PS PRODROMU al Madagascarului: „Sfânta Împărtăşanie NU transmite boli, este izvorul vieţii, iar noi trăim acest lucru în fiecare zi în AFRICA, unde intrăm în contact cu nenumărate boli”/ Mitropolitul Augustin al Germaniei (Patriarhia Ecumenică): ÎMPĂRTĂȘIM CU LINGURIȚA DE PESTE O MIE DE ANI. Nu este problema statului!/ Consiliul de Stat al Franței critică guvernul pentru ATINGEREA GRAVĂ adusă LIBERTĂȚII CULTULUI RELIGIOS

20-05-2020 2 minute Sublinieri

Jan Nicolae:

Episcopul Prodromu al Madagascarului
(Patriarhia Alexandriei)

Contactat telefonic de agenţia „Orthodoxia” în legătură cu interdicţiile puse în Africa datorită pandemiei, Preasfinţitul Prodromu a spus:

„Sfânta Împărtăşanie nu transmite boli, este izvorul vieţii, iar noi trăim acest lucru în fiecare zi în Africa, unde intrăm în contact cu nenumărate boli. Cu toate acestea, niciodată nu ne-a trecut prin minte că credincioşii nu ar mai trebui să se împărtăşească şi că noi nu mai trebuie să facem potrivirea la sfârşitul Liturghiei.

Cine nu a trăit în Africa nu înţelege ce înseamnă aceste dificultăţi. Un african ortodox nu poate concepe că e cu putinţă ca Biserica să-l oprească de la Dumnezeiasca Împărtăşanie din cauza unei epidemii. Africanii cred cu multă putere şi îşi găsesc odihna sufletească în Biserică, au încredere în Sfânta Împărtăşanie şi caută această legătură cu Dumnezeu.”

OrthoChristian:

Trebuie sa gasim o modalitate de a impartasi credinciosii sau vom merge la Curtea Constitutionala – Mitropolia Germaniei

Berlin, 19 mai 2020

Trebuie sa se deschida un dialog cu statul si sa se gaseasca o cale prin care sa impartasim credinciosii, altfel Biserica va fi obligata sa aduca problema in fata Curtii Constitutionale germane, a comentat astazi mitropolitul Augustin al Germaniei din Patriarhia Constantinopolului.

Intr-o enciclica din 13 mai, Mitropolitul a anuntat clerul si credinciosii ca, avand in vedere ordonantele statului care interzic impartasirea credinciosilor din aceeasi lingurita, „atata timp cat ordonantele mentionate mai sus sunt in vigoare, putem merge cu totii la biserica, dar nu toti putem primi Sfanta Impartasanie, doar preotii care slujesc. ”

„Aceasta excludere obligatorie a credinciosilor nostri de la primirea Sfintei Euharistii este pentru mine cea mai dureroasa si dificila decizie pe care a trebuit sa o iau in cei patruzeci de ani in calitate de mitropolit al Germaniei. Ma rog cu fervoare Domnului Slavei sa pot anula aceasta decizie cat mai curand posibil”, si-a incheiat enciclica mitropolitul.

Scrisoarea il citeaza, de asemenea, pe Patriarhul Bartolomeu care afirma ca Biserica nu poate schimba modul în care este administreaza Sfanta Impartasanie si, astfel, noile standarde ale statului au fortat Mitropolia Germaniei spre aceasta pozitie.

Dimpotriva, in Austria, Mitropolia de Constantinopol a anuntat ca va impartasii oamenii in mana conform unei vechi practicii a Bisericii, atata timp cat normele de igiena pandemice sunt în vigoare.

„Aceasta nu este decizia mitropolitului Augustin, pentru ca, si aici am dori ca credinciosii nostri sa se  poata impartasi cu lingurita ca in Grecia. Din pacate, totuși, aici este interzis si cred ca vom gasi in curand o ocazie de a discuta cu statul pentru a ajunge la o intelegere ”, a spus mitropolitul astazi, relateaza Romfea.

„Impartasim cu lingurita de peste o mie de ani. Nu cred ca este o problema unui stat, a unui presedinte, a unui prim-ministru sau cancelar. Exista libertatea cultului”, a spus el.

„Trebuie sa gasim o cale sau vom merge la Curtea Constitutionala”, a adaugat Mitropolitul.

Exista mai mult de 80 de mari parohii grecesti si multe mai mici care slujesc pentru mai mult de 400.000 de greci si alte nationalitati in Germania.

Orthodoxie.com

Franța: Consiliul de Stat a ordonat primului ministru să ia măsuri mai puțin constrângătoare pentru adunările în locașurile de cult

„Judecătorii Consiliului de Stat (organism ce are rol consultativ pentru guvern, dar și rol similar curților constituționale – n.n.) au ordonat guvernului să ridice interdicția generală și absolută a adunărilor în locașurile de cult și să emită, în schimb, măsuri strict proporționale riscurilor sanitare și adecvate acestui început de relaxare. […]

În ordonanța emisă, judecătorii arată că măsuri mai puțin stricte decât interdicția oricăror adunări în locașurile de cult, prevăzută în decretul din 11 mai 2020, sunt posibile, ținând cont de tolerarea, de către guvern, în același decret, a adunărilor de mai puțin de 10 persoane în alte locuri deschise publicului.

Astfel, Consiliul consideră că interdicția generală și absolută are un caracter disproporționat cu privire la obiectivul prezervării sănătății publice și constituie, astfel, având în vedere caracterul esențial al componentei libertății cultului, o atingere gravă și manifest ilegală asupra acesteia.

În consecință, revine primului ministru datoria de a modifica, în termen de opt zile, decretul din 11 mai 2020 luând măsuri strict proporționale față de riscurile sanitare și adecvate circumstanțelor de timp și loc în acest început de „relaxare”, pentru a încadra adunările în stabilimentele de cult.”

Sursă integrală a deciziei: Consiliul de Stat

AVIZ PATRIARHIEI ROMÂNE! Comunicate ferme ale SFINTEI CHINOTITE ale Sfantului Munte si ale SINODULUI BISERICII GRECIEI, care DEZAVUEAZA CATEGORIC “ridiculizarea Sfintelor Taine”, dar si “declarațiile publice care pledeaza pentru ABTINEREA DE LA SFANTA IMPARTASANIE”: “Nu este cu putinta sa fie obligati credinciosii sa fie lipsiti de CEA MAI MARE TAINA A BISERICII”

PS AMBROZIE, Episcopul Giurgiului: “NU POATE NIMENI SĂ NE SPUNĂ CUM SĂ FACEM SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE! Statul în care trăim a arătat că nu are iubire față de popor și politicienii s-au cocoțat, ca întotdeauna, pe coronavirus, dar VOR AVEA PE CONȘTIINȚĂ OAMENI” (video, text)

IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre “URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT”. “Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. Tot vom impartasi! Cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau” (VIDEO, TEXT)

Cu vehemență și fermitate exemplară, EPISCOPUL IGNATIE al Hușilor acuză “instalarea unui DESPOTISM SANITAR, care se traduce printr-o IMIXTIUNE hilară şi ineptă în ceea ce priveşte practica liturgică a Bisericii”. Despre “MINȚILE DRILL LOCKDOWN” ale seculariștilor care doresc să reconfigureze cultul ortodox, pornind de la LINGURIȚELE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

AVIZ PATRIARHIEI ROMÂNE! Comunicate ferme ale SFINTEI CHINOTITE ale Sfantului Munte si ale SINODULUI BISERICII GRECIEI, care DEZAVUEAZA CATEGORIC “ridiculizarea Sfintelor Taine”, dar si “declarațiile publice care pledeaza pentru ABTINEREA DE LA SFANTA IMPARTASANIE”: “Nu este cu putinta sa fie obligati credinciosii sa fie lipsiti de CEA MAI MARE TAINA A BISERICII”


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi greci, Ierarhi ortodocsi din alte tari, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Sfanta Impartasanie

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PS PRODROMU al Madagascarului: „Sfânta Împărtăşanie NU transmite boli, este izvorul vieţii, iar noi trăim acest lucru în fiecare zi în AFRICA, unde intrăm în contact cu nenumărate boli”/ Mitropolitul Augustin al Germaniei (Patriarhia Ecumenică): ÎMPĂRTĂȘIM CU LINGURIȚA DE PESTE O MIE DE ANI. Nu este problema statului!/ Consiliul de Stat al Franței critică guvernul pentru ATINGEREA GRAVĂ adusă LIBERTĂȚII CULTULUI RELIGIOS

  1. Interesanta și fascinanta Africa. Privita de aproape îți oferă surprize, mai ales oamenii care știu sa trăiască intens, bogat viata lor lipsita de confortul și “certitudinile” traiului în lumea civilizata. Cel mai frumos mi se pare felul cum renunță la obiceiurile păgâne îmbrățișând credință în Hristos fără rezerve și cu dăruire. Dumnezeu să binecuvinteze Africa!

  2. Pingback: Părintele Vasile Păvăleanu despre ATACURILE ASUPRA BISERICII cu pretextul PANDEMIEI. Sfintele Taine VS. “sfântul televizor”? “Am devenit protestanți peste noapte? ESTE O VREME A CERNERII, ESTE UN EXAMEN PE CARE ÎL DĂM TOȚI, de la
  3. Pingback: PS IGNATIE – predica la Duminica orbului despre ATACUL LA SFANTA IMPARTASANIE si noii farisei – IDEOLOGII ANTICRESTINI DIN EPOCA POST-ADEVAR | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: MĂRTURIA BISERICII ORTODOXE despre SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE. Răspunsul Mitropolitului Ierotheos Vlachos dat controverselor teologice, “părerilor necuvioase” și BLASFEMIILOR lansate în spațiul eclezial în legătură cu TAINA SFINTEI LITU
  5. Pingback: SFÂNTA EUHARISTIE INTERZISĂ de către guvernul orașului Toronto, Canada. Părintele Fanourios Pappas: „PERSECUȚIA BISERICII CONTINUĂ” (Video)/ Statul California a INTERZIS CÂNTATUL în biserici
  6. Pingback: O întrebare esențială: De  ce nu obiectează bisericile față de noua DICTATURĂ a FRICII și a limitărilor puse libertății religioase? Nici în Marea Britanie, nici în Franța, bisericile românești NU S-AU IMPLICAT în bătălia pentru liberta
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare