VINDECAREA DEMONIZATILOR DIN GADARA. Predici audio si video: IPS Bartolomeu Anania, Pr. Gh. Calciu, Arhim. Dumitru Cobzaru, Arhim. Damaschin Luchian s.a.: “DIAVOLUL NU E PROST, DAR SA NU VA INTIMIDATI DE EL!”

8-07-2012 Sublinieri

Pentru aceasta Duminica, a cincea dupa Rusalii, va mai recomandam:

 

Predica audio a IPS BARTOLOMEU ANANIA la Duminica vindecarii celor doi demonizati din Gadara despre APOSTOLATUL LAICILOR:

DIAVOLUL E VICLEAN SI RAFINAT SI LUCREAZA ASTAZI MAI ALES PRIN ATRACTIE!

“Demonii sunt ca viermii, care atunci cand patrund inauntrul omului se inmultesc cu extraordinara rapiditate. Asa sunt demonii: se inmultesc pana cand coplesesc pe om!”

FITI UCENICII SI MARTURISITORII LUCRARII LUI HRISTOS IN VIATA VOASTRA!

***

Predica video a PARINTELUI GHEORGHE CALCIU

despre INDRACIRE si CAZUL TANACU:

***

Predica audio a Parintelui Damaschin Luchian de la Sihastria Putnei in Duminica a 5-a dupa Rusalii – (17.07.2011):

CRITERIUL MINUNII ESTE DISCRETIA SI SLAVA LUI DUMNEZEU, NU RECLAMA, TRAMBITAREA SI SENZATIONALUL!

NU MINUNEA ADUCE CREDINTA, CI CREDINTA NASTE MINUNE!

– Despre minunile simple pe langa care trecem in fiecare zi si despre “minunatiile” stiintei, despre fertilizarea in vitro, clonare

“Dreptmaritorilor crestini,

Este mare mila si bunatatea lui Dumnezeu fata de orice om, si este mare si fata de noi ca ne-a ajutat, ne-a invrednicit si ne-a intarit sa fim astazi in sfanta Biserica. Ganditi-va ca sunt multi care poate ar fi vrut sa fie, si nu pot sa fie; ganditi-va ca si dv. in alte timpuri poate nu atat de usor sau cu asa mare putinta trupeasca ati putut sa fiti in sfanta Biserica. Si pentru aceasta laudat sa fie numele Lui in veci.

Tot mila si bunatatea lui Dumnezeu s-a aratat si in prima din Evangheliile care s-au citit astazi. De mult am in minte gandul acesta in legatura cu minunea vindecarii celor doi demonizati din tinutul Gherghesenilor, si anume exista aici, in Sfanta Scriptura, un amanunt pe care vreau sa vi-l impartasesc si dv. A trecut Domnul marea Galileii, sau lacul Ghenizaret, venind din Capernaum, cetatea Lui de resedinta sa zicem, si a trecut in cetatea Gadara dupa o peripetie pe mare, cu furtuna, si pe care a rezolvat-o El cu puterea Lui dumnezeiasca, a venit in tinutul Gadarenilor sau Gherghesenilor, a facut aceasta minune vindecand pe cei doi demonizati (sau alt evanghelist spune ca doar unul singur) si apoi, asa cum ati auzit si dv., locuitorii nu L-au primit, nu L-au mai tinut in tinutul lor si L-au rugat sa plece, L-au invitat sa plece, si Mantuitorul S-a intors. Deci a venit toata noaptea, a trecut marea, numai pentru a face aceasta minune cu demonizatii din Gadara, si apoi S-a intors inapoi. In alte locuri a mai zabovit, a mai predicat, aici n-a facut nimic altceva decat a venit, i-a vindecat si S-a intors inapoi. De ce, frati crestini? De ce a facut Domnul minunea aceasta? Pentru ca Lui, ca si Creator al omului, Ii era poate singurul mila fata de oamenii aceia care erau acolo. Doi oameni care nu mai semanau a oameni, doi oameni pe care toti ceilalti oameni ii evitau, si justificau intr-un fel ca ii evitau. Ca, spune Scriptura: produceau teama, erau infricosatori, stateau in morminte – mormintele la evrei nu erau gropile in pamant, cum avem noi, ci erau zidite in piatra pe vremea aceea, si majoritatea erau langa drum. De aceea se temeau oamenii sa treaca prin zona respectiva, pentru ca ieseau din morminte si se manifestau intr-un mod care infricosa pe oameni, si nu le mai era mila, ca daca era mila …, uitasera acum de mila si ii evitau, se tineau la distanta. Si singur, Domnul Iisus Hristos, Care cunostea demnitatea adevarata a omului, a venit, si din mila, din compasiune, din multa dragoste, i-a vindecat pe oamenii respectivi. Acesta a fost motivul minunii Sale, ca de altfel majoritatea minunilor pe care le-a facut Domnul Iisus Hristos in timpul vietii Sale pe pamant. Aduceti-va aminte, femeia garbova, de 18 ani nu vedea decat cat se poate vedea pe o raza foarte mica, cu ochii jos: din mila a vindecat-o! Aduceti-va aminte de invierea fiului vaduvei din Nain. De ce oare l-a inviat pe acel tanar? Ca era vaduva, era singura, n-avea cine sa aiba grija. Aduceti-va aminte de vindecarea fiicei femeii cananeence. De ce oare a vindecat-o? Pentru ca atatia ani s-a chinuit mama cu dansa, si Domnul stia ce inseamna inima de mama, cu un copil bolnav, si atat de bolnav.

Nici una din minunile pe care le-a facut Domnul n-a facut-o, frati crestini, pentru El, ca sa Se afiseze, ca sa iasa in evidenta. Si acesta este criteriul minunii celei adevarate. Nu iesirea in evidenta, nu trambitare, nu publicitatea, nu afisarea, ci bunacuviinta, smerenia, discretia, discretia mai ales. In unele locuri din Sfanta Scriptura Domnul – se zice despre El ca Se furisa dintre oameni dupa ce facuse o minune, – nu lasa, nu statea acolo sa fie aplaudat, pentru ca El singur stia de ce face minunile acestea si tot El singur stia ca acesti oameni, care acum se entuziasmeaza vazand o astfel de minune, mai tarziu uita! Au crezut in El, zice Scriptura, Evanghelia dupa Ioan, cand l-a inviat pe Lazar – cine a mai facut asa ceva, sa invie un mort de 4 zile care intrase deja in putreziciune? Uitat-au peste aproape o saptamana de aceasta!

Va zic lucrurile acestea avand in minte ceva care pe mine personal, dar si pe alti parinti cu care am vorbit ne stinghereste putintel. De multe ori cand se prezinta credinta, se prezinta asociindu-se ceva supranatural, se da o stire senzationala ca s-a intamplat acolo nu stiu ce iesit din comun, in nu stiu ce localitate este un parinte la care te duci si iti ghiceste, iti spune viitorul. Iarasi, oamenii, unii dintre noi, suntem atrasi de lucrurile exceptionale: intr-un loc s-a auzit ca s-a facut o minune, ceva deosebit, toata lumea acolo! Avem o cunostinta personala, a manastirii zic, o femeie pentru care toate icoanele plang, o femeie care, de orisicateori vine aici spune ca nu stiu cand a adumbrit-o Maica Domnului, nu stiu cand i s-a aratat ceva in chip cu totul si cu totul iesit din comun – lucrurile acestea putin ies din firesc. Si v-am zis de ce a facut Domnul minunile! Nu sa iasa in evidenta, nu sa faca publicitate, ci le-a facut din mila si compasiune. Orice minune care aduce slava lui Dumnezeu si prin care Se proslaveste Dumnezeu si sfintii Sai, este minune autentica. Orice lucru exceptional, prin care se mareste mai mult omul prin care se intampla minunea, sau prin care se slaveste mai mult locul unde se intampla minunea, este ceva care inca mai trebuieste cercetat.

Toti fugim dupa senzational. Orice canal de stiri are audienta mai mare cu cat mai impresionante sunt stirile pe care le difuzeaza. Cand a fost intamplarea nefericita la noi, cu furtul obiectelor de podoaba de la icoana Maicii Domnului, nu stiu cate televiziuni au dat, pe pagini de ziare, pagini de internet; eram sigur ca a doua zi nici urma de Sihastria Putnei. Nu ca ne-ar fi trebuit si a doua zi, nu ne trebuia nici atunci, au gasit altceva, mult mai spectaculos, mult mai emotionant, mult mai ceva care sa atraga atentia. Si v-am mai spus, traind in senzational, dornici fiind numai dupa lucruri exceptionale, le uitam pe cele cu adevarat importante – nu stim ce stiri s-au dat acum 3 zile la televizor, nici pe cele de seara nu cred ca le stiti pe toate.

De asta, iubiti credinciosi, Evanghelia de astazi ne invata ca a noastra credinta, credinta crestina, este o credinta a cuminteniei, a modestiei, a nu iesirii in evidenta. Noi nu facem minuni de dragul minunilor, si cunosc persoane care pot sa dea oricand marturie despre un lucru minunat intamplat in viata lor, dar care prefera, in discretie, sa-l pastreze pentru el.

Stiu un caz din gura Mitropolitului de vrednica amintire, Bartolomeu, care, in timp cat a fost in America, timp de 11 ani, a cunoscut o mama cu doi copii, diagnosticata cu cancer, si careia i-au spus doctorii: Doua luni mai ai de trait, nu mai mult, doua luni mai ai de trait!” Si femeia aceea a mers la Maica Domnului si i-a zis: „Nu pentru mine, ci pentru copii acestia pe care trebuie sa ii cresc, ingaduie-mi putina viata!Si acele doua luni s-au transformat in 20 de ani, cu acelasi diagnostic, cu aceleasi analize, cu orice vizite la medic cu acelasi raspuns, si femeia cu doua luni de viata, a mai trait inca 20 de ani ca sa isi creasca copiii. Si a zis: „Parinte, nu vreau ca lucrul acesta sa fie consemnat undeva, ca or sa zica oamenii ca este o istorioara ca oricare alta istorioara”. Pentru ca, un alt lucru la care am vrut sa ajung, sa stiti, iubiti credinciosi: nu minunea convinge; nu minunea convinge, ci inima omului. Pe acestia doi – demonizati, toti din Gadara ii cunoasteau, stiau ce fel de oameni sunt: i-a convertit [pe gadareni] minunea la Dumnezeu? S-au ingrijit mai mult de porci, au pierdut „avutul”; L-au invitat frumos pe Domnul sa plece.

Si zice in Evanghelia dupa Ioan ca, la un moment dat cereau: „Arata-ne semne si minuni, sa vedem si sa credem!” Aduceti-va aminte, pe Cruce fiind Domnul – pe Cruce fiind Domnul! – fariseii si carturarii ziceau: „Coboara-te de pe cruce, ca sa vedem si sa credem in tine.” Nu S-a coborat Domnul pentru demonstratie. Si evenimentele minunate care s-au intamplat la Rastignirea Domnului – intunecarea soarelui in amiaza-zi, despicarea pietrelor, ruperea catapetesmei in ochii marelui arhiereu si ai preotilor – i-au intors, oare? Nu i-a intors. Un sutas statea langa Cruce, a vazut minunea – Longhin, fiind trecut si in calendar – si el a zis: „Cu adevarat Fiul lui Dumnezeu a fost Acesta!” Pe el l-a schimbat minunea, pe altii indaratnici nici minunea nu i-a schimbat. A inviat Domnul din morti! Si au platit cu bani mai marii arhiereilor pe pazitori ca sa zica ca „L-au furat”. I-a convins Invierea? Nu i-a convins.

Mai este un episod, in Sfanta Scriptura, cu Lazar cel sarac si cu bogatul: va aduceti aminte, cand Lazar era in sanul lui Avraam dupa moarte, si bogatul se chinuia in flacarile iadului, a cerut [bogatul] intai ceva pentru el, sa vina sa-i racoreasca arsita si, daca a vazut ca nu se poate a zis: „Trimite, Parinte Avraame, pe Lazar in casa mea, ca mai am frati, sa le spuna unde sunt eu, ca sa nu vina si ei aici, in acest loc de chin!” Si ce a zis Avraam?: „Au pe Moise si pe Prooroci (au Scriptura)” Si bogatul a zis: „Nu, Parinte Avraame, ci daca va invia cineva din morti, vor crede!” Si a zis Parintele Avraam: „Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca vor vedea pe cineva inviat din morti!”

Nu minunea aduce credinta, ci credinta naste minune. Credinta naste minune! Si omul cu adevarat credincios, cand vede minunea nici nu se minuneaza atat de mult, nici nu i se pare ceva iesit din comun; pentru ca noi suntem inconjurati de minuni tot timpul.

Astazi praznuim pe Sfintii Parinti de la Sinodul IV ecumenic (prin sec. al V-lea, la jumatatea lui). Au avut loc discutii intre cei drept-maritori (ortodocsi) si cei care invatau alta credinta: lungi discutii, adanci discutii. Si, la un moment dat, intr-un moment de rugaciune, au scris cele doua marturisiri de credinta pe pergament si le-au pus in racla cu moastele Sfintei Mucenite Eufimia (ale carei moaste si astazi se afla la Constantinopol, cetatea Calcedonului unde s-a tinut sinodul IV ecumenic este foarte aproape de Constantinopol). Si, dupa ceva vreme, au desfacut racla si au vazut ca tomos-ul sau invatatura de credinta ortodoxa o tinea Sfanta in maini, si invatatura de credinta a celor rau-credinciosi era la picioarele sfintei. Au crezut, oare, Dioscor si cei asemenea lui care invatau alte lucruri decat ortodocsii, vazand minunea aceasta? N-au crezut. N-au crezut!

Minunea intareste in credinta. Doar in cazuri foarte rare provoaca credinta puternica. Avem aici copie dupa giulgiul de la Torino. Avem acolo semnul Sfintei Cruci inscris in lemn de padure, nefacut de mana omeneasca. Eu nu cred in Sfanta Cruce pentru ca am vazut acolo, eu nu cred in moartea si Invierea Mantuitorului pentru ca se vede acum pe giulgiu, eu nu cred in minunea Invierii pentru ca se pogoara lumina la Ierusalim. Nu se stie de minunea de la Ierusalim? Nu stie toata lumea ca in fiecare an, de Pasti, se pogoara lumina din cer la Ierusalim? De ce nu cred cei necredinciosi? Pentru ca cel necredincios oricand va aduce un „argument”, o „explicatie”, ceva care sa „explice” minunea: apa din vasul cu Aghiasma nu se strica pentru ca ai pus busuioc, zic ei, sau pentru ca ai pus metal, zic ei; minunea de la Ierusalim: „eh, o fi avut vreun chibrit Patriarhul cand intra acolo si da foc ca sa ne minta pe noi”. O vindecare de aceasta minunata, spune „ei, stiinta medicala a evoluat foarte mult in sec. XXI!” Cine poate garanta, cand tine un medic bisturiul in mana, ce-o sa iasa de acolo? Cand si de la o simpla operatie de apendicita poti sa mori si poti sa iesi viu de la o operatie de 6 ore pe cord deschis.

Aceasta este, iubiti credinciosi, invatatura ortodoxa despre minune: nu doar Dumnezeu face minuni, ci si oamenii sfinti fac minuni, dar nu cu puterea lor, ci cu puterea lui Dumnezeu. Minunea, iubiti credinciosi, nu desfiinteaza legile pe care Dumnezeu le-a pus: cand Domnul umbla pe apa, El n-a desfiintat legea gravitatiei; cand Domnul a inmultit painile si pestii si s-au hranit atat de multi cu ei, asta nu-nseamna ca totdeauna, noi, din putina hrana, ne vom hrani toata biserica aceasta. Ci, intr-un moment dat, pentru un scop anume – si v-am spus care este: preaslavirea lui Dumnezeu – se face abstractie de legile pe care Dumnezeu le-a pus, si se infaptuieste minunea.

Minunea nu este ceva impotriva naturii ci mai presus de natura si mai presus de fire.
De aceea, omul, cand vrea sa faca ceva mai deosebit decat legile pe care Dumnezeu le-a pus in natura, fara de Dumnezeu, nu face minuni. Ci, daca vreti, face „minunatii”, dar nu-s minuni. Cand omul vrea sa faca ceva mai deosebit decat este in mod firesc cunoscut, cu Dumnezeu, atunci Dumnezeu il ajuta. S-a inventat insulina pentru oamenii care au diabet; aceasta este impotriva legii functionarii normale a organismului, i-aduci ceva din afara si-i dai si functioneaza bine organismul. Sunt stimulatoare cardiace care ajuta.

Dar atunci cand omul vrea sa se faca el intr-un fel asemenea cu Dumnezeu si-si depaseste masura, atunci ies lucruri grave! Grave-grave! Ganditi-va ce dezastru aduce tehnica aceasta noua a „fertilizarii in vitro”: pentru a se naste un copil trebuie sa moara alti 4-5-6, pentru ca din embrionii aceia fecundati nu toti raman in uterul mamei, restul, care nu sunt conformi, sau care sunt in surplus, ii aruncam deoparte. Aceasta nu este descoperire care poate fi trecuta intr-un loc de minunatii ale lucrurilor facute de om cu puterea lui Dumnezeu!

Incercarea de clonare incercare doar – de clonare a persoanelor umane este iarasi altceva pe care omul indrazneste sa-l faca impotriva legii lui Dumnezeu, Care singurul poate aduce la viata si are dreptul sa ia viata. Teologii care se ocupa cu Bioetica inca isi pun problema daca, prin absurd, se va ajunge la posibilitatea de clonare a fiintei umane, va avea fiinta aceea suflet, sau nu va avea? […]

Cand omul isi depaseste masura si vrea sa faca ceea ce nu e conform cu Dumnezeu, nu face decat sa strice legile lui Dumnezeu. Ce sa umblam dupa minuni, iubiti credinciosi, cand suntem in fiecare zi inconjurati de lucruri de care putem sa ne minunam! In fiecare zi se face Sfanta Liturghie in bisericile manastirilor si la catedrale. Ce mai mare minune ca painea si vinul sa se transforma in Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos!

Dar sunteti majoritatea agricultori. Ce mai mare minune ca dintr-un fir, dintr-o samanta de grau sa-ti iasa spic! Si ai pus un sac si scoti zece, sau scoti cati scoti. Da, veti spune, ca sunt legile, le-am invatat la scoala si noi, dar cine a pus aceste legi, iubiti credinciosi? Apa – stiti dv. ce mare minune este apa? Am vazut un documentar despre o posibilitate a evolutiei omenirii in cativa zeci de ani, daca nu suntem atenti in chivernisirea cu bine a lucrurilor pe care Dumnezeu le-a lasat. Si arata ce va fi peste 70 de ani fara apa. Sunt state in Arabia unde cei dornici de profit, care se aseamana cu crescatorii de porci din Evanghelia noastra, au cumparat zonele unde era apa mai multa, si-asa putine prin zona respectiva, au ingradit zona respectiva, astfel incat oamenii simt uneori, 3 ceasuri trebuie sa mearga dus si 3 ceasuri inapoi ca sa-si aduca apa peste zi. Si Dumnezeu nu va ajuta pentru aceasta! Si apa de acolo o folosesc pentru a produce bauturi racoritoare pe care le vand, si care este o minciuna, ca dupa ce bei bauturi racoritoare dulci, tot mai sete iti este. Si ceea ce vor sa faca oamenii acolo este impotriva legii lui Dumnezeu si, in documentarul asta de care v-am amintit, arata ca, dupa cativa zeci de ani, daca nu vom fi atenti cu chivernisirea bine a resurselor naturale, mai ales a apei, va fi dezastru. Va fi dezastru! Inchipuiti-va ca arata acolo ca va trebui nu sa ne spalam pe maini cu apa, ca nu va mai fi apa, ci ne vom spala pe maini cu servetele de-astea umede, care exista si acum, sau mai rau, cu petrol. Nu vom mai putea face dus, cum facem la fiecare zi de astazi. Va mirosi tot pamantul unde nu va fi apa, pentru ca nu vor mai fi statii de canalizare. De ce? Noi suntem de vina! Noi taiem padurea, noi nu suntem atenti cu resursele, locurile s.a. Acestea sunt „minunatii” pe care le face omul fara de Dumnezeu!

Si, in incheiere, iubiti credinciosi, … Am vorbit astazi despre minuni. (…) Avem in biserica un baiat care sta in scaun cu rotile, care acum cateva luni a fost impreuna cu altii intr-un eveniment nefericit [accident], despre care noi am auzit foarte repede, pentru ca unul dintre parintii nostrii este ruda cu el. Si, dintr-o masina care nu mai faci nimica cu dansa, nu prea poti sa te gandesti ca mai poti sa faci ceva si cu omul. Fierul il mai indrepti cu ciocanul si cu nicovala, omul nu il mai indrepti atata de usor. 5% i-au dat medici sansa de traire! 5% !! Si a randuit Dumnezeu ca astazi sa il vedem viu, facandu-si semnul Sfintei Cruci, urmand exercitii de kinetoterapie pentru indreptare si pentru corectarea lui. Si aceasta eu o numesc minune, iubiti credinciosi! Si la fel ca el mai sunt si altii. El nu s-a dus la televizor ca sa arate ce a facut Dumnezeu cu el.

A fost o vreme cand veneau altii din strainatate si faceau “minunile” [false] pe stadion ca sa arate ca ei, de alta credinta decat noi, au credinta cea adevarata pentru ca faceau minuni in vazul tuturor! Noi credinta noastra ne-o pastram in discretie, pentru ca asa ii place lui Dumnezeu! Si erau niste mincinosi, erau niste sarlatani, care au mintit atunci si mint si acum. Ca aceia pe care ii chema sa ii vindece in vazul tuturor, si sa ii laude oamenii, si sa creada, pe baza minunii aceleia mincinoase, ca a lor este credinta cea adevarata, s-a dovedit ca, dupa ce au plecat de acolo ridicati din scaunele cu rotile si se straduiau, chipurile, sa faca doi pasi, fugeau – oameni sanatosi fiind.

Aceasta este minunea pe care o face Dumnezeu in viata fiecaruia dintre noi. Fiti urmatori ai acestui duh al ortodoxiei, iubiti credinciosi, duhul cuminteniei, duhul care nu umbla dupa lucruri extraordinare, duhul care isi traieste credinta in simplitatea inimii si in credinta simpla, aceia pe care am invatat-o noi de la parintii si de la mosii si stramosii nostri, si pe care trebuie sa o pastram mai departe. Nu alergati dupa baba Omida, si care va pune sa ii transmiteti si sa ii furnizati bani pentru a aparea anunturile in toate ziarele, inclusiv cu poza! Nu ascultati de nimeni care se numeste sora Mihaela sau maica nu stiu cum, si care se da drept vindecatoare! Nici unul din sfinti nu si-au pus poza la anunturi de mica publicitate! Feriti-va si de parintii cu epitrahil la gat, care ies in evidenta prea mult, care va spun viitorul foarte usor, ca nu sunt dupa voia lui Dumnezeu!

Dumnezeu sa ne miluiasca si pe toti sa ne binecuvinteze! Amin!”

***

Predica Parintelui Pavel de la Man. Putna la Duminica a V-a după Rusalii, vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gherghesenilor (27 iunie 2010):

DESPRE LUCRAREA, PUTEREA SI LIMITELE DIAVOLULUI, DESPRE POSEDAREA TRUPEASCA SI POSEDAREA SUFLETEASCA, DESPRE ISPITE SI ARMELE DE LUPTA CU ELE

“ATATIA DIAVOLI NE STAPANESC, CATE PATIMI NE STAPANESC!”

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

***

Predica video a Parintelui Dumitru Cobzaru (Exarh al manastirilor din Mitropolia Clujului):

“Sa nu va intimidati de satana, oricat de puternic ar fi! Sa stati bine, sa stati cu frica, sa luati aminte!

Sa nu uitati niciodata de gingasia dragostei lui Dumnezeu!”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Cum ne iubeste Dumnezeul nostru, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, IPS Bartolomeu Anania, Mari duhovnici, preoti si invatatori, Parintele Damaschin Luchian, Parintele Dumitru Cobzaru, Parintele Gheorghe Calciu, Parinti de la Putna, Razboiul nevazut, Talcuiri ale textelor scripturistice, Vindecarea celor doi demonizati din Gadara

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “VINDECAREA DEMONIZATILOR DIN GADARA. Predici audio si video: IPS Bartolomeu Anania, Pr. Gh. Calciu, Arhim. Dumitru Cobzaru, Arhim. Damaschin Luchian s.a.: “DIAVOLUL NU E PROST, DAR SA NU VA INTIMIDATI DE EL!”

  1. Pentru admin. as avea o nemultumire -nu mare. Materialul informativ pentru predica de duminica , as vrea sa-l postati sambata seara, ptr. a ma inspira in predica de duminica si nu mai tarziu. Uneori ati reusit, alteori nu. Am nevoie de ideile si materialele voastre. Va multumesc mult. Domnul sa va ajute.

  2. @ pr. Delacruce:

    Ne cerem iertare. Asa este, din cauza multor neputinte, de multe ori nu reusim sa le punem de sambata, insa cam intotdeauna afisam de vineri sau sambata pe sidebar, in prim-plan, postarile noastre din anii precedenti la Duminica sau Sarbatoarea care urmeaza, tocmai pentru cei care le cauta in avans. Inca o data, va rugam sa ne iertati si va multumim!

  3. Pingback: Din provocarile crestinului ortodox de astazi: FRUMUSETEA INSELATOARE, GOANA DUPA MINUNI -
  4. Pingback: PREDICI AUDIO LA DUMINICA VINDECARII DEMONIZATULUI DIN GADARA: IPS Bartolomeu Anania si Arhim. Damaschin Luchian (Sihastria Putnei). Cum iesim biruitori in lupta cu diavolul? Ce face demonul din om? -
  5. Pingback: Predici audio la Duminica dupa Botezul Domnului: ISPITIRILE DIAVOLULUI, CHEMAREA LA POCAINTA, DUMINICA – PRIMA ZI A SAPTAMANII -
  6. Pingback: DEMONIZATII DIN GADARA. Predici (si audio) despre nebunia draceasca a patimilor si refuzul prezentei lui Hristos in noi: “Cu cat este omul mai rau decat porcii!” -
  7. Pingback: PARINTELE PANTELIMON DE LA OAŞA despre ISPITELE DIAVOLULUI si CAUTAREA LUI DUMNEZEU (video): “Cu diavolul nu joci sah, ca intotdeauna pierzi!” -
  8. Pingback: CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL despre CUM “DAM DREPTURI DIAVOLULUI”, de ce SUNT INGADUITE ISPITELE si cum le putem BIRUI: “Numai cand lasam armele cele duhovnicesti, atunci vrajmasul are putere. Smerenia topeste pe diavolul” -
  9. Pingback: MARTURII DESPRE SFINTENIA PARINTELUI MARTURISITOR CONSTANTIN SARBU: Pr. Gheorghe Calciu si Nicolae Itul evoca o icoana vie a caldurii inimii si a curajului -
  10. Pingback: Anturajul ca o troaca de porci. URACIUNEA si OTRAVA VORBELOR MURDARE sau DESARTE. Puterea de corupere a tovarasiei pacatoase. TERIBILUL AVERTISMENT IMPOTRIVA PARTASIEI CU PACATUL -
  11. Pingback: ISPITIRIREA LUI IISUS DE CATRE DIAVOL, IN PUSTIA CARANTANIEI. Cum putem dobandi biruinta in razboiul cu ispitele celui-rau? – Talcuirea Sfantului Nicolae Velimirovici la Evanghelia Sambetei de dupa Botezul Domnului -
  12. Pingback: LUCRAREA DEMONILOR IN SUFLETELE NOASTRE. Forme de manifestare a indracirii si CUM PUTEM LUPTA CU INFLUENTELE DIAVOLESTI -
  13. Pingback: URMAREA CHEMARII LUI DUMNEZEU SI INCREDINTAREA IN PURTAREA SA DE GRIJA IUBITOARE. Predica audio a Parintelui Ciprian Negreanu: “Dumnezeu nu bate obrazul omului care se intoarce”. CE FEL DE COPII NE VREA TATAL? -
  14. Pingback: Predici audio ale Parintelui Ciprian Negreanu la DUMINICA VINDECARII DEMONIZATILOR DIN GADARA (a cincea dupa Rusalii): AI CUI FII SUNTEM, AL CUI CHIP PURTAM si ce stapan cerem si chemam prin FAPTELE vietii noastre? -
  15. Pingback: “Tot darul de Sus ni-l insusim neaparat prin suferinta”. PARINTELE SOFRONIE despre BUCURIA DE A FI BIRUIT DE DUMNEZEU. De ce Dumnezeu ingaduie incercarea parasirii Sale, a “pogorarii in intuneric” si a atacurilor infuriate ale Ispi
  16. Pingback: PREDICI AUDIO ale Pr. Ciprian Negreanu in DUMINICA POTOLIRII FURTUNII. Dumnezeu ingaduie furtunile incercarilor ca sa ne smereasca si sa ne izbaveasca de marea inselare a increderii in propriile fapte: “Adevaratul chip al omului este smerenia. Unde
  17. Pingback: 3 ani de la adormirea in Domnul a IPS BARTOLOMEU ANANIA. Marturia Arhimandritului Andrei Coroian, fostul staret de la Nicula: 7 BINECUVANTARI MOSTENITE DE LA PARINTELE NOSTRU MITROPOLIT BARTOLOMEU | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: SFANTUL IGNATIE BRIANCIANINOV despre SEMNELE SI MINUNILE ANTIHRISTULUI. “Antihrist va fi primit foarte grabnic, fara chibzuinta; in insasi intocmirea duhului omenesc va aparea CEREREA, CHEMAREA lui Antihrist” | Cuvântul Ortodox
  19. Pingback: Parintele Nectarie Mulatsiotis despre CURATIREA SUFLETULUI si ISPITELE pe care vrajmasul le aduce CRESTINULUI CASATORIT si MONAHULUI: “Nu trebuie sa ii lasam diavolului nici cele mai mici deschizaturi prin care sa intre” | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: LUPTA DIAVOLULUI CU NOI SI ANTIDOTUL OTRAVII DUHURILOR NECURATE. Dezbinatorul raceste dragostea, distruge unirea si ne stapaneste prin mandrie. CUM REZISTAM ASMUTIRII DEMONILOR? (Recomandari ortodoxe) | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: CUM DESCHIDEM USILE SUFLETULUI PENTRU INTRAREA DEMONILOR SI CUM PENTRU PRIMIREA LUI DUMNEZEU? Pacatele si vrajitoriile aduc demonizarea si bantuirea caselor de duhuri necurate | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: LUPUL CU CHIP DE MIEL si… CEI DUPA CHIPUL SAU: “Pe cand la exterior par neprimejdiosi, in interior te rod prin rautatea lor, prin invidie, ura si osandire” | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: CUM DESCHIDEM USILE SUFLETULUI PENTRU INTRAREA DEMONILOR SI CUM PENTRU PRIMIREA LUI DUMNEZEU? Pacatele si vrajitoriile aduc demonizarea si bantuirea caselor de duhuri necurate. FUGA OAMENILOR DE DUMNEZEU, DE SFINTENIE, TEAMA DE SCHIMBARE: “Dar eu nu
  24. Pingback: Noi sfaturi duhovnicesti pentru infruntarea “razboiului crancen” cu duhurile cazute. PRIMEJDIA STARII DE VISARE sau PATIMA DULCETII LA NIVEL PSIHOLOGIC. “Trebuie sa cerem de la Domnul cu smerenie si cu inima cat mai franta sa ne pazeasca
  25. Pingback: LUPTA DIAVOLULUI CU NOI SI ANTIDOTUL OTRAVII DUHURILOR NECURATE. Dezbinatorul raceste dragostea, distruge unirea si ne stapaneste prin mandrie. CUM REZISTAM ASMUTIRII DEMONILOR? | Cuvântul Ortodox
  26. Pingback: PARINTELE MITROPOLIT BARTOLOMEU ANANIA. Lectia unei vieti demne si roditoare. EXPERIENTA DIN INCHISOAREA DE LA AIUD (audio). Marturisirea “Leului Ardealului”: “Fundamentalisti? Bine, daca vreti, fundamentalisti!” | Cuvântul Ortodox
  27. Pingback: DEMONIZATII DIN GADARA. Predici (si audio) despre nebunia draceasca a MANDRIEI AROGANTE si a RAUTATII si despre REFUZUL prezentei LUI HRISTOS in noi: “Cu cat este omul mai rau decat porcii!” | Cuvântul Ortodox
  28. Pingback: Cuvant al Protos. Hrisostom de la Putna: “DIAVOLUL LUCREAZA INSELAREA PRIN OAMENI, incercand sa provoace GROAZA si, mai ales, DEZBINARE, RAZVRATIRE. Prezenta lui Dumnezeu PROVOACA, iar lumea reactioneaza prin VRAJMASIE fata de slujitorii Lui…
  29. Pingback: Cea mai insemnata PROVOCARE a Evangheliei: SA AM O RELATIE PERSONALA, COTIDIANA, CU HRISTOS: “Mantuitorul nu vine sa vorbeasca cu o masa de oameni, cu o turma mare de oameni. Vrea sa vorbeasca cu fiecare dintre noi, personal”. CUVANT AL PR. CL
  30. Fiti buni si screti predicile parintelui A N A N I A fiinca sant un model de inspiratie pentru preotimea zilelor noastre.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate