VACCINAREA, OBLIGATORIE pentru inscrierea la gradinita si scoala?

22-06-2012 2 minute Sublinieri


Dacă vă gândiţi să renunţaţi total sau parţial la imunizările obligatorii pentru copil, riscaţi să nu fiţi acceptaţi în grădiniţe şi şcoli.

“În această săptămână a trebuit să duc actele medicale pentru înscrierea fetiţei mele la o grădiniţă din Bucureşti. Pe carnetul de imunizări îi lipsea un vaccin, motiv pentu care au refuzat să o primească. Mi-au cerut să merg la Direcţia de Sănătate Bucureşti (DSPB), ca să cer o dispensă specială, cu şanse mici să o obţin, ne-a povestit Maria, a cărei fetiţă merge pentru prima dată în colectivitate.


“Copiii neimunizaţi pot cauza focare epidemice”

Reprezentaţii Ministerului Sănătaţii spun că decizia refuzării copiilor neimunizaţi în grădiniţe depinde de fiecare unitate în parte.

“O hotărâre de guvern mai veche stabileşte că intrarea în colectivitate poate fi condiţionată de vaccinurile pe care le-a făcut copilul. Măsura se aplică atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, unde copilul ar putea răspândi rujeola, rubeola, etc. Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi”, comentează epidemiologul Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătaţii (MS).

De altfel, statistici recente făcute la nivel european arată că în ţara noastră se înregistrează cel mai mare număr de cazuri de rujeolă din UE (din peste 1500 de cazuri depistate în acest an, jumătate sunt în România).

“Riscăm focare epidemice în colectivitate cărora le cad victime copii fără vină. E bine dacă atât cadrele didactice, cât şi insitituţiile şcolare să ţină cont de asta, mai ales că vaccinarea e gratuită”, adaugă reprezentanul MS.

Oficialii DSPB sunt şi mai duri şi spun că legea impune ca în grădiniţe şi şcoli, de stat sau private, “să se primească numai cei care prezintă documente care atestă efectuarea imunizărilor obligatorii.

“Se încalcă Constituţia”

Părinţii reclamă însă faptul că decizia de a nu primi copiii nevaccinaţi în sistemul de învăţământ încalcă Constituţia.

“Eu, tată a trei copiii nu îi vaccinez şi sunt printre cei mai sănătoşi, se îmbolnăvesc cel mai rar, forme uşoare şi nu au alergii, astm, şi altele mai grave, gen autism de care sunt suspecte vaccinurile”, spune Ciprian Buzner, care se ocupă şi de o grădiniţă din Timişoara.

“La grădiniţa pe care o păstorim în Timişoara probabil că sunt cel puţin 30% din cazuri nevaccinaţi. Noi i-am primit cu drag. Problema corect pusă este dacă să îi primim pe ceilalţi fiindcă aceia sunt purtători de viruşi suplimentari (alteraţi, nepatogeni, cum or ai). Conform Constitituţiei României, acest lucru este interzis. Este la dispoziţia părintelui să decidă ce crede că este mai bine pentru copilul lor”, adaugă părintele.


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “VACCINAREA, OBLIGATORIE pentru inscrierea la gradinita si scoala?

 1. Se pare ca dl. Cercel a fost inlocuit pe reduta vaccinarilor fortate de dl.Geza Molnar. Acesta din urma continua sofismele mincinoase bazandu-se pe prostia publicului si pe servilul respect al autoritatilor de care dau dovada multi romani.

  “O hotărâre de guvern mai veche stabileşte că intrarea în colectivitate poate fi condiţionată de vaccinurile pe care le-a făcut copilul. Măsura se aplică atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, unde copilul ar putea răspândi rujeola, rubeola, etc. Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi” – epidemiologul Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătaţii (MS).

  Trebuie sa fii ori prost ori de rea credinta sa afirmi asa ceva! Nu inteleg cum nu s-a gasit nimeni sa-l intrebe: “CUM SA FIE EXPUSI LA RISC CEI VACCINATI, DACA SUNT VACCINATI SI TOCMAI ASTA E ROLUL DECLARAT AL VACCINURILOR, SA II PROTEJEZE?”.
  Si cei ce afirma si cei ce ii cred sunt niste idioti! Pardon!

 2. “O hotărâre de guvern mai veche stabileşte că intrarea în colectivitate poate fi condiţionată de vaccinurile pe care le-a făcut copilul. Măsura se aplică atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, unde copilul ar putea răspândi rujeola, rubeola, etc. Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi”

  Se vede cat de multa logica e in fraza asta… pai daca un copil “virusat” cu rujeola, rubeola sau altceva, intra in contact cu copiii vaccinati impotriva rujeolei, rubeolei, bla, bla, bla, si acestia din urma contacteaza boala cu formele ei, la ce mai foloseste vaccinarea?!? Pentru ce imi vaccinez copilul daca tot va lua boala de la alti copii???

  Sa vedem alta situatie… Copilul inafara de gradinita si scoala nu mai are nici un alt contact cu fiinte umane? Oare virusii de rubeola, rujeola, bla bla bla, sunt purtati doar de copiii din gradinite si scoli, sau sunt purtati de orice fiinta umana de la copil la pensionar, aflati in piete, mijloace de transport, sali de asteptare, institutii publice, locuri de joaca, super magazine, …, sali de cinema, sali de sport? Sunt condamnati sa traiasca “in balon” saracii copii vaccinati, daca de frica celor nevaccinati nu mai iau contact cu realitatea.

 3. Riscul foarte mare este ca cei vaccinaţi să vadă că pot fi copii care fac şcoala şi sunt sănătoşi bine-mersi fără să fie vaccinaţi, şi atunci să nu vrea să mai facă nici ei vaccinuri, nici fraţii lor mai mici. Şi atunci ce ne facem cu atâtea vaccinuri deja pregătite?

 4. Pingback: EFECTE ADVERSE SEVERE ALE VACCINULUI IMPOTRIVA TBC [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Ministerul Sanatatii incalca grav drepturile pacientilor: inscrierea la gradinita este conditionata de dovada vaccinarii prin carnet de vaccinari la zi.
  Vaccinarea este un act medical ca orice acte medicale diagnostice si terapeutice si poate fi efectuat doar cu acordul parintilor.
  Introducerea acestei conditionari in inscrierea copiilor la gradinita inseamna discriminare pentru cei care refuza acest act medical, vaccinarea.
  Unii paritnti sunt bucurosi de aceasta obligativitate a vaccinarii pentru toti copii de la gradinita, motivand ca astfel copii lor vor fi mai bine protejati.
  Daca unii parinti au o astfel de credinta in eficacitatea vaccinari, este ilogica temerea loc ca copii lor, vaccinati, ar putea lua vreo boala de la cei nevaccinati.
  Parintii care refuza vaccinarea copiilor lor isi vad astfel proprii copii discriminati de Ministerul Sanatatii, in complicitate cu parintii care isi vaccineaza copii si au astfel de logici gresite.

 6. Pingback: OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR. Ministerul Sanatatii CONDITIONEAZA intrarea la GRADINITA de CARNETUL DE VACCINARI. Marturia unui parinte despre experienta negativa a “IMUNIZARILOR” si opinia dr. Adrian Cacoveanu - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare