RAZBOIUL “LA BAIONETA” AL DIAVOLULUI CU FEMEIA SI CU FAMILIA CRESTINA: “Vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin”. Predica importanta la Duminica Mironositelor a Pr. Horia Nicolae Prioteasa (audio)

19-05-2013 5 minute Sublinieri

Predica de la Putna la Duminica Mironositelor, 2012, a pr. Horia Nicolae Prioteasa (Biserica Spitalului Fundeni, Bucuresti):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

(transcriere partiala)

“[…] Cum pot femeile de astazi sa devina asadar femei mironosite, purtatoare de mir? Este o lucrare foarte mare, este o lucrare ampla, unde trebuie sa participe atat femeile in varsta, credincioase, pana la copilele de 12 ani, sa zicem. Si o sa vedeti de ce. Biserica ne cuprinde pe noi toti, Biserica suntem noi, mireasa lui Hristos. Si in biserica, iata, sunt mai multe femei decat barbati, ceea ce inseamna ca puterea rugaciunii se afla, iata, in aceasta latura a femeii. Si aici trebuie sa fie lucrarea familiei, ieslea formarii duhovnicesti. Daca in familie exista o comunicare si o comuniune, o pace, copilul va creste in credinta in Hristos. Daca copilul vede o bunica sau la bunic ca se inchina la masa, si el se va inchina, daca vede pe tatal sau si pe mama sa rugandu-se, si el se va ruga, va creste in credinta, va creste cu post, mai putin la inceput si mai mult mai tarziu. Dar stalpul este femeia, care il educa. Ea este cea care-l naste, dar nu se opreste aici, ci creste si il educa duhovniceste.

Lucrarea vrajmasului este mai mult impotriva femeii decat impotriva barbatului, pentru ca femeia este cea care da viata, este purtatoare de viata. Woman_of_the_Apocalypse_(Hortus_deliciarum)Toti suntem nascuti din femeie. Dar, iata ce spune Sfanta Scriptura: cel mai mare om nascut din femeie este Sfantul Ioan Botezatorul. Insusi Mantuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, primeste ascultarea fata de Tata si Se naste, nu dintr-o femeie, ci dintr-o fecioara. De aceea, diavolul lucreaza foarte mult impotriva Maicii Domnului, pe care nu o suporta. Si, cand vedem defaimarea Maicii Domnului de catre unii si de catre altii ne dam seama ca aceea este lucrarea vrajmasului. Cand auzi ca Maica Domnului nu-i Nascatoare de Dumnezeu, ci de om, avem de-a face cu cele mai urate erezii antihristologice din primele veacuri. Daca auzim ca Maica Domnului nu este pururea fecioara, avem de-a face cu niste erezii tot atat de vechi, dar imbalsamate in chipuri moderne, noi, care explica ca nu se poate lucrul acesta. Nu se poate la oameni, dar se poate la Dumnezeu. Asadar vrajmasul este impotriva Maicii Domnului si impotriva femeii, pe care vrea sa o distruga, pe care vrea sa o dezbrace, pe care vrea sa o arate a fi jalnica, si josnica inaintea lumii.

Iubiti credinciosi, vedem aceasta ca nu se intampla de foarte multi ani. Doar de cateva zeci de ani vrajmasul si-a ascutit foarte adanc sagetile si sulitele impotriva noastra, impotriva femeilor noastre, impotriva purtatoarelor de mir, mironosite. Practic prin Sfantul Botez fiecare dinte noi suntem purtatori de mir, caci peste trupurile noastre am fost unsi cu Sfantul si Marele Mir. Iata legatura cu Sfantul Botez.

Si dupa al doilea razboi mondial – iata, de atunci, de cateva zeci de ani – vrajmasul a inceput sa loveasca in femeie, caderea in pacatdandu-i ganduri de mandrie, si i-a spus femeii sa fie ca barbatul. Deci o alta ispitire, o noua ispitire a femeii din secolul care trecut si care se continua acum, este: sa fii ca barbatul. De ce sa fii tu mai mica ca barbatul, de ce sa asculti tu de barbatul tau cand poti sa fii mai presus de el? Si au inceput miscarile feministe, miscari foarte puternice impotriva familiei. Alte pacate pe care le stim, ale sodomitilor, tot impotriva familiei s.a.m.d. Adica vrajmasul a inceput sa atace direct in familie pentru ca acolo este cheia, si acolo trebuie distrus.

Si i-a zis femeii: de ce n-ai putea tu sa porti pantaloni tu, ca barbatul? De ce n-ai putea tu sa-ti tunzi parul ca barbatul? Si de aici toate celelalte. Dupa aceea au intervenit curentele muzicale. Vedem anii ’70-’80 cand, de la traditie, – ca si popoarele din occident au avut traditie – s-au alterat, si vrajmasul a dezbracat femeia, si pe barbat bineinteles, si le-a dat aceste “jocuri” [dansuri] care seamana cu jocurile pagane ale celor fara de Dumnezeu din veacuri, de dinainte de increstinare. Daca pe un videoclip recent, inchidem sonorul, si vedeti cum danseaza acestia, veti ramane uimiti ca la un moment dat vedeti ca la Teleenciclopedie jocurile [dansurile] bastinasilor; sunt jocurile paganilor, sunt inchinari la idoli si chemari la desfranare. Deci, iata cum vrajmasul a dat omului aceasta intoarcere la paganism si la inchinare la idoli.

Apoi, iubiti credinciosi, vrajmasul, cu toata suita si cavaleria lui demonica, si-a ales doua planuri – pentru Europa vorbind -, Apusul si Rasaritul. Pentru Apus, au inceput aceste miscari feministe, impotriva femeii, impotriva familiei: “De ce sa mai facem atatia copii?”, “Lasa, sa ne distram”, “De ce sa te casatoresti de tanar?”, “Casatoreste-te mai tarziu”, “Cariera!”. Exact ce se intampla si astazi, dar acum mai accentuat. Iar pentru Rasarit a inceput prigoana. Comunismul ateu, marxist-leninist a adus multa suferinta crestinilor, biserici s-au inchis – cunosteti foarte bine si nu mai insistam. Stim doar atat ca au suferit foarte multi in grozave chinuri. Strategia diavolui din Rasarit a esuat, pentru ca Rasaritul a dat cei mai multi sfinti in perioada comunista, dupa persecutiile romane.

ladderascentSi atunci, au zis, dupa anii ’90: schimbam strategia. Miscarea de racire a omului fata de Dumnezeu, din Occident, sa o impingem catre Rasarit, catre Orient, si sa-i facem pe oamenii aceia care se inchina, si stau la Sfanta Liturghie, care privegheaza, sa se lepede de Hristos, incet, lent, pasiv, dar sigur! Unde ne aflam noi acum? In acest punct, iubiti credinciosi! Cu sagetile arzatoare ale diavolului tintite catre fiecare dintre noi, catre fiecare familie a noastra pe care vrea sa o distruga si sa o altereze. Grijile lumesti, neajunsurile, aduc la divort, la despartire, la suparari.

Adica el vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin, mirul de la Botez, prin pacate, prin intinarea trupului, si sa ne departeze de Sfanta Biserica si de trairea in Hristos cu adevarat. El ii vrea pe copii rataciti, debusolati, sa nu stie [de Dumnezeu]. Le da griji multe mamelor, care ar trebui sa aibe grija de copii mai multi.

Vedem, iubiti credinciosi, ca diavolul nu are doua coarne acum,TV diabolic are trei, si poate sa aiba si mai multe, si unii dintre noi chiar poate vom vedea cate coarne poate sa aiba. Stim ca un corn este televizorul, cu televiziunea prin cablu sau antena, si celalat corn este calculatorul cu internetul cu tot. Coarne care devin din ce in ce mai solide. Si a mai aparut un corn in mijloc, mic deocamdata, care este telefonul mobil, care nu mai e telefon mobil, ci a adunat cele doua coarne, adica si televizorul si calculatorul intr-unul. Astfel incat copiii nu se mai joaca frumos, ci sunt asa, aplecati, cocosati de spate, catre niste aparate foarte mici. Aici este pericolul cel mai mare, cornul acesta mic care poate sa devina cel mai mare.

In curand, nu va mai dura foarte mult, vom vedea holograme, adica ceea ce nu reuseste diavolul, ca nu-i da Dumnezeu voie sa se arate, o sa ne facem noi. Si o sa apara asa, ca in filmele stiintifico-fantastice vechi, care acum devin realitate, si vrem sa apara un artist, apare artistul. Si cu timpul, probabil, vor da si atacuri impotriva simturilor noastre, a mirosului: vedem [deja] 3D-ul, vedem idolatria, care fura mirul nostru de mult pret.

Iubiti credinciosi, lupta este la baioneta. Noi nu suntem pe timp de pace – e pace asa, numai ca nu ne bombardam cu armele – suntem in plin razboi, un razboi deschis, ca in 1907, un razboi la baioneta. Avem nevoie de rugaciunea sfintilor. Singuri nu vom putea face nimic. Avem nevoie de canon, de ascultare de duhovnic, de post, de milostenie, avem nevoie de timp pentru educatia copiilor nostri, avem nevoie de femeile mironosite, adica de femeia virtuoasa. Fericite sunt femeile virtuoase, placute inaintea lui Dumnezeu mai intai, si apoi a oamenilor. Sa fim placuti inaintea lui Dumnezeu mai intai, sa avem o ierarhie a iubirii, ca pe Dumnezeu mai intai trebuie sa-L iubim si apoi pe ceilalti.

Asadar, suntem in plina lucrare si noi. Sa lucram, sa ne straduim, sa muncim duhovniceste, sa muncim si pentru trup, si in toata vremea si in tot ceasul sa aducem si noi slava lui Dumnezeu!

Multumesc parintelui staret pentru ca a ingaduit sa tin si eu aici, nevrednicul, un cuvant de invatatura, multumim pentru rugaciuni, multumim pentru tot, pentru bucuria de a fi impreuna, ca aceasta este inceputul Imparatiei. De aici incepe imparatia lui Dumnezeu! Nu plecati din Biserica! Ramaneti in corabia mantuirii, in corabia care ne duce spre Hristos, Domnul si Dumnezeul nostru cel inviat din morti”.

Devil attacks winged woman. Apocalypse. France c.1370-90

Legaturi:

***

***

***


Categorii

Bolile generatiei digitale, Inregistrari, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Preoti si duhovnici romani, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “RAZBOIUL “LA BAIONETA” AL DIAVOLULUI CU FEMEIA SI CU FAMILIA CRESTINA: “Vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin”. Predica importanta la Duminica Mironositelor a Pr. Horia Nicolae Prioteasa (audio)

 1. E cam tarziu!
  Ca sa nu zic PREA TARZIU…

  Parerea mea: numai Dumnezeu, (vorba Pr.Paisie Aghioritul) sa mai suceasca BUTONUL inimii fiecaruia, altminteri….praf si cenusa!

  Ca in Romania se va plange mult, nici nu ma indoiesc…troneaza (deocamdata) o ”liniste” apasatoare, vezi o tristete pe fetele oamenilor, exista si irascibilitate, observi si o agresivitate crescanda…este si prea este!

  Toti (imi cer scuze din capul locului, pentru exceptii…) care au ajuns parinti dupa ’89 si-au transformat copiii in ”fiii ai ghenei”: imi spun cei care au acasa copii maturi, ca nu sunt casatoriti (nici nu au de gand), unii – nu-si gasesc de lucru chiar daca au terminat facultati, altii – sunt casatoriti si nu vor copii fiindca nu au propria casa, altii – stau asa, ca paganii (de proba), nici nu se iau, nici nu se despart!

  Iar astia mai mici (adolescentii) sufera de boli lumesti (boli cu transmisie sexuala) altii – de boli incurabile (cancer, alergii atipice, periculoase, au dioptrii mari, diabet) si, din nefericire…. se drogheaza multi!

  Toti parintii, ai caror copii sunt adolescenti sau intrati in prima tinerete, spun ca n-au ce sa (le) mai faca!
  Se izbesc de incapatanarea copiilor lor, de dispretul lor, de supararea lor PE VIATA, incat…se multumesc ca le vin pe-acasa…sa se spele, sa manance, sa ceara niste banci si, iar sa plece!

  Iar femeile – carieriste sau nu – sunt la extreme: fie au tendinta de a-i sufoca pe copii prin supraveghere excesiva, urmarindu-i pana si la baie cand se duc, de cate ori si, eventual cat stau pe-acolo…aerul pe care-l inspira/expira, cureaua de la ceas sau de la pantaloni, expresia fetei…si asta, pornind de la varste fragede (cand e de inteles…) pana la varste inaintate, cand nu (mai) e cazul!

  De pilda – am vazut mamici si bunici care fac un scandal nemaipomenit cand nepotii se joaca si se mai si murdaresc!
  Ii vor ca niste papusi imobile, cu salopeta de ”serviciu” si cu manusi de cauciuc ori casca de protectie!

  Iertati-ma! Dar sunt nebune!
  Mai vad in RATB, mamici sau bunici cu nepoti/copii de mana care nu-i lasa sa coboare singuri, de parca ar fi handicapati fizic (si mental!);

  -de cealalta parte sunt parintii aproape inexistenti, aducatori DOAR de bani (multi, putini) si platitori de facturi, eventual de oale sparte provocate de odrasle – ei sunt indiferentii, ocupatii si/sau nesimtitorii…sentimentelor propriilor copii, si-a vremurilor pe care le traverseaza;

  -genul asta de parinti isi sprijina increderea pe ”scoala strazii” care-l/o va calii, pe profesori (de parca profesorul este pus sa faca educatie, nu sa-l invete stiinta de carte), iar acasa – prefera sa-si vada copilul ”cuminte” intepenit (pe canapea, fotoliu sau scaun) cu ochii prostiti privind hipnotizator la TV, Internet pana-si fac ei ciorba sau isi scot rufele de la masina de spalat!

  Pai, cum sa nu dispara mirul de pe fruntea urmasilor cand parintii sunt si ei la fel?! Nici ca le pasa!
  Dumnezeu (pentru ei) este o vacuta buna de muls, care se auto-sesizeaza cand parintii si/sau copiii au probleme, actionand ”din oficiu”!

  P.S. Mai e CEVA: toti parintii baga meditatori la toate materiile pentru copii, ii invata de mici (rapindu-le copilaria, de nu stiu sa se mai joace ”in fata blocului”); ii invata nu stiu cate limbi straine, ii trimit la sport, ii trimit la muzica…programa scolara este conceputa de dementi care au impresia ca odraslele din Romania sunt genii, veri primari cu Einstein, obosindu-i sufleteste, incarcandu-le mintea cu atata informatie, pana cand fac scurt-circuit si-atunci, vor lasa si casa, si masa, si parinti, revoltandu-se, unii – plecand de-acasa, altii – drogandu-se, toti, facandu-si ”de cap” pana baga la cap parintii, ca ei determina (pe undeva, pana la un punct) comportamentul copiilor lor, ca sunt CAUZA care-i ”priveste” direct, chiar daca prea tarziu – uimiti si neputinciosi la EFECT-ul (copii lor) deja DEFECT (bolnav) ! Asa se intampla cand iti pui nadejdea in oameni, si nu in Dumnezeu!

 2. Frumoasa predica!
  Este bine ca ne mai dati ocazia sa ascultam parinti tineri si valorosi.

 3. Da,frumoasa predica!

  Eu le-am spus credinciosilor ca nu va mai dura mult pana vom fi pusi in fata legalizarii casatoriilor intre oameni de acelasi gen si atunci cine va fi de acord va echivala cu lepadarea de credinta.
  Mi-am mai exprimat speranta ca macar sa se ajunga la un referendum si sa nu se aprobe o asemenea lege impotriva dorintei poporului.

  Suntem intradevar intr-o lupta la baioneta.Insa eu am impresia(si credeti-ma ca as vrea din toata inima sa ma insel) ca sunt foarte putini preoti care sa lupte cu adevarat si sa perceapa realitatea duhovniceasca asa cum e.

  Spre exemplu,imi da telefon cineva sa ma intrebe ce trebuie sa pregateasca pt. sfintirea unei cruci la un mormant.Dupa ce ii spun de aghiazma,lumanare,busuioc,tamaie si carbune pt.tamaie,cand ajung la coliva imi spune ca preotul la care va face sfintirea a spus ca nu se face coliva de grau pana la Inaltare,ci din oua si cozonac.
  Deci in momentul cand preotii(si aici in zona Vrancei majoritatea fac asa) au pierdut adevarul,in ce punct credeti ca ne aflam?
  Desi sunt invatati in toate scolile despre inovatii si ce inseamna acestea…

 4. @Maria:

  Nu are niciun sens sa popularizam aberatiile alora pe internet.

 5. Pingback: CINE N-ARE BATRANI CREDINCIOSI SI MAME RUGATOARE… “Cand ti-i greu, canta si te roaga la Maica Domnului… SA NU IESI DIN CASA FARA SA O IEI PE MAICA DOMNULUI CU TINE! Oriunde ai merge, si la rau, si la bine, ia-o cu tine!” - Recomand
 6. Pingback: INVATATURI FUNDAMENTALE PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI (V). Pocainta sincera pentru propriile pacate. INDRUMAR DUHOVNICESC PENTRU CERCETAREA DE SINE de la Parintele Valentin Mordasov -
 7. Pingback: Meditatie la Sfanta si Marea Miercuri: CUM SE MANTUIESC FEMEILE? Ierom. Mihail Gheatau despre MODELUL MIRONOSITEI EVANGHELICE versus MODELUL FEMEII-BARBAT al feminismului sau al trupului femeii ca “PRODUS DE PIATA” - Recomandari
 8. Pingback: Probleme si dificultati in educarea copiilor: EDUCATIA FETELOR -
 9. Pingback: UCIDEREA PRUNCILOR NENASCUTI – RAZBOIUL IMPOTRIVA PRUNCULUI IISUS: Avortul ucide si pe cei vii. “AVORTUL, ULTIMA EXPLOATARE A FEMEII” (si video) - Recomandari
 10. Raspuns pt Magda

  Din “predica” scrisa deduc ca nu aveti copii. Asta e clar. Sunteti o fina observatoare, dar care nu problematizati.
  Femeile “ultraprotectoare” se duc in directia asta pt ca:
  * daca nu il supravegheaza tot timpul, mai ales cand e afara, poate sa i-l salte de pe strada, sa i-l bata derbedeii din fata blocului sau sa il ademeneasca vreun pedofil sau alta scursura
  * il feresc de a se murdari, pt ca copilul are tendinta de a da cu mana pe la gura, ochi etc si in orase e plin de microbi, kk de catei (de la vagabonzi si cei de apartament), flegme peste tot de la adultii binevoitori, si alte gunoaie ; daca se imbolnaveste ajunge la spital unde costul este: financiar, de sanatate (iei si alti microbi/boli etc.), de timp (daca mai are mamica inca un copil acasa cu cine il lasa)
  *daca are posibilitati financiare il trimite la sport, limbi straine etc ca sa ii dea ceva de facut; in fata blocului nu e de lasat copilul; in parc il mai duci, dar ca adult, mai ai si altceva de facut decat sa supraveghezi copilul non stop;

  Pt mamici “carieriste” unele se duc de nevoie la munca, altele ca nu pot avea atata rabdare cat sa “stea cu ochii” pe un copil/ doi permanent.

  Noi am ales varianta la tara, dupa 7 ani de stat la oras cu copii. E ceva mai bine ca e protejat in curte de terte persoane. Cand e mic copilul insa e foarte greu de supravegheat si de tinut gospodaria. O mamica singura fara ajutor la curte e chinuita mai rau ca un puscarias, daca vrea sa faca si treaba si sa fie cu ochii in patru dupa un pitic mic care oricand poate sa se catere si sa cada in cap etc.

  O sa intrebati cum faceau inainte oamenii?
  F simplu: cadea, cadea, murea, murea! nu erau trasi la raspundere parintii ca a cazut copilul cu capul de piatra cand mamica facea mamaliga. Femeia isi vedea de treaba ei, il “securiza” cat putea pe cel mic, daca in timpul in care ea facea treaba se intampla ceva, era o tragedie pt familie, dar nu ajungea la puscarie si ceilalti copii la orfelinat.
  Acum femeia un pic educate sau mai mult educate a dezvoltat un simt “paranoic” la si caprioara cand paste de a se uita non-stop in jur sa vada daca nu e vreun pericol.

  Astea sunt cursele vrajmasului pentru familie. Iti innebuneste mintea cu griji reale sau mai putin reale si consecinte grave bine repetate pe toate canalele de stiri…cu prietene fara copii binevoitoare si sfatoase pe care ajungi sa le scoti din viata ta ca sunt enervante si vorbesc din carti. Daca ai pune o femeie din asta fara copii sa aiba grija de un copil mic timp de 2 saptamani (fara somn, fara sa poti sa te duci la toaleta ca plange sau te striga ca a daramat, ca ii e foame, diverse, nu mai spun ca sa nu aiba cum sa vorbeasca la telefon fara a fi intrerupta si sotul/prietenul sa o vrea disponibila seara si aranjata cat de cat) ar fugi mancand pamantul si ar spune ca “nu ai format copilul bine, ca altfel…era cea mai cea din cele mai cele.
  E un privilegiu azi sa nu ai copii si un martiraj sa depui toata energia de care dispui in a creste unul, doi mai multi.

  Veniti cu solutii draga Magda nu cu critici!

 11. De acord cu a.b,din pacate asa e situatia,doamne ajuta.,D-zeu sa-i intareasca pe cei care-si cresc cu demnitate copiii in vremea de azi!

 12. Chiar daca nu ne place, jucariile “de ultima generatie” fac parte din viata noastra.Nu pot fi inlocuite cu nimic pentru ca un copil nu gandeste ca noi.Si atunci parintilor le revine datoria unui ametitor dans pe sarma.Ca in orice lucru se cauta calea de mijloc.Nu e solutie nici refuzul,nici abuzul…

 13. Pingback: PARINTELE IONA, profesorul anahoret de la Manastirea Oaşa (VIDEO): “Este o lupta ca sufletele copiilor sa fie rapite de la Dumnezeu”. DESPRE ILUZIA POLITICII si A LIBERTATII DE A NE ALEGE CONDUCATORII, despre ROBIA LA DIAVOL SI LA BANCI, PRIN
 14. Pingback: DATORIA DE A DUCE MARTURIA LUI HRISTOS IN LUME, PRIN VIATA NOASTRA – Predici (si audio) la DUMINICA FEMEILOR MIRONOSITE: “A crede in Hristos inseamna a-L lua din biserica in relatiile de fiecare zi dintre oameni” | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: MAICA DOMNULUI – ICOANA PURITATII DESAVARSITE versus AGRESIUNILE NECURATIEI, “BINE FINANTATE SI ORGANIZATE”, LA ADRESA COPIILOR si “MACELARIA” AVORTULUI CARE APASA CA UN BLESTEM PUSTIITOR ASUPRA POPORULUI ROMÂN: “Sa nu
 16. Pingback: SFINTELE FECIOARE – INTRE PROHODIRE SI SARBATOARE. “Priviți spre cer, surioare…” – poeziile Maicii Teodosia pentru Duminica Mironosițelor | Cuvântul Ortodox
 17. Pingback: “Bucurati-va!” – PREDICI AUDIO la DUMINICA MIRONOSITELOR, ZIUA CRESTINA A FEMEII. Reasezarea in fire prin iubirea si urmarea lui Hristos pana la capat VS. independenta si feminism | Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: DARURI DE ZIUA FEMEILOR… MIRONOSITE (si foto, video, audio) | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: “Bucurati-va!” – PREDICI AUDIO la DUMINICA MIRONOSITELOR, ZIUA CRESTINA A FEMEII. Reasezarea in fire prin iubirea si urmarea lui Hristos pana la capat VS. independenta si feminism/ SFATURI PENTRU ADEVARATA FERICIRE A FAMILIEI | Cuvântul
 20. Pingback: EXPLOZIVA PASTORALĂ DE CRĂCIUN a PS MACARIE, Episcopul Europei de Nord, DESPRE RĂZBOIUL FĂRĂ PRECEDENT ÎMPOTRIVA FAMILIEI ŞI AL VIEŢII şi diversele forme de RĂPIRI DE COPII din zilele noastre: “Dacă nu ne transformăm familia într-o mic
 21. Pingback: Mireasma sfinteniei: CHIPURI MARTURISITOARE, MAINI MARTURISITOARE | Cuvântul Ortodox
 22. Pingback: Predică importantă a PR. FLORIN STAN (Târgu Lăpuș) despre “LUPTA DE GEN”, RĂZBOIUL SECOLULUI XXI și modelul de sacrificiu al SFINȚILOR ÎNCHISORILOR. Îmbogățirea în Dumnezeu și renunțarea la ”averile” noastre pentru Hristos.
 23. Pingback: ”Hristos Cel Înviat, văzând dragostea pe care noi I-o arătăm, intervine și dizlocă toate pietrele, toate stavilele care stau în calea întâlnirii cu El”. PREDICĂ însuflețitoare a Înaltpreasfințitului IEROTHEOS la Iași, în DUMINICA MIRO
 24. Pingback: Predica importanta a PR. FLORIN STAN (Targu Lapus) despre “LUPTA DE GEN”, RAZBOIUL SECOLULUI XXI si modelul de sacrificiu al SFINTILOR INCHISORILOR. Imbogatirea in Dumnezeu si renuntarea la “averile” noastre pentru Hristos. TALCUIR
 25. Pingback: “Cine ne va despărţi pe noi de iubirea lui Hristos?”. MĂRIMEA DE SUFLET, SMERENIA, EVLAVIA ȘI INIMA ARSĂ DE DORUL LUI HRISTOS BIRUIESC ORICE PERICOL, ORICE FRICĂ ȘI PRIMESC BUCURIA ÎNVIERII. “Această iubire le-a făcut, din feme
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare