Șeful Consiliului Științific din Franța: PREȚUL CARANTINEI, PREA MARE. Oficialul EXCLUDE repetarea măsurii, chiar dacă va exista valul doi de COVID-19/ Filosoful Bernard-Henri Lévy: M-a surprins INCREDIBILA NOASTRĂ DOCILITATE/ Medici din Italia despre riscul ca DECESELE „COLATERALE” să fie mai multe decât cele ale PANDEMIEI/ Studii care au stat la baza unor POLITICI PANDEMICE, bazate pe DATE SUSPECTE/ The Jerusalem Post: DISTANȚAREA SOCIALĂ, UN JAF ISTORIC
ȘI, ÎN CIUDA TUTUROR ACESTORA…
FANATICII „NAȚIONALI” AI IZOLĂRII SOCIALE NU DAU ÎNAPOI
Mihai Gheorghiu:
Coborând de pe culmile carantinei și ale psihozei?!
Franța anunță că nu va mai lua în calcul carantina totală și recunoaște că măsura luată în martie a implicat costuri imense și punerea în pericol a foarte multor categorii de pacienți cu alte patologii, iar populația nu va mai accepta în niciun caz o carantină totală.
La noi, comisarii Troicii apar într-una la televizor, amenințând, răstindu-se, mințind, atrăgând mereu atenția asupra morții iminente a tuturor, susținuți permanent de guvernatorul republicii. Sunt permanent foarte siguri pe ei, având aerul salvatorului neînțeles de victimele gregare și ignare. Nu răspund la nicio întrebare, nu asumă nicio greșeală, niciun abuz, practică cu impunitate teroarea media și au impus cenzura absolută în întreg sistemul medical. Aceleași mereu sastisite figuri de experți OMS vehiculează închiderea a tot și a toate, fără nici cea mai mică jenă sau anunță deschideri și relaxări care complică lucrurile, nu le simplifică.
Ordinele elaborate de ministere pentru perioada de alertă țin mai toate de demența cognitivă acută a acestui tip de gestiune medical penitenciară a masei populației pe care o privesc ca pe o masă de manevră epidemiologică. Nu poți face triaj epidemiologic unei mase de 15-16 milioane de oameni, ca și cum ai face triaj epidemiologic în penitenciar, tabără sau spital, deci în comunități închise unde oamenii coexistă în același spațiu 12 sau 24 de ore. Și cu toate acestea, măsurile aberante continuă.
Carantina carcerală dracronică impusă în România este un experiment unic chiar și în Europa. Modelul României a fost Franța, dar am depășit-o. Aici, slugărnicia politrucilor, mai toți neaveniți, incompetenți și foarte acoperiți, este dusă pe culmile abjecției suicidare. Dacă tot ce vrei este să salvezi vieți, dacă nu ai nimic de ascuns, de ce introduci cenzura totală în lumea medicală, de ce ameninți pe oricine care o altă opinie medicală?! Ah, da, “virusul ucigaș” se poate răspândi captat de proteina opiniei!
În România, nici măcar revizuirile, revenirile specialiștilor nu sunt popularizate de televiziunile sistemului, este aici afișarea unui dispreț total față de adevăr, față de demnitatea oricărei persoane, care merită să fie informată, nu condiționată psihologic de panica televizată.
Adevărul:
Franţa anunţă: „Nici dacă apare valul doi, nu mai închidem ţara! Populaţia nu va mai accepta aşa ceva“
Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului Ştiinţific, care e autorizat de guvernul francez să ia măsurile în lupta cu coronavirus, a explicat care va fi strategia ţării, până la finalul anului 2020.
Dacă România continuă să ia în considerare introducerea unor noi măsuri restrictive şi amânarea graduală a relaxărilor, în schimb, în restul Europei, abordarea e complet diferită.
Ultimul exemplu vine din Franţa, unde autorităţile tocmai au detaliat cum va arăta lupta cu pandemia, până la finalul anului. Consiliul Ştiinţific, forul care a recomandat introducerea măsurilor de carantină, la data de 17 martie, într-o tentativă de a limita răspândirea virsului, a anunţat, prin vocea preşedintelui Jean-François Delfraissy, că o asemenea măsură nu va mai fi luată în considerare, nici dacă va apărea un val doi, la toamnă.
Delfraissy (72 de ani), doctor specialist în imunologie, a explicat, într-un interviu acordat „Le Parisien“, că Franţa ia în calcul patru scenarii, până la finalul anului:
*1. Noul coronavirus dispare sau nivelul răspândirii va fi scăzut
*2. Apar explozii locale, ca la începutul pandemiei
*3. O deteriorare uşoară a situaţiei în toamnă, cu o creştere a cazurilor care necesită spitalizare
*4. Scenariul cel mai negru: explozia cazurilor, cu o mare presiune pe sistemul medical
Dar nici măcar în acest ultim scenariu, cel mai grav posibil, Franţa nu va mai instaura măsuri de carantinare, la nivelul întregii ţări, aşa cum s-a întâmplat în lunile martie şi aprilie.
Delfraissy a explicat, pentru „Le Parisien“:
„Ceea ce spunem noi, la Consiliul Ştiinţific, e că, indiferent de ce se va întâmpla, nu vom mai putea reveni la un lockdown complet în Franţa. Prima dată, o asemenea măsură a fost esenţială, n-am avut de ales, dar preţul pe care l-am plătit a fost prea mare. Populaţia n-ar mai accepta aşa ceva. Consecinţele economice ar fi majore şi, inclusiv din punct de vedere medical, nu e de dorit aşa ceva. Să nu uităm că, în afara pacienţilor COVID-19, ceilalţi bolnavi au avut de suferit în această perioadă, în ceea ce priveşte primirea tratamentului necesar“, a spus Jean-François Delfraissy.
În continuare, medicul de 72 de ani a explicat că, în cazul apariţiei unor creşteri, măsurile de carantinare vor fi aplicate doar la nivel local. „Sunt convins că, dacă vom mai avea vreun focar, acesta va fi la Paris“, a spus Delfraissy.
Acesta a avertizat că virusul n-a dispărut şi că populaţia trebuie să fie, în continuare, precaută. Totuşi, francezul a explicat că, momentan, situaţia e sub control, datorită numărului mare de testări.
„Astăzi, avem între 1.000 şi 3.000 de cazuri noi în Franţa, comparativ cu 70.000 şi 100.000, la începutul lunii martie. Scăderea se datorează strategiei noastre, prin care am identificat focarele de infecţii, dar şi faptului că virusul circulă mai greu în lunile de vară, când temperaturile cresc. Dacă nu vor apărea situaţii neprevăzute, pandemia va fi sub control, în următoarea perioadă, pe durata verii“, a încheiat Delfraissy.
SMARTRADIO:
Cronicile coronavirusului. „Ceea ce m-a surprins a fost incredibila docilitate a populației”
Din luna martie, Bernard-Henri Lévy (« BHL ») a avertizat cititorii împotriva complotului dintre puterile politice și medicale, a denunțat discursurile tip „v-am spus eu” care au văzut în virus fie „o șansă”, fie un „mesaj din natură” și s-a îngrijorat de numeroasele restricții privind privarea de libertate. Aceste „cronici ale coronavirusului” au alimentat un pamflet « Acest virus care te înnebunește », care va fi publicat pe 10 iunie de editura Grasset. Un „bilant al unei etape” a „primei frici mondiale” după cum îl numește filozoful.
Cum vom ieși din acest calvar, individual și colectiv? La ce am renunțat? Pentru „BHL”, scriitor, filozof și cineast, acest „tsunami civilizațional și global” va produce consecințe importante.
Citește mai jos interviul pe care l-a acordat pentru Le Point.
Le Point: Cartea dumneavoastră nu este, mai presus de toate, o reacție nervoasă la o pandemie care te-a lipsit de stilul tău de viață obișnuit?
Bernard-Henri Lévy: Evident că nu. Ne-a lipsit pe toți, absolut pe toți, de libertatea noastră de a circula. Ne-a transformat casele în închisori. Și ne-a adus înapoi – din nou, cu acordul nostru! – la vârsta grădiniței. Nu are nicio legătură cu vreun stil de viață.
Iadul nu sunt ceilalți. Ești tu însuți.
Pentru un spirit cosmopolit cum sunteți, închiderea frontierelor și a aeroporturilor este iadul, nu?
BHL: Nu doar pentru mine! Pentru toți cei al căror orizont nu se limitează la zona familială, locală sau a țării lor. Iadul nu sunt ceilalți. Ești tu însuți. Este închiderea în sine. Toți cei care repetau în izolare că nefericirea oamenilor provine din divertisment și din incapacitatea lor de a rămâne singuri, într-o cameră, cu ei înșiși, au uitat cugetarea lui Pascal: „Sinele este detestabil”. Aeroporturile, în fața acestui fapt, sunt anticamere, uși de libertate, ecluze aeriene către alții.
Deci nu sunteți unul dintre cei care au văzut în acest izolare prilejul întoarcerii la sine alcătuit din lecturi, meditație și gătit?
Ce înseamnă o reîntoarcere la sine? Și ce este această viață la preț redus, dacă nu o justificare convenabilă pentru a da în sfârșit cu tifla semenilor tăi și restului lumii? Am stat în Paris în această perioadă. Și acest oraș pustiu despre care am auzit peste tot că a fost în sfârșit frumos, deoarece a fost golit de locuitorii săi, părea, dimpotrivă, desfigurat. Fără suflet. Cu acei rari trecători înspăimântați, care se evitau reciproc și se vedeau unii pe altii ca o amenințare. Așadar, știu că există „cititorii de izolare” care susțin că au descoperit o ediție veche a lui Joyce sau Proust uitată prin rafturile lor. Am dubii…
Guvernul a avut de ales? Se putea evita izolarea?
Poate că nu. Cu toate acestea, când va veni vremea, va trebui să analizăm atent ce s-a făcut în Suedia sau în Olanda. Dar lucrul de care sunt sigur este că noi, indivizii, în loc de a ne extazia că nu am fi fost niciodată la fel de liberi ca atunci când am fost fără ocupație, ar fi trebuit să ne dam seama de această regresie civică, socială și morală. (…)
Virusurile nu vorbesc, virusurile nu au un mesaj – un virus a fost, din vremuri imemoriale, pură dereglare, moarte pură.
(…)
Cine sunt cei mai afectați?
Ceea ce m-a surprins, din păcate, a fost incredibila noastră docilitate. Chiar și a celor mai săraci și mai expuși. Mergeți în Place de la République și vedeți cozile, din ce în ce mai lungi cu fiecare sâmbătă, ale oamenilor căzuți în sărăcie, care vin când se împart alimente: fără măști, fără gel și o resemnare care îți frânge sufletul.
Covid, pentru dumneavostră, nu este o boală a liberalismului?
Trebuie să admiți că ipoteza asta este amuzantă pentru o epidemie născută în inima Chinei post-comuniste…
Care credeți că vor fi consecințele politice ale acestei pandemii?
De exemplu, distanțarea socială. Dacă este doar o măsură sanitară și această măsură este temporară, OK. Dar imaginați-vă că rămâne așa. Imaginează-ți că, după cum tocmai a spus micul tătuc al poporului american, Dr. Anthony Fauci, obiceiul de a strânge mâinile „nu se va mai întoarce niciodată”. Ei bine, ar fi un frumos semn de solidaritate între oameni care ar dispărea. Ar fi un mare pas înapoi în istoria frăției umane.
O umanitate mascată este o umanitate plină de neîncredere, suspiciune și, într-o zi, ură
Purtați mască?
Uneori. Cât de puțin posibil. Și forțat. Cunoașteți teoria lui Emmanuel Levinas. Relația cu celălalt, etica, începe cu poziția fața în față, între două fețe goale, descoperite și care se descoperă reciproc într-o frăție copleșitoare. O umanitate mascată, îmi pare rău, dar mai întâi este un paradox, apoi este o umanitate plină de neîncredere, suspiciune și, într-o bună zi, ură.
Care crezi că va fi cealaltă moștenire politică a acestei pandemii?
Libertățile noastre. Sunt îngrozit să văd, din nou, cât de ușor am acceptat să vedem aceste libertăți tăiate. Supravegherea indivizilor, ușor acceptată. Câinii dresați să detecteze „mirosul” purtătorilor de Covid par să nu deranjeze pe nimeni. Și apoi tupeul incredibil al acestor contemporani ai „stângii de kerosen” care par să-și aroge dreptul de a decide ce întreprinderi sau care călătorii sunt sau nu sunt esențiale – și aici la fel, nimeni nu se grăbește să-i contrazică…
Siguranța a devenit principala preocupare…
Teza mea este că asistăm la o schimbare în civilizație care seamănă cu o alunecare de teren. De la Rousseau, Republica a fost fondată pe un contract social. Astăzi, pe fondul igienismului transformat în nebunie suntem pe cale de a trece la contractul vital (dă-mi toate sau parțial libertățile tale și îți dau în schimb o garanție de sănătate).
Se pare că le reproșați oamenilor că au respectat directivele guvernamentale…
Nu le reprosez nimic. În plus, nu au avut de ales. Ceea ce m-ar îngrijora ar fi „obișnuința” cu măsurile de siguranță care devin regulă. Pentru un filosof, există în toate acestea un parfum de „servitute voluntară” în modul La Boétie (dau regatul libertăților mele pentru elixirul siguranței) și de „sfârșit de istorie » (o lume netedă, purificată, naturalizată – un Orwellian ar spune „o fermă pentru animale …).
Unii vor spune: „BHL iar ne dă lecții”. Ce voia? 150.000 de morți de Covid în Franța? Batrânii decimați?”
Hai să vorbim despre asta, despre „ bătrâni”! Au fost lăsați să moară, în casele de bătrâni, de singurătate și întristare. Și din câte știu eu, nu a existat niciun fel de criză, când un doctor a declarat la TV că „există persoane în vârstă pe care am ales să nu le conectăm la ventilator”…
Morții de Covid, ca și cei de cancer sau diabet, nu sunt martiri ai istoriei
Consiliu Științific a lansat ideea unui memorial pentru victimele Covidului. Ce credeți?
Grotesc. Și, mai ales, indecent. Există un memorial al Rezistenței. Un monument memorial al Holocaustului și altul pentru genocidul armenian. Morții de Covid, ca și cei de cancer sau diabet, nu sunt martiri ai istoriei.
Ce părere aveți despre Didier Raoult?
Acesta este tipul de dezbateri la care a dat naștere această perioadă de nebunie.
Au fost intelectualii la înălțime în această criză?
Depinde care. Cu siguranță nu cei care s-au cocoțat pe umerii morților pentru a ne vinde lumea de după.
Regreți că virusul a fost singurul subiect în ultimele trei luni. Ce alt eveniment ar fi trebuit să ne atragă atenția?
Toate. Am trăit – și uneori continuăm să trăim – într-o lume paralelă în care nu exista nimic altceva decât cifrele infectaților, curbe care trebuiau aplatizate, vârfuri, clopote, modele matematice. Un « novmonde » într-un fel. (…)/ integral pe smartradio.ro
Hotnews:
Italia: Medicii spun că noul coronavirus a blocat spitalele și poate duce la mai multe decese decât pandemia / 500 de mii de operații amânate
Medicii italieni trag un semnal de alarmă privind blocarea spitalelor de epidemia de coronavirus și spun că există riscul de a avea mai multe decese ca urmare a neasigurării în condiții normale a actului medical decât decesele rezultate în urma pandemiei, potrivit Il Giornale.
Până în prezent, cel puțin 600.000 de intervenții, vizite și consulații medicale au fost anulate.
De când a început totul, spitalele au acordat prioritate pacienților cu Covid-19, lăsându-i pe alții în afara actului medical, într-un fel sau altul.
Sau mai bine zis, până în prezent, există aproximativ 500 de mii de operații chirurgicale și 12 milioane de examene radiologice care au fost anulate.
Cu toate acestea, ele vor trebui recuperate odată cu redeschiderea țării, urmând să creeze blocaje de funcționare în structurile spitalelor, care au început ”să respire” puțin abia în ultimele săptămâni.
Potrivit colegiului medicilor italieni, întârzierea diagnosticului și a tratamentului ar putea duce la mai multe decese decât cele generate de epidemia de coronavirus.
Durează luni, dacă nu chiar un an, pentru a putea reveni la normal, chiar lucrând ore suplimentare, este semnalul de alarmă tras de medici.
Il Giornale: Medicul Zangrillo, despre al doilea val de coronavirus: “Este precum zăpada la Milano…”
Va exista un nou val de coronavirus în Italia? Și pe acest front experții au păreri împărțite. După ce s-au certat asupra puterii și a pericolului său real, oamenii de știință sunt acum pregătiți să polemizeze în contextul unei eventuale reveniri a COVID-19, potrivit Il Giornale, citat de Rador.
Poziția medicului Alberto Zangrillo este clară și nu lasă loc de interpretări libere: “Oricine, care din cele mai variate motive, își poate permite să spună că al doilea val va fi în toamnă sau în septembrie sau înainte de Crăciun, spune lucruri care nu au sens din punct de vedere științific”. În opinia sa, ar fi ca și cum am prezice că la Milano va ninge în ziua de Sfântul Ambrozie: “Asta înseamnă că, din nou, trebuie să fim atenți la lucrurile evidente”. Și, cel puțin pentru moment, datele ne spun că “situația ia o întorsătură pozitivă”.
În intervenția sa în direct la emisiunea “L’aria che tira” de pe La7, directorul secției de anestezie și reanimare generală și cardio-toraco-vasculară de la Spitalul “San Raffaele” din Milano i-a invitat pe toți să mențină un comportament prudent, respectând toate directivele prevăzute. Totuși, în același timp, trebuie să ne pregătim să ne reluăm viața și obiceiurile zilnice, mai ales din punct de vedere sanitar: “Am neglijat o serie de patologii care nu trebuie neglijate mult timp, altfel creăm o altă problemă foarte gravă”. Cuvintele profesorului Zangrillo despre dispariția virusului din punct de vedere clinic au creat reacții infinite, dar a vrut să precizeze că ideea susținută nu înseamnă că acum coronavirusul este inexistent: “Există, dar nu este capabil să producă acea situație care a trimis mulți oameni la Terapie Intensivă”, a afirmat Zangrillo.
Spre sfârșitul lunii aprilie v-am vorbit despre un posibil al doilea val care ar putea lovi Italia, în urma avertismentului lansat de Anthony Fauci. Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA nu a folosit ocolișuri pentru a-și contura propriul scenariu:
“Virusul va reveni la toamnă dar vom fi mai pregătiți”. O opinie similară a avut și Silvio Brusaferro, președintele Institutului Superior al Sănătății din Italia (ISS): “Un al doilea val ar putea fi posibil și nu poate fi exclus”. Președintele ISS a dorit să precizeze că nu se pot face paralele cu situația drastică trăită în februarie: “Nu va avea același impact ca primul val”, și pentru că nu lipsesc semne de încredere care dau speranțe, din moment ce acum se poartă măștile, se respectă distanțele interpersonale și cercetarea științifică depune eforturi impresionante.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este convinsă că va exista un al doilea val și, prin David Nabarro, avertizează: “Coronavirusul nu a dispărut și, odată cu relaxarea restricțiilor, trebuie să ne pregătim pentru sosirea de noi valuri, care se vor răspândi foarte rapid”. Evident, va trebui să continuăm să fim atenți. Dar există și o altă ipoteză, reapariția coronavirusului în decembrie. O posibilitate neexclusă deloc de Francesco Le Foche, medic primar de boli imuno-infecțioase la Policlinica “Umberto I” din Roma: “Nu cred că epidemia ar putea reveni deja în septembrie-octombrie, tocmai din cauza spațiului limitat de timp”. (Il Giornale)
Stiripesurse:
LOVITURĂ de teatru: Controversatul studiu din The Lancet, despre hidroxiclorochina, a fost retras
Studiul din revista The Lancet aflat la schimbarea efemeră a politicii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) cu privie la hidroxiclorochină în tratarea covid-19, criticat de oameni de ştiinţă din întreaga lume, a căzut după retractarea a trei dintre cei patru autori ai acestuia, relatează AFP.
”Noi nu ne putem pune garanţi ai veridicităţii surselor datelor primare”, scriu cei trei autori revistei The Lancet, punând astfel în discuţie refuzul societăţii care le-a colectat, condusă de către al patrulea autor, de a oferi acces la baza de date, scrie news.ro.
Publicat la 22 mai în celebra revistă medicală, studiul conchidea că hidroxiclorochina nu este le este benefică bolnavilor de covid-19 spitalizaţi şi că le-ar putea fi chiar nefastă.
În pofida faptului că alte lucrări, la scară mai mică, au ajuns la aceleaşi concluzii ca acesta, publicarea studiului a avut un răsunet mondial şi repercusiuni spectaculoase, determinând OMS să-şi suspende testele clinice cu privire la hidroxiclorchină împotriva covid-19.
Însă criticile nu au întârziat să apară, în masă, de la apărători ai controversatei molecule, precum cercetătorul francez Didier Raoult, care a catalogat studiul drept ”murdar”, dar şi de la cercetători sceptici faţă de acest medicament pentru bolnavii contaminaţi cu noul coronavirus.
OMS a anunţat miercuri că şi-a reluat testele clinice cu hidroxiclorochină, iar studiul european Discovery intenţiona să facă la fel.
Principalele critici vizau fiabilitatea datelor acestui studiu (96.000 de pacienţi din 671 de spitale) colectate de către Surgisphere, care se prezintă drept o societate de analiză de date din domeniul sănătăţii şi care este condusă de către Sapan Desai, al patrulea autor al articolului.
Autorii au răspuns anunţând un audit ”independent” cu privire la rezultatele lor şi orginea datelor. Însă trei dintre ei, inclusiv principalul autor, Mandeep Mehra, au abandonat până la urmă.
Surgisphere a refuzat să transfere baza de date, din cauza unor acorduri de confidenţialitate cu clienţii săi, iar experţii însărcinaţi ”nu au putut efectua o revizuire independentă şi ne-au informat cu privire la retrgerea lor din procesul de evaluare de către colegi”, scriu ei în acest text publicat joi de The Lancet, prezentând ”cele mai profunde scuze”.
The Lancet a anunţat într-un comunicat că ia ”foarte în serios probleme de integritate ştiinţifică” şi consideră ”urgent” să se evalueze alte colaborări cu Surgisphere.
”SCANDAL IMENS”
”Există în continuare întrebări în suspans cu privire la Surgisphere şi datele pretins integrate în acest studiu”, insistă revista, care a publicat marţi seara un avertisment, sub forma unei “expression of concern” (exprimarea îngrijorării).
New England Journal of Medicine (NEJM), care a publicat un studiu al aceleiaşi echipe realizat cu date de la Surgisphere – cu privire la o legătură între mortalitatea din cauza covid-19 şi boli cardiace – a anunţat joi seara retractarea acestor lucrări.
Dr Desai, care a apărat de la început ”integritatea” datelor sale, a respins orice comentariu, a declarat pentru AFP societatea care-i asigură comunicarea.
Într-o scrisoare deschisă, publicată săptămâna trecută, zeci de cercetători din întreaga lume au prezentat o lungă listă cu puncte problematice ale studiului, de la incoerenţe în dozele administrate în anumite ţări şi până la probleme etice privind colectarea informaţiilor.
Aceşti semnatari consideră totodată că sunt necesare teste clinice riguroase în vederea evaluării medicamentelor, în contextul în care studiul controversat este doar o compilaţie de date preexistente.
Studiul respectiv sublinia el însuşi necesitatea continuării testelor clinice în vederea ”confirmării” rezultatelor sale.
Alt studiu – efectuat în Statele Unite şi Canada şi publicat miercuri în NEJM – conchide că molecula este ineficientă în prevenirea covid-19.
Aceste rezultate erau foarte aşteptate, întrucât este vorba despre un studiu controlat randmizat – un protocol considerat de referinţă în studierea rezultatelor clinice. Însă el este ”prea mic pentru a fi irefutabil”, a insistat Martin Landray, un epidemiolog de la Universitatea Oxford.
În urma reluării testelor de către OMS, alte rezultate urmează să fie prezentate.
”Rezultatele testelor randomizate sunt necesare în vederea tragerii unor concluzii fiabile. Să sperăm că rezultatele vor fi disponibile în curând”, a comentat, joi, Stephen Evans, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine.
În caz contrar, odată cu încetinirea pandemiei, care face mai dificilă înrolarea unor noi pacienţi, dezbaterea aprigă între apărătorii şi criticii faimoasei molecule riscă să continue.
Cazul în centrul căruia se află studiul din The Lancet ”este un imens scandal, foarte prejudiciabil comunităţii ştiinţifice”, a subliniat peTwitter profesorul Gilbert Deray, de la Pitié-Salpêtrière, la Paris.
The Guardian: OMS şi unele guverne au modificat politici în cazul Covid-19 pe baza unor date suspecte
Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi guvernele unor ţări au modificat politici şi tratamente în cazul coronavirusului pe baza datelor eronate furnizate de o firmă de analize puţin cunoscută din SUA, situaţie care generează dubii şi asupra studiilor unor reviste prestigioase, potrivit The Guardian.
O investigaţie efectuată de cotidianul The Guardian relevă că firma de analizare a datelor medicale Surgisphere, cu sediul în SUA, printre angajaţii căreia figurează un scriitor de literatură ştiinţifico-fantastică şi un model pentru conţinut destinat adulţilor, a furnizat date pentru numeroase studii despre Covid-19, dar până acum nu a putut explica în mod adecvat sursele datelor ori metodologia, citează Mediafax.
Datele pe care compania pretindea că le-a obţinut de la peste o mie de spitale din întreaga lume au format baza unor articole ştiinţifice care au condus la modificări ale politicilor privind tratamentele în cazul Covid-19 în ţări latino-americane. De asemenea, datele au condus la decizia OMS şi a unor institute de cercetare din diverse ţări de oprire a testelor cu medicamentul controversat hidroxiclorochină. Miercuri, OMS a anunţat că testele vor fi reluate.
Două dintre principalele publicaţii medicale din lume – The Lancet şi New England Journal of Medicine – au publicat studii elaborate pe baza datelor furnizate de firma de analizare a datelor medicale Surgisphere. Printre autorii analizelor se numără directorul companiei, Sapan Desai.
La solicitarea cotidianului The Guardian, revista The Lancet a exprimat “preocupare” privind un studiu publicat. Publicaţia New England Journal of Medicine a emis o poziţie similară.
Un audit independent asupra provenienţei şi validităţii datelor a fost comandat de autori neafiliaţi companiei Surgisphere, în contextul “preocupărilor generate asupra credibilităţii bazei de date”.
Principalele informaţii depistate prin investigaţia cotidianului The Guardian:
- – verificările efectuate în materiale publice sugerează că despre angajaţi ai companiei Surgisphere sunt doar puţine date ori niciuna, neavând nici pregătire ştiinţifică;
- – pagina de LinkedIn a companiei are mai puţin de 100 de persoane care urmăresc conţinutul, iar săptămâna trecută prezenta şase angajaţi. Miercuri, lista a fost redusă la trei angajaţi;
- – deşi Surgisphere susţine că deţine una dintre cele mai mari baze de date despre spitale din lume, aproape că nu are deloc prezenţă online;
- – până luni, secţiunea de “contacte” a site-ului Surgisphere direcţiona mesajele către o platformă WordPress a unui site de criptomonede, generând dubii asupra posibilităţii spitalelor de a se alătura bazei de date;
- – Sapan Desai figurează în trei procese de malpraxis medical, care nu au legătură cu baza de date a Surgisphere. Desai a catalogat acuzaţiile care i-au fost aduse drept “nefondate”;
- – în anul 2008, Desai a lansat o campanie pentru colectarea de fonduri pe site-ul Indiegogo, promovând ceea ce a numit drept “un dispozitiv portabil de amplificare cognitivă de viitoare generaţie care poate ajuta la realizarea a ceea ce nu se credea a fi vreodată posibil”; dispozitivul nu a fost realizat;
- – pagina de Wikipedia a lui Sapan Desai a fost ştearsă după adresarea întrebărilor referitoare la Surgisphere.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat miercuri după-amiază reluarea testelor la nivel global cu hidroxiclorochină, după ce comisia proprie de monitorizare a siguranţei datelor nu a depistat creşterea riscurilor mortale pentru pacienţii care primesc tratamentul.
Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a declarat că toate elementele testului “Solidaritate”, prin care sunt examinate o serie de potenţiale tratamente anti-Covid-19, vor continua. Până acum, peste 3.500 de pacienţi au fost recrutaţi pentru aceste teste, în 35 de ţări, potrivit Mediafax.
MEDIAFAX:
THE JERUSALEM POST: Distanţarea socială obligatorie, cel mai mare furt al tuturor timpurilor
Articol de Robert M. Sauer (profesor de economie, Royal Holloway, University of London), Donald S. Siegel (profesor de politici publice şi administraţie, director al School of Public Affairs, Arizona State University) şi David Waldman (profesor de management, W.P. Carey School of Business, Arizona State University)
Drept consecinţă a pandemiei de Covid-19 am asistat la înfiinţarea unei noi religii controlate de stat care se bazează pe un principiu călăuzitor devenit acum dogmă: distanţarea socială obligatorie.
Distanţarea socială obligatorie a fost promovată agresiv în majoritatea ţărilor din lume de trei actori nocivi:
(1) experţi în boli infecţioase aroganţi şi miopi;
(2) presa centrală, care a transformat în evenimente senzaţionale răspândirea virusului şi primele ştiri care supraestimau enorm bilanţul deceselor şi rata mortalităţii;
(3) politicieni autocraţi demagogi care au exploatat panica pentru a implementa două forme extreme de distanţare socială.
Prima formă extremă de distanţare socială obligatorie este plasarea în carantină a aproape întregii populaţii, în loc de a încuraja auto-izolarea celor infectaţi şi a celor susceptibili de a dezvolta o formă gravă a bolii (ca în Suedia). Cei mai mulţi lideri politici au mers chiar mai departe şi au implementat cea mai draconică şi mai distructivă formă de distanţare socială obligatorie: închiderea unor întregi ramuri economice. Aceste închideri au fost bazate pe o taxonomie autoritară a ramurilor economice şi a muncitorilor, care au fost etichetate fie „esenţiale”, fie „non-esenţiale”. Rezultatul final a fost acela că cei mai mulţi oameni au fost plasaţi practic în arest la domiciliu, fapt care a provocat economiei globale daune enorme ce vor persista ani la rând. Această greşeală fără precedent de politici publice a preschimbat oraşe pline de viaţă în localităţi-fantomă şi ne-a restricţionat drastic libertăţile economice, personale şi religioase. A scos chiar în afara legii întrunirile tradiţionale de Paştele creştin, Paştele evreiesc şi Ramadan.
Dicţionarul defineşte furtul drept însuşirea fără drept a bunurilor ori a proprietăţilor personale ale altuia. În ciuda presupuselor bune intenţii ale distanţării sociale în scopul sănătăţii publice, noi argumentăm că distanţarea socială obligatorie este în fapt un act injust şi, ca atare, constituie cel mai mare act politic de furt din istorie. Deci da, haideţi să-i spunem pe nume – jaf la scară enormă. Ce e mai rău, cei care au conceput şi au implementat distanţarea socială obligatorie plănuiesc să-şi continue jaful o perioadă îndelungată de timp.
Este important să înţelegem natura şi amploarea acestui furt.
În primul rând, să începem cu cel mai flagrant act de furt: proprietatea privată furată de la proprietarii de firme. Drept urmare a edictelor guvernamentale, firmele considerate „non-esenţiale” sunt obligate să se închidă sau să-şi altereze considerabil activitatea, chiar şi după ridicarea ordonanţelor executive dictatoriale. Acest furt injust de proprietate privată de la proprietarii de firme li se aplică teatrelor şi cinematografelor, sălilor de gimnastică şi centrelor de recreere, saloanelor şi centrelor de cosmetică, muzeelor, centrelor comerciale, restaurantelor şi barurilor, sălilor pentru evenimente sportive sau concerte – printre multe altele. Alte ramuri economice de producţie sau servicii, cum ar fi construcţiile, serviciile juridice, imobiliarele, îngrijirea copiilor şi serviciile educaţionale poate că nu au fost complet închise, însă activitatea lor a fost grav restricţionată.
O a doua categorie de furturi injuste îi priveşte pe cetăţenii care au plătit servicii care fie nu au fost îndeplinite, fie au fost considerabil alterate din cauza faptului că guvernul fie a închis furnizorul de servicii, fie a scos în afara legii asigurarea respectivului serviciu. De exemplu, părinţii plătesc pentru ca copiii lor să participe fizic la orele din şcoli şi să ia parte la toate activităţile şcolare, însă copiii nu au primit decât educaţie online. Furtul e chiar şi mai grav în învăţământul superior, unde universităţi care percep taxe mari şi-au trimis studenţii acasă pentru a studia online timp de un semestru. Un alt exemplu de furt de servicii este acela că mulţi oameni care locuiesc în apartamente au plătit pentru săli de gimnastică, piscine şi cluburi existente în blocul lor de apartamente – însă acum le este refuzat privilegiul de a utiliza respectivele facilităţi.
O a treia categorie de furturi injuste e mai puţin perceptibilă decât celelalte două, dar la fel de importantă. Măsurile de carantină şi închidere ne-au restricţionat evident grav libertatea economică şi personală, iar acum testarea, urmărirea contactelor, ba chiar şi „delatorii” angajaţi de guvern asigură un imbold puternic statului spion [în sensul de stat care îşi spionează proprii cetăţeni – n.trad.]. Israelul, Coreea de Sud şi numeroase ţări est-europene recurg la urmărirea telefoanelor mobile ale bolnavilor de Covid-19 şi iau în calcul eliberarea de paşapoarte de imunitate. Asemenea tactici de spionaj vor deveni probabil mai răspândite şi mai obişnuite. (…)/ integral pe mediafax.ro
omenirea a intrat in faza pe natiuni a demolarii societatii traditionale bazate pe familie. trebuie distrusi copiii.
anarhia vrea sa provoace razboiul civil intre ideologii si etnii.
al treilea razboi mondial este unul ideologic nu geografic. “vinovatii sunt albii si civilizatia lor risipitoare” nu evreii bancheri si corporatisti care au creat aceasta lumea de desfrau si de consum
satan vrea rasa alba exterminata
epoca noua – om nou – dumnezeu nou
Mda, ce surpriza, suntem docili!
Suntem docili pentru ca suntem singuri. Singuri fiind, preferam sa ii credem pe cei care ne dau iluzia sigurantei. Pentru ca omul singur este mereu speriat.
De ce am ajuns singuri, asta e alta discutie… pentru ca ne-am parasit unii pe altii.
I-ati vazut pe tigani? Ei traiesc in comunitate, dupa legile lor, nu-i intereseaza legile noastre. Ei sunt liberi, chiar daca nu ne place noua cum arata manifestarea libertatii lor. Viata in comunitate este libertate, nu individualismul propovaduit ca valoare a democratiei. Libertatea este atunci cand stii ca te bazezi pe cel de langa tine, nu cand cel de langa tine a devenit in cel mai bun caz un jalon de ocolit pe strada.
@Mile,
si totusi cel de al treilea razboi mondial va avea loc, cat de curand.E ultima carte pe care o va avea satana de jucat, pt a se instala ,prin Antihrist ,ca stapan,dupa cum singur s-a declarat,stapan pe imparatii, cand l-a ispitit pe Domnul Dumnezeu nostru, Iisus Hristos.Numai ca dupa rastignire a ajus in iad.Peste putin timp,pt. putin timp, va fi elibeat.DOAMNE AJUTA!