SUA A ATACAT SIRIA, LOVIND CU ZECI DE RACHETE O BAZA AERIANA (Video)/ Reactia lui Putin: AGRESIUNE la adresa unui stat suveran, PREJUDICIU adus relatiilor Rusia-SUA/ TURCIA SALUTA ATACUL AMERICAN

7-04-2017 5 minute Sublinieri

 

 • Digi24: 

LIVE | SUA au atacat Siria în această noapte. 59 de rachete au lovit baza care a lansat atacul chimic de zilele trecute. Este primul atac american îndreptat direct împotriva regimului Assad.

Statele Unite au lansat, joi noapte, rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria,  ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar al-Assad.  Statele Unite au mai lansat lovituri aeriene asupra Siriei, încă din septembrie 2014, în timpul președintelui Barack Obama, dar ca parte a coaliției anti-ISIS și până acum țintiseră numai grupările teroriste, nu și forțele guvernamentale siriene.

ACTUALIZARE 8:45 Guvernatorul provinciei Homs a anunțat că bilanțul atacului este de cinci morți și șapte răniți.

ACTUALIZARE 8:15 Cel puțin patru oameni au murit în urma atacului, anunță Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

ACTUALIZARE 7:37 Atacul american asupra Siriei este „un act de agresiune împotriva unui membru ONU”, a declarat președintele comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului rus, Viktor Ozerov. El a mai spus că Moscova va cere o întrunire de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta această situație. Este prima reacție a unui oficial rus, după atacul american din noaptea de joi spre vineri.

La rândul său, adjunctul președintelui comisiei de apărare din Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului rus, este citat de agenția RIA Novosti spunând că relațiile dintre Moscova și Washington se vor deteriora, în urma atacului de joi noapte.

Ministerul rus de Externe este așteptat să dea o declarație despre atacul american din Siria.

ACTUALIZARE 7:20 Potrivit agenției Reuters, prețul petrolului a crescut deja cu două procente, în urma acestui atac, transmite Digi24.

ACTUALIZARE 7:10. Potrivit agenției oficiale de presă siriene, SANA, atacul american s-a soldat cu victime.

ACTUALIZARE 7:00 Președintele american, Donald Trump, l-a informat personal pe omologul său chinez, Xi Jinping, aflat în vizită în SUA, de lovitura pe care a ordonat-o contra regimului sirian, potrivit unui responsabil american, citat de AFP.

Donald Trump și președintele chinez s-au întâlnit joi pentru prima dată față în față, la reședința din Florida a miliardarului american. Discuțiile între cei doi lideri vor continua vineri.

ACTUALIZARE 6:45 Un oficial american a declarat pentru CNN că atacul s-a încheiat, „până la noi ordine”.

ACTUALIZARE 6:30 Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat că a ordonat un atac militar asupra „aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic” și a chemat „toate națiunile civilizate” să acționeze pentru a pune capăt „masacrului și băii de sânge” din această țară, informează Agerpres.

ACTUALIZARE 6:22 Unii congresmeni acuză că atacul ordonat de președintele Trump a fost ilegal, întrucât nu a avut aprobarea Congresului. În replică, reprezentanți ai Casei Albe au declarat că unii lideri ai Congresului au fost informați în legătură cu atacul.  De asemenea, potrivit unui oficial citat de CNN, președintele Trump s-a bucurat de sprijinul mai multor țări pentru acțiunea pe care a ordonat-o.

Senatorul republican John McCain, care nu a ezitat să-l critice cu alte ocazii pe Donald Trump, a lăudat de această dată acțiunea președintelui, considerând că în felul acesta a fost transmis un mesaj puternic către regimul de la Damasc.

ACTUALIZARE 6:20 Armata americană a contactat armată rusă înaintea acestui atac, dar președintele Vladimir Putin nu a fost informat personal, a declarat secretarul american de stat, citat de CNN. „Credem că atacul a fost proporțional”, a spus el.

Armata SUA a informat forțele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene și nu a vizat acele secțiuni ale obiectivului unde rușii erau considerați a fi prezenți, a precizat ulterior și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, citat vineri dimineața de Reuters.

Davis a declarat că armata SUA a avut „multiple” conversații, joi, cu forțele ruse înaintea atacului, folosind o linie de comunicații stabilită anterior și care servea la prevenirea unei confruntări accidentale în Siria în timpul luptelor împotriva grupării Stat Islamic.

Potrivit CNN, atacul a vizat cu precădere pistele, avioanele și depozitele de combustibil ale bazei.

ACTUALIZARE 6:10 Televiziunea de stat siriană a calificat vineri dimineața drept „agresiune” loviturile americane contra unei baze aeriene a regimului Assad.


Un oficial citat de Reuters a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza Shayrat, transmite Agerpres.

Atacul a avut loc la ora 3:40, ora Siriei.

Lovitura a fost efectuată cu „59 de rachete”, a arătat un responsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este „asociată” programului sirian de arme chimice și direct legată de evenimentele „oribile” de marți.

Potrivit CNN, atacul, lansat la ordinul președintelui Trump, a țintit baza aeriană a guvernului sirian din vestul Siriei unde se află avioanele care au întreprins atacurile chimice.

Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei.

Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

„Ceea ce a făcut Assad este teribil”, a declarat joi președintele american, apreciind că „peste asta nu ar trebui să se poată trece”.

„Ce s-a petrecut în Siria este o rușine pentru umanitate, iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple”, a adăugat Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenționează să întreprindă.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a promis joi un „răspuns adecvat” presupusului atac chimic de marți din Siria, fără a menționa totuși o acțiune precisă.

Prima reacție a lui Vladimir Putin după atacul SUA asupra Siriei

A apărut prima reacţia Kremlinului la atacul SUA asupra bazei guvernamentale militare siriene Shayrat.

Preşedintele Vladimir Putin consideră atacurile americane împotriva Siriei drept „o agresiune la adresa unui stat suveran şi o încălcare a normelor de drept internaţional”. În plus, liderul rus consideră că „atacurile au încălcat legile internaționale și au fost bazate pe pretexte inventate”.

De asemenea, Kremlinul apreciază că bombardarea Siriei reprezintă un „prejudiciu considerabil la adresa relațiilor ruso-americane”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a insistat că „armata siriană nu deține arme chimice”, lucru „observat și confirmat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, a unitate a ONU”.

În plus, Peskov a adăugat că Vladimir Putin consideră acest atac o încercare de distragere a atenției de la victimele civile din Irak.

Reacția Turciei după atacul SUA în Siria

Turcia a salutat atacul american cu rachete de croazieră asupra Siriei, pe care-l consideră o evoluţie ”importantă şi semnificativă” şi îndeamnă la o poziţie susţinută şi dură împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, care să-l facă „incapabil să mai dăuneze propriului popor”, relatează The Associated Press. Vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmuș a postat pe Twitter o primă reacție a executivului turc. „Atacul american cu rachete asupra Siriei este un pas înainte pozitiv. Regimul Assad trebuie pedepsit”, a scris acesta. Oficialul turc a mai făcut declarații pe acest subiect și la un post de televiziune.

Vineri, într-o intervenţie televizată, în direct, Numan Kurtulmus a declarat că „Este imperativ ca regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad să fie deplin pedepsit de comunitatea internaţională”.

„Noi considerăm (atacul american) drept (un lucru) pozitiv, însă credem că acest lucru trebuie să fie completat”, a mai precizat Kurtulmus. „Barbaria regimului (al-)Assad trebuie să fie oprită imediat”, a îndemnat el.

Kurtulmus a adăugat că speră ca această operaţiune a Statelor Unite să contrinuie la intensificarea eforturilor de pace în Siria.

Turcia este unul dintre cei mai vocali critici ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi susţine opoziţia siriană care luptă împotriva regimului încă de la începutul conflictului sirian. […]

 • Gandul.info/ Lelia Munteanu:

Vrei să ucizi o mulţime de oameni şi urmele să dispară rapid? Foloseşte sarin!

Încep să apară analizele specialiştilor despre carnagiul chimic de marţi din orăşelul sirian Khan Shaykhun.

Doi recunoscuţi experţi în arme chimice şi buni cunoscători ai regiunii, Bretton-Gordon şi Dan Kaszeta,  consideră scenariul (pe care azi-noapte, prezentându-l, l-am calificat “cam prea ingenios”) prin care oficialii ruşi au încercat să-i justifice pe sirieni (avioanele armatei lui Bashar al-Assad atacau un depozit militar al rebelilor, unde aceştia confecţionau şi stocau arme chimice) drept “fantezist”, “de nesusţinut” şi “pueril”.

Turcia, aproape de graniţa căreia s-au produs atrocităţile, s-a precipitat şi a ţinut să prezinte ieri, chiar înaintea şedinţei Consililui de Securitate al ONU, un raport “ştiinţific”, bazat pe consultarea răniţilor care au fost transportaţi în spitalele din provincia  Adana. Concluzia raportului a fost că în atac s-a folosit gaz clorin. Ceea ce – contrar dorinţei turcilor – a mai ţinut în viaţă  teoria rusească, pentru că gazul clorin e arma chimică a săracilor – ieftin, uşor de fabricat şi uşor de folosit. Autointitulatul Stat Islamic l-a utilizat deseori, mult mai des decât armata lui al-Saddat.

Ei bine, azi-dimineaţă, turcii au finalizat un raport mult mai plauzibil – în urma autopsierii a trei victime, în prezenţa unui reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a unui reprezentant al  Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, raport care certifică folosirea armelor chimice, dar nu mai invocă gazul clorin.

Toate dovezile de până acum converg spre sarin, cum anticipase Dan Kaszeta, explicând: “Dacă vrei să ucizi o mulţime de oameni şi să nu contaminezi zona pentru mult timp, sarinul e soluţia”.

Cel mai important argument că la Khan Shaykhun s-a folosit gazul sarin este mărturia medicului Abdel Hay Tennari, care a tratat victimele la faţa locului şi prescris cu succes Pralidoxim, antidotul sarinului.

Între timp, a putut fi stabilită, pe baza mărturiilor,  şi ora atacului de marţi – 6 dimineaţa – ba chiar şi numele pilotului, Muhammed al-Hasuri, care ar fi decolat de pe aeroportul militar din Shayrat (guvernoratul Homs).

Legat de aceste informaţii şi urmând scenariul rusesc, ministrul de Externe sirian, Walid Muallem, a precizat că atacul asupra depozitului de muniţii care ar fi conţinut şi arme chimice a fost lansat la ora 11.

Ar mai fi de adăugat, deocamdată, doar că a bombarda un depozit de arme chimice înseamnă tot un atac chimic, dar prin procură.

În fine, puţinele imagini de la faţa locului (una am postat-o ieri) nu înfăţişează vreo imensă minge de foc, cum ar fi trebuit să declanşeze atacul sirian, dacă în depozit s-ar fi aflat arme chimice.

Nota noastra

A se retine faptul ca nici cele mai pro-occidentale surse mediatice nu afirma faptul ca atac chimic din Siria ar fi fost declansat cu certitudine de Assad. Chiar daca exista numeroase probe in acest sens, cum se arata si in editorialul din Gandul.info, ramane o intrebare simpla si esentiala: ce ar castiga Assad din asa ceva? 

Ce ar castiga Assad dintr-un atac izolat, o singura lovitura, cu 100 de victime, cand tocmai ca situatia parea sa se fi transat in favoarea lui, pana si SUA renuntand oficial la obiectivul inlaturarii acestuia? Cand Assad parea ca e oficial recunoscut ca parte a solutiei din Siria? A se citi si acest prim editorial semnat de Lelia Munteanu, care se intreba, initial, ca putem afla cine ar fi in spatele atacului chimic in functie de cum se rearanjeaza harta geopolitica.

Din acest punct de vedere, ce situatie avem si cine profita?

 • Assad redevine criminalul odios imposibil de mentinut in ecuatia rezolvarii conflictului sirian
 • SUA are pretextul ideal de ataca si de a rasturna masa siriana, de a revendica si de a obtine o pozitie de forta pe care o pierduse demult
 • Rusia e in defensiva, incercand sa repare si sa limiteze daunele
 • Turcia, care tocmai ca parea atrasa definitiv in aria de influenta a Rusiei, saluta atacul. Daca i se pare ca va beneficia de la noua imparteala, Turcia isi va reconsidera radical pozitia actuala

Sa despartim propaganda de factual si de logica – asta este obligatoriu. Mai ales ca nu ar fi prima oara in istorie cand se insceneaza false atacuri atribuite partii celeilalte pentru a justifica o declaratie de razboi. 

sua ataca siria


Categorii

Al treilea razboi mondial, Siria, SUA versus Rusia, Turcia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

68 Commentarii la “SUA A ATACAT SIRIA, LOVIND CU ZECI DE RACHETE O BAZA AERIANA (Video)/ Reactia lui Putin: AGRESIUNE la adresa unui stat suveran, PREJUDICIU adus relatiilor Rusia-SUA/ TURCIA SALUTA ATACUL AMERICAN

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Din punctul meu de vedere totul este clar, cei care nu isi doresc pacea in Siria au avut de castigat, si sunt ceva tari ce nu isi doresc asta iar una dinte ele a si reactionat. In ceea ce il priveste pe Trump m-a pus pe ganduri cand acesta a afirmat ca sustine 100% politicile Israelului. Asa ca, sa nu ne imbatam cu apa rece, cei ce se afla in spatele razboaielor o fac pentru bani si putere, atat timp cat in orientul mijlociu va fi haos resursele vor fi pradate in voie. Aici se castiga atat din vanzarea de armament cat si din furtul de resurse. Cum sa lasi astfel de tari bogate in resurse petroliere si nu numai sa dicteze pretul acestora pe piata mondiala asa ca inventezi scheme pentru a le destabiliza tara. Si la noi e cam acelesi lucru numai ca la noi nu s-a mai ajuns la un razboi cu arma in mana, resursele ne sunt luate prin cozile de topor aflate in frunte care pentru un oarecare comision preda resursele tarii.

 2. Nu va fi război mondial.
  Nu vă mai luați după tot felul de nulități in materie de politică externă. Impostură crasă. Gloanțe oarbe…nu punctează nimic, buni doar la disecat cadavrele evenimentelor trecute și de mult defuncte.

  Prin urmare, nu cred că ar trebui să ne așteptăm la o ofensivă americană în Siria sau o ofensivă de proporții. E mai degrabă un răspuns punctual, la un gest considerat incalificabil de către Statele Unite și care obligă, într-un fel, America, să nu mai gândească în termenii ‘America first’, în termeni izolaționiști, ci în termenii unei Americi care trebuie să se implice global atunci când probleme de genul acesta apar pe scena lumii”, a precizat Dungaciu[…]
  Profesorul universitar a atras atenția și asupra impactului pe care această acțiune l-ar putea avea asupra politicii interne a Americii, apreciind că inițiativa președintelui Donald Trump a reprezentat și o replică la adresa predecesorului său, Barack Obama, “care în fața unei asemenea provocări a ezitat, a oprit lovitura care trebuia să vină din partea Americii în 2013 când Siria a folosit armele chimice”.

  “Deci, este o lovitură pentru stilul politic al lui Obama, dar apare și o problemă internă, acolo: în ce măsură un președinte american poate declanșa un război fără acordul Congresului. Trump nu a avut acordul Congresului, a acționat, dacă vreți, mai degrabă voluntar. Să vedem în ce măsură politica internă din America va suferi modificări”, a adăugat el.

  https://www.agerpres.ro/politica/2017/04/07/dan-dungaciu-despre-contextul-generat-de-atacul-din-siria-toti-actorii-sunt-acum-la-mutare-11-31-22

  CTP:
  ”Aș încerca să răspund la întrebarea care frământă probabil pe multă lume: dacă acesta este începutul celui de-al treilea război mondial? După părerea mea nu este acesta. În Siria exista un deficit de intervenție între Statele Unite și Federația Rusă. În anii din urmă rușii au folosit aviația, s-au implicat armat, în vreme ce SUA nu au avut o implicare directă. (Atacul, n.red.) vine pe un deficit de intervenție”, a susținut Cristian Tudor Popescu.”
  http://m.b1.ro/stiri/externe/cristian-tudor-popescu-pentru-propaganda-kremlinului-e-folositor-atacul-american-asupra-aeroportului-sirian-ii-va-intretine-capitalul-politic-lui-putin-182181.html

 3. @enkidu

  Nu va fi război mondial.

  Nu despre asta era vorba in propozitie si postare.

  Nu vă mai luați după tot felul de nulități in materie de politică externă. Impostură crasă.

  Am citat-o doar pe Lelia Munteanu. Nu mi se pare nulitate. Daca e, a se arata de ce.

  CTP insa, cu siguranta, e nul in politica externa, iar in aia interna e ce a fost din 90 incoace.

 4. “Nu despre asta era vorba in propozitie si postare”

  Poate despre faptul ca dl. Trump începe sa arate adevarata sa față ? …mult mai repede decât sa aşteptau …unii.

 5. @fane

  Da’ repede mai sarim cu concluziile.

  Daca era Hillary in acest moment anume, o fi fost mai bine, mai rau?

  The decision to strike only one air base signals that the attack is merely a warning and not intended to be the opening salvo in a major intervention. Moreover, that the U.S. missiles targeted the air base, rather than Syrian surface-to-air missile sites, indicates the strikes were not preparation for larger fixed-wing airstrikes.

  https://www.stratfor.com/analysis/us-strikes-syrian-air-base

  Pe cand,

  http://www.reuters.com/article/us-people-hillary-clinton-idUSKBN179058?feedType=RSS&feedName=topNews

  Asked whether she now believes that failing to take a tougher stand against Syria was her worst foreign policy mistake as secretary of state under President Barack Obama, Clinton said she favored more aggressive action against Syrian President Bashar al-Assad.

  “I think we should have been more willing to confront Assad,” Clinton said in the interview, conducted by New York Times columnist Nicholas Kristof.

  “I really believe we should have and still should take out his air fields and prevent him from being able to use them to bomb innocent people and drop sarin gas on them.”

  Clinton noted that she had advocated for a no-fly zone in Syria after leaving government, something that Obama opposed.

 6. @Fane

  Care fatza? Aia ca a avut bunul simt sa sune la rusi sa le spuna sa evacueze impreuna cu sirienii si cu toata tehnica transportabila baza militara? Nici macar mortii nu-i are pe constiinta, ca i-a anuntat sa se care din zona. Ghiulelele trebuie consumate, ca sa fie fericiti si McCain si aia care le fabrica. Cel mai bine ar fi sa aflam ce e cu atacul ala cu gaz si de unde provine el.

 7. Nu stiu ce ar insemna adevarata fata a lui Donald Trump, eu vad doar un gambler in loc de un businessman. Sau poate ca a avut o criza de nervi, pentru ca de cand a ajuns la Casa Alba, numai usor nu I-a fost, de peste tot au venit, vorba lui Ion Iliescu, numai “sule in coasta”. Sau poate este inca doar un joc (criminal, dar inca un joc), prin care Trump a considerat ca poate sa isi imbunatateasca pozitia si imaginea mai ales la el acasa, dar si in partea lui de lume, unde era mereu invinuit ca este presedintela Americii cu ajutorul Rusiei. Ar fi si argumente, au fost trase mai multe rachete de croaziera (59) decat au fost victime in armata siriana (parca 5 morti si 7 raniti?). Inca sper sa fie acest joc si nu o prostie, un impuls de om prost. Inca sper ca Vladimir Putin sa stie ca e un astfel de joc si sa il accepte.
  Dar daca orgoliul va fi cel care va castiga, atunci jocul acesta va deveni foarte periculos. Nu vad bine Ucraina, nu vad bine Kosovo si Muntenegru. Daca fiecare ajunge sa faca ce vrea dupa cum ii dicteaza propriile interese si placeri de moment, nu va fi bine. Rusul Putin jucator de sah nu cred ca se va grabi sa raspunda in acelasi loc pe tabla, sahul poate veni din multe alte locuri pentru America.
  Adevarata fata? Habar n-am. O fata de om extenuat si foarte tracasat, care nu mai face fata functiei si sarcinii pe care singur si-a luat-o. Ca la ce i-ar putea folosi intr-adevar, nu stiu. Nu vad. Mintea nu ma duce. Abia ca daca putea (si putea!) forta o ancheta la fata locului am fi aflat cine poarta sambetele cui. Si atunci nimeni si nimic nu-l mai puteau contesta pe Donald Trump fara sa para ridicol. Asa, dupa ce va trece emotia de moment se va include singur in lunga poveste cu armele de distrugere in masa ale lui Sadam, bombardarea Pristinei etc.

 8. @admin ,
  frate , nu se Clintoana era vorba ci de un anume entuziasm pentru Trump , care începe sa se dovedească nejustificat … si nu erai deloc vizat , sa stii

 9. @fane

  Nu ma simteam vizat. 🙂 Insa am observat la mai multi aceasta graba in a demitiza Trumpul. Pe undeva e corecta si chestia asta, insa depinde de asteptarile anterioare si de cine si cum l-a mitizat.

 10. “Al-Shuairat Airbase was the main base to launch any airforce action and support for our ground forces against ISIS terrorists on Palmyra frontline.
  The US army attacked the Syrian airbase with Towmahock missiles at the early hours of this morning leaving huge distraction on the airbase runway. And guess what? ISIS terrorists have just launched their attack on Palmyra frontline.”
  Good job, Mr. Trump!

  @Ileana, “Ghiulelele trebuie consumate”. Corect! Asa functioneaza capitalismul. Banii sunt facut sa circule. O singura “ghiulea” costa doar 1.41 milioane de dolari X 50 de bucati = ?

  @realDonaldTrump (4:20 PM – 5 Sep 2013): “AGAIN, TO OUR VERY FOOLISH LEADER, DO NOT ATTACK SYRIA – IF YOU DO MANY VERY BAD THINGS WILL HAPPEN & FROM THAT FIGHT THE U.S. GETS NOTHING!” –
  https://twitter.com/realdonaldtrump/status/375609403376144384?lang=en

 11. stati ca eu nu inteleg: care e faza cu Trump de v a casunat asa brusc tuturor??

  Ileana a observat f bine: a fost o replica limitata la un atac limitat si crud. Ar fi trebuit sa tolereze, sau cum?

  Si tot Ileana a observat din nou f bine: alta e intrebarea si problema aici.

 12. @Doroteea

  Nu e doar asta. E si o chestiune de politica si imagine domestica. Si nu are cum sa se opreasca aici. Daca Trump s-a decis sa aiba o imagine de #justice, #enoughisenough, #toughguy, atunci va fi obligat sa intervina, la fel, in circumstantele neclare ce vor urma. Deci limita aia e relativa.

 13. @admin

  Inteleg. Oricum, nimic nu ma enerveaza mai tare decat mania asta de a vana greselile acelor oameni cu adevarat remarcabili, care chiar au facut dovada nervului si a curajului de a sparge niste tipare sufocante pt noi toti, asumandu si toate represaliile si opozitiile si infamiile. Imi place (cu ghilimele, desigur, si inca unele f amare) cum ne auto sabotam proprii salvatori, parca abia asteptand, vorba ta, sa ii demitizam, sa ne demonstram ca de fapt sunt si ei niste mediocri ca si noi, sa intram si noi repede in tabara denigratorilor, a specialistilor in datul cu parerea si cu critica, si sa dam astfel apa la moara celor care de fapt ne sunt calai.

  E in stilul asta de fapt suicidar si in intoleranta asta sterila si prost plasata toata drama romaneasca, drama acelui popor care n a stiut niciodata sa stranga randurile si sa cunoasca valorile, ridicand standardul pretentiilor exact acelora care si au dovedit valoarea, si acceptand in schimb orice scuipat din partea celor care ii arunca in robie si care ar trebui de fapt judecati.

  Chiar ma gandeam ieri: Kafka habar n a avut cand a plasmuit lumea fantastica din Castelul ca o astfel de lume chiar avea sa existe, nu mult dupa moartea lui si nu f departe de Praga.

 14. @Doroteea
  Ai perfecta dreptate, sa nu demitizam cel mai bun clovn politic al tuturor timpurilor!
  30 Aug 2013
  “The President must get Congressional approval before attacking Syria-big mistake if he does not!”
  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/373581528405905408

  Trump este un adevarat cascador al rasului!

 15. @Doroteea, Trump si-a intrat in rol -> “Greater Israel”: The Zionist Plan for the Middle East http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

 16. @M

  tu oricum, grabit fiind mereu sa ti versi tafna acumulata, ratezi frecvent mesajul transmis de interlocutor, asa ca nu ma mira raspunsul care de fapt imi confirma perfect teza.

 17. O fregata ruseasca de ultima generatie tocmai a trecut prin Bosfor, spre Siria
  “The Russian ship armed with cruise missiles Kalibr will visit the logistics base in Tartus, Syria,”
  http://tass.com/defense/939994

 18. Primul lucru care mi-a trecut de fapt prin cap, a fost ca exact cu nici doua zile inainte de fasaiala a 59 de rachete, ziarele titrau ca mafia rusa din Florida a mentinut canalul de comunicare intre Trump si Putin. Dar dupa focurile de artificii de azi noapte, s-a asternut amnezia, toata lumea crede ca Trump chiar are ceva cu Bashar. Pana la urma, dupa ce a avut atacul, la cateva ore, un avion, n-am inteles al cui, sau daca era adevarat sau doar inchipuit, a mai bombardat orasul in care a avut loc atacul, unde se presupune ca era depozitul de arme chimice al rebelilor, in varianta rusilor. Iar americanii au facut praf baza militara, de unde se presupune ca au decolat sirienii cu sarinul. Du-te acum sa faci ancheta, sa cauti sarinul, care am inteles ca se evapora repede, prin daramaturi!

  Intre timp, Putin a recunoscut o jumatate de Ierusalim ca fiind capitala Israelului, sugerand ca cealalta e a palestinienilor, si i-a luat-o inaintea lui Trump, care intentiona sa le dea tot orasul la evrei, care “analizeaza” oferta rusilor.

 19. “59 de rachete au lovit baza care a lansat atacul chimic de zilele trecute. Este primul atac american îndreptat direct împotriva regimului Assad.”

  Ministerul rus al Apărării: Doar 23 din cele 59 de rachete Tomahawk și-au atins ținta. Nu se știe unde au căzut celelalte 36, potrivit autorităților ruse.

  Or fi ajuns, din greseala, la ISIS sau la Al Qaida?
  Pretul de inventar este de 1 milion $ bucata, deci unde s-au evaporat 36 milioane din banii contribuabililor lui uncle $am?

 20. @Doroteea

  “stati ca eu nu inteleg: care e faza cu Trump de v a casunat asa brusc tuturor??

  Ileana a observat f bine: a fost o replica limitata la un atac limitat si crud. Ar fi trebuit sa tolereze, sau cum? ”

  Stii cum se spune pe la americani : “It’s not your business [insert swear] ! It’s my own private property [insert swear] !”

 21. Trump ?

  https://www.youtube.com/watch?v=xxaq5eUWIsM

  https://www.youtube.com/watch?v=u9Id45A559s

  Foarte serioasa reactia purtatorului de cuvant sirian (cautati-o pe net) .Foarte martial.
  Chiar nu mai tinem minte ACEL interviu din Familia Ortodoxa?

 22. Nu e prima oara :

  https://southfront.org/us-led-coalition-september-attack-on-syrian-army-in-deir-ez-zor-helped-recent-isis-offensive/

  https://southfront.org/us-led-forces-hit-syrian-army/

  E destul de clar ce se intampla in Siria . Assad castiga mult teren (cu toate ca are vreo 5 fronturi deschise,iar luptele cu “rebelii” sunt mult mai salbatice -au marturisit chiar soldatii sirieni) si se indrepta in pasi foarte repezi spre Raqqa (dupa Deir Hafer urma baza aeriana si important centru militar al ISIS- Jirah) .Deodata se redeschide frontul de la Hama .Siria trebuie sa-si imparta trupele de elita:o parte acolo,o parte aici .Avansul anti-ISIS se reduce.Kurzii isi extind teritoriul tot mai mult(sustinuti de americani,care vor o bucata consistena din Siria pentru a satisface acea dorinta a Israelului cu Noul Orient Mijlociu). Reusesc sa stopeze avansul de la Hama,ba mai mult,recuceresc majoritatea locatiilor pierdute si pregatesc un mare atac pentru a castiga teritorii suplimentare .In Palmyra nu mai repeta greselile din trecut si cuceresc pozitiile mai abrupte si drumurile pe care le-a folosit ISIS pentru a recuceri Palmyra. Intervine atacul cu basini.
  Bing-bing-bong. Sa aveti o noapte placuta.

 23. @emanuel

  Da mai, in regula. Si pt asta trebuie sa anulez tot ce a facut si reprezentat Trump pana acum?
  Eu nu stiu: numai eu simt ca venirea lui a facut, literalmente, aerul mai respirabil? Numai mie mi se pare ca in ultimii 6 ani (cel putin) s a asternut o negura, o confuzie, o betie urata, peste lume?

  El a avut imensul merit de a reaseza conceptual lucrurile in matca lor. De la asta porneste tot. Asta e baza, fie ca vorbim de grupuri sau de individ. 2 si cu 2 nu mai faceau 4, parca toate circuitele se inversasera. Nu spun ca gata, totul a reintrat in normal, fireste. Dar orice adevar afirmat intr un spatiu in care minciuna si nonsensul s au instalat, aduce o limpezime, o lumina, mai reduce, fie si limitat, entropia in universul marunt care ne a fost dat. Orice om care afirma un adevar intr o sarabanda a minciunii se bucura de respectul meu. Iar daca o face colectiv, sfidand toate stereotipiile si conventiile, riscand oprobiul public si toate denigrarile si,mai mult, o face repetat si fara sa si ingaduie sa urasca, nu o sa ma dezic de el la primul – si nici la al 10 lea – derapaj. E un om! Multi dintre noi nu au curajul sa afirme adevaruri marunte in contexte la fel de marunte. Dar suntem primii care aruncam cu piatra si pretindem perfectiuni de care altfel suntem foaarte departe.

  Trump si cei care sunt in spatele lui si au asumat un conflict de proportii, si dintr un ghem de vipere turbate nu se iese usor. Sunt acolo lucruri, concesii,negocieri, presiuni de care habar n avem si care isi au rostul lor. Da, pot fi si cedari, de acord. Dar asta nu sterge un adevar care a fost spus, decat doar daca suntem f nevolnici. Prefer sa fiu intoleranta cu harsitii in ale fatarniciei, nu cu aceia care chiar au incercat sa faca ceva.

  Scz pt stilul nesintetic, sunt cam obosita, sper ca ai prins ideea.

 24. http://www.rumaniamilitary.ro/sua-au-atacat-cu-rachete-o-baza-militara-din-siria-peste-59-de-rachete-lansate-cinci-sirieni-ucisi-rusia-a-fost-avertizata-de-atac

  ” Ghita Bizonu’
  7 aprilie 2017 at 17:11

  Mda…
  gaz sarin ziceti voi ?
  Din păcate, de;i li s-a adminstrat oxigen, pentru 3 dintre ele, nu s-a mai putut face nimic https://www.europafm.ro/in-atacul-din-siria-s-au-folosit-arme-chimice-confirma-rezultatele-autopsiilor/

  Foarte putine unitati medicale din Idlib au capacitatea de a trata simptomele provocate de un atac chimic, din cauza bombardamentelor repetate asupra facilitatilor sanitare de catre fortele armate ale lui Assad, precum si din cauza lipsei depozitelor de oxigen pentru pacienti.
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/atac-chimic-intr-o-zona-controlata-de-rebelii-sirieni-cel-putin-35-de-persoane-si-au-pierdut-viata.html

  Natura substanțelor chimice nu a fost identificată în mod oficial, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că unele victime prezentau simptome specifice expunerii la o categorie de substanțe chimice „conținând agenți neurotoxici”
  https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/06/rezultatele-autopsiei-confirma-utilizarea-armelor-chimice-in-atacul-din-nord-vestul-siriei-ministru-turc–11-35-05
  Neurotoxicve si tot citesc de oxigen ….
  Iar primele stiri pe care le-am vazut oeri nu contineau midriaza (dilatarea pupilei )ca simptom …
  Ori, asa de la dracului ca sa va enervez ca iar stiu prea multe, dragii mei in cazul agentilor neurotoxici antitodul este ATROPINA Ma rog daca ai colinesteraza sub proce forma renunti la atropina. Altfel in mod normal il atropinizezi in draci pana cand ori scapa ori moare , La noi in tara au fost dese cazuri de intoxicastie cu paration (un neurotoxic mai „bland” tot organosfosforat ca si sarinu) si au fost copii antropinizati la valori incredibile (peste 3.000 ml , „recordu” fiind de 8.000 . Stiu nu ma credeti .. intrebati si voi pe aia „batrani” de la sectia de intoxicati de la spitalul Grigore Alexandrescu.)
  INsa ce este curios … in cazul Idlib se tit zice de oxigen nu de atropina. … Nici in cazul celor transportati in Turcia…
  Iar tatal celor 2 gemeni de 9 luni declara ca Bărbatul spune că atacul l-a trezit din somn şi că respira cu dificultate când s-a trezit. Youssef s-a dus să vadă dacă cei doi gemeni, în vârstă de nouă luni, erau în viaţă. După ce a constatat că păreau nevătămaţi i i-a dat soţiei sale, căreia i-a spus să rămână în casă. În drum către locuinţa părinţilor săi, în vecini, el a trecut, pe stradă, pe lângă persoane care se împleticeau şi cădeau.
  Citeste mai mult: adev.ro/onzcr3
  Scuze, sunt unele lucruri care „nu se leaga”

  INsa mai se gasesc si alte vesti
  Jihadistii Statului Islamic au lansat in schimb atacuri cu gaz mustar impotriva luptatorilor rebeli, a kurzilor si fortelor lui Bashar al-Assad.http://stirileprotv.ro/stiri/international/atac-chimic-intr-o-zona-controlata-de-rebelii-sirieni-cel-putin-35-de-persoane-si-au-pierdut-viata.html
  si Isis ar fi avut acces la sarin : https://www.rt.com/news/325825-sarin-gas-syria-turkey/ …. “

 25. http://www.cotidianul.ro/sua-ataca-o-baza-a-regimului-din-siria-298943/

  STELUTA
  +41
  DACA SUA DOREA O INTERVENTIE LEGALA ERA NEVOIE DE UN MANDAT ONU , NU DE UN ATAC JEGOS FARA MANDAT ONU . . . SUA A MAI MINTIT SI CAND AU ATACAT IRAKUL CA SADDAM ARE ARME CHIMICE DUPA CARE S-A DOVEDIT CONTRARIUL IAR RESURSELE IRAKULUI AU FOST ACAPARATE DE COMPANII AMERICANE .

  Antipropaganda
  +24
  Ia ghiciți cine îi laudă pe americani pentru aceste lovituri cu rachete? ISIS și Al Queda. De ce nu preia Cotidianul și aceste laude?

  Titel
  +33
  Nu-i vad aici pe sorosistii care sustineau ca Trump este prieten cu Putin. America, indiferet cine o va conduce va face ce stie mai bine: pedepseste pe cel care nu-l ascuta de unchiul Sam. Diferenta o face mijloacele si metodele folosite.

  Santa Klaus
  +20
  Cu ce drept atacă america pe oricine ? De ce s-a grăbit să atace ? De ce nu așteaptă rezultatele anchetei să vadă cine e responsabil de atacul chimic, căci se pare că posibili făptuitori sunt din mai multe tabere, până și israelul. De ce nu procedează conform uzanțelor și de ei semnate acceptate. Cine se cred ei de fapt ? Provoacă voit tensiuni și atmosferă de război cu oricare prilej. Merită ? Al cui interes este ? Se pare că america dacă nu ar fi conflicte in lume , ar fi falimentară. Deci ei sunt cei interesați să provoace. Poate tocmai ei au folosit acel gaz, incât acum să și atace in scurt timp fără avertisment.

  nicu cohen
  +34
  Regimul fascist de la Washington nu se dezminte .

  Matei
  +21
  Oare cand se considera ca un militar savarseste o crima ? In conflictul sirian am azuzit de mai multe ori astfel de acuze la adresa fortelor guvernamentale si chiar rusesti, insa NICIODATA la adresa SUA. Oare declaratiile occidentului de acum doi ani cum ca guvernul sirian nu mai dispune de arme chimice au fost false ? Oare stirile de acum cateva luni conform carora importante cantitati de arme chimice au fost descoperite in depozitele opozantilor sirieni au fost false ? Cui foloseste acest atac chimic ? Lui Assad in nici un caz, este evident. In schimb aranjeaza de minune pe opozantii sai. Cum de o reactie atat de vie este prezenta inainte de concluziile unei anchete care sa stabileasca CINE anume a tras, stiut fiind ca in Siria opereaza impotriva regimului cateva zeci de militii independente, armate (de catre USA) ?

  Antipropaganda
  +12
  Cea mai probabilă explicație a eliberării de gaz de marți este cea a unor lovituri aeriene asupra unor baze ISIS sau Al Queda care conțineau câteva canistre de gaz sarin. Propaganda media făcută de jucătorii interesați, Arabia Saudită, Israel, Turcia, a împins America să reacționeze militar cumva. Trump a ales să bombardeze o bază, alertând rușii înainte. De asta numărul de decese militare siriene este foarte mic. Mai corect ar fi fost ca o parte dintre cele 60 de rachete să fie îndreptate și către ISIS și Al Queda, care tocmai ce au pornit o ofensivă asupra bazei militare distruse. Ce convenabil, Trump. Ce convenabil.

  leodausus
  +17
  observatorul sirian pt. drepturile omului este un editat cu sediul intr-o bodegă din londra.Cât de obiective sunt știrile lui, vălas să judecati voi. Morții lui Asad sunt…….morți. Cei uciși de amerloci, sunt……pagube colaterale. Shit

  Gheorghe Gospodaru
  +37
  Vanzatorul de femei si luptator declarat impotriva terorismului mondial tocmai a dat o lovitura dar in sensul protectiei ISIS. Deodata USA devine incapabila sa mai coopereze impotriva ISIS pentru ca printre ei sunt si revoltati sirieni denumiti culmea: rebelii democrati. Numai americanii cu democratia de tip Trump pot face aceasta distinctie. Cea mai veche zona culturala a pamantului-Irak, Afganistan , Kosova apoi Libia, acum Siria sunt distruse sistematic de sistemul democratiei americane. Daca nu conduc ei zona , nu e democratie. Daca conduc ei poate fi orice dar zicem ca e democratie, chiar daca conduc teroristii agreati de ei. Copiii morti sunt morti numai daca sunt pozati de CNN. Altfel sunt pagube colaterale. Nesimtire publica, iar Europa aplauda.

  Dolarul gaurit
  +7
  Pretextul cu armele chimice este pueril si super uzat, chiar asa de in pana de idei sa fie analistii de la pentag(on)rama sa il mai foloseasca inca o data, sau administratia trump a fost pusa in fata unui fapt implinit? Aceasta agresiune militara vine sa confirme ca puterea in americuta este oculta si imprevizibila , niciodata presedintele nu a condus nimic ci doar complexul militaro-industrial. Presedintele doar lasa impresia ca-conduce si mimeaza rolul de sef precum in filmele mute.

 26. Vad ca unii spun, n-a fost mare lucru, Trump a dat o replica la un atac criminal etc, asadar sa nu-l condamnam prea tare. Pai numai un spalat pe creier poate crede ca Assad s-ar fi apucat de folosit arme chimice. Si in general, dupa minciunile cu Irakul, cine se mai uita in gura SUA?
  Deci intr-adevar, ori Trump si-a pacalit electoratul, ori e o manevra bine ticluita, pentru a inchide gura celor care il acuza la el acasa, de prietenie cu Rusia. Varianta a doua am vazut ca este lansata si de Adrian Nastase. Ar fi cateva elemente care sa conduca la ideea unui astfel de joc de glezne, respectiv faptul ca 59 de rachete de croaziera lovesc o baza aproape goala, omorand 5 oameni, daca am inteles bine. Pe de alt aparte, plecaciunile adanci pe care le face Israelului, merg catre prima varianta.

 27. Un alt aspect al acestui atac “eroic”.

  Umbla vorba ca printre indatoririle baze aeriene Shayrat, baza comuna Siriano-Rusa, era protejarea orasului crestin Hama.

  Alt FAPT cunoscut este faptul ca de ani de zile, jihadistii ataca constant bisericile crestine din zona, ultimul atac fiind acum 4 zile, pe 4 Aprilie `17, in nordul Hamah, cartierul Mhardeh, unde rebelii au bombardat princiapala Biserica Ortodoxa, omorand 3 oameni si ranind 5.

  Deci, printre rezultatele indirecte ale atacului american va fi cel mai probabil (sigur) o intensificare a atacurilor rebele asupra crestinilor din acea zona.

  Donald Trump, Hilary Clinton, diferite marionete ale acelorasi papusari, si ale acelorasi interese globale.

 28. “Ministrul de Externe suedez, Margot Wallstrom, a declarat ca atacul de joi noapte este problematic din punctul de vedere al dreptului international.
  “Este important ca actiunile sa aiba o baza juridica. Bombardamentul genereaza indoieli in ceea ce priveste compatibilitatea cu dreptul international. Din acest motiv, problema trebuie sa revina in Consiliul de Securitate al ONU, care trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru o solutie politica durabila”, a transmis sefa diplomatiei suedeze.”
  La scurt timp, in Suedia are loc un atentat terorist!

 29. 1. De ce nu a folosit Rusia sistemele S-400 amplasate lângă Latakia împotriva stolului de rachete Tomahawk?
  Nu a vrut sau n-a putut?
  Cică n-a vrut…altfel eSurile sunt destul de performante, cam doboară pe ce pun radarul.
  Sa zicem că n-a voit să tragă. Dacă n-a voit, înseamnă că a primit ceva la schimb sau s-a temut.
  Dacă și-a temut zilele, încă mai și arătând-o …zboară instantaneu de la masa greilor. Inca nu a zburat deci a primit ceva la schimb.

  Dar ce?
  Peste câteva zile, ministrul de externe Tillerson ajunge la Moscova…………….

  2.
  Ce a târguit Bibi cu Putin in schimbul recunoașterii Ierusalimului de Vest drept capitala Israelului?
  Dacă ai sprijin rusesc, asta înseamnă că poți trece rezoluția ONU, ți se recunoaște dreptul de administrare, poți muta ambasadele, deci e oarecum liber la Templu. Oarecum.

  Ce a târguit Bibi?
  După drama cu sarin, primul lucru pe care l-a făcut a fost să sune la Moscova.
  De ce

  3.
  Două declarații cam cu “hmm”:

  Liderii statelor aliate, care se vor reuni pe 25 mai, la Bruxelles, pentru prima dată, cu noul președinte american, Donald Trump, vor conveni cu acel prilej direcțiile mai concrete pentru creșterea rolului NATO în lupta antiteroristă, a promis secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg.

  ”Atentatul de la Londra comis săptămâna trecută ne reamintește că trebuie să ne dublăm eforturile”, a afirmat Stoltenberg, într-o conferință de presă la finalul reuniunii miniștrilor de externe din NATO.

  El a remarcat că Alianța Nord-Atlantică este deja angajată în mai multe teatre de operațiuni — Afganistan (misiune de pregătire și consiliere a forțelor afgane), Balcani și Marea Egee, pentru ‘a-și stabiliza vecinătatea’, dar a subliniat că NATO dispune de un ‘potențial încă neexploatat pentru a face mai mult’.

  Și surprinzător pentru unii (analiștii vieții – pomi fără roadă) – Ungaria:

  NATO ar trebui să joace un rol în lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, a declarat marţi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune, relatează MTI.

  Cea mai de succes alianţă militară din lume din toate timpurile nu se poate eschiva de la a se confrunta cu cea mai mare provocare a vremurilor noastre în materie de securitate“, a declarat Szijjarto. NATO trebuie să devină, de asemenea, mai rapidă şi mai flexibilă în confruntarea cu provocările din ziua de azi, adăugat oficialul ungar.

  Un atac asupra NATO aflată intr-o misiune aprobată de toate statele Alianței ar putea deveni un casus belli pentru ww3. Corul îndoliat al democrațiilor rănite. Deși nu văd cine ar fi atât de tâmpit incat sa se pună cu SUA și NATO la momentul actual.
  Așteptați 25 mai.
  linkurile:
  https://www.agerpres.ro/externe/2017/03/31/rex-tillerson-nato-ar-putea-combate-pe-internet-gruparea-stat-islamic-20-57-08

  http://m.mediafax.ro/externe/peter-szijjarto-ministrul-ungar-de-externe-nato-ar-trebui-sa-joace-un-rol-in-lupta-impotriva-stat-islamic-16221014

 30. Toti habarnistii de pe internet, se intreaba de ce dormeau sistemele S-400 rusesti in timp ce zeci de Tomahawkuri zburau spre ele?

  Why didn’t Putin’s Growlers intercept Trump’s Tomahawks?
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4391656/Why-didn-t-Putin-s-Growlers-intercept-Trump-s-Tomahawks.html

  Tomahawk is a highly survivable weapon. Radar detection is difficult because of the missile’s small cross-section, low altitude flight.
  https://fas.org/man/dod-101/sys/smart/bgm-109.htm

  The current Tomahawk, the RGM-109E Block 4 Surface Ship Vertical Launched Tomahawk Land Attack Missile weighs 1.2 tons, is six meters (18 feet) long, has a range of 1,600 kilometers, getting there at a speed of 600-900 kilometers an hour, flying at an altitude of 17-32 meters (50-100 feet), and propelled by a jet engine generating only 600 pounds of thrust. Accuracy is on a par with JDAM (10 meters/31 feet). The Block 4 Tomahawk can be reprogrammed in flight to hit another target and carries a vidcam to allow a missile to check on prospective targets.
  https://www.strategypage.com/dls/articles/6000-Tomahawks-Later-7-7-2012.asp

 31. @enkidu

  http://www.rumaniamilitary.ro/sua-au-atacat-cu-rachete-o-baza-militara-din-siria-peste-59-de-rachete-lansate-cinci-sirieni-ucisi-rusia-a-fost-avertizata-de-atac

  Ghita Bizonu’
  7 aprilie 2017 at 23:16

  Tomahawk- [oate zbira la 15 metri inaltime ,…..

  Nu poate fi decatcta de la sol

  inca cica MIG 31 avea capacuatea de a detecta si distruge

  Ghita Bizonu’
  7 aprilie 2017 at 23:38

  Tin sa va atrag atentia ca o rachtea de cruciera (taudsu gresit croaziera) este o raheta care zhopara jos … urmarind terenul. La o inaltime de 20-100 metri/ Practic nu pate fi detectata si distrsa de instalatiile de la sol .
  Rusii au ceva similar Kh-55 caere znoara la sub 110 metri

  Scuti de la Develu este imptriva rachetelor balistice / Adica draColor daca D ar fi tinta unor Tomahawk adio si un praz verde !!!!

  Ghita Bizonu’
  8 aprilie 2017 at 8:21

  NU este vorba de aderenta la dimacratie sau alte cestii din astea.
  Aia 2 nu le au cu asa ceva. INsa asta nu este o dovada..
  Ideea ca asa procedeaza smardoii din spatele blocului din Ferentari sau Rahova, ca asa procedeaza tiganusii obraznici si tineri negri infractori din Bronx nu se aplica si in cazul unor insi precum Putin si Bashar. Ca s aajungi in posturi din astea iti trebuieste ceva minte – macar cata a unui mafiot sef de zona.
  Adica poti sa fi cat de crud doresti insa astia tin cont de „raportul cost-beneficii”.
  Ori a utiliza azi arem chimice este pur si simplu „neeficient” Sa utilizezei gaele de luopat la dracu in praznic asupras unor civili fara ca sa obstii un avantaj miliatar extrem de improtant … arata ca esti cel putin tampit (precum un tiganus care ar insulta o „baba” fara sa tina cont ca „baba” e mama celui mai al dracului mardeias din zona) Ori scuze este ex;cus cva in post ca a lui Putin sa ajunga unu asa de tampit …
  Apropos de Stalin – uneori (des) se folosea de tampiti sadici. Dar periodic ii si omora

  Si da democratia .. ma lasi? Madleine Albrioscht cea democrata ioubea nespus brosele extravabnte, bombele si „victimele colaterale”

  Ghita Bizonu’
  8 aprilie 2017 at 11:14

  Tocmai ca rusi ar fi stiut ca un atac chimic lpar fi fprtat pe Trump sa isi schiombe pozitia.
  Trump „din pacate” este presedintele unei tari democratice in care opinia publica cvonteaza. Un astfel de atac , in conditiile in care Trimp era acuzat ca e „omu rusilor” , in copndtiitle in care are parte de o larga constestatie era clar ca ii „ftriteaza mana” sa se dea fortos. SI nu la nivelul de genu „daca ai un pilot mai nesanatos la cap spune-i ca are voie sa isi demosnteze virtuzozitatea cu nava aia cum i-o zice .. ruseasca oricum” (adica sa se piata zice ce e golaneala unui „Artist” ) ci intr-un mod indubitabil agresiv.

  Cum zic nu pot accepta ideea ca la nivelul asta oamenii gandesc precum putzoii din cartere rau famate. Ma rog Kim cel din Nord .. care este mostenitorul dinastic poate fi un imbecil sadea… (nu e primul dinast tembel) insa nu si un Putin care provine dintr-un mediu unde imbecilii sunt indepartati (mai in siberia la supravegheat detinuti, mai un glonte „din neatentie” )
  Si nici Bashar , desi ajuns si el pe cale dinastica la conducere, nu ar prezenta caracteristicle tampitlui de „descendenta divina” (crescut in credinta unui drept semidivin si ajuns la putere chiar in conditiile unoer deficente marcate)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare