ORESTE PROMOVAT FARA REST LA RADIO DOBROGEA

12-10-2011 1 minut Sublinieri

MESAJE DE SIMPATIE FATA DE MASONERIE SI OPINII SINCRETISTE, NEW AGE-iste SI EZOTERICE GAZDUITE SI APROBATE, TACIT, DE PARINTELE EUGEN TANASESCU!

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

 

Invitat: Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu.
Realizator:Pr. Eugen Tănăsescu.

NOTA:

In emisiune Oreste se apara de acuzele legate de afinitatile si practicile sale ezoteric-dracesti punand in fata principiul nejudecarii aproapelui. Parintele Eugen Tanasescu accepta “argumentul”, ceea ce implica, practic, un gir moral dat acestui ezoterism magic si ultra-dubios, fiind vorba despre un post de radio oficial al Arhiepiscopiei Tomisului. A respinge astfel de rataciri nu inseamna nicidecum a judeca persoana, ci a pune in lumina adevarului lucrarile si sensurile minciunii.

Oreste isi declara admiratia fata de “vechea” masonerie, care ar fi avut preocupari pe verticala sau, asa cum a declarat el insusi: admir masoneria, dar n-am incredere in masoni.

Oreste mai crede in ecumenism si in principiul unitatii in diversitate si il acuza pe pr. C-tin Stoica pentru intredictia pusa preotilor ortodocsi de a participa la emisiunea sa TV. De asemenea, el contesta pe cei care nu recunosc validitatea “celorlalte culte”. Toate celelalte cai catre Dumnezeu sunt valabile, crede realizatorul TV.

La toate aceste aberatii, insotite de acuzatia de superstitie adusa celor care considera ca ortodoxia este singura credinta adevarata, parintele Eugen tace aprobator, desi putea aduce foarte simplu contra-argumente teologice elementare… fara sa fie nevoie de a il afurisi in direct. Nu are nicio scuza pentru omiterea argumentului patristic/teologic, care putea fi infatisat fie si asa, cu titlu informativ!

La fel trebuie afirmat clar ca nu e nicio marturisire de credinta sa spui ca crezi in Hristos – Dumnezeu Intrupat atata timp cat nu Ii asculti cuvintele si nu Il ai drept SINGUR MANTUITOR.

***

In partea dedicata subiectului, Oreste continua cu aberatiile scripturistice, de genul sensului original al textului scripturistic ebraic: de exemplu, Elohim ar insemna Cele sapte spirite ale… naturii!

Oreste isi infatiseaza si ideile “istorice”:

crestinismul ar fi un simplu derivat reformator al iudaismului, iar cand “episcopii au ratacit calea”, a aparut islamismul ca o continuare a crestinismului…

Conceptia generica a lui Oreste, dincolo de aceste aberatii punctuale, este exact inversa crestinismului. Ea implica o conceptie gnostica, initiatica, a cunoasterii revelate, ascunsa de ochii “marelui public.” Crestinismul, insa, este o invatatura publica, adresata tuturor, asa cum a raspuns si Hristos fariseilor care il judecau: Am invatat in Templu, inaintea tuturor…

Este la fel de sugestiv faptul ca parintele Eugen nu a fost deranjat de aceste conceptii anticrestine, ci doar de eventualul anticlericalism al lui Oreste… Astfel, se poate spune fara a gresi ca Oreste a fost promovat fara rest de parintele Eugen si Radio Dobrogea, adica fara sa ii fi fost contrazise, demontate afirmatiile sale cu caracter nu personal, cum singur subliniaza, ci de… dreapta credinta!


Categorii

Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

62 Commentarii la “ORESTE PROMOVAT FARA REST LA RADIO DOBROGEA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Teza ca teza, Oreste ca Oreste…insa DJ-ul de la Radio Dobrogea impreuna cu cei care i-au dat misie sa imbrace lupul in piele de oaie, mare rasplata vor avea, mare de tot.

  Iar pentru cei care se mai indoiesc de “inclinatiile” orestiene poate ar mai trebui mentionat si faptul ca “vedeta B1 a devenit asistent universitar la Facultatea de Jurnalism a Universităţii “Hyperion” din Bucureşti, unde predă cursul “Tehnici de manipulare şi dezinformare în discursurile mediatice””.

  Probabil ca, in ritmul asta, urmatorul invitat al DJ-ului Eugen va fi nu un singur “cavaler templier” de va(r)za, capa si spada precum Orestes ci intreg Clubul Rotary.

 2. Sa speram macar sa nu-l faca preot sau episcop mai tirziu,ca “doctor in teologie “se pare ca o sa ajunga.Sau si mai sus,ca are potential.Cam asa arata teologia lui si a lupilor ecumenisti naimiti din biserica.Cum e turcul,si pistolul.

  http://www.flickr.com/photos/80651083@N00/803909120/

  Auzi,Iisus Hristos este Dumnezeu intrupat( chiar si el recunoaste,desi nu intelege ce spune ),care vine in istorie,se arata oamenilor,traieste alaturi de ei,le vorbeste,le spune cuvintele vietii vesnice…si el inca cauta “adevarul” pe aiurea,in teorii omenesti sau alte religii.Poate il pune totusi Bunul Dumnezeu cu picioarele in jos si capul in sus,ca si pe unii dintre noi,Doamne ajuta!

 3. Frate Alexei sustin cele spuse de frăţia ta. Am incercat și eu să indrept privirile în aceasta direcţie. Și sora Daniela deasemeni a spus bine ce a spus. Mulţi sfinti părinţi au spus că scopul actiunii este totul și cred că este bine să avem in vedere aceasta. Toate au un scop. Toate urmaresc ceva. Și sfintii părinţi au avut un scop și biserica însăși are un scop, și comentariile noastre etc, etc. Nu spun ceva nou.Ceia ce se întâmplă in spaţiu public nu este întâmplator,și nu urmăreste scopul declarat decât arar. Și iarăși nu am spus decat ceia ce stim cu toţii. Ceia ce nu stim cu precizie este exact scopul. Politica pasilor mărunţi, a mișcării carmei insesizabil de puţin în direcţia dorită duce ( într-un timp mai lung desigur) la scopul urmărit, fără o opozitie puternică, fără riscuri mari, fără esecuri. Ori eu cred că acest lucru astăzi este foarte vizibil.Nu știm cine, cat, cum și de unde face aceasta chiar și în biserică. Ceia ce vedem este că se face fără o opozitie vizibila. Prea puţine și prea neimportante voci se aud. Dar e bine că se aud.

 4. sherlock_holmes@

  Foarte sugestiva poza! 🙂

 5. Iubiti credinciosi, treziti-va, caci s-ar putea sa fim in al 11-lea ceas.
  Nu Oreste si nici respectivul preot nu sunt de analizat aici, ci fenomenul in sine. Dar acest fenomen nu este singular. Sa ne inmuiam cu totii inimile si sa ne rugam la Domnul Dumnezeul nostru Cel viu si adevarat, Facatorul cerului si al pamantului, ca sa ne deschida ochii mintii si sa putem intelege ceea ce se intampla in vremurile acestea.

  Biblia ne spune dragilor ca, atunci cand pastorul nu este vrednic, oaia se ingrasa singura cu iarba scripturii.
  Ce ne indeamna Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu? Ne indeamna sa cercetam scripturile:

  39. Cercati scripturile, ca voua vi se pare intru dansele a avea viata vesnica; si acelea sunt care marturisesc depre mine. (Ioan cap. 5)

  si sa traim dupa poruncile si invatatura Lui:

  31. Deci zicea Iisus catre Iudeii cei ce crezuse-ra Lui: de ve-ti petrece voi intru cuvantul Meu, cu adevarat ucenici ai Mei sunteti;
  32. Si ve-ti cunoaste adevarul, si adevarul va va slobozi pe voi.(Ioan cap.8)

  Ca sa ajungem la cunoasterea adevarului trebuie sa citim Sfanta Scriptura sau cel putin Noul Testament zilnic, iara si iara. Fiecare dupa masura credintei si dupa puterea trupeasca, unul o pagina in fiecare zi, altul un capitol, iar altul mai mult. Si sa ne rugam in permanenta ca, toate gandurile, vorbele si faptele noastre sa fie dupa invatatura Scripturii.
  Altfel nu vom ajunge la cunoasterea adevarului.

  Atunci cand Domnul nostru Iisus Hristos ne-a spus ca vor veni “lupi in blana de oi, si ca “dupa roadele lor ii ve-ti cunoaste” sau ca “insusi dintre arhierei se vor ridica antihristi”, nu se referea doar la altii din afara ortodoxiei, ci chiar si la cei din interiorul bisericii noastre.

  Biserica noastra ortodoxa a fost robita statului, cred ca chiar din vremea lui Alexandru Ioan Cuza. Incet, incet, statul a obligat episcopii sa faca scoala de teologie in occident (apus), tocmai pentru ai apropia de apus si a fi mai usor indoctrinati cu invataturile lor rastalmacite.

  Deci nu Oreste si nici preotul X sau Y sunt problema, ci este un fenomen de amploare in intreaga noastra biserica, iar lupi sunt chiar unii dintre mai marii bisericii noastre.

  Ce a spus Mitropolitul ales al Clujului, Andrei Andreicuţ, intr-o cuvantare care, fiti atenti, a fost preluata de aproape toate canalele de stiri.
  A spus urmatorul lucru: “Sa ne unim cu totii ( se referea la ecumenism), cu dragoste, sa fim o singura biserica, asa ca sa urmam indemnul Apostolului Pavel, care ne-a zis sa fim toti una”.
  A vorbit cu atata blandete, incat avea-i impresia ca este cel mai bland, curat si credincios pastor din lumne.

  Dar sub aceasta masca smerita, sub aceasta blana de oaie, se ascunde lupul. Caci Apostolul Pavel nu a zis sa ne unim si sa fim toti una, cu eretici, cu atei, cu sectari, cu hulitori de Hristos si de Dumnezeu.

  Apostolul Pavel nu a zis sa fim toti una. El a zis sa fim toti una in Hristos. Deci Apostolul Pavel a zis ca cei binecredinciosi in Hristos sa fie una.

  25. Ca toti fii al lui Dumnezeu sunteti prin credinta intru Hristos Iisus.
  26. Ca ori cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat.
  27. Nu este Iudeu nici Elin, nu este rob nici slobod, nu este parte barbateasca nici femeiasca; ca voi toti unul sunteti intru Hristos Iisus.
  28. Iar daca sunteti voi ai lui Hristos, iata a lui Avraam sunteti, si dupa fagaduinta mostenitori. ( Galateni, cap.3 )

  Acelasi indemn, ca si cel al mitropolitului Andreicut l-a facut si Patriarhul Daniel. La fel ne-a indemnat sa acceptam ecumenismul, ca asa a zis Apostolul Pavel, sa fim toti una.
  Nici unul dintre ei nu mai specifica “in Hristos”, pentru ca atunci s-ar da pe fata mincinosenia lor.

  Anul trecut, cand a fost adusa la Bucuresti o bucata din Sfanta Cruce, din Grecia, a tinut patriarhul Daniel o cuvantare in care, printre altele, a amintit si de editiile noi ale Bibliei, scoase de BOR.
  In aceasta cuvantare, a tinut sa ne asigure pe toti cei prezenti sau pe toti cei care urmareau la televizor, ca nu trebuie sa se mire nimeni de ce scoate BOR-ul aceste editii si sa stea toti linistiti, caci nu s-a schimbat nimic din continutul Bibliei si ca ea este identica cu editiile vechi.
  La fel, pe parcursul intregii cuvantari a afisat o blandete si o smerenie, de ai fi crezut ca este cel mai credincios pastor.
  Dar sub aceasta blana de oaie, gasim ascuns un alt lup.
  Pentru ca am sa va dau exemplu de o singura modificare esentiala a Bibliei.

  15. Si era cumpanitura aurului ce venea lui Solomon intr-un an, sasesutesaizeci si sase de talanti de aur.
  16. Afara din birul celor supusi si al negutatorilor ce negutatoreau, si al tuturor imparatilor celor de dincolo si al domnilor pamantului.
  ( Sfanta Scriptura, editia 1914, cartea a 3-a A Imparatilor, cap.10 )

  14. Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de sase sute saizeci de talanti de aur.
  15. Afara de ce primea el de la aducatorii de marfuri si de la negustori, de la toti regii arabi si de la capeteniile tinuturilor.
  ( Sfanta Scriptura, editia 2006, Cartea a treia a Regilor, cap.10 )

  Vedeti cum a modificat. A scos 666 si a bagat 660, iar de faptul ca aceasta reprezenta biruri (taxe, impozite)nu a mai amintit nimic in noua editie scoasa de BOR.

  Bineinteles ca numarul 666 nu avea nimic malefic in legatura cu Solomon. Dar noi stim ca nimic nu este intamplator si lipsit de importanta in Biblie.
  Trebuie sa existe o legatura intre 666 al lui Solomon si 666 din Apocalipsa. Poate din acelasi neam se va naste antihristul, sau poate pecetea pe care o va pune va fi justificata tot pentru platirea taxelor si impozitelor sau … sau … sau. Inca nu stim nimic, pentru ca Dumnezeu a randuit ca toate cele legate de acest subiect sa fie intelese de cei binecredinciosi atunci, in vremurile acelea (sau poate deja acestea?)

  Si daca exista o singura diferenta esentiala, oare nu putem gandi ca mai pot exista si alte diferente, alte modificari ale Sfintei Scripturi?

  Vedeti fenomenul la care trebuie sa ne gandim? Il vedeti cat de amplu este si cat de raspandit in scumpa noastra biserica ortodoxa?

  Cauzele pentru care Dumnezeu a ingaduit acestea, sa nu le cautam la altii.
  Noi insine suntem vinovati. Daca noi insine, fiecare dintre noi, eu, tu, celalalt, l-am fi iubit pe Domnul Dumnezeu cu tot sufletul nostru, cu toata inima noastra si cu tot cugetul nostru, iar pe aproapele la fel, traind o viata smerita asa cum ne-a invatat Iisus Hristos, poate Dumnezeu nu ar fi ingaduit toate acestea.

  Poate vin vremurile din urma, poate nu, doar Dumnezeu stie.
  Noi toti, pseudocrestini de duminica, pseudocrestini in duh lumesc, am primit si vom primi in continuare ceea ce meritam.
  Caci nu putem sa slujim la doi domni; si lui Dumnezeu si lui Mamona. Ori suntem robi ai lui Hristos ori suntem robii Satanei. Din gandurile, vorbele si faptele noastre alegem ai cui robi suntem.

  Sa ne intoarcem la credinta cea adevarata, la Sfanta Scriptura, la Sfintii Apostoli si la cele 7 Sinoade Ecumenice, caci fara aceste invataturi nu exista ortodoxie.

  Iisus Hristos nu ne-a chemat la lancezire, la resemnare, la imbinare a lumescului cu duhovnicescul. El ne-a chemat la sfintire, la desavarsire, indemnandu-ne: “Fiti desavarsiti precum Tatal vostru Cel din ceruri desavarsit este”.

  Nu ne-a spus sa fim placuti si iubiti de oameni, ci ne-a cerut ca noi sa-i iubim pe toti oamenii, inclusiv pe vrasmasii nostrii.
  Iar pentru faptul ca incercam sa fim robii lui Hristos, traind dupa Legea Lui dumnezeiasca si marturisindu-L ca Viu si unicul Domn si Imparat, vom fi urati de toate neamurile. Vom fi defaimati, jigniti, scuipati, batuti, prigoniti si unii dintre noi, poate chiar se vor invrednicii de cununa muceniciei. In nevoi, suferinte, dureri, lacrimi … asa se intra in Imparatia Cerului.
  Sa fim cu luare aminte la vietile tuturor Sfintilor. Toti s-au nevoit pentru cununa Vietii Vesnice, multi dintre ei chiar prin mucenicie.

  Sa plangem pentru pacatele noastre sa ne rugam mult, dar sa nu uitam sa plangem si pentru pacatele clericilor din Biserica noastra si sa ne rugam si pentru ei lui Dumnezeu.
  In indelunga Sa rabdare si in mult milostivira Sa, poate va vrea Domnul sa-i intoarca pe episcopii si preotii nostrii catre credinta cea adevarata si dreptslavitoare si prin ei sa ne intarim si noi.

  La acest link gasiti si o invatatura despre post, pe care am incercat s-o intocmesc dupa invataturile Sfintei Scripturi, Canoanele Sfintilor Apostoli si cele 7 Sinoade Ecumenice.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/11/patriarhul-kirill-la-chisinau-lupul-in-chip-de-mioara/#comments

  Dragilor, sa ne cercetam fiecare din noi in adevar si sa luam aminte ca nu cumva sa fim caldicei. Sa ne intarim in credinta si sa devenim fierbinti, sa fim adevarate flacari ale credintei ortodoxe.

 6. Deh, suntem si noi in veac antihristic. O caracteristica si, in acelasi timp, propaganda este aceea ca se face o nivelare intre Hristos si Antihrist. Hristos a fost si El un aventurier, un ezoterist, cam asta e Ortodoxia. Deci… cand va veni Antihrist, doar va duce la apogeu ceea ce se spune despre Hristos.
  Cam in termenii acestia critica Par. Paisie Aghioritul filmele si diletantismele new-age-iste actuale. De ce nu s-ar inscrie si Oreste pe aceeasi linie? Mai ales ca agenda lui de lucru acopera o gama larga de domenii?
  De aceea e bine sa cunoastem in primul rand pe Hristos cum este El cu adevarat si ce vrea de la noi, apoi si pe Antihrist, in adevarata lui fata amagitoare si batjocoritoare in acelasi timp.

 7. @ Un crestine ortodox

  Eu am Biblia, editia din 1975 si apare precum in editile noi la cartea regilor, as vrea sa sa stiu daca ai gasit diferente in ceea ce priveste Noul Testeament, Sfantul Serafim de Sarov spunea sa citim Noul Testament, sa stiu daca trebuie sa achizitionez o bibile din 1914! Iti multumesc!

  Doamne, ajuta-ne pe noi pacatosii!

 8. @ Vasile:

  Cu mare regret va spunem ca si daca nu mai semnati ca Daniel Popescu, oricum aveti acelasi IP si mesajele dvs. contin aceeasi otrava a inselarii, din pacate. Nu avem cum sa va ajutam noi, fiindca nici nu doriti aceasta si nici noi nu avem deloc, dar deloc energie si timp pentru certuri sterile de cuvinte, doar ca sa va oferim o tribuna de raspandire a ecumenismului si a relativismului total. E mult mai bine sa nu mai incercati sa comentati si, de vreme ce nu va regasiti aici, nu ne suparam nici daca nu ne mai cititi. Toate cele bune!

 9. Robert, Un crestin ortodox@

  In Biblia tradusa de I.P.S Bartolomeu Anania este corect:

  “14. Greutatea aurului care-i venea lui Solomon intr-un singur an era de sase sute saizeci si sase de talanti de aur.”

  S-ar putea sa o gasiti inca prin librariile ortodoxe.

 10. @daniela

  In Biblia tradusa de IPS Bartolomeu Anania, gasim urmatoarele versete:

  14. Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de şase sute şaizeci de talanţi de aur,
  15. Afară de ce primea el de la aducătorii de mărfuri şi de la negustori, de la toţi regii arabi şi de la căpeteniile ţinuturilor.

  Deci si din aceasta traducere este eliminat cuvantul “biruri”. Asa cum apare traducerea fara “biruri”, lasa sa se inteleaga ca, acestea toate care le primea Solomon, erau un fel de daruri sau orice altceva, dar numai biruri nu.
  Dar Solomon lua toate acestea exact cu titlul de biruri (taxe, impozite).

  Cred ca ar fi mai bine sa cautam editia din 1914, traducerea originala, dar din pacate, a devenit din ce in ce mai greu de gasit.

  Probabil ca se incearca “disparitia” acestei editii din 1914, tocmai pentru a nu mai avea un punct de reper, pentru a nu mai avea cu ce sa compari.

  @Robert

  Da, eu cu mintea mea putina, cred ca cel mai bine ar fi sa cauti editia din 1914.

  Doamne ajuta.

 11. @ Un crestin ortodox, Daniela:

  Va rugam sa nu mai puneti adresa siteului nostru in dreptul rubricii URL, unde se trece (daca e cazul) doar siteul/blogul propriu. Ca sa nu existe confuzii la cei care citesc. Va multumim!

 12. @ Daniela si Robert

  Imi cer scuze. Am accesat o versiune Anania pe net si s-ar putea sa fi dat peste altceva.

  Am cautat in alta directie si intradevar, in versiunea Anania este corect.

  14 Greutatea aurului care-i venea lui Solomon într’un singur an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur d,
  15 în afară de dările supuşilor şi ale negustorilor de mărfuri şi ale tuturor regilor de dincolo e şi ale guvernatorilor ţării.

  Iertati-ma va rog!

 13. In Vechiul Testament apare in 2 locuri despre aurul care il primea Solomon. In Biblia din 1914 in ambele locuri se spune ca primea 666 talanti de aur. Mai am o Biblie 1980 si una aprox 2000, Anania ambele, si in aceste 2 editii intr-un loc e 660 in altul 666. Destul de “ciudat”, pt ca e vorba de un numar, si nu de o traducere dificila a unui pasaj mai special.

 14. Multumesc @ daniela, Un crestin ortodox, admin!

 15. Pingback: NOUA ORDINE RELIGIOASA A LUMII, PANRELIGIA (Ecumenismul inter-religios total) SI TACTICILE FOLOSITE
 16. Pingback: Pr. Cezar Axinte si prof. Mihail Chircor (Scoala Brancoveneasca) despre NOUA ORDINE EUROPEANA si FALIMENTUL ECONOMIEI MONDIALE” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: Despre pacatul “gura-casca” si pacatul citirii horoscopului. DE CE NE PIERDEM TIMPUL, DE CE IUBIM MINCIUNA? -
 18. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: ORESTE TEODORESCU SI DACISMUL. Scandalul vedetei TV… doctor in teologie si promotor al unui AMESTEC TOXIC de ORTODOXIE si NEW AGE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare