“LA APUSUL LIBERTATII” – fragmente (4)

5-05-2009 Sublinieri

400px-whorebab.jpg

Cine nu este teolog?

Intr-o revista s-a reprodus un text publicat de o alta revista, care, dupa ce a fost citit, i-a scandalizat pe foarte multi crestini. Vom prezenta aici cateva puncte ale acestui articol, pentru a constata fiecare ca sunt aspecte inacceptabile pentru Ortodoxia noastra. Asadar, acolo scrie:

1. ”Trebuie sa subliniem ca nu sunt teologi toti cei care identifica Antihristul cu 666″. Revista in cauza, republicand articolul, arata ca nu cunoaste si ca dispretuieste intru totul textele sfinte ale Scripturii noastre, cu impietate spunand ”ca nu sunt teologi (de Dumnezeu cuvantatori)” atatia si atatia sfinti ai Bisericii noastre care ne-au lasat prin traditie scrieri si opere foarte pretioase, unde s-au pronuntat in legatura cu tema noastra; sa pomenim numai cativa: Sfantul Efrem Sirul, Sfantul Irineu episcop al Lyonului, Sfantul Andrei, episcopul Noii Cezareii, Sfantul Ipolit papa al Romei, Sfantul Areta, episcopul Noii Cezareii si atatia alti sfinti ai Bisericii noastre. Oare nu se rusineaza necredinciosii sa spuna ca sfintii nostri ”nu sunt teologi (de Dumnezeu cuvantatori)”? (Noi, considerand aceasta necinstire adusa Sfintilor o necinstire a propriei noastre persoane, le spunem ca numai prin faptul de a dispretui, de a desconsidera si de a necinsti pe sfintii nostri si de a se considera teologi pe ei insisi arata in ochii tuturor caderea duhovniceasca pe care au suferit-o, potrivit cu legea duhovniceasca, care spune: ”Oricine se inalta pe sine (mai presus de sfintii nostri) se va smeri” (Luca 18, 14).

2. Acelasi articol arata ca autorul nu cunoaste absolut deloc pozitia Bisericii lui Hristos si, prin extindere, nici pe cea a Sfantului Sinod, care ca o Maica, prin circulara sa, a facut apel si printre altele a explicat fiecaruia ca:

”Astfel, cu durere observam ca progresul civilizatiei in domeniul aplicatiilor electronice s-a legat asa cum nu trebuia de numarul 666, care se foloseste ca numar principal de cod in respectiva tehnologie. Se spune in mod limpede in Sfanta Carte a Apocalipsei ca numarul acesta este numarul Antihristului… Si, prin urmare, nu e cu putinta ca un crestin sa fie indiferent atunci cand constata introducerea voita si sistematica a acestui numar in viata sa; si in viata natiunii elene, care este aproape in intregimea ei crestina si ortodoxa” (fragment din circulara nr. 2626/7 aprilie 1997 a Sfantului Sinod).

La sfarsit, ne intrebam: redactorul articolului in cauza si revista care l-a republicat (ca pe un ”raspuns”!), ei insisi ”au fost straini in Ierusalim si nu cunosteau cele din cetate” (Luca 24, 18), sau au proclamat vreo biserica a lor, spunand numai ceea ce in mod arbitrar judeca ei insisi singuri a fi corect? Altfel, nu se explica atitudinea lor.

Sfanta Comunitate de la Sfantul Munte Athos, prin circulara nr. 5 din 18 martie 1993 marturiseste foarte clar ca: ”Fara nici o indoiala, se pregateste terenul pentru pecetea nesuferita, urata si antihrista a lui 666″. Asadar, autorul articolului si redactorul revistei, daca sunt constienti de ceea ce fac, numai atat se cuvine sa faca: reconsiderandu-si parerile, sa le ceara iertare cititorilor si sa se adune in jurul pozitiilor ortodoxe ale Bisericii noastre, smerindu-si gandirea, care e mai degraba trufasa, si sa cumpaneasca si sa socoteasca bine cele spuse de fericitul Parinte Paisie, cel care a spus si a scris:

”Ma uimesc! Nu-i pun pe ganduri toate aceste fapte si intamplari? De ce nu pun fie un semn macar de intrebare la interpretarile mintii lor? Daca ajuta Antihristului pentru pecete, cum oare nu vor tari si alte suflete spre pierzanie? Asta se intelege de la sine, pentru ca este scris: ”(…) ca sa duca in ratacire, daca se poate, pe cei alesi” (Marcu 13, 22). Vor fi dusi in ratacire cei ce vor interpreta aceste lucruri numai cu mintea lor“.

mark666.jpg

De ce vom fi osanditi pentru semn?

In acelasi articol amintit putem citi: ”Nici un semn nu ne va duce in iad, decat lepadarea de Hristos si lipsa de iubire. Fara voia noastra libera, nici un semn (pecete) nu va actiona asupra noastra nici spre mantuire, dar nici spre osanda”. De asemenea si altii ne-au pus intrebarea: ”De ce, daca vom avea un numar de cod pe mana, vom fi pedepsiti si trimisi in iad ?”

Ii intrebam si noi pe cei care spun ca doar lepadarea de Hristos aduce dupa sine osanda: daca Domnul nostru Hristos n-ar fi spus ca: ”De cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui” (Matei 10, 33), ci ar fi zis: ‘‘Chiar de va veti lepada de Mine in fata oamenilor, nu conteaza, ajunge ca inlauntrul vostru sa nu va lepadati, caci Eu oricum tot va voi duce in rai”, atunci ar mai fi fost lepadarea un act care sa aduca osandirea? Firesc, ne veti raspunde: Nu, deoarece atunci n-ar mai fi fost legiuit acest lucru de catre Legiuitor. Acelasi lucru se pare ca-l spune si Apostolul Pavel: ‘‘Caci fara lege, pacatul era mort” (Romani 7, 8 ) si ”unde nu este lege, nu este nici calcare de lege” (Romani 4,15) si, de asemenea: ”prin Lege vine cunostinta pacatului” (Romani 3, 20) (cunoastem pacatul si devenim constienti de el numai dupa ce e data legea impotriva lui). Astfel e alungata nestiinta si pacatosul nu mai are putinta de a se dezvinovati. Astfel, acceptam faptul ca nu lepadarea in sine este actul care aduce pedeapsa, ci incalcarea unei porunci date de Domnul Hristos si care a fost randuita sa aiba urmari vesnice (Matei 25, 41-46). Nerespectarea poruncilor are urmarile cuvenite. Pentru pazirea acestor porunci, pe care nesocotindu-le cineva are de suferit vesnic despartirea de Dumnezeu, mii si mii de oameni si-au sacrificat viata din iubire fierbinte pentru Hristos. Toti acestia sunt cetele de martiri si de marturisitori ai credintei noastre care, daca Domnul n-ar fi legiuit ca urmare a lepadarii osanda vesnica a iadului si despartirea sufletului de Dumnezeu, poate nu si-ar mai fi jertfit viata. Dar din dragoste pentru El, chiar daca lepadarea n-ar fi adus dupa sine osanda iadului, de El tot nu s-ar fi lepadat.

Sa vedem acum ce-a randuit Domnul in legatura cu tema pecetii, care sunt urmarile pe care le vom suporta, nesocotindu-I poruncile si de ce le vom suporta.

Domnul nostru Hristos a spus ca oricine se va lepada de El va merge in iad si va fi pedepsit. Unora poate li se va parea ca e aspru pentru o simpla discutie in care ne lepadam de El sa suportam in consecinta caznele vesnice. De aceea ii indemnau unii pe mucenici ca sa evite martiriul, sa se lepede de Iisus in afara, dar inlauntrul lor sa creada in El. Mucenicii insa le-au raspuns ca sunt mai rai decat prigonitorii lor, pentru ca aceia ii lipseau de viata aceasta trecatoare, pe cand acestia incearca sa-i lipseasca de viata cea vesnica.

Domnul a prezis acum 2000 de ani ca va veni cineva care va impune un sistem mondial de negot la care, ca sa participe cineva, va trebui sa aiba un semn pe mana dreapta sau pe frunte.

Domnul a lasat pentru motive pe care le cunoaste prea inteleapta Lui Judecata ca:

”Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si a Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua, nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei” (Apocalipsa 14, 9-11).

Ne explica asadar in Scriptura foarte limpede ca, daca ne invoim cu acest sistem si ne lasam insemnati, urmarea acestui consimtamant va fi pedeapsa vesnica a iadului.

Acum sa vedem din ce motiv aceasta pecete este considerata lucrare aducatoare de pedeapsa. Cand noi, crestinii, suntem botezati si suntem unsi in numele Domnului nostru Iisus Hristos cu Sfantul Mir, chiar daca suntem unsi in exterior, pe trup, de catre preot, aceasta ungere lucreaza asupra sufletului nostru intr-un mod tainic si duhovnicesc si mijloceste patrunderea harului Preasfantului Duh, ceea ce inseamna ca Dumnezeu Insusi intra in noi; astfel, in mod oficial suntem socotiti robi ai Celui Unuia-Nascut, ai Domnul nostru Iisus Hristos. Sfantul Ioan Damaschinul spune: ”Untdelemnul Botezului este inteles ca o vestire a Ungerii si ne face pe noi unsi si ne vesteste prin Sfantul Duh mila lui Dumnezeu” (cf. Dogmatica, vol. 1, ed. Credinta ortodoxa, p. 446).

Vedem asadar ca prin simpla folosire exterioara a Sfantului Mir se implineste marea Taina in lume, se intemeiaza imparatia lui Dumnezeu inlauntrul omului. Si asa cum Dumnezeu a lasat prin aceasta simpla ungere pe dinafara cu untdelemn sa se implineasca marea Taina, sa ne unim tainic cu Sine, tot El insusi a lasat ca prin acest semn exterior sa se stearga propria Lui pecete si sa ne despartim pe veci de El. Vedem, de altfel, ca Sfanta noastra Biserica ne invata sa facem pe trup simbolul si semnul Sfintei Cruci. Facandu-ne semnul Sfintei Cruci, ne aparam ca si cu un zid de orice rau, iar demonii sunt alungati. Nu e doar un simbol exterior lipsit de importanta, ci are influenta duhovniceasca. Si acest mare eveniment l-a lasat Dumnezeu sa se implineasca printr-o folosire exterioara. Vedem apoi cum Dumnezeu porunceste profetului Moise sa intinda mainile in asa-fel incat sa formeze semnul Crucii, si cata vreme trupul lui formeaza semnul Crucii, dusmanii sunt pusi pe fuga, dar atunci cand le coboara, israelitii s unt invinsi. Asa cum spune Sfantul Ioan Damaschinul, ”simbolurile care se vad sunt ale unor lucruri vazute doar cu mintea”.

Sa revenim la tema noastra: primirea acestui semn dat oamenilor va avea sensul acceptarii unui stapan si domn strain. Pentru ca, in timp ce Botezul si Mirungerea se fac in numele Domnului nostru Iisus Hristos, acest semn se leaga de numele sau de numarul numelui Antihristului. Iar din versetul: ”Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apocalipsa 13, 18) vedem canu e vorba de un simplu simbol exterior si de un semn gravat sau de un numar intamplator, ci de acceptarea de bunavoie (pentru cei care-l accepta) a unui stapan strain, a Antihristului, si de instrainarea noastra automata si vesnica de singurul si adevaratul nostru Domn. Dumnezeu, asadar, nu pedepseste pe nimeni, noi singuri, de bunavoie, acceptam chinul nostru vesnic, punandu-ne pe noi insine in slujba diavolului si supunandu-ne lui.

Acest semn il primeste cineva prin libera voie; in primul stadiu, la un anumit moment, cand si legal este consfintit si intra incet, incet in viata noastra; si in stadiul final, cand prin atitudinea noastra nepasatoare vom lasa sa ni-l impuna si vom ajunge in punctul culminant al unei dileme finale: ori Sfanta Ungere in numele Domnului nostru Iisus Hristos, ori semnul cu numarul numelui fiarei. Si atunci fiecare va face alegerea sa potrivit cu: ”Nici o sluga nu poate sa slujeasca la doi stapani. Fiindca sau pe unul va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va tine si pe celalalt il va dispretui. Nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona” (Luca 16, 13) (caci este vorba despre mamona la modul propriu, daca prin acest semn cineva adera la acest sistem economic mondial).

Esential, asadar, NU este numarul 666. Acest numar este pur si simplu un element in plus pentru a ne trezi. Ceea ce nu vrea Dumnezeu de la noi este sa ne invoim sa revindem diavolului libertatea pe care El ne-a daruit-o prin sfintitul Sau sange, rascumparandu-ne din blestemul legii. Dumnezeu nu ne vrea robi si nu doreste sa aratam supunere aceluia care va incerca sa ne puna pe mana dreapta sau pe frunte semnul stapanirii lui si sa ne intoarca la epoca in care stapanii isi recunosteau sclavii dupa tatuajul de pe trup.

Redam mai jos un text care a aparut in ”Washington Times” din 11 octombrie 1993, sub titlul ”Tatuajul national de inalta tehnologie” si care arata ca sunt adevarate toate cate se spun:

”Este vorba de «SmartCard», adica de cardul inteligent pe care vrea sa-l impuna presedintele Clinton. A fost fabricat de societatea «Hughes Aircraft Company» si oricine il are nu-l va pierde niciodata, a spus Clinton! E vorba de un transponder implantat in corpul omenesc cu seringa. Ce este un transponder? Este un nou termen tehnic format din doua cuvinte: transmiter (emitator) si responder (receptor). Transponder-ul primeste semnale de unde radio de la un anumit emitator, le amplifica si le transmite pe o alta frecventa unui receptor! Acest microcipulet introdus cu o seringa este cel mai genial, cel mai sigur, cel mai ieftin, cel mai fiabil, trecand toate testele cu succes si este prin toate acestea o foarte buna metoda de recunoastere a persoanelor, folosind unde radio. Marimea lui nu depaseste marimea unui bob de orez, si pur si simplu se pune sub piele”.

rfidpowder.jpg

Care subiect are intaietate?

Ii auzim pe multi, voind sa-si impuna propria lor lupta pentru o cauza, ca declara incontinuu: ”Acest subiect de care ne ocupam este major si trebuie sa-i dam intaietate!” Natural, ascultam multe lucruri despre foarte multe subiecte, de la cele de cea mai mica importanta pana la cele de importanta majora, cum este si cel al ecumenismului. Ceea ce putem spune cu toata certitudinea este urmatorul lucru: toate problemele rasar dintr-o singura radacina care, acoperita de pamant ramane nevazuta, dar care ne face sa ne despartim, ocupandu-ne fiecare cu miile de ramuri care ies din ea. Si, mai ales, ne face sa ne certam intre noi si sa uitam astfel complet de radacina. Este trist lucru sa ne tulburam, luptand impotriva tuturor acelora care contribuie cu orice chip la ecumenism – si contribuie rau – si sa nu luptam ca sa smulgem radacina pe care, dimpotriva, o si udam si o si ingrasam. (In cartea cu titlul “Paziti-va de ratacire”, veti avea posibilitatea sa cunoasteti izvorul ecumenismului si cine bea apa din acest izvor ca, astfel, devenind constienti de problema, daca vrem, sa luptam impotriva ei si sa o lovim la radacina si nu in ramuri. Cand cineva vrea sa darame un zgarie-nori nu se duce la etajul 130 si incepe sa darame etaj cu etaj, pentru ca ar muri, iar acel zgarie-nori ar ramane tot la locul sau. Dar daca-i va pune explozibil la temelie, in cinci minute isi va atinge scopul.)

Aceia care ne creeaza toate problemele, vazandu-ne ca luptam in diverse chipuri impotriva lor, au hotarat ca, pentru a-si atinge scopul, nu exista alta solutie decat sa ne aserveasca; si au gasit acest mod electronic, desavarsit pentru puterile omenesti. Acum judecati si singuri, o data ce vom deveni robii unei ”autoritati” necunoscute, vom mai putea lupta oare impotriva tuturor celorlalte pe care vor fi avut grija sa le impuna prin lege, de vreme ce oricine se va opune va fi pedepsit si urmarit zi si noapte, fara odihna?

Asadar, v-ati intrebat ce ati putea face afland ca ecumenismul este dirijat de UE in scopul convergentei religii lor si al diferentelor de dogma, in perspectiva superstatului unitar, urmand sa fabrice un cetatean european unitar, fara dezbinari nascute din convingeri religioase si fara diferente de dogma? Va informam ca nu veti putea face absolut nimic. Vom fi nevoiti sa urmam ordinele UE si sa ne conformam. Altfel, vom fi acuzati ca suntem nationalisti si ca reanimam patimile religioase din Evul Mediu, de vreme ce, potrivit argumentelor lor, vom fi socotiti un pericol pentru interesul public si national. Iar acordul Schengen a avut grija sa cuprinda toate aceste cazuri in obiectivele sale.

Atat am vrut sa va spunem aici, iar cel ce voieste sa priceapa, sa priceapa! Cine nu intelege e nevoit sa aiba putina rabdare si va intelege, numai ca atunci va fi prea tarziu. Lasam judecatii dumneavoastra ierarhizarea problemelor si stabilirea prioritatii fiecarui subiect. Oricare va fi parerea dumneavoastra, o vom respecta intru totul, dupa cum vom respecta prioritatea pe care o dati subiectului de care va ocupati. Noi pur si simplu dorim sa intelegeti ca vrem sa fiti liberi, ca sa puteti lupta pentru aceasta cauza”.

(va urma)

(din: IEROM. HRISTODUL AGHIORITUL, “LA APUSUL LIBERTATII”, Editura Sophia, Bucuresti)

(sursa online)

cartea integrala, in format pdf – aici

666.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Ieromonah Hristodul Aghioritul, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parinti athoniti contemporani, Portile Iadului, Razboiul nevazut, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la ““LA APUSUL LIBERTATII” – fragmente (4)

 1. …Cel mai iubit om din istorie IISUS n-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan. N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator. N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator. N-a avut armata, si totusi se temeau de EL N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea. N-a comis nici o crima, si totusi L-au rastignit. A fost inmormantat, si totusi traieste si azi. Ma simt onorat sa slujesc un conducator care ne iubeste,si care ne-a dat posibilitatea de a alege intre lumina-Hristos si intuneric -antihristul ecumenist-umanist . Daca ai credinta in Dumnezeu si in Iisus Hristos, Fiul Sau, adu-ti aminte ca Iisus a spus: Daca nu ma recunosti in fata oamenilor, nici eu nu va voi recunoaste in fata Tatalui Meu

 2. Rugaciune

  Inchis in trup,

  Ca in zabrele,

  Bat toaca rugaciunii mele –

  Fii bun,

  Fii bland,

  Si locuieste-ne-n simtire si in gand –

  Rar, foarte rar,

  De Iti sunt, Doamne, clopotar,

  Fa bunatate,

  Si daruieste clopotelor toate

  Din omeneasca nesinguratate,

  Fara de teama,

  Sa cante ca o inima

  De mama…

  5 mai 2009

 3. O carte plina de adevaruri dureroase.

 4. …Ceea ce nu vrea Dumnezeu de la noi este sa ne invoim sa revindem diavolului libertatea pe care El ne-a daruit-o prin sfintitul Sau sange, rascumparandu-ne din blestemul legii”

  cred ca s-ar intelege mai bine daca ar fi asa:
  ..Ceea ce vrea Dumnezeu de la noi este sa nu ne invoim sa revindem diavolului libertatea pe care… negatia este mai aproape de ceea ce trebuie negat… fiindca daca fraza este prea lunga nu mai intelegi ce se neaga si ce se accepta.. – ma gandesc ca se delimiteaza ma clar ce vrea Dumnezeu de la noi crestinii si ce nu vrea de la noi. E corect si cum e scris in original dar anumiti oameni nu vor intelege prea bine..

  Imi cer iertare daca am gresit. A fost doar un punct de vedere.
  Daca am gresit va rog sa ma corectati.

 5. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (6)
 6. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (7)
 7. Pingback: Război întru Cuvânt » APUSUL LIBERTATII… de acum tot mai pe viu. De ce nu credem, de ce nu vrem sa stim?
 8. Pingback: IN MARS FORTAT SPRE NOUA ORDINE SOCIALA (II). Ultimul totalitarism -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate