VIE IMPARATIA TA, FACA-SE VOIA TA… Cugetari duhovnicesti pentru Duminica a III-a dupa Rusalii – “Exista o singura ordine fireasca: DUMNEZEU PE PRIMUL LOC! Domnul nu primeste JUMATATILE DE INIMA”

13-07-2013 Sublinieri

945885_500598826655726_791344436_n_1

Va mai recomandam pentru Duminica a treia dupa Rusalii (despre grijile vietii):

***

Great Commission

Voia lui Dumnezeu

Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant (Luca 11, 2)

Cel mai bun lucru pe care il poate face un om pe pamant este sa faca voia lui Dumnezeu. Nu uneori, nu superficial, nu in sila, cum se mai intampla din cand in cand, ci asa cum se savarseste in ceruri. Primele trei cereri ale Rugaciunii Domnesti se refera direct la Tatal. Numele Tau, imparatia Ta, voia Ta. Hristos ii invata pe oameni sa-L puna pe Dumnezeu pe primul loc, cel ce I se cuvine. In primul rand cele ceresti, apoi cele pamantesti, in primul rand cele duhovnicesti, apoi cele ale trupului, in primul rand cele ale lui Dumnezeu, apoi cele ale omului. Hristos abate privirile oamenilor, atintite asupra celor inconjuratoare, indreptandu-le spre Tatal si spre toate cele ce tin de El.

In cazul nostru, lucrurile stau altfel. Punem pe primul loc ceea ce este al nostru. Grijile, nevoile, afacerile ne sufoca si nu alergam la Dumnezeu decat atunci cand ajungem in impas, in situatii fara iesire. S-ar putea ca El sa nu-Şi gaseasca loc in niciun fel in inima noastra. De aici rezulta nedreptatea, pacatosenia, lipsa de finalitate a existentei noastre. Hristos recunoaste o singura ordine a lucrurilor pe care o vesteste in aceasta minunata rugaciune: Dumnezeu pe primul loc.

Cand omul va accepta din tot sufletul acest adevar, atunci incepe pentru el o adevarata viata crestina. Cautand mai intai voia lui Dumnezeu si implinind-o, pe masura luminii care i s-a dat, el patrunde in Imparatia lui Dumnezeu si incepe sa cunoasca si sa preaslaveasca numele Celui de la Care vine toata darea cea buna si raspunsul pentru toata nevoia. In sufletul lui apare atunci echilibrul, si atunci voia lui Dumnezeu nu este acceptata cu trista supunere, ci implinita cu deplina energie si cu increderea iubirii devotate.

[…]

header-image

Sa ne dam viata toata Domnului

Vina imparatia Ta. (Luca 11, 2)

In primul rand Domnul ne invata sa ne rugam pentru toata lumea, nu doar pentru noi. Aceasta rugaciune nu exprima doar deplina supunere, ci si dorinta noastra sincera, arzatoare, de a dori binele intregii umanitati.

Trebuie sa renuntam la propriile noastre intentii si tendinte, sa ne patrundem intrutotul de „interesele” Domnului, de sensul profund al vointei Sale, al Imparatiei Sale. Ca raspuns la rugaciunile sfintilor lui Dumnezeu, Imparatia Cerurilor poate veni, se poate „inscauna” si in aceasta lume cladita pe rau. Ne rugam „vina imparatia Ta” pe pamant, dar sa ne rugam sa vina mai intai in noi insine, pentru ca Iisus Hristos Domnul – El si nimeni altul – sa imparateasca in toata fiinta noastra. Fagaduindu-I deplina ascultare, Ii aducem la picioare viata noastra, slujirea noastra, indatoririle noastre. Daca nu-i vom da lui Hristos „toata viata noastra”, daca nu I ne vom supune in toate, fara intoarcere, nu ne vom putea ruga zicand: „Vina imparatia Ta.

Sa fim integri, sa nu slujim in acelasi timp lui Dumnezeu si lui Mamona. Altminteri, Domnul nu ne va asculta rugaciunea, nu ne va primi jumatatile de inima.

Detaliu Hristos binecuvantand

Nu suntem singuri

Intareste-te si imbarbateaza-te!; sa nu te sperii si nici sa ai teama, caci Domnul Dumnezeu tau este cu tine in toate locurile unde vei merge. (Iosua 1, 9)

Trecem uneori prin grele incercari si atunci ni se pare ca suntem singuri, ca nimeni nu ne ajuta. Sa ne aducem aminte insa de promisiunile Domnului — si ele sunt multe, si toate ne pot servi de sprijin si alinare, „in toate locurile unde vei merge”, spune Domnul. Cunoscand aceste cuvinte putem spune oare ca suntem vreodata si undeva singuri? Gandul unei asemenea prezente constante a Celui ce se grijeste de noi mai mult decat o mama, care poarta de grija copilului sau, orice teama si orice tulburare ar trebui dispara. Orice am face, oriunde ne-am duce, pretutindeni si mereu, Domnul va fi cu noi, daca in neputinta noastra Il vom ruga sa ne dea putere din puterea Lui.

Ce stare de liniste si de bine ne da sentimentul ca noi, fapturi slabe, neputincioase, netrebnice, privind catre “Incepatorul credintei si savarsitorul Iisus, putem indeplini tot ceea ce ne-a poruncit El sa facem! Sa rostim deci si noi cu Apostolul Pavel:

Pe toate le pot intru Hristos, Cel ce ma intareste (Filipeni 4, 13).

560x0_scara

Cauta Imparatia lui Dumnezeu

Drept aceea, fiti voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este. (Matei 5, 48)

A fi desavarsit inseamna a cauta in viata, inainte de toate, Imparatia lui Dumnezeu. Şi dreptatea ei. A gandi si a actiona astfel incat Imparatia lui Dumnezeu din launtrul nostru sa poata sa creasca si sa se dezvolte in libertate si ca miasmele respingatoare ale viciului si pacatului sa ne ocoleasca. Iata spre ce trebuie sa tinda sufletul nostru, in pri­mul rand: nu catre bogatie, nu catre slava; nu catre profit sau placeri, ci catre imitarea Parintelui ceresc.

„Nu va ingrijiti pentru sufletul vostru, ce veti manca, nici pentru tru­pul vostru, cu ce va veti imbraca… ca dupa toate acestea se straduiesc neamurile” (Matei 6, 25, 32)

Iata prin ce ne deosebim noi, copiii lui Dumnezeu, de ceilalti. Suntem fii ai lui Dumnezeu si, prin urmare, cetateni ai al­tei „cetati” – cetatea cereasca, cu o temelie de nezdruncinat. Noi cugetam

„la cele de sus, nu la cele de pe pamant” (Coloseni 3,2).

Scopul si nazuintele vietii ni s-au schimbat cu desavarsire.

„Cetatea noastra e de la-nceput in ceruri” (Filipeni 3, 20),

suntem cetateni ai acestei cetati, ne supunem legilor ei, suntem in situatia de a beneficia de drepturile ei. Nu traim doar cu promisiunea bunatatilor viitoare, ci suntem inca de pe acum cetateni liberi ai Imparatiei ceresti. Ca atare, sa tinem sus stindardul Imparatului nostru, sa-L slu­jim cu toata osardia si cu toata dragostea.

Pentru noi, toata slava pe care altii o cauta in viata pa­manteasca, este in Imparatia Parintelui nostru. Daca am cauta, inainte de toate, adevarul Sau si ne-am supune le­gilor Sale, cat de mult ar spori in jurul nostru credinta in Dumnezeu! Ne-am putea insusi mai bine credinta in viata viitoare, daca faptele si cugetele noastre ar fi indreptate spre Imparatia cereasca. Sfintenia consta intr-o desavarsita sa­natate sufleteasca. Dar in ce consta o sanatate desavarsita? In dobandirea Duhului Sfant.

Hristos este viata noastra (Filipeni 1, 21).

Trebuie sa-L primim pe de-a-ntregul, gasind in El iertare, izbavire, biruinta. Hristos este viata noastra; El trebuie sa patrunda intru totul in ea, intru El sa traim. Iata in ce consta sfintenia si desavarsirea!

0013_iisus

In unire cu Hristos

Tu, Dumnezeul-vederii [Tu eşti Dumnezeu atotvăzător]. (Facere 16, 13)

Suflete, care ai fost rascumparat cu scump-sangele lui Hristos, gandeste-te mereu ca Mantuitorul a suferit si a murit pe cruce pentru pacatele tale, ca sfantul Sau sange s-a varsat pentru tine, pentru ca sa te dezlege din legaturile pa­catului si sa te izbaveasca de robia carnii. Sa nu incetezi nici macar o singura zi a te ruga in „camara” ta, nu neglija citi­tul cuvantului lui Dumnezeu. Sufletul tau nu poate trai fara aceasta hrana, asa cum trupul nu se poate lipsi de mancare.

„Staruiti in rugaciune, priveghind in ea cu multumire” (Coloseni 4, 2).

Cuvantul lui Hristos sa locuiasca intru voi cu bogatie. Invatati-va si povatuiti-va intre voi cu toata intelepciunea” (Coloseni 3, 16).

Traieste intr-o permanenta unire cu Hristos, Mantuitorul si Domnul tau. Toate cugetele si straduintele tale indreapta-le in asa fel incat nici cea mai mica umbra sa nu apara, nici macar pentru o clipa, pe chipul lui Hristos din tine. Daca aceasta unire s-a intrerupt in ur­ma vreunui pacat, trebuie sa o restabilesti fara zabava, recunoscandu-ti cu sinceritate pacatul, caindu-te cu inima curata. 

“Credincios este Dumnezeu prin care ati fost chemati la imparatirea cu Fiul Sau, Iisus Hristos, Domnul nostru” (I Co­rinteni 1,9).

Ţine minte ca Hristos te vede mereu si in acelasi timp iti intelege orice miscare a sufletului tau. El sta mereu de veghe pe drumul pe care te indrepti spre El. De aceea lasa-te pe seama Lui in toate, renunta la tot ce nu este in acord pu invatatura Lui.

“Cuvintele Tale mi le-am ascuns in inima, ca nu cumva sa pacatuiesc fata de Tine” (Psalmi 118,11).

(din:“Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu – 366 Cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, 2008)

Legaturi:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Cum ne iubeste Dumnezeul nostru, Duminica despre grijile vietii, Talcuiri ale textelor scripturistice

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “VIE IMPARATIA TA, FACA-SE VOIA TA… Cugetari duhovnicesti pentru Duminica a III-a dupa Rusalii – “Exista o singura ordine fireasca: DUMNEZEU PE PRIMUL LOC! Domnul nu primeste JUMATATILE DE INIMA”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Pingback: Domnul Iisus Hristos | albastru de...
  2. Pingback: CAUTATI MAI INTAI… RUGACIUNEA inaintea muncii – Parintele Cleopa (VIDEO INEDIT) despre rugaciunea de dimineata si “dracul inaintemergator” - Recomandari
  3. 1. Nu pot sa nu afimr CU TARIE ca, atunci cand m-am lasat in Mainile Sale, spunandu-i in sinea mea CE si CUM intr-o privinta (sau alta) nu m-a scos din impas (chiar vinovata fiind…) aranjand in asa fel lucrurile, incat sa fie impacati si capra (eu) si varza (cei carora le-am gresit);

    2. Nu pot sa nu spun cum se realizeaza minunile Sale cu fiecare din noi, dar n-avem ochi sa vedem si urechi sa auzim: pornind de la lucruri simple, pana la cele mai de soi…

    In schimb – in privinta ”inscaunarii Imparatiei in aceasta lume cladita pe rau ” am serioase indoieli si multe semne de intrebare (adresate atat Lui, cat si noua):

    1. cum sa se infiinteze Imparatia INCA de-ici, cand lupta intre frati si surori pentru PUTERE, pentru GLORIE, pentru INTAIETATE, este atat de acerba si cuprinde multa MANIE, VICLENIE, RAUTATE, INVIDIE…pana la diabolism – intrecandu-i chiar si pe diavoli!

    Exista morbul asta ‘mostenit’ de la caderea ingerului (Lucifer) impreuna cu cei din cele 9 cete ingeresti, transmitand/insufland (de la caderea lui Adam si-a Evei) aceslasi pacat – indumnezeirea prin sine, pretentia ridicarii la aceeasi stare si putere cu a Dumenzeului Celui Viu (consecintele sa ved/se vor vedea pana la sfarsitul veacurilor);

    2. Dupa caderea lui Adam si-a Evei, imbracand hainele de piele, impreuna cu toata faptura de sub Cer existenta pe Pamant, am tarat in mizerie si suferinta fapturi nevinovate (animalele si pasarile) adaugand la suferinta lor (fara de vina) dureri, boala si moarte – accentuate de cruzimea, placerea in a face rau/a multora, in a da iama in Creatia Lui cu tupeu, cu nerusinare;

    3. Daca Adam si Eva au cazut ca n-au tinu POST sufletesc, duhovnicesc (ascultand de singura porunca data in Gradina Edenului de catre Dumnezeu) cazand trupeste (prin gustare), PRICINA DE CADERE pana la sfarsitul veacurilor va fi aceasta cadere si pentru noi, exprimata printr-o ”nevoie” (falsa) de a gusta din cele nepermise (interzise);

    – putini, prea putini vor fi aceia care, pentru o farfurie cu linte, nu-L vor vinde pe Hristos sau pe fratele Lui mai mic – omul, aproapele sau! Pentru ca istoria le-a demonstrat ca se poate murii de foame si de sete…

    4. Daca o luam add-litteram – Cuvantul Sau prin cautarea MAI INTAI a Imparatiei Sale si-a dreptatii Sale, celelalte (pentru nevoile trupesti – imbracaminte si incaltaminte, acoperis de-asupra capului) adaugandu-se noua, inseamna ca prin respectarea acestei porunci, IL ”obligam” sa-si tina promisiunea pentru cei care se zbat intr-adevar, si nu sunt (nici nu vor) sa fie povara pentru ceilalti pentru ca ar fi puturosi! Nu mai pun la socoteala insasi Rugaciunea Domnezesca prin ”painea noastra cea de toate zilele”…

    5. In vremuri de incercare grea/rea, de rautate extrema, de groaza…veti observa cum oamenii – indiferent de sex, varsta – vor da vina pe Dumnezeu – ca fiind nemilostiv – pentru ceea ce se petrece in lume, intre oameni;

    Ceea ce sminteste/va smintii pana la sfarsit de veac si de lume, este ca… in ciuda faptului ca suntem fiii ai Imparatului Ceresc, adesea viata noastra este de sclavi indatorati, cumparati de cine stie cine (la propriu dar si la figurat);

    -suntem, adesea la mana unor stapani (pornind de la sefii de-acasa, de la serviciu, de cartier, de la orice ghiseu pana la cei de ”sus” – penali si puscariabili) care-si permit sa chinuiasca faptura Lui, nu doar azi, maine sau poimaine ci, pentru ani indelungati si prin chinuiri inspaimantatoare, uneori inimaginabile! (vezi sfintii Inchisorilor);

    Vin si eu cu intrebarea: daca trupul nostru este templul Sf.Duh, de aceea:

    1. dupa moartea trupeasca, este cinstit prin spalare/primenire ca unul care a avut in gazda pe suflet, in care a salasluit darul Sf.Duh si a fost pecetluit cu mirungere (imediat dupa Botez) cu pecetea Lui,

    2. este interzisa desfranarea si prea-desfranarea, pentru ca nu ne apartinem noua…

    Cum este posibil si de ce ingaduie Dumnezeu ca, tocmai acest trup in care salasluieste/a salasluit sufletul (de origine divina) si a fost pecetluit cu pecete sfanta de la Botez, sa fie batjocorit, siluit in fel si chip de altii (fapturi create) de EL?!

    Care-i diferenta?! Cine/ce o da?! Placerea prin implinirea de buna-voie a pacatului trupesc, sau de ”nevoie”?! Adica – din placere ar fi pacat, iar din suferinta, nu?!

    De ce – de pilda – este ingaduit sa se intample violul?! (si-asupra femeilor si asupra barbatilor sau asupra copiilor ori asupra animalelor – ca nu mai scapa nimeni, azi…);

    Sau – dupa un viol – de ce ingaduie sa se zamisleasca o faptura noua?! Fiinta noua zamislita, purtata (noua luni) si-apoi nascuta dupa asa o grozavie care consta intr-o fortare brutala si nepermisa in intimitatea cea mai adanca a femeii… unde mai este liberul arbitru aici?

    Citeam deunazi in Canoane, cum…in urma unui viol, femeia – victima – primeste totusi canon, si-am ramas COMPLET NAUCA!

  4. Pingback: Puterea duhovniceasca pierduta si PATIMILE-IDOLI CARE INLOCUIESC PE DUMNEZEU IN VIATA NOASTRA. Cuv. Paisie: “Astazi, pe cat inteleg, exista o idolatrie mai mare” -
  5. Pingback: SUB MANA CEA TARE A LUI DUMNEZEU/ “Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii!” -
  6. Pingback: Parintele Teofil Roman: MAREA NOASTRA CADERE – INCREDEREA IN SINE SI VIATA TRAITA “PE CONT PROPRIU”, IN AFARA VOII LUI DUMNEZEU. Cum putem ajunge a dobandi pacea lui Hristos si a lepada “grija cea lumeasca” la Liturghie? -
  7. Pingback: Intre NUNTIREA INIMII CU HRISTOS si IUBIRILE NOASTRE NELEGIUITE: Talcuirea Sfantului Nicolae Velimirovici la Evanghelia nuntii fiului de imparat -
  8. Pingback: Protos. Melhisedec Ungureanu (Man. Lupsa): LUCRAREA POCAINTEI IN VIATA NOASTRA (audio + text): “Dumnezeu e stiutorul inimilor si asta e o mangaiere mai ales pentru sufletul pacatos, pentru ca Dumnezeu intelege pe om…” -
  9. Pingback: “Vom vedea pe Dumnezeu precum este” (I): ARHIMANDRITUL SOFRONIE si BINECUVANTAREA DE A CUNOASTE CALEA: “Rari sant sufletele care au destula barbatie pentru a iesi de pe cararile batute ale multimilor…“. MANA NEVAZUTA A DUMNEZ
  10. Pingback: Cum si pentru ce sa ne rugam? SFANTUL PARINTE PAISIE AGHIORITUL: Sa cerem mila lui Dumnezeu pentru noi insine si pentru ceilalti -
  11. Pingback: “DOAMNE, DA-NE NOUA INTOTDEAUNA PAINEA ACEASTA!” -
  12. Pingback: TRADAREA LUI IUDA PRIN SARUT FATARNIC si formele posibile de NECREDINCIOSIE din partea noastra: “Dar si noi insine oare nu Il tradam adesea pe Hristos?“. FIDELITATEA MARTURISITOARE – CONDITIA MANTUIRII -
  13. Pingback: RODUL RABDARII SI AL NADEJDII. De ce Dumnezeu pare uneori neinduplecat si intarzie sa ne implineasca rugaciunile? -
  14. Pingback: DE CE NE INCREDEM MAI MULT IN NOI INSINE DECAT IN VOIA LUI DUMNEZEU? Unde ne duc pacatul ingamfarii si incapatanarea in urmarea dorintelor si a ideilor proprii? De ce ne razvratim, ne agitam si refuzam Crucea? -
  15. Pingback: URMAREA CHEMARII LUI DUMNEZEU SI INCREDINTAREA IN PURTAREA SA DE GRIJA IUBITOARE. Predica audio a Parintelui Ciprian Negreanu: “Dumnezeu nu bate obrazul omului care se intoarce”. CE FEL DE COPII NE VREA TATAL? -
  16. Pingback: PREDICI (si video, audio) la SFANTUL MARE MUCENIC MINA, aparatorul ravnitor al celor nedreptatiti si ocrotitorul grabnic al celor pagubiti -
  17. Pingback: Arhim. Nectarie Mulațiotis: “NOI CA POPOR NE-AM INDEPARTAT DE HRISTOS SI DE ACEEA DUMNEZEU A PERMIS SA NE CONDUCA TIRANII. Norii negri si marea ceață se apropie. Suntem in fața celui de-al treilea razboi mondial si nuclear“ -
  18. Pingback: VOIA TA SAU VOIA MEA, DOAMNE? “O, Hristoase al meu, suntem niste oi viclene. De aceea si Dumnezeu nu face milostenie cu aceasta tara, fiindca noi, clerul si poporul, ne-am abatut de la voia Sa” -
  19. Pingback: “In noaptea aceasta voi cere sufletul tau”. PREDICI AUDIO ale Pr. Ciprian Negreanu la BOGATUL CARUIA I-A RODIT TARINA. In ce ne “investim” viata? -
  20. Pingback: FEMEIA GARBOVA ASTAZI: Un popor garbovit de ploconiri, linguseli, LIPSA DE VERTICALITATE; o omenire tip “Prikoke”, COCOSATA DE PACATE si MANIPULATA sa se simta “LIBERA” cand este mai ROBITA si sa fie fericita SCORMONIND IN GUNOAIEL
  21. Pingback: “DUMNEZEU CERE LA MASURA FIECARUIA. Mai mult decat a face ceva, lui Dumnezeu Ii place SA VREI! Sa incerci! Vrea sa te gaseasca in aceasta osteneala“ – PREDICI AUDIO pentru noi, cei chemati la Cina sau la Nunta Fiului | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL si DUMINICA A TREIA DUPA RUSALII (“despre grijile vietii”). Predici audio ale Parintelui Ciprian Negreanu | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: Sfantul Varsanufie de la Optina despre IDOLATRIA FRUMUSETII, CERCETAREA INIMII, RUGACIUNEA PENTRU DUSMANI, SPOVEDANIA DEASA: “Incepe Postul Adormirii Maicii Domnului şi toţi veţi posti şi vă veţi împărtăşi cu Sfintele Taine…” |
  24. Pingback: Crestinul contemporan intre MAMONA GRIJILOR PRISOSITOARE, A VOCILOR AMAGITOARE DE SIRENA si LINISTEA DE A NE INCREDINTA SUFLETUL LUI DUMNEZEU. “Drogurile” patimilor lumesti care ne tin despartiti de Dumnezeu | Cuvântul Ortodox
  25. Pingback: IESIREA DIN INTRISTARE PRIN RUGACIUNE si CONVERTIREA DURERII IN BUCURIE DARUITA: “Sa nu pierdem atatea prilejuri neprevazute care apar in viata noastra, inchizandu-ne in melancolie” | Cuvântul Ortodox
  26. Pingback: STRIGATUL SUFLETULUI CHINUIT, CARE SE SUFOCA SI SE EPUIZEAZA PRIN INFOMETARE/ “Contractul” cu Dumnezeu si grijile vietii/ CE ALEGEM: PE DUMNEZEU SAU LUMEA AFLATA SUB DUHUL LUI MAMONA? “Aviz amatorilor de profit, indiferent de con­secint
  27. Pingback: “Exact ca la razboi, cand toţi erau plecati, asa am ajuns si noi acum…”. Omilia Protos. Ioan despre RAZBOIUL CARE NE DECIMEAZA DEJA, camataria celor care conduc lumea si INTOARCEREA LA SIMPLITATE. MAMONA sau DUMNEZEU? “Timpul este
  28. Pingback: CUM SI CAND LUCREAZA DUMNEZEU MINUNI IN VIATA NOASTRA? “Dumnezeu este atent la nevoia noastra, la durerea noastra, la dorul nostru cel mai adanc si ne cheama ca si PRIN NOI sa-si imparta si sa inmulteasca darurile Sale” | Cuvântul Ortodox
  29. Pingback: Siguranta de a fi IN MAINILE DOMNULUI, cu nadejdea de a ne improspata mereu puterile SUB ACOPERAMANTUL ARIPILOR DRAGOSTEI SALE: “Daca ti se pare ca nimeni nu mai are nevoie de tine, sa stii ca in ochii Lui ai ramas de mare pret” | Cuvântul Or
  30. Pingback: IESIREA DIN INTRISTARE PRIN RUGACIUNE si CONVERTIREA DURERII IN BUCURIE DARUITA: “Sa nu pierdem atatea prilejuri neprevazute care apar in viata noastra, inchizandu-ne in melancolie”/ OMUL LIBER si OMUL INTERESAT | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate