Pr. VASILE IOANA: “Primul invitat la masa de Revelion este Dumnezeu” – CUM POT SĂ-L ADUCĂ ȘI SĂ-L ȚINĂ PE DUMNEZEU CU EI (ȘI) CEI NEVOIȚI SĂ PARTICIPE LA MESE FESTIVE ÎN NOAPTEA DE ANUL NOU?

31-12-2017 Sublinieri

Pr. Vasile Ioana (Biserica Sf. Nicolae “Dintr-o zi”):

„Dragii mei, Cine ne aduce nouă bucuria în noaptea de Revelion? Cine ne aduce nouă fericirea, starea de bine, starea de pace, starea de împlinire? E suficient, oare, că stăm la o masă cu prietenii, cu familia? Sigur, e foarte frumos să o facem, să stăm la o masă cu prietenii… să ne bucurăm; dar e suficient? E suficient, oare, să avem focuri de artificii? E suficient, oare, să numărăm secundele care au mai rămas din anul 2017 și să începem să le numărăm pe cele din 2018?

În mod sigur, pentru bunul creștin, toate acestea: pregătirea, toaletele, mâncarea și băutura, toate acestea nu sunt suficiente, pentru că pentru bunul creștin Primul invitat la masa de Revelion este Dumnezeu. Dumnezeu este Acela Care ne împlinește și în noaptea de Revelion ar trebui Lui Dumnezeu să-I mulțumim pentru tot binele pe care ni l-a făcut nouă în tot anul 2017.

Așadar, Cine aduce bucuria în noaptea de Revelion? Dumnezeu! Cum Îl aducem pe Dumnezeu cu noi în noaptea dintre ani? Cum o facem? Și aici ne împărțim…

Sunt unii oameni care petrec noaptea dintre ani, la un restaurant, intr-un cadru festiv, unde se canta si se danseaza. Cum Il aduci, tu, crestine, care esti acolo, pe Dumnezeu in inima ta? O pot’i face? Da, o poti face! Mintea ta este libera. Chiar daca ai fost nevoit sa fii acolo, tu poti sa inalti o rugaciune lui Dumnezeu, multumind Domnului pentru toate binefacerile pe care le-ai primit in anul 2017. Poti sa te retragi putin in timpul acestei petreceri, care este destul de lunga ca timp, si sa faci o rugaciune pentru toate binefacerile pe care le-ai primit de la Dumnezeu.

[…]

Revelionul nu este despre mâncare și băutură; Revelionul nu este despre toalete etalate, nu este despre abuz de vin sau de șpriț; Revelionul este despre comuniune în familie, despre bucurie în Biserica Lui Hristos și despre mulțumire către Bunul Dumnezeu pentru toate darurile pe care ni le-a făcut”.

Va mai recomandam:

REVELIONUL SI CRESTINII. Ce si cum sarbatorim in noaptea de Anul Nou?

ÎNTRE ANI, LA CUMPĂNĂ… ”În loc de petreceri necreştineşti şi ospeţe şi beţii, este cuviincios şi datorie să ne facem bilanţul creştinesc al anului ce a trecut”

Cum petrecem de “Revelion”? UNDE A MERS SFANTUL VASILE CEL MARE IN NOAPTEA DE “ANUL NOU”? Cum flamanzeste omul launtric in mijlocul “minunilor” societatii de consum…


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Anul Nou, Preot Vasile Ioana, VIDEO

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Pr. VASILE IOANA: “Primul invitat la masa de Revelion este Dumnezeu” – CUM POT SĂ-L ADUCĂ ȘI SĂ-L ȚINĂ PE DUMNEZEU CU EI (ȘI) CEI NEVOIȚI SĂ PARTICIPE LA MESE FESTIVE ÎN NOAPTEA DE ANUL NOU?

 1. Pingback: Dincolo de sabloane... Ce ne-am putea dori pentru 2018? "Vreau doar un an normal. Pentru România, pentru familia mea, pentru voi, prieteni și inamici, pentru tot poporul român de pretutindeni"
 2. Mulțumim Lui Dumnezeu
  C-am ajuns înc-un An Nou !
  Mulțumim Sfinte Vasile
  Pentru-aceste sfinte zile!
  Și roagă-L pe Domnul Sfânt,
  Să dea PACE pe pământ,
  Și-un An Nou cu BUCURIE,
  La toată lumea să fie !!!
  Mulțumim mult frățiilor voastre pentru tot ceea ce ne-ați oferit în dar în anul (și toți anii) care a(u) trecut !!! Bunul Dumnezeu să vă răsplătească dragostea și jertfa și să vă întărească în anul care vine !!! “Să trăiți, că trebuiți”, spune o vorbă din popor, care redă un mare adevăr…
  La anul și la mulți ani !!!

 3. Pingback: RUGACIUNI DE MULTUMIRE SI DE BINECUVANTARE LA INTRAREA IN NOUL AN (video, text). CUVINTE DE INVATATURA pentru cei care doresc sa aiba un an 2020 bineplacut lui Dumnezeu (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate