Sfintele Moaste care vor fi aduse luna aceasta in Romania: mana dreapta a Sf. Policarp si Capul Sf. Ap. Andrei. DE CE MASS-MEDIA BATJOCORESTE SISTEMATIC INCHINAREA LA SFINTELE MOASTE?

11-10-2011 9 minute Sublinieri

Atac prostesc in Jurnalul National la evlavia fata de Sfintele Moaste


S-a deschis oficial sezonul de export de moaşte din România! În aceste zile importante pentru credincioşii din toată toată ţara (având în vedere apropierea sărbătorii Sfintei Parascheva), Prefectura şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei vin în întâmpinarea credincioşilor-alegători cu o idee revoluţionară: exportul de moaşte şi importul de pelerini, în special macedoneni. Aceasta după vizita la Iaşi a unei delegaţii macedonene în frunte cu preşedintele Macedoniei Gjorge Ivanov.

Cetăţeni, alegători români, sunt toate şansele ca nivelul de trai al populaţiei să crească în plină criză economică! Da, da, chiar aşa, semne bune anul are în această privinţă. Şi, culmea, posibilul reviriment economic ar putea veni tocmai de la Iaşi, considerat polul sărăciei în România! Pentru că în capitala Moldovei s-au pus la punct detaliile în privinţa a două hotărâri de importanţă naţională pe linie “turistico-religioasă”, ca să zicem aşa.

Reprezentantul Guvernului Boc la Iaşi, prefectul Dragomir Tomaşeschi, a anunţat oficial dezvoltarea unei linii aeriene de pelerinaj Macedonia-România. După discuţii fructuoase (purtate alături de delegaţia macedoneană în frunte cu preşedintele Macedoniei Gjorge Ivanov) cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşiului, prefectul a anunţat că în viitor există posibilitatea deschiderii unor curse zilnice Iaşi-Skopje pentru credincioşii macedoneni care să vină să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase.

Pelerinajul făcut pe calea aerului va fi unul inedit la nivelul ţării noastre. Mai precis, întrucât Sfânta Parascheva este un fel de patron spiritual al macedoneanului de rând, icoana Cuvioasei fiind prezentă în majoritatea caselor, li se creează şi credincioşilor de peste hotare posibilitatea de a veni să se închine la moaştele care sunt expuse pe toată durata anului în Catedrala Mitropolitană a Iaşiului.

Mai mult decât atât, moaştele Sfintei Parascheva vor merge la export! Racla va fi dusă în Macedonia de o delegaţie de înalţi prelaţi din România. Probabil, gândesc politicieni puterii aflaţi la anaghie, că odată cu moaştele se va duce în Macedonia şi o parte din sărăcia şi nefericirea românului.

Prefectul Iaşiului ne descrie şi cadrul emoţionant ce a dus la asemenea iniţiative de pionierat în domeniul religios în România. “La Mitropolie au fost momente extrem de emoţionante (cu delegaţia macedoneană – n. red.). Având în vedere că familia preşedintelui Macedoniei este ocrotită de Sfânta Parascheva, ale cărei moaşte Ivanov le-a văzut pentru prima oară, preşedintele ţării prietene m-a asigurat că va fi o cursă aeriană sau mai multe, chiar zilnice, dacă aeroportul va fi suficient de mare, pentru macedonenii care ar putea să vină să se închină la moaştele Sfintei Parascheva.

Mai mult, delegaţia macedoneană m-a rugat să fac demersurile pentru o eventuală vizită a unei delegaţii din cadrul Mitropoliei Moldovei care să ducă în Macedonia moaştele Sfintei Parascheva. Ar fi un lucru extrem de important pentru ei dacă sfânta ar fi purtată în pelerinaj acolo. Având în vedere cât este de venerată în Macedonia, dacă ar exista curse între Iaşi şi Skopje ar fi pline avioanele, Sfânta Parascheva fiind extrem de respectată în Macedonia”, a spus prefectul Iaşiului, Dragomir Tomaşeschi.

  • CrestinOrtodox:

Pelerinajul la TV

[…]

Participa si televiziunile, dar din toata bucuria prezenta in spatiul in care se desfasoara pelerinajele, redau doar cate persoane au lesinat, cum se face comert in ziua praznuirii sfintilor, ce politiceni s-au facut prezenti, persoanele care incearca sa intre abuziv spre a saruta sfintele moaste, etc. Nu amintesc nimic de semnificatia pelerinajului, nu fac emisiuni despre particularitatile acestuia.

Nu neg ca exista si dezordine, dar pelerinajul nu se rezuma doar la ea. Pe de alta parte, observ cu bucurie ca “imbulzeala” incepe sa dispara de la an la an. Si nu pentru ca am avea parte de un numar mai mic de pelerini, ci pentru ca aceste aspecte negative au fost recunoscute si se cauta nerepetarea lor.

Motivele pentru care televiziunile cauta doar secvente din cele marturisite mai sus sunt multe. Amintesc ca ele se hranesc cu ceva ce nu sta pe masa pelerinului. Ele nu stau la rand si au acces oricand si oriunde. Pelerinul inainteaza incet, jertfeste ore. Televiziunile nu sunt capabile sa iasa din ale lor. Prezinta pelerinajul ca pe orice alta adunare de persoane. Nu fac diferenta. Pelerinii nu stau la rand precum stau in piata sau la magazine. Aici isi intaresc credinta, rabdarea si rugaciunea. Pentru ca le lipsesc intalnirile cu Dumnezeu, televiziunile ii suspecteaza pe cei din pelerinaj de superstitie. Pelerinii insa, se roaga pentru intreaga lume.

De ce nu e indicat sa ramaneti in fata televizorului atunci cand se fac pelerinajele? Pe de o parte pentru ca televiziunile nu pot reda vindecarile, linistea, luminarea mintii si celelalte daruri ale lui Dumnezeu, iar pe de alta parte ca din pozitia de spectator nu ajungi niciodata bine placut Domnului. Sa nu uitati ca Apostolii nu au ajuns sa-L marturiseasca cu adevarat pe Hristos, decat dupa pogorarea Duhului Sfant peste ei. Desi au stat multa vreme langa Hristos, au fugit si s-au ascuns atunci cand Hristos a fost prins si rastignit. Dar in momentul in care s-au umplut de putere de sus, cand Duhul S-a pogorat peste ei, au mers pana la jertfa pentru Hristos. Participati la pelerinaje ca sa va impartasiti de dumnezeire si veti vedea de cata bucurie veti avea parte. E de ajuns un pelerinaj, ca sa nu lipsesti in niciun an de la ele.

Adevaratul pelerinaj nu este cel descris la TV prin expresii “calcat in picioare”, “babe”, “isterie”, “habotnicie”, “miros de mici si fum de tamaie”. Si ca sa intelegeti ca lucrurile stau altfel, voi reda marturia unui pelerin: “Am deprins un fel nou de a vedea, de a gandi, de a da sau nu importanta lucrurilor lumesti, un fel nou de a pretui, de a admira, de a ma plasa pe mine in spatiu”.

Adrian Cocosila

  • Lumea Monahilor: Parintele Iustinian Stoica – mesagerul romanilor aghioriti

P. Iustinian Stoica, primul din stanga

(…) Stricaciunea asta care a venit prin toate canalele de televiziune si mass-media au facut un rau de nedescris poporului nostru, mai ales dupa situatia asta nenorocita pe care au fortat-o comunistii prin indoctrinarea atee si indepartarea oamenilor de Dumnezeu.

A venit acum stricaciunea asta si oamenii, in loc sa scoata la lumina adevarul cel bun si frumusetea vietii crestine, scot in fata toate murdariile, toate lucrurile urate. Aici, la Medias, unde am fost cu sfintele moaste, cand au mers oamenii la inchinare, acolo, atunci, la inceput, s-a produs o mica imbulzeala, cumva, a cazut o femeie pe jos si astia care au venit si au televizat n-au stat sa vada in continuare frumusetea si randuiala si rabdarea si ordinea si evlavia oamenilor. Au filmat chestia aia si au dat-o pe toate canalele.

Pai, asta e pacat strigator la cer! Scoti in evidenta si arati partea urata, partea negativa a unui moment oarecare, nu ceea ce in fond ar trebui sa se vada: cu cata rabdare, cu cata cuviinta, cu cata evlavie, cu cata credinta vin oamenii si stau la rand si se inchina. Este un lucru dureros si as striga de pe varful Carpatilor ca sa auda toti astia care nu ajuta tara, nu ajuta poporul prin ceea ce fac! Distrug ceea ce este mai bun in fiinta neamului nostru. Pacat!

Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute la tot ce e bun, spre folosul nostru si spre slava lui Dumnezeu, Amin.

(Finalul unui interviu mai lung cu parintele Iustinian de la Prodromu)

  • Mitropolia Moldovei si Bucovinei:

Moastele Sfantului Policarp vor fi aduse la Iasi

Anul acesta, pelerinii care vor veni sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva se vor putea inchina si la moastele Sfantului Policarp, Episcopul Smirnei, care vor fi aduse de la Manastirea Ambelakiotissa din Grecia de catre Inaltpreasfintitul Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos si Aghios Vlasios.

Cinstitele moaste ale Sfantului Policarp au fost aduse din Smirna de Arsenie si Samuil, monahi ai Manastirii Ambelakiotissa, in 1474 sau 1475, la 20 de ani de la infiintarea manastirii (1455). Monahii se aflau intr-o calatorie in Macedonia, Tracia si Asia Mica avand binecuvantarea Mitropolitului de Nafpaktos sa adune bani pentru manastirea Ambelakiotissa. In Smirna au cumparat moastele cu 100 de grosi care au ramas in patrimoniul manastirii. Ele sunt un nepretuit tezaur atat pentru manastire, cat si pentru intregul Nafpaktos. Mana dreapta a Sfantului Policarp se pastreaza intr-un suport lucrat in aur si argint. Pe ferecatura este gravata scena Buneivestiri a Nascatoarei de Dumnezeu si cuvantul Arhanghelului: „Duhul Sfant Se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri”. Pe cealalta latura exista o inscriptie din 1 mai 1792: „Aceasta mana a Sfantului sfintit Mucenic Policarp, relicva a Manastirii Ambelakiotissa din Kozitsa. S-a argintat pe cheltuiala Preacuviosului ieromonah Grigorie Plataniotos si prin lucrarea aurarului Panaghiotis Damianopoulos din Kozitsa”.

Moastele sunt asezate intr-o racla de argint pe care se afla urmatoarea inscriptie cu data de 1 noiembrie 1792: „Ofranda catre Sfantul Policarp din partea preacuviosului ieromonah Grigorie si a confratilor sai, Arsenie, Neofit si Anania de la Manastirea Kozitsa a Adormirii Maicii Domnului, Ambelokiotissa. Lucrare a lui Damian din Kozitsa”. Laturile raclei au fost inscriptionate de un artist remarcabil cu 36 de reprezentari ale vietii lui Hristos, a Maicii Domnului si cu chipuri ale sfintilor. Este o impresionanta opera de arta. In Duminica Mironositelor (Duminica a treia dupa Sfintele Pasti), cinstita mana a Sfantului Policarp se aduce in Nafpaktos pentru inchinarea credinciosilor. Egumenul Manastirii Ambelakiotissa preda moastele Sfantului Policarp in mainile Mitropolitului si acesta purtandu-le cu evlavie si urmat de toti inainteaza si intra in catedrala mitropolitana a Sfantului Dimitrie. Dupa vecernia, paraclisul si predica despre viata si ofranda sfantului, urmeaza procesiunea cu sfintele moaste pe strazile orasului.

Sfantul Policarp al Smirnei

Sfantul Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei (in prezent orasul Izmir, Turcia), s-a nascut in jurul anului 69 si a murit in 156. Parintii lui, Pancratie si Teodora, au fost la randul lor ucisi de autoritatile romane, mai exact de prefectul roman al Efesului, Marcius, din cauza faptului ca erau crestini. A fost crescut de o vaduva crestina, Calisto. Inca de mic a aratat o atat de mare dragoste pentru Hristos incat refuza sa participe la jocurile celorlalti copii, petrecandu-si timpul cu citirea Epistolelor Sfintilor Apostoli si cu rugaciunea. Virtutea milosteniei l-a caracterizat de mic. Atat de mult iubea sa faca milostenie – odata a golit hambarele casei dand toate bunurile saracilor si celor in nevoie – incat oamenii i-au schimbat numele primit la nastere, Pancratie (in cinstea tatalui ucis pentru Hristos) in Policarp care inseamna „cel bogat in rod”.

Cand sfantul a ajuns la varsta de 20 de ani a auzit ca Sfantul Ioan Teologul, unul din cei Doisprezece Apostoli, propovaduia Evanghelia in alte parti ale Asiei. Avand mare dorinta sa-l vada, a cerut voie si binecuvintare de la maica sa adoptiva si s-a alaturat Sfantului Apostol Ioan. Dintre ucenicii acestuia faceau parte si Ignatie al Antiohiei (numit de Traditia Bisericii si Teoforul) si fericitul Vucol. Impreuna cu dansii a urmat si dumnezeiescul Policarp, umbland din loc in loc, din tara in tara si multe patimind: suferea de foame, sete, goliciune si multe alte stramtorari, toate pentru propovaduirea cuvantului Evangheliei lui Hristos, ca si un apostol. Petrecand multa vreme in acest fel de nevointe, a venit porunca de la Domitian, imparatul Romei, ca Sfantul Ioan Teologul sa fie surghiunit in ostrovul Patmos, caci se auzise ca el intorcea pe inchinatorii la idoli, la credinta in Hristos. Dorind sa apuce calea surghiunului, a hirotonit pe fericitul Vucol arhiereu al Smirnei si l-a dat pe Sfantul Policarp drept ajutor al sau. Dupa moartea lui Vucol, episcop al Smirnei a fost numit Policarp. Sfantul Policarp a fost foarte iubit de mica sa turma de credinciosi, dar chiar si de multi cetateni pagani care pe de-o parte admirau nobletea purtarii si virtutea exemplara a sfantului, iar pe de alta parte se temeau de puterea sa, caci Policarp primise de la Hristos darul facerii de minuni: prin rugaciunile sale orasul Smirna a fost izbavit de un incendiu, tot datorita lui multi bolnavi au fost tamaduiti si multi pagani idolatri s-au crestinat, primind botezul din mainile sfantului episcop.

A fost arestat in timpul domniei imparatilor asociati Marcus Aurelius si Lucius Verus. Sfantul Policarp ar fi putut sa scape de persecutia autoritatilor romane impotriva crestinilor dar a ales sa moara pentru a fi mai repede alaturi de Hristos. Cand soldatii au sosit pentru a-l duce la inchisoare si apoi la judecata, Sfantul Policarp i-a asezat la masa si le-a cerut sa-i acorde o ora ragaz, timp in care el s-a rugat la Dumnezeu. In rugaciune a avut un vis profetic in care si-a vazut chipul in care va muri. La ancheta a refuzat sa jure pe destinul imparatului, sa aduca daruri de tamaie idolilor si sa-L insulte pe Hristos, motiv pentru care s-a dispus arderea sa pe rug. In timpul executarii pedepsei s-a produs o minune care i-a infricosat pe multi: focul rugului nu a ars trupul sfantului ci, dimpotriva, il apara ca o pavaza. Vazand ca sfantul nu poate fi ucis astfel, magistratul roman a ordonat sa fie injunghiat cu un pumnal. In acest chip si-a dat sufletul blandul Policarp, Episcopul Smirnei. Dupa aceasta, iudeii au rugat pe judecator ca sa nu dea crestinilor trupul lui Policarp, pentru ca, ziceau ei, il vor avea pe dansul ca dumnezeu, ca si pe Cel Rastignit. Sutasul, din porunca judecatorului, a ars trupul lui Policarp. Credinciosii din Smirna insa, adunand oasele lui cele mai curate decat aurul si mai scumpe decat pietrele cele de pret le-au dus la un loc cinstit. Biserica Ortodoxa il cinsteste pe Sfantul Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei in fiecare an la data de 23 februarie.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Iasilor

Capul Sfantului Apostol Andrei

Capul Sfantului Apostol Andrei reprezinta una dintre cele mai de pret Sfinte Moaste ale Bisericii Ortodoxe. Fruntea sfantului se pastreaza, cu mare evlavie, in Schitul Sfantul Apostol Andrei, din Sfantul Munte Athos, iar restul capului se afla pastrat, in mare cinste, in Catedrala Sfantul Andrei, insula greceasca Patras. Sfantul Andrei este praznuit de doua ori in an: 30 noiembrie (martiriul) si 26 septembrie (mutarea cinstitelor moaste).

Capul Sfantului Andrei, pastrat in insula Patras, a fost adus pentru intaia oara in tara noastra in anul 1996, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, cu prilejul praznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din Bucuresti (24-28 octombrie 2011), cinstele Moaste ale Sfantul Apostol Andrei vor fi aduse iarasi in rara, ele urmand a fi asezate langa racla cu Moastele Sfantului Cuvios Dimitrie, spre marea bucurie a tuturor celor dreptcredinciosi.

[…]

Moastele Sfantului Apostol Andrei

In anul 357, fiul Sfantului Constantin cel Mare, anume imparatul Constantiu al II-lea, hotaraste aducerea in Constantinopol a moastelor Sfantului Apostol Andrei, aflate pana atunci in orasul Patras. Astfel, in ziua de 3 mai 357, unul dintre generalii imperiali, anume Sfantul Artemie, va aduce in capitala imperiala cinstitul trup apostolesc, care va fi asezat in Biserica Sfintii Apostoli, alaturi de trupurile altor Sfinti Apostoli. Trupul sfantului ramane intreg pana candva in jurul anului 850, cand imparatul bizantin Vasile I Macedoneanul trimite crestinilor din localitatea Patras, unde sfantul a mucenicit, cinstitul sau Cap.

Catedrala Sfantul Andrei din Patras - Moastele

In data de 8 mai 1208, in urma Cruciadei a Patra, trupul Sfantului Andrei a fost furat din Constantinopol si dus in localitatea italiana Amalfi, nu departe de Napoli. Cel care a luat cinstitele Moaste din capitala imperiala si le-a dus in Italia a fost cardinalul Petru de Capua, un locuitor nativ al orasului Amalfi. Trupul Sfantului Andrei se afla si astazi intr-o cripta a catedralei din Amalfi.

In anul 1460, otomanii vor cuceri Peloponezul. Drept urmare, in ziua de 11 aprilie 1462, guvernatorul orasului Patras, anume Toma Paleologul, ultimul conducator al Moreei si frate al ultimului imparat bizantin, Constantin XI Paleologul, va plecat din oras, refugiindu-se in Roma. Dorind a pazi nevatamate nepretuitele odoare, dreptcredinciosul gevernator va lua cu sine si Capul Sfantului Andrei, pe care il va inmana latinilor(…).

 

Capul Sfantului va ramane in catedrala din Roma pana in anul 1964, cand acesta va fi inapoiat crestinilor din localitatea Patras. Astfel, in data de 26 septembrie 1964, papa Paul al VI-lea a hotarat ca Moastele Sfantului Andrei, sa fie trimise in biserica unde sfantul L-a cinstit pe Dumnezeu cu moarte martirica. Episcopul orasului, inconjurat de un sobor de douazeci de arhiepiscopi, nenumarati clerici si credinciosi, a asezat Capul Sfantului Andrei in mareata catedrala a orasului Patras, inchinata sfantului ocrotitor.

Capul Sfantului Apostol Andrei - Catedrala din Patras

Orasul Patras este al treilea oras ca marime din Grecia si este capitala regiunii Ahaia, ce se afla in nordul peninsulei Peloponez, la 215 de kilometri vest de Atena. Biserica Sfantul Andrei din Patras a fost intemeiata in anul 1908, de catre regele George I, fiind sfintita in anul 1974, de catre mitropolitul orasului, episcopul Nicodim. Biserica Sfantul Andrei din Patras, este una dintre cele mai mari biserici din Balcani, in interiorul ei putand incapea mai bine de 5.500 de credinciosi.

Fruntea Sfantului Apostol Andrei – Schitul din Muntele Athos

Schitul Sfantul Andrei este cel mai mare schit din Sfantul Munte Athos, pentru dimensiunile sale el fiind numit de catre turci si “Serai”, adica “Palat”. Marele schit rusesc athonit, aflat foarte aproape de Careia, capitala administrativa a Muntelui, depinde astazi de Manastirea Vatoped. In biserica centrala a schitului, avand dimensiuni impresionante, se pastreaza pana astazi, cu mare evlavie, o parte din Capul Sfantului Andrei, si anume, cinstita sa Frunte.

Fruntea Sfantului Apostol Andrei - Schitul din Muntele Athos

Capul Sfantului Andrei, in Romania

Capul Sfantului Andrei, pastrat in insula Patras, a fost adus pentru intaia oara in tara noastra in anul 1996, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, cu prilejul praznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din Bucuresti (24-28 octombrie 2011), cinstele Moaste ale Sfantul Apostol Andrei vor fi aduse iarasi in rara, ele urmand a fi asezate langa racla cu Moastele Sfantului Cuvios Dimitrie, spre marea bucurie a tuturor celor dreptcredinciosi.

Moastele Sfantului Andrei, insotite de Mitropolitul Hrisostom de Patras, vor fi aduse la Catedrala din Bucuresti in dimineata zilei de 24 octombrie, unde vor ramane pana in dimineata zilei de 28 octombrie, cand acestea vor fi duse la Catedrala Mitropolitana din Sibiu, in cinstea canonizarii Sfantului Ierarh Andrei Saguna. In mijlocul credinciosilor sibieni, cinstitele Moaste vor ramane pana in seara zilei de 29 octombrie, cand vor porni spre Catedrala Arhiepiscopala din Alba Iulia. In seara zilei de 31 octombrie, Moastele Sfantului Andrei vor fi aduse iarasi in Bucuresti, pentru ca in dimineata zilei urmatoare ele sa porneasca spre Catedrala din Patras, Grecia.

Rugaciune catre Sfantul Apostol Andrei

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua cu nesocotinta in chip nenumarat le savarsim.

Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugaciunile Apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui, Doamne, intareste-ne pe noi cu darul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor. Amin.

Teodor Danalache


Categorii

1. DIVERSE, IPS Hierotheos Vlachos, Pagini Ortodoxe, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Sfintele Moaste care vor fi aduse luna aceasta in Romania: mana dreapta a Sf. Policarp si Capul Sf. Ap. Andrei. DE CE MASS-MEDIA BATJOCORESTE SISTEMATIC INCHINAREA LA SFINTELE MOASTE?

  1. Se poate urmari LIVE Conferinta cu Hierotheos Vlachos de pe 14.10.2011 ora 19.

    Linkul este acesta:

    Nu trebuie sa introduceti nici un ID sau Parola.
    Doar la Enter Guest Name scrieti un nume (merge oricare)

    http://1032948.livebroadcast.talkfusionlive.com/golive/m/G8JFUkaoClBAEZD

  2. Cu putin timp in urma, ziarele scoteau la iveala (pentru cei ce nu stiau sau mai sperau in buna-credinta a conducatorilor nostri), simpatiile religioase cu care cocheteaza mare parte din guvernul actual – in mare parte neoprotestanti.

    Acum, cred ca daca s-ar afla si simpatiile ziaristior de top ai blasfemiilor proferate la adresa ortodocsilor, a ortodoxiei in genere, nu mare ne-ar fi mirarea sa aflam ca de fapt, ei, jurnalistii de azi, fac ceea ce stiu ei mai bine sa faca: sa zdruncine si farama de speranta care mai apare in inimile oamenilor. O munca pe care o fac cu rabdare ori de cate se iveste ocazia. Nu imi fac iluzii ca vor inceta vreodata, caci spus a fost:
    “Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.”

  3. Ma tem, sa-mi iertati termenul, ca lumea ‘nu ne uraste’ ci pur si simplu ne dispretuieste si isi bate joc de noi.Si de credinta,cata mai este, din noi. Ca e slabanogita, uneori aiurita si amestecata cu tot felul de superstitii si incultura.

  4. ‘Sfantul Policarp i-a asezat la masa si le-a cerut sa-i acorde o ora ragaz, timp in care el s-a rugat la Dumnezeu. ‘

    -as vrea sa spun aici ce am auzit la o predica;

    in acest timp Sf Policarp s-a rugat si pentru toti membrii episcopiei sale si le-a pomenit numele la toti
    (Sf Policarp ii cunostea asa de bine pe cei din episcopia sa incit le stia numele la toti ! Impresionant! )

    Doamne ajuta,
    Traian

  5. Ce treabă are massmedia cu evlavia credincioşilor pentru Sf. Moaşte? Dacă un creştin doreşte să-şi manifeste credinţa lui în acest fel, de ce ar deranja acest lucru?
    Adevărul este că-i arde faptul că Sfinţii sunt cinstiţi astfel de credincioşi. Sfinţii sunt o dovadă vie că Dumnezeu există şi că există o credinţă lucrătoare. Asta îi înfurie pe unii care se trezesc în faţa crudului adevăr al lipsei de rost a existenţei lor fără Dumnezeu.

  6. Pingback: MARELE HRAM AL SFINTEI PARASCHEVA DE LA IASI. Procesiune cu sfintele moaste ale Cuvioasei si cu mana Sfantului Mucenic Policarp, adusa din Grecia de IPS Hierotheos. MARTURII DESPRE MINUNI CONTEMPORANE (video)
  7. Pingback: "FENOMENUL MEDJUGORJE" promovat la emisiunea In premiera de la Antena 3! (VIDEO)
  8. Nu trebuie sa ne tulburam din cauza massmedia
    ei sint bine platiti , istruiti sa batjocoresca credinta noastra ortodoxa
    siti bine ce a zis paritele Arsenie Boca: cu mintea strimba si lucrul drept se strimba.
    Ei , tv , massmedia vin la sf Moaste sa denigreze , sa isi bata joc de traditie , de cultura si de pelerini.
    Nu trebuie s a le dam atentie dar trebuie sa luam atidtudine
    cum?
    Foarte simplu. sa nu mai platim abonament la Tv
    sa nu ne uitam la tv , cu alte cuvinte sa nu ii bagam in sema
    si atunci nu vor mai avea telespectatori.
    vor crapa de foame si le va veni mintea la cap si vor incepe sa
    respecte poporul , pelerini si sfintele moaste si tot ce este sacru
    Intr-o tara din occident lumea considera televizorul cub de gunoi
    si nu se uita la el
    isi petrec timpul
    pe strada , in parc su facind sport
    iar la noi programe peste programe mai e si OTV care face vraji in fata micului ecran , fac programe de razboi psihologic
    daca nu s ar mai uita nimeni la ei ce ar face Dan Diaconescu, mai vrea sa fie si presedinte….

    Sfintele Moaste sa ii lumineze pe toti nemernici iar noi sa nu satm cu bratele incrucisate: ATITUDINE URGENTA
    Maria

  9. Pingback: MASS-MEDIA SI INCHINAREA LA MOASTE: despre reaua-credinta, bascalia si derizoriul "comanditarilor" agendei publice
  10. Pingback: INVIEREA FIICEI LUI IAIR. Predica marturisitoare a PS Sebastian despre luarea in ras a credinciosilor "medievali" care se inchina la moastele sfintilor
  11. Pingback: BRAUL MAICII DOMNULUI in RUSIA: CULTUL MOASTELOR SFINTE la rusi si cum reflecta mass-media lor fenomenul
  12. Pingback: SFANTUL MUCENIC POLICARP, episcopul Smirnei, marele barbat apostolic botezat de Sfantul Apostol Ioan. TROPARUL (video) -
  13. Pingback: PELERINAJUL DE LA IASI LA SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA fata cu ”reactiunea” MASS-MEDIA - Recomandari
  14. Pingback: Cuvantul IPS TEOFAN pentru PELERINII CUVIOASEI PARASCHEVA: Romania crestina “se incapataneaza” sa reziste in ciuda revarsarii cascadelor de paganatate [VIDEO]/ Programul complet al HRAMULUI CUVIOASEI PARASCHEVA - Recomandari
  15. Pingback: LA RAND LA CUVIOASA PARASCHEVA - Recomandari
  16. Pingback: PATIMILE CALUGARILOR ROMANI DE PE MUNTELE ATHOS [film documentar] - Recomandari
  17. Pingback: TRUSTUL ANTENELOR, IN CAMPANIE DESANTATA IMPOTRIVA BOR SI A PRACTICIILOR RELIGIOASE ORTODOXE | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: DE CE MEDIA FOLOSESTE CONSTANT UN LIMBAJ DEGRADANT DESPRE SUTELE DE MII DE INCHINATORI LA SFINTELE MOASTE? Sarbatoarea Cuvioasei Parascheva si fluxul de pelerini de la Iasi starnesc valuri de anticrestinism ignorant si agresiv la adresa “PUPATORILOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare