Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU

7-08-2012 19 minute Sublinieri


Vezi si:

T.  Băsescu zice că nişte analişti de la televizor se inspiră de la postul de radio Vocea Rusiei. Vrea să înfigă astfel în căpşorul cu fontanela deschisă ca o floare al  nu puţinilor cetăţeni debili mintal, care n-au scuza de a fi trăit în anii `50  sub ocupaţia sovietică, ideea că dacă nu se întoarce el la Cotroceni urmează să se reînfiinţeze Sovromurile şi să învăţăm din nou limba rusă cântând. Nu se mulţumeşte cu ipoteza mult mai plauzibilă, dar nespectaculoasă, că respectivii analişti sunt ghidonaţi de radio Şanţ şi Vocea Dâmboviţei.

În schimb, T. Băsescu chiar vrea să reînvie, cât de cât, din sediul său de campanie,  atmosfera anilor bolşevici.

„Nu e bine, domnu chestor. Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă e bine, domnu chestor”.

În 1950,  dacă îţi apărea numele în Scânteia ca „element descompus”, „duşman”, în noaptea următoare Securitatea îţi intra în casă. Acum, Scânteia vorbeşte prin glasul lui T. Băsescu – la 48 de ore după ce preşedintele suspendat a făcut vorbirea de mai sus, Parchetul a început urmărirea penală a chestorului pe nume Manoloiu, de la Evidenţa Populaţiei.

Ce vrea cu asta T. Băsescu? Nimic altceva decât ca orice ins care îl supără să trăiască sub ameninţarea că va fi „luat”. Mai ales unul “făcut” de el. În condiţiile în care, chiar dacă revine la Cotroceni, nu mai are controlul Guvernului şi Parlamentului, T. Băsescu se pregăteşte să conducă prin teroare cu ajutorul Parchetului, DNA şi serviciilor. Nu are importanţă dacă acest Manoloiu e vinovat sau nu, esenţial pentru T. Băsescu este să se teamă şi cei nevinovaţi.

P.S.

Teroarea e mult mai eficientă dacă e dublată de tupeu.Nu-l puneţi ministru pe Şova, a făcut declaraţii antisemite şi asta nu se iartă,  sună „sfatul” pe care T. Băsescu i-l dă gratis lui V.  Ponta.

Cine spune asta?  Un preşedinte care, ca să-l acuze pe regele Mihai, l-a scuzat pe Ion Antonescu pentru genocidul evreilor din Moldova şi Basarabia. Până să fie antisemit, tânărul Şova e pe cât de ignorant, pe atât de tupeist. Dar nu se poate compara cu acest ayatollah al tupeului care rămâne T. Băsescu.

Cristian Tudor Popescu a apreciat că România are nevoie de un recensământ profesionist în viitorul apropiat, dar consideră că acesta nu ar fi putut fi efectuat până la sfârşitul lunii, când Curtea Constituţională ar urma să ia o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului. Jurnalistul a subliniat că în aceste condiţii nu se justifică răstimpul de 40 de zile, redus ulterior la o lună, cerut de CC pentru a analiza listele electorale.

Realitatea e că o astfel de operaţiune, un recensământ, nu poate fi întreprins în mod serios în 3 săptămâni. Ar fi necesar, extrem de necesar, să se facă un recensământ profesionist, care să aducă lucrurile aproape de adevăr, nu ce a făcut INS, o caricatură de recensământ. Eu credeam că asta voia Curtea iniţial. Şi ăsta era un lucru util şi pentru alegerile din noiembrie, şi în general. Dacă Curtea Constituţională doreşte doar listele electorale aşa cum sunt ele, actualizate în 10 sau 11 iulie, atunci de ce a fost nevoie să ceară o lună de zile? De ce a dat termenul ăsta? Iniţial ceruse până pe 12 septembrie, apoi a redus la o lună. De ce un asemenea termen pentru o decizie pentru care are nevoie de trei zile? De ce să ceară un asemenea, termen, ilogic în raport cu ceea ce spune acum că vrea? S-a tot vorbit de cine plăteşte referendumul ăsta, dar ar trebui să se pună aceeaşi întrebare şi în legătură cu Curtea Constituţională. Ar trebui să plătească fiecare zi în care stăm”, a comentat CTP.

Referitor la intenţia lui Traian Băsescu de a cere Curţii Constituţionale să dea mai rapid decizia privind referendumul, CTP a spus: “Eu nu ştiu câtă dreptate are domnul Băsescu. Domnul Băsescu mai întâi este preocupat să introducă o atmosferă de teroare în legătură cu aceste operaţiuni de verificare a listelor electorale. Vrea să întreţină o atmosferă de teroare în care şi cei nevinovaţi care-l supără să trăiască cu această impresie că pot avea oricând probleme cu procuratura. Foloseşte un procedeu folosit şi de securitate, care se numeşte filaj pe faţă.Deci în loc ca agentul de filaj să stea camuflat, apare din când în când să fie văzut, exercitând o presiune psihologică asupra celui urmărit. Asta e modalitatea pe care o foloseşte domnul Băsescu”.

 • Gandul:  

Comisia de la Veneţia se declară „surprinsă şi şocată” de România: „Respectaţi pe deplin independenţa CCR şi abţineţi-vă de la presiuni”

Viviane Reding, după ce Comisia de la Veneţia s-a declarat “şocată” de evenimentele din România: “Sunt de acord”

 • Cotidianul:

Turnătorie ilegală a lui Augustin Zegrean la organismele europene Diversiune preparată la Bucureşti cu “retur” de la oficialii UE

În ultimele două zile a fost pus la punct la Bucureşti un nou scenariu prin care urmează să se inflamete Europa şi să fie atacat actualul guvern. Coincidenţă, şi această nouă „inflamare” este făcută în beneficiul lui Traian Băsescu. Un rol principal în sceanriu i-a revenit preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, care s-a angrenat într-o acţiune ilegală.

O acţiune şi un document ilegal

Luni 6 august, preşedientele CCR, Augustin Zegrean, a remis mai multor organisme ale UE un document din care ar rezulta aşa-zise presiuni exercitate asupra judecătorilor Curţii. De menţionat că documentul nu este unul oficial, ci unul semnat în nume propriu de Zegrean. Reamintim, pe 4 iulie, plenul CCR, adică toţi cei 9 judecători, a remis Comisiei de la Veneţia un document oficial (comunicatul de presă a fost dat publicităţii atunci pe site-ul CCR) prin care sesiza tot aşa-zise presiuni la adresa instituiţiei. În urmă cu o lună, deşi conţinutul documentului nu era unul real, acţiunea purta amprenta legalităţii. Acum, suntem în faţa unei ilegalităţi crase. Un punct de vedere personal – conceput fără a exista un punct de vedere al plenului CCR – este trimis cu antentul CCR organismelor europene. Evident, documentul nu apare pe site-ul CCR.

Şeful Comisiei de la Veneţia, primul care a reacţionat

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a publicat pe site-ul organismului pe care îl conduce o declaraţie referitoare la noi presiuni exercitate asupra judecătorilor CCR. Principalul paragraf din declaraţie sună astfel: „Ieri (6 iulie – n.a.) am primit informaţii suplimentare de la Curte privind continuarea presiunilor şi ameninţărilor la adresa individuală a unor judecători (…) Este surprinzător, chiar şocant pentru mine ca pentru a doua oară într-un timp scurt, Curtea Constitutională a unui stat membru al Consiliului Europei şi al UE se simte obligată să facă apel la Comisia de la Venezia pentru a-şi proteja independenţa”. În document, oficialul italian mai face apel la „toate autorităţile de stat” şi la „toate partidele politice din România” să se „abţină de la exercitarea de presiuni”.

Referitor la declaraţia de mai sus, se impun totuşi o serie de constatări: În primul rând, trebuie precizat un aspect foarte important: nu este vorba de o luare de poziţie a organismului CE numit Comisia de la Veneţia, ci de o declaraţie a preşedintelui acestui for. În al doilea rând, declaraţia reprezintă un răspuns nu la o sesizare oficială a CCR sau a unui (unor) judecător(i) CCR destinată Comisiei de la Veneţia.

Drept urmare, se impun unele întrebări adresate oficialilor Comisiei de la Veneţia şi sperăm ca reprezentantul României în acest organism, dl Lucian Mihai, să clarifice lucrueile

De când preşedintele Comisiei se pronunţă în urma unor sesizări neoficiale?

– Ştie preşedintele Comisiei de la Veneţia că plenul CCR nu l-a mandatat pe Augustin Zegrean să sesizeze organismele europene?

– Preşedintele Comisiei s-a interesat, a contactat autorităţile române, în baza principiului juridic „audiatur altera pars” privind acuzaţiile din sesizare?

O dovadă a existenţei „scenariului”: informaţia publicată cvasi-simultan în presa portocalie

În media, declaraţia lui Gianni Buquicchio apare din „neant” în jurul orelor amiezii, după cum urmează:

Hotnews: h. 12.11 – titlul normal (cu menţiunea că informaţia a apărut în premieră pe pagina de Facebook a Laurei Ştefan). (Laura Ştefan este o apropiată a Monicăi Macovei – n.a.)

B1TV: h.12.26 – „Comisia de la Veneția, sesizată din nou de CCR privind presiunile asupra judecătorilor. Preşedintele Comisiei: Este surprinzător, chiar şocant”.

EVZ: h.12.29 – „Comisia de la Veneţia: Judecătorii CCR acuză continuarea presiunilor şi ameninţărilor”

– Adevărul: h.12.32 – „Comisia de la Veneţia: Este şocant că pentru a doua oară, Curtea Constituţională a României apelează la ajutor extern pentru protejarea independenţei”.

– Gândul:h.12.50 – „Comisia de la Venezia se declară <<surprinsă şi şocată>> de România: <<Respectaţi pe deplin independenţa şi abţineţi-vă de la presiuni>>”.

– România Liberă: h.12.53„Preşedintele Comisiei de la Veneţia denunţă încercările de a pune presiune asupra judecătorilor CCR”.

Din „tabloul” de mai sus se poate observa că, în presa portocalie, informaţia a apărut aproape simultan. De asemenea se mai poate observa că aproape toate titlurile sunt mincinoase, ele referindu-se la o poziţie adoptată de Comisia de la Veneţia, în realitate fiind vorba de o declaraţie a preşedintelui acestui organism şi nu se poate şti cât de oficială este ea; nu în ultimul rând, cu excepţia HotNews, toate celelalte medii de informare nu citează sursa obţinerii informaţiei – este greu de crezut că redactorii de la mai multe medii de informare stau zilnic cu ochii pe site-ul organismelor europene. Agenţiile de ştiri au publicat informaţia la 12.37 – Agerpres (cu un titlul corect) şi la 12.49 – Mediafax (cu titlu referitor Comisia de la Veneţia).

România Liberă a avut informaţia cu 3 ore înainte

O dovada clară că suntem în faţa unei noi „regii” am găsit-o la România Liberă, una dintre publicaţiile vârf de lance ale propagandei pro Băsescu şi pro PDL. Aici se publică în original documentele (în limba engleză şi în limba franceză) care conţin declaraţia lui Gianni Buquicchio. Atenţie! Conform spreciliştilor IT care au analizat documentele, acestea au fost servite ziarului prin fax în dimineaţa zilei de 7 iulie (nu ştim ora), dar au fost scanate de către autorii textului la ora 9.46, respectiv 9.47 dimineaţa. Deci, RL a primit documentele de la „sursă”. (De ce oare? Din câte ştim, doar în perioada regimului comunist RL era alături de „Scânteia” al doilea ziar oficial al RSR.). De ce a publicat RL cu 3 ore întârziere articolul din moment ce avea informaţia încă din – estimăm – jurul orei 9.30 este uşor de explicat: presa portocalie trebuia să iasă aproape simultan cu informaţia cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de guvern; în ultimă instanţă, NU se putea publica dimineaţa devreme o declaraţie făcută de un oficial european, pentru că şi cititorii şi-ar fi dat seama că informaţia este „servită” de surse interesate.

Turnătoria lui Augustin Zegrean

Cotidianul.ro vă prezintă în traducere, integral, documentul trimis pe 6 august de Augustin Zegrean oficialilor europeni. Precizăm că documentul a apărut pe pagina de Facebook a jurnalistului Dan Tăpălagă de la HotNews. O altă dovadă că suntem în faţa unui scenariu bine pus la punct pentru inflamarea Europei, ştiut fiind faptul că HotNews este un site bine „arondat” lui Traian Băsescu şi PDL.

Înştiinţare urgentă-actualizare

Bucureşti, 3 august 2012

Către: doamna Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene

Către: domnul Thorbjorn Jagland, secretarul genaral al Consiliului Europei

Către: domnul Edmond Haxhinasto, vicepremier şi ministru de Extrene al Albaniei, preşedinte al Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei

Către: domnul Jean-Claude Mignon, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Către: domnul Nis Muiznieks, comisar pentru drepturile omului

Către: domnul Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei de la Veneţia

Către: domnul Nicolas Bratza, preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului

Către: domnul Gerhart Holzinger, preşedintele Conferinţei Europene a Curţilor Constituţionale

Către: doamna Novanethem Pillay, comisarul ONU pentru drepturile omului

Către: doamna Gabriela Knaul, raportor special pentru independenţa judecătorilor şi avocaţilor

În comunicatul nostru precedent de pe 3 iulie 2012 v-am informat despre faptul că Curtea Constituţională din Romania este extrem de îngrijorată de speculaţiile făcute de Guvern şi de alte autorităţi publice din România. Miercuri, 27 iunie 2012, Curtea Constituţională a adoptat trei decizii care au nemulţumit profund Guvernul. Primul-ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, a declarat public că nu va respecta deciziile Curţii Constituţionale, considerând că au fost adoptate de cinci judecători şi că Curtea este politizată. În urma acestei declaraţii, în aceeaşi zi, ministrul Justiţiei, domnul Titus Corlăţean, a cerut revocarea preşedintelui Curţii Constituţionale şi a altor judecători. Joi, Curtea Constituţională a emis un comunicat de presă cu următorul conţinut:

“Curtea Constituţională a României îşi exprimă îngrijorarea faţă de atacurile din partea Guvernului şi ale altor autorităţi publice la adresa Curţii şi a judecătorilor săi. Curtea Constituţională subliniază faptul că aceste atacuri sunt incompatibile cu exerciţiul democratic.

Ameninţările cu revocarea şi orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta în mod grav asupra activităţii judecătorilor şi a Curţii Constituţionale în ansamblul său. Curtea Constituţională reiterează rolul său de garant al Constituţiei, fundamental într-o ordine democratică.”

Luni, 2 iulie 2012, liderul Partidului Naţional Liberal, unul dintre partidele aflate la guvernare, a declarat public că Curtea Constituţională este o ruşine şi că majoritatea parlamentară va revoca judecătorii Curţii Constituţionale.

Marţi, 3 iulie 2012, într-o sesiune extraordinară, coaliţia de guvernare a început sa aplice măsurile prin încercarea de revocare a Avocatului Poporului. La ora la care scriem această plângere, comisia juridică a Parlamentului a aprobat revocarea.

Acum, dorim să profităm de oportunitate şi să vă oferim o actualizare a ultimelor evoluţii. Pe 6 iulie 2012, înainte de şedinţa Curţii privind opinia consultativă pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui României, judecătoarea Aspazia Cojocaru a primit ameninţări grave. A depus o plângere la procuratură şi prima informaţie despre cei care au ameninţat-o au fost făcute publice joi, 27 iulie.

Pe 5 iulie 2012, Ministerul Justiţiei a retras nota de incompatibilitate privind un judecător al Curţii. Potrivit legislaţiei în vigoare, Agenţia Naţională de Integritate are obligaţia de a continua investigaţia şi pe 2 august a emis propria decizie, care arată că nu există o incompatibilitate în cazul respectivului judecător.

Cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Romaniei se referea şi la neconstituţionalitatea numirii domnului Petre Lăzăroiu ca judecător al Curţii Constituţionale. În opinia sa, Curtea a arătat că numirea judecătorului Lazaroiu a fost constituţională şi a urmat practica Parlamentului.

**Curţii Constituţionale i s-au dat 24 de ore pentru a emite o opinie consultativă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui. Fostul preşedinte al Senatului şi presedinte interimar al României, domnul Crin Antonescu, la fel ca şi alţi membri ai Parlamentului şi autorităţi publice, a declarat că va continua procedurile de suspendare chiar şi fără opinia noastră. Cele 24 de ore oferite au fost nu au fost considerate de către Curte un termen rezonabil.

***Curtea a continuat să primeasca termene scurte în ceea ce priveşte deliberarea în cazul interimatului funcţiei prezidenţiale şi pe 9 iulie 2012 Curtea a emis şase decizii foarte complexe, decizii pentru care trimiterile au fost primite cu doar câteva zile înainte .

În urma dezbaterilor privind validarea referendumului pentru suspendarea preşedintelui României, domnul Traian Basescu, care a avut loc pe 29 iulie 2012, un judecător le-a spus celorlalţi că se teme să voteze, din cauza ameninţărilor la adresa sa şi a familiei sale.

Augustin Zegrean, Preşedintele Curţii Constituţionale a României

Notă

După cum se poate observa, NU este vorba „noutăţi”.

** reclamaţia este absolut penibilă. Parlamentul avea dreptul să ceară respectivul termen

*** termenul de 9 iulie a fost decis de CCR, nu de altă autoritate

Update: Ce a „uitat” să scrie Augustin Zegrean

Niciuna din reacţiile negative la adresa CCR venite din zona PDL – Traian Băsescu NU au fost trecute de Augustin Zegrean în „rechizitoriul” trimis oficialilor europeni:

– „Aş vrea să am un comentariu şi despre adresa pe care CCR a transmis-o guvernului. Practic să ceri actualizarea până la 29 iulie este împotriva legii” (Traian Băsescu – preşedinte suspendat)

„Voi cere Curţii Constituţionale să dea mai repede decizia privind referendumul” (Traian Băsescu – preşedinte suspendat)

„La CCR, se va da o citire corectă a definiţiei listei electorale permanente cînd este vorba de alegerea sau destituirea presedintelui Românie” (Traian Băsescu – preşedinte suspendat)

– „De ce n-aţi ales 14 august, nenorociţilor? Că doar ăla era scopul vostru” (Mihai Poliţianu, consilier europarlamentar al Monicăi Macovei – angajat plătit din suma forfetară dată de Parlamentul European)

„Crin Antonescu interimar până pe 12 septembrie? Ce farsă! Ce mizerie! Cât Absurdistan!” (Mihail Neamţu – personaj prezent la acţiunile electorale lui Traian Băsescu, lider Noua Republică, grupare satelit a PDL).

„Nu mă aşteptam la o asemenea decizie. Din moment ce avem o listă anunţată de ministrul Administraţiei şi Internelor înainte de referendum, nu înţeleg de unde au venit aceste neclarităţi referitoare la listele electorale permanente” (Sulfina Barbu – deputat PDL)

– „Problema majoră este că decizia CC prelungeşte starea de instabilitate politică şi socială şi va genera costuri pe care le vor suporta toţi românii (Raluca Turcan – deputat PDL)

Preşedintele în exercţiu, Crin Antonescu: Ioan Rus a minţit!

Preşedintele în exercţiu al României, Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, în emisiunea “Sinteza Zilei“, a lui Mihai Gâdea, de la Antena 3, că fostul ministrul al administraţiei şi internelor, Ioan Rus, a minţit. Rus este membru al ciudatului “Grupul de la Cluj” din PSD, grup de numele căruia se leagă cele mai multe lovituri din interiorul social-democraţilor români cum ar fi alegerile de preşedinţi ai partidului, detronarea acestora şi apropierea serioasă faţă de PD-ul preşedintelui demis, Băsescu. Demisul Băsescu însuşi a avut numai cuvinte măgulitoare la aresa aşa-zisului “Grupul de la Cluj” iar spune totul. Absolut totul !

Redăm mai jos cele mai importante declaraţii ale garantului interimar al statului român:

“De o parte există opt milioane de oameni care şi-au exprimat dorinţa prin vot. Alături de aceast segment din populaţie există un Parlament copleşitor, un Guvern, un preşedinte interimar, iar în cealaltă parte pe Traian Băsescu şi toate mijloacele lui de intimidare Am spus că trebuie să respectăm drepturile statului de drept, cu alte cuvinte am spus că aşteptăm că decizia Curţii Constituţionale, şi că o vom respecta, indiferent care va fi ea.

Între timp vedem cum eforturile de propagandă ilegală a lui Traian Băsescu de intimidare a instituţiilor statului sunt din ce în ce mai pline de tupeu. L-am văzut dând ordine, prescriind Curţii Constituţionale ce trebuie să facă, inclusiv răstălmăciri pe care Curtea Constituţională le-a luat. Este nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi mă refer în primul rând la Guvern.

Guvernul trebuie să facă exact ce a cerut Curtea Constituţională în data de 2 august şi să ia toate măsurile pentru ca propriile instituţii să nu fie intimidate. Trebuie să spun că Traian Băsescu are complici. În momentul în care vede că iese şi ameninţă un chestor, care a doua zi este pus sub urmărire penală, în momentul în care un judecător trimite la Comisia de la Veneţia un document dictat de Traian Băsescu în public, este clar că nimic nu mai este legal. Este momentul ca toţi oamenii care respectă legea să nu dea bir cu fugiţii.

Nu mi-e frică de Traian Băsescu, nu permit ca legea să fie încălcată.

Fostul ministru de Interne (…) a procedat incorect şi a minţit ! În momentul în care a vorbit în public despre ameninţări făcute de mine, punându-mă pe aceeaşi linie cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, este foarte bine că a plecat.

Motivul pentru care Ioan Rus trebuia să plece este că în momentul în care s-a pus problema referendumului prim-ministrul Victor Ponta a spus că trebuie să actualizeze listele electorale. Însă ministrul de interne spune că NU este nevoie, numărul este de 18 milioane şi listele nu mai trebuie actualizate.  Nu am discutat şi nu am exercitat nici un fel de presiuni faţă de nimeni din acest stat.

Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o domniei sale.

[…]

Crin Antonescu a declarat, într-o emisiune TV, că a observat în cazul Guvernului “timiditate, ezitare, confuzie” în ultima perioadă. “E nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia – trebuie să o spun – unor anumite timidităţi şi anumitor ezitări (…) Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor la care Traian Băsescu, situat practic în afara legii şi în afara răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul”, a susţinut Antonescu.Totodată, el a explicat că Executivul nu trebuie să organizeze vreun “mini-recensământ”, ci să aibă “acţiuni hotărâte”, în baza legilor.

[…]
Preşedintele interimar a susţinut că nu a avut niciun fel de contact cu judecătorii Curţii Constituţionale şi nici nu-i cunoaşte personal pe membrii Curţii, cu excepţia lui Augustin Zegrean, cu care a fost coleg în Parlament. “Victor Ponta nu l-a ameninţat, nu l-a intimdat (pe Augustin Zegrean, n.r.). Victor Ponta însuşi pare domnia sa destul de ameninţat şi intimidat în aceste zile, nu a făcut niciun fel de declaraţie, niciun fel de acţiune şi niciun fel de gest împotriva sau asupra Curţii”, a mai afirmat Antonescu.

Atac dur la Traian Băsescu

“Un om (Traian Băsescu, n.r.) care e deja la marginea legii şi care încearcă pur şi simplu o conspiraţie împotriva democraţiei şi statului de drept, asta trăim de fapt (…) În această conspiraţie pe care Traian Băsescu şi oamenii săi o organizează împotriva statului de drept în România nu au voie să participe nimeni dintre oamenii şi instituţiile care reprezintă democraţia pe lumea asta, de la ambasadorul SUA la preşedintele Comisiei de la Veneţia”, a susţinut Antonescu.

Preşedintele interimar a afirmat că Traian Băsescu beneficiază de complicitatea unor instituţii publice din România, dar şi de susţinerea unor instituţii externe. “Există în continuare o susţinere sub forme speciale care i se acordă lui Traian Băsescu de oameni şi instituţii din afara României şi acest lucru nu este corect“, a menţionat Antonescu.

În plus, el a ţinut să sublinieze faptul că Parchetul General ar fi trebuit să aibă o poziţie publică în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu.Am o problemă cu anumite decizii şi cu coincidenţa deciziilor Parchetului şi dictările lui Traian Băsescu de la gard (…) Eu cred că cineva, dacă nu procurorul general, cineva în numele instituţiei trebuia să comunice public în aceste zile. Parchetului şi credibilităţii sale îi dăunează lanţul de coincidenţe, cineva ar fi trebuit să iasă şi să spună «Cetăţene Băsescu, te rugăm frumos, noi poate o să mai chemăm pe unii, poate că o să mai inculpăm pe unii, pentru că de dreptul nostru, avem suspiciuni, corect. Nu mai ieşi la gard să mai ţipi cine trebuie arestat, că ne pui într-o situaţie proastă pe noi cei de la Parchet. Taci, că nu ştii tu cine trebuie arestat»”, a mai afirmat preşedintele interimar.

Traian Băsescu a avut un aliat, în perioada referendumului, în persoana lui Ioan Rus • Prin acţiunile şi declaraţiile sale, ministrul de Interne a făcut jocul preşedintelui suspendat • Liderii USL au ignorat apropierea lui Rus de lideri ai PDL sau de sponsori ai democrat-liberalilor • Trădarea lui Ioan Rus a fost anticipată de Ion Iliescu

Omul datorită căruia Traian Băsescu a scăpat de demitere la referendumul din 29 iulie a părăsit Guvernul Ponta. Ioan Rus şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru de Interne, după ce, în ultimele zile, asupra lui au planat suspiciuni că ar face jocurile preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Mai exact, Ioan Rus era văzut, inclusiv de către unii dintre colegii săi de partid, ca fiind trădătorul din sânul USL, după o serie de greşeli impardonabile pentru experienţa sa politică. De altfel, dacă ne uităm la acţiunile şi declaraţiile lui Rus din ultima perioadă, suspiciunile de trădare par a fi, de fapt, certitudini. Funcţia de ministru de Interne va fi ocupată de Mircea Duşa.

Plecarea din Guvernul Ponta era previzibilă, dacă ţinem cont de acţiunile lui Ioan Rus din perioada referendumului, caracteristice, pentru foarte mulţi, unui trădător. Practic, fostul ministru de Interne a fost cel care l-a „ţinut în viaţă” pe Traian Băsescu şi a amânat deznodământul în ceea ce priveşte demiterea acestuia.

Prima acţiune a lui Ioan Rus în favoarea preşedintelui suspendat a avut loc înainte de referendum, când acesta a anunţat că scrutinul se va desfăşura după listele electorale neactualizate, care includ peste 18 milioane de alegători. O cifră care, aşa cum s-a putut vedea, a făcut imposibilă atingerea cvorumului necesar pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Cifre favorabile lui Băsescu, predate de Rus la CCR

Nici după referendum, Ioan Rus nu a părut să se poziţioneze pe aceeaşi linie cu USL. Dovadă este „incidentul” din zilele în care Curtea Constituţională a României (CCR) trebuia să ia o decizie în ceea ce priveşte validarea referendumului. Atunci, Rus a făcut o nouă mişcare în favoarea lui Traian Băsescu, după ce judecătorii CCR au cerut informaţii cu privire la numărul real de alegători din România. În acest sens, ministrul Ioan Rus a transmis la Curte aceleaşi date pe care le invocase înainte de referendum, date din care reieşea că numărul de alegători depășește 18 milioane. Suficient pentru ca pragul impus prin cvorum să nu fie atins, iar Traian Băsescu să fie menţinut în funcţie. Totuşi, la nici 24 de ore, Ministerul Administraţiei şi Internelor a revenit cu o precizare, informând Curtea Constituţională a României că nu îşi poate asuma cifrele din listele electorale predate puţin mai devreme.

Rezultate slabe la referendum, atac la Crin Antonescu

Oficial, Ioan Rus este membru PSD şi chiar unul dintre liderii acestui partid. Totuşi, acţiunile acestuia l-au poziţionat, şi încă îl poziţionează, mai degrabă în tabăra adversă. Reiese clar acest lucru doar dacă ne uităm la rezultatele înregistrate de organizaţiile PSD din Transilvania, controlate, chiar dacă nu la vedere, de Ioan Rus şi grupul de la Cluj, al cărui exponent este, alături de sociologul Vasile Dâncu. Vorbim despre o mobilizare cu mult sub cea din alte judeţe, precum cele din Moldova sau Muntenia.

De asemenea, chiar şi prin discursul pe care îl are, Ioan Rus pare să îi facă jocurile lui Traian Băsescu. S-a văzut asta cel mai bine la momentul anunţării demisiei din Guvern, când Rus a ţinut să scoată în evidenţă faptul că asupra sa au existat mai multe presiuni. L-a menţionat pe Traian Băsescu, în condiţiile în care neprecizarea numelui preşedintelui suspendat ar fi confirmat, practic, suspiciunile existente, dar şi pe preşedintele interimar, Crin Antonescu. „Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumărate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inacceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a afirmat Ioan Rus.

Ameninţări de ochii lumii

Desigur, la nivel declarativ, nimic nu a lăsat să se vadă o apropiere între Ioan Rus, Traian Băsescu şi liderii PDL. Dimpotrivă. Pactul dintre aceştia a fost mascat de afirmaţii dure sau chiar ameninţări fățișe. Aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Traian Băsescu, cel care i-a adus aminte lui Ioan Rus de dosarul Năstase şi de condamnarea fostului premier. „Pe data de 2 (n.r. – 2 august), Ioan Rus a dat dispoziţie să blocheze decizia Curţii Constituţionale. Şi atunci, chestorul-şef cu evidenţa populaţiei n-a făcut decât să se execute. Numai că Ioan Rus şi chestorul trebuia să ştie un lucru: au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit cinci, şase, şapte ani. Deci, eu cred că domnul chestor n-a învăţat nimic din cazul Năstase”, spunea Traian Băsescu.

Avertismentul lui Iliescu, ignorat de Ponta şi Antonescu

Este încă neclar de ce Victor Ponta şi Crin Antonescu au acceptat numirea lui Ioan Rus în guvern, chiar într-o funcţie precum aceea de ministru al Internelor, de care pot depinde rezultatele unor alegeri sau ale unui referendum, deşi legăturile acestuia cu lideri ai PDL sau personaje apropiate de Traian Băsescu erau extrem de bine cunoscute. Era de ajuns ca liderii USL să se uite la pasivitatea politică a lui Ioan Rus din ultimii ani sau la relaţiile de afaceri ale acestuia cu sponsori ai democrat-liberalilor, pentru a preveni un act de trădare. Mai simplu, Victor Ponta şi Crin Antonescu nu trebuiau decât să ia în serios avertismentul lansat, în momentul numirii lui Ioan Rus în fruntea MAI, de Ion Iliescu. „Personal n-aş fi optat pentru această soluţie. Nu mă încântă numirea lui Rus la Interne. Dar Ponta l-a susţinut, iar răspunderea pentru această numire o va purta tot el”, spunea Ion Iliescu, la începutul lunii mai, fără ca cineva să îl ia însă în seamă.

Afaceri cu „cetăţeanul” lui Băsescu, contracte pe bani publici de la Boc

Deşi este unul dintre cei mai vechi membri ai PSD, Ioan Rus are legături mai strânse cu PDL şi cu afacerişti apropiaţi de acest partid. Fostul ministru este, spre exemplu, unul dintre partenerii de afaceri ai lui Arpad Paszkany, cunoscut ca un important sponsor al PDL. Cel care, în urmă cu mai mulţi ani, i-a trimis un memoriu lui Traian Băsescu, plângându-se de problemele sale penale, fiind etichetat, apoi, de şeful statului, „un simplu cetăţean”, în ciuda donaţiilor substanţiale pe care le făcea la partid.

Totodată, nu trebuie să omitem nici că Rus a fost beneficiarul a zeci de contracte cu instituțiile statului, în timpul Guvernului Boc. Astfel, potrivit presei, doar în perioada 2008-2011, cele trei firme controlate de Rus care oferă servicii auto au obţinut 68 de contracte, iar compania de construcții la care a deținut acțiuni, 12.

 • Voxpublica:

Costi Rogozanu: Instituţiile trebuie să mai şi suporte presiunile. FMI, Antonescu şi engleza

Sînt trei legi nescrise care cică trebuie respectate cu sfinţenie.

– Instituţiile sînt sfinte nimeni nu trebuie să le deranjeze.

Vedem asta din comportamentul CCR, care tot dă semnale de ameninţare politică, care semnalează “presiuni”. Presiunile însă sînt de multe ori percepute şi ca încercările normale, mediatice şi politice, de a obţine un avantaj din interpretarea unor texte ambigue. CCR îşi creează singură presiunea asta general publică prin ambiguitate. A existat un început de claritate la referendum unde un număr mare de români i-au spus preşedintelui să plece. Dar apoi ne-am întors din nou la jocuri şi joculeţe. Nu-şi asumă răspunderea unei opinii clare şi vor să nu fie deranjaţi.

Apropo, Comisia de la Veneţia nu vedea cum Barroso cere să le fie încălcate recomandările în ce priveşte referendumul (fără prag), dar vede doar că România e nedemocratică şi periculoasă pentru judecători.

Pieţele nu iubesc nici un fel de ceartă

Isărescu a emis “gura bate fundul”. Dar axioma este cea emisă mai sus. Pieţele se neliniştesc cînd văd politicieni cum se ceartă. Economia României se cutremură nu pentru că nu mai produce mare lucru, ci pentru că fac politicienii şi cetăţenii zgomot. Trebuie să ne înţelegem cu toţii într-un soi de paradis hippie. Alte propuneri?

Frazele astea cu “pieţe nervoase” sînt chiar mai populiste decît ce vedem la unii politicieni. Linişte, linişte, iar linişte, singura politică. Toţi sîntem de acord că trebuie să ajungem la o concluzie, în acelaşi timp însă ne inducem unii altora o idee şi mai periculoasă: că orice formă de protest, de ceartă, de negociere în forţă este un atac la democraţie.

– România are probleme de democraţie

Este axioma dominatoare. Cine spune asta are puterea, fie că e Vestul, fie că e vreun tip de la putere care e şi antisistem. Vizita lui Gittenstein la MAI rămîne o incredibilă demonstraţie de forţă despre cum se poate acţiona extrem de agresiv şi nedemocratic în numele democraţiei. […]

Criza politică a scos la suprafață retele intinse pe care doar le bănuiam că există. Aceste structuri au acționat la ordin. Au riscat să fie deconspirate pentru că au fost silite de împrejurări să iasă la suprafață și să acționeze la vedere ptr. a-și apăra patronul. A fost o situație de urgență cu miză maximă. Dispozitivul a fost activat, mobilizat în cel mai scurt timp. Viteza cu care în mai multe redacții occidentale s-au produs intoxicări a fost remarcabilă. Diverși (mai mult sau mai puțin ) diplomati, lobbisti, din ambasadele din București  sau funcționari de la Bruxelles, etc, au transmis mesaje identice. Aceleași cuvinte cheie, același text. Alt factor- simultaneitatea operației desfașurată în toate punctele cardinale ale Europei. Toate acestea dezvăluie oricărui observator atent că a fost vorba de o acțiune coordonată, condusă dintr-un punct  de comandă.

Cind sute de indivizi se mișcă în același  fel – ca un grup de gimnastică- există o pregătire și un șef. Semnalul că liderul suprem este amenințat să își piardă puterea a fost dat. La Berlin, Londra, Paris, Madrid, Bruxelles agenții au intrat în dispozitiv și au acționat. În sens tehnic a fost un succes, trădînd  capacitatea serviciilor externe și a diverselor rețele culturale și de media – de a atinge puncte sensibile pe un teritoriu vast. S-au penetrat redacții și guverne occidentale, organizații internaționale, bănci, cercuri de afaceri din marile capitale. A fost o operație de intoxicare și influențare tipică. Ea continuă, dar cu mai puțin succes pentru că efectul surprizei a dispărut…

Și la București lucrurile au mers la fel. S-a obs. cum brusc s-au reactivat diverși agenți de influență sub aparența unor ca gazetari, oameni de afaceri, intelectuali, militanți din societatea civilă, diplomați, politicieni. Eficiența rețelei a fost dovedită. Nu e neapărat o rețea/ele fidelă/e lui TB. Poate fi folosită de oricine controlează puterea. Au ieșit la suprafață prin presa scrisă, ministere, talkshow-uri tv, bănci, unde nu te aștepți. Gruparea TB&Co s-a mișcat mai repede, mai profesionist decît cealaltă, Ponta&Antonescu. Efectele s-au văzut, un deficit de imagine ptr cei doi și USL, și un joc de forțe dictat de Bruxelles cu efectul cunoscut.

Legaturi:

*


Categorii

Alegeri in Romania, Articolele saptamanii, Justitie, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei, Stat politienesc, Stelian Tanase, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

58 Commentarii la “Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. http://www.cotidianul.ro/cine-este-cu-adevarat-il-capo-traian-basescu-190805/

  Și reiau comentariul de la alt articol:

  Cetățeanul în tricou albastru, varianta dâmbovițean-portuară a bolșevismului întrupat, face zilnic doar ce știe din trecutu-i securist: amenință, denigrează, acuză și minte cu nerușinarea-i caracteristică, rânjind cu sadism de suferința milioanelor de români și pe cheltuiala lor, care l-au plătit vrând-nevrând (în funcția de președinte = călău și gropar al țării) ca să beneficieze de cele mai mari onoruri și privilegii. Ca un îndrăcit obsedat de propria imagine și putere pe care și le dorește prelungite la nesfârșit, acest bolnav (păcătos voit) , prin fiecare ieșire în public, violează bunul simț, normalitatea, valorile morale și spirituale românești (cuviință, respect, omenie) și democrația în văzul lumii întregi, intimidându-i prin tupeu și amenințări (ca și țiganii din autobuze susprinși în flagrantul furăciunii) pe toți care-l pot demasca și arăta în escrocheria lui.

  Tehnicile lui de manipulare, de diversiune și presiune nu mai sunt subliminale, au devenit supraliminale, grețoase și sufocante. Pe zi ce trece, manifestările îndrăcirii și îndârjirii lui ating limitele unui conflict paranoic cu toată lumea. De la ”pușcăriabilii” (nicidecum dovediți ca hoții și incompetenții slugarnici din camarila lui mafiotă) din parlament, la chestorii și judecătorii, și-n cele din urmă la electorii români care nu-l mai vor, ba chiar și toți românii cumsecade, toți suportă scuipaturile și bă(BEEP)inile trase cu dispreț total de acest inculpat penal viclean și criminal.

  De ce tace Biserica? Cetățenii români, majoritatea ortodocși, nu merită să fie respectați și slujiți? Oare-n țară nu mai este nici un păstor, nici un prooroc? Au toți s-au abătut și netrebnici s-au făcut de tac complice? Au tot poporul s-a rătăcit de la calea lui Dumnezeu, urmându-i pe conducătorii corupți și păcătoși?…

  Mi-aduc aminte că și regii idolatrii și autolatrii Ahab și Irod, când nu-și mai încăpeau în piele datorită dorinței lor de stăpânire și de control total care le dilatase ființa în dictatori antitei, au pierit în rușine și uitare… Față de situația noastră, în acele vremuri erau Sfinții Ilie și Ioan Botezătorul care-i mustrau pentru păcatele, aroganța și crimele lor spre pocăință!

  Trimite-ne, Doamne, și nouă Sfinți păstori și călăuzitori curajoși, ca să nu pierim dinaintea Ta! „Dumnezeule, milostiveşte-Te spre noi şi ne binecuvintează, luminează fața Ta spre noi şi ne miluieşte!” (Ps. 66, 1)

 2. Biserica nu tace, tace doar organizatia numita Patriarhia Romana cu CIF sau CUI si nr. de inregistrare la Registrul Comertului. Biserica se manifesta, iata, si aici. Sigur, am vrea sa auzim si un glas puternic din Biserica, adica un anagajat de pe statul de plata al institutie mai sus mentionate. Nu se aude… nu-i nimic, atunci trebuie poate sa strigam noi mai tare.

 3. http://www.gandul.info/news/erata-curtii-constitutionale-care-schimba-soarta-referendumului-ce-l-a-convins-pe-victor-ponta-sa-se-razgandeasca-exclusiv-9928953

  Cine a semnat în locul lui Zegrean

  Luni seara, premierul Victor Ponta a acuzat, la o emisiune televizată, că această procedură nu este uzuală şi că documentul nu este semnat de preşedintele CCR, judecătorul Augustin Zegrean.

  Potrivit aceloraşi surse citate de noi, atunci când preşedintele CCR este plecat în concediu, aşa cum se întâmplă acum cu Augustin Zegrean, locul său este ţinut de un judecător de serviciu – unul dintre cei 9 din plenul CCR. Săptămâna aceasta, judecătorul de serviciu a fost Mircea Ştefan Minea, cel care a şi semnat adresa către Guvern şi Monitorul Oficial, lucru confirmat de premierul Victor Ponta, într-o declaraţie de presă la Guvern.

  Decizia a fost luată prin consimţământul a cinci judecători ai CCR. Deşi cvorumul a fost atins, nu a fost convocată o şedinţă de plen, aşa cum este procedura uzuală, după cum arată un alt judecător al CCR.

  Judecătorul Predescu: Erata ar fi trebuit aprobată de toţi cei 9 judecători, altfel NU e legal

  Judecătorul Ion Predescu a declarat pentru gândul că decizia ar fi trebuit luată în plenul CCR, cu toţi cei 9 judecători de faţă, şi că dacă cei de la Monitorul Oficial au nelămuriri, trebuie să trimită o cerere pentru lămurire către Curtea Constituţională.

  “Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu”
  , a precizat judecătorul Ion Predescu.

  PNL: “Erate nu au avut cum să fie adoptate decât printr-o întrunire secretă a CCR”

  Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, ministru delegat pentru Afaceri, a declarat că CCR a dat decizii succesive şi contradictorii.

  “După ştiinţa noastră, a existat o singură şedinţă a CCR care a produs o singură decizie. Or, în consecinţă, erate nu au avut cum să fie adoptate decât printr-o întrunire secretă a CCR, lucru de care mă îndoiesc că a existat. În decizia Curţii privind referendumul, dacă se vor invoca argumente statistice false, în detrimentul realităţii, înseamnă că legitimitatea poporului este pusă la îndoială de cei care au un singur obiectiv – cramponarea de un scaun”, a declarat Mihai Voicu.

 4. Extras din ultimul apel al organului de propaganda basista:

  ” “Condiţia” violenţei a fost îndeplinită, avem lovitură de stat în toată regula, ca în ţările africane sau sud-americane !

  A venit timpul ca Procuratura să intervină rapid şi hotărât, deschizând dosare de urmărire penală împotriva făptaşilor, printre altele pentru ameninţare, ultraj judiciar şi acţiuni impotriva ordinii constituţionale”.

  http://www.contributors.ro/dezbatere/agresiune-continuata-asupra-curtii-constitutionale-ce-mai-asteapta-procurorul-general-al-romaniei/

 5. Rugaciune

  Doamne, nu știm ce să cerem de la Tine.
  Tu unul ştii de ce avem nevoie,
  Tu ne iubeşti pe noi mai mult decât putem să Te iubim noi pe Tine.
  Părinte, dă robilor Tai cele ce singuri nu știm a le cere.
  Nu îndrăznim să cerem nici cruce, nici mîngîiere: numai stam înaintea Ta.
  Inima noastră e deschisă Ție
  Tu vezi trebuințele noastre pe care singuri nu le știm
  Rugam-ne Tie; vezi și fă după mila Ta. Amin.

  (Rugăciunea Sf .Filaret al Moscovei)

 6. Domnului Zegrean si jurnalistilor care mint in favoarea celor care au vandut tara nu le pasa de poporul roman?Nu au constiinta care sa-i mustre pentru faptele lor?Au ajuns romanii sa fie batjocoriti de personaje cu functii importante,de jurnalistii aserviti puterii,neamul nostru romanesc are numai Iude care pun interesul personal mai presus de nevoile poporului si al tarii.Nu au mila de saracii si pensionarii care traiesc in saracie,si chiar salariatii nu o duc mai bine,dupa ce platesti facturile nu iti mai raman bani pentru mancare.Nu ne ramane decat sa ne plecam genunchii la rugaciune ,sa se milostiveasca Dumnezeu si Maica Domnului de noi si sa se faca dreptate.

 7. @Ana: nu, nu le pasa. Le pasa doar de banii lor si de pozitiile lor de putere si influenta. In nimicnicia lor nu-si dau seama ca odata cu distrugerea acestui popor si pozitiile lor vor ajunge sa fie fara sustinere. Si ei vor fi maturati ca orice gunoi.

 8. Dupa cum zicea Parintele Rafail Noica, “sa nu imi spuna nimeni ca unii oameni in lumea asta nu stiu ce fac”. Spun asta referitor la raul premeditat care se face din intuneric, dar care vedem cat de usor iese la lumina, cat de prostesc si slab la minte este, si cata suferinta si tulburare provoaca unor oameni sinceri si increzatori. Pentru ce?? Prostia exista, lipsa de demnitate exista si ea. Degeaba iti distrugi adversarii si dupa aceea devii mai marele unor prosti ca tine, sau oameni lipsiti de aparare, sau total nepasatori fata de tine. Nu o sa poti niciodata sa te convingi pe tine insuti ca nu esti decat un las, un prost, un gunoi care traieste intr-o lume imaginara, si aia neimplinita, plina de pericole, suspiciuni, concurente, si o inevitabila moarte ca a oricarui om de pe acest pamant; sau poate mai rau pentru ca te-ai inhamat la ceva cu mult peste puterile unui om. Dupa cum zice Dumnezeu, sunt multi care se apuca de muncile iadului si ajung la moarte vesnica. Foarte trist, foarte aberant, dar totusi o realitate care la unii nu poate fi schimbata niciodata. Dumnezeu ii lasa sa-si faca damblaua pana la capat, asteptand totusi o scanteie de viata, de lumina din partea lor, si El la fel ca oamenii care acorda incredere neconditioant dupa care se trezesc injunghiati in spate, sau, ce exemplu mai clar decat rastignirea lui Hristos de catre cei pe care ii considera ai sai si un Iuda care s-a potrivit de minune planului lor. Basescu este un Iuda (speram ca nu pana la capat), si se va trezi intr-o zi ca a facut jocul unor “iudei” care nu dau doi bani pe el.

 9. Vorba lui Alexandr Soljenitin: “epidemie de arestari”.

 10. @admin va rog frumos daca puteti sa ne informati cine este madam Viviane Reding care se prreface ca ea tine cu dreptatea si intervine in jocurile unei tari care a votat un simplu referendum cu demiterea presedintelui. Nu stiu de ce dar aceasta cucoana am impresia ca ar trebui sa plece din functia pe care o detine pe un salariu de zeci de mi de euro prin subjugarea cetatenilor europei in special tari usor de manipulat gen Romania. Multumesc pentru informatile la obiect si adevarate. Dumnezeu sa ne lumineze.

 11. @pufulete:

  Madam Reding este din Luxemburg, fosta jurnalista, membra a aceleasi familii politice din care fac parte Barroso, Van Rompuy, Merkel, Basescu: popularii europeni sau, altfel spus, neonconservatorii europeni.

  Dar misiunea sa este, in mod vizibil, aceea de a instrumenta calea catre subminarea suveranitatilor nationale ale tarilor membre UE in favoarea suprastructurii federale europene care are ca finalitate celelbrele SUE.

  Modul in care a reactionat la criza din Romania, cerand infiintarea unui ministeriat european al justitiei, este o exemplificare foarte sugestiva a modului de actiune: participand la crearea unei FALSE crize a democratiei din Romania, amplificand-o si folosind-o ca pretext pentru impunerea agendei federale.

 12. Gaşca federalistă care-l susţine puternic pe Băsescu produce o declaraţie inspirată parcă din activitatea guvernului „român” între 2009-2012.

  05 August 2012 – “Daca guvernele se vor lasa complet in voia deciziilor parlamentelor nationale, fara a-si pastra un spatiu de negociere, Europa risca mai degraba sa se rupa decat sa se consolideze”

  http://www.business24.ro/international/italia/monti-avertizeaza-asupra-escaladarii-tensiunilor-dintre-tari-1516988

  Trăiască noua democraţie!
  Grea soartă avem între Gog şi Magog, între est şi vest.

 13. Traian Basescu este doar varful aisbergului.La baza stau puzderie de baroni locali,judeteni…Astia tot aceeasi politica de teroare practica.Ceea ce face Basescu nu ma afecteaza in mod direct.Eu ma lupt cu alti sacali care copiaza comportamentul demential al mentorului lor.Ar fi o nedreptate pentru bietul Traian sa-i atribuim tot raul din tara asta.

 14. La ora asta in Romania nu mai exista loc de intoarcere. In zilele astea s-au creat atatea precedente, incat revenirea la starea anterioara e imposibila. Captain Cartoon Democracy, “more powerfull than ever” va reveni si va reveni in forta, caci are de achitat pe de o parte un comision komisarilor europeni care au sarit in ajutorul sau, pe de cealalta parte are un ascendent moral in a spori austeritatea, privatizarile, regionalizarea, etc. Chiar a declarat cu cinism ca rezultatul votului arata dispozitia poporului spre sacrificiu pt. idealul european. Deabia din acest punct(“the point of no return”), dictatura isi are justificarea deplina. Ca se va chema “integrare europeana” sporita pentru a recupera “imaginea deteriorata” a tarii, e cu totul alta poveste. Ca un lac ce ingheata de la margini catre centru, asa va cuprinde dictatura lumea asta-de la periferia UE catre centru.
  Ce era daca ieseau la referendum 70%? Cu tot Barosso al lor, cu toate listele electorale pregatite in asa fel incat orice alegeri sa fie castigate de cine trebuie(acum s-a vazut si cam ce inseamnna alegeri “libere”), daca se aduna poporul nu prea mai aveau ce face. Dar asa…
  Si se vor opri aici? Cred ca urmatoarea concluzie pe ordinea de zi va fi cea legata de o mai buna indosariere a populatiei pentru a se evita, nu-i asa, fraudele electorale cu ajutorul listelor permanente.

 15. @Cristi_g:

  Nu e doar varful aisbergului, caci varful depinde de baza, iar principiul de functionare al lui Basescu este de a face lumea sa inavrta in jurul lui si nu invers. Apoi, chiar nu am auzit de baroni locali, oricat de potentati ar fi, care sa aiba puterea pe care o are presedintele SUSPENDAT in acest moment, talentul de a induce frica, uriasa capacitate de manipulare si diversiune. Iar ceea ce face el se va rasfrange in curand si in vietile noastre mai brutal ca pana acum. Vom avea atunci mult timp sa ne exersam mila pentru “bietul” de el.

 16. @admin
  Traian Basescu nu ar fi atat de puternic fara o sustinere in teritoriu,fara cei care sa-i linga mana,dar nu degeaba,ci in schimbul libertatii din “parohie”.Suntem cu totii vinovati de acest produs al politicii romanesti.Fiecare in cercurile noastre am fost oarecand fascinati de acest Mefisto.

 17. Basescu joaca dupa cum i se canta de afara, iar in teritoriu (inclusiv in CCR) se joaca dupa cum canta Basescu.
  As zice ca nu varful aisbergului este Basescu, ci “musuroiul de catrita, ceea ce vedem noi, in timp ce sapaturile de baza se fac in adanc”(Al Soljenitin).

 18. Doamne ajuta!
  Cele 9 criterii de periere a listelor mi se pare corecta.
  Dupa logica bunului simt, CCR ar trebui sa ia în calcul pentru referendum, doar lista electorala permanenta, nu lista cetățenilor cu drept de vot, asa cum vrea basescu
  Eu am emigrat de 10 ani. Este absolut firesc sa fiu scos de pe lista permanenta din moment ce nu pot vota la “locale“.
  Cvorumul s-ar umfla prea mult, cu riscul sa nu fie atins, ca și în cazul de fata
  Asta însa presupune existenta celei de-a doua liste, lărgita, atunci când este vorba de “parlamentare“ și “prezidențiale “,ce a ce mi se pare o mare aberație.
  E o mare aberație sa ai doua liste ca sa stabilești cvorumul pentru cele doua tipuri de alegeri.
  Si-atunci în cele doua cazuri (ba trei cu referendumul) stabilești, cvorumul în funcție de liste electorala permanenta la care se mai adaugă doar la numărătoare listele de-afara în cazul “generalelor“.
  In nici un caz nu se pierde dreptul de a vota, o data cu scoaterea de pe lista asa cum Traian al II încearcă sa ne convingă în maniera-i dictatoriala.
  E simplu, numai ca s-a închis ochii și s-a întârziat cu recensământul cu buna știința , ca sa nu se piardă locuri de europarlamentari, locuri de deputați și senatori (care s-ar fi micșorat în funcție de realul număr al populației României), cuantumuri de fonduri europene , și alte câte și mai câte numai de ei știute,
  Au dat legi electorale cețoase și-acum când nu mai e loc de gri, ci doar de negru sau alb, murdăria începe sa iasă deasupra, înnegrindu-i și pe cei care în al 12 ceas au vrut sa para albi.
  Doar Dumnezeu cu puterea Lui sa ne albească și sa ne lumineze

 19. Iată ce incompetenți obedienți sunt în Curtea Prostituțională a lui băsescu:

  http://www.cotidianul.ro/curtea-constitutionala-o-alta-butaforie-a-lui-traian-basescu-191012/

 20. ARTICOLUL 96 _ Constitutia Romaniei
  (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
  (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

  (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.

  (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

 21. @ Costel:

  Si la ICCJ Basescu si-a asigurat spatele prin numirea unor obedienti. Dar oricum, macar si numai din cauza scandalului european, acest gen de acuzatie capitala, suprema, nu va fi niciodata adusa de Parlament, oricata majoritate ar avea, cel putin nu pe timp de pace.

 22. mai e pace?

 23. @ k:

  Vorbeam despre un conflict armat… si mondial.

 24. totusi senzatia mea este ca nu le-au iesit jocurile asa cum s-au asteptat. Cu toata presiunea Europei, cu tot controlul pe care il detine Basescu asupra procuraturii, tinand cont si de o posibila tradare din interiorul PSD-ului, inca se mai opune rezistenta. Probabil ca aceasta rezistenta la care nu se asteptau ii infurie, ii bulverseaza si ii face sa joace mai dur si mai murdar ca de obicei. Este posibil ca presedintele suspendat nici macar sa nu inteleaga de unde i se trage, de ce nu a revenit deja la Cotroceni cand el aranjase totul asa de bine, punct cu punct : listele cu electori umflate, CCR si BEC la comanda sa, agenti de influenta in presa externa, sustinatori puternici la Brussel, si altele multe… Tinand cont de diletantismul si mosmondeala care domneste in tabara USL-ului, paralizati de teama si de o evidenta lipsa de coordonare, nu pot sa trag decat o singura concluzie : Dumnezeu a intervenit pentru a ne mai da un ragaz. Nu stiu cum se va termina toata aceasta situatie extrem de incordata, dar putem spune cu siguranta ca nu mai putem astepta nimic bun de la oameni. Cei care ne conduc ori sunt prea slabi, ori si-au intors cu totul fata de la acest popor. In aceste momente ne punem toata nadejdea in Dumnezeu si avem ochii atintiti catre El. Daca mai e o nadejde de salvare azi pentru poporul nostru, va veni doar de la El.

 25. @Elena:

  de acord, cu o mentiune totusi: Dumnezeu iti da dar nu ti baga si in traista. Nadejdea de salvare trebuie sa vie si pe fondul unei dinamici a vietii omului nu doar ca o simpla asteptare a ajutorului dumnezeiesc.

  Cu alte cuvinte: daca ti-a luat casa foc, de vreme ce nu esti avva, pui mana pe galeata si cu nadejdea in Cel de Sus incepi sa dai cu apa din greu, facand tot ce tine de tine pentru a salva situatia.

  Sunt unii printre cei mai “induhovniciti” dintre noi care, bag sama, si cand e vorba de facut curat prin curte, “leviteaza” in rugaciune si nu mai prididesc cetind cartile sfinte si stramband superior din nas, dand lectii celor mai pacatosi si netrebnici, mereu plini de praf si murdarie sub unghii. Mizeria ii indispune la fel de mult ca aceia care le arata ca aceasta exista, e reala si nu nicidecum pleaca singura din curte.
  Dara lor le murdareste “pacea sufletului” in carele si-au gasit “linistea cea binecuvantata”…ei “partea cea buna” si-au ales. Si astfel, din preaplinul unei inimi plina de compasiune si intelegere, arunca piatra mustrarii catre “ceilalti”, nevrednicii.
  Sa-i rabdam totusi si sa ne vedem de galetile noastre netulburati – chiar daca mustrarea lor e uneori mai grea decat galetile de apa ce le caram spre ostoirea focului. Fiece pasere pre limba ei piere.

 26. Problema este că începe să se acumuleze violenţă dură, dincolo de ostilitate, agresivitate, mizerie umană, ură. Iar asta poate să se concretizeze fizic“, a conchis Cristian Tudor Popescu

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/ctp-institutiile-s-au-aliniat-in-spatele-lui-ponta-si-basescu-ca-niste-unitati-de-comando_39737.html#ixzz239CFLCBQ

 27. C.T. Popescu: ”Şi interceptarea e o armă în această bătălie, făcută de către servicii”

  Editorialistul Cristian Tudor Popescu spune că şi interceptările sunt o armă între războiul politic dintre Traian Băsescu şi USL, o luptă în care instituţiile statului sunt folosite ca nişte trupe de comando.

  Traian Băsescu şi Ponta, acum vreo două săptămâni, au spus că îşi vor folosi instituţiile pe care le controlează ca pe nişte trupe de comando în această bătălie politică. Şi interceptarea e o armă în această bătălie, făcută de către servicii. Ceea ce vedem goleşte actul de justiţie, intituţional în România. E clar. Parchetul se năpusteşte asupra MAI, MAI-ul aparţine Guvernului. Acelaşi lucru se petrece la CCR care în clipa de faţă arată ca un grup de Moş Crăciuni de mall cu acele robe vişinii. Ce credibilitate mai are? Şi ea e spartă de această luptă politică“, a declarat Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

  Editorialistul crede că războiul interceptărilor şi chemărilor la parchet poate continua pentru mult timp.

  Dacă s-a ajuns la cercetarea CCR de către Parchet, sunt acuzaţi foşti miniştri. E clar că se va recurge la orice fel de mijloace. Fiecare dintre părţi cu instituţiile pe care le deţine. Noi trăim într-o ţară falsă. Ar trebui să se numească Pseudonia, şi nu România, în care ne facem că avem instituţii, se mimează actul de justiţie, se mimează democraţia. Într-un moment ca acesta, iese la suprafaţă putreziciunea. Eu nu mai văd niciun fel de reper“, a spus Cristian Tudor Popescu.

 28. @Elena:
  Da, cei care ne conduc sunt slabi, tocmai pentru ca nu s-au bazat niciodata pe popor ci pe combinatiile smecheresti pe care le fac ei prin legi, ordonante, hotarari si numiri. Asa ca, iata, si poporul i-a tradat cand aveau nevoie. Problema este ca acum chiar poporul avea nevoie sa nu-i tradeze, caci momentul e de asa natura incat poporul s-a tradat pe el. Poporul a intrat si el in aceeasi logica murdara a jocului si a jucat. De asta vom pierde cu totii, si chiar am pierdut deja. Raul cel mai mare este neimplicarea noastra in treburile care ne privesc, si acum fac referire si la ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane.
  …Si, apoi, cum zicea si Gigi Becali, ca mai are si el momentele lui, conducatorii nostri de azi nu sunt barbati.

 29. @ Titus L:

  In ce sens zici ca poporul i-a tradat sau ca a intrat in jocul murdar?

 30. admin:
  poporul a jucat atunci cand nu s-a prezentat la vot. Toti care nu s-au prezentat la vot de buna voie, mai putin cei care nu au putut fi prezenti din diferite pricini, au jucat, au considerat ca e cartea lor castigatoare, toti si-au calculat intr-un anume fel lipsa de la vot, au premeditat-o, indiferent de justificarile ulterioare. Cel mai clar au facut-o ungurii, daca vreti.
  Dar ungurii au facut-o cu un scop declarat de multi ani. Romanii de ce au facut-o? Unii au considerat ca nu vor sa castige Ponta; altii au considerat ca sunt mai cu mot si ca nu merita timpul lor pretios sa si-l piarda cu politica; multi au lispsit si pentru ca stiau de problema cvorumului si au preferat sa isi incerce sansa la castig pe usa din dos decat sa piarda pe fata. Toate aceste motivatii inseamna ca romanii au jucat. Nu toti, dar in numar de milioane, iar falia intre romani a devenit aproape de netrecut. Au simtit ca acum e clasa politica la mana lor si au jucat impotriva ei. Sa joci impotriva celor care te conduc este tradare, sa-i schimbi poate fi un act de dreptate.
  Numai ca tradarile acestea se intorc acum impotriva noastra. E ca si cum ati vedea corpul ca face cumva sa isi piarda capul. Ar fi ca si cum in Biserica am lispsi de la sfintele slujbe sau am refuza sa mai facem donatii Bisericii sau am incerca sa ne facem noi in paralel propriile noastre slujbe avand pretentia ca sunt in continuare sfinte. Pe mine, de exemplu, o sa ma vedeti vorbind critic la adresa ierarhilor, caci e libertatea mea, dar nu ma veti vedea parasind slujbele tinute de ei ca sa ingros randurile celor care isi fac biserici paralele si nu voi parasi viata Bisericii pentru ca nu-mi place mie de unii ierarhi. Din pacate, astfel de comportamente gen “nu ma intereseaza, eu am dumnezeul meu pe care il stiu eu mai bine decat popii” sunt mult prea dese si nu pot sa nu vad paralela dintre “nu ma intereseaza politica” si “nu ma intereseaza Biserica”. Este vorba de aceeasi implicare in viata noastra, una civila, alta bisericeasca, pe care o refuzam cu ostentatie. Ne uram pe noi si ne tradam in fiecare zi facand acestea.

  As vrea, conceptual, sa luati “noi”-ul la modul general, eu il folosesc in modul acesta: desi eu am votat, desi eu merg la biserica cat de des pot, incercand ca cel putin in toate duminicile din an sa nu lipsesc, ma identific cu toti cei care nu fac aceasta caci suntem una toti si ne suportam impreuna pacatele tot asa cum ne bucuram impreuna de virtutile unora dintre noi.

 31. @ Titus L.:

  Am inteles acum. Insa sa fim lucizi: aceia chiar nu reprezinta POPORUL intreg si NICI MACAR majoritatea lui! Majoritatea REALA a romanilor chiar a votat, si inca zdrobitor, iar prezenta, in ciuda boicotului masiv, a fost una foarte mare, daca socotim populatia actuala, si nu cea fictiva, din “actele” Dlui Rus, cu tot cu morti si cu emigrati. De aceea, ceea ce se intampla acum, culminand cu FALSUL ULUITOR, GROSOLAN, MEGA-PENAL al lui Zegrean, este un neincetat scuipat gros aruncat peste milioanele de romani carora chiar le-a pasat, macar si din ultima disperare, de tara lor. Nu, de data asta poporul nu a mai tradat, ci a fost si este umilit cu maximum de ticalosie si sadism.

 32. @admin:
  Adevarat ce spuneti. Doar ca am o continua senzatie ca pacatul celor pacatosi e mai mare decat virtutea celor virtuosi. Tradus, un nevot a contat cat mai multe voturi. Cand e vorba de popor, adunarea nu se face 1+1=2, nu mai e atat de simplu. Cu un milion de romani in plus la vot – cati au fost si la alegerile locale, nu cerea nimeni imposibilul! – acum stateam linistiti si ne vedeam de viata noastra. Ca popor, pentru milionul acela, noi nu ne-am ridicat la inaltimea momentului.
  Am sa repet ceea ce am mai sustinut, nu mai este vorba doar de Romania aici, nicidecum de Traian Basescu sau Victor Ponta. Este mult mai mult. Puteti titra chiar aici pe razbointrucuvant.ro: “SFARSITUL LIBERTATII A INCEPUT PE 29 IULIE, IN ROMANIA”. Caci ce vedem? Nu cei multi care voteaza sunt ascultati ci cei care stiu cum sa se foloseasca de tertipuri juridice si influenta in justitie. Cum votul s-a terminat, nu mai conteaza de acum daca Ponta sau Basescu este numele celui care va castiga lupta.
  Cercetati in istorie, democratia este doar a oamenilor liberi, niciodata sclavii nu au contat pentru o democratie si nici democratie nu a existat intr-o tara a carei organizare s-a bazat pe servituti. Daca glasul celor liberi nu este ascultat, mai sunt ei liberi? Cu evidenta nu, caci orice solutie contrara vointei celor liberi este constrangatoare. Aceasta a fost miza cvorumului in Romania, iar modelul se va aplica si in alte tari cat de curand, cu prima ocazie. Cand vointa ta nu mai conteaza, mesajul este unul singur si fara echivoc: de acum esti sclav.

 33. Pingback: Al doilea DIKTAT EUROPEAN in favoarea lui Traian Basescu. BARROSO, COMISARUL-SEF EUROPEAN, PRESEAZA PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 34. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU REVINE LA COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare