Părintele Vasile Păvăleanu despre ATACURILE ASUPRA BISERICII cu pretextul PANDEMIEI. Sfintele Taine VS. “sfântul televizor”? “Am devenit protestanți peste noapte? ESTE O VREME A CERNERII, ESTE UN EXAMEN PE CARE ÎL DĂM TOȚI, de la Patriarh, Mitropoliți, stareț, preot până la ultimul credincios mirean. CUM VOM TRECE ACEST EXAMEN?” (video, text)

23-05-2020 Sublinieri

Pr. prof. Vasile Păvăleanu despre cele cinci atacuri asupra Bisericii

„Plecand de la cele 5 etape despre care imi aduc aminte ca am vorbit anul trecut in Sfanta Biserica, as vrea sa vorbesc despre 5 atacuri pe care lumea de astazi, societatea de astazi, dusmanii Bisericii le pun impotriva Bisericii pentru ca omul sa nu primeasca apa vie. Pentru ca daca apa vie este Harul dumnezeiesc, sunt Sfintele Taine, este Casa Domnului – locasul cel sfant, este cuvantul lui Dumnezeu, este binecuvantarea lui Dumnezeu care vine inspre noi.

Vedeti, traim intr-o lume in care dusmanii Bisericii vor ca oamenii sa nu aiba parte de asa ceva, nici de har, nici de binecuvantare, nici de cuvant dumnezeiesc, de absolut nimic din cele ce Dumnezeu revarsa cu belsug si cu prisosinta asupra omului. Si care sunt aceste 5 atacuri? Vi le spun pentru ca sunteti cu totii foarte dependenti de televiziuni si nu stiu in ce masura un preot, un duhovnic, mai are influenta asupra omului. Se pare ca locul intai in educatia omului l-a luat televizorul si greu scoti ideile care provin de la televizor din sufletul omului, din conceptialui, din formarea lui. De aceea, uneori ironic am spus in aceste zile, in mai multe contexte, ca in perioada aceasta de 2 luni de pandemie si de izolare s-a canonizat un alt sfant. Pai care sfant, parinte, ca nu am auzit de nici o canonizare? Ba da, sfantul televizor, de care toti suntem dependenti si care aduce in sufletul omului nu liniste, nu pace, nu mangaiere, nu nadejde, nu speranta. Ci aduce in sufletul omului angoasa, teama, frica, cutremurare si multi oameni se feresc de virus, dar se pot imbolnavi psihic. Mai ales la oras chestiunea aceasta este mai favorabila. Stam intre patru pereti, intr-un apartament mai mic sau mai mare, fata de omul care sta la tara, mai are o curte, are o gradina, are o livada, are niste vite pe care le ingrijeste, are un ogor pe care il lucreaza, acolo aproape a fost inobservabila perioada aceasta de izolare, pe cand la oras s-a simtit si in casa, si in suflet, si in oras, si in biserica, si pretutindeni. Si ca atare, daca televiziunea [se arata] ca factor formator sau educativ in societatea noua si toti fiind dependenti de televiziuni, as vrea sa va spun ca impotriva apei celei vii pe care Dumnezeu ne-o ofera noua, iata cinci idei nastrusnice, foarte draconice, prin care sa se loveasca la ceea ce noi, crestinii ortodocsi, avem ca esenta, ca structura, ca temelie a credintei noastre.

Bunaoara, ati auzit cu Impartasania: Pai cum sa ne impartasim cu o lingurita toti oamenii? Nu cumva ne molipsim? Daca avem aceasta indoiala e grav, pentru ca nu facem atentat la lingurita cu care ne impartasim, atentam la ceea ce este in Potir. Este acolo Trupul si Sangele Domnului? Cred eu aceasta? Daca am credinta aceasta, eu, tu si oricare dintre noi, ferice de noi! Dar daca cumva se strecoara indoiala ca prin lingurita cumva ne-am putea contamina, deja indoiala a rasarit in sufletele noastre. Ne putem mantui fara Impartasanie? Nu ne putem mantui. Ei, “toata lumea” astazi are rezerve fata de Sfanta Impartasanie. Poate am exagerat ca am spus ‘toata lumea’. Dar o buna parte, un procent mare din societatea romaneasca are rezerva: cum sa ma impartasesc? Si atunci, iata, locul credintei puternice, frumos asezate de mama si de tata in sufletele noastre a inceput sa se clatine. Si clatinarea aceasta nu este buna. Inseamna ca am trecut de la credinta la necredinta si, in momentul in care apare necredinta, deja suntem sub stapanirea celui rau. De aceea, fiecare dintre noi sa isi revizuiasca gandul lui, atitudinea lui, intai de toate fata de Sfanta Impartasanie, in care credem sau nu credem, dar si atitudinea noastra fata de cei care seamana, care induc ideea aceasta ca nu trebuie sa ne impartasim, mai ales in perioada aceasta. Apropo de atacurile foarte vehemente la faptul ca Arhiepiscopul Tomisului a impartasit ieri copiii, si bine a facut, ca asa a respectat randuiala Bisericii.

O a doua idee. Ati auzit cum s-a dat porunca: in relatia dintre preot si credincios binecuvantarea poate fi data de preot si primita de catre credincios de la cel putin un metru distanta. Aoleu! Pai cum ne mai spovedim? Trebuie sa isi faca preotul asa un epitrahil de vreo 5 metri sa ajunga pana la lumanarar acolo si eu de la distanta si credinciosul la distanta sa stea sub varful epitrahilului, nu cumva sa ne apropiem. Ca binecuvantarea nu trebuie data mai de aproape. Deci este atentat la al doilea lucru esential si fundamental al credintei noastre, adica la Sfanta Spovedanie. Pai nu ne mai spovedim? Nu ma pot duce langa preot si preotul nu trebuie sa se apropie de credinciosi. Nu vrem sa ne laudam, dar toti care au venit in Postul Mare la biserica la noi pentru spovedanie, pe toti i-am spovedit, treaba noastra cum ne-am descurcat, nimeni din cei care au cerut nu au ramas in afara acestei randuieli. Am avut ingaduinta Mitropolitului nostru [si am facut in asa fel incat] am facut ca am rezolvat duhovniceste pe toata lumea, ca asa este randuiala crestina si este mai important sa ascultam de Dumnezeu decat de oameni. Ascultam si de oameni si de autoritati acolo unde este cazul, bineinteles, dupa cuvantul Domnului care zice: Dati lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu si Cezarului ce e al Cezarului.

O a treia idee. Nu avem voie sa sarutam icoanele si moastele. Cum sa saruti tu icoanele si moastele cand altii inaintea ta au sarutat icoanele si moastele? Pai icoana si moastele devin deodata pricina de contaminare de tot felul de boli. Mai mergem la Iasi la Cuvioasa Parascheva? Ii intoarcem spatele Cuvioasei Parascheva? Cand trecem pe langa o icoana, ce atitudine avem in fata unei icoane? Intoarcem spatele icoanelor? Am devenit protestanti peste noapte? Stiti ca protestantii si toti sectantii au inlaturat cinstirea Sfintelor Moaste, cinstirea icoanelor. Iata-ne pe noi, ortodocsi sadea, de 2000 de ani ortodocsi pe pamantul acesta, acum deodata ne-am gasit reformatori, nu mai avem nevoie de icoane. Pai maine-poimaine, pe la tomberoane o sa gasim icoanele aruncate din apartamentele noastre. Doamne fereste! Deci lovitura intr-un alt punct esential al credintei noastre pentru care s-a tinut un Sinod ecumenic, Sinodul al VII-lea care a hotarat clar: icoana este vrednica de cinstire si cine se inchina icoanei si o saruta aduce cinstire nu lemnului, nu zugravelii, nu maestriei artistului care a facut-o ci aduce slava si venerare si cinstire celui zugravit in icoana: lui Hristos, Maicii Domnului, sfintilor si asa mai departe.

Si inca una. Nu trebuie sa intram in biserica, biserica este focar de infectie. Ati auzit zicerea aceasta pe la televiziuni: sa nu intrati in biserica, pentru ca acolo este focar de infectie. Da, am ajuns la anii batranetii si eu, cunosc istoria Bisericii Universale in general, cunosc istoria Bisericii romanesti zbuciumate de-a lungul timpului. Intotdeauna Sfanta Biserica, casa Domnului, cea numita in Evanghelie “Casa Tatalui Meu, casa de rugaciune este”. Si toate popoarele au templele lor, au pagodele lor, au edificiile lor sfinte in care intra si se inchina dupa randuiala lor. Bunaoara, eu ca preot ortodox respect si pe musulman, cu randuiala lui, asa s-a nascut. Si pe evreu cu randuiala lui si pe budist cu randuiala lui, dar si el sa imi respecte credinta mea, ca este credinta strabunilor mei si cu lucrurile sfinte nu ne jucam. Nu pot sa accept si nimeni nu poate accepta ca mama lui sa fie batjocorita. Pentru fiecare dintre noi mama este ceva sfant. Si credinta mea este sfanta, si toate ale credintei mele sunt lucruri sfinte la care trebuie sa tinem cu pretul vietii. Or, Biserica, de-a lungul istoriei noastre zbuciumate, a fost nu doar locas de inchinare, a fost loc de mangaiere, a fost spital duhovnicesc, pentru ca e sistemul sanitar in lume dar mai ales in Romania a survenit relativ tarziu, in veacurile al XVIII-lea si al XIX-lea ne-am organizat. Ba mai mult, Biserica este cea care daruia primele spitale in Tarile Romane. Dar Biserica, prin definitia ei, este spital duhovnicesc. Cand spunem mantuire ce inseamna? Sanatatea sufletului, intai de toate, care atrage dupa sine sanatatea trupului. Si inainte de a fi medicamente multe, de a fi medicina o stiinta bine dezvoltata, românul nostru, ortodoxul nostru si-a gasit vindecarea in Sfantul Maslu, in rugaciune, in dezlegarea preotului, in asistenta religioasa, in Spovedanie si Impartasanie. Si de multe ori prin acestea vine vindecarea. Deci lucrarea medicala si lucrarea Bisericii trebuie sa fie complementare, neexcluzandu-se una pe cealalta.

Spuneam asa de lovituri in temelia credintei noastre, in cele mai sfinte adevaruri si practici ale noastre: in Spovedanie, in Impartasanie, in icoane, in moaste, in biserici ca lacas de cult.

Va pun o intrebare retorica: celelalte religii sunt tot atat de atacate? Va dau doua exemple din doua religii. Fiecare religie de fapt are ceva specific, ceva al ei care o identifica, o personalizeaza, o face unica si diferita de alte religii. Bunaoara religia iudaica. Care este baza, care este elementul unic sau cel mai puternic al credintei lor? Taierea imprejur. Taierea imprejur este o operatie chirurgicala care se face pruncului de parte barbateasca a 8-a zi de la nastere. Ei, o operatie chirurgicala ar trebui sa presupuna multa atentie medicala, sanitara, toate masurile luate ca nu cumva sa apara infectia. Citim in Biblie bunaoara ca Avraam l-a taiat imprejur pe unicul sau fiu, pe Isaac, cu o piatra ascutita. Nu cu bisturiul, nu cu instrumentar specific ci cu o piatra, ca asa i-a poruncit Dumnezeu sa il taie imprejur pe fiul sau si toti fiii de parte barbateasca ai poporului evreu sa fie taiati imprejur. Si astazi evreii se taie imprejur si operatia aceasta chirurgicala presupune mult mai multa atentie de igiena. S-a legat cineva sau a atentat cineva impotriva evreilor ca au practica taierii imprejur? Ca nu e bine ce fac, ca se pot infecta pruncutii la varsta de 8 zile? Nu a zis nimeni nimic si nici nu vor zice. Dar impotriva noastra, a ortodocsilor, tunete si fulgere, cu lingurita, cu Impartasania, si cu toate celelalte. Va mai dau un exemplu, specific religiei musulmane sau islamice. Cand se intra in moscheile lor, si ei sunt foarte credinciosi si merg in numar foarte mare acolo. Insa o practica specifica lor este descaltarea la intrare. Toti trebuie sa se descalte, nimeni nu are voie sa intre inauntru cu incaltamintea lui. Si sunt asa, cum ar fi aici toata curtea aceasta, numai papuci, fiecare lasa la usa, in pridvor cum ar fi bunaoara la noi, papucii, ce incaltaminte are in picioare si omul respectiv, fie ca este musulman practicant al religiei, fie ca este turist de alta religie trebuie neaparat sa se descalte si sa ia in picioare papucii aceia ai lor. Mai fratilor, e un miros de picioare la intrarea in moschei de nu mai poti respira. Si nu se intra cu masca acolo. Si nimeni nu a spus vreodata ca de ce asa ca nu e igienic, nimic nu s-a legat de practica aceasta a credintei, care este foarte specifica lor. Dar pe Ortodoxie, inca o data repet, toate tunurile sunt indreptate.

Asadar, iubiti credinciosi am spus toata acestea nu ca sa ne racorim noi preotii pentru situatia aceasta neplacuta. O spunem ca suntem ingandurati si preocupati si discutam la toate nivelele, ierarhi, manastiri, preoti. Toti sunt preocupati. Nu stim ce vremuri vin.

Si as vrea sa inchei cuvantul meu revenind la Sfanta Evanghelie, Cartea vietii. Inainte de Patima, Domnul nostru Iisus Hristos ii spune lui Petru: Simone, Satana v-a cerut ca sa va cearna ca pe grau. Dar Eu m-am rugat pentru tine sa nu pierzi credinta ta. Cuvinte adanci. Adica este o vreme a cernerii, este un examen pe care il dam toti, de la Patriarh, Mitropoliti, staret, preot pana la ultimul credincios mirean. Cum vom trece acest examen? Renuntand la credinta? Imputinand credinta noastra? Neimpartasindu-ne? Nespovedindu-ne? Nemergand la biserica? Pentru ca nemergand vreo doua luni poate ne-am invatat fara biserica.

Noi credem ca aveti dorul de Biserica si ne bucuram cand va vedem aici in aceasta imagine frumoasa si mai credem si stim si suntem siguri ca ati transformat casele dumneavoastra in biserici. Si v-ati rugat mult, poate nu v-ati rugat in alte vremuri cum v-ati rugat acum. Si bine ati facut! Deci daca e o vreme a cernerii si a examinarii de catre Dumnezeu a starii in care ne aflam, sa corectam atat de frumos viata noastra, incat sa iesim din aceasta perioada si sanatosi cu trupul, dar si sanatosi cu sufletul, cu mai multa credinta, cu mai multa nadejde.

Multi oameni, saracii, sunt foarte disperati, si-au pierdut nadejdea, sunt foarte tematori, foarte infricosati. Noi va indemnam asa: sa aveti o singura frica: frica de Dumnezeu. Nu spune asa Scriptura? “Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii”. Cine se teme de alte lucruri marunte, inseamna ca nu se teme de Dumnezeu. Si cine se teme de Dumnezeu cu adevarat nu se mai teme de celelalte lucruri pamantesti. Acelea sunt nimic in fata relatiei noastre cu Dumnezeu. Asadar, in aceasta perioada de semi-normalitate, sa o numim, pana probabil vom primi blagoslovenie sa ne inchinam in sfanta biserica, asa cum suntem invatati, aici afara in aceasta curte, ca intr-un templu maret al lui Dumnezeu, sa ne rugam cu totii si fie ca Domnul sa coboare binecuvantarea Sa asupra noastra!

Pr. Prof. Vasile Păvăleanu explică DE CE NU TREBUIE SCHIMBATĂ MODALITATEA DE ÎMPĂRTĂȘIRE A BISERICII, PRIN LINGURIȚA SFINȚITĂ, în ciuda presiunilor dinafară și dinlăuntru: “Modul administrării consfințește, confirmă, întărește, sporește credința, sau dimpotrivă este prilej de raționalizare, de secularizare, de bagatelizare, de ispitire sau chiar de necredință”

Parintele Emil Jurcan despre LUPTA IMPOTRIVA IMPARTASANIEI, ca inceput al razboiului total cu Biserica: “Lui Hristos nu poti sa-i pui conditii medicale. NU CEDATI! Daca astazi veti ceda povestea cu Lingurita si sa nu impartasiti, maine vor veni cu altceva. HRISTOS NU SE NEGOCIAZA! Asta inseamna SA AI FERMITATE, este momentul in care sa spui STOP!” (VIDEO, TEXT)

Părintele Tudor Ciocan despre BISERICA ÎN VREMEA NEFIRESCULUI. Între ÎNFRICOȘAREA indusă extrem de MASS-MEDIA, ascultarea de Biserică și FRICA DE DUMNEZEU. “Să nu vă gândiți că ne apropiem de sfârșitul încercărilor. De-abia a început lupta cu Biserica”

LUMEA LUI “DIVIDE ET IMPERA” sau intre PANDEMIA DE FRICA si INFECTIA INCURABILA A PROSTIEI

VIDEO: Jurnalistul ANDREI VLĂDĂREANU mărturisește: “Biserica oricum nu are voie să dea Sângele și Trupul lui Hristos nici apostaților, nici celor care se îndoiesc. Niciodată. Și oricum, Biserica nu dă Sfânta Împărtășanie nimănui cu forța. CU FORȚA LUCREAZĂ CEILALȚI”

RASTIGNIREA LUI HRISTOS pe altarul STIINTEI-IDOL? Pana unde vrem sa mergem cu… “IGIENIZAREA CULTULUI ORTODOX” si cu EXALTAREA CIVISMULUI? “Din ajutor, știința a devenit un dumnezeu-surogat”, care ne ajuta SA IL IZGONIM PE DUMNEZEUL CEL VIU/ Indemn in versuri pentru păstori la MARTURISIREA CURAJOASA A CREDINTEI CURATE

PS AMBROZIE, Episcopul Giurgiului: “NU POATE NIMENI SĂ NE SPUNĂ CUM SĂ FACEM SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE! Statul în care trăim a arătat că nu are iubire față de popor și politicienii s-au cocoțat, ca întotdeauna, pe coronavirus, dar VOR AVEA PE CONȘTIINȚĂ OAMENI” (video, text)

IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre “URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT”. “Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. Tot vom impartasi! Cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau” (VIDEO, TEXT)

LINȘARE mediatică a ÎPS TEODOSIE și INCITARE LA URĂ pe rețelele de socializare împotriva PĂRINȚILOR ce și-au împărtășit copiii/ REACȚIE NEINSPIRATĂ a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei/ Cum s-a transformat CONSULTAREA ierarhilor privind chestiunea împărtășaniei în DECIZIE a Sfântului Sinod?/ “Dacă cedăm acum, VOR CERE ȘI MAI MULT, ca setea lor sa fie satisfacută”

Deschiderea bisericilor – cu ce pret? “AMANAREA” IMPARTASIRII CREDINCIOSILOR la Sfanta Liturghie – DOAR O MASURA TEMPORARA sau INCEPUTUL CELEI MAI GRAVE CAPITULARI in fata abuzului autoritatilor, in numele “ratiunii practice”?! “Biserica este Euharistie, este Potir” – DE CE ACCEPTAM SANTAJUL STATULUI si ne multumim cu firimiturile pe care ni le arunca? “Tot delirul asta e la inceput si va urma un razboi aproape inevitabil”

RECOMANDARILE INJOSITOARE ALE I.N.S.P. PENTRU BISERICA si reactii MARTURISITOARE ale corpului eclezial. IPS TEODOSIE: “E o imixtiune in cultul bisericii. Nu facem compromisuri”. PREOTI SI MIRENI INDIGNATI pentru tentativele de modificare brutala a RANDUIELII SFINTEI IMPARTASANIEI si a raportarii la sfintele icoane, dar si fata de DECLARATIILE ECHIVOCE ALE LUI VASILE BĂNESCU: “Nu idolatrizam lingurita de la Impartasanie, dar nici nu renuntam la ea”

Ce „ÎNDRUMĂRI” a transmis Patriarhia Română privind participarea credincioșilor la slujbele bisericești pe timpul STĂRII DE ALERTĂ

Comunicate ferme ale SFINTEI CHINOTITE ale Sfantului Munte si ale SINODULUI BISERICII GRECIEI, care DEZAVUEAZA CATEGORIC “ridiculizarea Sfintelor Taine”, dar si “declarațiile publice care pledeaza pentru ABTINEREA DE LA SFANTA IMPARTASANIE”: “Nu este cu putinta sa fie obligati credinciosii sa fie lipsiti de CEA MAI MARE TAINA A BISERICII”

PS PRODROMU al Madagascarului: „Sfânta Împărtăşanie NU transmite boli, este izvorul vieţii, iar noi trăim acest lucru în fiecare zi în AFRICA, unde intrăm în contact cu nenumărate boli”/ Mitropolitul Augustin al Germaniei (Patriarhia Ecumenică): ÎMPĂRTĂȘIM CU LINGURIȚA DE PESTE O MIE DE ANI. Nu este problema statului!/ Consiliul de Stat al Franței critică guvernul pentru ATINGEREA GRAVĂ adusă LIBERTĂȚII CULTULUI RELIGIOS

Cu vehemență și fermitate exemplară, EPISCOPUL IGNATIE al Hușilor acuză “instalarea unui DESPOTISM SANITAR, care se traduce printr-o IMIXTIUNE hilară şi ineptă în ceea ce priveşte practica liturgică a Bisericii”. Despre “MINȚILE DRILL LOCKDOWN” ale seculariștilor care doresc să reconfigureze cultul ortodox, pornind de la LINGURIȚELE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

PS SEBASTIAN: “Ce am învățat în izolare?” – ADEVĂRURI INCOMODE DESPRE PANDEMIE și cu ce rămânem din ea. “Prea pare profitabil coronavirusul pentru păpușarii lumii, ca să-l mai declare vreodată mort! Cred că au prins gustul conducerii lumii cu noi în case… Și atunci: Pa, libertate și democrație”

PĂRINTELE EPISCOP MACARIE MĂRTURISEȘTE: “Atunci ești ucenic al lui Hristos, CÂND ASCULȚI MAI MULT PE DUMNEZEU, DECÂT PE OAMENI. CÂND NU TACI, DEȘI UNII ÎȚI CER SĂ TACI. Când propovăduiești și când slujești, deși unii îți cer să încetezi”

MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelasi potir NU TRANSMITE INFECTIE! Portile iadului de vor lovi Biserica nu o vor putea prabusi!” (VIDEO, TEXT)/ RUGACIUNE FIERBINTE LA VREME DE MOLIMA

PREDICA VIE A PREASFINȚITULUI MACARIE la SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE despre vremurile de PSIHOZĂ ANTICREȘTINĂ: “Suntem urâți pentru Hristosul nostru! Să nu ne descurajăm, preaiubiții mei! Vă spun din toată inima: NU VĂ TEMEȚI! Cu cât suntem mai denigrați și disprețuiți, cu atât mai mult prisosește harul” (VIDEO, TEXT)

PASTORALA PS MACARIE la “o praznuire trista si pustie” a INVIERII (2020) – CUVANT DE EXCEPTIE, MARTURISITOR SI INDURERAT despre starea reala a Bisericii si a oamenilor in timpul IZOLARII impuse de PANDEMIA COVID-19: “Pentru aceasta lume, noi, Biserica, suntem o amenintare, un risc. Sarbatoarea PASTILOR a fost transformata intr-un prilej de INTIMIDARE a celor credinciosi. Dar HRISTOS NU-SI ABANDONEAZA PRIETENII!”

“Suntem toți acum niște Lazări în mormântul carantinei” – CUVÂNT CALD CU PUTERE MULTĂ AL PS MACARIE denunțând ÎNCHIDEREA BISERICILOR ȘI CIMITIRELOR, în Sâmbăta lui Lazăr: “OAMENII AU NEVOIE DE HRISTOS ȘI DE BISERICĂ! Cineva se gândește că poate lua locul lui Dumnezeu folosindu-se de spaimele omenești, iar mulți dintre noii farisei caută să Îl oprească pe Mântuitorul Iisus Hristos să ajungă la noi”

PS BENEDICT BISTRITEANUL: “CREDINTA NOASTRA este viata noastra, de aceea NU SE NEGOCIAZA!”/ “Vrei sa te faci sanatos? VINO IN BISERICA! Nu fugi de Biserica! Biserica este aceasta SANSA A INTOARCERII – personala, dar si comunitara, ca neam”

“Nu te teme, Domnul este cu tine! CU NOI ESTE DUMNEZEU…” – Preasfintitul BENEDICT: Cuvinte de intarire catre “Biserica de acasa” despre VREMEA TREZVIEI, VREMEA ALEGERII, MANGAIEREA IMBRATISARII LUI DUMNEZEU si AJUTORUL IN SUFERINTA AL MAICII DOMNULUI: „Singurul loc unde nu te cuprinde frica este în brațele lui Hristos. Depărtându-ne de El, fricile nasc pui și se transformă în panici. Să nu uităm asta!”

“SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme de certare aspra ingaduita de Dumnezeu. VOM PRETUI MAI MULT BISERICA, SLUJBELE SI TAINELE DE ACUM? (video, text)

EPISCOPUL IUSTIN al Maramuresului despre FORTA COMUNIUNII IN BISERICA si CUMPLITA incercare a SINGURATATII prin IZOLARE si solutiile duhovnicesti ale REZISTENTEI marturisitorilor din INCHISORILE COMUNISTE: “Cei care vin acum, progresistii si neomarxistii acestia de astazi SUNT GLOBALISTI, NU AU RADACINI, NU AU NEAM, n-au mama, n-au tata. ROBOT – aceasta se vrea sa fie OMUL NOU”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI ITI SPUNE SI MULTUMESC! Acum este epoca marturisirii si a martiriului. Acum au venit ANII RABDARII”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

Predica ARHIMANDRITULUI ELIE din Franța despre SITUAȚIA BISERICII SUB CARANTINĂ și ÎNCHIDEREA LUI HRISTOS SUB NOI PECEȚI, ÎN TOATĂ LUMEA. “Avem nevoie de toate cele ale Bisericii ca să ne încălzim și să înfruntăm încercările care abia au început, căci ni se spune: Nimic nu va mai fi ca înainte!”

În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFERĂ DE PANICĂ și de IZOLAREA FĂRĂ DE VOIE. Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd altădată și ÎNCĂTUȘATĂ de către Stat. Aceștia vorbesc deschis despre PECETLUIRE și DICTATURA MONDIALĂ. Dar înțelegem noi oare?”

PĂRINTELE ILARION DAN – noi extrase din conferința de la Cluj, despre PROVOCĂRILE care ne așteaptă ÎN ANII URMĂTORI și cum le-am putea face față (II): “Statul român este un stat doar pe hârtie. NU NE APĂRĂ NIMENI, să ştiţi, numai bunul Dumnezeu! BISERICA RĂMÂNE ULTIMA REDUTĂ și ea este pusă sub presiune”

VREMEA ESTE A CERNERII!


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Impartasania, Pandemia Covid-19, Parintele Vasile Pavaleanu, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, Spovedanie si Impartasanie (Sfintele Taine), Taina Spovedaniei, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Părintele Vasile Păvăleanu despre ATACURILE ASUPRA BISERICII cu pretextul PANDEMIEI. Sfintele Taine VS. “sfântul televizor”? “Am devenit protestanți peste noapte? ESTE O VREME A CERNERII, ESTE UN EXAMEN PE CARE ÎL DĂM TOȚI, de la Patriarh, Mitropoliți, stareț, preot până la ultimul credincios mirean. CUM VOM TRECE ACEST EXAMEN?” (video, text)

  1. Pingback: “Prinde orbul, scoate-i ochii!”– PS SEBASTIAN despre CAMPANIA DE ORBIRE GENERALĂ a prigonitorilor credinței creștine: “Trăim, așadar, vremuri similare celor din evanghelie, în care oamenii nu doar că se cred dumnezei, dar se
  2. Pingback: PS IGNATIE – predica la Duminica orbului despre ATACUL LA SFANTA IMPARTASANIE si noii farisei – IDEOLOGII ANTICRESTINI DIN EPOCA POST-ADEVAR | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: Pr. TUDOR CIOCAN despre STRATEGIILE ANTIHRISTICE DE RUPERE A CRESTINILOR INTRE EI, DE BISERICA SI DE DUMNEZEU in vremurile noilor forme ale “luptei de clasa”. ISPITA GRIJII EXCESIVE PENTRU SANATATE si a exacerbarii FRICII DE IMBOLNAVIRE (audio
  4. Pingback: CUVÂNT TREZITOR AL PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei: “Până unde se va merge cu persecuția aceasta, oare, fraților? Noi oare vom putea răbda prigoanele și presiunile de tot felul la care este supus tot mai mult și creștinismul nostru? Putea-
  5. Pingback: IMPARATUL E GOL! Dar facem ascultare de mai-marii Bisericii. Pana la ce LIMITA? Credinciosii si SISTEMUL IMUNITAR – intre (NE)INCREDEREA IN PURTAREA DE GRIJA A LUI DUMNEZEU si EXCESUL DE PROTECTIE, cu sila, din partea Statului care se vrea dumnezeu
  6. Pingback: “Atunci când vedeți că vor începe lupta împotriva Sfintei Împărtășanii, să știți că Antihrist se află pe drum”. PĂRINTELE ELPIDIE VAIANAKIS: “ACUM ÎNCEPE ULTIMA PRIGOANĂ A BISERICII”. Apatia conducătorilor biseric
  7. Pingback: CEZARUL si BISERICA – IERI, AZI SI MAINE, intre protectie si PRIGOANA. Ganduri pastorale la sarbatoarea SFANTULUI IMPARAT CONSTANTIN CEL MARE: “El a impus libertatea religioasa, azi conducatorii politici europeni si autohtoni o batjocoresc, de
  8. Pingback: MĂRTURIA BISERICII ORTODOXE despre SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE. Răspunsul Mitropolitului Ierotheos Vlachos dat controverselor teologice, “părerilor necuvioase” și BLASFEMIILOR lansate în spațiul eclezial în legătură cu TAINA SFINTEI LITU
  9. Pingback: MITROPOLITUL TEOFAN, la hramul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava – SFATURI ȘI ATENȚIONĂRI IMPORTANTE PENTRU ZILELE NOASTRE: “Nu se știe ce vremuri vor veni. Nu se știe ce alte valuri, într-o formă sau alta, se vor revărsa asupra no
  10. Pingback: ARHIM. EFREM VATOPEDINUL, Starețul Mănăstirii Vatopedi din Sfântul Munte – CONFERINȚA ONLINE din 25 iunie: “Ceea ce trăiește acum întreaga planetă sunt SEMNELE VREMURILOR DE PE URMĂ. Pe seama acestui virus, au lovit cu putere și cu
  11. Pingback: De ce numai ORTODOCȘII au probleme în ceea ce privește ÎMPĂRTĂȘIREA CU SFINTELE TAINE? | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: Protos. Hrisostom de la Putna: “DE CE NE RUȘINĂM NOI SĂ NE ÎNCHINĂM LA ICOANE, CA ȘI CUM AR AVEA COVID SAU NE ÎNCHINĂM CU MASCA PUSĂ? Vrem să se sfințească masca atingându-se de icoană? OARE CHIAR N-AM ÎNȚELES NIMIC?! Credeți că lu
  13. Pingback: PĂRINTELE CEZAR AXINTE despre creștinii fără cruce, BĂTĂLIA SFÂȘIETOARE PENTRU COPII și PROVOCAREA CEA GREA A DASCĂLILOR din aceste zile: “Lupta este extrem de dură şi să nu ne aşteptăm decât ca ea să se înteţească. DE ACUM ESTE
  14. Pingback: ÎN CINE AVEM ÎNCREDERE? “Cel care-și pune încrederea în cele din afara Bisericii, acela va fi cel mai ușor de manipulat și va cădea cel mai ușor în mrejele Antihristului” (PREDICĂ AUDIO ȘI TEXT) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate