MICHAEL LEVITT, profesor de biologie la Stanford și premiat Nobel: Măsurile de izolare socială NEDIFERENȚIATE sunt o GREȘEALĂ IMENSĂ. Răul făcut de închidere va depăși CU MULT orice salvare de vieți (Video)

3-05-2020 2 minute Sublinieri

UNHERD:
Om de știință premiat cu Nobel: epidemia Covid-19 nu a fost niciodată exponențială

După cum atrage atenția, profesorul Michael Levitt nu este un epidemiolog. Este profesor de biologie structurală la Școala de Medicină a Stanford și câștigător al Premiului Nobel pentru Chimie pentru „dezvoltarea de modele multiscalate pentru sisteme chimice complexe”. Este un om al cifrelor, cum ne spune și în interviul acordat nouă, soția lui spune despre el că iubește numerele mai mult decât o iubește pe ea – de altfel, știința modernă este mai degrabă despre statistică (după cum detractorii săi nu obosesc să o arate, profesorul Neil Fergusson este un medic teoretician ca pregătire).

Dintr-o perspectivă pur statistică, el a urmărit cu atenție pandemia Covid-19 din ianuarie, când majoritatea dintre noi nu eram conștienți de importanța subiectului. A vorbit pentru prima oară la începutul lunii februarie, când, în urma analizării numerelor de cazuri și decese din provincia Hubei a făcut predicția de o remarcabilă acuratețe că epidemia va atinge un număr de 3.250 în respectiva provincie.

Observația lui e simplă: că, în ceea ce privește răspândirea acestei boli, este observabil un pattern (tipar) matematic similar indiferent de intervențiile guvernamentale.După o creștere exponențială de două săptămâni a cazurilor (și, ulterior, a deceselor), intervine un fel de întrerupere, iar creșterea începe să încetinească. Curba devine rapid „sub-exponențială”.

Ar părea că e vorba de o diferență tehnică, dar implicațiile sale sunt profunde. Scenariile modelate de (printre alții) Imperial College (care stau la baza strategiei guvernului Marii Britanii  – n.n.) care au influențat guvernele din întreaga lume să ia acțiuni drastice se bazează pe o prezumție a creșterii continue exponențiale – anume că, cu un număr R semnificativ peste 1 și o rată a deceselor mare, foarte rapid majoritatea populației va fi infectată și un număr uriaș de decese va fi înregistrat. Dar profesorul Levitt arată că acest lucru nu s-a întâmplat nicăieri, nici măcar în țările care au fost relativ laxe în reacțiile lor la pandemmie.

Profesorul abordează o problemă concretă a studiului lui Neil Fergusson.

„Într-o notă de subsol a unui tabel arată că asumă o rată a creșterii exponențiale de 15% timp de șase zile. Eu m-am uitat la (exemplul) Chinei și nu am văzut niciodată o creștere exponențială care să nu scadă rapid.”

Explicația curentă pentru această aplatizare este că distanțarea socială și izolarea (lockdowns – n.n.) au încetinit curba, dar profesorul nu este convins de această teză. După cum mi-a spus, în exemplele Chinei, Coreei de Sud, Iranului și Italiei, „începutul epidemiei a arătat o încetinire și e foarte greu, pentru mine, să cred că acele țări au putut practica aceeași distanțare socială cum a făcut-o China”. El crede că atât un anume grad de imunizare cât și numeroasele cazuri de asimptomatici sunt factori importanți.

El a observat, de asemenea, că numărul total de decese pe care-l vedem în locuri atât de diverse precum New York City, părți din Anglia, Franța, nordul Italiei, toate par a se ridica la o fracțiune similară din totalul populației. „Practică toate în mod egal distanțarea socială? Nu cred.” (…)

În general, profesorul se plânge că li se spune epidemiologilor că greșesc doar dacă estimează în jos numărul deceselor, din cauza unei prejudecăți intrinseci care îndeamnă la prudență.

Ei își văd rolul ca fiind cel de a speria oamenii pentru a face ceva, și pot să înțeleg asta… dar în munca mea, dacă spun despre un număr că e prea mic și greșesc, sau prea mare și greșesc, atunci ambele erori sunt același lucru.”

El crede că mult discutatul R0 (rata infectărilor – n.n.) este un număr înșelător, de vreme ce este lipsit de sens dacă nu e asociat cu infectările de-a lungul timpului. De asemenea, el descrie măsurile generalizate (nediferențiate) de izolare socială (lockdown – n.n.) o „greșeală imensă” și militează pentru politici de „izolare inteligentă”, concentrate pe măsuri mai eficiente, pe protejarea persoanelor vârstnice.

Cred că politica imunizării de turmă este cea corectă. Cred că Marea Britanie era pe calea cea bună înainte să fie alimentată cu cifre greșite. Și au făcut o greșeală uriașă. Văd în Germania și Suedia câștigătorii clari. Nu au practicat prea multă izolare socială (lockdown – n.n.) și au avut suficient de mulți bolnavi pentru a dobândi ceva imunitate de turmă. Văd drept pierzători clari țări ca Austria, Australia și Israel care au avut izolare socială foarte strictă dar nu au avut multe cazuri. Și-au lovit economiile, au cauzat daune sociale masive, au dăunat sistemului educațional, dar nu au obținut imunitate de turmă”.

„Nu încape loc de îndoială pentru mine ca, atunci când vine vorba să ne uităm înapoi, răul făcut de lockdown să depășească uriaș de mult orice salvare de vieți.” (…)

#SE-POATE-ȘI-FĂRĂ-IZOLARE-TOTALĂ. Semnal important de la un director al OMS: „SUEDIA reprezintă un MODEL, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem IZOLARE”/ Câteva date despre starea de fapt din Suedia

EXPERT SUEDEZ, consilier al guvernului Suediei și al directorului general al OMS, pentru ”UnHerd”: Strategia privind izolarea totală NU se bazează pe DOVEZI ȘTIINȚIFICE (Video)/ Profesorul suedez polemizează cu „arogantul” NEIL FERGUSON, preconizând o rată a mortalității Covid-19 de doar 0,1%

5 FAPTE ESENȚIALE ignorate de promotorii RESTRICȚIILOR. “The Hill”: Opinia unui profesor de la Hoover Institution, Standford: “DATELE VORBESC – OPRIȚI PANICA și încetați izolarea totală!”. Factori critici: ÎMPIEDICAREA IMUNIZĂRII POPULAȚIEI, NEGLIJAREA ASISTENȚEI MEDICALE VITALE TUTUROR BOLNAVILOR NON-COVID

De reflectat la un punct de vedere: UN FIASCO AL SECOLULUI? În lupta contra pandemiei blocăm întreaga lume, riscând o CRIZĂ DE PROPORȚII, fără a avea date fiabile. ANALIZA lui John P.A. Ioannidis, director în cadrul Universității STANFORD

CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?

DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

#RAȚIUNE-NU-ISTERIE. Administrația Trump renunță la MODELUL PREDICTIV susținut de BILL GATES în combaterea pandemiei/ Studiu israelian care pune la îndoială eficiența DISTANȚĂRII SOCIALE extreme/ De ce este umflată RATA MORTALITĂȚII?/ Cum DEMONTEAZĂ alți savanți GERMANI teoriile oficiale despre COVID?

RAȚIUNE, NU ISTERIE. Dr. Vasile Astărăstoae despre “CALARETII APOCALIPSEI” epidemiologice si DEZVRAJIREA NUMERELOR GENERATOARE DE PSIHOZA si de reactii distructive. CU MASCA SAU FARA MASCA? “Utilizarea corectă a măștii în public corelat cu o igienă strictă sunt mult mai eficiente decât carantina sau izolarea personală”

OMS NU VREA “RELAXAREA RESTRICȚIILOR prea devreme”, ci „NOUA NORMALITATE” până la vaccin/ Profesor de la OXFORD despre situația din Marea Britanie: RESTRICȚIILE SUNT NE-NECESARE ȘI DĂUNĂTOARE/ Critica modelelor matematice pe care se bazează „lockdown”-ul/ “Cum sunteți manipulați” – IONUȚ APAHIDEANU: ce sunt „ASIMPTOMATICII” și cum numărăm infectații?/ „HIDRA INTERESELOR” COVID


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “MICHAEL LEVITT, profesor de biologie la Stanford și premiat Nobel: Măsurile de izolare socială NEDIFERENȚIATE sunt o GREȘEALĂ IMENSĂ. Răul făcut de închidere va depăși CU MULT orice salvare de vieți (Video)

  1. Pingback: MASCA CHIRURGICALĂ ESTE NEPORIVITĂ PENTRU REDUCEREA RISCULUI INFECTĂRII. Studiu din 2016 publicat în Canadian Medical Association Journal. „Oamenii sunt condiționați să își dorească măști pe baza reprezentărilor massmedia ale pandemiei”
  2. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: "Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii" - Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: PREȚUL CARANTINEI (I). Michael Levitt, premiat Nobel: „Cred că măsurile de carantină vor produce mult mai mult rău decât viețile salvate”/ Sute de medici trag un semnal de alarmă în SUA: IZOLAREA PRODUCE VICTIME ÎN MASĂ
  4. Pingback: PREȚUL CARANTINEI (II): Potrivit LE FIGARO, în țările sărace 6000 DE COPII ar putea să moară în fiecare zi/ THE GUARDIAN: 18.000 de bolnavi de cancer ar putea muri în următorul an în Marea Britanie/ Director de spital din Deva: „Adevărații
  5. Pingback: Interviu cu Denis Rancourt, cercetător, profesor și activist civic din Canada, despre MORTALITATEA Covid-19, declararea PANDEMIEI de către OMS și (in)eficiența MĂȘTILOR. „Când ai o lipsă de date, nu poți aplica o politică draconică”/ SUNTE
  6. Pingback: TIRANIE POLIȚIENEASCĂ în Meblourne, Australia, după instituirea CARANTINEI TOTALE (Video, Foto). Cu armata pe străzi și panouri orwelliene: „A rămâne separați ne ține împreună!”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare