ROMÂNIA – PE PRIMUL LOC în UE ca număr al COPIILOR ce cresc în ALTE ȚĂRI decât cea de origine/ Inițiativă pro-familie de la o deputată UDMR/ În topul țărilor afectate de SCĂDEREA POPULAȚIEI/ Libertatea promovează concepțiile EXTERMINAȚIONISTE ale unui ecologist

24-01-2020 3 minute Sublinieri

Basilica:

Cei mai mulți copii care cresc în alte țări din UE decât cea de origine sunt români. Ce face Biserica pentru ei?

Ţara noastră se află pe primul loc între statele Uniunii Europene ca număr al copiilor care cresc în alte țări din UE decât cea de origine.  Aproximativ 600.000 copii români locuiesc în afara graniţelor, potrivit unui studiu Centrului de cunoştinţe pentru migraţie şi demografie al Comisiei Europene.

Conform statisticilor, dintre cei 1,83 milioane de copii emigranţi cu vârstă până în 19 ani, 592.381 provin din România.

Topul este completat de Polonia, la o distanţă considerabilă, cu 240.775 de copii, şi de vecinii noştri de la sud de Dunăre cu 134.153 copii.

Ţările care găzduiesc cei mai mulţi copii români sunt: Italia (260.894), Spania (137.511) şi Germania (119.295).

Rezultatele acestui studiu nu sunt neapărat o surpriză având în vedere că anul trecut Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică plasa diaspora românească pe locul cinci într-un top internaţional.

Potrivit raportului intitulat „Talent Abroad: A Review of Romanian Emigrants” (Talent în străinătate: o recenzare a emigranţilor români), cei mai mulţi români din diaspora se află în Italia (peste 1 milion), Germania (680 000) şi Spania (573 000).

Toate aceste statistici arată că atenţia pe care Biserica Ortodoxă Română o acordă românilor din afara graniţelor ţării este absolut justificată.

G4media:

Andrea Csép (UDMR) a iniţiat un proiect de acordare a unui sprijin financiar de 35.000 de lei familiilor cu minimum trei copii la cumpărarea de maşini cu șapte locuri

Deputatul UDMR Andrea Csep a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că a depus în Parlament un proiect de lege pentru acordarea unui ajutor de 35.000 de lei familiilor cu mulţi copii, pentru achiziţionarea unor maşini cu şapte locuri, transmite Agerpres.

„Vrem să ajutăm familiile să achiziţioneze o maşină mai mare, legea pe care am iniţiat-o prevede 35.000 lei ca şi sprijin pentru familii pentru cumpărarea unui autovehicul nou, de şapte persoane, acest sprijin pentru cumpărarea autovehiculului se acordă doar familiilor care au cel puţin trei copii. Este foarte interesant că am început să vorbesc despre aceste proiect de lege şi deja au venit propuneri din partea cetăţenilor. Mi-au semnalat că nu m-am gândit la copiii cu dizabilităţi, fiindcă aceste maşini pentru şapte persoane sunt cele care se pot adapta şi pentru scaune cu rotile (…) Am spus că atunci când vom discuta în Parlament această propunere, voi ţine cont de aceste remarci. Şi eu sunt mama a trei copii şi ştiu ce înseamnă să nu ai loc în spate, mai ales când ai doi gemeni şi o fetiţă mai mare dar nu o poţi aşeza în faţă”, a declarat Andrea Csep.

Deputatul a spus că iniţiativa sa doreşte să vină în sprijinul familiilor cu mulţi copii, pentru care schimbarea maşinii este un sacrificiu mult prea mare.

„Este un sacrificiu mare din partea familiei când trebuie să cumperi maşină. Este mai green fiindcă nu trebuie să mergi cu două maşini. Am prieteni care au patru copii şi când a venit al patrulea îşi făceau probeleme cum vor încăpea cu toţii. Ştim foarte bine că familiile sunt foarte mobile acum, trebuie să avem şi siguranţă şi confort pentru toată familia. (…) Această sumă pe care am propus-o de 35.000 lei este aproximativ o treime din preţul unei maşini noi pentru şapte persoane”, a precizat Andrea Csep.

Stiripentruviata:

SCĂDEREA POPULAȚIEI: Bulgaria, Lituania și Letonia sunt primele în top, România pe locul 11

În urma unei analize realizate de Business Insider folosind proiecții ONU referitoare la populație, a rezultat un top al țărilor care au cea mai mare tendință de scădere a populației.

În acest top, pe primele locuri se situează Bulgaria, Lituania și Letonia, despre care se estimează că din 2020 până în 2050 vor pierde peste 20% din populație.

Republica Moldova se situează pe locul 8, cu o scădere estimată de 16,7%, iar România pe locul 11, cu o proiecție de scădere de 15,5%.

Despre tipul care îndeamnă omenirea la extincție lentă prin nenaștere de copii și spune că România e pe calea cea bună

Les Knight, profesor suplinitor de educație civică la un liceu SUA, propune un obiectiv ultraradical: extincția voluntară a rasei umane. Metoda propusă este încetarea reproducerii umane, informează Libertatea. Publicația i-a luat un interviu, din care redau câteva afirmații pe care încerc să le traduc:

Este egoist să naști copii, știind că vei fi dependent de ei la bătrânețe pentru a-ți plăti pensia. Este o formă de exploatare:

„Cred că atunci când şomajul este de 20% pentru tineri e clar că a crea mai mulţi tineri nu va rezolva problema. Tinerii existenţi nu au locuri de muncă. Şi presupun că în România modul în care bătrânii sunt îngrijiţi este prin taxarea tinerilor, nu? Dacă nu muncesc, nu plătesc taxele pentru a-i susţine pe bătrâni. Nu sunt convins că avem dreptul să creăm oameni doar pentru a munci ca să ne susţină la bătrâneţe. Asta-mi sună a exploatare.”

În schimb, a renunța la copii pentru a aloca mai multe resurse vârstnicilor nu este egoist. Decât să exploatăm copiii punându-i să plătească taxe, mai bine îi ucidem sau nu îi concepem (și consumăm noi resursele care le-ar fi fost alocate lor):

„Dacă nu avem grijă de tineri care au nevoie de noi vom putea să folosim acele resurse pentru a avea grijă de cei vârstnici.”

Instinctul reproductiv nu ține de biologie, ci de cultură. Să renunțăm la „îndoctrinarea” cu cultura vieții și să depășim „sclavia” biologiei:

„Pare că dorinţa de procreare este biologică, dar e de fapt culturală. Toate societăţile au evoluat spre a fi nataliste, adică văd naşterea ca pe ceva bun, indiferent de caz, chiar dacă suntem în război sau e foamete. Tot e bine să faci copii, toată lumea zice felicitări. Când cineva anunţă că e însărcinată, ce fericire, cu toate că abia pot să aibă grijă de ei înşişi în unele cazuri. E o îndoctrinare culturală că oamenii trebuie să se reproducă şi că e bine. Aceste lucruri pot fi depăşite. Am depăşit multe alte norme culturale de-a lungul existenţei noastre. Cum ar fi sclavia.”

Câțiva, supărați de prostiile pe care le spune, i-au sugerat să înceapă extincția umanității punându-și capăt zilelor. Dar tipul e șiret. Poate nici nu vrea să fie acuzat că îndeamnă la exterminarea activă a omenirii. Așa că se apără explicând că nu militează pentru extincția lui, ci a generațiilor viitoare:

„Mi s-a spus de vreo 17 ori deja că dacă vreau ca oamenii să dispară ar trebui să încep prin a mă sinucide. Cred că ilustrează bine unghiul mort pe care îl avem cu privire la procreare.”

Așadar, nu e dispus să-și dea viața pentru cauză, dar e dispus să dea viața generațiilor viitoare pentru aceasta.

În concluzie, tipul revoluționează și felul în care este înțeles voluntariatul: nu este doar actul prin care te pui la dispoziție pentru o cauză pe tine însuți, ci și pe copiii tăi. E mai puțin important că, teoretic, ei plătesc cu viața implicarea ta și că nici măcar nu o fac… în mod voluntar. Cauza e prea bună ca să mai conteze, nu? După noi, potopul. Doar că Noe rămâne singur, fără copii, pe vas.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “ROMÂNIA – PE PRIMUL LOC în UE ca număr al COPIILOR ce cresc în ALTE ȚĂRI decât cea de origine/ Inițiativă pro-familie de la o deputată UDMR/ În topul țărilor afectate de SCĂDEREA POPULAȚIEI/ Libertatea promovează concepțiile EXTERMINAȚIONISTE ale unui ecologist

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare