SUA A ATACAT SIRIA, LOVIND CU ZECI DE RACHETE O BAZA AERIANA (Video)/ Reactia lui Putin: AGRESIUNE la adresa unui stat suveran, PREJUDICIU adus relatiilor Rusia-SUA/ TURCIA SALUTA ATACUL AMERICAN

7-04-2017 5 minute Sublinieri

 

 • Digi24: 

LIVE | SUA au atacat Siria în această noapte. 59 de rachete au lovit baza care a lansat atacul chimic de zilele trecute. Este primul atac american îndreptat direct împotriva regimului Assad.

Statele Unite au lansat, joi noapte, rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria,  ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar al-Assad.  Statele Unite au mai lansat lovituri aeriene asupra Siriei, încă din septembrie 2014, în timpul președintelui Barack Obama, dar ca parte a coaliției anti-ISIS și până acum țintiseră numai grupările teroriste, nu și forțele guvernamentale siriene.

ACTUALIZARE 8:45 Guvernatorul provinciei Homs a anunțat că bilanțul atacului este de cinci morți și șapte răniți.

ACTUALIZARE 8:15 Cel puțin patru oameni au murit în urma atacului, anunță Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

ACTUALIZARE 7:37 Atacul american asupra Siriei este „un act de agresiune împotriva unui membru ONU”, a declarat președintele comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului rus, Viktor Ozerov. El a mai spus că Moscova va cere o întrunire de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta această situație. Este prima reacție a unui oficial rus, după atacul american din noaptea de joi spre vineri.

La rândul său, adjunctul președintelui comisiei de apărare din Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului rus, este citat de agenția RIA Novosti spunând că relațiile dintre Moscova și Washington se vor deteriora, în urma atacului de joi noapte.

Ministerul rus de Externe este așteptat să dea o declarație despre atacul american din Siria.

ACTUALIZARE 7:20 Potrivit agenției Reuters, prețul petrolului a crescut deja cu două procente, în urma acestui atac, transmite Digi24.

ACTUALIZARE 7:10. Potrivit agenției oficiale de presă siriene, SANA, atacul american s-a soldat cu victime.

ACTUALIZARE 7:00 Președintele american, Donald Trump, l-a informat personal pe omologul său chinez, Xi Jinping, aflat în vizită în SUA, de lovitura pe care a ordonat-o contra regimului sirian, potrivit unui responsabil american, citat de AFP.

Donald Trump și președintele chinez s-au întâlnit joi pentru prima dată față în față, la reședința din Florida a miliardarului american. Discuțiile între cei doi lideri vor continua vineri.

ACTUALIZARE 6:45 Un oficial american a declarat pentru CNN că atacul s-a încheiat, „până la noi ordine”.

ACTUALIZARE 6:30 Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat că a ordonat un atac militar asupra „aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic” și a chemat „toate națiunile civilizate” să acționeze pentru a pune capăt „masacrului și băii de sânge” din această țară, informează Agerpres.

ACTUALIZARE 6:22 Unii congresmeni acuză că atacul ordonat de președintele Trump a fost ilegal, întrucât nu a avut aprobarea Congresului. În replică, reprezentanți ai Casei Albe au declarat că unii lideri ai Congresului au fost informați în legătură cu atacul.  De asemenea, potrivit unui oficial citat de CNN, președintele Trump s-a bucurat de sprijinul mai multor țări pentru acțiunea pe care a ordonat-o.

Senatorul republican John McCain, care nu a ezitat să-l critice cu alte ocazii pe Donald Trump, a lăudat de această dată acțiunea președintelui, considerând că în felul acesta a fost transmis un mesaj puternic către regimul de la Damasc.

ACTUALIZARE 6:20 Armata americană a contactat armată rusă înaintea acestui atac, dar președintele Vladimir Putin nu a fost informat personal, a declarat secretarul american de stat, citat de CNN. „Credem că atacul a fost proporțional”, a spus el.

Armata SUA a informat forțele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene și nu a vizat acele secțiuni ale obiectivului unde rușii erau considerați a fi prezenți, a precizat ulterior și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, citat vineri dimineața de Reuters.

Davis a declarat că armata SUA a avut „multiple” conversații, joi, cu forțele ruse înaintea atacului, folosind o linie de comunicații stabilită anterior și care servea la prevenirea unei confruntări accidentale în Siria în timpul luptelor împotriva grupării Stat Islamic.

Potrivit CNN, atacul a vizat cu precădere pistele, avioanele și depozitele de combustibil ale bazei.

ACTUALIZARE 6:10 Televiziunea de stat siriană a calificat vineri dimineața drept „agresiune” loviturile americane contra unei baze aeriene a regimului Assad.


Un oficial citat de Reuters a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza Shayrat, transmite Agerpres.

Atacul a avut loc la ora 3:40, ora Siriei.

Lovitura a fost efectuată cu „59 de rachete”, a arătat un responsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este „asociată” programului sirian de arme chimice și direct legată de evenimentele „oribile” de marți.

Potrivit CNN, atacul, lansat la ordinul președintelui Trump, a țintit baza aeriană a guvernului sirian din vestul Siriei unde se află avioanele care au întreprins atacurile chimice.

Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei.

Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

„Ceea ce a făcut Assad este teribil”, a declarat joi președintele american, apreciind că „peste asta nu ar trebui să se poată trece”.

„Ce s-a petrecut în Siria este o rușine pentru umanitate, iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple”, a adăugat Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenționează să întreprindă.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a promis joi un „răspuns adecvat” presupusului atac chimic de marți din Siria, fără a menționa totuși o acțiune precisă.

Prima reacție a lui Vladimir Putin după atacul SUA asupra Siriei

A apărut prima reacţia Kremlinului la atacul SUA asupra bazei guvernamentale militare siriene Shayrat.

Preşedintele Vladimir Putin consideră atacurile americane împotriva Siriei drept „o agresiune la adresa unui stat suveran şi o încălcare a normelor de drept internaţional”. În plus, liderul rus consideră că „atacurile au încălcat legile internaționale și au fost bazate pe pretexte inventate”.

De asemenea, Kremlinul apreciază că bombardarea Siriei reprezintă un „prejudiciu considerabil la adresa relațiilor ruso-americane”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a insistat că „armata siriană nu deține arme chimice”, lucru „observat și confirmat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, a unitate a ONU”.

În plus, Peskov a adăugat că Vladimir Putin consideră acest atac o încercare de distragere a atenției de la victimele civile din Irak.

Reacția Turciei după atacul SUA în Siria

Turcia a salutat atacul american cu rachete de croazieră asupra Siriei, pe care-l consideră o evoluţie ”importantă şi semnificativă” şi îndeamnă la o poziţie susţinută şi dură împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, care să-l facă „incapabil să mai dăuneze propriului popor”, relatează The Associated Press. Vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmuș a postat pe Twitter o primă reacție a executivului turc. „Atacul american cu rachete asupra Siriei este un pas înainte pozitiv. Regimul Assad trebuie pedepsit”, a scris acesta. Oficialul turc a mai făcut declarații pe acest subiect și la un post de televiziune.

Vineri, într-o intervenţie televizată, în direct, Numan Kurtulmus a declarat că „Este imperativ ca regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad să fie deplin pedepsit de comunitatea internaţională”.

„Noi considerăm (atacul american) drept (un lucru) pozitiv, însă credem că acest lucru trebuie să fie completat”, a mai precizat Kurtulmus. „Barbaria regimului (al-)Assad trebuie să fie oprită imediat”, a îndemnat el.

Kurtulmus a adăugat că speră ca această operaţiune a Statelor Unite să contrinuie la intensificarea eforturilor de pace în Siria.

Turcia este unul dintre cei mai vocali critici ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi susţine opoziţia siriană care luptă împotriva regimului încă de la începutul conflictului sirian. […]

 • Gandul.info/ Lelia Munteanu:

Vrei să ucizi o mulţime de oameni şi urmele să dispară rapid? Foloseşte sarin!

Încep să apară analizele specialiştilor despre carnagiul chimic de marţi din orăşelul sirian Khan Shaykhun.

Doi recunoscuţi experţi în arme chimice şi buni cunoscători ai regiunii, Bretton-Gordon şi Dan Kaszeta,  consideră scenariul (pe care azi-noapte, prezentându-l, l-am calificat “cam prea ingenios”) prin care oficialii ruşi au încercat să-i justifice pe sirieni (avioanele armatei lui Bashar al-Assad atacau un depozit militar al rebelilor, unde aceştia confecţionau şi stocau arme chimice) drept “fantezist”, “de nesusţinut” şi “pueril”.

Turcia, aproape de graniţa căreia s-au produs atrocităţile, s-a precipitat şi a ţinut să prezinte ieri, chiar înaintea şedinţei Consililui de Securitate al ONU, un raport “ştiinţific”, bazat pe consultarea răniţilor care au fost transportaţi în spitalele din provincia  Adana. Concluzia raportului a fost că în atac s-a folosit gaz clorin. Ceea ce – contrar dorinţei turcilor – a mai ţinut în viaţă  teoria rusească, pentru că gazul clorin e arma chimică a săracilor – ieftin, uşor de fabricat şi uşor de folosit. Autointitulatul Stat Islamic l-a utilizat deseori, mult mai des decât armata lui al-Saddat.

Ei bine, azi-dimineaţă, turcii au finalizat un raport mult mai plauzibil – în urma autopsierii a trei victime, în prezenţa unui reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a unui reprezentant al  Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, raport care certifică folosirea armelor chimice, dar nu mai invocă gazul clorin.

Toate dovezile de până acum converg spre sarin, cum anticipase Dan Kaszeta, explicând: “Dacă vrei să ucizi o mulţime de oameni şi să nu contaminezi zona pentru mult timp, sarinul e soluţia”.

Cel mai important argument că la Khan Shaykhun s-a folosit gazul sarin este mărturia medicului Abdel Hay Tennari, care a tratat victimele la faţa locului şi prescris cu succes Pralidoxim, antidotul sarinului.

Între timp, a putut fi stabilită, pe baza mărturiilor,  şi ora atacului de marţi – 6 dimineaţa – ba chiar şi numele pilotului, Muhammed al-Hasuri, care ar fi decolat de pe aeroportul militar din Shayrat (guvernoratul Homs).

Legat de aceste informaţii şi urmând scenariul rusesc, ministrul de Externe sirian, Walid Muallem, a precizat că atacul asupra depozitului de muniţii care ar fi conţinut şi arme chimice a fost lansat la ora 11.

Ar mai fi de adăugat, deocamdată, doar că a bombarda un depozit de arme chimice înseamnă tot un atac chimic, dar prin procură.

În fine, puţinele imagini de la faţa locului (una am postat-o ieri) nu înfăţişează vreo imensă minge de foc, cum ar fi trebuit să declanşeze atacul sirian, dacă în depozit s-ar fi aflat arme chimice.

Nota noastra

A se retine faptul ca nici cele mai pro-occidentale surse mediatice nu afirma faptul ca atac chimic din Siria ar fi fost declansat cu certitudine de Assad. Chiar daca exista numeroase probe in acest sens, cum se arata si in editorialul din Gandul.info, ramane o intrebare simpla si esentiala: ce ar castiga Assad din asa ceva? 

Ce ar castiga Assad dintr-un atac izolat, o singura lovitura, cu 100 de victime, cand tocmai ca situatia parea sa se fi transat in favoarea lui, pana si SUA renuntand oficial la obiectivul inlaturarii acestuia? Cand Assad parea ca e oficial recunoscut ca parte a solutiei din Siria? A se citi si acest prim editorial semnat de Lelia Munteanu, care se intreba, initial, ca putem afla cine ar fi in spatele atacului chimic in functie de cum se rearanjeaza harta geopolitica.

Din acest punct de vedere, ce situatie avem si cine profita?

 • Assad redevine criminalul odios imposibil de mentinut in ecuatia rezolvarii conflictului sirian
 • SUA are pretextul ideal de ataca si de a rasturna masa siriana, de a revendica si de a obtine o pozitie de forta pe care o pierduse demult
 • Rusia e in defensiva, incercand sa repare si sa limiteze daunele
 • Turcia, care tocmai ca parea atrasa definitiv in aria de influenta a Rusiei, saluta atacul. Daca i se pare ca va beneficia de la noua imparteala, Turcia isi va reconsidera radical pozitia actuala

Sa despartim propaganda de factual si de logica – asta este obligatoriu. Mai ales ca nu ar fi prima oara in istorie cand se insceneaza false atacuri atribuite partii celeilalte pentru a justifica o declaratie de razboi. 

sua ataca siria


Categorii

Al treilea razboi mondial, Siria, SUA versus Rusia, Turcia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

68 Commentarii la “SUA A ATACAT SIRIA, LOVIND CU ZECI DE RACHETE O BAZA AERIANA (Video)/ Reactia lui Putin: AGRESIUNE la adresa unui stat suveran, PREJUDICIU adus relatiilor Rusia-SUA/ TURCIA SALUTA ATACUL AMERICAN

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. http://www.news.va/en/news/asiasyria-christians-expelled-from-hama

  http://www.yourmiddleeast.com/news/syrian-rebels-threaten-to-attack-hama-christians_11831

  http://www.aymennjawad.org/18957/quwat-al-ghadab-a-pro-assad-christian-militia-in

  https://www.almasdarnews.com/article/u-s-backed-moderate-rebels-threaten-christian-city-in-northern-hama/

  https://www.almasdarnews.com/article/al-qaeda-linked-rebels-threaten-hama-syrias-largest-christian-city/

  https://www.almasdarnews.com/article/jihadist-rebels-attack-christian-church-northern-hama/

  https://eadaily.com/en/news/2015/09/16/eviction-of-christians-from-syria-malicious-plan-opinion

  https://www.almasdarnews.com/article/civilians-take-arms-chase-islamist-rebels-town-northern-hama-videos/

  “Stern Daler

  Revolution disillusioned. Only the foreign mercenaries want to continue. ”

  https://www.almasdarnews.com/article/aleppo-rebels-behead-a-child/

  https://www.almasdarnews.com/article/jumping-conclusions-something-not-adding-idlib-chemical-weapons-attack/

  http://21stcenturywire.com/2016/04/04/yemen-a-genocidal-war-against-children-and-civilians-sanctioned-by-the-un-us-uk-nato/?__hstc=143095274.d0605b25accdb5f33dc6b0d29b3399ef.1491647437745.1491647437745.1491647437745.1&__hssc=143095274.5.1491647437746&__hsfp=1484971228

  http://21stcenturywire.com/2016/04/03/yemen-un-whitewashing-saudi-coalition-war-crimes-and-international-human-rights-violations/

  http://21stcenturywire.com/2016/10/13/yemen-the-anguish-bloodshed-and-forgotten-heroes-in-a-forgotten-war/

  http://21stcenturywire.com/2016/04/22/yemen-uk-column-talks-live-with-vanessa-beeley-about-uk-us-un-complicity-with-saudi-genocidal-war-of-aggression-against-yemen/

  https://www.almasdarnews.com/article/video-carla-ortiz-delivers-powerful-speech-about-syria-to-the-united-nations/

  https://www.almasdarnews.com/article/isis-manpower-shortage-sees-them-relying-on-elderly-children-in-suicide-operations/

  https://eadaily.com/en/news/2017/03/30/syrian-colony-of-turkish-regime-from-fighters-to-policemen

  ISIS a fost intotdeauna o perdea de fum.O perdea in spatele careia sa faceau afacerile secret (petrol,bunuri,antichitati etc;mercenarii din Arabia Saudita trebuiau sa treaca pe teritoriile ISIS ca mai apoi sa ajunga in Tucia->Siria->militii “moderate” ) .Lupta reala este impotriva mercenariilor Arabiei Saudita ,Statelor Unite si Turciei .Cred ca e destul de evident.Scopul a fost destul de clar: provocarea unei migratii de proportii(mai ales de barbati bine facuti,in timp ce femeile kurde-poate un pic socialiste- luptau pentru existenta lor).

 2. http://orientalreview.org/2016/05/20/hybrid-wars-5-breaking-the-balkans-iii/

  The ‘Refugee’ Crisis

  Origins:

  The largest human migration that Europe has experienced since World War II is part and parcel of a calculated American-Turkish strategy to weaken the EU, and as planned, it also has had enormous consequences for the Balkan transit states. To summarily describe what has transpired, the US and its Lead from Behind Mideast allies created the destructive conditions necessary for prompting an overwhelming wave of outmigration from Syria. While the country’s citizens have dispersed in all directions, Turkey ended up with the largest amount of them at over 2 million. Most of the people that fled to Turkey were anti-government sympathizers, terrorists, and Islamists, each of whom left their country in the early days of the conflict fearing legal retribution in advance of the Syrian Arab Army’s strong headway in liberating the previously occupied territories and cities. A stalemate would quickly enter into place, however, and it would remain mostly in effect until the Russian anti-terrorist intervention changed the entire ground dynamic of the conflict.

  Refugee-routes-graphicEven during this time, however, the majority of Syria’s refugees have always been internal, and they are vastly comprised of individuals that fled the areas under terrorist control for the safety of the government-administered locations, under which over 70% of the country’s population securely resides. As for the “refugees” (anti-government sympathizers, terrorists, and Islamists, for the most part) that fled into Turkey, they were detained in pre-constructed camps for years and strictly prohibited from leaving the premises. This policy was enforced with the expectation that the de-facto imprisoned individuals could be more easily cajoled by the American and Turkish intelligence services into forming a large anti-government ‘army’ for redeployment into their homeland. This policy didn’t succeed, and thus, Turkey was left with a burgeoning mass of mouths to feed while receiving nothing strategic from them in return, and this amidst the rising resentment of the majority of the population to their presence. In response to their failed military-political plan in using the “refugees” against Syria, the US and Turkey thus decided to redirect them against Europe, each for their own self-interested purposes.

  Weapons Of Mass Migration:

  The use of large-scale strategically engineered and directed human population flows as an asymmetrical weapon was formally theorized by Kelly M. Greenhill in her 2010 book about “Weapons of Mass Migration: Forced Displacement, Coercion, and Foreign Policy”, although it’s likely that her publication wasn’t the first time that such a nefarious strategy was thought of. The importance of referencing her work is in proving that the concept of using “refugees” as witting and/or unwitting ‘plausibly deniable’ strategic weapons isn’t unprecedented, and that Greenhill’s book may have played a determining factor in convincing American decision makers to tinker with her theory in practice one day. The “Arab Spring” theater-wide Color Revolutions and the subsequent Hybrid War on Syria gave rise to the perfect socio-political conditions for testing the concept in a real-life application, and the next sub-sections document the particular interests that Turkey and the US were trying to promote by means of this post-modern weapon.

  The reader should keep in mind that the bulk of the “refugees” that were unleashed against Europe weren’t what one would stereotypically imagine upon first hearing the word. Many of them aren’t ragged and malnourished people of all ages (despite the false perception that American-influenced media entities go at lengths to construct), but rather healthy military-aged young men with thousands of Euros in cash at their disposal. These aggressive and well-fed individuals are the poster representation of the type of people that have stormed into Europe and defiantly made their way from Greece to Germany. Most of them have done so in the pursuit of receiving generous welfare handouts and/or exploiting the liberal-progressive social mindset of their new hosts in order to set up a base of operations for spreading Islamism (which is not welcome in the areas liberated by the secular Syrian Arab Army). While there are definitely some genuine refugees caught up in the mix, the previous description aptly sums up the majority of those that have already entered Europe by this point and de-facto furthered Turkey and the US’ strategic objectives against the continent:

  Turkey

  Ankara’s most important motivation in weaponizing the “refugees” against the EU was to blackmail the bloc into restarting Turkey’s stalled admission process and paying it handsomely to clean up the socio-political problem that it intentionally unleashed. Both of these primary objectives were fulfilled davutoglu_and_tusk_1on the last day of November 2015 when the EU declared a “new beginning” to bilateral relations with Turkey, promising it a “re-energized” negotiating process for joining the EU and 3 billion Euros to deal with the “refugee” crisis. Nearly one million “refugees” had entered Europe by that point, and given the socio-ideological traits that most of them embody, it can also be said that Turkey’s Neo-Ottoman foreign policy has gained a sizeable fifth column of support in the EU. This is very significant, since these individuals could prove to be invaluable assets in furthering the probable projection of Turkish influence into the Balkans as a form of geopolitical compensation for Ankara’s failed Neo-Ottoman ambitions in the Mideast.

  US

  The US’ goals in the “refugee” campaign are far grander than Turkey’s, as Washington is aiming to lay the seeds for a long-term demographic disruption in key EU-member states. The idea is to keep certain countries with hitherto near-homogenous ethnic and/or cultural compositions (particularly Germany, Sweden, France to an extent, and Italy to a slight degree) internally weak and fragmented along identity lines. This is envisioned to manufacture a tense and persistent ‘state of siege’ that could make it easier to manipulate the on-the-ground conditions for a Color Revolution, which would be commenced if any of these countries’ leaders behave too independently in their dealings with Russia and China. A perfect example of this in the future could be Germany’s energy cooperation with Russia through Nord Stream II. If the Eastern Europeans don’t succeed in sabotaging the project, then the domestic tension arising out of the multisided migration dispute between the “refugees”, their fascist rivals, and ordinary citizens could be harnessed into a full-scale Color Revolution attempt to achieve this, even if it’s waged on a completely separate pretext.

  Additionally, the “refugee” warfare that the US is waging against Europe has prompted many states to resort to their militaries as a frontline form of defense in handling and organizing the masses, and this in turn has given their armed forces a more visible role in protecting society. Infused with a new importance, especially one that garners most of the population’s support, it’s foreseeable that many European states’ defense expenditures will either remain at the present levels or predictably increase to meet their new security demands. The relevancy that this has to American grand strategy is that the US has been pushing its NATO counterparts to spike their defense budgets as much as possible, as evidence from former Secretary of Defense Robert Gates’ farewell speech in June 2011. The “refugee” campaign has thus fulfilled this strategic objective since European military expenditures will likely increase as a result of it, which will then be partly redirected to NATO and in subsidizing the US’ efforts to ‘contain Russia’.

  Balkan Backlash:

  The US’ ‘weapons of mass migration’ aren’t solely targeting the EU, but are also fully intended to sow chaos and discord all along their Balkan transit route as well. The lion’s share of the nearly one million “weaponized refugees” that streamed into Europe traveled to their destinations via the Central Balkan route through the Republic of Macedonia and Serbia, the two main chokepoint states for Balkan Stream and the Balkan Silk Road. This wasn’t incidental, either, because they could have been directed to journey through Albania or Bulgaria instead, but their human traffickers (many of whom also ply their trade in drug and weapons smuggling and are assets of American intelligence) were ‘tipped off’ that accessing these routes would result in their own personal arrest (not just the detention of their clientele), so they avoided this path and focused all their efforts on infiltrating into Macedonia and further ‘downstream’.

  refugees-and-illergal-migrants-at-boreder-between-greece-and-macedoniaThe regular and concentrated flow of thousands of human beings across border checkpoints prepared to handle just a fraction of that quickly overwhelmed the governing authorities and created unexpected financial, social, and political costs to the transit states. The disorderly manner in which most of the “refugees” entered and traversed each of these states prior to Macedonia building its border fence in mid-November 2015 contributed to the chaos, and the outcome of regional tension was predictable. Hungary, Slovenia, and Croatia constructed their own border fences and this led to an ultra-destabilizing backlog of “refugees” ‘upstream’ in Macedonia and Serbia, since their geographic gate of access, Greece, refused to do a single thing at all to stop the human flow from surging northwards. The effect of this accelerated fencing was to deepen the security dilemma between the Western and Central Balkans, since the latter felt as if the former were literally walling them off to become nationwide “refugee camps” to house the individuals that Europe no longer was capable of receiving.

  The social disruption that such a plan could create would be enough to collapse the entirety of the Central Balkans, since the influx of even 100,000 non-integrating and non-assimilating civilizationally different “refugees” into their societies would overload domestic tensions and inevitably result in some sort of large-scale destabilization in one manner or another. For example, a small number of disaffected “refugees” burned down part of their camp in Slovenia in late-October simply because they were upset at being delayed entry into Austria, making one imagine the scope of violence that thousands of them could unleash if they were trapped in the Central Balkans, let alone if some of them were armed by terrorist groups such as a revived KLA or similar organization.

  ‘Stranded refugees’ are thus very susceptible to experiencing a ‘siege mentality’ and being incited into large-scale violence by a handful of professional provocateurs adept at crowd psychology. These weaponized masses could then be easily directed into participating in a Color Revolution alongside domestic regime change elements (ostensibly to ‘protest their ‘living conditions’) or an outright Unconventional War (a militant expression of their Islamist identity, perhaps in ‘response’ to ‘domestic pressures’ against them). Another form that this could take is in the ‘stranded refugees’ crazily fighting to break out of their Central Balkan ‘nationwide camp’ and reach Central Europe, similar in theme to how the Czechoslovak Legion ravaged through the remnants of the Russian Empire to reach the same location (although much more dramatically and over a distance many times longer).

  At any rate, it’s impossible to predict the exact form that any substantial “refugee” destabilization could eventually take, but what should be understood after reading this section is that “refugees” could easily be turned into ‘stay-behind time bombs’ by the US and its regional provocateurs, and that the Central Balkans need to shuffle them out of the country in a securely and organized of a manner as possible (excepting those who of course sincerely want to be part of Serbian and Macedonian society and have the international legal right to do so as genuine refugees).

 3. Abia acum a iesit la iveala cat de devastator a fost atacul cu rachete:
  http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.3031152.1491598755!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/article_750/mideast-crisis-syria.jpg

  Dupa cum se vede in poza de mai sus, o gramada de avioane invizibile siriene au fost distruse!

 4. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11323109/Dispatch-Syria-rebels-burned-down-churches-and-destroyed-Christian-graves.html

  http://www.cnsnews.com/news/article/susan-jones/just-back-syria-rep-tulsi-gabbard-brings-message-there-are-no-moderate

  ” pgg804 • 2 months ago

  Most Americans are brain dead, or to put it another way, they know what they can’t say or they will suffer severe consequences. The USA has been supporting terrorists that have destroyed Syria because Syria borders Israel and they have been arch enemies since Israel’s creation. Wealthy Jews like Sheldon Adelson are the leading financial contributors to both political parties and Jews play lead roles and even dominate different areas ion the US such as the Federal Reserve of the USA (every chairman a Jew since 1970, except for a one year stint by a Christian), the press (owning the New York Times for over 100 years, until recently) and Hollywood. Jews are also extremely well organized, with many Jewish groups representing their interests, including AIPAC, a foreign policy group considered one of the most powerful lobbying groups in the US. Jews run American foreign policy, particularly in the middle east.

  That is why Iraq and Libya were destroyed also. The Jews didn’t like those countries leaders and spread atrocity propaganda against them, just as Jake Tapper did here when he said “Tapper noted that Assad is responsible for hundreds of thousands of
  deaths and millions of people being forced from their homes and even
  their country during the five-year civil war”. No, the USA under Jewish leadership is responsible for that but spread the lies against Assad (and his father), as they did against Saddam, Gaddafi and others to push the USA into murdering more Arabs while making the absurd argument that the US is doing this to help the Arab people, who the US have gone against in every Arab-Israeli war as well as backing Israel 100% diplomatically, militarily and financially for almost 70 years. ”

  https://theconservativetreehouse.com/2016/12/25/stunning-reuters-admission-christians-in-aleppo-syria-celebrate-peace-and-hope-for-christmas/

  http://raymondibrahim.com/2013/11/21/largest-massacre-of-christians-in-syria-ignored/

  https://www.wsws.org/en/articles/2016/09/17/syri-s17.html

  https://en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Arabian_support_to_Syrian_Opposition_in_the_Syrian_Civil_War

  https://www.rt.com/news/318123-saudi-weapons-syria-russia/

  https://www.nytimes.com/2016/01/24/world/middleeast/us-relies-heavily-on-saudi-money-to-support-syrian-rebels.html?_r=0

  http://www.businessinsider.com/saudi-arabias-intensified-support-to-syrian-rebels-is-reportedly-slowing-regime-advances-2015-11

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sectarianism_and_minorities_in_the_Syrian_Civil_War

 5. Cum arata 50 de milioane de dolari dusi vineri pe apa Sambetei:
  https://www.youtube.com/watch?v=9ewWe7NbahE

 6. @emanuel
  Tomahawk pot fi doborâte. S 400 au ajuns în Siria la pachet cu sistemele Panțâr care au ca specializare rachetele cu traiectorie non-balistică.
  Uite, de la aceeași sursă pe care ai folosit-o:
  “Pantsir S1si principala sa prada: rachetele de croaziera occidentale, Tomahawk-ul adica! Iar la micul dejun, avioane turcesti!”
  http://www.rumaniamilitary.ro/pantsir-s1-is-the-best
  Și nu e singurul loc unde sunt plasate:
  http://romanian.ruvr.ru/news/2014_11_13/Rusia-a-plasat-sisteme-Pantir-in-Arctica-7013/

  Sârbii le-au doborât, irakienii la fel, iar asta avea loc în perioada anilor 90, in 2000.

 7. via #hatebook: “59 de rachete Tomahawk la 1.4 miloane de dolari bucata – producãtorul Raytheon a urcat frumos pe bursã imediat dupã atac.

  Armata sirianã a pierdut 20 de avioane de producție ruseascã. Acestea se cer înlocuite de urgențã. Un Sukhoi 22 e vreo 10 milioane de dolari. UPDATE: dupã alte surse e vorba despre Mig-23, un interceptor fãrã capacitãți de atac la sol (15 milioane).

  În plus de asta, pentru a evita repetarea poveştii, s-ar impune achiziționarea de cãtre sirieni a unor sisteme antiaeriene S400 despre care ruşii susțin cã pot doborî şi rachete de croazierã. 400 de milioane de dolari pentru o divizie cu 8 lansatoare şi un vehicul de comandã.

  Cât despre atacul cu arme chimice al lui Assad împotriva propriei populații – cu grijã mare sã fie printre morți cât mai mulți copii – e un pretext monstruos. Mã îngrijoreazã cã nici de salvarea aparențelor nu le mai pasã.”

  Fratia ruso-americana?

 8. @ioan
  Americanii au distrus 6 Mig 23 si 14 avioane invizibile, pe care numai ei le-au vazut!
  Mig 23 a fost produs intre 1967-1985, deci americanii le-au distrus toate vechiturile sirienilor.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Mikoian-Gurevici_MiG-23

  US officials claim the strike was a success, with “about 20” jet fighters destroyed at the Shayrat airfield in Homs, but the Russian ministry claims only six Mig-23 jet fighters were lost.
  http://www.newshub.co.nz/home/world/2017/04/only-23-missiles-hit-syrian-base-russia-claims.html

 9. Trump are un rival redutabil pentru titlul de mega clown: amiralul american Michelle Howard, care conduce fortele navale ale SUA in Europa si Africa!
  http://www.ziare.com/international/siria/amiral-american-rachetele-sua-au-distrus-capacitatea-lui-assad-de-a-lansa-atacuri-cu-arme-chimice-1460966

  Michelle este arma secreta a US Navy, sa ne rugam sa nu dea foc Europei si Africii intr-un moment de indispozitie!

 10. Trump si noua era a titanilor, copii retardati ai haosului.

  Trump And The New Age Of Titans
  It’s not a video game. It’s Washington in the Trump era, and we’ve just seen an unsettling preview.
  Titans were gargantuan, all-powerful descendants of Chaos. They bestrode the earth before the demigods and humans and lesser mortals.
  Then, in 2015 in Midtown Manhattan, a new titan ― stout of frame, loud of voice, crowned with a hair-pinned mane of flaming tangerine ― descended to earth on a golden escalator and said he would do America a YUGE solid and become its president.
  http://www.huffingtonpost.com/entry/trump-new-age-of-titans_us_5877ea90e4b0b3c7a7b05946

 11. Erdogan ii da clasa lui Trump: turcii erau pregatiti din timp sa intervina imediat dupa atacul chimic si au fost cei care au identificat imediat gazul ca fiind sarin!

  5 turci in complet de lupta antichimic si cu masti de gaze pe fata cara o targa cu o victima!
  Turkish experts carry a victim of the alleged gas attacks in Syria. Credit: AP
  http://www.itv.com/news/update/2017-04-06/chemical-weapons-watchdog-contacts-syria-over-gas-attack/

  Alti 2 turci in complet de lupta antichimic si cu masti chirurgicale pe fata cara o targa cu un copil care nu pare sa aiba vreo problema inafara de faptul ca este complet dezbracat!
  http://www.foxnews.com/world/2017/04/04/timeline-chemical-weapons-use-in-syria.html

 12. Actorii lui Soros din Siria:
  http://www.cheriberens.net/white-helmetsnbspan-islamist-propagandist-group-and-funded-arm-of-us-government.html

  De ce Erdogan “se lupta” cu Gulen si nu zice nimic de Soros:
  Turkey Coup Arrests Bury Soros-Clinton ‘Migrant’ Crisis
  http://rense.com/general96/turkcoup.htm

 13. http://www.activenews.ro/externe-siria/Trump-victima-presei-si-a-colaboratorilor-Atacul-din-Siria-demontat-de-un-veteran-din-Irak-Ati-muscat-momeala-Daca-o-sa-mai-plecati-urechea-la-asta-veti-fi-cel-mai-prost-presedinte-din-istoria-SUA-142515

  Daca intoarcerea de 180 grade a lui Trump fata de ce spunea in campania pentru prezidentiale este pe bune, cred ca niciodata America nu a fost mai vulnerabila. Poate in timpul Razboiului de Secesiune, dar pe atunci nu avea dusmani in toata lumea. Cum ar fi, ma gandesc, ca un inalt demnitar rus, sa zicem Dmitri Medveev, ar “scapa” catre urechile presei o confesiune intr-un cadru semioficial, cum ar fi sa zica despre Trump ca nu mai este un om de incredere si ca Rusiei ii pare deja rau ca l-a sustinul in campania prezidentiala…? Poate si niste dezvaluiri importante cu ceva dovezi in presa rusa de opozitie…? Va dati seama ce ar fi la varful conducerii Statelor Unite? …La Pentagon? Ce ar gandi fiecare general american care se presupune ca poate primi ordine de la presedinte?

  P.S. @M, daca nu ai ceva de spus, te rog, nu mai inunda pagina cu linkuri. Esti obositor.

 14. Azi, de Duminica Floriilor, aau avut loc doua atentate teroriste in biserica copta Egipt, unul in Tanta (27 de morti) si unul in Alexandria (11 morti.) Atentatele au fost revendicate de gruparea terorista “El”.
  Primul atentat a avut loc putin inainte de ora 10 in timpul slujbei din biserica Mar Girgis (Sf. Gheorghe) din Tanta, un oras mare, situat la vreo 100 de km de Cairo in Delta Nilului. Bilantul a ajuns la 27 de morti si 78 de raniti, dupa declaratiile ministerului Sanatatii. Explozia s-a produsin fata, in primele rinduri, aproapede Altar, a precizat pentru AFP generalul Tarek Atiya, adjunctul ministerului de Interne, responsabil cu media.
  Citeva ore mai tirziu, o noua explozie s-a produs la biserica Mar Morcos (Sf. Marcu) din Alexandria, soldata cu 11 morti si 35 de raniti. In biserica se afla papa (?) copt ortodox Tavadros II. Atentatul a fost pus la cale de un kamicaze echipat cu o centura exploziva. Impiedicat de politisti sa intre in biserica, acesta s-a detonat la intrare.
  Aceste atentate intervin cu 19 zile inaintea vizitei papei Francisc in Egipt, prevazute pentru 28-29 aprilie.

  sursa: https://fr.yahoo.com/news/egypte-lei-revendique-attentats-contre-deux-%C3%A9glises-125951537.html

 15. trump si tot valul “populist”, “nationalist” etc sunt meniti doar sa compromita ideea unei alternative la sistem…..cu sau fara voia/complicitatea lor, sistemul va instaura haosul ca sa ne pape mai mine….

 16. Prietenia ruso turca s-a incheiat.
  Rusia ar putea suspenda cursele charter către Turcia din cauza “situației politice dificile” din țara respectivă, potrivit unei informări adresate de Agenția federală rusă de transport aerian către companiile aeriene.
  Cotidianul rus Kommersant a relatat că, potrivit unor date preliminare, agențiile ruse de turism au vândut deja până la 400.000 de pachete turistice în Turcia. Se aștepta ca, în total, circa trei milioane de turiști ruși să viziteze Turcia în acest an
  http://www.cotidianul.ro/rusia-ar-putea-sa-suspende-cursele-charter-catre-turcia-299127/

 17. In Siria a fost inregistrata o minune: o victima a atacului cu sarin revine la viata si deschide ochii!

  “Dead” victim of “sarin gas attack” in Syria opens her eyes
  https://www.youtube.com/watch?v=DxoXCBTs2IM

 18. “The Chinese army has reportedly deployed 150,000 troops to the North Korean border to prepare for pre-emptive attacks after the United States dropped airstrikes on Syria.”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4399076/China-deploys-150-000-troops-North-Korea-border.html

  Daca e adevarata informatia, inseamna ca zilele lui Kim Jong-un sunt numarate.

 19. Replica Coreei de Nord: http://mengnews.joins.com/view.aspx?aId=3032118

  Sper ca, prin interventia Chinei, Kim Jong-un sa fie inlaturat de la putere in urma unui puci. Astfel s-ar evitata o catastrofa de proportii, in conditiile in care Coreea de Nord detine armament nuclear.

 20. Vladimir Putin: Nivelul de incredere dintre Moscova si Washington s-a deteriorat de cand Trump a ajuns presedinte
  Putin a adaugat ca sunt doua explicatii pentru incidentul din Idlib: fie ca loviturile aeriene ale guvernului sirian au lovit stocuri de arme chimice ale rebelilor, eliberand gaz otravitor, fie ca incidentul a fost o inscenare menita sa discrediteze guvernul sirian.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21711426-vladimir-putin-nivelul-incredere-dintre-moscova-washington-deteriorat-cand-trump-ajuns-presedinte.htm

 21. Un interviu (din 13 aprilie 2017) cu Assad, presedintele Siriei
  https://www.youtube.com/watch?v=2Aq8__OL91M

 22. MIT expert claims latest chemical weapons attack in Syria was staged
  https://www.yahoo.com/news/mit-expert-claims-latest-chemical-100819428.html

 23. Turcia este de facto inafara NATO si de partea Rusiei. Flancul sudic al NATO este praf, iar Rusia incepe in doua zile exercitiile militare din Belarus.

  Erdogan anunţă că Turcia a achitat un avans pentru achiziţia de rachete S-400 din Rusia, în ciuda opoziţiei din partea aliaţilor din NATO
  “Nu am reuşit să achiziţionăm drone de la aliaţii noştri; cereau sume exorbitante. Ei oferă tancuri, vehicule blindate şi armament organizaţiilor teroriste, dar nouă nu ne permit să achiziţionăm anumite echipamente de apărare. Prin urmare, am început să producem propriile noastre drone. Am ucis 90 de terorişti YPG [cu drone înarmate] în ultima săptămână”, a declarat preşedintele turc.
  “Atât domnul [preşedintele rus Vladimir] Putin, cât şi eu, suntem hotărâţi în această chestiune”, a spus Erdogan.
  “Noi suntem cei care vom lua decizii cu privire la independenţa noastră. Suntem responsabili de luarea măsurilor de securitate pentru apărarea ţării noastre.”

  http://www.mediafax.ro/externe/erdogan-anunta-ca-turcia-a-achitat-un-avans-pentru-achizitia-de-rachete-s-400-din-rusia-in-ciuda-opozitiei-din-partea-aliatilor-din-nato-16725442

 24. Pingback: SITUATIE DE CRIZA IN SIRIA, DUPA UN POSIBIL ATAC CHIMIC. Trump ameninta explicit pe Assad, Putin si Iranul/ Aviatia israeliana a bombardat un aeroport militar din Homs/ RUSIA reactioneaza dur
 25. Pingback: SIRIA: MARILE PUTERI SE AMENINTA FATIS CU RAZBOIUL. Ambasador rus: Daca vor exista lovituri americane, rachetele vor fi doborate, ca si sursele de unde au plecat. General britanic: ASTA INSEAMNA RAZBOI/ Tucker Carlston despre FACATURA ATACULUI CHIMIC, cop
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare