurilor noastre care este propaganda homosexuala (sub masca egalitarismului) – un razboi impotriva familiei si a intregii omeniri. Dar noi ce facem? Ne intoarcem capul si ne jenam sa fim impotriva “curentului”.

 7. Buna, mi-ar palce sa felicit aceasta mama dar nu ati lasat identitatea ei. Ar trebui sa va felicit pe dvs in locul ei? Va rog, o sursa a mailului sau ceva, sa ne putem asocia cu dansa. Si eu locuiesc in Franta, si poate ca am mai mult timp decat ea sa promovez atitudinea ei.

 8. De acord cu Marius, e o atitudine care merita alaturare, sustinere si promovare, o sursa ar fi super.

 9. Toti cei care vor sa se alature demersului meu, ma pot contacta la adresa e-mail : rigot.luana@orange.fr

  Doamne ajuta !

 10. @ Florin M.
  “Sunt curios daca i-au acceptat formularul completat astfel.
  Poate puteti afla si lucrul asta.”

  Astazi va pot da raspunsul 🙂 .
  Va voi descrie mai jos cadrul si dialogul de azi cu invatatoarea si directoarea scolii.
  Scoala pentru clasele 1-4, 5-8 si 9-11 ( ca a 12-a clasa de liceu nu exista) a inceput pe 3 septembrie.
  Fata mea cea mica, fiind inscrisa la o scoala privata, a inceput pe 2 septembrie, pentru ca scolile private isi pot face programul lor, si in general incep mai devreme atunci cand isi propun sa faca “punte” la anumite sarbatori. O mentiune, in occident scoala privata are unnivel mult mai bun decat scoala publica, atat ca invatamant, cat si ca supraveghere a copiilor. Pretul nu este enorm si se calculeaza conform veniturilor.
  Deci scoala a inceput luni, eu am avut formularul marti. Miercuri, aici, clasele primare si gimnaziale nu au scoala, asa ca abia ieri, joi, fetita mea a dus formularul la scoala cu stersaturile si adaugirile noastre :-).
  Programul scolar (luni, marti, joi si vineri) este de la ora 8,30 la ora 16,45. Astazi fiind preocupata putin mai mult sa-mi canalizez mai bine demersul si sa confirm niste contacte importante, am intarziat putin si am ajuns pe la ora 17 la scoala.
  Exista o garderie pana la ora 19, asa ca nu este problema daca intarzii putin.
  In curte erau invataorele fiicei mele din clasa a treia (anul trecut) si clasa a patra( anul asta). Asta pentru ca aici in fiecare an au alta invatatoare copii din scoala primara, dar desigur ca le cunosc pe toate, chiar atunci cand nu le au la clasa, din viata scolara comuna, pe parcursul celor 4 ani. Putin mai departe, tot in curte era si directoarea scolii, discutand cu un alt parinte.
  Acum va descriu dialogul avut, si va dau cuvantul meu, in fata Lui Dumnezeu, ca asa a fost si nu adaug sau modific nici macar o litera (zambetele 🙂 fac parte din conversatie) :
  In timp ce eu ma apropiam, invatatoarea de anul trecut ii spune celei de anul acesta : “Este mama Sidoniei”.
  Eu : Buna ziua, ma bucur sa va cunosc.
  Invatatoarea : Buna ziua, si eu.
  Eu : Sper ca Sidonie a inceput bine anul scolar.
  Invatatoarea : Da, desigur, deocamdata suntem in faza incipienta, dar clasa este foarte buna :-).
  Eu : Cred ca ati primit formularul de reinscriere, putin modificat :-)…
  Invataoarea : Da :-), nu este nicio problema…
  Eu : cred ca ma intelegeti ca nu pot accepta sa fiu numita “parinte 2”.
  Invataoarea: da, sigur, va inteleg si aveti dreptate, nu e nicio problema 🙂
  Intre timp vine spre noi directoarea scolii, vazandu-ma 🙂 si zice :
  Directoarea : Doamna Rigot, se pare ca ati fost socata de formularul de reinscriere :-).
  Eu : Da, da am fost socata si tocmai de aceea am sters “parent 2” si am pus Mère, pentru ca eu sunt mama Sidoniei si nu “parent 2 “… 🙂
  Directoarea : Desigur, asa este, si noi la nivelul scolii va consideram asa, este vorba doar de o exprimare la nivel administrativ. 🙂
  Eu : Da stiu ca este la nivel administrativ, cu toate acestea nu sunt de acord, pe mine fetita mea acasa nu ma striga “parent 2”, ci Maman, si daca m-ar striga acasa “parent 2” eu ce ar trebui sa-i raspund (?) ; “Oui, enfant 3”, tinand cont ca este al treilea copil ? 🙂
  Directoarea : 🙂 Nu, in niciun caz, aveti dreptate, dar va asigur ca asta este numai la nivel administrativ. Si apoi ganditi-va ca sunt si familii recompuse, si familii monoparentale….
  Eu : Doamna, chiar si in familiile recompuse exista un Tata si o Mama, si in familiile monoparentale exista un Tata si o Mama, fiindca niciun copil nu se poate naste fara unul dintre ei :-), chiar daca un copil nu este poate recunoscut de tata, in toate aceste situatii exista intotdeauna un tata si o mama…eu inteleg ca acest lucru s-a facut pentru cuplurile homosexuale, dar asta nu inseamna sa mi se ia mie dreptul sa ma numesc Mère/Mama in formularele administrative. Sper ca demersul meu sa nu dauneze fiicei mele … 🙂
  Directoarea : 🙂 Nu, nu va ganditi la asta, noi am acceptat si inteles indignarea dvs, dar credeti-ne aceste denumiri nu sunt decat la nivel administrativ.
  Eu : Am inteles, dar asta nu ma va impiedica sa lupt impotriva acestor denumiri :-)..
  Dupa care au urmat saluturile de “la revedere”.

  In concluzie :
  1. Formularul a fost acceptat !
  2. Mi s-au dat explicatii pentru mentiunile respective (sigur nu convingatoare pentru mine, dar faptul ca mi s-au dat dovedeste ca directia scolii s-a simtit datoare sa ma “linisteasca” si nu s-a indignat in fata demersului meu).
  3. LUPTA CONTINUA ! 🙂 Abia asta mi-a aratat ca putem avea castig de cauza in ziua in care vom fi mai multi cei care vom reactiona !

  Doamne ajuta !

 11. Va anunt o mica bucurie, muncita bine azi 🙂 , dar obtinuta si cu ajutorul lui @ marius care m-a contactat si mi-a trimis niste link-uri importante pe care eu am reactionat, primarul Franck Meyer m-a contactat dupa ce i-am trimis un Appel in limba franceza, asemanator celui pe care l-am pus aici in limba romana.
  Este important pentru ca primarul Franck Meyer este initiatorul unui grup de primari francezi care se opun “casatoriei” si adoptiei de copii pentru gay.

  http://www.mairespourlenfance.fr/tag/franck-meyer

  La linkul de mai sus, cei care traiesc in Franta pot semna o petitie prin care se cere ca primarii sa nu fie obligati sa celebreze “casatoriile” gay.
  Sper sa ma ajute Dumnezeu sa mentin legatura cu acest primar si sa-i furnizez toate datele pe care mi le-a cerut !

  Nimic nu este imposibil cand actionezi pentru o cauza placuta Lui Dumnezeu ! sper sa fiti cat mai multi cei care va alaturati acestui demers !

  Doamne ajuta !

 12. Foarte bun si argumentul cu enfant 3. Cu logica asta si copiii o sa fie numiti la scoala ‘élève numéro 3’ … doar nu-s nascuti in Matrix/Mama Geea … inca un pas pana la ‘detinut nr. XXXX’.

 13. Si fara legatura cu subiectul. Am vazut ca la antena 1 la Plasa de stele (dupa mistourile nesarate ale lui bendeac) sunt mai multe emisiuni in care apar preoti:
  http://www.youtube.com/watch?v=I1jpSv9vV0M apar niste domnisoare dezgolite si un preot(fiind farsa cu un mort am zis ca au chemat preotul sa fie mai credibil)
  http://www.youtube.com/watch?v=v7mIPRGdXFs aici tot cu un mort dar mereu filmat preotul langa clovn – adica asocierea in mentalul colectiv cu un personaj de circ/ un pacalici sau cu acele fete dezbracate
  http://www.youtube.com/watch?v=buCbKsHRadA
  oricum interesant aici Dan Negru:
  http://www.youtube.com/watch?v=fbh98AquHFs la min 0:26.

 14. @Mama crestina din Franta

  Doamna, felicitari!! Am ras bine la faza cu “enfent 3”, ati fost pe faza! :))

  Va sustinem din tot sufletul, si trimit link-urile indicate unor amici din Franta, sa semneze si ei si sa “dea mai departe.”

  Cu Dumnezeu inainte!!

 15. … la Dan Negru probabil era semnalul ca ‘echipei adverse’ i se pregateste ceva.

  Pe antena 1 vazusem mai demult o emisiune la care era Oana Zavoranu cu un psiholog care pe parcursul emisiunii a tot marsat pe ideea de credinta mentionandu-l pe N. Steidhardt:
  http://www.youtube.com/watch?v=GyQ3J6ezHus (min 6:00), apoi pe Petre Tutea si Savatie Bastavoi- min 13:52 evident regizat momentul… d-soara psiholog parca recita o poezie in care trebuia sa bifeze numele cele mai vehiculate in prezent in mediul ortodox.

  Tot la antena 1 au facut si acele reportaje frumoase cu pustnicii Romaniei insa tot acolo subtil pt amatorii de scandaluri prezinta eronat preot la minutul 14:07 […] (iertare poate continut smintitor) desi respectivul a fost caterisit pt a se da impresia amestecarii preotilor in politica si scandaluri.

  Artisti care brusc il gasesc pe Dumnezeu Cedry2k (de la Haarp Coord – daca dati o cautare pe imagini google imaginile asociate artistului sunt pe ideea nationalism/crestinism cat si prezenta lui in emsiunea lui Oreste), Connect-R care e foarte credincios si altii etc.. poate gresesc insa mi se pare ca au fost o incercare de a aduce fortat ortodoxia in fata pt tintirea electoratului cu opinii favorabile ortodoxiei prin asocierea imaginii unui partid/om politic… caci prin 2009 adica dupa alegeri aparusera articole cum ca romanii ar avea cea mai mare incredere in biserica si armata(momentan se intampla opusul).

  Acum parca se incearca polarizarea opiniilor extremiste (atat religioase cat si nationaliste ex exploatarea cazului Sabinei, aparitia Innei de 1 decembrie la tv http://www.youtube.com/watch?v=QENK9ocdchE imagini cu tricolorul: http://www.b1.ro/thumbs/int/2012/11/30/inna-cu-papion-tricolor-la-gat-pentru-a-marca-ziua-na-ionala-foto-67635.jpg, http://www.libertatea.ro/typo3temp/pics/0-311965-innaromania1_ae72d20b0e.jpg, http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201212/w298/inna_2_86401600.jpg … imagine pe care o asociem cu perioada comunista dar si ideea de patriotism si imi amintesc acum de filmul lui Mungiu ‘Amintiri din epoca de aur’ – care la randu-i a scos ulterior ‘Dupa dealuri’ ) pt a se da lovitura de gratie caci alte agende trebuie promovate: homosexualitate, Rosia Montana, gazele de sist si poate ortodocsii n-au fost o miza prea buna.:)

  acum o sa fie trendy: “vedete care au renuntat la ‘ortodoxism'” http://mm.kanald.ro/kanald/stiri/Ce-REACTIE-vut-ESCU-cand-petrecut-nopate-femeie-NEEPILATA-VIDEO/foto/ce-reactie-vut-escu-cand-petrecut-nopate-femeie-neepilata-video-194822.jpg

  … sau alte religii : http://www.youtube.com/watch?v=yvOGG7un1FU (min 2:00 – bietul copil a fost manipulat pt acel moment)

 16. @ doroteea

  “…si trimit link-urile indicate unor amici din Franta, sa semneze si ei si sa “dea mai departe.””…”

  Multumesc . Petitia se afla la rubrica “Soutenez-nous”, pe site-ul pe care l-am indicat.

  Doamne ajuta !

 17. …reiau, ca mi-a zburat mesajul :-)…

  Va anunt o prima victorie ! Prefectura regiunii Pays de la Loire mi-a dat aviz pozitiv si a inregistrat declaratia constituirii asociatiei “Père et Mère” (PEM) – pentru apararea drepturilor parintilor heterosexuali Asociatia nr.W442012717), al carui initiator si presedinte sunt.
  Urmeaza sa trimit Avizul spre publicare la Jurnalul Oficial (echivalent Monitorul oficial din Romania), dupa care voi putea antama actiuni de informare, sensibilizare a opiniei publice si manifestari in acest sens !
  Lupta cea mai grea abia acum incepe :-).

  Doamne, ajuta !

 18. Inca o mica rectificare 🙂 , imi cer scuze !

  Este vorba de Prefectura departamentului (judetului) Loire Atlantique. Regiunea este Pays de la Loire.

 19. Nu stiu daca mai citeste cineva postul asta 🙂 , insa va mai anunt totusi ca in urma unui protest pe care l-am scris catre Mediatoarea pentru Educatie Nationala si Invatamantul Superior (Médiatrice pour l’Education Nationale et Enseignement Supérior), am primit raspuns de la ea si mi-a cerut copia formularului incriminat.
  Am trimis-o si o sa vedem care va fi urmarea. Oricum este déjà imbucurator ca mesajul a fost citit si ca se doreste un dialog…

  Doamne ajuta !

 20. Citim, citim! Si va asistam cu rugaciunea dupa puterile noastre.

  Cu Dumnezeu inainte!

 21. Deocamdata nu am multi aderenti la asociatia mea, dar incerc sa fac cunoscuta asociatia si de asemeni sa actionez singura la nivel de institutii franceze si europene.
  Iata ce mi-a raspuns “Coana Ioropa”, cum ar zice nenea Iancu Caragiale, astazi:

  “OCHOA-LLIDO Maria”
  à
  “‘rigot.luana@orange.fr'”
  cc
  “CERRI Annachiara”

  date
  21/10/13 09:36

  objet
  Droits des parents hétérosexuels en Europe

  Madame,

  Nous accusons réception de votre message du 4 septembre et vous en remercions.

  Le Conseil de l’Europe œuvre pour la promotion et la protection des droits de l’homme. Cela comprend la lutte contre la discrimination pour quelque motif que soit, y compris en raison de l’orientation sexuelle ou l’identité de genre.

  Les personnes qui sont lesbiennes, gays, bisexuelles ou transgenres sont, selon les rapports de monitoring et la recherche, l’un des groupes les plus vulnérables face à la discrimination et la violence. C’est pourquoi le Conseil de l’Europe a augmenté ses efforts ces dernières années pour lutter contre ce type de discrimination, en particulier avec l’adoption par le Comité des Ministres de la Recommandation (2010) 5 aux états membres sur les mesures visant à combattre la discrimination fondée sur l’orientation sexuelle ou l’identité de genre.

  Les droits parentaux des parents hétérosexuels ne sont diminués par aucune norme du Conseil de l’Europe. L’article 8 de la Convention européenne des Droits de l’Homme dit que « toute personne a droit au respect de sa vie privée et familiale, de son domicile et de sa correspondance » et qu’ « il ne peut y avoir ingérence d’une autorité publique dans l’exercice de ce droit que pour autant que cette ingérence est prévue par la loi et qu’elle constitue une mesure qui, dans une société démocratique, est nécessaire à la sécurité nationale, à la sûreté publique, au bien-être économique du pays, à la défense de l’ordre et à la prévention des infractions pénales, à la protection de la santé ou de la morale, ou à la protection des droits de libertés d’autrui ».

  La Convention européenne des droits de l’homme et la Recommandation du Comité des Ministres susmentionnée n’accordent aucun droit supplémentaire aux personnes LGBT. Parallèlement, la protection et la promotion des droits des personnes LGBT ne diminuent en aucune façon les droits des autres personnes.

  Il ne nous résulte pas que l’Etat français ait changé sa législation pour y inclure les notions de ‘parent1’ et ‘parent2’. Parfois, cependant, l’amélioration de la protection des droits de l’homme peut provoquer des changements se reflétant dans des procédures administratives telles que l’édition de formulaires qui se veulent plus inclusifs et moins discriminatoires.

  Je vous prie d’agréer, Madame, mes salutations les meilleures,

  María Ochoa-Llidó Directeur a.i.

  Direction Droits de l’homme et Antidiscrimination- DGII
  Conseil de l’Europe
  Tél:+ 33 3 88 41 21 79
  e-mail:maria.ochoa-llido@coe.int

  In legatura cu ultimul paragraf le voi raspunde maine, fiindca : ” l’édition de formulaires qui se veulent plus inclusifs et moins discriminatoires.’ nu tine, exact acolo eu ma simt disciminata :-). O sa trimit de asemeni acest mesaj altor asociatii cu care sunt in contact, printre care si cea a primarului Franck Meyer.
  Incet, dar sigur, asta e deviza mea 🙂 !
  Va multumesc Razbointrucuvant situturor celoralti pentru sustinere !
  Rugati-va pentru @ marius , cel care este alaturi de demersul meu aici, in Franta, fiindca va suferi in curand o operatie importanta de hernie de disc, care sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa-l ajute sa scape de dureri !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare