NEOSCLAVAGISM. Cum sunt exploatate, inclusiv sexual, româncele in Italia

29-10-2014 3 minute Sublinieri

corriere

Mărturiile unui preot din regiunea siciliană Vittoria, combinate cu explozia numărului de avorturi din zonă, au scos la iveală drama a peste 1.000 de românce, exploatate de patroni şi folosite drept sclave sexuale, scrie „Corriere della Sera”.

În Vittoria, o comună siciliană cu 60.000 de locuitori, în fiecare săptămână au loc şase avorturi. Rata este una uriaşă, raportată la numărul locuitorilor, iar primarul localităţii a cerut lămuriri Ministerului Sănătăţii, transmite cotidianul italian „Corriere della Sera”. Fenomenul ar fi cauzat de avansul semnificativ înregistrat în ultimii ani de agricultorii din zonă, care şi-au angajat muncitoare din România pe care le folosesc şi ca sclave sexuale.

Preotul Beniamino Sacco din Vittoria povesteşte că fermierii organizează adevărate orgii sexuale, la care principala atracţie sunt româncele. Revoluţia agricolă şi sexuală din Vittoria a început în urmă cu câţiva ani, când fermierii au început să-şi ridice sere, ceea ce a făcut ca producţia locală de roşii, cunoscută în toată peninsula, să nu mai fie sezonieră. Cum forţa locală de muncă nu a făcut faţă, fermierii au apelat la imigranţi, iar româncele s-au dovedit de nădejde: peste 1.000 lucrează acum în serele din Vittoria.

Criza economică a adus însă presiuni uriaşe pe piaţa muncii din Italia, împovărată de o rată a şomajului de aproape 13% – în rândul tinerilor, procentul sare la peste 44%. În plus, roşiile cherry s-au ieftinit semnificativ, producătorii vânzând acum la 0,1 euro kilogramul către intermediari. Produsul ajunge pe rafturile hipermarketurilor cu 1,5 euro kilogramul.

Tunisienii pe care-i vedeai acum câţiva ani în zonele rurale din regiunea Ragusa au fost înlocuiţi de români, care au devenit cetăţeni europeni în 2008. Nord-africanii erau mai profesionişti, cereau salarii mai mari şi formau o comunitate omogenă şi bine închegată, spre deosebire de noii veniţi. Românii acceptă salarii mici (cel mult 25 de euro pe zi, la negru, fără nicio contribuţie la stat), acceptă să fie plătiţi cel mai adesea la final de recoltă şi, mai presus decât orice altceva, nu reprezintă o comunitate capabilă să se apere sau să-şi ceară drepturile”, scriu jurnaliştii italieni.

Mai bine de 40% din imigranţii români sunt femei. Vin aici în autobuze din regiunea Botoşani pentru că au persoane care depind de ele acasă, mai mereu un copil născut prea devreme dintr-o relaţie care n-a funcţionat. În Vittoria sunt în jur de 4.000 de imigranţi români, dintre care 1.600-1.800 sunt femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, care lucrează şase zile pe săptămână, câte 11 ore pe zi, în sere, continuă aceştia.

Problema este că muncitorii români trăiesc aproape de sere. Dorm în foste hambare sau magazii, pereţii nu sunt izolaţi, iar pământul le este podea. Toaletele sunt afară. Muncitorii trăiesc şi dorm izolaţi, în condiţii îngrozitoare. În sud-estul Siciliei, viaţa la oraş este separată de secole de viaţa la sat. Dacă oraşul are străzile lui de lux, cu boutique-uri, terase şi restaurante de cinci stele şi magazine de firmă, româncele care lucrează în zona rurală de-abia au de-ajuns bani pentru a trăi şi pentru a trimite puţin copiilor lor şi mătuşilor sau bunicilor care au grijă de aceştia”, continuă „Corriere della Sera”.

Acestea sunt motivele de la baza sclaviei sexuale în care aleg să trăiască româncele. „Nu există episoade care să şocheze prin violenţă, nu există atacuri oribile sau ambulanţe care aleargă spre spital. Sclavia sexuală a devenit norma.Preotul Beniamino Sacco (foto dreapta: ansa.it) estimează că în jur de 1.500 de femei trăiesc în acest fel, la mila „stăpânilor”. Unele au devenit prostituate, altele sunt soţii iubitoare, altele aşteaptă ca şefii lor să-şi părăsească soţiile pentru ele. Majoritatea, însă, trăiesc într-o zonă gri, într-un soi de coabitare forţată cu agresorii, din care nu au nicio scăpare. Dacă-şi pierd locul de muncă, nu mai au unde dormi şi ar trebui să se întoarcă acasă.

Italienii refuză să folosească prezervative, astfel că obişnuinţa devine dramă atunci când se ajunge la avort. În câteva cazuri critice, femeile au aşteptat până când nu s-a mai putut face avort, aşa că au născut. La fel ca soţii lor, italiencele nu vor scandal. Multe dintre ele se plâng preotului Beniamino că româncele muncesc prea dezbrăcate – temperatura în sere ajunge până la 50 de grade Celsius.

Majoritate dintre ele închid însă ochii atunci când soţii aleg să doarmă la fermă în timpul verii şi nu în casele din oraş, cu ele. „Soţii lor au în jur de 50-60 de ani, puţină educaţie şi ştiu că vremurile bune s-au dus. Sunt obişnuiţi să dea ordine, aşa că le-a venit natural să preia controlul asupra libertăţii sexuale a angajatelor lor.”

Părintele Beniamino Sacco a pornit, alături de sindicatul de muncitori CGIL, o campanie pentru eradicarea acestui fenomen – spre nemulţumirea fermierilor şi a primarului din Vittoria, Giuseppe Nicosia, care se teme că roşiile cherry din zonă ar putea deveni sinonime cu sclavia şi boicotate de clienţi. Părintele Sacco şi filiala locală a CGIL au înfiinţat un adăpost în Vittoria pentru femeile abuzate. Beppe Scifo, unul dintre secretarii CGIL, nu aşteaptă însă ca femeile să vină la adăpost. Ştie că nu aşa funcţionează lucrurile. Aşa că, după ce se întunecă, se urcă în duba sa şi încearcă să le găsească.

sacco


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Suferinta de langa noi

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “NEOSCLAVAGISM. Cum sunt exploatate, inclusiv sexual, româncele in Italia

 1. Stiu cazul unui patron din ind alimentara, provenit din gestionar care prin evaziune fiscala si prin cotizatii grase la un mare partid politic, si-a facut o firma cu 800 de angajati.

  Langa birou isi facuse o sala de baie, si impunea angajatelor relatii sexuale, chiar daca acestea erau muncitoare. Unele femei cand erau chemate, mergeau plangand stiind ca refuzul inseamna pierderea serviciului.

  Inante de criza, si-a bagat lichiditaile in imobiliare, dar din cauza unui management gresit, a intrat in insolventa si a pierdut firma, ramanand doar cu cateva magazine mai mici. Firma avea o cifra dd afaceri de circa 12 milioane euro anual. Acum s-a reprofilat si se reface in alt domeniu…

  Urgia lui Dumnezeu va veni si peste patronii din Sicilia, intr-un fel sau altul.

  PS Firmei respectiva i s-a oferit o echipa de manageri sub 30 de ani, de la o societate nordica “specializata” in spoirea profitului si eficientizarea activitatii (in realitate eliminarea concurentei autohtone). Vechii manageri au fost pusi pe liber, iar patronului i s-a taiat accesul la datele reale din sistemul informatic. Cand a aflat ce se intampla cu adevarat era deja falimentar.
  Exista si asemenea asasini economici, pt firme mici si mijlocii, dar nu prea am auzit vorbindu-se de ei…
  Cauza ramane insa legata de pacatele trupesti..

 2. @ MirceaB:

  Acelea nu sunt pacate “trupesti”, ci siluiri si abuzuri strigatoare la cer. Pedeapsa inca este mica si nu are cum sa ramana doar asta, daca, desigur, nu exista pocainta pe masura.

 3. > ci siluiri si abuzuri strigatoare la cer

  Acum cativa ani, o lidera de sindicat “mai mare” – care mergea periodic la conferinte internationale sau la alea pe la Palatul parlamentului la care se discuta inclusiv despre nediscriminare si alte drepturi ale femeii, marturisea in particular ca este foarte indignata, deoarece un alt lider sindical important, ii cerea sa ii angajeze amanta la care tinea foarte mult…
  Femeii nu-i placeau asemenea lucruri dar malaxorul in care se gasea nu prea ii oferea alternative…

  DECI UNII DIN CEI CE … DE LA CEL MAI INALT NIVEL CARE AR TREBUI SA APERE … !

  Cu parere de rau, dar e cam suspect ca tot felul de ONG-uri care se ocupa de tot felul de flagranuri si monitorizari nu insista pe aceste probleme care sunt reale si grave.

  Dupa parerea mea asemenea abuzuri se produc si la stat, mai ales in perioade de restructurari. Dar la firmele particulare, astea mici si mijlocii in special, reprezinta un flagel grav.

  La o firma de asta mai maricica – un fost refugiat din Germania revenit in Romania dupa 89, exista un corp de angajate de protocol – absolvente de ASE care aveau ca fise a postului parte “de escort” si erau angajate dupa criterii exclusiv estetice. Dupa un numar nu prea mare de ani, erau angajate altele in aceleasi conditii.

  La bloc mi se plangea o fata necalificata, de tratamente similare “la patroni”, tratamente la care erau supuse si prietenele care in principiu erau fara calificare.

  ACEASTA ESTE O PROBLEMA DUREROASA CHIAR SI IN ROMANIA INCEPAND DIN 1990, “ADUSA DE MULTI DIN INVESTITORII EXTERNI” DAR SI INSUSITA DE MULTI DIN CEI AUTOHTONI, DUPA BINECUNOSCUTUL MODEL media J R EWING – DALLAS.

  Oricum dupa marturiile unor ziaristi din clasa Capatos – pt vedetele show bizz+striste tv + … acesta e un mod de a face bani la tinerete. Singurul cotraexemplu de persoana care a refuzat explicit (de care am cunostinta): Simona Patruleasa.

  PS: A fost cineva sanctionat in romania dupa 1989 pt hartuire/abuzuri sexuale la locul de munca ?

 4. „Tunisienii pe care-i vedeai acum câţiva ani în zonele rurale din regiunea Ragusa au fost înlocuiţi de români, care au devenit cetăţeni europeni în 2008. Nord-africanii erau mai profesionişti, cereau salarii mai mari şi formau o comunitate omogenă şi bine închegată, spre deosebire de noii veniţi. Românii acceptă salarii mici (cel mult 25 de euro pe zi, la negru, fără nicio contribuţie la stat), acceptă să fie plătiţi cel mai adesea la final de recoltă şi, mai presus decât orice altceva, nu reprezintă o comunitate capabilă să se apere sau să-şi ceară drepturile”, scriu jurnaliştii italieni.

  Este foarte clar ca suntem vazuti ca un neam de iobagi si de prostituate. De ce ne-ar apara cineva daca romanii nu reprezintă o comunitate capabilă să se apere sau să-şi ceară drepturile?
  Lasa ca vin rusii pravoslavnici si ne scapa de problemele cu vestul decadent, cum ii scapa si pe s(c)lavii ucrainieni.

 5. Razvan are 37 de ani si este tatal a 5 copii frumosi, niciunul mai mare de 10 ani. In urma cu 7 ani, a plecat impreuna cu sotia in Italia, ca sa stranga bani sa-si ridice o casa. Au venit apoi in tara si au fost o familie fericita, pana cand femeia s-a hotarat sa se intoarca in Italia. Acolo, s-a indragostit de un alt barbat si a uitat de cei 5 ingerasi care o asteptau acasa.
  Razvan Lako, tatal copiilor: “M-o amagit ca merge in Italia sa faca bani si ca merge sa caute chirie sa mergem toti.”
  In timp ce mama posteaza fotografii pe internet alaturi de un alt barbat, tatal celor 5 copii invata sa schimbe scutece, sa gateasca si sa-i creasca frumos.

  Razvan Lako, tata: “Viata de zi cu zi m-a invatat sa am grija de copii. Am vazut inainte sa am copii, acum ca am 5 copii am capatat experienta, acuma le gatesc.”
  La 10 ani, Daniela, fata cea mare, vrea sa-si ajute fratii. A inteles ca mama nu mai vine si isi doreste ca ei sa ramana uniti.
  Daniela: “Sa invat bine la scoala, sa creasca fratii mei mari si sa poata tati si bunica si matusa sa aiba grija de noi. Tot zice ca vine acasa, dar numai minte si ne face sa ne suparam eu am intrat in depresie.”
  Tatal celor 5 copii este pensionat pe caz de boala, iar venitul familiei este de 1.200 de lei, la care se adauga alocatia celor mici.
  Razvan Lako, tatal copiilor: “Ma impingea saracia sa ii dau la stat, dar nu as vrea sa ii dau pentru nimic in lume, chiar daca imi e greu trec prin rau cu mine, dar nu as vrea sa ii las de langa mine si ma lupt sa ii tin.”
  http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/actualitate/caz-absolut-revoltator-ce-face-sotia-acestui-roman-in-italia-in-timp-ce-el-invata-sa-isi-creasca-singur-cei-5-copii–171200.html

  Saraca femeie, si-a parasit copii si sotul si s-a dus sa fie exploatata sexual in Italia!

 6. E un intreg cerc vicios dar nu cred ca e mai umilitor traiul cu 5 copiii in tara decat sclavagismul prezentat in primul articol.
  Oamenii sunt mintiti ca afara problemele lor se vor rezolva si pleaca cu asteptari false.
  S-a zugravit o imagine in media ca afara e totul roz si ca in tara numai mizerie.
  Aici vedem dispretul real fata de drepturile omului.

  L-ati auzit vreodata pe vreun R.Cernea sau alti onegisti de teapa lui sa fie vocali in Parlament pe tema aceasta ?
  A facut statul vreo campanie de informare ?
  In mod normal ar trebui facuta o harta cu zonele vulnerabile la exploatare din tara si o harta cu zonele flagel din strainatate unde sunt abuzuri certificate.

  In tara ar trebui informati toti la ce riscuri se expun cand pleaca in strainatate.
  Si televiziunea romana ar trebui sa faca ceva.
  Bineinteles ca statul nu doreste asta ci vrea cat mai multi plecati afara ca astfel pamantul national sa poata fi jefuit.
  Dupa astfel de exploatari costurile pe care le ai de investit in sanatate sunt mult mai mari decat castig.
  De la premisa aceasta ar trebui sa plece toti care fac orice ca sa plece.

 7. Romania, “kilometrul zero” al sclaviei sexuale
  “Nu incape nicio indoiala, Romania este kilometrul zero al sclaviei moderne din Europa”, a declarat Efe Iana Matei, presedintele organizatiei Reaching Out, care le ajuta pe romance sa scape din “ghearele” prostitutiei fortate.
  Anul trecut, autoritatile romane au identificat aproape 900 de victime ale traficului de persoane, cele mai multe dintre ele fiind exploatate in Spania si Italia. Totusi, expertii cred ca numarul lor real este cu 20% mai mare.
  http://www.ziare.com/articole/prostituate+romance+spania

  Româncele au rămas singurele prostituate din Elveția, după ce țara cantoanelor a înăsprit condițiile de practicare a celei mai vechi profesii, informează vice.com.
  Doi reporteri vice.com au vizitat Bar Oceano – un bordel de lux din Lugano, oraș situat în apropierea frontierei cu Italia – de unde vin mulți dintre clienții stabilimentului.
  În salonul VIP au întâlnit-o, mai întâi, pe Paula, o româncă de 27 de ani, care s-a mutat în Elveția, din Spania, în urmă cu doi ani.
  Următoarea la „confesor” a fost Sofia, 26 de ani, licențiată în economie și vorbitoare de șapte limbi.
  Roxana, 31 de ani, deși este în Elveția de numai cinci luni, și-a creat o reputație în rândul clienților care caută tandrețe, răsfăț, masaj.
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/prostituate-romance-in-elve-ia-paula-urineaza-pe-clien-i-i-ii-sodomizeaza-sofia-licen-iata-in-economie-se-mandre-te-cu-expertiza-in-sex-oral-dupa-ce-i-a-ranit-primul-client-cu-din-ii-627877.html

 8. @elena
  AUDIATUR ET ALTERA PARS!

  http://www.presstv.ir/detail/2014/10/25/383554/iranian-woman-executed-for-murder/

  Iranian woman Reyhaneh Jabbari has been executed inside a prison near the capital Tehran after she was convicted of murdering a man in a criminal case seven years ago.

  Reyhaneh was hanged in the early hours of Saturday after being found guilty of killing Morteza Abdolali Sarbandi in July 2007.

  Tehran’s Public Prosecutor issued a statement on Saturday confirming the execution and noted that Jabbari had preplanned the murder and purchased the knife to kill Sarbandi two days prior to the incident.

  The 26-year-old woman has confessed to the murder claiming that she had stabbed the man to death to defend herself against attempted rape, but her claims were rejected based on further investigations and crime scene evidence.

  Jabbari’s execution was halted earlier this month in order to give her lawyer more time to convince the victim’s family to pardon her.

  Under Islamic law, a convicted murderer is put to death if the victim’s family demands execution.
  ASH/NN/HRB

  Cam 90% din articolele despre Iran, din câte îmi dau seama, sunt minciuni flagrante care nu ne onorează.
  Închid aici off topicul.

 9. Pingback: Din dramele “diasporei” ignorate. Cazul Ioanei, tanara BATUTA BESTIAL de proxeneti, pana la coma, pentru ca a refuzat sa se PROSTITUEZE [video] - Recomandari
 10. Pingback: Din realitatile diasporei române. ”CIRESELE AMARE” ale badantei rumena: ”AICI E PUSCARIE PE BANI”/ “Noi mergem să contribuim tot la fericirea lor! Ar trebui să fim egali. Dar suntem sclavi şi mult în urmă!” - Recomandari
 11. Pingback: Ca sa nu fie cele de pe urma mai rele decat cele dintai… UNDE SUNTEM, LA 25 DE ANI LA DECEMBRIE `89? “O noua prigoana a crestinilor se profileaza la orizont, fata de care comunismul se va dovedi depasit” - Recomandari
 12. Pingback: INTERVIU RUSINOS CU PROTOPOTUL ROMÂN DIN SICILIA PROMOVAT SI DE BASILICA. Pentru preotul Nicolae Chilcos, sclavia unor români din Italia e o ”problema exagerata” si, oricum, e din propria lor vina!
 13. Pingback: INTERVIU SMINTITOR CU PROTOPOPUL ROMÂN DIN SICILIA PROMOVAT SI DE BASILICA. Pentru preotul Nicolae Chilcos, sclavia unor români din Italia e o ”problema exagerata” si, oricum, e din propria lor vina!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare