“SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme de certare aspra ingaduita de Dumnezeu. VOM PRETUI MAI MULT BISERICA, SLUJBELE SI TAINELE DE ACUM? (video, text)

26-03-2020 Sublinieri

“Sa scoata Dumnezeu din toata aceasta neputinta, din toata aceasta plaga si ceva bun! Dumnezeu niciodata nu va trimite ceva spre indreptarea noastra, daca nu va sti ca va scoate de aici, la sfarsit, si ceva pentru mantuirea noastra. Poate vom fi mai iubitori de Biserica de acum inainte. Acum se vor cerne lucrurile: cei care vor fi iubitori de Dumnezeu, vor fi mai iubitori de Dumnezeu si cei care s-au luptat impotriva Bisericii, se vor indaratnici, si mai impotrivitori vor fi, dupa cuvantul din Apocalipsa: “Cine sfinteste, sfinteasca-se si cine spurca se va spurca mai departe”.

Dar noi, cei care din mila Domnului poate am avut credinta putina, sa avem de acum inainte mai multa! Daca ne-am rugat si am venit la biserica din obisnuinta, cand va randui Dumnezeu sa se deschida portile si sa ne daruiasca Dumnezeu o veste buna, o bunavestire, ca da, gata, s-a terminat si puteti sa veniti in Biserica, atunci sa veniti cu alte inimi, cu mai multa ravna, cu mai multa putere, cu mai multa rugaciune. Sa pretuim Spovedania, sa pretuim Impartasania de care acum ne lipsim. Sa pretuim mai mult inchinarea la sfintele moaste, inchinarea la sfintele icoane. Sa nu ni se mai para lungi slujbele cand vom putea sa venim in Sfanta Biserica. Sa iubim mai mult Biserica, sa iubim mai mult slujbele Bisericii, Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie.

Dumnezeu e iubitor si cand trimite o certare, tot cu iubire de oameni o trimite, chiar daca noi n-o simtim acum…

***

Preasfințitul Damaschin Dorneanul – Predică la sărbătoarea Buneivestiri (25 martie 2020)Mănăstirea Sihăstria Putnei:

A venit ziua aceasta, simpla, aproape de neobservat in acele vremuri acum 2000 si ceva de ani cand in Nazaret, o cetate nebagata in seama, o Fecioara, Maria, statea la rugaciune si a primit o vizita a Arhanghelului Gavriil care i-a adus aceasta Veste buna. Vestea cea buna ca Dumnezeu S-a milostivit de neamul omenesc si trimite acum pe Fiul Sau, Unul Nascut, Domnul Iisus Hristos ca sa Se intrupeze. Sa Il primeasca Maica Domnului in pantecele ei cel curat si binecuvantat din care apoi sa Se nasca, sa creasca si sa ne mantuiasca, cum zic colindele noastre. Astazi este ziua in care Dumnezeu Se face trup, astazi este inceputul mantuirii noastre, spune troparul praznicului de astazi. Incepe de astazi mantuirea noastra. E Bunavestire pe care Dumnezeu o trimite neamului omenesc ca “Nu te voi lasa pe tine, Israel cel vechi si Israel cel nou, pana intru sfarsit sa fii de batjocura diavolului si sa fii sortit mortii si iadului pentru vesnicie”. Dumnezeu Fiul Se intrupeaza din pantecele Preacuratei Maici pentru ca, luand El framantatura omeneasca si trup omenesc, sa desfiinteze din trupul omenesc si din neamul omenesc toata samanta pacatului, toata samanta raului si toata samanta mortii. Cand Dumnezeu, care e Viata, ia trup omenesc care moare, trupul omenesc nu mai moare. Da, moare pentru putin timp dar sufletul lui traieste vesnic si si trupul va invia si va trai vesnic. Asta este vestea cea buna pe care Dumnezeu ne-o aduce ca El este Viata si cei care stau in legatura cu El Viata au – si pentru viata cea vesnica sunt sortiti.

Am zis ca a fost nevoie de mult timp de pregatire pana cand sa vina si ziua aceasta in care sa primeasca Maica Domnului o Veste buna. Ce-a facut Maica Domnului ca sa primeasca aceasta veste buna? In ce stare a gasit-o Arhanghelul Gavriil pe Maica Domnului ca sa-i dea aceasta Veste buna? Si de-aici plecand, intreb: Cum trebuie sa ne gaseasca si pe noi, Dumnezeu? Cum trebuie sa ne gaseasca si pe noi un inger al lui Dumnezeu ca sa ne aduca o veste buna? Tanjim acum dupa o veste buna. Ne bucuram sa auzim o veste buna. Ne bucuram daca intr-o zi numarul de morti din Italia e mai mic decat in ziua precedenta si ne intristam daca peste doua zile e mai mare. Asteptam un cat de mic semn ca lucrurile se indreapta inspre bine. Asteptam vesti bune si in situatia in care este astazi nu doar Romania si intreaga lume, ci si in general, cand asteptam o veste buna de la Dumnezeu, cum trebuie sa ne gaseasca Dumnezeu ca sa ne dea o veste buna? Trebuie sa ne gaseasca asa cum a gasit-o Arhanghelul Gavriil pe Maica Domnului, prin care Arhanghel a grait Dumnezeu. Cum a gasit-o Arhanghelul pe Maica Domnului? In rugaciune si in smerenie. Asta-i solutia la toate problemele omenirii. Asa este, binecuvantate sunt toate eforturile pe care le fac oamenii, medicii, cei care sunt randuiti sa ne conduca. Binecuvantate si bineprimite sunt toate aceste eforturi de limitare a epidemiei. Trebuie, tot in duh de smerenie si de rugaciune, sa ne supunem lor. Dar dincolo de acestea, mai presus de acestea si cele care vor valida si vor implini neputinta acestor randuieli strict omenesti, sunt rugaciunea si smerenia.

Un parinte de la noi din manastire a primit un mesaj de la un alt parinte, un parinte induhovnicit care traieste intr-o manastire. Care ar fi solutia pentru zilele noastre? Si a spus asa: singura solutie este – parafrazez – sa ne topim in rugaciune catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient. Sa ne topim in rugaciune, sa ne punem inaintea Domnului cu toate ale noastre, sa nu credem ca am fi intr-un fel vrednici de a primi ceva de la Dumnezeu, tot asa cum Maica Domnului nu s-a socotit vrednica ea sa primeasca in pantecele ei pe Fiul lui Dumnezeu. “Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvantul Tau”, a zis ea. Dar inainte a spus: “De unde mie cinstea aceasta?” De unde mie aceasta ca sa vina un arhanghel la mine? De unde mie, cum sa fiu eu Maica Fiului lui Dumnezeu? A zis cand citea Maica Domnului in templu Cartea profetului Isaia si aflase acolo de acea Fecioara care va lua in pantece si va naste Fiu si va pune numele Lui Emanuel, spunea Maica Domnului ca ar vrea sa fie slujnica acestei Maici a lui Emanuel. Nestiind ca ea era cea aleasa sa fie Maica Fiului lui Dumnezeu. Asa cum a gasit-o Arhanghelul pe Maica Domnului in rugaciune si in smerenia inimii, asa trebuie sa ne gaseasca Dumnezeu si pe noi acum ca sa ne dea o veste buna, ca da, sa zica Dumnezeu: Vreau sa ridic aceasta neputinta de pe poporul Meu.

Nimic nu se intampla fara stirea lui Dumnezeu. Si cand Dumnezeu ingaduie o neputinta tot El ingaduie si salvarea de aceasta neputinta. S-a razvratit poporul evreu in pustie si a trimis Dumnezeu serpi veninosi dar poporul s-a intors catre Dumnezeu si s-a pocait si tot Dumnezeu, care a ingaduit sa vina aceasta pedeapsa pentru popor, a adus si salvarea, a adus si leacul, a adus si vindecarea. Si i-a spus lui Moise: “Fa un stalp, pune un sarpe de arama pe el si cei care se vor uita la acest stalp se vor vindeca”.

Suntem in saptamana de dupa Duminica a treia din Post cand am cinstit Sfanta Cruce si de duminica si pana sambata va sta Sfanta Cruce aici pe tetrapod – si va sta si in casele si in inimile voastre, ca nu o veti vedea. Spre aceasta Cruce trebuie sa ne indreptam inimile si spre Cel Rastignit pe ea pentru ca sa se vindece sufletele noastre. Ca prin lemn a venit moartea, ca Adam din lemnul, din pomul din care Dumnezeu a poruncit sa nu guste, a gustat, prin lemn a venit moartea si tot prin lemn a venit si izbavirea de moarte, adica prin Sfanta Cruce. Prin neascultarea unei femei, a Evei celei dintai a venit moartea si prin ascultarea, prin rugaciunea si prin smerenia unei alte femei, Maria, Eva cea de-a doua, a venit si Viata si izbavirea.

Nu poate Fiul lui Dumnezeu sa treaca cu vederea rugaciunea Maicii Sale. Intr-o vedenie, un parinte a vazut pe Maica Domnului  cu o batista, cu o mahrama, stergandu-si sudoarea – in chip duhovnicesc intelegeti cuvantul! – de atata zbatere si de atata rugaciune pentru poporul ei, pentru cei care se roaga ei. Si cand Maica Domnului sta in genunchi in fata Fiului ei, nu poate Fiul ei sa nu-i asculte rugaciunea.

Si daca astazi de Bunavestire este primul Praznic imparatesc, prima sarbatoare in care trebuie sa ne smerim si sa fim in Sfintele Biserici doar noi, slujitorii si monahii si monahiile, iar dumneavoastra, iubiti credinciosi, sa fiti acasa, daca asa s-a randuit, poate este un semn acesta. Ca acest timp de pocanie pe care il petrecem fiecare dintre noi, rugandu-ne lui Dumnezeu sa ne ierte pentru pacatele pentru care a venit asupra noastra aceasta neputinta, incepe acest timp de pocanie cu o sarbatoare inchinata Maicii Domnului ca sa ne dea Dumnezeu si prin acest semn nadejde ca rugaciunea Maicii Domnului va birui dreptatea lui Dumnezeu. Va birui milostivirea dreptatea lui Dumnezeu, va birui iubirea de Maica dreptatea Judecatorului celui nemitarnic care trimite asupra omenirii certarea Lui pentru faradelegile poporului.

S-o iubim pe Maica Domnului, si mai ales in aceste zile, sa-i cerem ei ocrotirea, sa cerem ocrotirea ei asupra noastra, asupra familiilor noastre. Sa cerem ca Maica Domnului sa ocroteasca pe toti cei care sunt acum in spitale si se chinuiesc de aceasta boala. Sa fie Maica Domnului stergatoare a ostenelilor, a transpiratiei tuturor celor care in spitale, medici, asistente, infirmiere, sunt in prima linie, dau piept cu necazul acesta, sunt mai expusi acestui virus si sa-i ocroteasca si sa-i pazeasca si sa-i ajute ca la randul lor sa fie si ei ajutatori ai celor care sunt in neputinta.

Si sa ne rugam, iubiti credinciosi, parintilor, maicilor, sa ne rugam Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sa nu conteneasca a mijloci inaintea Domnului ca sa ne mai daruiasca timp de pocainta. Sa nu ne piarda pentru faradelegile noastre. Sa primeasca Dumnezeu lacrima celui care sta acasa si nu se poate ruga in biserica, sa primeasca Dumnezeu pocainta pentru pacatele noastre, sa primeasca Dumnezeu toata jertfa celor care ajuta in aceste vremuri cu un banut, cu orice poate fiecare.

proorocul Iona in NiniveSi asa cum cetatea Ninivei care era sortita pieirii a fost salvata pentru ca poporul din Ninive, din cetate, s-a pocait in post si in rugaciune, de la mic la mare, de la batran la tanar si la copil, pana la animale au postit si aceasta cetate a fost salvata, tot asa Dumnezeu sa salveze si cetatea cea mare a acestui pamant, sa ne daruiasca pocainta, sa ne daruiasca izbavire si sa scoata Dumnezeu din toata aceasta neputinta, din toata aceasta plaga si ceva bun.

Dumnezeu niciodata nu va trimite ceva spre indreptarea noastra, daca nu va sti ca va scoate de aici, la sfarsit, si ceva pentru mantuirea noastra. Poate vom fi mai iubitori de Biserica de acum inainte. Acum se vor cerne lucrurile: cei care vor fi iubitori de Dumnezeu, vor fi mai iubitori de Dumnezeu si cei care s-au luptat impotriva Bisericii, se vor indaratnici, si mai impotrivitori vor fi, dupa cuvantul din Apocalipsa: “Cine sfinteste, sfinteasca-se si cine spurca se va spurca mai departe”.

Dar noi, cei care din mila Domnului poate am avut credinta putina, sa avem de acum inainte mai multa! Daca ne-am rugat si am venit la biserica din obisnuinta, cand va randui Dumnezeu sa se deschida portile si sa ne daruiasca Dumnezeu o veste buna, o bunavestire, ca da, gata, s-a terminat si puteti sa veniti in Biserica, atunci sa veniti cu alte inimi, cu mai multa ravna, cu mai multa putere, cu mai multa rugaciune. Sa pretuim Spovedania, sa pretuim Impartasania de care acum ne lipsim. Sa pretuim mai mult inchinarea la sfintele moaste, inchinarea la sfintele icoane. Sa nu ni se mai para lungi slujbele cand vom putea sa venim in Sfanta Biserica. Sa iubim mai mult Biserica, sa iubim mai mult slujbele Bisericii, Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie. Dumnezeu e iubitor si cand trimite o certare, tot cu iubire de oameni o trimite, chiar daca noi n-o simtim acum.

Si vom vedea si ne vom intari si ne vom incredinta ca Dumnezeu va scoate ceva bun si din tot ce se intampla in lumea aceasta, pentru rugaciunile Preasfintei Sale Maici pe care ca un Fiu ascultator nu poate sa nu o asculte. Dumnezeu, pentru rugaciunile Maicii Sale, sa trimita binecuvantarea Sa asupra noastra, asupra tarii acesteia si asupra acestei lumi, Amin.”

Va mai recomandam:

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

Mitropolitului cipriot NEOFIT – cuvinte de ÎNCURAJARE și SFATURI DUHOVNICEȘTI pentru înfruntarea VREMURILOR DE ÎNCERCARE: “Este o operație care trebuie să se întâmple. Acum, dacă se va face cu anestezie sau fără, va fi dureroasă sau mai puțin, depinde mult de noi. CINE ESTE ÎN POCĂINȚĂ VA AVEA ÎNSĂȘI ACOPERIREA MAICII DOMNULUI”. Care să fie grija noastră principală acum?

MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelasi potir NU TRANSMITE INFECTIE! Portile iadului de vor lovi Biserica nu o vor putea prabusi!” (VIDEO, TEXT)/ RUGACIUNE FIERBINTE LA VREME DE MOLIMA

MESAJ CRUCIAL AL PREASFINȚITULUI MACARIE PENTRU TRECEREA ”EXAMENULUI” PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. LITURGHIA ȚINE ROMÂNIA! Liturghia ține Scandinavia! LITURGHIA ȚINE ÎNTREAGA LUME!”. SĂ ÎNMULȚIM RUGĂCIUNEA! Recomandări de rugăciuni pentru izbăvirea de boală și pentru aceste vremuri de încercare (VIDEO, TEXT, AUDIO)

Cuvant important al PS MACARIE catre PREOTII din Episcopia Europei de Nord, in mijlocul CRIZEI PANDEMIEI de coronavirus: “SUB NICIO FORMĂ NU VA ÎNCETA SĂVÂRȘIREA DUMNEZEIEȘTII LITURGHII. De la această slujire nu trebuie să ne dea înapoi nimeni și nimic. Sub nicio formă nu putem să închidem ușa Bisericii sau poarta inimii noastre semenului suferind”

PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

“NU LOVIȚI BISERICA LUI HRISTOS!” – Reacție-avertisment MĂRTURISITOARE a PS IUSTIN, episcopul Maramureșului și Sătmarului: „Revino-ți popor român! Întoarce-te la Dumnezeu! Cinstește Sfânta Biserică și rânduielile ei!”/ Răspunsul ferm al ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI dat agresiunii DSP Constanța/ CLOPOTELE BAT ȘI CHEAMĂ LA RUGĂCIUNE COMUNĂ ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ, LA 12:00

PARINTELE MILEA DE LA BUZAU – Cuvant cu putere in Duminica Sfintei Cruci, la ultima Liturghie cu credinciosi din perioada PANDEMIEI: “CÂND VA ÎNCETA LITURGHIA VA ÎNCETA ROMÂNIA! Dragii mei, sunt vremurile din urmă. NE CEARTĂ DUMNEZEU” (VIDEO, TEXT)

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

 

***

“BUCURA-TE, TAMADUIREA TRUPULUI MEU!” – Predica Mitropolitului Neofit de Morfou despre MAICA DOMNULUI la Denia Acatistului Buneivestiri: “Iata cum Maica Domnului are grija de oamenii ei”

SA NE RUGAM MAICII DOMNULUI, imbratisarea celor nemangaiati si izbavirea celor din primejdii

SA ALERGAM LA MAICA DOMNULUI!

“CUVINTE DIN INIMA” ale Cuvioasei Starete Macrina (III): “S-O IUBIM MULT PE MAICA DOMNULUI! Nici nu poate pune cineva in mintea sa nemasurata dragoste a Maicii Domnului…”

“Iata de ce suntem noi fericiti…” – CRUCIULITA SI AJUTORUL NEVAZUT AL MAICII DOMNULUI. “Maica Domnului mijloceste si vegheaza pentru fiecare”

Parintele Episcop MACARIE – cuvinte MARTURISITOARE si MANGAIETOARE, plus RUGACIUNE fierbinte si inlacrimata CATRE MAICA DOMNULUI, PENTRU VREMURILE DE CERNERE PE CARE LE TRAIM (video, text). MODELUL SFINTILOR IOACHIM SI ANA PENTRU NOI: “De acesti oameni avem nevoie, care nu cauta sa placa lumii si nu se rusineaza sa fie stigmatizati pentru modul lor de viata crestin”

UNDE ESTE MAICA DOMNULUI? “Maica Domnului este printre fiii ei; ȘTERGE LACRIMILE, ALINĂ DURERILE, CULEGE RUGĂCIUNILE şi apoi le înalţă la Fiul ei”. “Aşa cum L-a purtat pe Fiul său, NE POARTĂ PE FIECARE ÎN PARTE” – Cuvinte audio miscatoare ale Preasfintitului Macarie despre SFANTA NOASTRA MAICUTA

Parintele Hrisostom de la Putna: MAICA DOMNULUI ESTE CEA CARE NE DESCHIDE USILE POCAINTEI CATRE INIMA LUI DUMNEZEU. “Sa avem grija sa nu mai inmultim lacrimile pe obrazul Maicii Domnului!” (si AUDIO)

PUTEREA MINUNATA A MAICII DOMNULUI in razboiul cu patimile, in lupta pentru feciorie si in izbavirea din mari primejdii si nenorociri. CUM DESCOPERIM CARE ESTE VOIA LUI DUMNEZEU IN VIATA NOASTRA si cum sa dobandim DISCERNAMANTUL, atunci cand minciuna este amestecata cu adevarul? PROTOS. TEOFAN POPESCU – conferinta de la Iasi: “Cum se poate apropia un tanar de Taina Maicii Domnului?” (VIDEO, TEXT)

 

***

CUM NE PREGATIM PENTRU CE VA URMA? POCAINTA, ASTAZI – INTRE “MUCENICIA VIRTUALA” SI INVATATURILE SFINTILOR

PROOROCUL IONA SI NOI. Cine l-ar mai asculta?

Parintele Adrian Fageteanu: VINE TIMPUL RABDARII SI AL CERNERII! NUMAI RUGACIUNEA NE MAI SCAPA…

VREMEA ESTE A CERNERII!

PUTINA VREME MAI SUNT CU VOI… Cuvinte rascolitoare ca niste Denii ale Parintelui Mucenic Constantin Sarbu. Si o meditatie la Evanghelia primei Denii (smochinul neroditor, lucratorii cei rai, darul care se va lua de la noi)

IATA MIRELE… RASTIGNIT! Inceputul SAPTAMANII MARI a SFINTELOR PATIMIRI ALE DOMNULUI NOSTRU. “In saptamana aceasta, toata mintea sa se indrepte catre Crucea lui Hristos! In saptamana aceasta, inimile sa fie fierbinti si deschise!”. “Esti invitat ca in aceasta saptamana a Sfintelor Patimiri SI TU, FRATE SI SORA, sa randuiesti ceva SCHIMBARE IN VIATA TA” (audio, video, text)


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Bunavestire, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Maica Domnului, Pandemia Covid-19, Pocainta, PS Damaschin Dorneanul, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la ““SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme de certare aspra ingaduita de Dumnezeu. VOM PRETUI MAI MULT BISERICA, SLUJBELE SI TAINELE DE ACUM? (video, text)

 1. “…….ca ,da gata ,s-a terminat,acum puteti veni la Biserica”.
  Sfintii parinti ne-au avertizat sa ne impartasim cat mai des ,cat mai e SF.LITURGHIE.Nu cred ca vor ceda ,in fata unui popor fara vlaga,cu o credinta de mucava,cei care au dat legile prezente ,de interzicere a SF. LITURGHII,fara credinceosi.DE ceva ani le merge ,si pas cu pas cuceresc ,prin legi laice (pagane), sa puna la colt Biserica noastra.Ce va urma?.Ceea ce au spus sf. parinti.O biserica cu nummele doar crestin ortodoxa ,ce va slujii antihristului.Toate se grabesc: timpul ,entitatile intunericului vazute si nevazute,zidirea cea care suspina asteptand eliberarea,robii CELUI SFANT ,SI INSUSI DUMNEZEU ,care numai suporta murdaria oamenilor cazuti.DOAMNE AJUTA!

 2. Pingback: PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biseric
 3. Pingback: PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biseric
 4. Pingback: “Vremurile acestea ne arata ca venirea Domnului este aproape. Fiti purtatori de Hristos, fiti crestini adevarati!”. CUVANTUL INLACRIMAT AL PARINTELUI DINU POMPILIU la vremea inceputului de mare stramtorare (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: “Nu te teme, Domnul este cu tine! CU NOI ESTE DUMNEZEU…” – Preasfintitul BENEDICT: Cuvinte de intarire catre “Biserica de acasa” despre VREMEA TREZVIEI, VREMEA ALEGERII, MANGAIEREA IMBRATISARII LUI DUMNEZEU si AJUTORUL
 6. Pingback: Fiți alături de Bucovina! PROCESIUNI CU SFINTELE MOASTE LA SUCEAVA SI MANASTIREA PUTNA (si video). Indemnurile PS DAMASCHIN DORNEANUL si PARINTELUI STARET MELCHISEDEC: "Chemați și voi în rugăciune pe Maica Domnului, pe toți sfinții și pe sfi
 7. Pingback: PRIVEGHERE IN SFANTUL MUNTE si RECOMANDARI DE IMPREUNA-RUGACIUNE pentru izbavirea de nenorocirea abatuta peste lume si Biserica - Cuvântul Ortodox
 8. Pingback: PROTECȚIE, IZOLARE ȘI DEZINFECTANT. Scurt cuvânt al Episcopului Slatinei și Romanaților, PS SEBASTIAN, la vreme de criză si disperare: “Doamne, scapă-ne, că pierim!… Fă o minune și oprește boala aceasta care seceră viețile oamenilor c
 9. Pingback: VREME DE RABDARE, VREME DE MANTUIRE. Parintele Cezar Axinte: “MAI CU SEAMA NU VA TEMETI! Cu nici un chip SA NU LASATI FRICA SA VA COPLESEASCA! Acuma trebuie SA RABDAM necazul, pentru ca sa putem SA INDURAM necazul atunci cand va veni. Caci negresit
 10. Pingback: "AM PRIMIT CANON DE LA DUMNEZEU! Greu canon! Insa trebuie sa il luam ca o cruce a mantuirii"/ "SA RIDICAM ACEST CANON intr-un duh de pocainta adanca, CA PE UN MEDICAMENT AMAR, DAR CURATITOR" - IPS TEOFAN, PREASFINTITUL MACARIE, teologu
 11. Pingback: IPS TEOFAN, la Bunavestire savarsita “in conditii speciale”: “Doar aceasta este NORMALITATEA: PREOTII IMPREUNA CU POPORUL in jurul Sfantului Potir, căci asa se implineste pe deplin Biserica lui Hristos. NU NE RAMANE DECAT INCREDEREA IN
 12. Pingback: “Măi creștini, rugați-vă, că or să vie mari necazuri pe oameni! Oamenii nu se mai roagă lui Dumnezeu” (PĂRINTELE SIMEON ZAHARIA în documentarul Trinitas TV despre Mănăstirea Sihăstria) | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate