Suveranitatea nationala, ca un cal batran ucis cu bestialitate. OBSERVATII DESPRE LEPADAREA DE ROMANIA, ALINIEREA TRANS-PARTINICA LA AGENDA EURO-MALTHUSIANA SI ATLANTISM

24-08-2011 7 minute Sublinieri

Tablou reprezentand batalia de la Grivita (1877), unde trupele romane au cucerit reduta cu pretul unor mari pierderi

“Ia te uita, baaa, razbatu in vagauna strigatul unui cioban. Unu beleste un cal!”.  Nuvela psihologica a lui a lui Marin Preda, “Calul” ne poate fi o unealta folositoare pentru a intelege ambitiile politice din ultimele zile la carma Romaniei  pe tema cedarii suveranitatii, comparand diluarea sistematica a statalitatii romanesti cu tematizarea mortii bietului cal.

Adeptii ordoliberali vazand in institutiile statului social mai intai o povara a societatii, decat un element pentru echitate

Calul din nuvela lui Marin Preda prefigureaza intr-un fel destinul suveranitatii. Imaginea grotesca a calului, “un cal batran, cu parul incretit pe burta si ros de ham aproape pe toata pielea, care “abia mergea”, si capul ii atarna in jos, balanganindu-se greu si incet ca o ciutura mare, si hodorogita” poate fi chiar pe masura starii suveranitatii noastre, in prezent erodata de o criza persistenta, mutilata de o regionalizare toxica si ciuruita de o devolutie separatista. In contextul politic, hamul care roade suveranitatea este croit atat din “material” UE cat si din piele ordoliberala: ambele au ca obiectiv inlaturarea statalitatii, de parca ar fi un cal batran fara folosinta, care cere doar de mancare. Adeptii ordoliberali vazand in institutiile statului social mai intai o povara a societatii, decat un element pentru echitate. (…)

 

Suveranitatea Romaniei, este un produs al Conferintei de la Berlin (1878) care a facilitat trecerea tarii de la suzeranitate otomana la independenta de stat

Inapoi la nuvela lui Marin Preda: Ce stim noi despre personajul nuvelei, Florea Gheorghe, care duce calul la marginea satului unde ii da cu un os in cap pana il omoara? Dincolo de trasaturile naturale ale acestui taran obisnuit, stim ca “acum, de dimineata, inainte ca soarele sa rasara si sa-l apuce caldura, si la care se gandise inca din ziua trecuta”, trebuie sa ucida animalul batran. Suveranitatea noastra statala nu este chiar asa de batrana ca sa luam o asemenea hotarare pripita intr-o zi de vara, lepadandu-ne de ea, precum Florea Gheorghe de un animal credincios. Suveranitatea Romaniei, este un produs al Conferintei de la Berlin (1878) care a facilitat trecerea tarii de la suzeranitate otomana la independenta de stat, politica, interna si externa –  fapt care ne-ar putea face sa credem, ca tot Germaniei parvine si dupa mai bine de un secol dreptul princiar a primei nopti cu tanara Romanie.

Dincolo de mitul dezvoltarii economiei in aceasta perioada, Romania a devenit in calitate de stat suveran un membru respectabil al comunitatii mondiale. Cea mai mare indatorare la nivel european fata de bancile germane a fost pretul suveranitatii, precum si o tarzie reforma agrara dupa o rascoala infranta, au pecetluit calea spre statul atat national-legionar precum si spre cel national-comunist. Dupa alti douazeci de ani de la inlaturarea comunismului intra si statalitatea romaneasca in retragere.

Acel cal batran, a fost baza existentiala si a lui Floarea Gheorghe, care i-a arat campul, i-a tras caruta si care la dus in spinare. In mod normal caii nu se ucid, chiar daca sunt batrani si nu mai sunt functionali; precum nici un stat nu-si inlatura suveranitate greu dobandita prin jertfele mai multor generatii. Discursul politic, lejer si degajat pe acest subiect il regasim si in nuvela lui Marin Preda prin descrierea narativa a personajului principal: “Florea Gheorghe, alaturi, incepu sa rada, oprindu-se pe loc uitandu-se la el, cum sta stors in mijlocul curtii, cu copitele latite ca niste strachini negre in tarana, si cum nu mai poate merge”. Indubitabil statalitatea Romaniei are un pret care dupa nenumarate incercari din istorie de a o inlatura, seamana tot mai mult cu calul din nuvela, adusa si ea in centrul atentie, alias “mijlocul curtii” mediatice, semnalandu-ne incapacitatile ei.

Ca sa ne razbunam pe 23 august nu trebuie sa inlaturam si statul; acel stat care a asigurat nu doar existenta materiala dar si vatra culturala a tarii

Sa nu uitam ca acele copite latite sunt un simbol pentru truda multor generatii de romani care au luptat pentru aceasta cauza istorica. Spre deosebire de Florea Gheorghe, care cauta oricum discret sa ucida calul, inaintea rasaritului de soare, fara privirile consatenilor, aspiratiile politice de la Bucuresti opteaza pentru lichidarea suveranitatii in maniera unui act public. Ca sa ne razbunam pe 23 august nu trebuie sa inlaturam si statul; acel stat care a asigurat nu doar existenta materiala dar si vatra culturala a tarii.

Suveranitatea poporului ca realizare democratica,  spre deosebire de interpretarea depasita a ambitiilor politice “eu sunt statul” nu ramane decat sa fie pielea de pe bietul cal, pe care Florea Gheorghe o mai jupoaie. Lovit in “crestetul buimacit” tinut in franghii respira si bietul cal precum si statul tot mai greu. Dincolo de conditia jalnica a taranului de a mai trebui sa jupoaie si pielea de pe cal, taranul a avut fata de clasa politica actuala o gandire economica mai sanatoasa: nu a dorit sa optimizeze portia alimentara cal / mancare pentru tot satul ci doar pentru curtea lui si nu se temea ca singur, fara cal, l-ar inghitii consatenii, precum politicul se teme de restul lumii, crezand ca fara cedarea suveranitatii nu va face fata globalizarii.

Nota noastra:

Tema suveranitatii nationale a fost adusa in prim-plan de declaratia fara “perdea” a presedintelui Traian Basescu, comentata de noi aici: Presedintele Traian Basescu, sef de stat national care asuma “cedarea masiva de suveranitate”: ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!

Ulterior, presedintele a revenit, intarind si completand “viziunea” sa despre cedarea suveranitatii si crearea Statelor Unite ale Europei:

Sistemul global va mătura tot ce este lipsit de forţă. Statele trebuie să îşi pună problema să înfrunte efectele globalizării în partea lor negativă. Statele trebuie să se gândească cum pot face faţă. Acum ne confruntăm cu o criză de neîncredere a marilor investitori. Este o criză de încredere în guverne.
Europactul, pactul pentru euro – este o soluţie la care au aderat toate statele din zona euro, plus state din afară. Asta înseamnă că suntem obligaţi să ne aşezăm cheltuielile pe nişte fire pe care trebuie să le urmăm. Dacă nu o facem, suntem taxaţi.

România nu renunţă la obiectivul de a intra în zona euro în 2015. Crearea unui guvern al zonei euro este altfel decât am exprimat-o eu. El va avea ca obiectiv politicile monetare, dar şi cele fiscale şi aici era un element total de suveranitate. Nu poate să fie, care a şi făcut sistemul să tremure din temelii. Fiecare cu sistemul lui de taxe, de impozite. Vor fi mulţi care vor sări în sus. Eu însumi nu ştiu dacă asta e soluţia pe care clasa politică şi populaţiei României o vor adopta. O astfel de decizie nu poate fi luată decât printr-un referendum.

Eu sunt convins că Germania, Franţa, Spania au aceleaşi analize pe care le am şi eu. Şi văd crearea Statelor Unite ale Europei ca o soluţie pentru cetăţeni. Politicienii ar duce-o la fel de bine şi în SUE şi în Europa aşa cum e ea acum. Dar obligaţia lor e să garanteze şanse pentru popoarele pe care pretind că le servesc. Oamenii politici trebuie să ia această decizie în maxim 2-3 ani. Dncolo de acest termen s-ar putea să fie prea târziu. Sigur sună rău că TVA nu va mai fi stabilit la Bucureşti, ci la Bruxelles, că nu va mai fi cotă unică, ci progresivă, sau că va fi cotă unică de 20%. Va trebui să înghiţim această pastilă.

Este clar că Europa trebuie să aibă forţa de a adopta soluţia politică corectă. Eu voi susţine acest proiect deşi sunt un atlantist. Soluţia ieşirii din problemă e legată de ceea ce poate face şi poate concura peste 10 ani. Europa pierde din competitivitate. Europa prosperităţii a fost garantată prin uriaşe împrumuturi ale guvernelor. Poate opinia mea este greşită. Poate e prea mult şi prea devreme lansată. E o analiză la nivelul preşedinţiei. Noi putem fi doar o parte din deczie, nu putem influenţa decizia de creare a SUE.

Ca o paranteza: a fi “atlantist”, in imaginatia prezidentiala, inseamna probabil a fi pro-american. Dar nu e nicio contradictie intre atlantism si europenism, deoarece un agent de influenta care a exercitat constant presiuni pentru realizarea Europei federale este chiar administratia SUA, mai ales prin Departamentul de Stat si prin Council of Foreign Affairs si alte think-thankuri sau grupuri de influenta asupra politicii externe americane. Termenul de atlantist mai are o conotatie anume. Spunem acest lucru pentru ca e folosita de un teoretician rus al geopoliticii, Alexandr Dughin, care are o teoriemai originala de interpretare a istoriei si realitatii geopolitice. Astfel, cf. Dughin, lumea s-ar afla permanent sub tensiunea a doua “conspiratii”: cea a taberei atlantice, in care pilonii centrali sunt SUA si Marea Britanie, versus cea eurasiatica, ce ar grupa Rusia, Germania (?) si Japonia (?). Important nu este ca teoria lui Dughin suna destul de bizar deis cu oarecari valente explicative referitor la optiunile strategice ale unor puteri, ci ca acesta a avut, cel putin pe langa premierul Vladimir Putin, o influenta notabila, teoriile lui justificand unele optiuni ale Rusiei in ceea ce priveste interesele sale externe (mai trebuie adaugat ca Dughin caracterizeaza Romania drept o cultura afina taberei eurasiatice). Asadar, din acest punct de vedere, Traian Basescu se situeaza inca odata in tabara “vrajmasilor” strategici ai Rusiei, care probabil recepteaza auto-definirea de atlantist in felul lor original. Si, ca tot pomeniram de Rusia, e de specificat faptul ca  intentiile imperialiste ale Rusiei actuale nu sunt indreptate catre un model in mod autentic alternativ, ci catre o alta asezare a puterilor imperiale decat ar intentiona tabara “atlantista” in contextul aceleasi vagi noi ordini mondiale.

Discutia despre atlantism si eurasia are sensul ei pentru ca, revenind la articolul lui Radu Golban, este de mentionat rolul Rusiei in castigarea independentei de catre Romania. Insa, atentie: rolul Rusiei tariste, adica al unicului si fostului imperiu ortodox (si acela ortodox doar partial, din cauza influentei covarsitoare a europenistilor inca de pe atunci, dupa cum releva scrierile lui Dostoievski). Deci nu al uei Rusii pe care, recent, un parlamentar din Duma incerca sa ne-o bage pe gat: Rusia este tatăl României, afirmă un deputat rus. Cel putin in aceasta privinta, acelasi F.M. Dostoievski, care a comentat pe marginea razboaielor balcanice duse de Rusia timpului sau, era destul de clar: rolul Rusiei era de a elibera popoarele ortodoxe din regiune fara a emite nicio pretentie politica, atragandu-le doar de bunavoie, prin simpla propovaduire ortodoxa. S-a intamplat insa ca Rusia tarista s-a prabusit si, odata cu ea, orice posibilitate de creare a unei contraponderi substantiale la jocurile politice ale vestului. A mai ramas doar o Rusie ce se opune Vestului conjunctural, din motive geopolitice, de rivalitati de putere.

Revenind la parerea presedintelui, trebuie sa remarcam ca a fost salutata de voci marcante ale opozitiei, cum ar fi urmatoarele:

  • EvZ:

Titus Corlățean: Băsescu, măcar la bătrânețe are un gram de înțelepciune

Corlățean a apreciat că este necesară o cedare din atributele suveranităţii din partea statelelor Uniunii Europene pentru ca aceasta să devină o structură mai puternică economic şi mai competitivă în planul relaţiilor internaţionale.  “Contextul internaţional actual însă face dificil deocamdată acest proces, iar decidenţii politici responsabili pentru crearea acestui proiect vor trebui să fixeze această idee ca prioritate pentru următorul ciclu politic. Acest proiect trebuie urmărit cu consecvenţă, dacă dorim ca Uniunea Europeană să devină un actor important în plan internaţional”, a mai spus Corlăţean.

Teodor Meleșcanu: Europa nu are șanse dacă nu creează Statele Unite ale Europei

“Este o idee care ţine de o evoluţia în timp a Uniunii Europene. Nu cred că Europa are vreo şansă, dacă nu realizează un asemenea proiect pe termen lung. La ora actuală, competiţia la nivel global este între mari continente, iar UE, ca să reziste acestei competiţii, trebuie să strângă rândurile, dar asta se va întâmpla pas cu pas, într-o evoluţie foarte normală. Din punctul meu de vedere, nu e o idee de actualitate, ci o idee de finalitate”, a susținut Teodor Meleşcanu.

Alt comentator, europarlamentarul si fostul ministru al Apararii (remarcam ca Titus Corlatean este o figura apropiata diplomatiei si ca Teodor Melescanu a fost ministru de externe) Ioan Mircea Pascu, sustine si el ideea pe Contributors: “Statele Unite ale Europei” sau de ce admiterea in zona Euro trebuie privita ca un obiectiv politic major, de talia admiterii in NATO si UE

Sigur, greu de asteptat de la clasa noastra politica vreo urma de realism si de gandire geopolitica orientata catre interesele nationale. Asistam mai degraba la un reflex al alinierii de aceasta data, aliniere in tabara europenista. E drept ca sunt diferente in acest cor de aplaudaci ai UE, deoarece unii (factiunea care conduce in acest Romania) vor sa termine cu suveranitatea in mod brutal si sadic, cum a fost descris in articolul lui Radu Golban, iar altii isi inchipuie ca va avea loc un proces lent, evolutiv, in care Romania s-ar inscrie aproape din inertie, dusa de valul istoriei. Adica isi inchipuie ca vor asista resemnati la moartea calului batran.

Si daca ar fi sa ducem discutia si mai in fondul lucrurilor, asistam aici la doua atitudini:

– una este cea a factiunii “ordoliberale” care merge in extrema agendei euro-malthusiene, cu un dispret total fata de poporul si statul roman, in toate domeniile esentiale: stat national (regionalizare), stat social (pensii, salarii, sanatate, educatie), predarea (pradarea) resurselor naturale proprii. Este efectiv surprinzator ca, in aceste conditii, Romania inca nu recunoaste independenta Kosovo. Probabil aceasta este o ultima bariera…

– alta este o factiune eteroclita, de intelectuali/politicieni/comentatori care isi inchipuie, sub varii forme (cum ar fi aici Adevaratul MARE PERICOL si cursa in care cad inclusiv patriotii sinceri: “SA VINA UN GUVERN EUROPEAN SAU MONDIAL SA NE SCAPE DE BASESCU!…” (video) ) ca in cadrul ce se afla in pregatire al noii ordini mondiale Romania isi poate negocia un locsor mai caldut. Cu alte cuvinte, acestia vad ca tendinta este spre realizarea UE si a acestor noi mutatii institutionale pe plan general dar, in naivitatea (?) lor, isi inchipuie ca este un proces istoric necesar, poate chiar dezirabil, si ca tot ce trebuie sa se faca este sa se negocieze mai bine interesul national, insa doar dupa alinierea la noul context, la noua tendinta. Multi din acestia nu vad, nefericitii, ca tocmai de aceea e sustinut unul ca Traian Basescu, pentru ca este inhamat agendei eurocratilor, atlantistilor si, in general, al globocratilor de pretitutindeni…

Viziunile ambelor factiuni au aceeasi finalitate, diferenta fiind doar de grad – una prefera “terapia de soc”, alta “tranzitia soft”.


Categorii

Articolele saptamanii, Istorie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Radu Golban, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “Suveranitatea nationala, ca un cal batran ucis cu bestialitate. OBSERVATII DESPRE LEPADAREA DE ROMANIA, ALINIEREA TRANS-PARTINICA LA AGENDA EURO-MALTHUSIANA SI ATLANTISM

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Germania si Franta inteleg ca renunta si ele la suveranitate in acest model, nu ?

  2. @c2:

    Cam cat va renunta si Marea Britanie, ma gandesc. 🙂

    Evident, va fi vorba despre celebra egalitate intre dulai dar nu si fata de catei. Marile puteri nu vor fi deranjate de o cedare din propria suveranitate atata timp ca vor fi lasate la locul de onoare (si nu doar onorific!). Chiar si asa, preconizam ca interesele euro-atlanticilor bat mai departe decat o Uniune Europeana in care, chiar federala fiind, mai exista interese nationale din cauza dominatiei economice a acestor tari. Scopul este intarirea institutiilor supra-nationale gen Comisia Europeana si presedinitia UE, nu realizarea unui imperiu in care sa fie astfel de poli de putere detasati.

  3. Deci, la referendum vom vedea cati mai gandim cu mintea noastra si cati mai suntem spalati pe creier. O sa fie un test foarte interesant.

    Apropo, cota unica din Germania este de 42% sau 45, nu stiu foarte clar dar undeva pe aici. Din perspectiva Germaniei mie mi se pare absolut firesc sa scad cota cetatenilor mei la 20 si sa creasca cea a perifericilor la 20. Numai ca veniturile la care se aplica aceste cote nu sunt si nici nu pot fi comparabile.

    oricum am da-o, scenariile sunt sumbre.

  4. Este o totala utopie sa aplici aceleasi politici fiscale unor economii total diferite, unele de succes si altele dezastruoase, mai ales ca este vorba de preturi diferite dar si venituri diferite. Una este sa aplici o cota unica de 45% unor salarii de trei sau patru mii de euro, si alta unui salariu de 200 de euro, preturile in piata fiind cam aceleasi (mai putin – deocamdata – costul energiei). Cat de spalati pe creier am fi sa acceptam sa ducem o viata mult mai scumpa si sa ne si pierdem suveranitatea? Pentru ce am intrat in NATO, nu pentru teama pierderii suveranitatii in cazul vreunui conflict armat? Este halucinant ce se intampla la ora actuala la varful politicii romanesti si mondiale. A innebunit… lupul!

  5. Lepadarea de… Romania este transpartinica pentru ca si masoneria este transpartinica. Vocile care sustin aceasta agenda, sunt in majoritatea lor obediente intrucat sunt inregimentate in masonerie, si implinesc dezideratele ei. Asa este posibil (si va fi posibil) tradarea intereselor nationale ale fiecarui stat din UE de catre politicienii la varf – apartenenta la masonerie. Ei uita ca au depus un juramant pe Biblie, iar cu juramantul stramb nu prea e de glumit…

  6. Acest referendum poare reprezenta un fel de test, dar nu ştiu câtă relevanţă are, pentru că nu ştiu cum se face că oferta electorală, indiferent de la ce pardid vine, este la fel de proastă. Adică noi cu cine votăm? Cred că ne-a mai rămas un singur lucru de făcut, şi anume să ne rugăm ca Dumnezeu să lumineze mintea lor, pentru ca să nu facă prea mult rău.
    În astfel de circumstanţe o ţară cu cât este mai expusă şi mai în vizorul altora, cu atât e mai rău. Deci cu cât vom fi o miză mai mică şi vom trece mai neobservaţi, cu atât mai bine. Lucru dealtfel valabil şi pentru oameni … Se pare însă că cei care ne conduc, prin servilismul lor (greţos), vor să fim un avanpost al aplicării tuturor măsurilor de austeritate şi de pierdere a suveranităţii. Din motive pe care nu le înţeleg, dovedesc un exces de zel în a fi pe placul „stăpânilor”. Au şi ei o viaţă limitată, ca toţi oamenii. Care o fi idealul lor în viaţă, mai ales că au depăşit o anumită vârstă? Ce aşteptări or avea ei de la viaţă?

  7. Mie nu-mi sună deloc bine comparaţia suveranităţii statului român cu o gloabă obosită! Bag seama, că suveranitatea noastră este foarte râvnită de către globalişti; ar fi ăştia nebuni, ca să lupte atâta pt o gloabă? Doar suveranitatea înseamnă în fapt puterea noastră, a românilor, de a ne hotărî singuri modul de trai în astă lume. Fain armăsar!
    Că alunecă tot mai mult, cu sprijinul nemijlocit al “conducătorilor” poporului, către valea plângerii globaliste, aceasta este altă poveste. Dar depinde în mare măsură de noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să înclinăm puntea din nou către noi şi să călărim noi înşine armăsarul acesta focos! Dacă nu suntem în stare de aceasta, nici să nu ne mai plângem şi să arătăm cu degetul spre rătăciţii globalişti! Căci în faţa lui Dumnezeu şi a înaintaşilor noştri (a celor care s-au adăugat părinţilor neamului românesc)răspunderea noastră n-o putem arunca altora.
    Foarte sugestivă jertfa românilor de la 1877-78 pt tocmai acest armăsar râvnit de români de veacuri. Bineînţeles că ar putea fi completată şi cu jertfa unor români dinainte şi de după acest eveniment.

  8. @Mirela
    problema nu e ca apartin masoneriei, pentru ca nu “doar” din cauza acestei apartenente actioneaza ei astfel.
    mai degraba din cauza slugarniciei, din cauza ca au o mentalitate de sclavi nenorociti care, vazandu-se pusi in fruntea fratilor lor in schimbul unul blid de linte, ii vand pe aceia fara ezitare.
    problema este, cred eu, la nivel de individ, nu la nivel de “organizatie” care – e adevarat – nu te lasa sa iesi din ea decat intr-un singur mod…

  9. pai ce ne facem, ca tot masoneria a patronat nasterea Romaniei de la 1877, si de la ‘848, ‘856, ‘865, ‘918, ‘945, ‘989…., adica, daca Rusia ne e tata, masoneria europeana ne este mama, iar romanu are o vorba, fie de ti-e tata, fie mama: “io te-am facut, io te-omor mah,.(…)

    dar daca e doar o minge ridicata la fileu de basescu pentru o “alba ca zapada”?, niscai de dreapta, conservatoare, un peu traditionalista etc dar si europenista, ecologista, durabilista…un haloimes isaresco-georgesco-puricesco-hurduzesco-indignat…? (sub extraordinarul patronaj al Academiei si Patriarhiei Romane) 🙂

  10. @k:

    Masoneria a fost implicata, sigur, insa evenimentele acelor ani, ca de obicei, nu au tinut doar de o agenda a ei, ci au fost mult mai complexe, au corespuns inclusiv unei tendinte istorice si au implicat mai multi actori, printre care si Rusia.

  11. @Anonyma

    la referendum vom vedea cati mai gandim cu mintea noastra si cati mai suntem spalati pe creier.

    Sunt curios cum va fi mai rau: sa votezi, ori sa nu votezi? Voturile nule si absenteismul conteaza f. putin, deloc as putea spune.
    Ceea ce conteaza este ceea ce se “numara”, ori, daca si numarul acestora se pot “coafa”, cum ramane cu “spalarea pe creier”? Pentru ce ne judecam unii pe altii, pana cand?
    Problema este ce putem face noi, in afara de rugaciune? Asa cum spune si Antuza:

    Adică noi cu cine votăm? Cred că ne-a mai rămas un singur lucru de făcut, şi anume să ne rugăm ca Dumnezeu să lumineze mintea lor, pentru ca să nu facă prea mult rău.

    Dar pt ca rugaciunile sa ne fie ascultate, trebuie sa avem si starea necesara si aceasta n-o putem avea fara lucru la nivel individual, launtric, pt ca doar asa putem indrepta ceva, daca e de indreptat: asa cum prin pacat a patruns raul in lume (oameni, natura), tot asa poate fi scos, prin apropierea de Dumnezeu si indepartarea de pacat. A mea, a ta, a fiecaruia, a cat mai multi. Si sa nu ne miram daca inca vor fi necazuri, caci este clar ca facem prea putin si in plus acesta este un drum fara intoarcere. In plus, nadejdea noastra este nu aici, in viata aceasta, ci in cea viitoare si in Mila Domnului care covarseste rautatea noastra.

  12. Mie nu-mi sună deloc bine comparaţia suveranităţii statului român cu o gloabă obosită!

    Comparatia era totusi doar metaforica. Chiar poporul acesta poate fi asemuit unei ”gloabe obosite”, batute pana cand cade jos si puse sa traga la ham pana la moarte. Iar ”gloaba” nu poate fi obosita decat daca e tratata rau, din nemilostivirea stapanului sau din cauza sadismului sau. Altfel, gloaba aceea ar fi un cal, care e mare avere la curtea taranului, dupa cum se stie.

  13. “- Părinte Nicolae, acum în încheierea acestui interviu, ce ne spuneţi, credeţi că putem să ne revenim?

    – Acum un an, doi, trei nu credeam, dar m-a încurajat, de pildă, protestul tăcut al românilor împotriva vaccinării cu Gardasil, din anul 2009. Au tăcut şi s-au opus. Asta înseamnă că sunt lucruri care se pot organiza, inclusiv în privinţa salvării familiei de la pieire.”

    http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/08/20/%E2%80%9Esa-stiti-ca-toate-imperiile-au-cazut-cand-au-lovit-maternitatea-si-au-atacat-familia-%E2%80%9D-un-dialog-neconventional-dar-plin-de-sinceritate-realism-adevar-si-mult-discernamant-cu-pa/

  14. @ Cristi G.:

    Protestul totusi nu a fost asa tacut… sau pana la “majoritatea tacuta” care s-a opus a existat o mobilizare vazuta si manifesta. Si a mai fost ceva si la “porcina”, dar fara sa mai dea aceleasi rezultate la nivel de “mase”, unde manipularile prin mass-media au reusit sa biruiasca. Dar si asa, sunt doar niste exceptii. De atunci insa situatia generala este mult mai proasta, iar diversiunile, intrigile, dezbinarile si toate celelalte si-au facut treaba, asa incat sa nu mai fie usor de conceput vreo “organizare” similara. Asta nu o spunem ca sa demobilizam. Dar trebuie sa fim si foarte realisti. Si apoi nu e vorba numai de asta. E vorba de cum arata astazi lumea “credincioasa”. Sa incepem privind la noi insine intai, si apoi mutandu-ne usor numai la aspectele cele mai grosiere pe care le vedem pe strada si chiar in biserici, manastiri. Spunea Fer. Filotei Zervakos ca sunt de ajuns aceste doua mari pacate la nivel colectiv, avorturile si goliciunea femeilor (astazi ridicata la nivel de normalitate inclusiv la multe dintre fetele “de biserica”) ca sa ne putem astepta la pieire, la tot ce e mai rau… Mai ales noi, care mult am stiut, mult ni s-a dat…

    Mai degraba cred ca ramane valabil ceea ce a zis aici pr. Tanase: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/08/25/parintele-tanase-fara-menajamente-despre-avort-si-perspectivele-apocaliptice-ale-neamului-urmeaza-pieirea/

  15. @Florin M,

    Da, si de slugarnicie este vorba (si de santaj, avantaje, mentinerea la putere).
    Ref. masonerie, da si eu tot la nivel de individ ma refeream (“unele voci”), nu (doar) la nivel de organizatie.

  16. Pingback: DOCTRINA BASESCU sau invataturile orwelliene care ne ghideaza si ne vor ghida vietile
  17. Pingback: Mihai Tanasescu (FMI): BUGETUL ROMANIEI VA FI DISCUTAT CU FMI SI ABIA APOI VA FI VOTAT IN PARLAMENT
  18. Pingback: "NOUA REPUBLICA" = noua diversiune cu pretentie de "alternativa", pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor "ANTI-SISTEM"
  19. Pingback: PUTIN SI IMPERIUL EURASIATIC - VISUL ELECTORAL DE IARNA AL URSULUI DE LA RASARIT
  20. Pingback: REGELE MIHAI IN PARLAMENTUL ROMANIEI: Lumea de maine nu poate exista fara morala, credinta si memorie. Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata (VIDEO)
  21. Pingback: Cotidianul patriarhal Lumina, rampa de lansare pentru MIHAIL NEAMTU si NOUA REPUBLICA a lui Traian Basescu
  22. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
  23. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
  24. Pingback: DINU GIURESCU, istoric si academician: ADEVARUL INTREG DESPRE DISTRUGEREA ROMANIEI - "Ce-am avut si ce-am distrus" (VIDEO integral "Punctul de intalnire")
  25. Pingback: Inca o TRADARE NATIONALA: Parlamentul RENUNTA la datoria de 19 MILIARDE DE EURO a Germaniei, la indemnul BNR! Si un adevar istoric: MIRCEA VULCANESCU, omul de stat din spatele acestei datorii istorice
  26. Pingback: Cum va fi 2012? (I) ANUL DECISIV IN VEDEREA ATINGERII PLANURILOR ANTIHRISTICE? - Razboi întru Cuvânt
  27. Pingback: REEDUCAREA DE BUNAVOIE A OAMENILOR “SUBTIRI” sau cum ajung “intelectualii de dreapta” APLAUDACII DE DUZINA AI TIRANILOR - Razboi întru Cuvânt
  28. Pingback: “Previziuni” eurasiatice pentru 2012: TURCIA VA INCEPE RAZBOIUL IN VARA, UNIUNEA EUROPEANA VA FI AL PATRULEA REICH, APARITIA BLOCULUI TARILOR ORTODOXE - Razboi întru Cuvânt
  29. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
  30. Pingback: Asistam oare la un trend anti-globalizare? NATIONALIZARILE DIN ARGENTINA SI BOLIVIA, spectrul dezintegrarii zonei euro - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: DISTRUGATORUL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  33. Se distrug notiunile de popor, de stat unitar.Noim am trait micul comunism, dar urmeaza marele comunism , care este noua ordine mondiala, care va avea un lider.Comunism vine de la comunard, termen francez.De aici a pornit comunismul, ca ideea.Bruxelul este aproape de Franta.

  34. Pingback: [update] - CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! Pentru ce pacate platim si la ce sa ne asteptam? (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt
  35. Pingback: ROMANIA, ANEXA SI GARNIZOANA A IMPERIULUI AMERICAN, SRI - SIMPLA FILIALA A CIA SI FBI. De ce suntem laudati de FBI, de Ambasada SUA si de NATO? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  36. Pingback: "PERVERSII". Alte reactii editoriale fata de AGRESIUNEA LOBBY-ului HOMOSEXUAL/ "Parteneriatul strategic" cu SUA&UE = AGENDA GAY si JAFUL NATIONAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  37. Pingback: TERORISMUL INTELECTUAL, batalia cuvintelor si STRATEGIA STIGMATIZARII oponentilor prozelitismului homosexual: ”Homofobul este fascistul de azi” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  38. Pingback: Sociologul RADU BALTASIU despre STIGMATIZAREA DISCURSULUI PRO-ROMANESC in lumea academica si despre "SOCIETATEA CIVILA" a "dilematicilor", controlata de interese antinationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare