E VREMEA DE A STRANGE RANDURILE

12-08-2008 Sublinieri

christ-with-the-apostles-decani1.JPG

Învăţătura celor Doisprezece Apostoli (Didahii):

Vegheaţi asupra vieţii voastre. Candelele voastre să nu se stingă şi mijlocul vostru să fie încins, fiţi gata. Pentru că nu ştiţi ceasul când va veni Domnul nostru. Adunaţi-vă mai des cu cei de o credinţă cu voi, pentru că întreg timpul petrecut în credinţă nu vă va putea ajuta, dacă nu veţi fi desăvârşiţi în vremurile de pe urmă.

Căci în ultimele zile se vor înmulţi proorocii mincinoşi şi păgubitori, iar oile se vor preface în lupi şi dragostea se va preface în ură. Pentru că din cauza înmulţirii nelegiuirilor se vor urî unii pe alţii şi se vor persecuta şi se vor vinde unul pe altul, şi atunci se va arăta şi amăgitorul lumii, precum Fiul lui Dumnezeu, şi va face semne şi minuni, iar pământul se va preda în mâinile lui, şi (el) va face nelegiuiri de care n-au mai fost din veac.

Atunci va trece zidirea omeneasca prin focul ispitirii şi mulţi se vor ispiti şi vor muri, iar cei tari în credinţă se vor mântui de acest blestem. Atunci se va arăta pe cer semnul adevărului; la început semnul se va vedea clar întins pe cer (probabil semnul crucii – n.a.), urmat de semnul sunetului trâmbiţei şi, în cele din urmă, învierea morţilor; însă nu a tuturor, dar după cum s-a profeţit: Va veni Domnul şi toţi sfinţii împreună cu El. Atunci va vedea lumea pe Domnul care vine pe norii cerului…”

barnabas.jpg

Apostolul Varnava († 76):

„Se cuvine să fim cu luare aminte la zilele de pe urmă. Căci tot timpul vieţii noastre petrecut în credinţă nu ne va fi de niciun folos dacă nu vom urî neadevărul şi ispitirile ce au să vină, după cum ne învaţă Fiul lui Dumnezeu: Să ne împotrivim oricărui neadevăr şi să-l urâm pe el. Aşadar, urmăriţi cu multă băgare de seamă faptele căilor răului. Voi nu trebuie să vă îndepărtaţi de alţii, ca şi cum aţi fi de acum îndreptăţiţi; dar, adunându-vă împreună, cercetaţi ce este cuviincios şi folositor pentru toţi apropiaţii voştri. Căci spune Scriptura: Vai de cei care se cred înţelepţi şi sunt plini de înţelepciune în ochii lor“.

(Extras din: Staretii despre vremurile de pe urma“, Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Petru-Voda, 2007)

staretii-despre-vremurile-din-urma.jpg

Legaturi:

pilda-zecefecioare-mics.JPG


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “E VREMEA DE A STRANGE RANDURILE

  1. inceputul sigur al celui de al treilea razboi mondial este razboiul rusiei cu turcia …

  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Viziunile Staretului rus Antonie (I)
  3. Pingback: Tulburatoarele viziuni ale Staretului rus Antonie despre timpurile de pe urma, care nu sunt departe! « bataiosu.ro
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » Proorociile schimonahiei Nila - 10 ani de la adormire (6 martie): “Mai intai de toate, rugaciunea!”
  5. Pingback: Război întru Cuvânt » “Ereticii vor pune mana pe Biserica, isi vor numi peste tot slugile si-i vor prigoni pe pastori si monahi”
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia: FORTA COMUNIUNII MARTURISITOARE
  7. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Gh. Calciu - inedit: “POATE CA VOM INTRA IN CATACOMBE DIN NOU…”
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » Fericit cel ce citeste cuvintele cartii acesteia…
  9. Pingback: Război întru Cuvânt » Din profetiile mai putin cunoscute ale sfintilor (II): “Noi alegem crucea!”
  10. Pingback: Război întru Cuvânt » Din profetiile mai putin cunoscute ale sfintilor (I) - “Vor veni vremuri cand ortodocsii vor fi invrajbiti intre ei…”
  11. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Ioan Krestiankin (1910-2006) despre totalitarismul european si despre “al optulea sinod”
  12. Pingback: Război întru Cuvânt » Din “Viata si lucrarile Parintelui Serafim Rose”: TOATA NADEJDEA LA HRISTOS!
  13. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Justin: SFATURI PENTRU PRIGOANA
  14. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfintii 40 de Mucenici: FORTA COMUNIUNII MARTURISITOARE
  15. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE CALCIU DESPRE SINGURATATE SI UNIREA INTRU BISERICA
  16. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfintii Trei Mari Dascali ai lumii si Ierarhi: Vasile, Grigorie si Ioan: Taina prieteniei sau ZIDUL INTARIT AL UNIMII IN HRISTOS versus “taina dezbinarii”
  17. Pingback: Război întru Cuvânt » TOT CE ESTE EXTERIOR ESTE IMPORTANT. E NEVOIE DE MANIFESTARE, DE COMUNICARE. De ce conteaza sa (si) vorbim, sa ne sprijinim, sa fim PREZENTI?
  18. Pingback: CUM SI DE CE NI SE SCHIMBA RADICAL VIATA DE LA 1 OCTOMBRIE. Ce-i de facut?
  19. Pingback: Incep cu adevarat vremurile grele pentru romani... DAR ACUM NI SE DA SI SANSA DE A RASCUMPARA TIMPUL SI DE A FI O BISERICA VIE (I)
  20. Pingback: FRATIETATEA DUHOVNICEASCA - SALVAREA IN ANII CEI GREI (II). O mai cautam?
  21. Pingback: Cand Hristos este parasit si asuprit… UN GAND PENTRU POSTUL MARE DE ACUM -
  22. Pingback: Moravuri ecleziale: EGOISMUL “DREPTMARITOR” SI RAVNA DIN MANDRIE -
  23. Pingback: Soborul SFINTILOR ARHANGHELI MIHAIL, GAVRIIL si al tuturor puterilor ceresti. PREDICI (audio + text) de la Manastirea Putna: ICOANA ADEVARULUI UNIT CU DRAGOSTEA -
  24. Pingback: Sfantul Tihon din Zadonsk despre RAZBOIUL CRESTINILOR IMPOTRIVA FRATILOR LOR: “O, in ce stare de plans a ajuns crestinatatea: sa se chinuiasca si sa se manance unul pe altul! ODINIOARA CRESTINII SE AJUTAU UNUL PE ALTUL, DAR ASTAZI SE ALUNGA SI SE ST
  25. Pingback: Interviu important cu PARINTELE CIPRIAN GRADINARU din Belgia despre FAMILIA DUHOVNICEASCA A PAROHIEI, NEVOINTA IN BISERICA, FRATIETATEA SI PRIETENIA DUHOVNICEASCA, SLUJIREA SI PURTAREA NEPUTINTELOR FRATILOR | Cuvântul Ortodox
  26. Pingback: PREASFINȚITUL MACARIE, Episcopul Europei de Nord despre NEVOIA VITALĂ a unor COMUNITĂȚI DUHOVNICEȘTI VII, în care “creştinii trebuie să fie deplin angajaţi în viaţa în Hristos, NU DOAR SĂ SOCIALIZEZE superficial”. “PAROHIA t
  27. Pingback: CUM SA MAI RESPIRAM SI SA REZISTAM PRINTRE MUNTII DE GUNOAIE ALE MINCIUNII SI TICALOSIEI SUFOCANTE? - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate