POLONIA RESPINGE SANTAJUL UE, adoptand propriile “legi ale justitiei”. Noul premier polonez: VREM SA RECRESTINAM UNIUNEA EUROPEANA/ Haos in Ucraina: tentativa de LOVITURA DE STAT in numele ANTICORUPTIEI condusa de SAAKASVILI, fostul presedinte al Georgiei

11-12-2017 7 minute Sublinieri

 • ActiveNews: 

Noul premier al Poloniei: Vom construi o țară puternică care să încorporeze valori creștine și universale. Ne vom apăra unicitatea împotriva laicizării și derapajelor consumeriste, renunțării la principii și la valori, care prevalează în Occident

Premierul desemnat al Poloniei Mateusz Morawiecki a calificat drept „amenințări urâte” avertismentele UE ca urmare a adoptării de către Parlament a unor modificări la legile Justiției, prin care sunt conferite Legislativului puteri sporite asupra sistemului judiciar.

Modificările au fost aprobate în pofida criticilor Uniunii Europene, care spune că sunt în contradicție cu standardele țărilor UE privind independența Justiției, fiind îndreptate împotriva statului de drept.

Partidul de guvernământ susține că modificările legislative au ca scop eficientizarea actului de justiție.

Într-un interviu înregistrat și difuzat de Telewizja Trwam la câteva ore după nominalizarea pentru funcția de prim-ministru și citat de Politico, Morawiecki a respins ideea ca Poloniei să îi fie refuzat accesul la fondurile de coeziune, ca urmare a abuzurilor considerate de Uniunea Europeană ca fiind îndreptate împotriva statului de drept, și a spus că acestea sunt „amenințări urâte”.

„Polonia este o națiune mare și mândră și nu va permite acest tip de șantaj”, a declarat el, potrivit News.ro.

În același interviu, Morawiecki a calificat drept „neadevărate și absurde” afirmațiile conform cărora partidului de guvernământ, „Lege și Justiție”, ar intenționa să scoată Polonia din UE, el susținând încă că încearcă să „transforme” Uniunea.

„Facem parte din Uniunea Europeană și vrem să transformăm această Uniune, să o recreștinăm. Acesta este visul meu”, a declarat noul premier polonez, care a afirmat că, în ceea ce îl privește, cel mai important lucru este acela că Dumnezeu i-a dat puterea de a sluji Polonia”.

În același interviu, Mateusz Morawiecki descrie planul său pentru Polonia: „Vom construi o Polonie puternică și eficientă, care să încorporeze valori creștine și universale. Vom apăra toate aceste valori, așa cum ne vom apăra unicitatea, împotriva laicizării și derapajelor consumeriste, renunțării la principii și la valori, care prevalează astăzi în Occident”. În același timp, Morawiecki declară că va continua să aplice măsuri de protecție socială începute de vechiul cabinet, dar că va acționa mai hotărât pe plan internațional.

„Pentru a îndepărta etichetele nedrepte care ne-au fost puse”, a explicat Morawiecki scopul acțiunilor sale.

Polonia nu își schimbă poziția privind relocarea refugiaților, chiar dacă va ajunge în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene: Suntem în dezacord cu politica prezentată de UE în urmă cu doi ani

Varșovia a anunțat joi că este în continuare contra relocării solicitanților de azil între statele membre ale Uniunii Europene pe baza unor cote obligatorii, în pofida deciziei Comisiei Europene de a trimite în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) trei țări, printre care Polonia, pentru neîndeplinirea obligațiilor privind primirea de refugiați.

„Nimic nu s-a schimbat în această chestiune. Poziția noastră este clară — suntem în dezacord cu politica prezentată de UE în urmă cu doi ani”, a declarat ministrul de externe polonez Witold Waszczykowski.

De asemenea, adjunctul său Jan Dziedziczak a spus, referitor la relocarea refugiaților, că guvernul de la Varșovia „îndeplinește voința publicului polonez, în linie cu legea și spiritul europene”.

Ministrul polonez pentru afaceri europene, Konrad Szymanski, a precizat că guvernul polonez va răspunde „detaliat” măsurii adoptate joi de Comisia Europeană după ce va primi textul documentului adresat CJUE de executivul comunitar, scrie Agerpres.

El a subliniat însă că „nimeni nu poate priva guvernul Poloniei de datoria de a garanta siguranța publică”.

Comisia Europeană a decis joi trimiterea Ungariei, Poloniei și Republicii Cehe în fața CJUE pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați.

În momentele cele mai grave ale crizei migranților, UE a convenit un program temporar privind relocarea de urgență a unor refugiați din Italia și Grecia, cu cote de primire pentru fiecare stat membru. Comisia le reproșează celor trei state că nu și-au îndeplinit angajamentele.

„Ungaria nu a luat nici o măsură de la debutul programului de relocare și Polonia nu a procedat la nici o acțiune de relocare începând din decembrie 2015. Republica Cehă nu a procedat la nici o relocare din august 2016 și nu a oferit vreun loc de peste un an”, explică într-un comunicat Comisia Europeană.

Oficial, potrivit cifrelor disponibile la 1 decembrie, Republica Cehă a promis că primește 50 de persoane și a primit de fapt 12 persoane provenite din Grecia. Polonia a promis 100 de locuri, dar niciun refugiat nu a fost primit.

 • Cotidianul:

Când anticorupția devine complot antistatal

Mihail Saakaşvili, fost preşedinte al Georgiei şi fost guvernator al regiunii ucrainene Odesa, a fost arestat la Kiev de către autorităţile ucrainene, fiind acuzat de încercare de răsturnare a sistemului constituţional.

Nu a lipsit circul, cu Saakașvili suindu-se pe acoperișul locuinței, de unde l-a acuzat pe președintele Ucrainei că este un hoț și un trădător. De acolo a fost ridicat de forțele speciale, în timp ce striga: „Ce fac este fărădelege, în fața întregii lumi. Circul a continuat și Saakașvili a ”evadat” din duba poliției, sub presiunea mulțimii, pentru a spune ulterior că refuză să se predea. Le cer ucrainenilor să iasă în stradă și să-i alunge pe hoți“. „Mă căutau pe mine, dar nu m-au găsit”, a declarat fostul lider georgian, miercuri, vorbind din tabăra prostetarilor alături de soţia sa, Sandra Roelofs, înrtregind imaginea haosului din Ucraina. Membrii Serviciului Special de Informații (SBU) au percheziționat locuința lui Saakașvili, apatrid începând din luna iulie, când președintele Petro Poroșenko, fostul său aliat, l-a lăsat fără cetățenia ucraineană.

Pe mâna cui intră armele americane?

În urmă cu doar câteva zile, Comitetul pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanților și Senatul american au aprobat un proiect de buget pentru anul fiscal 2018, în care Ucrainei i-a fost alocată suma de 350 de milioane pentru acordarea de asistență și dotarea armatei sale, inclusiv cu armament letal – sistemele antitanc Javelin. Decizia stă în stiloul președintelui Trump. Este una dintre cele mai controversate teme la Casa Albă, care în mandatul lui Barack Obama s-a ferit să ia o decizie, de teama escaladării conflictului din estul Ucrainei. În această lumină a potențialei înarmări a Ucrainei, este important de văzut ce se întâmplă la Kiev. Cine va controla acest armament? Cât de stabilă și responsabilă e guvernarea de la Kiev, care tocmai ce a adoptat o lege a educației ce discriminează minoritățile? Ucraina este făcută șvaițer de spionajul militar și civil rus – o arată asasinatele pe bandă rulantă din ultimele luni. Acum, cazul Saakașvili arată cât de putredă este guvernarea ce se vrea prooccidentală și cât de vulnerabilă este Ucraina, nu numai în fața separatiștilor și a naționaliștilor, căci țara se poate rupe chiar în urma măsurilor anticorupție sau a discursului exaltat al unui Saakașvili.

Au vrut capul președintelui

Arestarea lui Saakașvili n-a fost o operațiune izolată. Mai degrabă, ea a făcut parte din demantelarea unei adevărate rețele georgiano-ucrainene. Picătura care a umplut paharul pare să fi fost marșul organizat de Saakașvili la Kiev, pe 3 decembrie, pentru legiferarea „impeachmentului“ președintelui, ridicarea imunității parlamentarilor și reorganizarea instituțiilor antiocorupție. Saakașvili știa că va fi arestat și că poate fi extrădat în Georgia, unde este acuzat de abuz de putere în timpul mandatelor prezidențiale. De aceea, le-a cerut kievenilor să iasă în stradă și în lipsa sa.

… și au primit capul lui Saakașvili

La jumătatea lunii noiembrie au fost deportați din Ucraina patru jurnaliști georgieni și patru presupuși interlopi georgieni, acuzați de SBU de furt și jafuri. Jurnaliștii cu pricina relatau din Ucraina despre activitatea politică a fostului lor președinte Saakasvili. Pe 3 decembrie au fost arestați doi lideri ai partidului înființat de Saakașvili, Mișcarea Noii Forțe (MNF). Oficialii partidului au declarat atunci că procurorii au fabricat un dosar în care Saakșvili poate fi acuzat de pregătirea unei lovituri de stat. Însuși Saakasvili a spus, pe 29 noiembrie, că președintele Poroșenko a dat ordin ca el să fie arestat și acuzat de complot pentru lovitură de stat. Nu mai puțin de o sută de membri ai partidului au fost interogați în ultimele zile. În colimator a intrat și un ONG al lui Saakasvili, Centrul pentru Piața Liberă, care investiga cazuri de corupție. „Regimul Poroșenko a depășit fărădelegile și cinismul regimului Ianukovici“, a spus, în ajunul arestării lui Saakașvili, Iurii Derevianko, unul din liderii MNF, citat de KyivPost.

Un joc periculos în Ucraina

Haosul creat de Saakașvili, politicienii, serviciile secrete și procurorii ucraineni este periculos. Reîntors ca apatrid și cu mult circ în Ucraina, în septembrie, Saakașvili a început să vulnerabilizeze regimul. Acțiunile sale arată cât de coruptă este Ucraina acum. Pentru a apăra stabilitatea, analiștii și susținătorii săi de până acum trebuie să facă niște întoarceri la 180 de grade, ce le vor afecta credibilitatea. Orice acțiune a regimului împotriva sa va da apă la moară opoziției, și aici includem și opoziția prorusă din țară. În mod ironic, singurul post TV care a transmis marșul lui Saakașvili a fost NewsOne, prorus, iar georgianul a fost susținut de politicieni proruși, precum Vadim Rabinovici. Aceste evoluții nu pot decât semăna confuzie în rândul electoratului, alegerile din 2019 se apropie, iar salariul mediu este de 230 de euro și cel minim de 100 de euro.

Rețeaua oligarhică a „cavalerului anticorupție“

Rețeaua lui Saakașvili se întinde și la Liov, acolo unde primarul Sadovîi, liderul formațiunii „Autoajutorarea“ (un partid al societății civile din vestul țării), îi împărtășește în bună măsură viziunile. Presa a relatat și despre misterioasa întâlnire dintre Saakașvili și oligarhul ucraineano-israelian din Dniepropetrovsk, Igor Kolomoiski (implicat într-o afacere alături de fiul fostului vicepreședinte al SUA, Joe Biden). Ca și Saakașvili, acesta din urmă a fost aliat și apoi a ajuns la cuțite cu regimul Poroșenko, a investit sume uriașe în formațiuni paramilitare care să lupte în Donbas împotriva separatiștilor susținuți de Rusia și a câștigat pe măsură din ajutoarele externe primite de Kiev. Însă în 2016, PrivatBank, cea mai mare din țară, deținută de Kolomoiski, a fost naționalizată. Oligarhul caută acum răzbunarea, iar alianța cu Saakașvili poate fi o soluție.

Nimeni nu-l mai vrea

Destinul politic al lui Saakașvili depinde susținerea Vestului, tot mai incertă. Biroul Associated Press de la Moscova, care a relatat despre arestarea sa, a recurs la un ton foarte rece, amintind de criticile aduse în ultimii ani: monopolizarea puterii și presiuni asupra justiției în Georgia și lipsa de substanță a acțiunilor sale în Ucraina, ca guvernator al regiunii Odesa. Ce îl așteaptă pe „cruciatul anticorupție“? Presa rusă a publicat o presupusă discuție telefonică între ministrul de Interne din Georgia și un umorist rus. Întrebat dacă vrea extrădarea lui Saakașvili, ministrul a spus: „Nimeni nu-l vrea în Georgia“. Informația a fost infirmată de Tbilisi ca pură propagandă rusă, însă ea conturează un scenariu realist – și Kievul, și Tbilisi îl vor plecat cât mai departe, într-o țară în care să fie atât de neînsemnat, încât să nu atragă atenția publică.

Saakaşvili a intrat în greva foamei

Fostul președinte georgian Mihail Saakaşvili a intrat în greva foamei în semn de protest după ce a fost arestat în Ucraina, fiind acuzat că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat cu sprijinul Rusiei, potrivit avocatului său și unor susținători ai săi,informează site-ului postului France 24.

„Saakaşvili a anunțat greva foamei pentru o perioadă nedeterminată”, a declarat Vladimir Fedorin, jurnalist și un aliat apropiat al fostului lider georgian.

Ruslan Chornolutski, avocatul lui Saakaşvili, a declarat că acesta neagă „acuzațiile false” ce îi sunt aduse.

Aproximativ o sută de susținători ai fostului lider georgian s-au strâns în fața unui centru de detenție ucrainean scandând „rușine”.

Prima audiere în acest caz ar urma să aibă loc luni la Kiev. Autoritățile vor cere menținerea în stare de arest a lui Saakaşvili, a declarat o purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale din Ucraina.

Mihail Saakaşvili, fost președinte al Georgiei și fost guvernator al regiunii ucrainene Odesa, a fost reținut marți, însă a evadat din duba poliției după ce susținătorii acestuia au blocat străzile Kievului. A fost în cele din urmă reținut vineri seara de către forțele de securitate ucrainene.

Kievul l-a acuzat pe Mihail Saakașvili că încearcă să preia puterea prin forță, folosindu-se de protestele anti-corupție.

Procurorul general Yuri Luțenko a susținut că Biroul său deține dovezi că Saakașvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanța protestele anticorupție din Ucriana.

În 2016, Mihail Saakaşvili și-a dat demisia din funcția de guvernator al regiunii Odesa, și l-a acuzat pe Poroşenko de corupție, în timp ce Președinția de la Kiev speculează că acesta încearcă să obțină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko.

Un fost presedinte al unei tari devine cetatean al alteia si politician de frunte. E vorba de Saakasvili, care a fost guvernator al Odesei, iar acum a condus “protestele” anticorupte din Ucraina, Kiev, impotriva actualei conduceri a tarii – cat se poate de antirusa si pro-occidentala, de altfel.

Omul a fost o piesa de #rezistenta inca de pe vremea Maidanului. Nimeni nu s-a impiedicat de “detalii” minore cum ar fi faptul ca… nu e ucrainean si ca tara lui il urmareste pentru a-l judeca pentru abuzuri – inclusiv torturi in inchisoare – facute tot in numele anticoruptiei.

Dar, au gandit spiritele libere de la State Department, fiind, la nivel simbolic, un fel de chintesenta a luptei antiruse, Saakasvili a fost considerat un nebun potrivit pe piesa de sah din regiune. Asta spune multe si despre consideratia pe care aceste spirite elevate o au fata de bastinasi: daca tu reciclezi fosti presedinti perdanti mancatori de cravate in lideri mesianici care aduc salvarea anticorupta, inseamna ca ii privesti pe oamenii aceia mai rau ca pe o masa de manevra.

Una peste alta, cavalerul dreptatii a ajuns sa conduca o tentativa de lovitura de stat in Ucraina.

Iata ca, la ani de zile de la revolutiile florale si colorate, in parte cu aceeasi oameni, in mare parte cu aceleasi fonduri, retele, ONG-uri si exagerat de filantropi bunicutzi, precum si cu diverse Hoyturi birocratice, se pune la cale o noua internationala.

Internationala #rezist.


Categorii

1. DIVERSE, Polonia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “POLONIA RESPINGE SANTAJUL UE, adoptand propriile “legi ale justitiei”. Noul premier polonez: VREM SA RECRESTINAM UNIUNEA EUROPEANA/ Haos in Ucraina: tentativa de LOVITURA DE STAT in numele ANTICORUPTIEI condusa de SAAKASVILI, fostul presedinte al Georgiei

 1. “Internaţionala #rezist” = adevărat spus.#rezist = (#)reeducare.Nu degeaba spunea, vrednicul de pomenire,Părintele Iustin Pârvu :”Nu vedeţi că lumea întreagă este un Pitești uriaș ?”.Mihail Bumbeș & comp.,Times Hont & comp.,sunt noii “Eugen Ţurcanu”,cărora li s-au promis,de către Soroș & comp.,cariere strălucite și recompense pecuniare consistente,la fel cum i s-au promis odinioară lui Eugen Ţurcanu & comp….Ce a urmat după aceea,se știe:după ce s-a folosit de Eugen Ţurcanu și acoliții lui,regimul bolșevico-comunist (Iertaţi cacofonia), i-a făcut răspunzători de toate crimele săvârșite de Ţurcanu & comp.,din ordinul comuniștilor,pe … Ţurcanu & comp și i-a condamnat pe toţi la pedeapsa cu moartea !!!
  Aviz a(ni)matorilor #rezistenţi !!! Istoria se repetă !!!

 2. Nu ne-a rămas decât să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să ne ierte păcatele noastre și să ne ajute să ne îndreptăm viaţa,căci “dacă fiecare ne-am îndrepta viaţa,s-ar îndrepta o mică parte din Biserică”(Sfântul Paisie Aghioritul),iar dacă toţi ne-am îndrepta viaţa s-ar îndrepta toată Biserica și implicit și Ţărișoara asta a noastră !!!Să ne ajute Bunul Dumnezeu tuturor !!!

 3. “Să ne ajute Bunul Dumnezeu tuturor !”
  Amin.

 4. Pingback: COMISIA EUROPEANA activeaza sanctiunea cea mai grava POLONIEI pentru propriile sale "legi ale justitiei". Noul premier polonez: STATELE SUVERANE AU UN DREPT ABSOLUT DE A-SI REFORMA SISTEMELE JUDICIARE. Germania si Franta sustin CE
 5. Pingback: ROMÂNIA IN SOCUL (POST)TRAUMATIC al PSIHOZEI LEGILOR JUSTITIEI. Un avocat catre magistratii protestatari: ”Aveți colegi care au distrus vieți. Uneori, la propriu, oameni care au murit. Adevărate drame. Provocate de colegii voștri, mici Dumnezei în
 6. Pingback: MELESCANU reactie critica fata de intentia Comisiei Europene de a sanctiona tarile din ESTUL EUROPEI/ POLONIA continua cu propriile LEGI ALE JUSTITIEI, respingand ferm INTIMIDAREA/ GRUPUL DE LA VISEGRAD vrea sa reinventeze proiectul european: SUVERANITATE
 7. “Procurorul general Yuri Luțenko a susținut că Biroul său deține dovezi că Saakașvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanța protestele anticorupție din Ucraiana.”

  Foarte interesant cum joaca rusii la ambele capete, platind agresorii care sa-i transforme in victime!
  Iata si ultima “intamplare” din aceasta serie:

  Ukrainian radicals storm Russian cultural center in Kiev, burn Russian flag
  https://www.rt.com/news/419118-ukraine-radicals-burn-russian-flag/

  Moscow urges OSCE to react to attack on Russian cultural center in Kiev
  http://www.xinhuanet.com/english/2018-02/18/c_136982312.htm

 8. Situatie exploziva: in urma pierderii procesului de la Stockholm si a opririi livrarii gazului de catre Rusia, Ucraina a inceput confiscarea activelor Gazprom

  Ukraine begins seizure of Russian energy giant Gazprom’s assets, citing Stockholm court decision
  https://www.rt.com/business/420738-ukraine-gazprom-assets-arrests-court/

  Kievul a cerut, vineri, închiderea şcolilor şi universităţilor, cât şi reducerea producţiei în întreprinderi, după ce gigantul rus Gazprom a refuzat să reia livrările de gaz natural către Ucraina
  http://www.mediafax.ro/externe/situatie-dramatica-in-ucraina-dupa-ce-gazprom-a-refuzat-sa-reia-livrarile-de-gaze-guvernul-inchide-scolile-si-universitatile-pentru-a-reduce-consumul-17047365

  http://evz.ro/arbitraj-miliarde-dolari-gazprom.html

 9. Federica Mogherini cere Gazpromului să-şi respecte contractele cu Ucraina
  http://www.bucpress.eu/economie/federica-mogherini-cere-gazpromului-sa-6298

  Ucraina a amendat 40 de companii aeriene din Rusia cu peste 5 miliarde de grivne (170 de milioane de euro), pentru încălcarea spațiului aerian național.
  Ucraina şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aviatice rusești în toamna anului 2015.
  http://lyberti.com/ucraina-a-amendat-40-de-companii-aeriene-din-rusia/

  Ucraina si UE vor sa provoace ursul cu orice pret, chiar cu pretul unui razboi mondial.

 10. Kremlinul planifică la toamnă o nouă încercare de a destabiliza Ucraina
  Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) spune ca în „anturajul lui Putin ar exista o grupare care și-a stabilit ca obiectiv crearea condițiilor necesare pentru invazia trupelor ruse în Ucraina, în toamna acestui an, sub pretextul protejării rusofonilor“.
  http://www.paginaderusia.ro/sbu-kremlinul-pregateste-o-noua-invazie-a-trupelor-ruse-in-ucraina/

 11. Pingback: ZELENSKI, actor de comedie, castiga zdrobitor alegerile in UCRAINA in fata lui Porosenko/ "UKRAINIAN COLLUSION" la orizont?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare