update/ ESCALADARI PRIMEJDIOASE: Trump anunta decizii “majore”, Rusia avertizeaza asupra unor “CONSECINTE GRAVE”/ SITUATIE DE CRIZA IN SIRIA, DUPA UN POSIBIL ATAC CHIMIC. Trump ameninta explicit pe Assad, Putin si Iranul, desi nu este identificata sursa atacului/ Aviatia israeliana a bombardat un aeroport militar din Homs/ RUSIA reactioneaza dur

9-04-2018 6 minute Sublinieri

UPDATE

 • Hotnews:

VIDEO Donald Trump promite decizii majore în următoarele “24/48 de ore” în urma presupusului atac chimic din Siria

Preşedintele american Donald Trump a denunţat luni “un atac odios contra unor oameni nevinovaţi” şi a promis să ia decizii în următoarele “24/48 de ore” după presupusul atac chimic în oraşul sirian Douma, relatează News.ro citând AFP.

“Este atroce, oribil”, a declarat Trump într-o reuniune a membrilor Guvernului său, la Casa Albă.

“Acest lucru nu poate fi tolerat”, a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a promis “decizii majore” în zilele următoare.

Îndemnuri tot mai puternice la o acţiune internaţională după presupusul atac chimic din Siria / Jim Mattis: “Eu nu exclud nimic la ora actuală”

Un presupus atac chimic contra oraşului rebel Douma, în Siria, imputat regimului lui Bashar al-Assad, a determinat luni noi îndemnuri la o acţiune internaţională, iar Statele Unite au avertizat că nu exclud nicio opţiune, cu câteva ore înaintea unei reuniuni la ONU, relatează News.ro citând AFP.

În acest context de tensiuni puternice, spectrul unei riposte militare a fost readus la viaţă în urma unor tiruri de rachetă, luni, contra unei baze militare a regimului sirian – cunoscută sub numele T-4, în centrul Siriei -, însă puterea de la Damasc şi aliatul său rus au acuzat Israelul.

“Primul lucru pe care-l avem de examinat este de ce se utilizează în continuare armament chimic, având în vedere că Rusia s-a prezentat ca garanta desfiinţării tuturor armelor chimice”, a subliniat secretarul american al Apărării Jim Mattis.

“Eu nu exclud nimic la ora actuală”, a adăugat el, răspunzând unei întrebări cu privire la o posibilă operaţiune contra regimului lui Bashar al-Assad.

Parisul şi Washingtonul au ameninţat duminică regimul sirian cu un “răspuns puternic”, după ce au confirmat “utilizarea unor arme chimice” sâmbătă în oraşul Douma, în apropiere de Damasc, însă au dezminţit că se află la originea atacurilor aeriene contra bazei T-4.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat regimul lui al-Assad şi pe aliaţii săi că ar putea să “plătească un preţ greu”, catalogându-l pe al-Assad drept un “animal”.

Însă Moscova a avertizat că este “necesar să se elucideze în mod foarte minuţios ceea ce s-a întâmplat la Duma. Fără informaţii, să se tragă concluzii ar fi periculos”.

“Auzim anunţuri destul de ameninţătoare şi nu putem decât să sperăm (…) că ţări terţe nu vor permite să se producă acţiuni care ar putea să destabilizeze situaţia în Siria, care este deja destul de fragilă”, a declarat Kremlinul. […]

Rusia averizează că vor fi ”consecințe grave” in cazul in care Occidentul va bombarda Siria

Rusia a avertizat luni ca ar putea existat ”consecinte grave” daca tarile oocidentale vor alege sa efectueze raiduri aeriene in Siria si sa bombambardeze trupele guvernamentale ca urmare a ”presupusului atac cu arme chimice”, potrivit AFP.

Este greșit și periculos să se tragă orice concluzie în privința atacului chimic din Siria fără informații confirmate, în condițiile în care nu se desfășoară nicio investigație, a afirmat luni Kremlinul.

În weekend ar fi avut loc atacuri chimice ce au ucis cel puțin 60 de oameni și au rănit alte peste 1.000 în Ghouta, controlată de rebeli, a spus o organizație medicală siriano-americană.

Oficiali ruși au spus că rebelii sirieni pun la cale ”provocări” prin folosirea de arme chimice. Rusia a afirmat duminică că regimul sirian nu a folosit arme chimice în timpul raidurilor sale asupra rebelilor din Douma, Ghouta de Est, contrar suspiciunilor Statelor Unite. 

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au reunit de urgenta luni pentru a discuta presupusul atac chimic de sâmbătă în Duma, Siria, care a ucis zeci de oameni, potrivit AFP.

Reuniunea a fost convocată de nouă membri ai Consiliului de Securitate, condus de Statele Unite, Franța și Regatul Unit. Rusia a respins acuzatiile care i s-au adus ca ar fi participat la atac si a condamnat atacul chimic.

Cel puţin 70 de persoane au murit, duminică, în urma unui presupus atac cu arme chimice în oraşul sirian Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est, relatează BBC News şi Reuters. La scurt timp, regimul sirian şi Ministerul rus al Apărării au respins informaţiile privind un presupus atac cu arme chimice. Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a ezitat, însă, să reacţioneze, ameninţând deschis: „Un mare preţ va fi plătit!”, a scris acesta pe Twitter.

UPDATE 17:08: Preşedintele american Donald Trump a condamnat, duminică, presupusul atac chimic din oraşul sirian Douma şi a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin şi regimul iranian poartă o responsabilitate pentru uciderea unor civili nevinovaţi, întrucât susţin regimul Bashar al-Assad, relatează BBC News.

„Multe victime, inclusiv femei şi copii, în urma unui atac chimic necugetate în Siria. Zona în care se petrec atrocităţile a fost închisă şi înconjurată de armata siriană, astfel că este complet inaccesibilă pentru lumea exterioară. Preşedintele Putin, Rusia şi Iranul sunt responsabile pentru sprijinirea animalului Assad. Un mare preţ va fi plătit. Deschideţi imediat zona pentru accesul asistenţei medicale şi pentru verificări! Un alt dezastru umanitar comis fără niciun motiv. Bolnav! Dacă preşedintele Obama ar fi depăşit aşa-zisa linie roşie declarată, dezastrul sirian s-ar fi încheiat cu mult timp în urmă! Animalul Assad ar fi fost istorie!”, a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

UPDATE 15:43: O serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici susţin că minimum 70 de persoane au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome precum convulsii şi salivă abundentă (spume la gură), specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor.

Presa de stat de la Damasc a anunţat că forţele guvernamentale nu au efectuat atacuri chimice, iar informaţiile prezentate în presa occidentală sunt “invenţii” generate de faptul că rebelii au pierdut majoritatea teritoriilor ocupate.

“Teroriştii Jaish al-Islam sunt în pragul colapsului şi apelează la media pentru a inventa atacuri chimice, în încercarea evidentă şi nereuşită de a împiedica avansarea armatei siriene”, a transmis agenţia de ştiri SANA, citând un oficial guvernamental.

Anterior, presa siriană anunţase că gruparea insurgentă Jaish al-Islam şi regimul Assad au ajuns la un acord pentru încetarea focului şi reluarea dialogului pentru eliberarea oraşului Douma, ultima redută a rebelilor din Ghuta de Est.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că nu poate confirma dacă au fost folosite arme chimice în oraşul Douma, adăugând că au fost efectuate bombardamente puternice în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Generalul Iuri Evtuşenko, şeful Centrului rus pentru reconcilierea părţilor aflate în conflict în Siria, a respins acuzaţiile privind folosirea armelor chimice.

“Respingem categoric aceste informaţii şi confirmăm disponibilitatea de a trimite, după ce oraşul Douma va fi eliberat de militanţi, specialişti ruşi în domeniul radiaţiei, precum şi a protecţiei chimice şi biologice, să colecteze date pentru a confirma că aceste rapoarte sunt fabricate”, a spus Evtuşenko.

Ministerul rus al Apărării aminteşte că a avertizat în repetate rânduri despre posibile provocări privind utilizarea armelor chimice în Siria. Rusia susţine că acuzarea forţelor guvernamentale siriene de către SUA are ca scop justificarea unei eventuale intervenţii militare în Siria.

“Farsa privind atacuri cu clor sau alte substanţe otrăvitoare comise de forţele guvernamentale siriene continuă să apară. O nouă farsă este presupusul atac chimic din Douma. În acelaşi timp, au fost făcute referiri la ONG-ul <Căştile Albe>, care a fost prins în mod repetat în timp ce acţiona alături de terorişti, precum şi la alte aşa-zise organizaţii umanitare cu sediul în Marea Britanie şi Statele Unite. Este necesar să avertizăm încă o dată că o intervenţie militară în Siria, pe fondul unor pretexte fabricate şi în zonele unde militarii ruşi sunt dislocaţi la cererea guvernului legitim, este absolut inacceptabilă şi ar putea avea consecinţe foarte grave, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Organizaţia pentru ajutor umanitar Căştile Albe a prezentat imagini cu mai multe victime ale atacului şi a precizat că numărul deceselor ar putea să crească.

“Şaptezeci de persoane au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptomele sufocării”, a spus Raed al-Saleh, directorul organizaţiei.

Uniunea Organizaţiilor de Asistenţă Medicală, o structură caritabilă cu sediul în SUA şi care lucrează cu spitalele siriene, a confirmat că sunt cel puţin 70 de persoane decedate. Medicii au precizat că au tratat localnici cu simptome precum convulsii şi salivă abundentă (spume la gură), specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor.

Potrivit unor surse de la faţa locului, ar fi fost folosit un dispozitiv de tip bombă-butoi cu gaz sarin, care a fost aruncat dintr-un elicopter.

Departamentul de Stat al SUA a catalogat drept terifiante aceste informaţii şi a cerut tragerea la răspundere a regimului condus de către Bashar al-Assad.

“Urmărim îndeaproape informaţiile îngrijorătoare privind un alt presupus atac cu arme chimice, de data aceasta care a vizat un spital din Douma, Siria. Rapoartele din partea mai multor contacte şi a personalului medical de la faţa locului indică un număr mare de victime, inclusiv în rândul familiilor care se ascund în adăposturi. Aceste informaţii, dacă sunt confirmate, sunt îngrozitoare şi necesită un răspuns imediat al comunităţii internaţionale. Regimul Assad şi susţinătorii acestuia trebuie să fie traşi la răspundere şi trebuie prevenite noi atacuri. Rusia, cu sprijinul neclintit pentru regim, poartă răspunderea pentru aceste atacuri brutale, care vizează nenumăraţi civili prin sufocarea celor mai vulnerabile comunităţi din Siria cu arme chimice. Prin protejarea Siriei, Rusia şi-a încălcat angajamentele faţă de Naţiunile Unite ca garant. A încălcat Convenţia privind Armele Chimice şi Rezoluţia 2118 a Consiliului de Securitate al ONU. Protejarea regimului Assad de către Rusia şi incapacitatea de a opri folosirea armelor chimice în Siria pun sub semnul întrebării angajamentul Rusiei de a soluţiona criza globală şi priorităţile pentru neproliferare. Statele Unite cer Rusiei să înceteze imediat acest sprijin şi să colaboreze cu comunitatea internaţională pentru a preveni alte atacuri chimice barbare”, a transmis Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

 • Hotnews:

UPDATE Siria: Bombardament cu rachete asupra unui aeroport militar din Homs ce a ucis cel puțin 14 oameni, în principal iranieni / Rusia și presa siriană spun că atacurile au fost desfășurate de avioane israeliene din spațiul aerian libanez

Televiziunea de stat din Siria a raportat că o bază aeriană militară din oraşul Homs a fost lovită de mai multe rachete, ucigând cel puțin 14 oameni, cei mai mulți iranieni sau membri ai unor grupări sprijinite de Teheran. Inițial s-a crezut că loviturile au fost desfășurate de Statele unite, însă americanii au negat orice implicare. Ulterior, armata rusă și presa de stat siriană au spus că bombardierele au fost efectuate, din spațiul aerian libanez, de avioane F-15 israeliene.

Ministerul rus al apărării a spus că apărarea anti-aeriană siriană a oprit cinci din cele opt rachete trase.

Exploziile au fost auzite pe aeroportul militar T-4 din orașul Homs, care se află în apropiere de orașul antic Palmyra din centrul Siriei. O sursă militară siriană a declarat inițial că au fost doborâte opt rachete care vizau baza aeriană.

Potrivit postului de radio de stat, mai multe persoane au decedat și altele sunt rănite.

SUA au declarat că nu conduc niciun atac aerian în Siria “în acest moment”, negând orice implicare în incident. Purtătorul de cuvânt al Israelului a refuzat să comenteze. […]

Este greșit și periculos să se tragă orice concluzie în privința atacului chimic din Siria, spune Kremlinul

Este greșit și periculos să se tragă orice concluzie în privința atacului chimic din Siria fără informații confirmate, în condițiile în care nu se desfășoară nicio investigație, a afirmat luni Kremlinul.

În weekend ar fi avut loc atacuri chimice ce au ucis cel puțin 60 de oameni și au rănit alte peste 1.000 în Ghouta, controlată de rebeli, a spus o organizație medicală siriano-americană.

Oficiali ruși au spus că rebelii sirieni pun la cale ”provocări” prin folosirea de arme chimice.

Rusia a afirmat duminică că regimul sirian nu a folosit arme chimice în timpul raidurilor sale asupra rebelilor din Douma, Ghouta de Est, contrar suspiciunilor Statelor Unite.

Preşedintele american Donald Trump a scris duminică, pe contul său Twitter, că preşedintele sirian Bashar al-Assad va avea un “preţ mare de plătit” pentru un atac cu arme chimice asupra civililor. 

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni luni după ce Rusia şi SUA au cerut o întrevedere a celor 15 membri, pe fondul “ameninţărilor internaţionale pentru pace şi securitate”.
Papa Francisc a condamnat, duminică, atacul chimic din Siria, catalogând-l drept o folosire nejustificabilă a ”instrumentelor de exterminare”. ”Nu există așa ceva ca un război bun și un război rău. Nimic, dar nimic, poate justifica folosirea unor astfel de instrumente de exterminare asupra unor oameni și popoare fără apărare”, a spus papa la sfârșitul unei slujbe în Piața Sfântului Petru.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “update/ ESCALADARI PRIMEJDIOASE: Trump anunta decizii “majore”, Rusia avertizeaza asupra unor “CONSECINTE GRAVE”/ SITUATIE DE CRIZA IN SIRIA, DUPA UN POSIBIL ATAC CHIMIC. Trump ameninta explicit pe Assad, Putin si Iranul, desi nu este identificata sursa atacului/ Aviatia israeliana a bombardat un aeroport militar din Homs/ RUSIA reactioneaza dur

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Pingback: LA DUMA NU A FOST NICIUN ATAC CHIMIC! Comentarii si analize pe marginea inscenarii grotesti pe baza careia a fost atacata SIRIA
 2. România, prima ţară din Europa care-şi mută ambasada din Israel la Ierusalim. Anunţul a fost făcut de Dragnea
  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romania-prima-tara-din-europa-care-si-muta-ambasada-din-israel-la-ierusalim-anuntul-a-fost-facut-de-dragnea.html

  Fost ministru MAE atacă decizia Guvernului de mutare a ambasadei la Ierusalim: ‘Ne-am făcut de râs. Preşedintelui i s-au încălcat atribuţiunile constituţionale’
  https://www.stiripesurse.ro/fost-ministru-mae-ataca-decizia-guvernului-de-mutare-a-ambasadei-la-ierusalim-ne-am-facut-de-ras-presedintelui-i-s-au-incalcat-atributiunile-constitutionale_1261006.html

  Tema mutării ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim a generat o nouă situaţie extrem de tensionată în Preşedinţie şi Guvern. Preşedintele a sunat-o de mai multe ori pe Viorica Dăncilă, în această dimineaţă, însă premierul nu a răspuns.
  https://www.stiripesurse.ro/tensiune-maxima-intre-presedintie-si-guvern-dancila-nu-ii-raspunde-la-telefon-lui-iohannis-surse_1261013.html

 3. Dragnea a ales partea nebuna a istoriei
  Haaretz: Romania sfideaza UE si vrea sa-si mute ambasada la Ierusalim
  Aceasta propunere in vederea mutarii ambasadei romane are loc in urma unei vizite a adjunctei ministrului de Externe Tzipi Hotovely (Likud) saptamana trecuta in capitala romana, unde s-a intalnit cu seful diplomatiei romane Teodor Melescanu.
  “Este timpul sa alegeti sa va aflati de partea buna a istoriei si sa fiti una dintre tarile pioniere care-si muta ambasada in capitala noastra Ierusalim”, i-a spus ea.
  http://www.ziare.com/international/israel/haaretz-romania-sfideaza-ue-si-vrea-sa-si-mute-ambasada-la-ierusalim-1510531

 4. Basescu: “Ambasada României mutată de la Tel Aviv la Ierusalim ?
  Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consisterntă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe.”
  https://www.stiripesurse.ro/basescu-tuna-si-fulgera-pe-tema-mutarii-ambasadei-la-ierusalim-un-neispravit-din-teleorman-a-facut-praf-si-pulbere-60-de-ani-de-diplomatie_1261039.html

  Premierul palestinian, Rami Hamdallah, a cerut joi României să nu-şi mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, estimând că o asemenea măsură ar reprezenta o încălcare a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU şi de asemenea ar dăuna şanselor de pace şi de creare a unui stat palestinian în cadrul frontierelor din anul 1967 cu capitala la Ierusalim
  https://www.stiripesurse.ro/escaladare-conflict-premierul-palestinian-avertizeaza-romania-incalca-dreptul-interna-ional-i-rez_1261036.html

 5. Daca mi se permite o parere scandaloasa… Atat timp cat statul Romania recunoaste statul Israel, atunci eu ma gandesc ca e firesc sa-i recunoasca si presedintele si guvernul si capitala si politia si scoala si tot ce tine de statul Israel recunoscut. Deci, ori – ori, nu vad nici un motiv sa ne balacim intre doua ape.

 6. @Titus L
  Atât israelienii, cât și palestinienii revendică Ierusalimul drept capitală a statelor lor, iar 136 din cele 193 de țări membre ale Națiunilor Unite au recunoscut un stat palestinian cu capitala la Ierusalim

  Statutul juridic al orașului, conform dreptului internațional, nu a fost niciodată clarificat. Dacă ar fi acceptate deciziile comunității internaționale, atunci Ierusalimul ar trebui să se afle sub administrarea ONU. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a hotărât în acest sens în 1947.
  Rezoluția 181 a ONU prevedea divizarea Palestinei într-un stat arab și unul israelian. Ierusalimul nu ar fi aparținut niciunei tabere, ci ar fi fost demilitarizat și trecut sub control internațional. După zece ani, locuitorii metropolei ar fi urmat să decidă prin referendum statutul orașului.
  După anunțarea deciziei ONU, violențele din Palestina au luat amploare, de ambele tabere. După declarația de independență a Israelului din 14 mai 1948, armatele Iordaniei, Egiptului, Siriei, Irakului și Libanului au atacat statul nou înființat. În urma acestui război, Ierusalimul a fost împărțit în două: o parte de est, controlată de Iordania, respectiv una de vest, controlată de Israel.
  În Războiul de șase zile din 1967, Israelul a cucerit partea de est a Ierusalimului. De atunci, acolo este valabilă exclusiv legislația israeliană. În 1980, Parlamentul israelian, Knessetul, a declarat întregul Ierusalim drept capitală indivizabilă a Israelului. Consiliul de Securitate al ONU a declarat nulă anexarea de către Israel a Ierusalimului de Est, prin rezoluția 478, act care a fost reconfirmat între timp de mai multe ori.
  Organizația pentru Eliberarea Palestinei, PLO, a anunțat în 1988 crearea statului Palestina, cu capitala la Ierusalim. Iordania renunțase anterior la pretențiile sale asupra Ierusalimului de Est și a altor teritorii palestiniene.
  136 din cele 193 de țări membre ale Națiunilor Unite au recunoscut un stat palestinian cu capitala la Ierusalim.
  Faptul că SUA adoptă acum integral poziția Israelului nu schimbă cu nimic situația juridică actuală.
  http://www.dw.com/ro/cui-%C3%AEi-apar%C8%9Bine-ora%C8%99ul-sf%C3%A2nt-%C8%99ase-%C3%AEntreb%C4%83ri-despre-statutul-ierusalimului/a-41678762

 7. Rusia doteaza Siria cu rachete S-300, facand foarte riscant un nou atac aerian asupra Siriei.
  Potrivit agenţiei dpa, livrarea de sisteme S-300 va provoca în mod cert iritarea Israelului.
  Armata siriană dispune deja de sisteme de generaţie mai veche S-200, în timp ce Rusia a desfăşurat sisteme S-400 la baza aeriană pe care o deţine pe coasta de nord-vest a Siriei.
  https://www.stiripesurse.ro/rusia-baga-spaima-in-americani-i-occidentali-arma-teribila-pe-care-o-livreaza-siriei_1261064.html

  Mai multe nave cargo ruseşti au intrat în portul sirian din Tartus
  Conţinutul navelor este descărcat în secret, sub un ecran de fum. În plus, în zona portului este pulverizat un gaz special, destinat să genereze blocaje în sistemele de urmărire ale sateliţilor şi dronelor.
  Ar putea fi sisteme de rachete sol-aer S-300, radarele lor şi platformele mobile pentru transportarea acestora.
  https://www.stiripesurse.ro/se-pregatesc-de-razboi-miscare-de-ultima-ora-a-rusiei-in-siria-au-debarcat-artileria-grea-vid_1261096.html

 8. Dupa ce s-a aflat ca ministrul Apărării, generalul Jim Mattis, l-a impiedicat pe Trump sa escaladeze conflictul din Siria atacand si obiective militare, Lavrov ii multumeste diplomatic si il asigra ca nici armata rusa nu vrea razboi cu SUA.
  “Speaking about risks of a military confrontation, I am 100 percent sure that [both the US and Russian] militaries won’t allow this” Lavrov said.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-20/lavrov-im-100-certain-trump-and-putin-wouldnt-allow-military-confrontation

 9. nimeni: juridic, juridic, dar e de neinteles. Deci in 1980 Israel, stat recunoscut si membru deplin ONU, zice ca Ierusalim este capitala sa si toti dau din cap ca nu. Dar in 1988, Organizatia pentru Eliberarea Palestinei, se declara si ea stat cu capitala la Ierusalim si toata lumea trebuie sa dea din cap ca da. In schimb, ONU trebuie sa administreze Ierusalimul inca din 1947 (de ce?) dar nu a facut-o niciodata (de ce?). Oricum, nu cred ca cineva poate gandi la modul serios ca evreii ar renunta vreodata la Ierusalim… (vezi psalmul 136, de exemplu, dar ce reprezinta Ierusalimul pentru evrei se poate vedea in tot Vechiul Testament). Cred ca daca cineva, vreun stat, doreste sa aiba relatii cu Israel, este absolut obligatoriu sa ia in considerare si capitala Ierusalim, acum sau candva. Juridic, nejuridic, asta e. E ca si Kosovo sarbesc, Crimeea ruseasca, Alsacia franceza si Ardealul romanesc. Pare ca acum a venit si vremea aceea, pentru ca este o vreme pentru toate. Iar dreptul se face dupa cel care se indreptateste.

 10. @Titus L
  doar nu va imaginati ca Dragnea vrea mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim pt ca e constient de implicatiile biblice ale orasul Sfant din perspectiva poporului evreu. La el lucururile sunt mult mai simple si mai mercantile: este puternic influentat de lobby-ul evreiesc din Romania si de consilierii sai din Israel.

  In ceea ce priveste situatia Ierusalimului lucrurile sunt extrem de complicate si clar cu ramnificatii eshatologice.
  Pe de o parte ne raprtam la promisiunile facute poporului evreu plecat in exil de Insusi Dumnezeu, care sunt pe cale sa se indeplineasca. Si clar revenirea unei parti din triburile lui Israel in pamantul promis este un semn al sfarsitului de veac. Pe de alta parte exista si planurile dusmanului despre care stim de la Sfintii Parinti ca va fi inscaunat in Ierusalim. Asadar, doua realitati se desfasoara in paralel : planul lui Dumnezeu si planul antihristic si ambele sunt legate de Orasul Sfant.
  Lucrurile pe care le vedem astazi pe scena politica, frumos impachetate in discursuri despre drepturile omului, ascund intelegeri oneroase . Slava Domnului! Acum traim vremurile in care tot ce a fost ascuns va fi dat in vileag si tot ce s-a lucrat in spatele usilor inchise, Dumnezeu va descoperi. Doar sa avem ochi sa vedem si sa intelegem.
  https://edition.cnn.com/2014/06/08/world/europe/pope-abbas-peres/index.html

 11. @ Elena: In legatura cu Liviu Dragnea nu-mi imaginez nimic. Nu am nici cel mai vag indiciu despre ce gandeste el si ce il determina sa faca asta, inclusiv ce justificari poate avea fata de sine sau de ceilalti. Ideea e ca o face, si om politic fiind el, eu nu il pot banui lipsit de orice fel de oportunism, dimpotriva. Dar asta e o banuiala care il are ca obiect pe Liviu Dragnea. Eu ma gandeam, insa, la ce pozitie trebuie sa adoptam cu privire la acest fapt politic, sa ne opunem, sa il aplaudam, sau sa il acceptam ca inevitabil. Eu il accept. Nu ma opun, nu il aplaud, dar nu ma deranjeaza, pur si simplu mi se pare firesc, indiferent de motivatiile personale de conjunctura. Cum spuneai, Slava Domnului. Cum scrie in Scriptura, Amin, Vino doamne Iisuse!

 12. Iran: “Salutăm insistenţa Uniunii Europene de a menţine Statele Unite în acordul nuclear”
  “Însă, dacă acest lucru înseamnă înjosirea Republicii Islamice Iran sau plata unei răscumpărări către preşedintele Trump, europenii fac o greşeală strategică”
  https://www.dcnews.ro/iran-mesaj-catre-ue-in-conflictul-cu-trump_589367.html

  Trump si Macron sunt suparati ca Iranul are o mare prezenta si influenta in Orientul Mijlociu.

  Macron: “What we want to do is to contain Iran and its presence in the region.”
  Trump: “It just seems that no matter where you go, especially in the Middle East, Iran is behind it, wherever there’s trouble. Yemen, Syria, no matter where you have it, Iran is behind it”
  https://www.washingtonpost.com/politics/trump-warns-of-bigger-problems-than-they-ever-had-before-if-iran-ramps-up-nuclear-program/2018/04/24/54a1b0f6-47c7-11e8-8b5a-3b1697adcc2a_story.html?noredirect=on

 13. Macron: Retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iranul riscă să genereze “război”
  http://www.zf.ro/business-international/emmanuel-macron-avertizeaza-retragerea-statelor-unite-din-acordul-nuclear-cu-iranul-risca-sa-genereze-razboi-17195941

  Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, i-a cerut, luni, președintelui Statelor Unite, Donald Trump, să nu renunțe la actualul acord nuclear cu Iranul, afirmând că un astfel de gest ar fi o greșeală în actualul context
  https://www.stiripesurse.ro/marea-britanie-mesaj-ferm-pentru-donald-trump-cea-mai-in-elepta-mi-care-ar-fi-sa-perfec-ionam-restric-iile-nu-sa-le-rupem_1263624.html

  Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a avertizat duminică SUA că vor regreta “mai mult ca oricând” dacă decid să iasă din acordul internaţional privind programul nuclear iranian
  http://evz.ro/sua-iran-regret.html

 14. Donald Trump, a angajat o agenție privată israeliană de spionaj pentru a orchestra o campanie de „operațiuni murdare” contra unor foste oficialități-cheie din administrația Obama, care au jucat un rol determinant în încheierea acordului nuclear cu Iranul, din 2015.
  „Ideea era ca oamenii care lucrează pentru Trump să-i discrediteze pe cei ce s-au dovedit esențiali în încheierea acordului, făcând astfel mai ușoară retragerea din înțelegere”. „Acestea sunt acuzații extraordinare, care ilustrează gradul ridicat de disperare atins de Trump și de premierul israelian Netanyahu” a spus Jack Straw, fost șef al diplomației britanice.
  Trump a caracterizat înțelegerea încheiată de Obama, în 2015, drept „o nebunie plină de lacune” și a anunțat că le oferă timp aliaţilor europeni ai Americii, până pe data 12 mai 2018, pentru ca aceştia să cadă de acord asupra negocierii unui alt tratat, în caz contrar urmând să retragă unilateral SUA din acordul nuclear.
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/trump-a-angajat-o-firma-de-spioni-din-israel-774000.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare