LAURA BRETAN, tanara artista româno-americana, DISCRIMINATA si sabotata la concursul national EUROVISION de doi jurati GAY, pe motiv de… SUSTINERE A FAMILIEI LA REFERENDUM, considerat DELICT DE “HOMOFOBIE”? Reactia activistilor LGBT: “SUNTEM DE NEOPRIT!”. Pozitia compozitorului piesei “DEAR FATHER”, a unui deputat liberal si a mai multor publicisti. Inca o dovada ca “IDEOLOGIA LGBT este despre CUCERIREA SPATIULUI PUBLIC”

19-02-2019 10 minute Sublinieri

ActiveNews: Laura Bretan, sabotată la concursul Eurovision de doi jurați homosexuali pe motiv că artista a susținut Referendumul pentru Familie?

A fost sabotată cântăreața Laura Bretan la concursul pentru desemnarea concurentului de anul acesta de la Eurosvision, de la Tel Aviv? Este întrebarea care s-a rostogolit în ultimele ore în mediul online și în presă, după ce o altă cântăreață, Ester Peony, și-a adjudecat „biletul” pentru concursul din Israel.

A fost lansată chiar o  petiție în care se cere ca publicul să fie recunoscut drept cel care trimite concurentul de anul acesta în competiția de la Tel Aviv, fiind semnată deja de 5.000 de oameni. Jurnalistul Alecu Racoviceanu explică în Evenimentul Zilei care ar fi fost motivul principal pentru care  Laura Bretan, cea mai tânără participantă la finala Eurovision România, a pierdut, deși era favorita publicului.

Iar membrii juriului care i-au acordat cele mai mici note sunt tocmai aceiași care în urmă cu mai puțin de o lună erau încântați de piesa și interpretarea Laurei. Potrivit jurnalistului, o declarație făcută de Laura Bretan în timpul campaniei pentru Referendumul pentru Familie, în care se pronunța în favoarea familiei, i-a tăiat creanga de sub picioare în finala de la București. Și asta pentru că, în juriul de anul acesta s-au aflat și doi reprezentanți ai comunității gay din Marea Britanie.

„Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție în fața cântecelor din selecția românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este ”NEDREPT” să permiți unui homofob să intre în concursul Eurovision”, scrie Alecu Racoviceanu, amintind sloganul transsexualului austriac Conchita în discursul de mulțumire din 2014: „Suntem de neoprit!”

Publicăm mai jos  textul integral:

”Să spunem un Da hotărât, oriunde și oricând pentru familiile noastre, așa cum le-a lăsat Dumnezeu. Vă mulțumesc!”Se pare că aceste câteva cuvinte, rostite de adolescenta cântăreață Laura Bretan au contat mai mult decât orice alt element care ar putea ține de muzică, tehnică melodică, voce sau vibrație transmisă publicului.

În plină agitație pentru organizarea finalei selecției piesei care urma să reprezinte România la concursul Eurovision din această primăvară, finală care s-a ținut duminică, pe siteul ru-clip.net.ro, a fost postat un scurt videoclip din campania din toamna anului trecut pentru Referendumul pentru definirea Familiei în Constituție. În clip este actuala vedetă transmițând mesajul de la debutul acestui text. Clipul a fost postat pe 10 februarie, de un oarecare Eric Kruger, un militant pentru drepturilor minorităților sexuale.

Imediat după votul juriului ales de TVR pentru a desemna piesa câștigătoare, același Kruger a postat un comentariu la propria postare video în care spune:

”Am făcut-o, băieți! Laura Bretan, favorita televotului românesc și top 3 pentru aproape toate juriile internaționale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 și 6 puncte) de William Lee Adams și Deban, doi frumoși bărbați gay din Marea Britanie care au luat parte la Juriul internațional român, în numele wiwibloggs.com.Voturile lor au făcut într-adevăr o diferență, între Ester și Laura au existat doar diferențe de 5 puncte. Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție în fața cântecelor din selecția românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este ”NEDREPT” să permiți unui homofob să intre în concursul Eurovision. Eurovision este despre muzică, da, dar este și despre răspândirea unui mesaj și promovarea și susținerea unor valori precum toleranța, deschiderea și incluziunea pentru toți, de la toate rasele, genurile și orientările sexuale. Am făcut-o, băieți! A fost o luptă strânsă, puțini s-au așteptat, dar homosexualii au câștigat din nou! Suntem puternici și, așa cum a spus Conchita în discursul ei câștigător, ”Suntem de neoprit!”

Și pentru Laura Bretan, te rog să vă gândești la acest lucru: Când arunci ura împotriva cuiva, să te aștepți să primești din același lucru de la ei! Pace tuturor! Succes pentru Ester în Tel Aviv! Ea merită victoria!” 

EvZ/ Alecu Racoviceanu: Adevărul despre selecția Eurovision 2019. Laura Bretan a pierdut la București ca să nu piardă la Tel Aviv

(…) În primul rând, nu cred că a contat chiar atât de mult videoclipul postat pe 10 februarie, care a strâns, până la ora publicării acestui text, vreo 8.000 de vizualizări. Puțin pentru a răsturna un televot, dar probabil de ajuns pentru ca informația să ajungă la cei doi bloggeri cooptați de TVR în juriu. Juriu care, de altfel, a fost ales anul acesta pentru a nu mai exista acuzațiile din anii trecuți privind favoritismele la desemnarea câștigătorului. 

Cei doi din juriu puteau, într-adevăr, să răstoarne votul popular, pentru că, așa cum scrie și în regulamentul organizării concursului: ”În finala națională a SNESC2019, punctajele obținute prin televot vor avea ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.” Adică votul publicului a contat fix o șeptime din nota finală, cei doi bloggeri contând, practic, cât ”două publicuri”! Trebuie spus că acest regulament fusese aprobat înainte de desfășurarea finalei.

Aici intervin câteva elemente care trebuie notate. În primul rând, publicul din țara noastră pentru Eurovision este cel cu oarece nostalgii legate de anii în care acest concurs era singura evadare oficială din monotonia cântecelor patriotice sau din muzica difuzată ”cu țârâita” în puținele emisiuni care scăpaseră cenzurii aproape totale, precum ”Meridianele cântecului”. Pentru noi, Laura Bretan a fost cu adevărat cea mai bună. Are voce, o poveste fascinantă, care trece prin muzica bisericească, și o voce care promite să fie lucrată cu succes. Dar suntem noi publicul țintă al acestui concurs?

De ani buni, Eurovision și întreaga isterie mondială care îl însoțește, de la vânătoarea de plagiate la căutarea fiecărui amănunt despre fiecare interpret, este subjugată campaniilor pro-LGBT. Concursul este al acestor militanți și al publicului lor, de altfel foarte numeros. E de ajuns să parcurgi mesajele ultimelor premii, de la deschidere către femeile cu barbă, până la povestea profund pozitivă și motivațională a bolnavului de inimă și apoi până la deloc gingașa câștigătoare de anul trecut care s-a înscris în targetul campaniei #metoo. (…)

***

Gabriel Popa (FB):

Dacă mai avem vreun dubiu despre motivul pentru care Laura Bretan – interpreta care a câștigat votul publicului, în finala Eurovision de la București – a fost sancționată, marginalizată și DISCRIMINATĂ de votul „juriului internațional”; juriu ales, chipurile, pentru a elimina suspiciuni de „corupție” sau „măsluire” a votului: Vice ne spune, clar, că Eurovision este o competiție a „comunității LGBTQ”; și că la finala de la București era obligatoriu să piardă „homofobii”:

În vest, Eurovision este o competiție cu mulți participanți din comunitatea LGBT. Aerul flamboaiant, culorile, spectatorii care călătoresc oriunde e competiția sunt în bună măsură gay și ar fi fost jalnic pentru România să o trimită în asemenea mediu pe adolescenta homofobă. Ce avea Laura Bretan de transmis prin limbajul universal al muzicii, ca homosexualii să se întoarcă pe calea cea dreaptă a creștinătății? Nu mai spun că, în contextul activismului ei, și titlul melodiei ei („Dear Father”) poate căpăta valențe bizare. (…)

Oficiosul corectitudinii politice de la noi, Ziare.com, scria, înainte de finala de la București: “Laura Bretan, micuța care câștigă un show de talente de la noi, are o melodie demnă de Festivalul Amara. Am înțeles că are voce și poate ține note ridicate, dar de ce ar vrea cineva, oricine, să asculte așa ceva mai mult de o dată?” (…)

Iar activistul LGBTQ Eric Kruger afirmă în mod explicit că Laura Bretan a fost descalificată la intervenția a doi activiști homosexualiști din Marea Britanie – William Lee Adams și Deban. Eric Kruger mai afirmă că Laura Bretan era favorita clară a publicului român și se afla în „top 3” în toate juriile internaționale; altfel spus, ar fi avut o șansă certă să câștige Eurovizionul. Motivul pentru care Laura Bretan a fost sancționată este aceea că tânăra este „homofobă” – deoarece a susținut, în luna octombrie a anului trecut, căsătoria între un bărbat și o femeie. (…)

Așadar, Laura ar fi avut O ȘANSĂ REALĂ să câștige finala internațională a Eurovision și era favorita publicului și a juriilor internaționale. Dar și valoarea, și vocea, și talentul nu contează. TVR a avut grijă ca votul publicului să valoreze doar 15%, și să aducă un juriu internațional controlat de activiști LGBTQ. Melodia Laurei trebuia înfierată drept „retrogradă și depășită” (trimitea la valorile familiei?); iar Laura trebuia calificată drept „homofobă” și sancționată, marginalizată, DISCRIMINATĂ de noii bolșevici deoarece a îndrăznit să susțină căsătoria între un bărbat și o femeie. Așa cum, în anii 50, toți cei care îndrăzneau să susțină proprietatea privată și libertatea și demnitatea individului erau sancționați, marginalizați de vechii bolșevici; și etichetați drept „burghezi”, „reacționari”, „retrograzi”, „bandiți”.

Iar toată această înscenare penibilă (cu juriul internațional „imparțial”) a fost plătită de TVR DIN BANI PUBLICI. Doar participarea la finala internațională va costa 100.000 de euro – plătiți DIN BANI PUBLICI. În plus, fiecare eveniment, fiecare semifinală Eurovision a costat – de exemplu, semifinala de la Arad a costat 300.000 de lei, plătiți din bugetul CMCA. Adică tot din BANII PUBLICI. (…) În ceea ce privește banii pentru juriul internațional homofil – și acest juriu a fost plătit din bani posibil publici, însă nu există o transparență; nu știm cu cât au fost plătiți acest jurați ca să o marginalizeze, sancționeze și DISCRIMINEZE pe Laura Bretan.

Ceea ce se întâmplă pare ireal. Morala? Niște activiști homosexualiști au sancționat, marginalizat și DISCRIMINAT o copilă talentată pentru convingerile ei. Activiști aduși în juriu de Televiziunea Națională, pe care o costă sute de mii de euro participarea la acest concurs. Competiție denumită chiar de Vice „un concurs în mare măsură LGBTQ”.

***

Daniel Gheorghe:

Discriminarea la care a fost supusă foarte tânăra artista, Laura Bretan, în cadrul concursului Eurovision este o nouă fațetă a “minunatei lumi noi” care se construiește in jurul nostru. Ideologia lgbt este o formă de expresia a noului mental totalitar care respinge din start concepte precum fix cele pe care le clamează în teorie și despre care propagandistii acestui nou curent al “luptei de clasă” postmoderne fac referire abuziv si excesiv: diversitate de idei si de valori, toleranță față de părerile altora, egalitate de șanse ori competiție liberă. Această formă de expresie revolutionara urmareste controlul arbitrar al valorilor societatii prin cucerirea centrului simbolic prin metode tipice mentalului bolsevic, nu există limite morale ori respect pentru demnitatea umană.

In rest, atat această fata deosebit de valoroasă, Laura Bretan, cât și noi, ceilalți, avem obligația să tragem 2 concluzii clare: acest Eurovision este o ciudățenie de concurs pentru care chiar nu are niciun rost să ne agitam si care nu mai are de ani buni nicio legătură cu muzica, iar pe de alta parte ideologizarea artei, pe filiera dogmatismului corect politic de data asta, trebuie combătută ferm și fără nicio nuanță, mai ales ca avem cu toții în minte aberatiile realismului socialist din trecutul nostru.

***

Mihai Alexandru (compozitorul piesei “Dear Father” cantata de Laura Bretan):

Va rog sa ma scuzati, dar aceasta este parerea mea. Am pierdut cea mai mare sansa de a aduce anul urmator, Eurovisionul in Romania. Romanii au votat Laura Bretan, doi jurați ne-au acordat note maxime, prestatia ei si tot pachetul au fost impecabile, dar din cauza unor motive care n-au nici o legătură cu muzica, a trebuit să acceptam acest deznodământ. Noi ne-am asumat de la inceput acest lucru, stiam ca pot exista urmari iar ele nu au intarziat. Intrebarea mea este urmatoarea: Nu cumva avem de-a face un soi de discriminare? Nu cumva Eurovisionul deviaza de la ideea de baza care ne unea pana acum, adica muzica. Mi-as dori sa se mentioneze clar in regulamentul acestui concurs, ca participantii crestini nu au dreptul sa concureze, macar sa stim o treaba de la inceput. In acest fel se pot evita situatii ca aceasta, care a avut ca rezultat dezamagirea unui copil de 16 ani, plus majoritatea romanilor, iar toata munca unei echipe a fost aruncata pe apa sambetei.

Draga mea, Laura, aseara ai stralucit pur si simplu, ai cantat impecabil si iti multumesc din tot sufletul meu pentru aceasta experienta pe care am trait-o impreuna.

***

Gabriel Purcarus:

Voi pe ce lume trăiți, dragi români?

Voi chiar vă așteptați cumva să intre in finala la Festivalul Cântarea Europei tocmai homofoba aia de Laura Bretan, cu o melodie retrogradă “Dear Father”, despre figura tip a unei societati patriarhale?

E ca și cum ar fi interpretat “Crai Nou” de Ciprian Porumbescu sau “Wind of change” de Scorpions la Congresul al XIV al partidului, de fata cu secretarul general al partidului…. Să zică merci că nu a fost arestată!

Ce îmi spuneți mie că publicul a ales-o pe Laura? Cine e publicul ăla? Se pricepe el la muzica progresista mai bine ca absolvenții de la Central European University – acest nou “Ștefan Gheorghiu” al epocii moderne? Publicul să tacă, să muncească și să plătească taxe, că de restul se ocupă specialiștii….

Păi astăzi dacă nu ești trans, gay, musulman, refugiat sau dacă nu cânți că o găină cu capul tăiat, sau daca nu interpretezi acolo, un dans lasciv sau laxativ n-ai nici o șansă să intri pe tabloul principal!Voi pe ce lume trăiți? Cum ar fi arătat Laura cu rochia aia albă încheiată până la gât între atâția exponenți ai modernității? Noroc că juriul ne-a scutit de o mare rușine!

Eu unul nu mi-am făcut iluzii. Am citit cronica de ieri din ziare.com, oficiosul inclusivitatii, unde activează oameni serioși, care se pricep la toate, cu mastere la CEU și am știut că bigotismul nu are ce cauta în nouă societate pe care o construim.

Zice ziare.com:
“Laura Bretan, micuța care câștigă un show de talente de la noi, are o melodie demnă de Festivalul Amara. Am înțeles că are voce și poate ține note ridicate, dar de ce ar vrea cineva, oricine, să asculte așa ceva mai mult de o dată?”

Pricepeti voi cum vine asta? Vocea si talentul nu fac doi bani! Nivelul politic este totul!

Astăzi ori ești inclusiv, or exclus!

Stati linistiti la locurili voastre! Partidul vegheaza!

***

Kris Angel:

Despre EUROVISION. 2019.

De cand femeia cu barba a castigat Eurovizionul acum cativa ani, am renuntat sa ma mai uit la acest concurs. Intelesesem ca Eurovizionul devenise o lupta intre acte scabroase, decadenta post-modernista si bunul gust al omului de rand.

2019. Eurovision. Lupta in finala s-a dat intre Laura Bretan cu o voce ingereasca si cu un cantec plin de Frumos si Ester Peony care a venit pe scena ca vaduva neagra, pentru care dragostea nu exista, pentru ca asa cum spune ea, dragostea e un lucru periculos.

Din nou, constat o lupta crancena intre virtute si anti-virtute. Pe Laura Bretan au iubit-o toti romanii. Au votat-o masiv. Pe Ester Peony au iubit-o progresistii si neo-marxistii printre care si cei din juriu.

Eu sunt bucuros. Mi-a confirmat inca o data, ceea ce scriam ieri, ca între oamenii de rand, la nivel micro-social, are loc o minunata recunoastere a virtutii pe cand la nivel macro-social lupta se da pentru instaurarea ateismului neo-marxist si a decadentei post-moderne.

Cine credeti ca a castigat aseara?

Am pierdut batalia pe scena, dar am castigat batalia sufleteasca!

Faptul ca acum, sute de mii de romani isi manifesta nemultumirea față de rezultat, in mediul online e o dovada ca speranța nu e inca pierduta. FRUMUSETEA va salva lumea! Pentru ca adevaratele miscari au loc in strafundurile sociale printre oamenii de rând! Continuati sa recunoasteti Frumosul si va veti salva!

***

Stiri pentru viata/ Mirela Florescu:

Celor care cred că LGBT nu are treabă cu restul lumii, dar se miră că au eliminat-o pe Laura Bretan de la Eurovision

Mantra pe care susținătorii LGBT care nu sunt ei înșiși LGBT o aruncă în fața apărătorilor căsătoriei bărbat – femeie este: „Ce aveți cu ei, lăsați-i să facă ce vor, că nu ne afectează”. Vă mai aduceți aminte de la Referendum, da?

Ei, iată că afectează! Și va afecta mereu, căci ideologia LGBT nu este despre comportamentul intim al unor persoane, ci despre cucerirea spațiului public.

Reprezentanta României la Eurovision 2019 nu a fost decisă de publicul român, așa cum ar fi fost normal, ci de doi „specialiști” gay din juriul alcătuit de TVR. Laura Bretan, care a câștigat în 2016 concursul „Românii au talent” și a ajuns apoi în finala „Americanii au talent”, era considerată favorită să reprezinte România la Eurovision 2019 , care se va desfășura la Tel Aviv.

Din cauza modului în care TVR a stabilit sistemul de punctaj, opinia românilor nu a avut decât 1/7 din pondere în rezultatul final, votul publicului echivalând cu opinia unui singur membru din juriu (6 jurați + publicul). Dorința românilor a fost clară, Laura Bretan obținând numărul maxim de puncte (12) din partea publicului, în timp ce câștigătoarea Ester Peony, favorita „specialiștilor” din juriu, a primit doar 3 puncte.

Laura Bretan conducea detașat în preferințele publicului român, iar în declarațiile anterioare, membri din juriu, printre care și Deban Aderemi şi William Lee Adams, se declarau încântați de piesa și interpretarea adolescentei. Surprinzător, însă, cei doi și-au schimbat radical poziția la vot, fiind membrii juriului care i-au acordat Laurei Bretan cele mai mici note, respectiv 4 și 6 puncte (din 12 posibile), ceea ce a situat-o pe favorita publicului din România pe locul 3, la 14 puncte de ocupanta locului întâi, Ester Peony. Aderemi și Lee Adams i-au acordat 12 puncte lui Ester Peony, votul lor fiind decisiv pentru ca Laura Bretan să piardă calificarea.

Ce a determinat schimbarea opiniei lui Aderemi și Lee Adams? Răspunsul este reacția unui anume Eric Kruger, militant pentru drepturile LGBTQ, fan al Eurovision, care pe 10 februarie a postat un clip în care tânăra în vărstă de 16 ani, Laura Bretan, își arăta susținerea pentru valorile familiei tradiționale, în contextul recentului referendum din România, și îi îndemna pe români „Să spunem un Da hotărât, oriunde și oricând pentru familiile noastre, așa cum le-a lăsat Dumnezeu. Vă mulțumesc!”.

Am reuşit, băieţi! Laura Bretan, favorita televotului românesc şi clasată în top 3 de aproape toate juriile internaţionale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 şi 6 puncte) de William Lee Adams şi Deban, doi frumoşi bărbaţi gay din Marea Britanie care au făcut parte din juriul internaţional al finale din România, în numele wiwibloggs.com. Voturile lor au făcut într-adevăr o diferenţă, având în vedere că între Ester şi Laura a existat o diferenţă de doar 5 puncte.

Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William şi Deban, dar acum au pedepsit-o cu note mici iar motivul este că ei, ca homosexuali, au simţit că nu este corect să permiţi unui homofob să intre în concursul Eurovision. Eurovision este despre muzică, da, dar este şi despre răspândirea unui mesaj de promovare şi susţinere a unor valori precum toleranţă, deschidere şi incluziune pentru toţi, indiferent de rasă, gen şi orientare sexuală. Am reuşit, băieţi!

A fost o luptă strânsă, puţini s-au aşteptat, dar homosexualii au câştigat din nou! Suntem puternici şi, aşa cum a spus Conchita în discursul ei, suntem de neoprit! Şi pentru Laura Bretan, vă rog să vă gândiţi la acest lucru: Când aruncaţi cu ură în ceilalţi, aşteptaţi-vă să primiţi acelaşi lucru de la ei! Se numeşte karma! Pace tuturor! Succes lui Ester la Tel Aviv! Ea merită victoria!“, a postat Kruger pe YouTube după încheierea votului.

Nu cred că mai trebuie adăugate alte comentarii pentru a înțelege motivele pentru care Aderemi și Lee Adams, doi homosexuali declarați, activiști ai drepturilor LGBTQ, care publică pe Wiwibloggs, canal al YouTube, platformă dedicată fenomenului Eurovision, un concurs care, de asemenea, susține drepturile LGBTQ, au decis să o saboteze pe Laura Bretan, pentru susținerea valorilor familiei tradiționale.

Astfel, TVR, finanțată din banii românilor, prin modul în care a înțeles să organizeze sistemul de jurizare și a selectat membrii juriului, va trimite la Eurovision 2019 concurenta decisă de activiștii LGBTQ, în detrimentul celei preferate de majoritatea românilor.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “LAURA BRETAN, tanara artista româno-americana, DISCRIMINATA si sabotata la concursul national EUROVISION de doi jurati GAY, pe motiv de… SUSTINERE A FAMILIEI LA REFERENDUM, considerat DELICT DE “HOMOFOBIE”? Reactia activistilor LGBT: “SUNTEM DE NEOPRIT!”. Pozitia compozitorului piesei “DEAR FATHER”, a unui deputat liberal si a mai multor publicisti. Inca o dovada ca “IDEOLOGIA LGBT este despre CUCERIREA SPATIULUI PUBLIC”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Sa-i dea Domnul darul sa cante impreuna cu sfintii ingeri in cerul cel sfant, inaintea Tronului lui Dumnezeu.

 2. Cat despre dovezi, nu de acelea ducem lipsa, ca-s asa de multe ca ne inecam in ele.
  Ci de unire si fapte, intru Domnul.

 3. Mi se pare normal. Melodia ar fi trebuit intitulata ”Draga parinte 2”, nu?

 4. Eurovision este un festival pentru homosexuali. Oamenii normali merg acolo ca sa arate ca sunt mai slab pregatiti decat homosexualii. Nu stiu de ce mai cheltuim bani pe asa ceva ?! Iar Laura Bretan nu are ce cauta acolo intre asemenea specimene!

 5. menumorut,
  eu am gandit cam la fel cu dvs, numai ca mi se pare corect “Draga parinte 1”.

  Iata cum ne incurcam in cifre cand e vorba de doi parinti. Ce va fi oare cand se va legaliza poligamia? Vom zice 1prim, 1secund…

  Si iadul se minuneaza de nebunia unora dintre cei ce se cred oameni destepti.

 6. @miriam
  “Nu stiu de ce mai cheltuim bani pe asa ceva ?!”
  Din păcate, “aleșii noștri”, integrați în
  UE, “statul fără Dumnezeu”(părintele Petroniu Tănase, +22 februarie 2011), primesc directive de la Bruxelles, pe care ei doar le pun în practică (înainte de ’89 politicienii PCR primeau “prețioase indicații de la tovarășul secretar general al PCR” și/sau “directivele Congresului PCR”), dar acum, nu mișcă-n front în fața Comisiei Europene (comisie care nu a fost, nu este și nu va fi vreodată aleasă prin vot). Comisia Europeană (CE) dirijează tot, politicienii români sunt doar umili executanți, așa încât “banii publici”(adunați din impozitarea noastră, a veniturilor tuturor românilor, care asigură cam 70% din PIB-ul României și mai puțin din impozitarea veniturilor firmelor străine active pe teritoriul României, care contribuie cam cu 30%la PIB-ul României) sunt utilizați mai întâi pentru îndeplinirea directivelor trasate de CE și, ceea ce mai rămâne printre degete, restul adică, pentru nevoile românilor.

  “Laura Bretan nu are ce cauta acolo intre asemenea specimene!”
  Corect.Totuși, partea bună a lucrurilor este că măcar activiștii homosexuali se dau tot mai mult în spectacol, iar amăgiții de la referendumul pentru definirea căsătoriei, care au fost cât de cât de bună credință, vor putea înțelege că au greșit enorm, văzând că Occidentul nu este așa cum au crezut ei, prietenul românilor, ba dimpotrivă. Desigur, acest concurs nu este de nici un folos pe Calea mântuirii, dar cei atrași de mirajul lui se pot trezi și pot pricepe că sunt prostiți pe față tocmai din cauza faptului că cineva vrea să profite de slăbiciunile lor.
  Când vom cât mai mulți dintre noi cu trezvie nu le va mai fi ușor să ne prostească, dar atât timp cât ne place să fim prostiți, primim ceea ce ne place. Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 7. Laura merita mult mai mult decit participarea la un festival al deviantilor sexuali lipsiti de talent. Cu o buna indrumare, poate deveni o cintareata de opera exceptionala. Dumnezeu a rinduit asa, sa nu o lase sa urce pe trambulina de unde ar fi plonjat mai apoi in piscina puturoasa a industriei de divertisment. Sa-i dea Domnul intelepciunea sa nu se tulbure sufletul ei curat pentru un esec aparent. In plus, sper si eu ca s-au deschis ochii multora de pe la noi ca sa vada adevarul despre mult trimbitata toleranta pe care o cer amenintator deviantii sexuali de la oamenii firesti, in timp ce ei insisi se arata intoleranti si razbunatori.

 8. Citez din psamul 1:
  “Fericit barbatul, care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut; ci in legea Domnului e voia lui …”

  Aducand cei doi “specialisti” in comisie cam asa s-a intamplat,

  Cititi manifestul homosexualilor si veti intelege ce vor si ceea ce vor obtine in final.

  https://izestrea.wordpress.com/tag/manifestul-homosexualilor/

  E o vorba romaneasca: Cine cauta stapani sluga se numeste.
  Doi “gay” de aiurea sant mai tari IN ROMANIA decat majoritatea romanilor. Ei au decis cine va reprezenta Romania si nu romanii.
  Dar nu poti cere ce nu exista (demnitate). Poate a fost in trecut dar acum s-a devalorizat.

  In rest numai vorbe care nu vor schimba nimic atata timp cand la referendul pentru familie romanii “crestini” nu s-au obosit sa voteze. Iar la putere tot timpul sant votati niste venali.
  Cine sant votantii? Romanii ca doar nu altii.
  Dar in imaginatia multora romanii sant cei mai “smecheri” si cei mai isteti din lume.
  De fapt santem smecheri in a ne fura unii la altii caciula,
  Asa ca soarta e meritata.

 9. Erată : în loc de “Când vom cât mai mulți” , se va citi “Când vom fi cât mai mulți”
  Am aflat astăzi că Laura Bretan este adeptă a cultului penticostal… Lucrurile sunt din ce în ce mai confuze, făcute intenționat astfel încât să nu poată nimeni alege o soluție corectă… Soluția este, cred, “ieșirea din Egipt”, retragerea noastră interioară din “lume”, chiar dacă trăim în mijlocul ei… Altfel riscăm să fim luați de valul lumii, de valul duhului lumesc mai bine zis.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 10. ROrtodox,
  ,5G este o arma impotriva omenirii. Perturbarea sistemelor electrice ale corpului uman la un asemenea nivel duce rapid la maladii greu de tratat ale tuturor organelor. Asemenea experimente s-au facut deja in laboratoare si se cunosc efectele posibile. Implementarea 5G este un razboi impotriva noastra fara exagerare, mai efficient decat otravurile din hrana noastra si poluarea din mediu. Dar… exista si un mod de a contracara 5G, printr-o legatura stransa cu Dumnezeu, prin credinta si mai ales prin iubire, cand sistemul electric al organismului nostru isi regleaza functiile fara sa mai fie perturbat de influentele din afara lui. Si asta rezulta tot din cercetari facute asupra unor oameni credinciosi, asupra acelora care participa la sf. Liturghie si alte slujbe. Insa credinta trebuie sa fie puternica, de nezdruncinat in situatii critice. Sa ne ajute Dumnezeu sa avem credinta puternica si sa iubim mai mult decat am fost in stare pana acum ! Altfel “valul lumii” ne va inghiti pe multi dintre noi !

 11. @miriam
  Perfect adevărat !!!
  Mulțumim admin, mulțumim Păr. Mihail, mulțumim ROortodox pentru linkuri. Este într-adevăr înfiorător ce vor să implementeze prin 5G slugile lui Mamona și, la fel ca la referendum, este foarte îngrijorătoare indiferența celor mai mulți dintre noi. Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți cei care vrem să-l urmăm Domnului pe Cale. Amin și Doamne ajută tuturor !!!

 12. Demult cand inca mai castigau oameni talentati la Eurovision

  https://www.youtube.com/watch?v=uiH4BFTELME

 13. Un exemplu recent (February 18, 2019) care arata cata putere si protectie au membrii LGBT poate fi gasit in urmatorul link:

  https://www.lifesitenews.com/blogs/transgender-insanity-police-now-jailing-people-for-laughing-at-men-in-women

  Pe scurt, un muncitor in constructii din Edinborough a fost arestat si amendat cu £500 numai pentru ca a ras si a aratat cu degetul la un (o) transgender(a). Actiunea s-a petrecut pe strada si nu au fost insulte sau violente. Cinci zile dupa incident barbatul a fost arestat si amendat in Curte deoarece Transgenderul (sau Trangendera) s-a dus la politie si s-a plans ca actiunea muncitorului constructor i-a cauzat distres. Iar politia care nu are altceva mai bun de facut (ca de exemplu sa aresteze criminali) l-a arestat pe bietul om. Pan si rasul sau aratatul cu degetul este interzis.
  Exemplu clar de “toleranta” , “dialog”, si “acceptare in viziunea acestor “oameni”.

  Asa ca le urez “tinerilor frumosi si liberi ” tot mai putina cultura, scoala, cultura, bun simt si minte dar cat mai multe postari pe Facebook si instagrame. Numai asa “Viitor de aur Tara noatra are” conform citatului din “Mircea si solii” de Dimitrie Bolintineanu.
  Noapte buna si somn usor (al ratiunii) noii generatii de tineri frumosi si liberi.

 14. Niste adaugiri la comentariul meu anterior.

  Transgenderul s-a plans la politie ca “a crezut” ca muncitorul a ras de el ( deci numai o banuiala sau parere nu ceva sigur).

  Muncitorul a fost amendat cu £500 de lire pentru “ofensa” (bani incasati de stat) si inca £500 de lire drept compensatie platita transgenderului (probabil pentru sentimente ranite).

 15. Unalt exemplu de cat de mult membrii LGBT-ului se pretind false victime poate fi vazut pe:

  https://www.youtube.com/watch?v=pjIp-z6UWfk

  Cazul “Jussin Smollett” in plina desfasurare atrage multa atentie in presa internationala dar nu am vazut nimic in presa romaneasca.

  Poate Cuvantul-Ortodox ar fi interesat in acest caz.

 16. Este jenant ca a fost blocata copila aia sa reprezinte tara la eurovision. Acum, as avea cateva comentarii la comentarii dupa cum urmeaza:
  – referitor la comentariul 11: de ce o fi tehnologia 5G periculoasa nu stiu si mai ales de ce tocmai aia 5G si nu cea 4G? aveti cumva si date concrete care sa va bustina punctul de vedere? Dar pe surse, nu cu faze gen: mi-a zis mie duhovnicul sau am citit pe facebook, etc…
  – referitor la comentariul 14.: nu cred ca este foarte frumos ca cineva sa rada de altcineva pe strata sau sa arate cu degetul. Asta nu are nimic de-a face cu transgender-ismul. Are de-a face cu bunul simt. Iar citarea acestui exemplu pentru sustinerea ideii ca deviantii sexual ar fi intoleranti mi se pare o gresala. Una care descalifica mai ales pe cel care o sustine.

 17. De multa vreme exista in sfera medicinei doua investigatii pe sistemul electric al corpului uman arhicunoscute: electroencefalograma si electrocardiograma. Acestea se fac in conditii standard in cabinet, nu insist. Schimband conditiile in mod voit, de exemplu prin crearea unui camp electromagnetic cu diversi parametri, se pot evidentia schimbari in cele doua diagrame, numai variind aceasta componenta a mediului. Exista nenumarate studii pe aceste aspecte, care au demonstrate ca suntem influentati negativ chiar si de fizioterapiile ionizante, pe care ar trebui sa le inlocuim cu electropunctura, adica aplicatii de microcurenti in puncte care tin de traiectoriile sistemului nostrum electric si nu la intamplare. Se vorbeste frecvent de poluarea electromagnetica si nu se vorbeste gratuit. Aplicarea unor frecvente haotic pe corpul uman, chiar si de la distanta perturba functionarea normal, sanatoasa, a organismului, il sleieste de puterea fizica si il oboseste psihic, fara alte eforturi deosebite. Afirmatiile de mai sus nu sunt punctul meu de vedere, ci concluziile la care au ajuns cei care au studiat aceste unde.

  Cautati si veti gasi ! Inclusiv avertismentul din articolul dedicat va da detalii !

  Cat despre ceea ce spune duhovnicul, depinde cat de informat este ! S-ar putea sa fie mai informat decat multi enoriasi !

 18. @Ioan Ichie
  Ați vizionat linkul trimis la comentariul @ROortodox, “o sinteză vis a vis de 5G” ??? Mai sunt destule asemenea linkuri pe youtube…Depinde însă de sinceritatea căutării…Iertare și Doamne ajută să găsiți ceea ce vă este de real folos !!!

 19. Mda, m-am lamurit. Mersi frumos de explicatii.

 20. Cer iertare si eu ca insist pe subiectul intrus : Filmul BIRD BOX = un film despre tehnologia 5G, despre controlul mintii si sinuciderea in masa, exista si tradus pe net. Cu ajutorul Rugaciunii Lui Iisus scapa cine poate ! Doamne ajuta-ne sa nu ne pierdem sufletele !

 21. @miriam
  “Cu ajutorul Rugaciunii lui Iisus scapa cine poate ! ” Da, cu ajutorul Rugaciunii lui Iisus neincetate,
  numai asa ne putem apara. Ce are omul mai de pret decat sufletul lui ? Ce-i foloseste omului sa castige toata lumea, dar sa-si piarda sufletul sau ? Ce va da omul in schimb pentru sufletul sau ? Cine va tine la viata lui o va pierde si cine si-o va da pentru Mine si pentru Evanghelie o va castiga.

 22. @ioan Ichie

  Nu este”jenant” numai, este incorect si dicriminatoriu.

  Iar in privinta superioritatii arogante de”bun simt” pe care o afisati vreau sa va intreb:
  Daca vedeti un barbat pe strada, in Romania, machiat, rujat, cu tocuri, peruca, comportament fusta si alte accesorii feminine nu santeti socat?
  Sau este ceva normal pentru dumneavoastra?
  Muncitorul constructor probabil nu se ridica a nivelul dumneavoastra intelectual de intelegere si normalitate. N-a reactionat violent si nu a adresat insulte; doar a ras si a aratat cu degetul.
  Dar pentru dumneavostra asa ceva este de neconceput, incompatibil si descalificant cu acel muncitor si cu mine care am relatat incidentul. Considerati oare ca e foarte bine ca a pierdut 1000 de lire muncite. Sa se invete minte ca sa nu mai rada si sa arate cu degetul.

  Un alt exemplu de toleranta, democratie si egalitate pentru dumneavoastra care probabil ar intra la categoria “jenant”:
  Oare santeti de acord cu noua lege aprobata de guvernul britanic de a introduce gays si sex education de la 5 ani, obligatoriu, fara consultarea si acordul parintilor?
  Este si acest lucru numai “jenant”?
  The UK Conservative government is set to announce plans for the introduction of lessons on homosexuality and transgenderism for primary school students, despite an official petition against the move, signed by over 100,000.”
  https://petition.parliament.uk/petitions/235053

  Eu am semnat petitia si am informat MP-ul.
  S-ar putea sa aiba repercursiuni deoarece sant cadru universitar iar intoleranta corect politica exista.
  Dumneavoatra ati face acelasi lucru, sa semnati aceasta petitie si sa va spuneti parea MP ului?

  Or este jenant, descalificant si impotriva bunului simt.

 23. @ Ioan Irchie

  Una din afirmatiile dumneavoastra suna frumos dar nu prea are sens in lumea reala (si in legislatia curenta):

  “Una care descalifica mai ales pe cel care o sustine.”

  Adica daca cineva comite o crima iar altcineva il aproba atunci persoana aprobatoare este mai vinovata decat criminalul?!

  Pentru cine este mai vinovata?
  Pentru dumneavoastra, nu pentru lege.
  Ciudata logica.

 24. @ Ioan Irchie

  4G vs 5G diferenta majora:
  4G networks use frequencies below 6 GHz, while 5G will use much higher frequencies in the 30 GHz to 300 GHz range. …
  efecte indicand efectul radiatiei de inalta frecventa.
  cititi urmatorul articol de stiinta (relativ ) recent publicat in 2015, Biomedical Resurces International:
  The Influence of Electromagnetic Pollution on Living Organisms: Historical Trends and Forecasting Changes

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4355556/

 25. Intrebare a unui comentator:
  “de ce o fi tehnologia 5G periculoasa nu stiu si mai ales de ce tocmai aia 5G si nu cea 4G? aveti cumva si date concrete care sa va bustina punctul de vedere? Dar pe surse, nu cu faze gen: mi-a zis mie duhovnicul sau am citit pe facebook, etc…”

  Nu stiu de ce era nevoie de sarcasm gratuit sau ironie prost plasata enuntata prin folosirea cuvantului “duhovnicul” or “facebook”in intrebarea comentatorului .
  Implicatia facuta prin folosirea sarcasmului este ca alti comentatori nu au alte surse de informatie decat duhovnicul si facebookul. Nu este chiar asa deoarece asa cum am mentionat sant atat crestin ortodox cat si cadru universitar (Doctorat in matematica aplicata (imperial College, London, UK).

  Sper ca raspunsul meu lamurind atat diferenta dintre 4G si 5G cat si efectul radiatiilor electromagnetice asupra organismelor este direct, laconic si suportat de evidente (articol stiintific recent).

  Articolul este usor de inteles fiind o revizie a cercetarilor recente si este de gen calitativ-experimental (fara formule si calcule mathematice).

 26. Va multumesc tuturor pentru mesaje si explicatii.

  @Adrian
  Am citit articolul si concluzia este ca nu e nici o concluzie. Daca v-ati fi obosit sa cititi doar ultima pagina si tot ar fi fost deajuns. Eu l-am citit pe tot. In plus studiul s-a facut pe nevertebrate gen rame si musculita de otet. In fine, nu m-a convins. Nu zic ca nu ar fi periculoase radiatiile electromagnetice. Zic doar ca nu am cunostinta de studii care sa arate clar cat si cum pot fi de nocive. Efectele se vad si se masoara in timp si avand la dispozitie date provenind de la subiecti umani, ca asa functioneaza stiinta. Deocamdata nu avem suficiente date chiar si numai pentru ca tehnologia 5G nici macar nu a fost implementata.

  Apoi, revenant la faza cu aratatul cu degetul: Eu nu am spus ca este normal ca muncitorul ala sa fie dat afara sau sa plateasca 1000 lire amenda. Spun doar ca dumneata nu ai ales bine exemplul ca sa ilustrezi cat de intoleranti sunt transgenderii sau, ma rog, societatea care sustine transgenderii. Pentru simplu fapt ca aratatul cu degetul este un gest primitiv, chiar si in Romania, deci daca te folosesti de exemplul asta poti fi asociat cu bietul om care a aratat cu degetul. Mai pe scurt, ideea e sa combatem dar sa combatem cu argumente serioase.

  In sfarsit, sarcasmul meu cu duhovnicul si facebookul: asa este, poate ca a fost putin sarcastic dar sunt uimit de cati oameni am cunoscut care emit pareri (nu din spectrul duhovnicesc) si le sustin cu tarie iar cand ii intrebi de unde stiu, iti zic ca asa le-a spus duhovnicul sau au citit pe facebook/youtube. Poate nu e cazul domniei tale, caci inteleg ca esti scolit, dar este cazul foarte multor semeni de-ai nostri, crestini ortodocsi.

 27. @ Ioan Ichie

  Testele de regula nu se fac pe oameni ci pe alte organisme/animale (referitor la presupunerea gresita facuta de dumneata ca nu m-am obosit sa citesc cel putin ultima pagina)
  Statisticile referitoare la corelatia dintre radiatii si anumite boli ar fi foarte folositoare dar necesita timp pentru acumularea de date iar efectele radiatiilor sant inca la nivelul de teorie asa cum bine ati observat.

  Parerea mea este ca frecventa, intensitatea si timpul de expunere impreuna cu varsta persoanelor expuse (afectand rezistenta organismului cat si acumularea de defecte genetice) ar fi factori de considerat pentru o corelare statistica Spre exemplu radiatiile luminoase sant din categoria radiatiilor electromagnetice iar efectul lor in cazul melamoamelor depind in parte de factorii mai sus enumerati.

  Iar daca cineva decide sa se expuna ridicolului in public atunci sa nu se mire de reactii. E urmarea logica si naturala a deciziei proprii. Daca s-ar legisla si aplica pedepse in privinta “bunului simt” atunci o mare parte din populatia lumii ar cadea sub incidenta legii.

  Ca sa elaborez mai mult, in privinta intolerantei LGBT, locuind si lucrand in UK de peste 30 ani (sant si cetatean britanic) ma face sa cred ca sant in masura sa cunosc si sa dovedesc intransigenta si ipocrizia acestor oameni cat si a sustinatorilor lor.
  Exemplul cu ultima piesa de legislatie impunand expunerea obligatorie a unor copiii de 5 ani la ideologia LGBT fara dezbatere publica si fara acordul parintilor nu intra in categoria “democratiei”. Daca parintii se opun, exista o alta piesa de legislatie care permite statului sa confiste copiii si sa-i plaseze in “foster” care (adoptie/ingrijire temporara).
  S-a intamplat deja.

  Motivul este “Mental Abuse” iar scopul este ca acest copil sa nu creasca “antisociali”.
  Educatia religioasa in familie poate fi usor incadrata la “Mental Abuse” care are o definitie extrem de vaga.
  Nu stiu daca aveti copii dar eu am si nu vreau sa fie manipulati sau pervertiti.
  Mai degraba emigrez cu familia decat sa accept asa ceva si slava Domnului am oferte de munca in cateva universitati in tari unde politica corecta nu este politica de stat.
  Mai mult chiar, daca un copil decide sa-si schimbe sexul parintii nu au dreptul sa se opuna.
  O persoana nu poate vota pana la 18 ani deoarece nu are facultatile cognitive, mentale si morale de a face o decizie in acest sens. Nu o spun eu o spune legislatia. Atunci cum poate decide un copil de 5 ani daca e baiat sau fetita?

  Si nu numai atat: cunosc cazuri de oameni care au fost marginalizati si au avut cariera distrusa pentru simplul fapt ca au avut opinii politice “incorecte”sau si-au manifestat niste convingeri religioase. Si nu numai in UK.

  Filtrare criticilor la adresa LGBT este de asemeni efectuata de “motoarele” de cautare pe internet.
  Verificati daca nu credeti si vedeti cate pagini sant afisate “pro” LGBT si cate sant afisate “contra”.
  Oare aceasta inseamna “toleranta” si “dezbatere”?
  Sant multe exemple in care crestinii sant ridiculizati, insultati, credinta crestina luata in ras dar cei care fac acest lucru sant protejati de dreptul la libera exprimare. In schimb daca un crestin mentioneaza in public citate din Biblie contrare LGBT ului poate fi arestat si penalizat.
  S-a intamplat deja acest lucru cand un pastor american a raspuns in public cu citate din Biblie la un propagandist LGBT si a fost arestat (s-a intamplat in UK). Pastorii americani au obiceiul sa propovaduiasca in public.

  In Canada s-a legislat folosirea unor cuvinte artificiale pentru adresarea transgenderilor: ze, sie, hir, co, and ey
  Oare chiar este normal acest lucru ?
  Profesorul Jordan Pederson (University of Toronto) s-a opus acestui lucru si a avut parte de o asasinare de caracter de o gloata care s-a manifestat mult mai violent si insultator decat aratand cu degetul si razand precum muncitorul mentionat.

  De regula eu ma adresez cuiva pe care nu-l cunosc cu “dumneata” sau “dumneavoastra” iar nu cu “domniei tale”.
  Nu am un ego supersenzitiv ca sa ma consider un “domn”.
  Iar in privinta “scolitului” am ajuns la concluzia ca dupa ani de studii si cercetare cunostinta mea despre lume este fragmentara si aproximativa ( chiar si calculul diferential este o aproximatie a unor limite cand numarul de termeni tinde catre infinit) si niciodata nu se va cunoaste secretul originii universului.
  De aceea sant atat de multe ipoteze care se schimba rapid cu timpul.
  Oamenii pot emite teorii dar nimeni nu stie ce principii si legi ale fizicii au fost existente in momentul initial al creatiei universului. Dupa creatie legile fizicii sant cele pe care le cunoastem si le aplicam la universul deja existent.

 28. Referitor la postarea de mai sus as dori sa adaug niste citate din Petre Tutea referitor la ce gandesc eu insumi despre “domnia mea” si de cat sant de “scolit” (asa cum am fost descris de un coleg in ale comentariilor).

  “Am devenit un gânditor creştin când mi-am dat seama că fără revelaţie, fără asistenţă divină, nu pot şti nici cine sunt, nici ce este lumea, nici dacă are vreun sens sau nu, nici dacă eu am vreun sens sau nu. Nu pot şti de unul singur, când mi-am dat seama că fără Dumnezeu nu poţi cunoaşte sensul existenţei umane şi universale.”

  “Nivelul meu intelectual, chiar dacă sunt savant, nu depăşeşte nivelul unui popă obscur din Bărăgan. Pentru că preotul ăla, în ritualul lui din biserica aia din lemn sau piatră, stă de vorbă cu absolutul.”

  “Mi-am dorit de multe ori să fac o teză de doctorat cu tema: aflarea în treabă ca metodă de lucru la români.”

 29. @Ioan Ichie
  Spui d-ta, citez :
  “Nu zic ca nu ar fi periculoase radiatiile electromagnetice. Zic doar ca nu am cunostinta de studii care sa arate clar cat si cum pot fi de nocive. Efectele se vad si se masoara in timp si avand la dispozitie date provenind de la subiecti umani, ca asa functioneaza stiinta. Deocamdata nu avem suficiente date chiar si numai pentru ca tehnologia 5G nici macar nu a fost implementata.”
  Chiar așa ??? Păi de unde ai scos-o d-ta, iertare pentru exprimarea directă, pe asta cu “…date provenind de la subiecți umani, că așa funcționează știința.” ??? Păi experiențele științifice nu s-au făcut și se fac MAI ÎNTÂI în laborator și abia după ce trec faza de laborator cu brio, pot fi puse în practică ??? Și în laborator experiențele nu s-au făcut și se fac pe animale de laborator, pe plante, pe diferite microorganisme, iar dacă nu sunt nocive pentru acestea, se pot aplica și la oameni ??? D-ta scoți niște chestii așa la interval, cum se zice, cu scop vădit peiorativ, luând în derâdere pe cei dreptcredincioși care nu prea știu sărmanii de ei, ce-i cu dânșii. Dacă sunt și oameni simpli care nu știu prea multe, nu înseamnă că aceia dintre noi care mai știu câte ceva trebuie să-i ia în râs, ci să le explice pe înțelesul lor cum stau lucrurile.
  În apelul internațional din linkul prezentat de ROortodox sunt chestiuni foarte pertinente și de bun simț, care arată fără dubii pericolele implementării 5G. Ce anume nu te-a convins pe d-ta ??? În studiul prezentat de @Adrian, doar faptul că experiențele științifice nu s-au făcut pe subiecți umani (n-ar fi inuman să se facă experiențe pe oameni?), ci pe animale, nu-l face convingător ? Păi, dacă undele electromagnetice sunt dăunătoare pentru animale, nu vor fi dăunătoare și pentru oameni ??? Din punctul meu de vedere și nu doar al meu, un lucru nociv (nociv chiar și într-o măsură mai mică), n-ar trebui să fie acceptat cu atâta ușurință, fără a fi indicate și măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru a proteja oamenii de efectele nocive ale tehnologiei pe care sunt nevoiți să o folosească. Că tehnologia 5G este foarte periculoasă, eu personal am văzut și cred. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este faptul că autoritățile, guvernele din întreaga lume, trec acest lucru sub o tăcere totală, o iau pe repede înainte și vor să ne pună în fața faptului împlinit. De ce oare ???
  Aștept un răspuns de la d-ta…@Ioan Ichie. Iertare și Doamne ajută !!!

 30. @Adrian – sincer nu inteleg de ce v-ati aprins asa. Intre altele, ca sa o pun in termeni matematici, “domnia ta” = dumneata si “domnia voastra = dumneavoastra”. In rest cred ca nu ne intelege
  Iar insistenta domniei tale cu citatele din Tutea imi pare revelatoare a unui ego supradimensionat dar regulat pe considerente crestine.

  @Romil – cred ca faceti confuzie cu studiile clinice in vederea dezvoltarii unui medicament. Acolo intr-adevar se fac teste pe soricei, purcelusi, maimute etc si apoi se trece pe oameni. Cu radiatiile electromagnetice nu e chiar asa ca suntem cu totii deja expusi. Cititi articolul sugerat de Adrian si veti vedea ca nu s-a ajuns la nicio concluzie.
  Si eu cred ca expunerea la unde electromagnetice puternice este periculoasa. Ceea ce spun este ca nu exista nici un studiu stiintific concret care sa o dovedeasca.

  Si ca sa recapitulez: eu nu doresc sa spun ca un crestin este automat ignorant. Si eu sunt crestin ortodox. Doream sa spun ca anumite argumente trebuiesc bine cantarite in momentul in care le aruncam pe masa la discutii. Si testul soliditatii argumentelor nu este aprobarea in cor de catre cei care ne impartasesc parerile ci rezistenta lor la contra argumente. De asta m-am legat de comentariile 11 si 14 de mai sus. Apoi e posibil ca eu sa ma insel, deci nu am un atasament dogmatic fata de punctul meu de vedere. Insa deocamdata nu am vazut nici un contraargument obiectiv. La observatia mea ca aratatul cu degetul e primitiv, mi se raspunde ca copiii din UK sunt fortati sa urmezebeducatie sexuala in scoli. La observatia cu 5G mi se dau trimiteri la articole care nu concluzioneaza nimic. Asta e.

 31. Sa ma bag si eu p’aci ?

 32. Dragi comentatori,
  Nu va mai aruncati cuvinte “minore” ! Dumnezeu va iubeste pe amandoi. Am fost subiectul unui experiment alaturi de alti cateva sute de pacienti pentru tratamente electromagnetice pe corpul uman. Studiile fusesera facute pe alte sute de mii de oameni in Franta si Germania(inclusive nazista). Am beneficiat de explicatii felurite, medicul ne-a dat carti despre subiect, romanesti, scrise sub egida Academiei Romane, sau traduse din franceza, engleza etc.Rezultatele au fost uimitoare pentru majoritatea pacientilor, secretul fiind aplicarea unor frecvente foarte apropiate de frecventele microcurentilor corpului uman. Am tras concluzia ca acest trup pe care tot Dumnezeu n-I l-a daruit traieste sanatos intre anumite frecvente si ca tot ce este in plus sau in minus este nociv. Au fost pacienti (cazuri grave)care nu au mai ajuns in spitale de oncologie pentru ca nu au mai avut nevoie. S-au facut sanatosi doar prin acest tratament. In documentatia data de medicul nostru erau prezentate si cazuri in care se depasea cu mult frecventa normala in conditii de mediu precare(cum sunt si frecventele 5G)cu care este dotat corpul nostru, cu efecte dezastroase. Aparatura provenea din Franta, dar cum romanul este inventiv si descurcaret, medicul si-a construit alt aparat mai performant la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi.Aparat cu care a facut minuni. Pe care nu l-a brevetat pentru ca marea lui pasiune era sa vindece pacientii, chiar si pe cei care nu aveau bani.

  Deci, dragi mei, sa nu ne amagim ca asemenea experimente se fac numai pe soareci. Cred ca s-au facut mai intai pe oameni si apoi pe animale. Numai ca experimentele naziste sau cele de dupa WW2 americane urmaresc care sunt limitele umane si efectele letale nu sa vindece oamenii. Tehnologia 5G este un inlocuitor excellent pentru cipuri in viitor : o porti dupa tine oriunde, o ai in casa oriunde, la serviciu, pe strada, in mijloace de transport. O poarta dupa ei toti ai tai, de la mic la mare, cei de la serviciu, din tramvai, din magazine etc. Ar trebui sa avem un apparat medical pentru reglarea frecventelor corpului nostru pe care sa il folosim foarte frecvent, ca sa contracaram efectele tehnologiei 5G.
  Ne mai ramane un singur “aparat” pe care il putem avea oriunde si poate fi si efficient in functie de cat de ostenitori suntem: Rugaciunea Lui Iisus neincetata. Cautati-va parinti induhovniciti care sa va indrume pe calea acestei rugaciuni ! Dumnezeu sa ne ajute !

 33. @Ioan Ichie

  “La observatia cu 5G mi se dau trimiteri la articole care nu concluzioneaza nimic. Asta e.”

  Părintele Teofil Părăian, Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții, avea o vorbă:”Pe om dacă-l cauți de bun, bun îl găsești, dar dacă-l cauți de rău, rău îl găsești”. Deci, chiar dacă un om este bun în realitate, dacă cineva are o părere rea despre el, îl va găsi de rău. Și invers, chiar dacă un om este rău, dacă cineva are o părere bună despre el, îl va găsi de bun. D-ta ai o părere bună despre 5G, indiferent de argumentele aduse în demascarea nocivității acesteia. Dacă niște oameni de știință au făcut un apel internațional pentru stoparea acestei tehnologii, arătând pericolele pentru sănătatea noastră, d-ta spui că “se dau articole care nu concluzionează nimic.” Adică, faptul că la orașe se vor “planta” antene din suta în suta de metri pentru d-ta înseamnă nimic ??? Chiar nu mai am nimic de adăugat…Acolo unde este rea voință și rea credință “îi musai” să te retragi. Iertare și Doamne ajută să reveniți la sentimente mai bune.

 34. Omul cel mai fara vedere (orb) este cel ce nu doreste sa vada iar omul cel mai fara de auz (surd) este cel ce nu vrea sa auda.

  Iar cu aceasta am incheiat o polemica inutila .

 35. @ Ioan Ichie

  Doar un amanunt legat de ceea ce ati afirmat despre mine:

  “Iar insistenta domniei tale cu citatele din Tutea imi pare revelatoare a unui ego supradimensionat dar regulat pe considerente crestine.”

  Daca tot mentionati bunul simt in argumentul dumneavoastra atunci nu cred ca ma cunoasteti indeajuns ca sa fiti in masura de a emite pareri insultatoare despre mine fara nici o evidenta sau justificare.

  In logica dumneavoastra concluzia (ego supradimensionat dar regulat pe considerente crestine) contrazice citatele din Tutea folosite ca ipoteze:

  “Nivelul meu intelectual, chiar dacă sunt savant, nu depăşeşte nivelul unui popă obscur din Bărăgan. Pentru că preotul ăla, în ritualul lui din biserica aia din lemn sau piatră, stă de vorbă cu absolutul.”

  Ciudata logica (de denigrare) care seamana mai degraba cu logica tabloidelor or a ziarelor de scandal.

  Scriati ca santeti crestin si santeti adeptul argumentelor bazate pe evidente si bun simt.
  De ce va contraziceti ?

  Nu cred ca mai am altceva de discutat cu dumneavoastra si sper ca acest comentariu va fi acceptat de Cuvantul Ortodox ca un drept la replica.

 36. Erau mai linistite si “in buna intelegere” spiritele “crestinilor” cand trollul nimeni era inamicul public..,

 37. @nimeni

  :))

 38. Pingback: LAURA BRETAN - reactie PILDUITOARE dupa nedreptatea de la Eurovision: "I-AM IERTAT SI II IUBESC PE JURATII CARE M-AU DEPUNCTAT. O sustin din toata inima pe Ester. AS FACE LA FEL SI ACUM LEGAT DE SUSTINEREA REFERENDUMULUI FAMILIEI, chiar daca as sti c
 39. Sfântul Ioan Gura de Aur despre pedeapsa Sodomei și Gomorei: “Nu vă înșelați, acesta e modul de a acționa al lui Dumnezeu.”

  Sunt unii care cred că pedeapsa Sodomei și Gomorei nu este din pricina păcatului homosexualității. Aceștia încearcă astfel să se absolve pe ei înșiși de păcatul lor, se orbesc pe ei înșiși, nevrând sau nesuferind să vadă adevărul. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că și potopul din vremea lui Noe, a fost adus asupra neamului omenesc tot din pricina acestui păcat anume. Această fărădelege este numită în greacă asyngnostos, adică neiertată, de neiertat. “Căci fărădelegea lor era de neiertat și fără oprire. De aceea și toți laolaltă s-au stricat, dimpreună cu pământul lor.” (Teognost, Tezaurul, 1, 13). De ce se spune aici că acest păcat este de neiertat, de vreme ce tot Sfinții Părinți ne spun că nu există păcat pe care Dumnezeu să nu-l ierte? Răspunsul vine odată cu epitetul imediat următor, folosit în textul citat, adiakopos, care înseamnă, netăiat, neîntrerupt, neîncetat, fără oprire.
  Iată ce declară într-un interviu un scriitor american gay,Kevin Sessums,care a fost adus în România de Ambasada SUA:
  Redactorul : Credeţi în Dumnezeu?
  Răspuns : Cred în mai mulţi Dumnezei. Mă rog în fiecare noapte la Dumnezeu, apoi mă rog la Ganesha, Pravati,la Krishna şi Vishnu, mă rog la toate entităţile pentru că eu cred că toţi sunt parte a lui Dumnezeu. Şi cred, de asemenea, că am fost creat după imaginea Lui Dumnezeu şi, dacă am fost creat după imaginea Lui, înseamnă că există o parte a Domnului care este gay. Asta cred.
  Redactorul : Papa Francisc s-a pronunţat public împotriva căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex…
  Răspuns:Nu iau în serios orice bărbat în rochie care se opune căsătoriilor gay. Este o glumă, dar… (râde) un bărbat care poartă o rochie nu ar trebui să se opună căsătoriilor gay. Când eşti îmbărcat ca o femeie, în robe, în rochii …. Nu cred că bărbaţii care sunt pentru celibat şi nu se căsătoresc între ei, ar trebui să spună altor oameni cum să-şi trăiască viaţa. Unii dintre cei mai buni prieteni ai mei sunt catolici
  Unii se întreabă, poate – continuă Sfântul Ioan Gură de Aur -, pentru ce Dumnezeu nu mai aduce și astăzi asemenea înfricoșate pedepse asupra celor ce păcătuiesc astfel. Unii ca aceștia își iau temei din această cu adevărat minunată îndelungă răbdare a lui Dumnezeu pentru a se îndreptăți și mai mult în păcatul lor. Dar ei nu știu că Dumnezeu nu întârzie fiindcă este zăbavnic, sau mai nou, fiindcă nu există sau fiindcă e neputincios, ci El doar amână pedeapsa. Or, Sfântul Ioan ne zice limpede în Omiliile la Psalmi: Nu vă înșelați, acesta e modul de a acționa al lui Dumnezeu.
  https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/susul-devine-jos-josul-devine-sus

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare