PSD si USR anunta reluarea proiectului LEGII VACCINARII OBLIGATORII, agitand sperietoarea epidemiei din China. Posibil termen: FEBRUARIE/ Scandalul mituirii medicilor de o mare companie farmaceutică: MARKETIZAREA MEDICINEI SI MEDICALIZAREA VIETII

26-01-2020 5 minute Sublinieri

COLEGIUL MEDICILOR CERE URGENTAREA LEGII VACCINARILOR

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România chiar de la finalul lunii februarie. Legea care prevede obligativitatea vaccinării copiilor se află pe masa deputaților și odată cu începerea sesiunii parlamentare ordinare actul normativ ar putea fi dezbătut în procedură de urgență. Proiectul de lege este blocat de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la Camera Deputaților, după ce Senatul a adoptat actul normativ în octombrie 2017.

Proiectul de lege care se află pe masa deputaților prevede, printre altele, că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat. Actul legislativ mai menționează și despre sancţionarea părinţilor care refuză să participe la acțiuni de informare cu privire la beneficiile imunizării. În cazul în care părintele sau tutorele legal nu participă la astfel de întâlniri, care vor fi organizate inclusiv de medicul de familie, el poate primi o amendă de până la 10.000 de lei. Părintele poate refuza vaccinarea copilului său doar dacă cel mic prezintă o reacție adversă la unul dintre vaccinuri sau mai multe. Intoleranța copilului va fi atestată printr-un certificat.

Dacă legea este adoptată în forma actuală, copiii nevaccinați ar putea să nu mai fie acceptați la grădinițe sau la școli. Unitățile de învățământ vor avea obligativitatea să solicite, la înscrierea minorului o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor. În cazul în care copilul nu este imunizat sau schema de vaccinare este incompletă, cel mic tebuie vaccinat în termen de un an.

Vaccinurile obligatorii pentru intrarea unui copil în colectivitate sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatita B.

Proiectul de lege prevede și obligativitățile pe care le au autoritățile. Acestea trebuie să asigure dozele necesare de vaccin.

Prin introducerea vaccinării obligatorii, statul dorește un control mai bun al bolilor care pot fi prevenite prin imunizare.

Legea vaccinării obligatorii va fi scoasă de la sertar. Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, spune că social-democrații susțin dezbaterea în procedură de urgență a legii prin care vaccinarea ar deveni obligatorie și că parlamentarii PSD vor vota acest act normativ inițiat în guvernarea social-democrată.

Paul Stănescu a anunțat, joi, într-o conferință de presă susținută la Ploiești, că legea vaccinării obligatorii, care a trecut de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, va intra în dezbatere în procedură de urgență.

Stănescu spune că parlamentarii PSD consideră că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie.

„Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat este la Camera Deputaților la  Comisia de Sănătate, deci a fost inițiată în timpul guvernării PSD și, din discuțiile pe care le-am avut împreună cu colegii mei, legea vaccinării obligatorii va fi în procedură de urgență pentru că suntem într-o anumită situație care forțează lucrul ăsta, în momentul în care vorbim de atâtea cazuri de gripă la nivelul țării noastre și de asemenea vorbim de virusul gripal care vine din China. Noi credem că este obligatorie vaccinarea și vom susține acest proiect de lege în procedură de urgență” a afirmat Paul Stănescu joi seară, la Ploiești.

De asemenea, înt-un mesaj pe Facebook, PSD scrie: „Sănătatea populației este o chestiune ce ține de siguranța națională, iar pericolul reprezentat de răspândirea alarmantă a unor virusuri letale trebuie să aibă un răspuns ferm. (…) Sincopele în aprovizionarea cu vaccinuri, asigurarea distribuției în timp util a acestora în țară, problemele legate de vaccinarea efectivă trebuie rezolvate”.

Și liderul USR Dan Barna a declarat că susține vaccinarea obligatorie și că USR va analiza stadiul proiectului pe care îl propune PSD în acest context. Liderul USR a subliniat că „vaccinarea este un drept al viață al copiilor” și că oamenii ar trebui să iasă din logica principiilor „medievale”. „O să vedem care este stadiul proiectului respectiv. E clar că subiectul s-a activat acum în contextul știrilor alarmante care vin din Asia și din zona Chinei. E o temă importantă, evident. Vaccinarea este în momentul de față soluția pe care medicina modernă și civilizată o are pentru a ne proteja de multe din afecțiunile majore care există. Este o temă pe care o să o susținem. Vedem stadiul proiectului de lege și vom decide în consecință”, a spus Dan Barna, în Parlament.

Plenul Senatului a adoptat, în octombrie 2017, cu 99 de voturi pentru și o abținere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sancțiuni pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment și până la amenzi de 10.000 de lei.

Legea prevede că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimțământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancțiunile pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment și până la amenzi de 10.000 de lei. La înscrierea în unitățile de învățământ ar urma să fie solicitată o adeverință care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizați. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Gabriel Popa:

Tov. Barna ne spune că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie deoarece ea este „un drept de viață al copilului”.

Păi stați puțin, to’arășu, dacă este un drept, cum poate să fie obligatorie? Că dacă e pe așa, eu am dreptul să mănânc, dar pot să aleg și să nu mănânc, adică să fac greva foamei ca să protestez împotriva unor indivizi cu apucături dictatoriale (precum dumneavoastră). Mă veți obliga să mănânc cu forța, ca să nu pot să protestez? Sau eu am dreptul să fiu fericit, dar pot să aleg și să fiu trist și nefericit. Și să mă fac, de exemplu, userist (precum dumneavoastră). Mă veți obliga la fericirea cu forța, pe prescripție și pe cartelă?

Și cum rămâne cu „my body, my choice”? Dacă e corpul meu, nu e și alegerea mea? Sau „my body, my choice” se aplică doar atunci când omorîm copiii, și când le încălcăm dreptul la viață? Dar când vine vorba de vaccinare, adică de lobbyul și interesele unor giganți farmaceutici și de milioanele de dolari care curg spre influenceri și tovarăși politicieni, nu mai e „my body, my choice”? E their money, their choice – adică alegerea lor, asupra corpului meu și a corpului copiilor mei?

Anghel Buturugă/ ActiveNews:

Marketizarea medicinei și medicalizarea societății

Articolul despre mita sistematizată a KRK, companie farma, din „Libertatea”, confirmă, paradoxal, decesul presei românești. Subiectul nu exista dacă angajați ai companiei nu doreau să se răzbune: „Și-au bătut joc de noi, oamenii care aduseseră profitul, cei pe care ne-au pus să mergem la medici, asigurându-ne că totul e legal, că firma e auditată”, povestește unul dintre angajații cu care Libertatea a stat de vorbă în perioada de documentare a investigației.”

Mă îndoiesc că e vorba de un whistleblower, adică de vreun rebel etic. De ce spun asta – având în vedere că aspectul e mai degrabă secundar față de subiectul în sine? Pentru că în jurul nostru zac cu duiumul astfel de practici abuzive, ilegale. Un întreg sistem, cu adevărat paralel, de interese adânc interconectate, care constituie adevăratele mecanisme ale puterii în societatea noastră. Dar noi nu mai avem câine de pază care să ne avertizeze cu privire la apariția acestor monștri. Avem doar niște dulăi dresați cărora li se mai aruncă din când în când câte un os și care, astfel, niciodată nu vor avea viziunea de ansamblu și capacitatea de a identifica realmente pericolul.

Revenind la subiectul în sine – acesta ar fi doar vârful aisbergului lumii farma de la noi și de peste tot. Mai țineți minte „cartelul medicilor?” În frunte cu Streinu Cercel, o serie de medici „sponsorizați” de companiile farmaceutice ca să ce? Ca să crească vânzările, căci despre asta e vorba, de fapt. Creșterea vânzărilor, profitul. Cine mai dă …doi bani pe sănătate și pe pacient? Mai aflăm și noi câte ceva când oamenii care fac profitul se supără pe boși. Și nu e vorba doar de astfel de carteluri ale mitei și ale intereselor complice. Cum este faptul că reprezentanți ai marilor companii farmaceutice funcționează în poziții de consilieri (oficiali sau neoficiali) ai miniștrilor sănătății sau chiar ai premierilor sunt așezați alături de oficiali în dezbaterile publice oficiale organizate de MS cu societatea civilă? Tocmai de aceea ar trebui mare prudență și scepticism față de hei rupismele guvernamentale și ale agenților de marketing farmaceutici când vine vorba de campanii pentru legi și pentru acțiuni în domeniu. Granița dintre PR și dintre interesul public, sau sănătatea publică, este definitiv și irevocabil distrusă. Chiar acum, recent, s-a decis, în România, reluarea campaniei pentru vaccinul anti-HPV. Mai poate exista vreun naiv care să creadă că astfel de campanii sunt altceva decât de creștere a vânzărilor companiilor producătoare? Același tipar de ani de zile: se face zgomot, se alarmează populația, se derulează campania, după care urmează 1, 2 ani de liniște, în care subiectul dispare, pentru a reapărea din nou.

Un tipar clar de campanii de PR și de marketing. Target, profit. Interconectare. Complicitate. Nici presa, nici specialiștii din domeniu, nu ating cu nimic aceste campanii, pe care, dimpotrivă, le transformă în vacile sacre ale unui spațiu public demult dispărut. Nicio discuție substanțială despre modul de producere, despre riscuri, despre cazurile grave sau măsurile luate de alte autorități publice. Același lucru e valabil și pentru campaniile pentru obligativitatea prin lege a vaccinărilor. De fapt, e vorba de obligativitatea prin lege a profiturilor. Marketing pe bază de coerciție statală.

Marketizarea medicinei, adică transformarea acesteia din serviciu public care are ca obiectiv întreținerea sănătății publice, în actori privați (producători, furnizori) care au ca obiectiv profitul, este un proces care presupune cu necesitate medicalizarea vieții sau a societății, adică transformarea oricăror aspecte/probleme de sănătate în tratamente medicale, dacă se poate obligatoriu prin lege. De aceea, discursul care face caz de „specialiști” și care caută să scoată de sub controlul publicului aspecte de sănătate publică este nociv, toxic și interesat. Complice față de toată această rețea a puterii care prinde în plasa sa oamenii pentru a-i transforma în materie primă pentru profitul companiilor.

Libertatea: DOCUMENTE INTERNE. O mare companie pharma din România, KRKA, mituiește de peste 10 ani medicii și are rubrică de „Amortizare” în excel-ul șpăgii!

Libertatea a obținut 2 gigabyte de informații (contracte, excel-uri, tabele centralizate) din interiorul companiei slovene KRKA și mărturii de la mai mulți angajați. De peste un deceniu, corporația pharma, una dintre cele mai mari trei pe piața de medicamente generice din România, plătește doctorii, oferindu-le bani, vacanțe sau recompense ca speakeri. KRKA a ajuns să creeze, în propriile fișiere excel, o rubrică intitulată “Perioada amortizare”, unde compania pharma înregistrează, în dreptul medicilor cu nume și prenume, în câte trimestre își scoate mita plătită acestora!

Citeşte întreaga ştire: DOCUMENTE INTERNE. O mare companie pharma din România, KRKA, mituiește de peste 10 ani medicii și are rubrică de „Amortizare” în excel-ul șpăgii!

CENZURA SI SANATATEA PUBLICA. Articol despre EFECTELE LETALE ale unor vaccinuri, RETRAS de AGERPRES fara explicatii. Studiul era preluat din The Conversation si apartine unei profesoare de la o universitate daneza

INDIA. Sute de mii de cazuri de copii paralizati sunt corelate de cercetatori cu administrarea vaccinului oral anti-polio

SCANDALUL VACCINURILOR IN CHINA. Aproape 1 milion de doze de vaccinuri sub standardele de siguranta au fost distribuite si injectate copiiilor

USR VREA SA ELIMINE DE PE TV OPINIILE NECONFORME VACCINISMULUI/ Cum vrea Facebook sa limiteze postarile critice fata de vaccinuri/ STREINU-CERCEL, OMUL CORPORATIILOR PHARMA. Alarmismele vacciniste – o STRATEGIE DE VANZARI

COALITIA PENTRU SANATATE a participat la o intalnire cu ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. LEGEA VACCINARII OBLIGATORII, SUBIECTUL DISCUTIILOR/ Scandal provocat de premierea OLIVIEI STEER. Trofeul i-a fost retras pentru pozitia sa anti-vaccinare/ DE CE MAI FOLOSIM VACCINUL BCG?

PATRIARHIA a raspuns unor mireni in chestiunea legii vaccinarii: BOR a ”subliniat” importanta vaccinarii, DELIMITANDU-SE, TOTODATA, DE OBLIGATIVITATE

Actualizare: HOTNEWS suna alarma – VACCINAREA ANTI-RUJEOLA, un esec?/ FILIPINE – GENOCID PRIN VACCIN? Peste 700 000 de copii in PERICOL dupa ce au fost vaccinati cu un produs care AMPLIFICA SIMPTOMELE BOLII. “Ministerul Sănătății se pregătește pentru cel mai rău scenariu”. PRODUCATORUL vaccinului este SANOFI PASTEUR, compania care a “dat” un consilier al premierului României

NOAPTEA MINTII SI A DEMOCRATIEI. Reprezentanta APADOR-CH: “DREPTUL LA VIATA POATE FI RESTRANS”/ APADOR-CH este initiatorul amendamentului care SANCTIONEAZA CU INCHISOAREA parintii care nu-si vaccineaza copiii/ LEGEA VACCINARII INCALCA CONVENTIA DE LA OVIEDO/ Varujan Vosganian: Legea dezvolta un SISTEM DE PERSECUTIE. Deputatul acuza si INTERESELE ECONOMICE/ Ministerul si Comisia de Sanatate isi bat joc de DEZBATERILE PUBLICE (Video)

PRESSTITUTA DE SERVICIU A BIG PHARMA LOVESTE URAT: Deputatii care au adus amendamente pozitive la LEGEA VACCINARII, acuzati de TRADARE si de sabotare a unui asa-zis CONSENS NATIONAL privitor la OBLIGATIVITATE/ O comisie a Camerei Deputatilor a admis un amendament criminal: PUSCARIE PENTRU PARINTII CARE NU-SI VACCINEAZA COPIII

MOTIVUL pentru care LEGEA VACCINARII ar fi ramas in stand by. Presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor: Nu avem un consens legat de obligativitatea vaccinării

DEZBATEREA LEGII VACCINARII – inca o bataie de joc din partea autoritatilor/ SERGIU MOROIANU ACUZA, DIN NOU, GANDIREA TOTALITARA A LEGIUITORULUI/ Avocatul Gheorghe Piperea: “Vaccinarea obligatorie e neconstituțională!”/ OFICIAL AL MINISTERULUI SANATATII: mare parte din copiii decedati de rujeola aveau afectari genetice grave

FECIOARELE DE SACRIFICIU. NU SPRE BINELE NOSTRU – documentar despre VACCINUL HPV/ Legea vaccinarii si statul totalitar/ PROTEST IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII PE 17 SEPTEMBRIE/ Reactii critice fata de obligativitatea vaccinurilor in Italia: TREBUIE SA FIE O ALEGERE LIBERA, NU O OBLIGATIE DE TIP SOVIETIC/ Franta: numarul vaccinurilor obligatorii a crescut de la 3 la 11


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “PSD si USR anunta reluarea proiectului LEGII VACCINARII OBLIGATORII, agitand sperietoarea epidemiei din China. Posibil termen: FEBRUARIE/ Scandalul mituirii medicilor de o mare companie farmaceutică: MARKETIZAREA MEDICINEI SI MEDICALIZAREA VIETII

 1. ANTENA 3 CAP DE FRUNTE LA PROPAGANDA PRIN AGENTUL RADU TUDOR CERE ADOPTAREA CAT MAI RAPIDA A TERORII!! MAFIA NE VA OTRAVI COPIII !
  TOATE ORGANIZATIILE CETATENESTI TREBUIE SA FACA FRONT COMUN SI SA MERGEM LA GUVERN! FACETI APEL LA TOTI ROMANII!

 2. https://www.cotidianul.ro/ciuma-rosie-si-holera-galbena-s-au-inteles-pentru-falimentarea-sistemului-de-sanatate/

  Daca ingaduie Dumnezeu 4 ani de conducere liberala(din vara, dupa anticipate), cu psd-securist in opozitie, va fi mai rau decat pe vremea fanariotilor. Poate asta e “medicamentul” pentru pacatele noastre.

 3. https://www.cotidianul.ro/ciuma-rosie-si-holera-galbena-s-au-inteles-pentru-falimentarea-sistemului-de-sanatate/

  Daca ingaduie Dumnezeu 4 ani de conducere liberala(din vara, dupa anticipate), cu psd-securist in opozitie, va fi mai rau decat pe vremea fanariotilor. Poate asta e “medicamentul” pentru pacatele noastre.

 4. Spune de un an de zile de planul Coridorul, prin care Scotia, Italia, Spania si Romania urmeaza sa fie faramitate pentru a se face al 4-lea reich. Cam greu o data cu Brexit-ul. Mila Domnului.

 5. https://m.activenews.ro/stiri/Ce-se-intampla-cu-cele-25-de-Ordonante-de-Urgenta-date-de-Guvern.-Explicatia-fostului-presedinte-al-CCR-159972

  Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a căzut. Ce se întâmplă cu cele 25 de Ordonanțe de urgență date de guvern cu 24 de ore înainte de votarea moțiunii de cenzură ??? Iată mai sus explicația fostului președinte al CCR, Augustin Zegrean. Să-L rugăm așadar în continuare pe Multmilostivul Dumnezeu și pe Măicuța Domnului să ne ferească de toate relele puse la cale de guvernanții noștri !!! Doamne nu ne lăsa !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 6. Romil
  Pagina din link nu mai este …

 7. @petru
  Daaa… Ceva nu i-a plăcut lui Aghiuță… Acum am intrat un pic și eu pe net și am văzut că dă ,,error 404″. Eu am intrat de pe telefonul mobil. Acolo unde scrie ,,error 404″, puțin mai jos ai un link, scris cu albastru, către ,,activenews.ro”. Dă click pe el, intră pe site-ul lor și mai jos la OPINII, găsești articolul semnat de Paul Ghițiu despre ,,Vaccinuri.Urmăriți banii…”
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 8. Pingback: LEGEA VACCINĂRII OLIGATORII - aviz pozitiv la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. Relatări contradictorii în presă: refuzul vaccinării s-ar sancționa doar în lipsa informării sau se poate doar cu adeverință medicală?
 9. Pingback: PROTESTE IN TOATA TARA IMPOTRIVA LEGII VACCINARII OBLIGATORII. Scrisoarea prin care 50 DE MEDICI cer deputaților RESPINGEREA LEGII. Argumentele clare impotriva OBLIGATIVITATII. Cine sunt adevaratii "MEDIEVALI" si "DOGMATISTI" INCHIZIT
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare