Parintele Daniel Corogeanu, fostul duhovnic de la Tanacu, A FOST ELIBERAT DIN INCHISOARE de Sfantul Andrei. MASS-MEDIA PERSISTA IN FALSIFICAREA CAZULUI “EXORCIZARII” DE LA TANACU

29-11-2011 2 minute Sublinieri

UPDATE:

Desi toata mass-media a preluat stirea, aproape “tipizat”, cu aceleasi falsificari demontate mai jos, Gandul atinge o culme a ticalosiei jurnalistice titrand:  EXORCISTUL DE LA TANACU a fost eliberat. În urmă cu 6 ani, el a răstignit o măicuţă care a murit după trei zile

Fostul stareț Daniel Corogeanu, închis în Penitenciarul Vaslui pentru uciderea unei măicuţe la Mânăstirea Tanacu, ar putea fi eliberat mâine. Judecătoria Vaslui a decis, săptămâna trecută, că Daniel Corogeanu poate fi eliberat din închisoare pentru bună purtare. Informaţia a fost cofirmată, pentru Evz.ro, de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, subcomisar Nicolae Toma. „Noi suntem obligaţi să informăm instanţa de judecată în legătură cu eliberarea unui deţinut şi, dacă deţinutul a avut un comportament bun, se face o caracterizare şi de aici se merge în instanţă. În cazul acesta, al lui Daniel Corogeanu, instanţa a decis punerea în libertate. Decizia poate fi atacată, de asta noi am discutat joi despre caz, s-a trimis la instanţă şi, dacă nu apare ceva, cel mai probabil va fi eliberat mâine”, a declarat Toma.

Acesta a precizat că în caracterizarea lui Corogeanu – unde este inclusă şi o descriere psihologică – s-a precizat că acesta nu a creat probleme în penitenciar, „nu s-a implicat în altercaţii, a participat la toate activităţile educativ-sociale ale penitenciarului”. „A participat inclusiv la cele moral-religioase, dar nu din altă postură decât cea a oricărui deţinut. Adică, nu a ţinut slujbe sau altceva, ci a participat la slujbe. Noi avem programe de orientare pentru deţinuţi, dar în cazul lui Corogeanu nu a fost cazul, el având deja înclinaţii spre anumite activităţi. A participat inclusiv la activităţile sportive, la tenis, la fotbal”, a descris subcomisarul aspecte din viaţa după gratii a exorcistului de la Tanacu. Acesta a refuzat în toţi anii de închisoare să acorde vreun interviu presei, publicând, mai degrabă, articole în revista deţinuţilor.

Un istoric cu exorciști

Corogeanu a fost condamnat, în 2008, la șapte ani de închisoare. Astfel, va fi eliberat după ce a stat închis mai puțin de patru ani.

Corogeanu a fost arestat, în 2005, sub acuzaţia că, împreună cu mai multe măicuţe de la Mânăstirea Tanacu, judeţul Vaslui, au ucis-o, în timpul unui ritual de exorcizare, pe o altă măicuţă, Irina Cornici. Parchetul instanţei supreme i-a acuzat ulterior pe preotul Petru Daniel Corogeanu şi pe măicuţele Nicoleta Sofia Arcălianu, Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaş şi Elena Oţel de lipsire de libertate în mod ilegal, ce a avut ca urmare moartea victimei.

Corogeanu şi măicuţele (eliberate şi ele între timp din penitenciar) au sechestrat-o pe Irina Cornici într-o chilie. Au legat-o la mâini şi picioare cu sfori, „pentru a scoate duhul rău”. Pe 13 iunie 2005, pentru că tânăra era agitată şi se manifesta violent la „tratamentul” la care era supusă – ulterior a apărut ipoteza că ar fi suferit de o boală psihică -, Corogeanu şi măicuţele au legat-o cu lanţuri de o cruce de lemn. I-au pus un căluş în gură. Irina Cornici fost ţinută pe cruce trei zile, fără mâncare. În a treia zi, în urma „exorcizării”, măicuţa a murit.

Cazul a stârnit reacții inclusiv în presa occidentală. Sute de articole și zeci de cărți au fost scrise în urma „Cazului Tanacu”. Celebrul scriitor Pascal Bruckner a publicat în „Evenimentul zilei” din 23 decembrie 2005 un amplu reportaj despre efectele cazului.

Ministerul Public de la acea vreme a transmis în urma cazului un comunicat în care se arată că, la autopsie, s-au evidenţiat „multiple leziuni traumatice, cu caracter vital, de tipul echimozelor, escoriaţiilor, precum şi leziuni cu aspect de traumă termică, medicul legist apreciind că acestea s-au produs în condiţiile contenţiei victimei, într-o stare de agitaţie psihomotorie severă”. Avocaţii lui Corogeanu şi a complicilor săi au susţinut nevinovăţia acestora pe tot parcursul procesului, dând vina pe cadrele medicale.

Nota noastra:

Incredibil cum sunt reluate toate aberatiile care s-au dovedit si ras-dovedit a fi false: Irina Cornici facuta “maicuta”, “sechestrarea” tinerei despre care exista doar “ipoteza” ca ar fi fost bolnava psihic si, evident, nu putea lipsti “crucificarea”. Iar ca autoritate citabila este un francez care n-are nici in clin nici in maneca cu acest caz si cu Romania, in general.

Daca nu ar fi fost atatea materiale jurnalistice, film documentar, carte, teatru (!) facute dupa investigatiile complete duse tot de o jurnalista (Tatiana Niculescu Bran, de la BBC!), in care s-a aratat ca Irina nu era maica, ca era bolnava psihic grav, nu avea, practic, familie, nu a vrut nimeni sa o interneze si cei de la manastirea din Tanacu s-au trezit singuri cu ea, ca nu a existat nicio sechestrare si nicio cruce, ci doar un mijloc disperat de a reactiona in fata unei psihoze violente, ca e foarte posibil ca adevarata cauza a mortii sa fie doza gresita de anestezic administrata de ambulanta, ai mai fi zis. Dar asa, toti “ziaristii” din mass-media mainstream care prezinta cazul cu toate minciunile de rigoare, nu au nicio scuza.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Parintele Daniel Corogeanu, fostul duhovnic de la Tanacu, A FOST ELIBERAT DIN INCHISOARE de Sfantul Andrei. MASS-MEDIA PERSISTA IN FALSIFICAREA CAZULUI “EXORCIZARII” DE LA TANACU

 1. “Era un pustnic aproape de un sat, aşa, pustnic sfânt. Acuma, o femeie, aproape de Paşti, ce s-o gândit: “Măi, săracul pustnicul acela, să-i duc o oală de lapte, să aibă şi el pentru Paşti, să beie oleacă de lapte dulce.” Dar chestiunea aceea era vineri, în Vinerea Mare. Acum bate ea acolo la poartă, la pustnic, şi când o venit acela i-o dat oala cu laptele. Da’ i-o spus: “Fă bunătate, toarnă laptele în ceva şi dă-mi oala înapoi”. Pustnicul o intrat în casă, o căutat un ceaun, da’ n-o găsit nimic. S-o întors, o băut laptele în faţa femeii şi apoi i-o dat oala înapoi.
  Femeia, când o văzut ce face pustnicul, s-o smintit. S-a dus acasă, a spus şi în dreapta şi-n stânga, acolo era şi episcopia, mitropolia, până o ajuns vorba şi la mitropolit… S-o scandalizat toţi:
  “Auzi tu, în Vinerea Mare să bei lapte şi spui că eşti pustnic, călugăr. Noi am crezut că omul ăsta-i sfânt, dar ăsta-i cu desăvârşire zăpăcit. Să-l scoatem afară!”
  Acuma, când au ajuns la episcop, că toţi s-au dus la el, le-a zis acesta: “Să-i spuneţi să vină la judecată după ce au trecut Sfintele Paşti!” S-au dus şi i-au spus. Acuma, dacă s-o dus şi i-o spus, pustnicul, când o plecat de la peşteră, o prins un leu, s-o suit călare şi a luat şi un şarpe cu el, ca cum ar fi un bici, să-l bată pe leu ca să meargă. A ajuns în oraş, a întrebat: “Unde-i Mitropolia?” “Uite, aicea.” S-o dus acolo, l-o legat pe leu de o poartă şi pe şarpe l-o pus de gât, aşa, ca cum ar fi bici. Oamenii, când l-o văzut: “Măi, ce-i cu aia, ce-i atârnă?” Toţi au fugit în dreapta, stânga…
  Eh, l-o dus acolo; mitropolitul şi acei care l-o pârât îl aşteptau ca să-l judece, “cum o îndrăznit el să spurce sfânta şi marea zi, Vineri, să beie lapte?” Acuma, i-o spus cutare, apoi “de ce, cum ai îndrăznit?”, o început acolo discursurile lor, el cine ştie ce o fi zis, “iertaţi-mă, părinţilor”… Da’ stând acolo, era o femeie cu un copilaş în braţe, copil mic, şi pustnicul îl întreabă pe băiat: “Măi copilule, cine eşti? Cine-i tata tău?” El răspunde: “Preafericitul Părinte e tata meu”. Când o auzit asta, toată lumea, eh, o rămas toţi ca trăsniţi.

  Nu putea să vorbească copilul, era mic.
  Era mic, în faşă, cum se cheamă, da. Eh, acuma, după aceea, pustnicul s-o întors spre episcop şi i-o zis: “Ei, părinte mitropolite, faptele, nu oala cu laptele!”

  Vezi, mulţi dintre sfinţi erau la înălţime, da’ făceau câte o neghiobie ca să nu-i socotească lumea sfinţi, că dacă te socoteşte lumea sfânt, de-acuma se instalează în sufletul tău înălţarea minţii şi ai căzut. Deodată ai căzut.
  De aceea, Sfinţii Părinţi, care erau apropiaţi de Dumnezeu, niciodată nu se arătau că-s sfinţi. Cutare părinte era sfânt, dar niciodată în lume nu se mândrea, că aceea-i cea mai mare primejdie, căderea orişicăruia. Că lumea zice că eşti sfânt, cutare, şi apoi de-acuma tu, ca om, zici: “Vezi, nu sunt ca cutare şi ca cutare.” Eh, dacă ai gândit aceea, ai şi căzut. “Smeritu-m-am şi m-am mântuit”. (Conv. cu părinţi din Schitul Lacu, 9-11-2002)

  (extras din Staretul Dionisie – Lumea si vremurile de pe urma – Vol. 2)

 2. Impresionant chipul senin al Parintelui Daniel Corogeanu. Dumnezeu sa-l ocroteasca si sa-i poarte de grija!
  Nu se putea ca presa satanista sa lase sa-i scape o asemenea ocazie! Misiunea lor este sa atace Biserica, cu sau fara motiv, deci merg si vor merge chiar impotriva evidentelor si a adevarului, cu minciunile, cu exagerarile si contorsionarile pe care le vor crede de cuviinta, ca vajnici fii ai tatalui minciunii, pentru a smulge din piepturile multimii racnetul “Rastigneste-L” de cate ori vor avea pe cineva de rastignit. Dar ce sa asteptam de la acestia? Nu sunt ei, cel putin in duh, urmasii celor care l-au rastignit pe Mantuitorul si al paganilor care i-au prigonit si omorat pe Sfinti? Acelasi duh necurat ii mana si aceleasi mijloace le folosesc, doar ca le adapteaza la progresele vremii. Daca l-au rastignit pe Hristos ce este pentru ei sa “rastigneasca” acum un umil slujitor al Lui?

 3. Ce-ati vrea voi fratilor sa auziti sau sa cititi de la mass-media care este plina de inainte-mergatori ai lui antihrist,oameni vicleni si mincinosi care si-au facut din viclenie si minciuna averi care sint in stare sa calce peste cadavrele propiilor mame ca sa ajunga la scopul lor.,,oameni” lipsiti de frica de Dumnezeu,care prin tot ce scriu si spun oamenilor arata tipul lor de cultura INCULTA. ,,Nebunului raspundei cu nebunia lui ca sa nu se creada intelept”.

 4. ma bucur mult, si m-as bucura si mai mult sa aud ca au fost cu totii reprimiti intr-o manastire!

 5. @Ingrid

  nu au fost primiti 🙁

 6. Slava lui Dumnezeu! Dreptatea lui Dumnezeu ramane in veac. Durerea lor, cred, este nu atat privarea de libertate la care au fost supusi – pe care vor fi privit-o ca pe o asculatare – ci durerea lepadarii lor de catre “fratii” lor mai mari si mai invatati. Dar ii vor fi iertat asa cum Iosif si-a iertat fratii ptr tradarea lor in Egipt. Fie Doamne mila ta in veac.

 7. Sfantul Vasile cel Mare spunea ca in manastiri nu trebuie primiti oameni labili psihic…Manastirile nu sunt asezaminte sociale sau medicale…
  Ma bucur de eliberarea parintelui de la Tanacu, dar nu cred ca ar trebui sa i se faca “o statuie” de sfant, fiindca asta nu-i va face decat rau !

 8. Am o nedumerire aici. Daca cele spuse de ziare sunt aberatii si daca s-a dovedit clar ca sunt nevinovati, de ce nu sunt primiti inapoi in manastire? Intreb asa caci am vazut pe cineva mai sus care stie clar ca nu au fost reprimiti.
  Am inteles ca ziarele sunt ticaloase dar mai marii clerici de pe acolo de ce nu i-au reprimit ca pe unii care au fost acuzati pe nedrept?
  Si ca sa fiu sigur ca nu ma intelege cineva gresit: eu nu cred nici ca acuzatii sunt vinovati nici ca sunt nevinovati. Insa ma intreb, daca se stie de dovezile nevinovatiei de ce biserica nu ii primeste inapoi?

 9. @ Mircea:

  Din cauza presiunii infernale a mass-media si a… cine sta in spatele mass-media in acest caz, si care a dictat de la inceput turnura care trebuia data. Vezi cuvintele Parintilor Calciu, Savatie, Proclu, Iustin si Gavriil in acest caz, de la linkuri.

 10. Oare sa fie presiunea infernala a mass-media? Mai sunt si alte situatii in care biserica este atacata si pur si simplu nu se ia nici o hotarare adica se ignora asa zisa presiune infernala. Si cred ca mai sunt situatii cand cele semnalate de mass-media sunt nereguli pe fata in biserica si tot nu se ia o decizie. Eu nu pricep ce se accepta si ce nu se accepta. Poate doar daca jocul mass-media se face si din interiorul bisericii si atunci chiar ca nu mai pricep nimic.
  Poate sunt eu de vina ca imi doresc sa am certitudini dar am observat ca voi aveti in general certitudini si de aceea va intreb.

 11. Totusi, un schit ar trebui sa se gaseasca.

 12. @ Mircea:

  Cazul Tanacu are o miza cu totul aparte si speculeaza, da, si niste “slabiciuni” ANTI-MONAHALE si ANTI-EXORCISME din cadrul Sinodului si nu numai. Mai multe se inteleg daca citesti cuvintele parintilor de care ziceam.

 13. Trebuia sa citesc materialele indicate inainte sa fac ultimul comentariul. M-am lamurit acum. Imi cer iertare pentru deraj.

 14. @ Cristian:

  S-ar gasi daca nu ar exista o presiune pana la teroare la nivel de ierarhie. Toate ca toate, dar cand e vorba de parintele Daniel, mass-media e… (asa zicea parintele Calciu) indracita cu totul, mult mai mult decat era sora Irina Cornici, Dumnezeu s-o ierte. Ce turbare a fost ieri, la eliberarea parintelui, ce delir de acuzatii si de ocari… de neimaginat. Iar Biserica a fost deja pusa la zid pentru ca… inca nu a renuntat la exorcisme!

 15. @ Hrisanti:

  Nu, doar ca prigoana neincetata si neslabita nici acum catusi de putin are toate sansele, si dupa inchisoare, sa-l aduca acolo. Doamne, ajuta!

 16. Da, foarte relevanta reactia mass-mediei si, cum spuneti voi, a celor din spatele ei. Cit de turbati sint impotriva exorcismelor….ORTODOXE. Pentru ca altfel nu ezita sa faca publicitate la exorcistii CATOLICI.
  SI tot asa si cu inchinarea la moaste….fac spume la gura aproape literal (iar l-am auzit de curind pe alde MIrcea Badea si fostul meu prof. Valentin Stan mestecind injurii la adresa romanilor care stateau la coada la moaste)si asta iarasi in contrast cu publicitatea facuta chestiei catolice de la Medju Gore. Si daca cineva mai vrea vre-o dovada ca harul este in biserica ortodoxa si nu in alta, pai exact reactia mass-mediei romanesti confirma stralucit (ma, rog cuvintul nu e prea potrivit..).

  Pe de alta parte asta ar trebui si sa lamureasca problema daca este sau nu adecvat sa se citeasca Moliftele in biserici. Stiti ca sintem singura tara ortodoxa (dupa stiinta mea) in care inca se mai citesc MOlifte NU la cererea individuala a unor crediniciosi in cazuri deosebite, ci regulat ca o parte a programului religios? La greci lucrul asta nu se mai intimpla de multa vreme. SI se pare ca si aici s-a incetat citirea sau chiar interzicerea citirii lor tocmai ca urmare a unei campanii a aceleiasi mass-mediei care foarte probabil a inscenat/falsificat cazul unui astfel de preot care citea moliftele….ceva asemanator cu Tanacu numai ca acolo nu a murit nimeni ci pur si simplu media l-a prezentat ca un excroc pe preotul respectiv……

 17. @ admin:
  De acord, sunt convins ca presiune exista. Presiunea se contrabalaseaza prin… presiune. Desigur, lucrul asta se stia, de aici si legiferarea reducerii influentei mirenilor in ceea ce priveste luarea unor decizii in Biserica. Totusi, fara sa facem neaparat neascultare, suntem datori sa facem, atata cat poate fiecare, putina… contra-presiune. Alo, frati ziaristi!

 18. Stati linistiti fratilor, maicile sunt la un schit. Daca voi avea blagoslovenie sa spun la care, va voi spune. Parintele, saracutul, mai are de suferit in lume… Sa ne rugam pt ei!Iertati.ma!

 19. Multumim lui Dumnezeu ca a avut grija de maici. Si pentru parinte se roaga multe manastiri, chiar ne-am bucurat acum cateva luni cand am auzit la o manastire mare din Moldova rugaciuni speciale pentru “cei inchisi pentru credinta, parintele Daniel”. Am fost uimiti si convinsi ca despre el e vorba.

  Se va gasi probabil un loc si pentru el, ca nu-l lasa Dumnezeu, doar ca va trebui mai multa tacere si liniste la inceput macar. Dumnezeu sa-l intareasca ca multi se roaga pentru el …

 20. Da, aveti dreptate, svm!

 21. Si azi la Episcopia Husilor era un preot care a inceput sa se dezbrace peste credinciosi, dupa Liturghie. Si la Biserica parohiala unde ma duc de cand am venit in Husi se roaga parintele indelung pt parintele Daniel si pt toti cei din inchisori, la fiecare Liturghie, si dupa fiecare Liturghie face si Moliftele Sf Vasile cel Mare.
  Ma bucur mult pt Maici.
  Pe maica Neonila ar trebui s-o cunosc, daca e aceeasi care a fost odata la Man. Schimbarea la Fata din Husi.
  Iar pe par. Daniel nu stiu sigur daca-l cunosc.
  In anul 2001 eram in vacanta la Husi si ma dusesem la Episcopie pt ca aveam nevoie de ceva de la Episcop. Dupa Liturghie am intrebat pe cel care miruia (un preot necunoscut pe care nu-l mai vazusem niciodata), daca il pot gasi pe Episcop in acea zi. Mi-a spus ca nu, ca sa ma duc a doua zi. Pana am mai salutat pe cine mai cunosteam, pana am plecat, m-a ajuns din urma si parintele care a miruit, aproape de poarta Episcopiei, si a intrat in vorba cu mine, am mai stat de vorba in poarta si la sfarsit a scos tot ce avea in geanta si mi-a dat: o icoana cu Rastignirea Mantuitorului si un volum din “Ne vorbeste Par. Cleopa”. A invartit geanta pe toate partile si nu mai avea nimic. Si l-am intrebat cum il cheama, ca am vrut sa-l pomenesc, dar n-a vrut sa-mi spuna, a zis ca e de ajuns sa retin atata “parintele cu barba roscata” M-am uitat mai atent abia atunci si am vazut ca avea o frumusete de barba rosie, si mustata complet netunsa. Si de atunci nu l-am mai vazut.

 22. Si am si acum atat icoana aceea de lemn cat si cartea.

 23. E o veste buna. Doamne ajuta!

 24. Slava lui Dumnezeu pentru toate.A randuit Bunul Dumnezeu si l-a adus acasa.Eu personal il cunosc si cu adevarat este un om al lui Dumnezeu.Cu o dragoste vie in sufletul lui fata de Dumnezeu.Sa-i de Dumnezeu si Maicuta Domnului sanatate si mantuire.Doamne miluieste.

 25. Pingback: “Exorcizarea” de la Tanacu a ajuns la Festivalul de Film la Cannes - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. Pingback: Parintele Daniel Corogeanu, haituit si in libertate. ACUZAT IN MOD FALS CA TINE SLUJBE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 27. Pingback: GADEA “LA” TANACU: Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, lansat intr-o diatriba TABLOIDA, adevarata “sinteza” de PONCIFE, MINCIUNI SI CALOMNII aruncate asupra parintelui Daniel Corogeanu! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 28. Pingback: Tatiana Niculescu Bran despre CAZUL TANACU si filmul DUPA DEALURI la emisiunea TV Cuvinte din taceri [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 29. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi despre filmul DUPA DEALURI: “poveste romaneasca de lesbianism cu sfirsit tragic” care da “imaginea unei Romanii ortodox-handicapate” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 30. Pingback: Dr. Pavel Chirila despre CAZUL TANACU: “Pedepsiti de tribunal, abandonati de ierarhie” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 31. Pingback: PRIGOANA BISERICII SI A SLUJITORILOR EI. CALOMNIA, ARMA SATANICA PREDILECTA – Predica Parintelui Damaschin Luchian de la Sihastria Putnei la praznicul Sfantului Arhidiacon Stefan, 2011 – (audio + text) -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare