Rusia pregateste FORTA DE INTERVENTIE NAVALA in Marea Mediterana

12-03-2013 1 minut Sublinieri

mediterana

Forţele navale ruse au început să lucreze la crearea unei forţe de intervenţie permanente menite să apere interesele Rusiei în Mediterana, a anunţat luni comandantul Marinei, amiralul Viktor Şirkov.

Ministrul Apărării ne-a ordonat să creăm o forţă de intervenţie care va opera în Marea Mediterană în mod permanent”, a declarat Şirkov, citat de RIA Novosti în pagina electronică, după o întâlnire cu ministrul. Am început, deja, să lucrăm la (crearea) acestei forţe”, a adăugat el.

Iniţiativa are loc în contextul unor tensiuni internaţionale în zona de est a Mediteranei, din cauza intensificării războiului civil din Siria. Potrivit lui Şirkov, aceasta a fost discutată la cartierul general al Marinei, în centrul discuţiilor fiind plasate logistica şi antrenamentul personalului implicat.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat luni adoptarea unei decizii cu privire la crearea unei forţe navale de intervenţie în mod permanent în Mediterana. “Cred că avem capacitatea să formăm şi să menţinem o asemenea forţă”, a declarat el, citând succesul unor recente manevre navale de amploare în Mediterana şi Marea Neagră, la care au participat nave din flotele de la mările Nordică, Baltică, Neagră şi Pacific, bombadriere strategice şi infanteria navală.

Nici Şoigu şi nici Şirkov nu au avansat un calendar în vederea dezvoltării acestei noi forţe, care va necesita eforturi semnificative în vederea asigurării unei logistici eficiente şi unei mentenanţe corespunzătoare a navelor de război din cadrul noii forţe. Ministrul a recunoscut luni că situaţia generală a Marinei “ar putea să nu fie considerată satisfăcătoare”, în special în privinţa deservirii şi mentenanţei navelor.

Agenţia rusă citează un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării, care i-a declarat, la începutul lui martie, că această forţă de intervenţie ar putea să cuprindă până la zece nave de luptă şi auxiliare, provenind din trei dintre flotele existente.


Categorii

1. DIVERSE, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Rusia pregateste FORTA DE INTERVENTIE NAVALA in Marea Mediterana

  1. incepe sa se vorbeasca de 2015 ca posibil termen http://valdaiclub.com/middle_east/56621.html

  2. Pingback: Rusia ordona MANEVRE MILITARE SURPRINZATOARE in Marea Neagra la ordinul lui Putin. Cu bataie la Turcia/ Pe Vocea Rusiei se fac SCENARII DE INVADARE A ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: RUSIA SE PREGATESTE DE RAZBOI? Fortele navale rusesti inregistreaza o crestere fara precedent/ Cel mai mare exercitiu naval CHINA-RUSIA din Marea Japoniei - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare