“Lasă că știm noi! Închisoarea vă paște”: ROMÂNIA IN SOCUL (POST)TRAUMATIC al PSIHOZEI „LEGILOR JUSTITIEI”. Un avocat catre magistratii protestatari: ”Aveți colegi care au distrus vieți. Adevărate drame. Provocate de colegii voștri, mici dumnezei în sala lor. De ce nu ați protestat și împotriva lor?”/ MIȘCAREA LIICENISTĂ “#NO, HAI!” sau ESCALADAREA MISCARII #REZIST LA COTE PAROXISTICE. Rebeliunea sistemului securistic trece la nivelul FORMELOR VIOLENTE?

22-12-2017 21 minute Sublinieri

Gabriel Diaconu: Un singur lucru-mi pare monstruos în vâltoarea reformei legilor Justiției, linie de front în războiul (dez)informării care rupe România în bucăți:  apetitul pentru pedeapsă al ambelor tabere, fascinate de țeapa lui Țepeș mai mult decât orice.

Se aruncă ocări, se porcăie caractere, se alunecă freudian în diverse glume și glumițe fără formă sau fond. Se consideră prea des că e un prânz al lupilor pe bază de oaie.

Nu doresc nimănui experiența unor pacienți de-ai mei. Am să le descriu, succint, modificând date încât să nu poată fi identificați.

Unul și-a făcut o casă pe-un teren lângă un interlop. Totul legitim, cu bani munciți, nu știa creștinul ce-are lângă el. S-a trezit la 4 dimineața cu mascații buluc în casă, l-au săltat ca pe-un balot, l-au dus la secție, l-au interogat mai multe ore până să se prindă careva că de fapt desantul s-a făcut la adresa greșită. Ordinul fusese dat pentru numărul 23. El stătea la 23A. La capătul supliciului i-au dat drumul fără vreo scuză, fără vreo admitere a unei culpe. Omul a făcut tulburare de stress post-traumatic. Așa l-am cunoscut eu.

Altul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile într-o speță cu grup infracțional organizat, spălare de bani, pe baza unui denunț. La sfârșitul ordonanței s-a trezit mutat pe raza altui parchet, și-apoi din nou, și din nou. A stat ca popa patru luni în arest fără să știe de ce, fără să poată vorbi cu soția și copiii, în cele din urmă s-a întors acasă de prin Moldova. A făcut tulburare de stress post-traumatic. Așa l-am cunoscut eu.

Am avut o pacientă care-a intrat într-un conflict de muncă la serviciu. A fost concediată abuziv dintr-o poziție managerială de top. Practic a fost sodomizată de corporație. Și-a făcut temele, și-a luat avocat, un avocat de treabă, harnic, muncitor. Atât de harnic și muncitor a fost încât, fără știrea ei, și plătit de compania care-o concediase, i-a sabotat eforturile niște ani de zile cât a umblat femeia prin instanțe până să se prindă ce i se întâmpla. A făcut tulburare de stress post-traumatic. Așa am cunoscut-o eu.

Am avut și-un client care era considerat ”băsist”. L-a luat DNA-ul pe-un denunț de șantaj. L-au încadrat frumos, cu cele mai haine și hidoase acuze. În arest preventiv i s-a pus pe masă un denunț pre-fabricat, pe care dacă-l semna s-ar fi dus într-un dosar politic. Omul n-a semnat. S-a dus la pușcărie. Unde a făcut o depresie severă, psihotică, a slăbit 60 de kilograme. A făcut o tulburare de stress post-traumatic. Așa l-am cunoscut eu.

Am avut un pacient judecător. Dăduse o sentință pe vremuri, înainte să se mute la București, într-o speță în care era prinsă și-o ilustră figură provincială a cabaretului nostru politic, cu condamnare (vorba lui Ionel Stoica) ”punct exe”. S-a trezit urmărit, monitorizat, i-au tăiat cauciucurile la mașină, îl filmau cu telefonul, primea telefoane de amenințare cu moartea, membri ai familiei au primit telefoane de amenințare. Omul s-a mutat din oraș. A făcut o tulburare de stress post-traumatic. Așa l-am cunoscut eu.

Un alt ilustru avocat litigator a venit la mine cu atacuri de panică și insomnie severă. Clientul lui era prins într-o mizerie pe-o falie tectonică, tot politică. I s-a transmis foarte clar de procurori că dosarul ”trebuie să meargă mai departe”. După care au apărut presiuni din partea unor confrați, vechi prieteni. După care telefoane, amenințări. S-a început o campanie de discreditare a competențelor lui. Om în toată firea mi-a spus că, după zeci de ani de practicat dreptul, se luptă cu sine, între a-și apăra clientul în continuare, pe care-l considera nevinovat, și nevoia de-ași proteja bruma de demnitate, după o lungă carieră. Nu voia să se termine așa. Avea o tulburare de stress post-traumatic. Așa l-am cunoscut eu.

Așa i-am cunoscut pe mulți. Și vă întreb, și mă întreb pe mine însumi. Când a devenit Justiția noastră un stressor atât de puternic încât, deopotrivă judecători, procurori, avocați, persoane trimise în judecată, să decompenseze sub presiune până la granița psihiatriei și după?

Polițistul, procurorul, judecătorul merită protejați încât să aibă demnitate în actul de Justiție. Dar nu fără impunitate.

O persoană acuzată de ceva se bucură de prezumția de nevinovăție până la condamnarea definitivă și irevocabilă. Vi se pare că așa arată lumea în care trăim, în care simplul dosar te face ”penal” și-apoi ești trimis în găleata de infracționalitate, mică sau mare, fără drept de apel?

Vreau să fac o analogie. E ca și cum, în medicină, în tratamentul cancerelor am vedea, zilele acestea, niște oameni în Parlament, vreo doi doctori generaliști dar în rest bloggeri și ”cetățeni preocupați”, dar ”membri ai comisiei” cum dezbat protocoalele de tratament. E atâta impostură și tândălism încât, după ce-ți faci cruce, te duci în altă țară să te tratezi.

Doar că, spre deosebire de doctor, în România ești judecat potrivit legilor României. N-ai altă ”clinică” unde să te duci. Asta e drama care mi se pare manifestă zilele acestea. Că spiritul de Drept s-a pierdut între diverși, mult zgomot și puțină esență, una care-mi motivează circumspecția, ca cetățean român, că mă ”bucur” de drepturi și libertăți în țara mea. Eu unul nu mă bucur. Nimănui nu-i pasă de omul de rând. E un malefic și grotesc zbor deasupra unui cuib de cuci.

Cu scuze pentru obișnuita lipsă de brevitate, mă alătur protestului formal. Dar nu pătimaș, partinic sau lateralizat. Eu protestez ca unul care ridică din țărână victime și-ale unei tabere, și-ale celeilalte.

Vai nouă.
#medicinromania

***

Dragos Pargaru: Pentru colegii magistrați, colegii auditori de justiție, colegii avocați și pentru studenți, viitorii colegi. 

Pentru cetățenii interesați de starea reală a justiției.
Pentru oamenii sinceri și deschiși.
Pentru oamenii inteligenți.

Multe dintre propunerile de modificare a Codurilor sunt niște prostii. Unele sunt complet inutile, altele pot avea efecte negative. Totuși, luând în calcul această premisă, am trei observații în legătură cu starea societății din aceste zile.

1. Da, ăștia exagerează. Dar, în cea mai mare parte, colegii voștri, dragi magistrați, i-au adus în starea asta! Ei mutilează legea pentru că mai întâi ați mutilat-o voi. De ce nu ați ieșit să protestați și când știați că colegii voștri își bat joc de lege? Vreți exemple?

De ce nu ați ieșit public atunci când ați auzit de judecătorul care se laudă cu capetele prinse la cingătoare? Sau de Negulescu, procurorul de la DNA?

Vreți să va arăt numărul impresionant de încheieri în care mi se resping probele enunțându-se, efectiv, numai textul de lege: „administrarea probelor este inutilă”. Pentru Dumnezeu, asta e bătaie de joc. Ziceți-mi de ce e inutilă, că eu am prezentat argumente în sensul utilității pe vreo 3 pagini.

De ce nu protestați împotriva colegilor care urlă fără motiv la oameni, inculpați, martori și avocați, în sală?

Să vă povestesc cum administrează procurorii probe și în favoare, și în defavoare? De ce vă faceți că nu știți că nu administrează niciodată în favoare? Iar când îmi admit și mie martori, la o speță din 10, știți cu ce încep audierea?Lasă că știm noi că v-a zis domnu avocat ce să spuneți! Închisoarea vă paște.”

De ce vă prefaceți că nu ați uitat complet ce înseamnă in dubio pro reo?
De ce nu recunoașteți că voi, judecătorii, când luați o speță nouă, nu plecați de la prezumția de nevinovăție, ci mintea voastră operează cu prezumția (relativă, e adevărat) de vinovăție? Chiar credeți că nu se vede?

Da, e greșit că modifică textul de la probe. Dar știți de ce?

Evident că știți, dar vă prefaceți că nu știți. Știți că există judecători care condamnă motivând exclusiv pe baza raportului de constatare tehnico-științifică întocmit de specialiștii DNA! Știți când mi s-a întâmplat asta ultima data? Acum o lună. Da, nu vă prefaceți că nu știați. Evident că am cerut iar și iar să se facă o nenorocită de expertiză. A fost „considerată inutilă”. 5 ani de pușcărie! Exclusiv pe raportul făcut de specialiștii angajați de DNA.

Și să vă mai povestesc cum clientul meu a fost condamnat pentru cumpărare de influență, doar pentru că X a dat de înțeles într-o convorbire cu Y că clientul meu ar fi știut? Chiar dacă X a declarat apoi că clientul meu nu știa? Vreți să știți cum a fost motivat? „Nu avea cum să nu știe.Dar știm toți că motivul a fost că „e dosar făcut de DNA, cum să dau achitare?”. 3 ani de pușcărie.

Hai că vă mai spun una și gata. De ce vă prefaceți că nu știți ce îi împing pe indivizii aștia să modifice textul privitor la studierea dosarului de avocat înainte de judecarea unei măsuri preventive. Cam cât de ipocriți sunteți? Știți foarte bine că le acordați avocaților câteva minute să citească, uneori, zeci de volume. Dar nu-i problemă, ce nevoie au să studieze?, când de fapt știm cu toții că și voi decideți arestarea pe baza lecturii referatului cu propunere și, eventual, maxim, a spicuirii câtorva pagini din dosar.

Da, nu vă mai prefaceți că nu știți. Nu o sa uit niciodată cum, fiind în fața Tribunalului București acum ceva ani, invocam în pledoarie ceva jurisprudență CEDO. Am apucat să menționez o cauză. Una!!! Judecătorul a intervenit: Hai, domnu avocat, mai lăsați-ne cu CEDO!”.

Iar acestea reprezintă un număr infim de exemple.

Nu mă contraziceți. Am ordonanțe și hotărâri. Iar cei care mă cunoașteți știți că țin enorm la profesionalism și la buna-credință în exercitarea profesiei. Așa că veți ști că nu mint. Tocmai de-asta nu mă apuc să fac publice chestiunile acestea după fiecare întâmplare. Dar nu mai pot să tac atunci când văd ipocrizia atingând cote inimaginabile.

Da, ăștia mutilează legea. Dar ei fac asta pentru că primii care au mutilat-o ați fost voi. Avantajul vostru a fost că voi ați făcut-o de la caz la caz, concret, ascuns, fără să fie în văzul lumii, fără să modificați texte de lege. Adică mai perfid. Dar așa, în modul ăsta perfid, aveți colegi care au distrus vieți. Uneori, la propriu, oameni care au murit. Adevărate drame. Provocate de colegii voștri, mici dumnezei în sala lor. De ce nu ați protestat și împotriva lor?

2. Este absolut josnică maniera în care anumiți magistrați au înțeles să manipuleze sentimental. Profitând de faptul că cititorii nu vor fi citit cele aproximativ 50 de pagini de propuneri de modificare, nici directiva, nici textele actuale, nici cauzele CEDO menționate în documentul cu propuneri, au invocat copii, fetițe de 3 ani, violatori, criminali, desființări de instituții, închiderea instanțelor. Încredere în justiție? Ce vreți voi să apărați? Mă iertați, dragi magistrați, dar voi folosi din nou un argument pe care l-am mai folosit. Ce părere aveți despre avocații care vin în fața voastră cu încercări de manipulări sentimentale? Cam ce le ziceți? Desigur, acum nu vă mai amintiți. Nu ați făcut voi așa ceva niciodată!

3. Sunt fascinat cum am ajuns o țară de fecioare. Nimeni nu se poate imagina în situația inculpatului. Întrebați, vă rog, dragi magistrați, absolut orice fost coleg care a părăsit magistratura: „Cum e?”. Aaa, sau prin pierderea statutului de magistrat și-a pierdut, dintr-o dată, orice urmă de rațiune, de inteligență, de umanitate?

***

EvZ/ Ingrid Mocanu: Pacea e rodul fiecărei bătălii adevărate

Statele în care dictaturile se instaurează fără violență sunt cel mai greu de salvat. Foarte puțini trăiesc în realitatea și chiar mult mai puțini sunt dispuși să lupte pentru libertatea lor. În România ultimelor zile se derulează un astfel de proces: este foarte clar că democrația din ce în ce mai șubredă este pe cale să se ducă la fundul mlaștinii. Protestele ilegale nu mai contenesc: tefeliștii protestează fără autorizație, „magistrații” protestează deși le este interzis … deci în afara legii. Nu-i nimic… dacă încalci legea în numele Statului Paralel nu pățești nimic … poți să uzi și canapeaua.

Am devenit un Stat captiv: al Sistemului de forță, pe de o parte și al politicienilor agramați în materie de politică. Frica de realitatea ce îi pândește din umbră este atât de mare încât le întunecă rațiunea: cum să fii rațional dacă nu ești? Și nici nu poți fi dacă nu înțelegi ce te înconjoară. Suntem un popor curajos și ar trebui să ne alegem oameni cel puțin la fel de curajoși să ne reprezinte.

Mult zgomot pentru nimic: aproape nicio modificare la niște coduri crâncene au isterizat toată floarea procurorimii. Se văicăresc pe toate posturile că nu mai pot face dosare atât de ușor. Păi ce înseamnă să faci dosare ușor? Să înfrângi prezumția de nevinovăție a unui simplu cetățean cât mai simplu. Vor rezultate cu comoditatea. Ce înseamnă rezultate pentru ei? Pușcărie! Multă pușcărie! Nu contează dacă victima este vinovată sau sau nu, dacă probele sunt sau nu obținute legal sau reale, important e numărul.

Cetățeanul este un simplu număr, o banală statistică și nu contează dacă acela sau altul a comis fapta cercetată: este un nume într-o hârtie și procurorii sunt mulțumiți. E simplu de înțeles: cu cât mai ușor este pentru un procuror să facă cercetarea, cu atât mai probabil este ca un nevinovat să ajungă la pușcărie… fără probe toți sunt nevinovați, nu poți condamna pe păreri și speculații. Codurile sunt dure și imprecise, iar încălcarea permanentă a acestora fără ca vreun magistrat să răspundă au condus la o neîncredere profundă în justiție, asociată din ce în ce mai des cu parchetele și procurorii. Iar unii procurori visează pușcărie multă stând prin birouri și făcând anchete abuzive, aspecte deja arhicunoscute de publicul informat.

Nu se știe clar motivul concret pentru care s-a ajuns aici: dorință de putere, prostie, rea-credință … sau poate toate la un loc. Soarta culegătorilor de căpșuni e râvnită din ce în ce mai mulți români: oare asta au dorit de la noi când ne-au primit în Uniunea Europeană? Vom fi o țară de asistați social, de pușcăriași și pușcăriabili, conduși de un Sistem de forță care își va umfla privilegiile până ce se va ajunge ca tot poporul să muncească care pe unde poate pentru a le plăti lor salariile, privilegiile și pensiile.

Puțină istorie ne-ar prinde bine tuturor: cei slabi și lași au pierdut toate bătăliile … n-ar strica să știți că, astfel cum spunea G.M. Ebers: pacea e rodul fiecărei bătălii adevărate.

Ingrid Mocanu: La ce te ajută pe tine, simplu cetățean, modificările la Statutul judecătorilor și procurorilor și la coduri?

Ai un vecin care te urăște și care te prăște că ai fi un evazionist, că altfel nu ai putea să ai o asemenea casă… el stă ntr-una mai mică, primită n regimul comunist de la Stat, care o confiscase de la un chiabur.

Intr-o dimineață, la ora 6.00, te trezești cu mascații la ușă: ți prezintă o foaie de hărtie pe care scrie trei rnduri: numele tău și niște numere de articole. Copiii se trezesc ngroziți și nu nțeleg ce se ntmplă: plang, dar pe fața mascaților nu se mișcă niciun mușchi (iar dacă se mișcă, oricum nu se vede… poate de aceea poartă mască?).

ți ridică toate documentele din casă și din firmă, toate electronicele, telefoanele tale, soției și copiilor, fără nicio explicație. Se spune public la toate televizoarele că ai comis evaziuni și cine știe ce spălări de bani ori grupuri organizate.

Te duce la sediul parchetului, in plansetele copiilor.

Stai arestat 4-5 luni, că ești pericol public, doar știe tot poporul că ai furat că a văzut el la televizor, chiar dacă nu intenționezi să influențezi mersul anchetei (tu știi sigur că ești nevinovat) și după 3-4 ani de anchetă ai noroc de un judecător nțelept și ești achitat.

Erai un om nevinovat in această perioadă, la fel de nevinovat ca toți vecinii, prietenii sau colegii tăi, care se vor uita urat la tine toată viața: doar nu iese fum fără foc… doar nu …ai avut ghinion.

Ce se intmplă potrivit noii legi cu tine, cetățean care poți fi la fel de nevinovat ca oricare altul? Sau poate este fiul tău in această situație:
– vei putea să ceri mandatul de percheziție de la procuror și să-i predai ceea ce caută la tine in casă, fără a-ți fi luate toate electronicele tale și ale copiilor și actele firmei;
– vei putea merge in fața judecătorului in stare de libertate dacă nu incerci să influențezi procesul, căci nu ești un pericol public, iar arestul preventiv nu e pedeapsă anticipată;
– vei putea primi despăgubiri pentru ceea ce ți s-a intamplat;
– vei putea să-l reclami pe vecin la organele competente pentru minciunile pe care le-a spus despre tine;
– procurorul va putea fi obligat la repararea prejudiciului plătit ție de Stat, astfel că va face astfel de acțiuni doar mpotriva unor persoane pentru care are indicii serioase, iar nu exclusiv denunțul unui individ răutăcios.

***

Chris Terhes: Dupa ce s-au scremut, protestat si facuta carpe in fata serviciilor si a lui Iohannis, PNL-ul a identificat numai 4 exceptii intrinseci de neconstitutionalitate la modificarile la Legea 303/2004 si nici una nu are legatura cu incalcarea independentei justitiei.

E mereu bine ca in momente de isterie, cand toti striga si isi rup hainele de ei, ori cand se folosesc trasoare si simulatoare cu “foc la gura tevii”, sa cauti sa isi pastrezi calmul, sa vezi ce zice unul, ce zice altul, sa analizezi si apoi sa tragi o concluzie. Asa e si cu legile justitiei.

Marele PNL, acest partid istoric care a absorbit un alt partid, s-a facut pur si simplu pres in fata lui Iohannis si a serviciilor urland ca modificarile la legile justitiei incalca independenta justitiei.

Macar securistul Stelian de la USR avea clasa. Dar cei de la PNL, atat prin activitatea din Comisie cat si prin toate declaratiile de presa date ulterior, au fost pur si simplu penibili.

Asadar, dupa ce s-au scremut toti ca legile astea incalca independenta justitiei si ca ce mare cataclism vine peste justitie, acum PNL a sesizat CCR-ul ca modificarile la Legea 303/2004, prima lege a justitiei, ar fi neconstitutionale.

Cand am vazut stirea imi spun, domnule’ or fi prezentat astia o documentatie la CCR de va revolution[a] statul de drept.

Cand ma uit in sesizarea PNL: soc si groaza. Sesizarea are 19 pagini din care, in cea mai mare parte, PNL invoca exceptii de neconstitutionalitate extrinseci (adica chestiuni de procedura, bicameralism, comisie comuna, etc).

Cand a venit vorba despre exceptiile instrinseci de neconstitutionale, adica alea care tin de fondul problemei, singurele exceptii de neconstitutionale identificate de PNL la modificarile pe Legea 303/2004 au fost urmatoarele:

1. Dispozitiile privind detasarea nu ar fi clare.

2. Ar exista o contradictie intre un articol care spune ca “Judecătorul sau procurorul poate fi numit în funcția de membru al Guvernului” si un alt articol unde se mentioneaza exceptiile de la incompatibilitati.

3. In modificari se spune ca numirea in functiile de conducere la parchetele din tara se face numai prin “concurs sau examen”.

“Utilizarea sintagmei ‘concurs sau examen’ în contextul existenței unei singure forme de selecție face ca textul legislativ să fie formulat neclar, fiind greu de identificat, pentru destinatarul normei juridice, modul în care se va organiza procedura de numire în funcție“, sustine PNL.

4. Prevederile din propunere care nu-i mai permit presedintelui Romaniei sa refuze propunerile de numire in functia de judecator sau procuror, precum si numirea conducerii ICCJ, toate la propunea CSM.

ATAT! Acestea sunt marile exceptii de neconstitutionalitate de fond identificate de marele si istoricul PNL.

Din comisia aia parlamentara, PNL-ul a avut cei mai mult avocati. Culmea, TOTI (Predoiu, Cupsa, Gorghiu), erau mai preocupati de protejarea controlului serviciilor si a presedintelui in justitiei, decat despre independenta justitiei.

Pentru populatia care nu sta sa citeasca, sloganele tin. Asta a tot urlat si PNL: ca se incalca independenta justitiei.

Din toata exceptia de neconstitutionalitate a PNL, insa, nu exista absolut nici o mentionare cu privire la vreun articol din Legea 303/2004 care ar incalca independenta justitiei.

Dupa ce s-au scremut si au protestat in strada, au urlat si rupt hainele de pe ei, cele 4 de mai sus sunt singurele exceptii neconstitutionale de fond pe care le-au identificat.

Toti liderii PNL ar trebui sa isi ceara scuze public fie pentru prostie, fie pentru ticalosie.

Repet, nici eu nu-s de acord cu toate modificarile la Legea 303/2004, dar nu poti spune ca TOT ce s-a facut incalca independenta justitiei.

V-am mai zis: nu va lasati manipulati, mintiti si prostiti. “Cautati adevarul iar adevarul va va face liberi.”

Daca nu ma credeti ce spun, cititi si voi exceptia de neconstitutionalitate a PNL mai jos.

P.S. Astept cu interes exceptia USR, ICCJ si PG, ca sa vedem ce eventuale exceptii descopera si ei. Ca pana acum PNL s-a facut absolut de comedie cu exceptiile astea.

https://media.stiripesurse.ro/other/201712/media-151386695092214000.pdf

***

Sorin Meici:  Dileaua zilei

Ufff! Doamne!

Unde duce folosirea greșită a semnelor de punctuație.

Gabriel Liiceanu a scris un articol mobilizator pe contributors, intitulat sugestiv “No, hai!”. Amintind de îndemnul de la 1848 al Crăişorului Munților, Avram Iancu.

Frumos articol. Mobilizator. Păcat că. ..

Are o virgulă pusă aiurea. Sună mult mai mobilizator, dacă avea următoarea formulă: “No! Hai!”. Formula prezentată de mine este mult mai aproape de modul de exprimare al ardelenilor. “No!” însemnând în acest caz “e timpul!”, “ne-a ajuns!”, cu semnul exclamării la sfârșit. Acest semn al exclamării ar fi arătat mult mai bine dimensiunea obidei și revoltei. Atât a Crăişorului Munților, cât și a poporului român.

Prin folosirea virgulei, Liiceanu arată că nu are habar de semantica îndemnului de la 1848, trimițând în derizoriu atât revolta Crăişorului, cât și revolta actuală. Iar asta vine din necunoașterea firii ardelene. Geaba are Liiceanu școli înalte, este doar un mitic ce disprețuiește “provincia” și tot ce e “provincial”.

Tot o aruncare în derizoriu este folosirea virgulei, dacă analizăm “umpic” istoriceşte termenul de “nohai”. Căci găsim acest termen și în istoria neamului românesc. Este un trib de mongoli, numiți și tătari, ce se stabilise în peninsula Crimeea. De unde făceau incursiuni în Moldova și Țara Românească, pentru a jefui. Își spuneau “nohai”, care în limba mongolă înseamnă “câine”. Astfel îndemnul lui Liiceanu duce subtil cu gândul la celebra vorbă: “Nohaii latră, caravana trece.” sau “Nu mor caii, când vor nohaii.”

Acum, despre text. Îndemnul mi se pare actual. Au trecut 28 de ani și trei zile de la primii morți ai Timișoarei. Și nu avem vinovați. Ba! Mai mult, puterea a fost exercitată în toți acești 28 de ani în beneficiul unei grupări mici de oameni și în detrimentul poporului. Iar din această grupare mică face parte inclusiv autorul îndemnului. Care și-a însușit o editură de stat, transformând-o în propria feudă. Ba! Mai mult! A beneficiat de scutiri de taxe și eșalonare la plată a datoriilor la bugetul de stat și de pensii.

Da! Sunt de acord cu acest text. Dar el trebuia scris de un Paul Goma. De niște persoane ce au fost ostracizate în perioada comunistă și nu au beneficiat de favoruri în perioada postdecembristă.Liiceanu era ultimul care ar putea lansa îndemnul “NO! HAI!”.

Later edit.
Aş fi ieșit și eu pentru a susține protestul magistraților. Pentru că mi se pare normal ca legea privind organizarea sistemului de justiție și a statutului magistratului să fie elaborate după o consultare a:

1. societății civile;
2. asociațiilor profesionale;
3. Ministerului Justiției;
4. CSM.

Dar asta era valabil dacă sistemul judiciar chiar ar fi vrut o reformare și curățare. Dar ce avem noi? Aici! Deunăzi, magistrații de la Înalta Curte tocmai au stabilit că judecătoarea Camelia Bogdan a luat “șpagă”, dar nu e ceva grav. Doar o vacanță de 6 luni la CA Târgu Mureș.
Iar despre cazuri de judecători șpăgari aș putea vorbi până la Revelion. Iar despre cei incompetenți până la Revelionul viitor, când urmează să preluăm președinția UE.

Așa că nu mi se pare normală consultarea lor în acest moment. E ca și cum te-ai consulta cu hoții pe tema pedepsirii furtului.

***

Dan Diaconu:

Când Liki urlă isteric „No, hai!”, are dreptate. Când cei din USR îşi agită în Parlament tobele, portavocile sau chiloţii kăkăriţei, au dreptate. Când CSM-ul urlă că nu-i OK cu legile justiţiei, are dreptate! Când Plăvanul urlă că Referendum pentru legile Justiţiei, are dreptate! Elementele sunt mult mai complexe, faptele mult mai adânci. Şi fiecare, în felul lui are dreptate.

Să începem cu bravul Liki. Stoparea mafiei manualelor alternative şi introducerea manualului unic taie din veniturile editurilor conectate aproximativ 30%. Dar oferă o puternică gură de oxigen părinţilor! După episodul povestit de taica Ruşanu, nici dracu din PSD sau Alde nu-i va mai da vreodată vreo scutire de taxe filosofului muierilor la menopauză. Iar ipoteza unei paraşutări a vreunui prieten la conducerea ICR rămâne la nivelul de vis umed. Aşadar, ce te faci când simţi că-ţi fuge pământul de sub picioare? No, hai!

În mare, la fiecare nivel situaţia e similară: sistemul se clatină şi riscă să se prăbuşească. O să vă explic atât cum cât şi de ce.

Să-l luăm pe procurorul sau pe judecătorul care, brusc, s-au trezit pe cap cu nenorocirea numită „răspunderea magistratului”. Până acum, procurorul îşi permitea să fie ticălos, n-avea a da socoteală decât ălora din sistem care, de altfel, îl şi puseseră pe poziţie. Acum însă, chiar şi cu legea şchiopătând, lucrurile scârţâie rău pentru magistraţi. Ce te faci dac-ai fost ticălos şi, la instanţa superioară, ţi se întoarce cauza la 180 de grade? Păi dacă ăla abuzat se ţine de capul tău, cam trebuie să plăteşti. Cum? Simplu: omul poate face plângere la direcţia specializată în investigarea magistraţilor şi la ăia, oricât de penetraţi ar fi ei, tot există riscul să dai peste vreunul „al dracu’”, care să se ţină de capul tău şi să te dea afară din magistratură. Şi-atunci ce faci? Mai apleci urechea la ameninţarea securistului care spune că dă pe post poze cu tine încârligat cu curve (dacă eşti bărbat) sau din aventurile pe sub biroul şefului (dacă eşti femeie)? Nu prea, pentru că ăla n-are decât atât, poze, şi, la o adică, poţi să-l tragi în penal pentru şantaj. Mai degrabă te comporţi corect şi „rişti”, lăsându-l pe securist cu buza umflată.

Vi se pare puţin lucru? Practic se destructurează o mafie care până acum a funcţionat ca unsă. Corupţia „luptei împotriva corupţiei” se duce de râpă, lăsându-i pe arhitecţii şi membrii ei în fundul gol. Ce va face un Loazărică atunci când va fi investigat de direcţia specializată pentru abuzul comis când cu decizia ilegală de încetare a detaşării lui Hăineală? Va trebui să cam dea cu subsemnatul? Ce va face Ciorduţa dacă se va redeschide cazul cu nea Ilie? Şi ce se va întâmpla în atâtea şi atâtea alte cazuri? Sistemul va fi realmente destructurat din rădăcină, iar asta le dă fiori pe şira spinării atât insiderilor din sistem, cât şi celor obişnuiţi să-l manipuleze folosind „frâiele”.

Mai mult, promovarea în sistem se va face prin intermediul unor proceduri transparente, aşa cum se întâmplă peste tot în lume. Securiştii, obişnuiţi să-şi urce cozile de topor direct în vârf, vor avea o nouă provocare pentru că asta nu va mai fi posibil. Şi e teribil de greu s-o iei de jos, mai ales că oamenii ăia fără creier de care ai tu nevoie pentru a influenţa lucrurile s-ar putea să nu se poată califica mai departe.

Acestea sunt faptele, acestea sunt motivele disperării. Cu legile justiţiei adoptate în forma propusă, sistemul se prăbuşeşte, finanţările ilegale se taie. Fără proptele canci insolvenţă la infinit la Realitatea TV sau Adevărul, canci amânări scandaloase ale discutării „problemei Portocală”, canci acuze care frizează ridicolul doar pentru a elimina un politician sau pentru a face pârtie unei multinaţionale, s.a.m.d. Exemplele pot continua la infinit. În realitate acesta e motivul pentru care toate jivinele propagandistice ies din vizuinile lor infecte la atac. Ăsta-i motivul pentru care „no, hai!”: nu mai sunt bani, foamea e mare, maţele încep să-nţepe, să ardă! De-aia toţi păduchii, toate reptilele infecte, toţi şobolanii, toate broaştele râioase, toate căpuşele, toate infamele creaturi trăind din sângele altora, au ieşit la lumină fără să se mai ferească. Au ieşit de sub acoperire, sar în „câmpul tactic” în văzul tuturor. De ce-or face asta?, vă întrebaţi. Pentru că nu mai au ce pierde: acum se joacă totul sau nimic! Reptilele infame sunt disperate, au ieşit în strada mare, nu mai stau la pândă. Le e foame, astfel încât şi-au unit forţele şi muşcă haotic din orice şi din oricine. E o rebeliune securistică în toată regula.

S-au tranşat apele: acum e pe faţă jocul noi sau ei. De-aia ei urlă disperat „no, hai!”. Pentru că nu mai au altă cale. Singura posibilă e lovitura de stat. Sună periculos? Au mai fost două până acum şi n-aţi părut prezenţi. Credeţi că de data asta puteţi fi ceva mai vigilenţi?

*

No, hai!

No, hai să vedem cum de-ai scăpat tu de plagiat! Cine te-a curăţat şi, mai ales de ce?

No, hai să vedem ce fel de dizident erai tu! Cumva făceai parte din gaşca de pupători în c.. ai kaghebistului Gogu Rădulescu? Doar n-o să ne spui că era în opoziţie. Aşa e, făcea opoziţie că el era stalinist d-ăla „hard” nu comunist naţionalist „soft” ca Ceauşescu!

No, hai să vedem cum de-ai ajuns tu şef la Editura Politică! Ce te califica pentru asta? Gluma aia păşunistă de „Jurnalul de la Păltiniş”? Au nu printr-un abuz în serviciu comis de prietenul tău Pleşu, aflat atunci la cârma Ministerului Culturii te-ai căţărat tu la a mai bogată editură a ţării? Ştiu, pe-atunci nu era incriminat „abuzul în serviciu”, dar aşa, ca smell, să ştii că pute înfiorător.

No, hai, ne spui şi nouă cum îţi ţineai tu cursurile la Facultatea de Filosofie? Eu nu prea te-am văzut pe-acolo. Tu te-ai văzut?

No, hai să vedem cum ai privatizat tu Editura Humanitas prin metoda MEBO! N-o fi oare vorba de vreo faptă de corupţie acolo? Întreb şi eu.

No, hai să vedem cum de-ai obţinut tu, omul de dreapta, scutiri de taxe de la stat? No, hai, spune-ne de ce nu-ţi plăteai taxele şi impozitele asemeni ultimului borfaş? Şi, la fel ca Sârbu, te-ai ploconit la oamenii lui Năstate ca să te ierte. Şi prostul te-a iertat! No, hai, spune-ne, asta nu se numeşte furt?

No, hai să vedem în ce calitate te plimbai tu, un nimeni cu acte, în aeronava prezidenţială?

No, hai, ne spui şi nouă de ce vi s-au dat vouă banii la conferinţele sponsorizate de Microsoft? Era un dosar penal. Tu de ce n-ai fost chemat?

No, hai, ne spui şi nouă câţi bani de la ICR au trecut pe la tine în perioada în care stăpân pe-acolo era neica nimeni ălălalt? Da, da, ăla cu fecala! Întreb şi eu, ca orice om.

No, hai, înainte de-ai acuza pe alţii, n-ai vrea să te uiţi în oglindă? Încearcă şi spune-ne dacă reuşeşti să stai mai mult de zece secunde fără să vomiţi!

***

Mihaela David Sotir:

Seful SRI Prahova a condus beat si a omorat o fata pe trecerea de pietoni.

Nu intereseaza pe nimeni. SRI ne apara tara!..Inlocuiti “seful SRI” cu “parlamentar PSD/ALDE si imaginati va propaganda:
1: #Nohai peste ei in Parlament sa scapam tara de criminali.
2: Ambasadele a 43245533 de tari din Univers isi exprima ingrijorarea…
3: Declic si Coruptia (desigur) ucide organizeaza un protest de revelion..#miescarbadesecuristisidepropaganda

***

Sorin Faur:

Cred că am ofticat vreun nohaist. Ce sînt nohaiștii? Nohaiștii sînt aripa cooltă a mălinbotismului. Acestea fiind clarificate definitoriu (sic), prin prezenta vestesc Universul și Cosmosul că Fb tocmai ce m-a avertizat că “e posibil ca o postare de-a ta să nu corespundă standardelor comunității”. Poetul de tablă nu zice nici care, nici de cînd, nici de ce…. În fine, n-am priceput nimic, dar deocamdată constat că pot să postez. Presupun că m-a pîrît vreun nohaist la Comandament, ceea ce mă onorează. Dacă dispar, să știți că și eu v-am iubit.

***

ActiveNews/ Paul Hitter: Hai, lasă!

Crăișorul Câmpilor, căci asta face domnul Liiceanu, bate câmpii, s-a încordat nevoie mare zilele acestea, chemând morții # la Revoluție. Spre deosebire de personajul istoric, care chema Românii la lupta împotriva stării de iobăgime, Liiceanu, personaj isteric, nu cheamă la luptă împotriva stării de iobagi ai Uniunii Europene în care suntem. Cum ar putea, când Isteria Sa este în slujba intereselor entitățîi mai sus menționate?

„când ființa unui popor este amenințată așa cum e amenințată astăzi România, cuvintele trebuie să fie puține” spune Isteria sa. O da, aici a nimerit-o bine! Chiar la fix! Numai că Isteria sa face cum face și nu găsește domnule adevărații vinovați ai acestei stări de fapt. Ar fi destul de ușor să își procure o oglindă, în care să se uite. Dacă ar avea conștiință, nu ar trebui să se uite îndelung, s-ar recunoaște într-unul din vinovații pentru această stare de fapt în care ne aflăm. Dar, cum Isteria Sa, Liiceanu, nu are la purtător un organ al sufletului, va trebui să așteptăm mult și bine pentru o brumă de bun simț din partea Sa.

Îi amintim domnului Liiceanu pe această cale, de felul în care a moștenit Editura Politică. Suntem convinși că măcar memorie mai deține acest personaj din ce în ce mai funebru pentru istoria recentă a României. O deține, dar o scurtează după bunul plac, și mai ales o acoperă sub parfumurile „Carolina Herrera sau Bois d’Argent de la Dior”. Gabriel Liiceanu – Scrisori către fiul meu.

Nu am de gând să îi calculez eu banii Isteriei Sale, cred că ar trebui să o facă chiar organul pe care îl apreciază dânsul cel mai mult în țara aceasta. Nu, nu mă refer la ce credeți, ci la DNA. Așa ceva nu se va întâmpla, deoarece ar fi un fault în propriul careu făcut de ei înșiși și ar fi și cu roșu și cu penalty.

„În 1848, când s-a așezat în fruntea moților săi în Munții Apuseni și a pornit spre Blaj, Avram Iancu a ținut cel mai scurt discurs din câte au existat vreodată. A ieșit în tinda casei (din Câmpeni?), și-a scuturat șuba de pe umeri și a spus: „No, hai!” Știau toți ce vor, știau toți care e primejdia de care aveau să se apere.„No, hai!” trebuie să spunem și noi azi.”

Transformat peste noapte în far călăuzitor al iobăgimii #rezist, Crăișorul Câmpilor cheamă la luptă! Deja mi-l imaginez pe broscoiul parfumat, urcat pe un cal alb, parfumat și încremuit, în fruntea armatelor #rezist, mergând spre Parlamentul României pentru a-l elibera de…aleșii poporului! La o primă impresie poate părea o fractură logică, dar vă asigur, nu este. Căci acești aleși, nu sunt aleși de către poporul #rezist, ci de către suboamenii votanți PSD, cei fără dinți în gură.

„Mărturisesc că de la o vârstă fragedă am căpătat o sensibilitate ieșită din comun în fața gurilor fără dinți, a acestor mici hăuri care se deschideau în mijlocul feței, devenind sigla unei declasări umane. De unde le venea gurilor știrbe această incredibilă forță de avarie? Cum de transformau ele în două clipe un om într-o hidoasă epavă umană? După ce am răsfoit prima oară un album Bosch, mi-au rămas în memorie, din coșmaresca lui faună umană, chipurile edentate ale celor care-l însoțeau pe Isus în tabloul Purtarea crucii. Înspăimântători, drăceșți, gata oricând să se alăture mulțimii care urlă, care înalță pumnul cu ochii ieșiți din orbite și cu gură știrbă rânjită. Gata să asiste, fremătând de plăcere, la o execuție publică. Gata să ațâțe focul rugului. Gata să înceapă linșajul. Gata să te scuipe când ești pe cruce. Gata să te sfâșie, să muște din tine cu cei câțiva dinți rămași teferi în gură. Gata să te întindă pe o masă și să înceapă, beți de voluptate, ședința de tortură.” Gabriel Liceanu, 24 februarie 2017

Culmea, dansul se referă aici la votanții PSD, dar între timp, pare că exact mulțimea cu grilaj# a ajuns în această stare de nebunie cu spume la gură…Că tot aduse domnul Liceanu, Isteria Sa, vorba de Bosch, am să îi prezint și eu un tablou de același autor, care descrie perfect mulțimea #Rezist în fața căruia se află dânsul pe un cal alb.

Acest tablou, este inspirat dintr-o alegorie cuprinsă în Republica lui Platon.Voi traduce un fragment din Platon, ca să vă dați seama că armata cu grilaj # este exact această corabie a nebunilor la care noi cei cu mințile pe acasă- încă!- asistăm mesmerizați.

Zice așa bătrânul Platon: Imaginează-ți o corabie în care se află un căpitan care este mai înalt și mai puternic decât oricare din echipajul său, dar este cam surd și nici nu prea vede bine iar cunoștințele sale de navigație nu sunt nici ele mai bune. Marinarii se ceartă între ei care să conducă- fiecare crede că el este cel potrivit, deși nici unul nu a învățat arta navigației, nu poate spune cine l-a învățat sau unde a învățat-o, ba chiar vor clama că nici măcar nu se poate învăța navigația, și toți vor fi gata să îl taie în bucăți pe cel care ar crede altcumva. Se roagă de căpitan să le lase comandă corabiei lor; și dacă nu reușesc și alții sunt preferați, îi vor ucide pe aceștia din urmă sau îi vor arunca peste bord. După ce îl vor îmbăta pe căpitan cu băuturi și narcotice, se vor răscula și vor prelua controlul corabiei, vor da buzna în magazii, mâncând și bând; și vor pleca în călătorie exact în halul în care se vor afla. Pe cel care este aliatul lor și îi ajută în acest complot de a prelua corabia din mâinile căpitanului în propriile mâini, îl vor complimenta ca fiind un marinar desăvârșit, pilot, iar pe fostul căpitan îl vor numi bun de nimic…”

Noi sunt toate, vechi sunt toate…Liiceanul continuă cu panica și isteria: „Primejdia, pentru un popor, poate veni din afară sau dinăuntrul țării. Acum nu suntem distruși prin cotropire. Peste România nu dau turcii, peste România nu dă Armata Sovietică victorioasă. “

Desigur ce ar putea să spună Liiceanul? Aceleași vechi și răs-folosite plăci: Rușii! Ah, a mai adăugat una chiar din negura istoriei…Turcii! Asta era! Într-o Europă în care mai toți vecinii noștri s-au dezbărat de Uniunea Europeană și metehnele ei dictatoriale, de incultura care ni se bagă pe gât zi de zi din birourile sordide ale Turnului Babel Bruxelez, noi trebuie să ne temem de Ruși și de Turci! Sigur, vor veni cu iatagane, ieniceri, spahii, Armata Roșie, exact…

„Flutură tricolorul, fraților, și ne duc regii la mormânt în timp ce ne îngroapă țara. No, hai!”

Ca o adevărată căpetenie Isteria Sa, ține de fapt un discurs mobilizator, ca în filmele de la Hollywood. Crăișorul câmpiilor ni se adresează cu „fraților”! Cine sunt aceșți frați domnule Liiceanu? Cei fără dinți? Păi parcă de aceia râdeați! Țăranii? Parcă și de aceia râdeați! Poporul? Păi cum, domnia voastră, un om atât de fin, se amestecă cu plebea? Hm…

Sărisem peste partea cea mai amuzantă…chiar mi se pare că frizează demența nu isteria! Într-un asalt bâlbâit și precipitat, Isteria Sa ne spune: „Vom putea fi omorâți pe stradă, copiii noștri vor putea fi violați, femeile noastre răpite și trimise de ganguri de traficanți în străinătate. România va deveni paradisul drogurilor. Procurorii nu vor mai putea acuza, judecătorii nu vor mai putea condamna, închisorile se vor goli de tot.”

I-auzi Frantz! Spune-ne ceva ce nu se întâmplă deja! Asta una la mână! Se întâmplă pentru că asta se întâmplă peste tot, nu doar în România. Bre, că altfel nu meriți să îți spun, matale chiar ne iei de proști? Cred că nici în fundul lumii a treia nu se pot face aceste lucruri la liber. Așa de mare este disperarea, încât matale, Filozoful Neamului scrii asemenea texte panicarde ce frizează penibilul? Într-adevăr, astfel de idei nu îi pot mâna în lupta decât pe Martorii lui #Rezist.

Sfârșitul este demențial. Ceva de Bollywood. Apar în textul domnului Liiceanu cuvinte interzise în mediul eurocrat din care provine! De exemplu: “Nație”, “Temeiul nostru”, “suntem”, “tipsia națiunii”, “se golește țara”. Măi măi măi! Cuvinte naționaliste?? Pe bune?? Domnule Liceanu ce ați pățit? M-am spăriet!!! “Se golește țara”? Îmi amintește de Dan Puric și al lui spectacol “Să se ridice țara”. Spectacol ținut împreună cu Furdui Iancu. Oare ce ar spune amicii de la MBruxelles de asemenea text? Rușinicăăă! Dar cum înghit acest text toți progresiștii corporatisto prtz ? Le place? Le plaaace, cum să nu le placă! Domniei voastre nu i se lipesc etichete de “fascist”, “naționalist”, cum ni se lipesc nouă, celor ce ne-am săturat de iobăgia Mbruxelleză. Desigur, nu putea lipsi o referință la 1989…căci și atunci probabil domniile voastre ați organizat totul.

„Ieșind în stradă cu sutele de mii, ne vom așeza ființa pe tipsia națiunii care suntem și o vom arăta lumii întregi. Așa cum am arătat-o și în decembrie ᾽89, așa cum am arătat-o și în acest început de an. O vom arăta din nou acum, în preajma unui nou Crăciun. Dacă nu o vom face în acest ceas de primejdie extremă, vom dispărea ca nație. Până la urmă trebuie să le fim recunoscători borfașilor noștri din Parlament. Ne-au pus în fața temeiului nostru, ne-au arătat – sfidându-ne, zădărându-ne și primejduindu-ne – că suntem. No, hai!”

Eu nu pot decât să vă urez….hai sictir! Să îmi fie cu iertare dar mă duc să vomit.


Categorii

Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Stat politienesc, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““Lasă că știm noi! Închisoarea vă paște”: ROMÂNIA IN SOCUL (POST)TRAUMATIC al PSIHOZEI „LEGILOR JUSTITIEI”. Un avocat catre magistratii protestatari: ”Aveți colegi care au distrus vieți. Adevărate drame. Provocate de colegii voștri, mici dumnezei în sala lor. De ce nu ați protestat și împotriva lor?”/ MIȘCAREA LIICENISTĂ “#NO, HAI!” sau ESCALADAREA MISCARII #REZIST LA COTE PAROXISTICE. Rebeliunea sistemului securistic trece la nivelul FORMELOR VIOLENTE?

 1. Am citit azi dimineata pe net ca fiica Parintelui Cezar Axinte a fost diagnosticata cu o forma galopanta de leucemie. O cheama Cezara Maria si poate ca puteti afisa undeva un link despre cererea de sange pentru cei din Constanta si Bucuresti sau ca sa poata fi pomenita de cat mai multa lume. Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere sa treaca peste acest hop.

  http://adevarul.ro/continut/stiri/cezara-axinte

  Daca doriti, pomeniti-i va rog si pe David-Cristian, de 6 ani, si pe Rodica, o bunicuta, ambii cu tumora cerebrala.

  Ileana I

 2. Pingback: Inca un autodenunt al AM Pippidi: LEGISLATIA ANTICORUPTIE - INSTRUMENT POLITIC! Protestatarii #REZIST, manipulati prin MERCENARI/ Reactii puternice fata de interventiile ofensatoare ale AMBASADELOR pe tema LEGILOR JUSTITIEI/ Influentatorii binomului regre
 3. Pingback: "Revolutia generatiei noastre" sau ORA DE URĂ orwelliana. RASCOALA #REZIST, o butaforie umflata pentru a salva papusarii CAMPULUI TACTIC/ Acuzatii grave aduse siteului de "jurnalism independent" RISE PROJECT: platiti pe contract pentr
 4. Pingback: "Ce vedeți nu există! Ce auziți, e doar un colaj! TRUST IN ME! Trust in me!". ROMÂNIA "PARADITĂ" și ROMÂNIA HIPNOTIZATĂ, căzută în adulație în fața MINCIUNILOR și ABUZURILOR statului milițienesc. MARELE BLAT Dragnea-Ioh
 5. Pingback: DESECRETIZAREA PROTOCOLULUI SRI - PARCHETUL GENERAL: dezvăluirea unui act PARA-LEGAL "horror", de o gravitate uriașă - demascare oficială a GROZĂVIEI STALINISTE care a distrus destine și a nenorocit România în numele "justiției ind
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare