Sacrilegiu: MUZEUL TARANULUI ROMAN – partener al “LUNII ISTORIEI LGBT”. Fondatorul sau, regretatul HORIA BERNEA: “Prohibirea prozelitismului homosexual este un lucru folositor”

30-01-2013 10 minute Sublinieri

 PROTEST PUBLIC ADRESAT DIRECTORULUI MTR

mtr

În 1996, Horia Bernea împărtășea românilor una dintre cele mai importante victorii europene al țării noastre de după 1990: obținerea premiului „Museum of The Year” pentru cel mai bun muzeu european al anului acordat pentru prima dată unei ţări din estul Europei, într-o competiție care a reunit atunci muzee de pe întreg continentul european.

Muzeul Țăranului Român, organizat de marele pictor care și-a vădit cu acel prilej capacitatea de sinteză și expresie nu doar cu pensula, ci și ca manager, și echipa sa, a rămas de atunci și până în prezent un loc în care identitatea, continuitatea și valorile românilor sunt exprimate clar, ferm, demn, dar fără șovinism, trufie ori dispreț pentru alții. Aceștia suntem, acestea ne sunt valorile, aceasta ne este credința ne mărturisesc sălile vii ale Muzeului, asemenea unei celule ce poartă întregul ADN al trupului de peste veacuri al unui popor.

Horia Bernea a trecut la cele veșnice în anul 2000, alături de strămoșii săi și alături de făuritorii obiectelor expuse, de Tatomir, țăranul limpede care a devenit emblema MȚR-ului, și l-a urmat Irina Nicolau, vrednica și entuziasta sa colaboratoare. Și ne gândim că veghează, altfel decât au făcut-o în această viață, ca Muzeul să vorbească mereu, mai ales tinerilor și copiilor despre cine sunt ei, despre cine sunt strămoșii lor, despre cine vor fi copii lor.

Dar probabil că în aceste zile se vor fi amărât de ultimele decizii ale celor care sunt acum în slujba pe care ei au avut-o ca o vocație. Muzeul Ţăranului Român a fost anunțat ca partener  al evenimentelor din cadrul „Lunii Istoriei LGBT” organizată de Asociaţia ACCEPT. Motivul pentru care conducerea MŢR a ales să se implice într-un astfel de eveniment este deocamdată necunoscut, însă o astfel de iniţiativă ridică nu puține semne de întrebare privind înțelegerea rostului Muzeului de către conducătorii lui actuali. Ce legătură au aceste evenimente cu valorile pe care românii le-au avut întotdeauna ca model de viață și pe care Muzeul le întruchipează atât de eficient: familia şi credinţa în Dumnezeu?

Și dacă au uitat răspunsul pe care Horia Bernea, cel al cărui nume îl poartă sala unde ar urma să se proiecteze filmele despre activiștii homosexualității, l-a dat în anul 2000 despre scoaterea articolului 200 din Codul Penal privind interzicerea prozelitismului homosexual, îl reamintim:

 „Prohibirea prozelitismului homosexual din articolul 200 al Codului Penal este un lucru folositor în încercarea de a bara puţin calea ridicolului existenţial al unor dezvoltări recente din societatea occidentală. Ştiu că lumea e condusă, în bună măsură, de o mafie homosexuală, dar asta nu trebuie să ne impresioneze prea tare. A merge «în ton cu spiritul vremii» este un lucru pozitiv, dar e un act în care trebuie să domine discernământul. În general e jenant că realitatea ne obligă să vorbim despre şi să dezbatem lucruri ce au un caracter intim. Problemele de mare interes, cele ale Bisericii şi ale credinţei de exemplu, au devenit lucruri de interes privat, iar problemele intime legate de sex au ajuns lucruri de interes general…!”

Firesc ar fi să existe un respect pentru memoria lui Horia Bernea şi o continuare a direcţiei pe care acesta a întemeiat Muzeul Ţăranului Român. Se doreşte în mod voit schimbarea acestei direcţii? Atunci să fie schimbat si numele. Dar cei care astăzi conduc Muzeul se pot privi în oglinda conștiinței fără să plece capul pentru lipsa de fidelitate față de MŢR, faţă de memoria lui Horia Bernea?

Iar noi, care ne-am odihnit sufletește în camerele Muzeului și am ieșit de acolo, poate, împrospătați de viața din el, credem că avem datoria de a nu sta cu mâinile în sân în fața acestui gest – și nu e primul – prin care se încearcă o înlocuire a valorilor românilor. Dacă organizatorii speră să promoveze anomalia atracției către persoanele de același sex ca pe o normă de viață a spaţiului public, avem dreptul și datoria să ne opunem implicării MŢR în acest demers în aceeaşi măsură în care ne opunem dărâmării clădhoria berneairilor istorice, monumentelor sau bisericilor. Pentru că, deşi MŢR nu se dărâmă în sensul propriu, este strivită dimensiunea lui de spaţiu sacru al valorilor şi al bunei rânduieli a vieții.

Cu atât mai mult cei cărora le-a dat Dumnezeu talantul culturii au datoria de a apăra funcționalitatea ei în raport cu ființa omului – atât de clar exprimată de Horia Bernea: „Există un pericol în care suntem sincroni cu Occidentul: pierderea identității, uitarea rădăcinilor noastre profunde… În fața unei lumi amenințate de descompunere, forțate să renege reperele fundamentale ale existenței sale, artistul, omul de cultură în genere, trebuie să participe la sensul sacrificiului ce a mântuit lumea. El trebuie «să salveze».” Acum, practic, este firesc pentru cei cărora le pasă de sufletul românesc, de moștenirea culturală a lui Horia Bernea, Muzeul Țăranului Român, să cerem, civilizat şi argumentat, retragerea Muzeului din lista partenerilor acestui eveniment. Spre cinstea lui și spre cinstirea ctitorului mic, Horia Bernea, și a ctitorului mare, poporul român.

Info 26 ianuarie 2013: Luna uraciunii homosexuale la Facultatea de Sociologie din Bucuresti si Muzeul  Taranului Roman. Mircea Vulcanescu se rascoleste in mormant!

De la o zi pe an – practic cateva ore de exhibitionism homosexual desfasurat sub protectia jandarmilor la “marsul gay” – manifestarile anticrestine derulate sub mantia “drepturilor omului”, recte a drepturilor “homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transexualilor”, s-au extins de anul trecut la “luna istoriei” homosexualilor si au intrat, tot de anul trecut, in sfera oficiala si educationala, in cadrul institutiilor de invatamant din Romania.

Anul acesta se va dezbate despre “lupta de eliberare” si “necesitatea casatoriilor intre persoane de acelasi sex” chiar in altarul lui Dimitrie Gusti, Simion Mehedinti si Mircea Vulcanescu: Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti. Nu lipseste din “parteneriat” nici Facultatea de Istorie!

Maglavaisul de “evenimente” din cadrul lunii de celebrare a “Istoriei Homosexuale” alatura organizatii anarhiste ca Militia Spirituala de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, Institutul Francez si… Muzeul Taranului Roman (!). De prisos sa mentionam cum va fi reflectata in presa doar de limba romana mareata manifestare, zi de zi din luna care vine. Fara o pozitie ferma din partea tuturor vocilor care mai pot vorbi – si in special a “mamei poporului roman”, Biserica Ortodoxa Romana -, de la anul copiii Dvs vor invata inca din licee si scoala generala despre “mama si tata care au acelasi sex”. Tacerea Dvs va insemna acceptare – exact ceea ce este indus si definit prin insusi numele ales de Reteaua Soros pentru organizatia homosexualilor din Romania – ACCEPT!

Doar cateva dintre “evenimente”:

Luna Istoriei LGBT

Luna Istoriei LGBT are loc in Romania si in alte 8 tari din Europa in fiecare februarie. Este un prilej de a sarbatori viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) prin explorarea istoriilor personale si pe ale celorlalti intr-un context LGBT. E o ocazie de a ne bucura de diversitatea lumii in care traim prin constientizarea faptului ca fiecare istorie personala contribuie in modul ei unic la o istorie mai mare, colectiva. De asemenea, este o sansa de a invata si de a discuta despre lupta continua pentru emanciparea comunitatii LGBT din Romania si intreaga lume.

In 2013, organizam Luna Istoriei LGBT pentru a 2-a oara. Pe parcursul acestei luni va avea loc o paleta larga de evenimente: proiectii de filme, expozitii de arta, teatru, discutii, educatie non-formala, petreceri si ateliere. (…)

Luna Istoriei LGBT este organizata cu sprijinul financiar al Ministerului de Externe al Olandei, ERSTE Foundation si Ambasada S.U.A la Bucuresti

Parteneri: Muzeul Taranului Roman, Institutul Francez, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Aiurart, ARDOR, Militia SpiritualaFacultatea de Istorie, Lords of the Boards, A.R.T Fusion, Atelier 35, Revista de povestiri, Dianei 4, Asociatia Translucid, Chestionabil, Club Modern, Club Purple Voyage. Acest festival face parte din proiectul european “Engaging hearts and minds, changing attitudes” initiat de LGBT Youth Scotland in 2011, cu sprijinul Comisiei Europeana prin programul – Fundamental Rights and Citizenship.

22/2/201318:00 Academic: Aparitia Sexologiei si a Emanciparii Homosexuale

La sfarsitul secolului al XIX-lea avocatul Karl Heinrich Ulrichs, dorind sa schimbe legea anti-sexuala din Germania, a dezvoltat o teorie conform careia homosexualitatea ar trebui privita ca o variatie naturala a vietii sexuale. Strategia sa politica a esuat – actele homosexuale au fost considerate in continuare ilegale in tara – insa teoria sa a fost un succes. Un numar mare de medici si psihiatri i-au urmat exemplul si au elaborat teorii ale sexualitatii dand nume noilor variatii sexuale: de la hetero si homosexual – la sadic, masochist, fetisist, exhibitionist, voyeur, zoofil etc. O noua stiinta, sexologia, a luat nastere si o noua profesie a fost creata de oameni ca Von Krafft-Ebing, Binet, Freud, Ellis si multi altii. O principala tema a acestei noi stiinte a fost homosexualitatea, avand printre sustinatorii sai pe Magnus Hirschfeld si Albert Moll. In 1897, Hirschfeld a pus bazele primei miscari a homosexualilor si lesbienelor in Germania. Complicatiile si consecintele acestei dezvoltari vor fi dezbatute in cadrul acestui curs in termeni de teorii, subiectivitati si politica.

Gert Hekma este lector/conferentiar in Departamentul de Sociologie si Antropologie din cadrul Universitatii din Amsterdam pentru studii de gen si sexualitate si studii pe homosexualitate si lesbianism. A publicat numeroase articole pe problema istoriei si sociologiei homo/sexualitatii si a fost co-editor pentru publicatiile “The Pursuit of Sodomy” (1989), “Gay Men and the Sexual History of the Political Left” (1995) si pentru o sectiune in jurnalul academic “Sexualities: Queer Netherlands” (2011). In limba olandeza a scris “Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd” (2004) – “Homosexuality in the Netherlands”, “1730 until the Modern Times”, “ABC van perversies” (2009) – “ABC of Perversions”, precum si multe alte carti si articole. In prezent editeaza impreuna cu Alain Giami o carte in franceza si engleza despre revolutia sexuala.
Cursul/prelegerea va avea loc la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti. Adresa: Str. Schitu Magureanu, nr. 9

15/2/201318:00 Dezbatere: Legalizarea uniunilor intre persoane de acelasi sex in Romania

In Romania, legile s-au schimbat in ultimii 20 de ani, oferind persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuale, trans) recunoastere si protectie. In acealsi timp, desi discriminarea pe criteriul orientarii sexuale este explicit interzisa, exista in continuare diferente fundamentale intre drepturile pe care le au in Romania cetatenii heterosexuali si cei LGBT. Pentru autoritatile si institutiile de stat din Romania, familiile intemeiate de cupluri de acealsi sex nu exista. Prin aceasta dezbatere propunem spre discutie intrebarea: E timpul sa cerem recunoasterea parteneriatelor LGBT in Romania?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare vom folosi ca metoda dezbaterea. Doua echipe, una a afirmatorilor si una a negatorilor, isi vor sustine, fiecare, punctul de vedere, iar apoi publicul va putea interveni cu argumente suplimentare. Tot publicul este cel care, in cele din urma, va alege raspunsul pe care-l considera potrivit pentru intrebarea propusa. Echipele vor fi formate din cate 2 persoane, un debater profesionist si o persoana publica.

Eveniment organizat impreuna cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) si Militia Spirituala . Adresa: In curand

15/2/201320:00 Teatru: Dupa Traian si Decebal

Din Filele Istoriei Gay in Romania
Un Manual Performant
durata: 50 minute
de Mihaela Michailov si Paul Dunca
consilier: Florin Buhuceanu
set&design: Andrei Dinu
Cum se traia gay inainte de 1989 in Romania? Care erau locurile de intalnire? Care erau ritualurile de socializare si structurile de oprimare? Cum actiona, la nivelul invizibiliz?rii vietii sexuale, articolul 200 care pedepsea, cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, relatiile sexuale intre persoanele de acelasi sex. Cum puteai sa fii cine erai, traind in anonimat identitar? Cum au continuat abuzurile impotriva dreptului la reprezentarea identitatii dupa 1989?
Dupa Traian si Decebal – este arhiva naratiunilor private care definesc un sistem politic ce marca limitele, frictiunile si constrangerile existentei de apartament. Este performarea coliziunii vietii intime cu norme legislative abuzive. Este istoria orala, din bucati de amintiri, a martorilor expusi la controlul vietii de zi cu zi. Paradoxuril invizibilitatii au functionat perfect. Desi era interzis, a existat o viata gay in Romania
Multumiri:
I., N., F., D. &
Mihai Burcea (Militia Spiritual?), Mihai Bumbes (Militia Spirituala), Asociatia ACCEPT
Proiectul este realizat cu sprijinul Salonului de Proiecte si face parte din expozitia din spatele scenei / from the backstage (22 iunie – 5 august 2012).
Locatie: va fi anuntata in curand

17/2/2013 Film: The kids are allright

Ginecolog de succes, Nic, si arhitecta peisagista, Jules, formeaza un cuplu de lesbiene de aproximativ 20 de ani si sunt mame a doi adolescenti pe nume Joni si Laser.
Cei doi copii conceputi prin inseminare artificiala fac demersurile pentru a-si aduce tatal (donatorul de sperma) in viata familiei lor.
Filmul este o incursiune in viata de familie a celor 4 personaje, dificultatile intampinate dar si momentele fericite.

Proiectie organizata cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si Muzeului Taranului Roman. 

25/2/201320:00 Film: XXY

Alex, o adolescenta de 15 ani, are un secret : este intersex. La putin timp dupa nasterea ei, parintii se muta din Buenos Aires intr-o casa pierduta printre dune. Aici soseste un cuplu de prieteni, insotit de fiul lor Alvaro, de 16 ani. Tatal, specialist in chirurgie estetica, a acceptat invitatia din interes medical pentru Alex. O atractie inevitabila se naste intre cei doi tineri, care-i va obliga sa-si infrunte temerile… Zvonurile incep sa circule prin oras. Lumea incepe incepe s-o priveasca pe Alex ca pe un monstru. Fascinatia pe care o exercita risca sa devina periculoasa.
Filmul este proiectat in cadrul Cine – Club organizat de ACCEPT impreuna cu Institutul Francez. Proiectia va avea loc la Cinema Elvire Popesco.

28/2/201318:00 Film: Stonewall uprising

“Stonewall uprising” este un documentar ce prezinta revolta pentru drepturile omului a persoanelor LGBT care a avut loc la Stonewall.
Unul dintre motivele care a dat startul revoltei a fost abuzurile politistilor care considerau homosexalitatea o boala. Persoanele care apar in film sunt persoane LGBT si politisti care au fost prezenti la revolta de la Stonewall.
“Stonewall uprising” este un documentar ce reflecta o realitate dureroasa pentru multe persoane. In acelasi timp, filmul portretizeaza inceputul luptei pentru emancipare a comunitatii LGBT, lupta pe care o ducem in continuare si astazi.
Proiectie organizata cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si Muzeului Taranului Roman. 

11/2/201318:00 Film: Milk

Milk este un film biografic din 2008 care descrie viata activistului gay si a politicianului american Harvey Milk, care a fost primul homosexual declarat ales intr-o functie publica in California drept membru al San Francisco Board of Supervisors.
Filmul a fost nominalizat de opt ori la Oscar si a castigat doua Oscaruri: premiul Oscar pentru cel mai bun actor – Sean Penn (rolul titular) si premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original scris de Dustin Lance Black.
Filmul va fi proiectat la Studio Horia Bernea din cadrul Muzeului Taranului Roman, ora 18:00.
Proiectie organizata cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si Muzeului Taranului Roman. 

13/2/201319:00 Literatura: Romane gay traduse in Romania

Miercuri, 13 februarie, va invitam la o discutie despre literatura cu tematica, personaje si problematica LGBTQ, cu accent pe cartile disponibile pe piata noastra de carte, fie romanesti, fie traduse sau in alte limbi. Cum stam cu oferta de carte LGBTQ din librarii? E important sa fie cat mai multe sau nu? Va alegeti si simtiti nevoia de carti scrise din perspective non-heteronormative? Ce v-ati incumetat sa cumparati, ce v-a placut, v-a marcat (pozitiv sau negativ) si ce puteti recomanda? Ce carti v-au multumit/nemultumit/frustat/dezamagit/entuziasmat?

Acest festival face parte din proiectul european “Engaging hearts and minds, changing attitudes” initiat de LGBT Youth Scotland in 2011, cu sprijinul Comisiei Europeana prin programul – Fundamental Rights and Citizenship.

Nota noastra:

Din campania de reeducare face parte si acest proiect: http://raporteaza.ro/

Este realizat de principalul ONG al lobby-ului homosexual din Romania, ACCEPT, si beneficiaza de sprijinul Ministerului de Externe al Olandei (?!) – care devine un fel de minister de interne la noi in tara.

Conform informatiilor de pe site, scopul este de a face o statistica a “infractiunilor motivate de ura”, adica de “prejudecati”, informatiile “turnate” catre acest site fiind, zice-se, anonimizate: http://raporteaza.ro/#. Sugestiva este si justificarea, anume ca infractiunile motivate de ura lipsesc in Romania…, deci ele trebuie inventate!

Sigur ca nimeni nu va putea garanta autenticitatea statisticilor. Dar problema mai mare cu aceasta initiativa este ca introduce un limbaj orwellian, in care respingerea homosexualitatii devine “ura”, “prejudecata”, si, desigur, prin asociere, asimilabila infractiunii si violentei. 

Am primit, pe mail, si un protest public adresat directorului MTR. Cei care doresc pot semna acest apel.

Bună ziua, 

vă scriu în numele unei iniţiative a 19 organizaţii non-guvernamentale din toată ţara, care au redactat o scrisoare deschisă adresată directorului Muzeului Ţăranului Român, domnul Virgil Ștefan Nițulescu. În numele membrilor şi simpatizanţilor noştri îi cerem să renunţe la parteneriatul dintre instituţia pe care o conduce şi asociaţia “accept” în vederea promovării lunii istoriei LGBT în incinta Muzeului. Motivele sunt descrise pe larg în conţinutul scrisorii. 

Vă rugăm respectuos să faceţi cunoscut opiniei publice conţinutul apelului nostru şi să subliniaţi că lista semnăturilor rămâne deschisă. Scrisoarea este ataşată. 

Iulian Capsali,

Preşedintele Alianţei pentru Demnitate Naţională

0722 593033

***

DOMNULUI DIRECTOR AL MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN

Stimate domnule director Virgil Ștefan Nițulescu,

Am luat notă de faptul că Muzeul Țăranului Român urmează să găzduiască, în cursul lunii februarie a.c.,  manifestări legate de „Luna Istoriei LGBT”. Asistăm la o nefastă propagandă homosexuală, care dorește să se impună ca normalitate în opinia publică. Este, in fond, un act de reeducare publică a tinerilor mai ales, semănând în mod flagrant OLYMPUS DIGITAL CAMERAcu modul de propaganda totalitară, folosind doar expresii modificate, cum este aceea a „discriminării pozitive”; a acuzațiilor de „instigare la ură” etc. În același timp se diabolizează cei care nu sunt în acord cu ideologia acestor minorități sexuale care își promovează forțat în societate pseudo-valorile.  În acest sens, a fost deschis chiar și un site deschis delațiunii publice (http://raporteaza.ro/). În exercițiul de propagandă sunt implicate ambasade, institute culturale și fundații străine care doresc impunerea unor valori străine de cele creștine, tradiționale. Adică exact ceea ce conține și susține muzeul pe care îl conduceți.

Ethosul tradițional, mărturisit în prima expunere a muzeului de către cel care a renăscut acest muzeu, este axat pe Cruce: Noi facem aici un gest public, simţim nevoia să afirmăm CRUCEA într-un moment cum este cel prezent. A opta pentru această temă este, cum ziceam, o mărturisire. Înseamnă să reafirmi omniprezenţa crucii, importanţa şi puterea ei în ziua de astăzi, într-o lume rătăcită, secularizată şi îndrăcită de multe ori., a afirmat Horia Bernea. În jurul acestei axe primordiale a satului românesc s-au adăugat organic toate celelalte săli de expunere.

Pentru noi, ideea de “țăran” și de “român” are o semnificație profundă, pe care am înțeles-o și datorită celui care a fondat muzeul după anii comunismului, regimul în care se dorea desființarea satului tocmai ca depozitar al unor valori incompatibile cu ideologia. Prin alăturarea impură între propaganda homosexuală și MȚR, se dorește o maculare simbolică a imaginii acestuia și prin conținut – incompatibil cu viziunea tradițională a românului – și prin folosirea sălii cu numele fondatorului, studioul Horia Bernea.

Nimeni nu doreste o stigmatizare a homosexualilor. În intimitatea omului nu are nimeni voie să-și impună voința, atâta vreme cât nu sunt lezate drepturile copiilor sau ale animalelor. Însă asistăm la un veritabil asalt propagandistic al homosexualității, pentru a face din acest act anormal, împotriva firii, unul care să fie impus ca normal  în ochii opiniei publice. Prin acceptarea ca normală a homosexualității, vedem deja ce se întâmplă în țări așa-zis „mai avansate”: impunerea căsătoriei între persoane de acelasi sex, urmând chiar și adopția copiilor de către acestea.

Menirea Muzeului Ţăranului Român este aceea de a promova spiritualitatea și implicit valorile tradiționale ale neamului românesc. În plan social, muzeul pe care îl conduceți vremelnic este o instituție publică, susținută din impozitele și taxele unei majorități creștine absolute în această țară. Atâta vreme cât o instituție publică cu valoare simbolică – MȚR – este pusă în slujba acestei ideologii, este atins chiar nucleul tare al acestui muzeu conceput de Horia Bernea: legătura permanentă a omului tradițional cu Hristos. Asistăm astfel la o contagiune în plan simbolic absolut inacceptabilă.

Întrucât doua facultăți trecute inițial ca partenere în programul lunii  „Istoriei LGBT” , este vorba de Facultatea de Istorie și cea de Sociologie, s-au retras din acest proiect, vă rugăm, din considerentele deja expuse,  să le urmați exemplul,  păstrând neatinse renumele și mai ales spiritul Muzeului Ţăranului Român.

Semnează

Alianţa pentru Demnitate Naţională – Preşedinte Iulian Capsali

Asociatia “Basarabii” – Preşedinte Eduard Dumitrache

Alianţa Familiilor din România – Director Bogdan Mateciuc

Liga Studentilor de la Universitatea Bucureşti

Asociaţia Mesterilor Populari din Moldova, Iaşi – preşedinte Marcel Lutic

Asociaţia Pro Vita Bucuresti – Preşedinte Bogdan Stanciu

Parohia Căueşti, Iaşi – Preot Paroh Bogdan Sârbu

Liga de Utilitate Publică – Preşedinte Rafael Udriste

Asociaţia Christiana – Preşedinte Prof. dr. Pavel Chirilă

Revista Orthograffiti

Asociatia Tinerilor Ortodocsi “Orthograffiti”

Asociaţia HRISDORIA – Preşedinte Augustin Câmpean Dorin

Asociatia Civică a Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – Presedinte Bogdan Ivan

Asociaţia George Ogăraru pentru Cultură şi Sport – Vice Preşedinte Andreea Ogăraru

Fundaţia “Ion Gavrilă Ogoranu”

Asociatia “Bucovina Profundă” – Suceava

Fundatia „Sfintii Martiri Brancoveni” – Suceava

Revista “Familia Ortodoxă”

Asociaţia Predania

Paul Tecuceanu – jurnalist

Laurentiu Dumitru – Teolog

crucea foto_doc 001

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Muzeul Taranului Roman, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “Sacrilegiu: MUZEUL TARANULUI ROMAN – partener al “LUNII ISTORIEI LGBT”. Fondatorul sau, regretatul HORIA BERNEA: “Prohibirea prozelitismului homosexual este un lucru folositor”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in razboi cu crestinii (COMUNICAT) - Recomandari
  2. Pingback: PROTEST FATA DE LICHIDAREA MUZEULUI TARANULUI ROMAN. Scrisoare deschisa ministrului Daniel Barbu - Recomandari
  3. Pingback: Articolele saptamanii: O PALMA SI UN SCUIPAT PE OBRAZUL ROMANIEI DIN PARTEA AMBASADEI SUA PRIN “ÎNTINAREA MUZEULUI ŢĂRANULUI ROMÂN” - Recomandari
  4. Pingback: De la “Muzeul Homosexualului” la “Muzeul Manelistului”? Despre o expozitie controversata la MUZEUL TARANULUI ROMAN - Recomandari
  5. Pingback: SUBMINAREA PROGRAMATA A ROMANIEI prin demoralizare - Recomandari
  6. Pingback: DICTATURA CONFUZIEI: casatoria si adoptiile homosexuale vor duce la INTERZICEREA NORMALITATII | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: După 28 de ani… INFIINTAREA MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN, ”sarbatorita” cu filmul 120 bpm. Proiectia a fost intrerupta de cativa protestatari/ ”ISTERICII DEPLASATI” sau ”deplorabilii” României/ Purtatorul de cuvant al PATRIARHIEI crede ca f
  8. Pingback: ATITUDINEA BISERICII FATA DE HOMOSEXUALITATE si PROPAGANDA PACATELOR IMPOTRIVA FIRII. Pr. Vasile Gordon: “Da, familiei după randuiala. Nu, familiei lgbt!” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare