Precizare despre natura scandalului OREI DE RELIGIE. Care este amenintarea cu care se confrunta BISERICA?

5-03-2015 2 minute Sublinieri

icoana-pictura-biserica1 (1)

Pe masura ce scandalul orei de religie a luat amploare, prin amplificarea mediatica a activistilor atei si prin campania mediatica a BOR, destui oameni care nu au urmarit atent evolutiile sunt nedumeriti cu privire la natura crizei la care asistam. Multi isi inchipuie, de pilda, ca problema Bisericii este faptul ca niste atei ii ataca doctrina, pozitia si influenta asupra societatii. Chiar daca am mai spus-o, repetam opinia noastra: problema BOR NU este faptul ca exista pe lume ASUR, Emil Moise, Remus Cernea si toata gasca lor. Marea problema a BOR nu ar fi nici faptul ca e tinta unor campanii mediatice, ca unele trusturi o au in mod continuu pe agenda de redactie la capitolul “tinte de atacat”

Problema Bisericii este ca a suferit o pierdere masiva (si, probabil, decisiva), la nivelul influentei, legaturilor si atitudinii puterii reale din Romania. Fara sa intram acum intr-o discutie istorica (ce fel de raporturi erau intre stat si Biserica, cum au evoluat) si etica (ce fel de raport ar trebui sa existe intre stat si Biserica), decizia CCR si tot ce a urmat constituie doar un semnal care arata ca, pentru puterea reala, Biserica a devenit o institutie sociala indezirabila, care sta in calea unui obiectiv major ce consta, printre altele, in manufacturarea unui alt consens social in Romania, in generarea altor atitudini si mentalitati decat cele majoritare astazi. 

Ce intelegem prin putere reala? Zona serviciilor secrete, a institutiilor de forta, precum si a centrului extern de care acestea depind si a carui agenda o aplica in Romania. Numai din momentul in care aceste institutii de forta au asumat o agenda anti-BOR galagia ASUR-istilor si campaniile mediatice au capatat greutate si configureaza un alt raport de putere care face din toate redutele pe care Biserica le detine in societatea romaneasca tot atatea cetati devenite brusc expuse, vulnerabile, usor de cucerit. Una din aceste redute, strategica, poate cea mai importanta, este ora de religie.  

Nivelul razboiului discursiv-cultural, asadar, nu este cel care epuizeaza natura crizei Bisericii. El este doar simptomul unei stari de lucruri care isi are originile in ingineriile sociale gandite de diversi de prin Departamentul de Stat al SUA, asumate de diversi din serviciile secrete romanesti si implementate cu entuziasm de micile lor slugi acoperite din presa si sectorul “civil” al ONG-urilor.

Cercul se inchide tot mai mult: Departamentul de Stat al SUA lauda activitatea ASUR, mediile mainstream online impanzite de agenti de influenta amplifica mesajele campaniilor activistilor atei si manipuleaza pe tema religiei si a prezentei BOR in societate, institutiile politice sunt intimidate si mai receptive la amenintarile unor activisti decat la revendicarile Bisericii, ale asociatiilor de parinti si de profesori. Este aceeasi realitate neocolonialista pe care o regasim la orice decident local care, presat prin aceste “structuri specifice”, intelege sa faca mai degraba dupa ordinul celor care detin puterea reala, chiar si cu riscul de a contraria sau brusca societatea si institutiile sociale majore. Asa stau lucrurile si in economie (vezi cum descrie Paul Krugman comportamentul liderilor politici ai tarilor periferice fata de finanta globalista), de-acum trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca asa se va proceda si in zonele socio-culturale: o periferie intru totul la dispozitia ingineriilor metropolei. 

BOR a pierdut o anume pozitie in structura societatii romanesti – nu atat in urma unor procese sociale obiective, cat in urma unor imperative geopolitice. 

Acum ne aflam in etapa unui razboi cultural pe care, la nivel discursiv, Biserica trebuie sa-l poarte adecvat – lucru care se intampla cam tardiv si nu fara sincope. Nu fara a ne aduce aminte ca, desi lipsiti de putere reala, noi, crestinii, ar trebui sa avem puterea Adevarului de partea noastra. Insa nu neconditionat, “din oficiu”, ci doar daca ne pocaim, adica daca ne schimbam vietile in Hristos, cu adevarat. Poate tocmai aici gasim raspunsul slabiciunii noastre si cauza acestei certari in care am intrat. Iar aici nu mai avem a acuza pe nimeni – nici pe americani, nici serviciile, nici acoperitii, nici ierarhii prea rigizi. Aici avem doar a ne bate cu pumnul in piept, ca vamesul. 

Cuvantul Ortodox

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Scoala romaneasca, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Precizare despre natura scandalului OREI DE RELIGIE. Care este amenintarea cu care se confrunta BISERICA?

 1. Foarte bune precizari!

 2. Daca am trai viata in Dumnezeu nu am mai discuta de aceste sminteli. Religia in scoala fiind ceva firesc, pentru ca firescul unui om pe calea spre sfintenie este sa il cunoasca pe DUmnezeu. Cum insa marea majoritate a romanilor sunt doar botezati si din cei botezati mai cred ca si catoliicii se mantuiesc si preotestantii si tuturor care zic ceva de Dumnezeu, le merge bine, pe cine sa apere Dumnezeu. EU cred ca ingaduie sa fie marturisire si atitudine prin insasi viata noastra.
  Hristos a cautat la cei ce credeau si pe ei ii vindecau. Pe ceilalti incerca sa ii lamureasca. Care a priceput, bine, care nu, a simtit cu groaza prabusirea Ierusalimului.
  Religia se face in familie si parohie prin puterea exemplului. Daca noi, parintii am fi modele de comportament plin de dragoste de DUmnezeu si de aomeni, pentru copii nostri, nici nu ar mai fi nevoie de o ora de religie in scoala.
  Acum se vede cine crede si cine nu. SI fiecaruia ii da Dumnezeu dupa inima lui. Vor oamenii ca in occident, atunci sa suporte toate. Si lipsa lui Dumnezeu din viata lor.
  Domnul nu sileste, nici noi sa nu silim. Daca faceau religia, din start, ca si optionala, poate nu aveau cum sa porneasca aceasta campanie. Dar, daca am vrut sa silim, iata si reversul medaliei.
  Poate gresesc.
  Daca da Dumnezeu sa ma ierte.
  Nu zice ca antihrist nu va veni pana cand nu va fi lepadarea de credinta.
  Lepadarea de credinta incepe cu fiecare dintre noi. Daca nu avem viata religioasa, cum ne asteptam ca cei din jurul nostru sa aiba asa ceva.
  Mantuiestete tu si in jurul tau se vor mantui 1000. Asa zice Sfantul Serafim de Sarov.

 3. Temerea mea este ca un alt pericol pandeste Biserica, nu scoaterea religiei din scoala, ci un eventual armistitiu care sa multumeasca pe cei ce vor etica, moralitate, iubire neconditionata, toleranta fata de om (in general, indiferent de fapta si atitudine) dar mai ales toleranta fata de celelalte religii, eliminarea ideii de iad sau pedeapsa, etc.

 4. Oarecum off topic, un monolog care indica la reflectie.
  http://www.filmedocumentare.com/paradoxul-optiunilor/

  Paradoxul opțiunilor este, pe scurt, următorul: cu cât avem mai multe opțiuni, cu atât suntem mai „legați de mâini”. Toate aceste alegeri au două efecte negative asupra oamenilor. Unul dintre efecte, în mod paradoxal, este că produce paralizie, mai degrabă decât eliberare. Cu atât de multe opțiuni din care pot alege, oamenilor li se pare foarte dificil să opteze pentru ceva.

  Al doilea este că, și dacă reușim să depășim starea de încremenire și să facem o alegere, până la urmă vom fi mai puțin satisfăcuți cu rezultatul alegerii decât am fi fost dacă aveam mai puține opțiuni dintre care să alegem. Și sunt câteva motive pentru asta, explicate în detaliu în prelegerea lui Barry Schwartz.

 5. Da. Aşa este.
  Orice dictatură îşi elimină oponenții.
  Crematoriile, Reeducarea, şi ce am mai văzut până acum sunt depăşite şi demascatoare.
  Lupta pentru supremație nu se poate duce decât prin înrobire.
  Numai Dumnezeu nu o vrea şi nu o face.
  El a dat omului libertatea.
  Libertatea de a alege.
  El nu obligă. Pentru că iubeşte.
  Iubirea nu obligă. Şi nu numai că nu obligă, dar nici nu face nimic în ascuns, în subconştient, nici prin mediu nici alt-cumva.
  Dumnezeu este totul şi toate prin El sunt.
  Nici dmonul nu are putere prin sine.
  El, face ce face şi este ce este (folosind pentru sine şi scopul său) şi ființa şi puterea primite de la Dumnezeu (în scopul sau).
  Asemeni şi omul .
  Dictaturile iau libertatea supuşilor (daruită de Dumneze), iau puterea mulțimi,iau susținerea financiară de la supuşi, îi ți sub un control aproape total, le contolează acțiunile, afectele, tot ce sunt în stare şi pot face.
  Suntem atacați prin toate mijloacele şi posibilitățile, ni se speculează simțurile, slăbiciunile…
  Ni se înrobeşte făptura, pe toate caile şi prin toate mijloacele, slăbiciunile ni se incită la maximum, totul în numele libertății şi umanității.
  Ce mai cumplită dictatură este în plină ofensivă.
  Este şi firesc ca ORTODOXIA să fie cel mai redutabil adversar al acesteia şi cel mai mare duşman.
  Departamentul de stat, laudă ASUR şi acoliții, pentru că este creația sa, una din armele sale strategice, şi una dintre cele mai de succes acțiuni ale sale.
  Eşti liber la porno, la homo, la vicii, la pedo… la narcomanie şi spectacol public îngâmfător, la cele mai înrobitoare patimi senzoriale şi îngâmfătoare şi restricționat (şi încurând interzis), la tot ce ține de libertatea cea adevărată a Adevărului, de credință şi sfințenie.
  Stăpânirea demonocratică, atacă libertatea umană în structura ie interioară profundă, din şi prin slăbiciunea omului.
  Sunt milioane de înrobiți, milioane de dependenți de acestea şi nimic şi nimeni nu-i va mai convinge (înafară de Dumnezeu), că sunt sub cea mai cumplită robie şi sub cea mai vicleană şi cumplită dictatură.

 6. http://activenews.ro/follow-the-money_1889172.html

  Nu ştiaţi cine împinge organizaţia ASUR de la spate – ai cărei reprezentanţi sunt Moise şi Cernea – în lupta împotriva firii unui neam creştin? Aceiași care au organizat Maidanul la Kiev şi care promovează homosexualitatea în forţă, numind un ambasador mondial pe această problema în încercarea de a coloniza o lume care se opune încă experimentelor sociale criminale.
  Departamentul de Stat al SUA, prin Biroul pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă, a lăudat ASUR (Asociaţia Secularist-Umanistă din România) pentru programul intitulat „Stop îndoctrinării religioase în şcoli!” în România. Departamentul de Stat al SUA specifica în anii trecuţi: „În septembrie, ASUR a îndemnat Ministerul Educaţiei să retragă imediat din şcoli manualele de religie care promovează intoleranţa şi să facă toţi paşii necesari pentru a preveni îndoctrinarea religioasă. Asociaţia şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa includerii conceptelor de „păcat”, „iad” şi „diavol” în manualele de religie pentru şcolile primare. ASUR a criticat, de asemenea, înscrierea din oficiu la orele de religie şi a început o campanie pentru a informa părinţii că au dreptul să-şi retragă copiii de la ora de religie”(Sursa aici).
  Emil Moise este şi absolvent al cursurilor postuniversitare – pentru doctoranzi şi profesori universitari – în programul “Religion, Globalization, and the State”, organizate de Central European University din Budapesta, Ungaria, o facultate fondată de Soros special pentru colonizarea culturala a Europei de Est. Aportul României la această şcoală ideologică a fost reprezentat de un escroc, membru marcant al GDS, „profesorul” Sorin Antohi, şeful departamentului de istorie al Universităţii Central Europene, fost turnător la Securitate, prieten al lui Tismăneanu care l-a făcut membru în Comisia Prezidenţială pentru analiză dictaturii comuniste. Relevant este faptul că Sorin Antohi a condus DOCTORATE fără să aiba titlul de doctor! (Chiar mă întreb ce s-a întâmplat cu zecile de doctorate frauduloase ale acestei şcoli de dresaj ideologic.) Aceasta chestiune de drept penal a fost escamotata de toți membrii GDS din motive de solidaritate a intelectualilor băsiști.
  Remus Cernea deja nu mai are nevoie de prezentare. Este o creaţie politică a sistemului globalist care a făcut dintr-un om fără însuşiri o persoană publică. Evident, cu sprijinul presei. Este de observat cum a fost învăţat în şcolile de formare a activiştilor NWO să folosească stereotipuri verbale repetate până intră bine în capul unor oameni lipsiți de structuri interioare temeinice: „îndoctrinare religioasă”, „intoleranţă, „atac la persoană”, „fundamentalism” vs. „toleranţă”, „eu întorc şi celălalt obraz” etc. Un demagog bine dresat şi împins de politica oficială americană la televiziuni, care i-au creat o enormă platforma publică.
  Se începe cu ora de religie, iar presa îşi face datoria de Coloana a V-a a ateismului din România. Atacurile împotriva BOR sunt continue de ani de zile şi am atras atenţia într-un articol că în spatele acestora se află structuri din SRI care dirijează atacul împotriva fibrei ontologice a neamului românesc, unii dintre ei fiind membri sau susţinuţi în carieră de culte neoprotestante americane.
  O să urmeze mai mult ca sigur, exact ca în Occident, după ce numărul creştinilor devine neglijabil iar propaganda permanentă reuşeşte să creeze Omul Nou, un atac împotriva simbolurilor creştine, a Crucii şi a marilor sărbători creştine – Naşterea Domnului şi Învierea -, obligarea preoţilor de a oficia căsătorii homosexuale şi considerarea sodomiei ca un fapt firesc, nu un păcat. Pentru asta se cenzurează deja pasajele biblice neconvenabile.
  Pentru că România are cei mai puţini atei din Europa şi sentimentul religios este încă extrem de puternic (numai micuţa Malta ne depăşeşte procentual, dar foarte puţin), aveţi motivul pentru care această presiune ideologică a globalismului este colosală. Forţele acesteia in nu se vor da în lături că să folosească războiul „cald” după cel propagandistic, ca soluţie a acestei „probleme” de inadecvare a României la o direcție impusă pe plan mondial.
  Ce se poate face ca sa ne opunem acestui fenomen de distrugere a spiritului și identității naționale? În afara unei lupte duhovnicești necesare oricărui creștin care și-a asumat un parcurs ecleziastic spre Mântuire, ar trebui sa structuram o opoziție reala. Pentru asta însă, spaima de politică inoculată nouă timp de 70 de ani ar trebui sa dispară sau măcar să fie depășită.
  PS Înainte de orice, înscrieți-va copiii la ora de Religie!

 7. Am observat cam peste tot in mass-media ca BOR este tinta unor atacuri din ce in ce mai multe si mai dure.Era la postul romaniatv despre Mitropolitul Banatului Ioan Salajean care facea o afirmatie dupa parerea mea fara nici o rautate, chemandu-i pe cei care au pacatuit sa se spovedeasca ,ca nu-i va para la DNA.Un comentator din platoul romaniatv in care se desfasura emisiunea , spunea ca o parohie este cumparata de un viitor preot cu 30000 de euro.Nu am stiut ce sa spun in sinea mea, erau mai multe atacuri.In primul rand Parintele Ioan nu merita un comentariu asa dur, nu cred ca dumnealui a cumparat postul de mitropolit.Invitatia de a se spovedi era in felul urmator adica nu-i va turna la securitate cum s-a mai intamplat pe vremea lui Ceausescu probabil.Nu stiu care este adevarul cu parohiile cumparate pe bani,dar nu cred ca toate, o fi una doua , eu asa cred, asa cum este peste tot.Ce sa mai spui cand unii jurnalisti roaga telespectatorii sa trimita evenimente deosebite pe care le-au intalnit la adresa televiziunii respective fara sa verifice daca stirea respectiva este adevarat sau nu.

 8. Nu se poate societate fara BISERICA .Prima data a fost facut cortul lui Dumnezeu asa cum spune in vechiul Testament, in care slujeste preotul, iar Iisus , asa cum se spune in Noul Testament , a lasat Biserica avand ca temelie pe Sfantul Apostol Petru, care nu se va darama niciodata.La scoala se preda deja Educatia civica care este acelasi lucru cu Educatia etica.Reprezentantul ASUR care sustine predarea istoriei religiilor nu cred ca are dreptate.Mi se pare normal sa inveti credinta pe care o ai de 2000 de ani si in care te-ai nascut, mai ales ca sunt 83% dintre elevi care vor ora de religie , majoritatea fiind ortodocsi.Ce este suspect la cei care au cerut scoaterea religiei din scoli este ca cer acest lucru desi toate confesiunile din tara asta au dreptul sa-si studieze religia.Ca sa studiezi o istoriei a religiilor consider ca mai intai e bine sa cunosti religia in cate te-ai nascut.Asa este logic.Trebuie sa ai cateva cunostinte de teologice.

 9. >Problema Bisericii este ca a suferit o pierdere masiva (si, probabil, decisiva), la nivelul influentei,
  >legaturilor si atitudinii puterii reale din Romania.

  De ce a fost omorat Radu Timofte fostul sef al SRI?

  Problema e mai spinoasa dar voi dedica un articol pentru aceasta problema in incercarea de a o rezolva, in stilul caracteristic al acestui site. Radu Timofte a fost sef al SRI intre anii 2001 – 2006, adica mai exact in regimurile Iliescu dar si putin din regimul Basescu.

  El a ramas cunoscut conspirationistilor cu o afirmatie anti-masonica, in Evenimentul zilei nr. 1466 din 22 aprilie 1997:

  „Tendinţa din ce în ce mai vizibilă a masoneriei (paravan al spionajului iezuit) de a acapara toate funcţiile importante în stat reprezintă un pericol pentru România.

  Masoneria are tendinta sa ocupe toate functiile importante in Stat din Romania. Vicepresedintele Comisiei de aparare a Senatului, Radu Timofte, ne-a declarat ieri ca tendinta masoneriei – din ce in ce mai vizibila – de a acapara toate functiile importante in stat reprezinta un pericol pentru Romania. “Este de remarcat ca atat presedintele comisiei senatoriale de aparare cat si ministrul apararii Victor Babiuc sunt masoni si probabil ca mai sunt multi altii nu doar in Ministerul respectiv, ci si in celelalte.

  Mi-e teama insa ca acesti asa-zisi “frati” nu urmaresc altceva decat de a pune mana pe tot ceea ce inseamna putere in Stat, asa cum au reusit in alte tari. Mi-e teama ca vom ajunge intr-o zi sa fim condusi numai de catre cei care fac parte din astfel de organizatii si atunci s-a dus naibii si identitatea noastra nationala si tot ce inseamna cultura si traditie romaneasca”.[1]

  Teribilele secrete de stat ale lui Radu Timofte!

  Si Antonie Iorgovan care intr-o polemica cu masonul Olimpian Ungherea i-a dat peste nas cu mai multe replici anti-masonice una fiind:

  “Articolul 40 din Constitutia Romaniei interzice existenta organizatiilor cu caracter SECRET.”

  Dar si Antonie Iorgovan a murit, tot de cancer la scurt timp dupa declaratiile anti-masonice.

  In continuare, prezentam intr-un articol anterior abordand protocolul bilateral romano-american cu privire la tainuirea descoperirii din Bucegi din 2003 ca Radu Timofte a fost si el prezent atunci in cadrul sedintei de urgenta a CSAT care s-a incheiat cu niste pumni in masa din partea delegatiei americane sosite de urgenta la Bucuresti pentru a prolifera cu amenintari la adresa Romaniei daca se va face publica descoperirea.

  – See more at: http://www.nationalisti.ro/2013/06/fostul-director-sri-radu-timofte-asasinat/#sthash.j5BvZOtw.dpuf

 10. Pingback: REINCEPE RAZBOIUL IMPOTRIVA OREI DE RELIGIE. Activistul anticrestin EMIL MOISE hartuieste prin DENUNTURI oficialii MINISTERULUI EDUCATIEI favorabili inscrierii la ora de religie pe intreaga perioada a scolarizarii | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: ”De ce atata ura?” sau SECULARIZARE PRIN REEDUCARE. Campania mediatica agresiva pe tema ”finantarii” Bisericii abia a inceput. “BUGETUL” SOCIAL AL BOR – ADEVARATA TINTA A SISTEMULUI DE PROPAGANDA | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: ”De ce atata ura?” sau SECULARIZARE PRIN REEDUCARE. Campania mediatica agresiva pe tema ”finantarii” Bisericii abia a inceput. “BUGETUL” SOCIAL AL BOR – ADEVARATA TINTA A SISTEMULUI DE PROPAGANDA | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: IPS Teofan (VIDEO) la Duminica Ortodoxiei despre MARTURISIREA CREDINTEI, TESTUL “OREI DE RELIGIE” si CRESTINII OMORATI PENTRU HRISTOS “chiar in timp ce noi vorbim si stam in sfintele biserici”/ CINE SI DE CE LUPTA IMPOTRIVA RELIGIE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare