TABARA TINERETULUI MAGHIAR ARDELEAN DE LA HARGHITA cu extremistii de la JOBBIK si mesajul unui oficial ungur: AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC ESTE INEVITABILA

11-08-2012 5 minute Sublinieri


Trei filmuleţe cu tineri în uniforme militare, care sunt învăţaţi să folosească armele, alături de un mesaj pentru “eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română” şi chemarea la Tabăra EMI din Harghita au apărut pe internet, organizatorii taberei spunând că e “o provocare” şi că au anunţat Poliţia.

Joi, pe internet au fost postate trei filmuleţe în care sunt prezentaţi mai mulţi tineri, îmbrăcaţi în uniforme militare, care sunt învăţaţi să tragă cu pistolul sau cu puşca, precum şi antrenamentele instructorilor lor, în poligoane care trag la ţintă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sub fiecare dintre cele trei filmuleţe apare mesajul “Noi suntem Miliţia Secuiască Maghiară, cei chemaţi pentru eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română. Dacă vrei să te alături, caută-ne la tabăra EMI din Borzont. Filmul arată cât suntem de hotărâţi în acţiunile noastre”.

Sub mesajul respectiv sunt trecute un nume – Sorban Ors Attila – şi un număr de telefon.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Sorban a declarat că nu a postat niciun film şi nici nu se ocupă cu astfel de activităţi.

“Eu nu am postat niciun filmuleţ, niciodată nu am fost la un astfel de eveniment şi nici nu am organizat aşa ceva. Sunt provocări pentru Tabăra EMI care se desfăşoară la Borzont. Eu sunt un organizator al taberei, sunt şeful serviciului de pază, asigur liniştea şi ordinea publică aici şi pot să vă spun că tabăra are un caracter cultural, pentru tineri”, a declarat Sorban Ors Attila.

El a spus că numele şi numărul său de telefon apar pe site-ul organizaţiei “Tineretul Maghiar din Ardeal”, precum şi pe site-uri de socializare, iar cineva le-ar fi putut lua de acolo pentru a le folosi.

Întrebat unde ar fi putut fi făcute fimuleţele, el a spus că în niciun caz în Tabăra EMI de la Borzont şi cel mai probabil au fost realizate în Ungaria.

Reprezentantul organizatorului principal al Taberei EMI, Soos Sandor, a declarat că filmele nu sunt realizate în Tabăra EMI de la Borzont, ci în Ungaria şi că a contactat Poliţia pentru a fi identificată persoana care a postat filmuleţe pe internet.

“Este o provocare pur şi simplu. Noi am râs când le-am văzut, însă am verificat şi sunt făcute în Ungaria, lângă Budapesta, într-un poligon. Acum încercăm să aflăm cine este cel care le-a postat pe internet, am luat deja legătura cu Poliţia şi vom depune şi o plângere împotriva provocatorului, ca să fie tras la răspundere. Nu este vorba nicidecum de astfel de activităţi în tabăra noastră, e o prostie făcută ca să dezinformeze oamenii”, a precizat Soos Sandor, reprezentant al organizaţiei “Tineretul Maghiar din Ardeal” (EMI).

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, care va susţine, vineri, la Tabăra EMI, o prelegere despre alegerile din 2012 în Ardeal şi despre situaţia politică actuală, a declarat corespondentului MEDIAFAX că filmele postate pe internet reprezintă o “instigare la ură”, apreciind, totodată, că mesajul de chemare pentru eliberarea Ardealului “este o jignire la adresa românilor, maghiarilor şi a persoanelor de orice naţionalitate”.

“Este o instigare la ură care nu ne foloseşte la nimic şi este vorba de o gândire bolnavă. Una este să folosească arma pentru distracţie, în poligoane, la tir, paint-ball sau vânătoare şi alta este să meargă să ucidă pe cineva. Sper că cei din film s-au dus acolo pentru distracţie. Nu sunt de acord cu sloganul prin care atrag oamenii, că nu ştiu ce vor face ei cu Ardealul. Este o jignire la adresa românilor, maghiarilor şi a persoanelor de orice naţionalitate”, a afirmat Borboly Csaba.

El a spus că nu este de acord cu astfel de activităţi şi că participanţii la tabără ar trebui mai degrabă să fie învăţaţi că nu aceasta este metoda prin care se poate construi o societate paşnică, bazată pe toleranţă.

Potrivit acestuia, “după cele întâmplate în Norvegia sau în SUA, astfel de activităţi ar putea induce teama”.

Aproximativ 700 de persoane participă la cea de-a VIII-a ediţie a Taberei Tineretului Maghiar Ardelean (EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, care a început miercuri şi se va încheia duminică, la manifestare fiind invitat şi liderul partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor.

Cea de-a VIII-a ediţie a Taberei Tineretului Maghiar Ardelean (EMI) are loc de miercuri şi până duminică la Borzont (Harghita), în apropierea comunei Joseni, fiind cofinanţată de Consiliul Judeţean cu suma de 8.500 de lei.

La Tabăra EMI au susţinut sau vor susţine prelegeri, printre alţii, istoricul Raffay Erno, profesor-doctorii Brassai Attila şi Szabo Bela de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, politologul Bodo Barna, Lukacs Csaba, jurnalistul care a fost desemnat de Guvernul de la Budapesta drept purtător de cuvânt în cazul înhumării scriitorului Nyiro Jozsef, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, şi reprezentanţii Partidului Civic Maghiar Arus Zsolt din Harghita şi Nemes Elod din Covasna, fostul preşedinte al CNSAS Csendes Laszlo, preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, şi vicepreşedintele Szilagyi Zsolt.

Din Ungaria sunt aşteptaţi Vona Gabor, liderul partidului de extremă dreapta din Ungaria, Jobikk, şi Balczo Zoltan (Jobbik), precum şi Koszegi Zoltan de la FIDESZ. Vona le va vorbi participanţilor la Tabăra EMI despre poziţia partidului Jobikk în raport cu politica Guvernului FIDESZ, în cadrul dezbaterii “Jobbik – alegere între cele două politici guvernamentale”.

La tabără va fi prezent şi vicepreşedintele Alianţei Maghiare din Voivodina, Devavari Zoltan.

Moto-ul ediţiei din acest an al Taberei EMI este “Să credem în ridicarea naţiunii maghiare”.

Potrivit programului, pe parcursul celor cinci zile se va discuta despre autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, despre alegerile locale şi generale, despre recensământ, statutul ceangăilor din Ardeal, despre cazul scriitorului Nyiro Jozsef şi va fi abordat cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Parlamentarul Fidesz Kőszegi Zoltán şi Balczó Zoltán (Jobbik), vicepreşedintele Parlamentului ungar, au ajuns sâmbătă, în Harghita, la concluzia că obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc este inevitabilă, însă această acțiune se va face pașnic. Balczo a declarat că autonomia secuilor este o promisiune făcută la 1918, iar România nu trebuie să facă altceva decât s-o respecte.

“Dacă în patru- cinci ani nu vom reuşi să obţinem autonomia Ţinutului Secuiesc însemnă că nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sud şi acest lucru trebuie să aducem în faţa Europei”, a spus Kőszegi Zoltan. El a menţionat că obţinerea autonomiei nu presupune niciun fel de risc sau agresiune, doar că pentru aceasta este nevoie de o Ungarie puternică. Între secui, cel mai important este obţinerea Ţinutului Secuiesc, a mai susţinut acesta.

“Noi trebuie să trăim aici şi alături de noi pot trăi şi alţii dacă vor, însă să nu fie împotriva noastră” a spus Kőszegi.

“Obligaţia de a realiza autonomia este a noastră. Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o ţară comună, frumoasă, în Bazinul Carpatic”, a spus Kőszegi.

Politicianul Fidesz a menţionat că, în vederea sprijinirii autonomiei, a fost înfiinţată comisia autonomiei. Parlamentul maghiar şi-a stabilit un scop: realizarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, însă pentru realizarea acestui obiectiv au nevoie de sprijinul Europei, notează NewsIn.

Balczó Zoltán a menţionat că obţinerea autonomiei se referă la Ţinutul Secuiesc. “Noi, politicienii maghiari, nu vom renunţa niciodată la unitatea poporului maghiar. Poporul laş nu are ţară. Noi dorim o Ungarie mai bună, în care oamenii se manifestă altfel unii faţă de alţii, au empatie şi nu se gândesc doar la interesele proprii”, a spus Balczó.

El a afirmat că autonomia a fost promisă secuilor în 1918 la Alba Iulia şi că România nu ar trebui să facă altceva decât să-şi respecte promisiunea. La o întrebare din rândul ascultătorilor, el a spus că revizuirea Trianonului nu va putea fi realizată niciodată, în timp ce colegul său de la Fidesz, Kőszegi Zoltán, a declarat contrariul. “Revizuirea Trianonului este inevitabilă, este însă cu totul alt subiect sau altă întrebare care va fi rezultatul acesteia. Revizuirea, ca noţiune, va trebui să fie pronunţată în cel mult opt ani, însă pentru aceasta avem nevoie de o Ungarie puternică pe plan economic. Va trebui să facem totul pentru a obţine în acest sens sprijinul Americii”, a spus Kőszegi Zoltán.

Parlamentarii ungari, reprezentantul guvernului, Kőszegi Zoltán, şi cel al formațiunii extremiste din opoziţie – Jobbik, Balczó Zoltán, au ajuns la consens în ceea ce priveşte corectitudinea paşilor făcuţi de Guvernul Orban în direcţia realizării unificării naţiunii maghiare, în primul rând prin modificarea Constituţiei, prin acordarea cetăţeniei ungare etnicilor maghiari care trăiesc în afara graniţelor ţării şi, nu în ultimul rând, prin adoptarea legii învăţământului. În acest sens, reprezentantul Fidesz a declarat că, în ciuda faptului că guvernul a fost numit radical sau fascist chiar de către socialiştii maghiari, au prevăzut în programa şcolară că elevii maghiari trebuie să facă măcar o dată în timpul şcolii excursii în teritoriile locuite de maghiari în afara graniţelor ţării. Scopul este de a cunoaşte aceste locuri şi de a conştientiza că în afara graniţelor Ungariei, la chiar 400 de km, trăiesc comunităţi maghiare.

Cei doi au participat la o dezbatere la Tabăra Tineretului Maghiar Ardelean (EMI), la Borzont, judeţul Harghita, cu tema “Politica naţională maghiară între cele două alegeri“. Cea de-a VIII-a ediţie a Taberei Tineretului Maghiar Ardelean (EMI) se va desfăşura până duminică, la Borzont, judeţul Harghita.

Nota noastra:

Probabil video-urile sunt, intr-adevar, false, insa nu e clar cui foloseste provocarea diversionista. Pentru ca dezmintirea prompta a unor mesaje “tiristice” de eliberare a Ardealului face sa treaca pe plan secund adevarata dinamita: o tabara de educatie politica nationalista, revizionista, dedicata tineretului maghiar ardelean, in care autoritatile sunt personalitati ale JOBBIK, partidul extremist din Ungaria, si alte oficialitati din tara vecina.

Pur si simplu este prea mult fluturarea agendei revizioniste si autonomiste de o asemenea maniera, cu oficiali din Ungaria, sfidand orice uzanta diplomatica si comportandu-se ca la ei acasa. In acest sens, ce se intampla la tabara EMI e mult mai periculos decat ce fac niste zarghiti care trag cu pusca pe coclauri chemand la eliberarea Ardealului.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “TABARA TINERETULUI MAGHIAR ARDELEAN DE LA HARGHITA cu extremistii de la JOBBIK si mesajul unui oficial ungur: AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC ESTE INEVITABILA

 1. Cand guvernantii nostri de la Bucuresti se lupta pentru putere, “NEprietenii” de veacuri ai romanilor din Ardeal, “stau la panda”, si isi pregatesc planurile de “recucerire” a teritoriului pe care l-au pierdut acum aproape un veac.

  Numai ca habar nu au cat de “absurde” sunt visele si planurile lor, si cat de grave pot fi “consecintele” pentru ei si pentru poporul ai carui reprezentanti sunt…

  In al doilea razboi mondial ARMATA ROMANA i-a hranit din alimentele ei si din “blidele ei” pe maghiarii din Budapesta si din alte orase ale Ungariei, insa “fereasca Dumnezeu” sa mai ajunga vreodata Armata Romana in Ungaria, caci s-ar putea ca sa-i “trateze” cu alte maniere, pe cei care sunt “vesnic flamanzi” nu de hrana, ci de pamant romanesc…

  Tinerilor acestora maghiari care participa la o astfel de tabara ANTIROMANEASCA, unde se discuta si fac pregatiri si se “pun la cale” ACTIUNI (chiar armate…!!!) CONTRA SIGURANTEI STATULUI ROMAN, ar trebui SA LI SE RETRAGA de catre autoritatile romane, “CETATENIA ROMANA”…fiindca ei militeaza in mod clar si sustin idei si PUN LA CALE “planuri” CONTRARE INTERESULUI PATRIEI a carora “cetateni” sunt…!
  Si tot asa ar trebui sa LE FIE RETRASA “CETATENIA ROMANA” si acelor POLITICIENI, care sunt “cetateni” romani dar de alte etnii, care mereu ACTIVEAZA in viata sociala si politica a Romaniei (si in ascuns si pe fata) IMPOTRIVA ORDINII CONSTITUTIONALE si STATALE A STATULUI ROMAN, ai carui “cetateni” sunt.

  Cei care fac parte din “MILITIA SECUIASCA”, pot fi PUSI SUB URMARIRE PENALA, de catre PARCHETELE JUDICIARE COMPETENTE si TRIMISI IN FATA INSTANTELOR JUDICIARE ROMANE pentru A RASPUNDE PENAL pentru comiterea urmatoarelor infractiuni prevazute de Codul Penal Roman:

  – TRADAREA, fapta prevazuta si pedepsita de Art. 155 din Codul Penal Roman, care stipuleaza ca:
  “Fapta cetateanului român sau a persoanei fara cetatenie, domiciliata pe teritoriul statului român, de a intra în legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, în scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin actiuni de provocare de razboi contra tarii sau de înlesnire a ocupatiei militare straine, ori de subminare economica sau politica a statului, ori de aservire fata de o putere straina, sau de ajutare a unei puteri straine pentru desfasurarea unei activitati dusmanoase împotriva sigurantei statului, se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.”;

  -ACTIUNILE DUSMANOASE CONTRA STATULUI,fapt prevazuta si pedepsita de Art.158 din Codul Penal Roman, care prevede ca:
  “Faptele prevazute în art. 155 si în art. 156, savârsite de un cetatean strain sau de o persoana fara cetatenie care nu domiciliaza pe teritoriul statului român, se pedepsesc cu detentiune pe viata sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.”;

  -ACTIUNI IMPOTRIVA ORDINII CONSTITUTIONALE, fapta prevazuta si sanctionata de Art.166, indice 1 din Codul Penal Roman, care stipuleaza ca:
  “Întreprinderea oricarei actiuni pentru schimbarea prin actiuni ilegale si prin violenta a ordinii constitutionale sau a caracterului national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului român se pedepseste cu închisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.”;

  -COMPLOTUL, fapta prevazuta si pedepsita de Art.167 din Codul Penal al Romaniei, care stipuleaza ca:
  “Initierea sau constituirea unei asociatii sau grupari în scopul savârsirii vreuneia dintre infractiunile prevazute în art. 155–163, 165 si 1661, ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unei astfel de asociatii sau grupari se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.
  Pedeapsa pentru complot nu poate fi mai mare decât sanctiunea prevazuta de lege pentru cea mai grava dintre infractiunile care intra în scopul asociatiei sau gruparii.
  Daca faptele prevazute în alin. 1 au fost urmate de savârsirea unei infractiuni, se aplica regulile de la concursul de infractiuni.
  Nu se pedepseste persoana care, savârsind fapta prevazuta în alin. 1 sau 3, o denunta mai înainte de a fi fost descoperita.”

  Poate vor intelege acesti tineri de etnie maghiara ca in calitate de “CETATENI romani”, daca continua sa SFIDEZE autoritatea statului roman si SA INCALCE in mod deliberat LEGILE ROMANIEI, este cat se poate de posibil sa ajunga dupa gratii, facand ani grei de puscarie…

  Jocul “de a face pe rebeli” si “secesionistii”, poate fi jucat de catre copii si adolescenti, fara discernamant si fara capacitate juridica de exercitiu (cu pistoale si pusti “de plastic” si “cu apa”…) insa NICIDECUM de TINERI majori, “cetateni romani” care se joaca (CU ARME REALE DE RAZBOI, si care SE ANTRENEAZA CLANDESTIN PRECUM RETELELE DE TERORISTI) “de-a sfidarea” si “de-a provocarea” AUTORITATII STATALE A Romaniei si suveranitatii sale statale si de-a “eliberarea” unei “parti de teritoriu” din teritoriul INALIENABIL si INDIVIZIBIL al Statului Roman caci in acest caz, “jocul” lor, se transforma intr-un veritabil si periculos ACT ANTISTATAL, si CHIAR TERORIST pentru care cu siguranta vor raspunde…si inca cum si cat de greu…

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 2. Pingback: Traian Basescu in HarCov: UNGURIMEA INTELIGENTA SI MUNCITOARE VS ROMANIMEA PROASTA SI LENESA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: UDMR si “rebeliunea” ungureasca de la 1 septembrie: PROTESTUL DE LA SF. GHEORGHE, unde sunt asteptati 10-20.000 participanti. AUTONOMIA, printre deziderate - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: CARE ESTE SCOPUL REGIONALIZARII?[video] Prefectul Codrin Munteanu rechemat din functie de Ponta de dragul UDMR/ VULNERABILITATEA GEOPOLITICA A ROMANIEI SI STAREA COMUNITATII ROMANESTI DIN HARCOV - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: RAZBOIUL STEAGURILOR. Autoritatile UNGARIEI se amesteca in chestiunea drapelelor TINUTULUI SECUIESC. Va recunoaste BUDAPESTA, oficial, autonomia Tinutului? - Razboi întru Cuvânt
 6. Pingback: Planul FRUNZAVERDE al REGIONALIZARII IN OPT. Chestiunea STATULUI NATIONAL: de ce este ACTUAL si de ce AUTONOMIA TERITORIALA este anacronica - Razboi întru Cuvânt
 7. Pingback: UNGARIA ANUNTA MASURI DIPLOMATICE ca raspuns la INTERZICEREA steagurilor Tinutului Secuiesc. BASESCU se spala pe maini, articol propagandistic anti-romanesc si pro-autonomie in NEW YORK TIMES - Razboi întru Cuvânt
 8. Pingback: BASESCU "se" rade cu ORBAN-ul Ungariei. Cine e NEMETH ZSOLT si care e sensul provocarii MAGHIARE? [video] - Razboi întru Cuvânt
 9. Pingback: CONSTITUTIA NEOFASCISTA A UNGARIEI, ipocrizia euroatlanticilor si REALPOLITIK-ul Germaniei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: MITTING SECUIESC LA TARGU MURES CU PARTICIPAREA EXTREMISTILOR DE LA GARDA MAGHIARA. Diversionistul LASZLO TOKES striga "diversionistii"!/ A luat KELEMEN HUNOR indicatii de la Viktor Orban? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: MITINGUL IREDENTIST MAGHIAR DE LA TARGU MURES: s-a cerut autonomie, ca prim pas spre independenta!* CHESTIUNEA SECUIASCA la emisiunea "Punctul de intalnire" cu prof. RADU BALTASIU. Adevaruri istorice, manipulari contemporane [VIDEO] - Razboi în
 12. Pingback: De-acum si oficial: LASZLO TOKES, Partidul Popular Maghiar din Transilvania si diverse asociatii ale radicalilor SUNT FINANTATE DE LA BUGETUL UNGARIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Dinu C. Giurescu: REGIONALIZAREA, DESFIINTAREA STATELOR NATIONALE IN FAVOAREA EUROREGIUNILOR? Instrainarea pamantului agricol, a resurselor minerale si energetice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: REGIONALIZAREA: propuneri, studii sociologice, opinii. Giurescu contesta DIVIZAREA TRANSILVANIEI si reinventarea DENUMIRILOR REGIUNILOR ISTORICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Seful extremistilor maghiari participa la tabara de vara JOBBIK de la GHEORGHENI. Reprezentantii secesionismului european isi dau mana cu neofascistii revizionisti - Recomandari
 16. Pingback: TABARA EXTREMISTILOR MAGHIARI de la Jobbik: finantata din bani publici. Va fi prezenta si o GRUPARE PARAMILITARA/ Incident corporal straniu intre primarul UDMR din Miercurea Ciuc si un OFITER SRI - Recomandari
 17. Pingback: Conflict cu Ungaria? Seful JOBBIK face declaratii OSTILE Romaniei la TABARA EMI. Raspunsul autoritatilor romane: DECLARATIILE SUNT EXTREM DE GRAVE/ Cine sunt complicii iredentismului? - Recomandari
 18. Pingback: Dinu C. Giurescu despre slugarnicia politicii externe romanesti: “DACA MERGEM TOT ASA, IN 20 NU VA MAI EXISTA STAT ROMAN CU AUTORITATE”/ Dan Dungaciu despre UNGARIA – AGENTUL DESTABILIZATOR REGIONAL SI RELATIA SPECIALA CU RUSIA [video] -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare