“Vă rog să îmi demonstrați că idealul internațional al globalizării funcționează” – Discurs național-suveranist și LECȚIE DE ISTORIE NECESARĂ ale Profesorului IOAN-AUREL POP, PREȘEDINTELE ACADEMIEI ROMÂNE, la conferința de la Cluj, “Marea Unire din sufletele românilor” (VIDEO)

24-10-2018 2 minute Sublinieri

Active News:

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: Dacă îmi veți demonstra că Uniunea Europeană e o realitate palpabilă pe care o putem vedea în timpul vieții, atunci i-aș putea înțelege pe acei tineri care înlocuiesc idealul național cu idealul internațional

Președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, le-a vorbit tinerilor prezenți luni seară în sala Auditorium Maximum despre Marea Unire de la 1918, despre conceptul european și idealurile naționale, scrie monitorulcj.ro.

„Eu cred că în mințile tinerilor de astăzi există o idee națională speriată și plăpândă, pentru că unii confundă ideea națională cu naționalismul și confundă naționalismul cu șovinismul și confundă naționalismul cu xenofobia. Ori asta este o imensă greșeală. Toate popoarele au dreptul să trăiască sub soare. Că nu pot trăi perfect și că între vecini sunt probleme și au fost mereu asta este altă poveste. Dar ideea națională ne-ar putea ajuta, dacă e corectă, curată și frumoasă, să construim Europa, a spus rectorul UBB.

Altă intrebare… 🙂 Va intărât sa ascultati intreaga conferință 🙂

Publicată de Eugenia Gârba pe Marţi, 23 octombrie 2018

Întrebat dacă românii de azi mai au un ideal național, președintele Academiei Române a răspuns că el, personal, nu vede o altă alternativă.

„Care ar fi alternativa? Vă rog să îmi demonstrați că idealul internațional al globalizării funcționează. Arătați-mi că englezii s-au răzgândit și renunță la Brexit, spuneți-mi că s-a desființat Partidul Naționalist din Olanda care nu a vrut să voteze Constituția Europeană, arătați-mi că partidul lui Le Pen din Franța nu mai există, că Polonia și Ungaria s-au răzgândit și că nu mai promovează anumite tipuri de legi care le îndepărtează de UE. Și dacă îmi veți demonstra că Uniunea Europeană e o realitate palpabilă pe care o putem vedea în timpul vieții, atunci i-aș putea înțelege pe acei tineri care înlocuiesc idealul național cu idealul internațional, ca să nu zic internaționalist.

Președintele Academiei Române consideră că pentru momentul prezent statele naționale, așa limitate cum sunt ele, cu democrații variabile, sunt o soluție bună și funcțională, iar perspectiva imediată și directă de înlocuire a lor cu o federație în care toți să se simtă egali este destul de puțin conturată.

Istoricul clujean a mai afirmat că cei care susțin că națiunile ar trebui desființate pentru că în numele lor și pentru ele s-au purtat altădată războaie fac o greșeală de logică.

„Războiul din Troia s-a purtat în numele dragostei dintre Elena din Troia și Paris. A cerut cineva desființarea iubirii pentru că în numele iubirii s-au purtat războaie? Dar câte războaie s-au purtat în numele libertății, câte războaie s-au purtat în numele credinței, câte războaie s-au purtat în numele familiei, Războiul celor două Roze, familia de York se dușmănea cu familia de Lancaster. Câte războaie s-au purtat în numele democrației. Stalin, când omora oameni, îi omora în numele democrației. Deci dacă vrem să fie bine nu înseamnă că trebuie să distrugem familia, credința, biserica, democrația, iubirea. Pentru că conflictele pot porni din orice. Noi trebuie să veghem la împlinirea păcii și ea se face în acest moment în principal prin națiuni, care după cum vedeți fiecare își apără propriile interese”, a mai spus președintele Academiei Române.

El a precizat că națiunile, înțelese ca o coagulare a energiilor de grup, dacă își respectă unele altora libertățile și drepturile, nu sunt o piedică în construirea Europei.

Ioan-Aurel Pop a susținut luni seară, la Cluj-Napoca, o conferință dedicată evenimentelor din 1918, intitulată „Marea Unire din sufletele românilor”, organizată de Liga Studenților din Cluj și Asociația Edictum Dei. La eveniment au mai participat mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, și președintele Senatului UBB, Ioan Chirilă.

Foto: Sergiu Nicola

“Uitați-vă ce se întâmplă în țară: în loc să cultivăm iubirea și bunătatea, acum punem în față răul și urâtul. Și de-aceea nu putem trăi nici Marea Unire”. Președintele Academiei Române, IOAN-AUREL POP, invitat la Oslo de PS MACARIE – prelegere despre CREDINȚĂ, UNITATE ȘI NEAM, cu prilejul CENTENARULUI MARII UNIRI (video)

Istoricul IOAN-AUREL POP, considerat „nationalist” de presa de propaganda, a fost ales presedinte al ACADEMIEI ROMÂNE. Primele declaratii ale noului presedinte: “Numele de România să ajungă din nou pe buzele tuturor, ca acum 100 de ani”

Academicianul IOAN AUREL-POP, rectorul UBB – discurs exploziv (INTEGRAL si VIDEO) despre DISTRUGEREA EDUCATIEI clasice si DEPRECIEREA ISTORIEI, prin canalizarea GENERATIEI FACEBOOK “spre scopuri controlate de o elită malefică” pentru “crearea de mecanisme umane, de roboți, de MARIONETE UȘOR DE MANIPULAT”. Plus: alt discurs despre IDENTITATE romaneasca si Ortodoxie

“Preoții români. Jertfă și rugăciune pentru Unire” (DOCUMENTAR TRINITAS TV – VIDEO)

1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România?

DECLARAȚIA DE LA PARIS – un document ca un ultim cuvânt: EUROPA ÎN CARE PUTEM CREDE. “Ne pierdem căminul. Adevărata Europă este în primejdie.” APEL ÎMPOTRIVA TIRANIEI TEHNOCRATE, CORPORATISTE și CORECTE POLITIC/ “Cea mai mare ameninţare cu privire la viitorul Europei nu este nici intervenţionismul rus, nici imigraţia musulmană”

ANA BLANDIANA – discurs fulminant la Cluj despre SINUCIDEREA EUROPEI PRIN DISTRUGEREA RADACINILOR SALE CRESTINE: “Satanizarea noțiunii de NAŢIUNE de către internaționalismul proletar sau de către POLITICAL CORRECTNESS, se manifestă cu aceeași violență și are aceleași victime: TRADIŢIA, NEAMUL, FAMILIA”

CORECTITUDINEA POLITICA si GLOBALIZAREA TOTALITARA a “noii ordini” care distruge familia, traditiile, elitele si ierarhiile consacrate: “Cum patrunde corectitudinea politică? Nu doar prin mass-media, ci prin PROMULGAREA DE LEGI” (video)

Noua Ordine Mondiala: AGENDA INTUNECATA DIN SPATELE GLOBALISMULUI, A IDEOLOGIEI GRANITELOR DESCHISE: “Globalistii si portavocile lor vor argumenta ca prin refuzul de asociere cu cei care ne-ar putea submina valorile, NOI le violam LOR drepturile”. CARE AR FI PLANUL DE DISCREDITARE COMPLETA A CONSERVATORILOR SUVERANISTI stigmatizati ca “populisti” si “izolationisti”?


Categorii

1. DIVERSE, Ioan Aurel Pop, Istorie, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la ““Vă rog să îmi demonstrați că idealul internațional al globalizării funcționează” – Discurs național-suveranist și LECȚIE DE ISTORIE NECESARĂ ale Profesorului IOAN-AUREL POP, PREȘEDINTELE ACADEMIEI ROMÂNE, la conferința de la Cluj, “Marea Unire din sufletele românilor” (VIDEO)

 1. Pingback: UE criticata dur de liderii suveranisti. ORBAN: ”Ungaria doreşte o UE a naţiunilor, nu un imperiu" / SALVINI: Salvini: "Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor" / EXPERIMENTUL SOCIAL AL LUI MACRON. Promovarea "amest
 2. Acest domn universitar, istoric si patriot, ar fi persoana ideala pentru postul de presedinte al Romaniei…oare nimeni nu vede asta?
  N-are nevoie sa candideze din partea vreunui partid, este o persoana nemanjita de cotcariile politicianiste ale ultimilor 28 de ani, este capabil si ca istoric intelege foarte bine politica la nivel local si global.

 3. Dl. academician Ioan-Aurel Pop se leaga prin nume de un mare patriot ardelean, Gheorghe Pop de Basesti, care a fost unul din fauritorii Marii Uniri de la 1918. Ales Presedintele Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918, a rostit cu lacrimi in ochi in fata Adunarii memorabilele cuvinte: “Am venit chiar şi dacă această cale m-ar costa viaţa, căci de-acum, pentru mine nu mai rămâne alta decât să zic şi eu cu dreptul Simion din Scriptură: „Acum slobozeşte, Doamne, pe robul tău în pace”… „că mi-am văzut visul cu ochii”! Hehe, astia romani crestini si patrioti, nu ca chiorpecii si caricaturile de azi.

 4. Președintele Academiei Ioan-Aurel Pop, omagiu adus dirigintei sale din școala generală, trecută de curând la cele veșnice
  Acum aflu, la întoarcerea dintr-o lungă călătorie, că mi-a spus adio. Chiar așa! Mesajul primit prin SMS era acesta: „Adio, dragul meu elev! Margareta Florea”. Am rămas secătuit pe dinăuntru, ca și cum s-ar fi frânt o sevă vitală. Nu am spus nimănui, decât familiei și unor prieteni. Cine să mai asculte azi povestea unei dăscălițe, în lumea aceasta grăbită și nerecunoscătoare?
  https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Presedintele-Academiei-Ioan-Aurel-Pop-omagiu-adus-dirigintei-sale-din-scoala-generala-trecuta-de-curand-la-cele-vesnice-Dascalita-155464

 5. O aşezare arheologică de şapte mii de ani a fost descoperită în nordul Republicii Moldova. In aceast loc, cu 7000 de ani în urmă, ar fi existat cea mai veche cultură din Europa – Cucuteni-Tripolie.
  S-au descoperit rămăşiţele unor locuinţe, şanţuri şi chiar obiecte de artă: fragmente de statui de lut, bucăţi de ceramică cu decor incizat şi adâncit, dar şi o cantitate importantă de ceramică pictată în trei culori: alb, roşu şi negru.
  Cultura Cucuteni sau Cucuteni-Tripolia şi-a primit numele după satul cu acelaşi nume din apropierea Iaşiului, unde în anul 1884 s-au descoperit primele vestigii.
  http://tvrmoldova.md/social/o-asezare-arheologica-de-sapte-mii-de-ani-a-fost-descoperita-de-cercetatori-in-nordul-republicii-moldova/

 6. Pingback: Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: „Biserica în vremuri de restricții”/ Șeful Academiei despre „Periculoșii bătrâni”/ Mircea Miclea despre NOUA RELIGIE a SIGURANȚEI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare