Alt soc in lumea ortodoxa: PATRIARHUL RUSIEI, ALEXEI AL II-LEA A MURIT IN ACEASTA DIMINEATA! – NU SE CUNOSC DEOCAMDATA CAUZELE

5-12-2008 Sublinieri

UPDATE:

A fost Patriarhul Aleksei al II-lea asasinat? (Noutati si recomandari 7 decembrie 2008)

http://02varvara.files.wordpress.com/2008/04/alex.jpg

MOSCOVA / 11:24, 5.12.2008 Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Aleksei al II-lea, a decedat vineri, la vârsta de 79 de ani, a anunţat serviciul de presă al patriarhiei.
A murit“, a declarat un membru al serviciului de presă, fără alte precizări. “Sfântul patriarh a murit în reşedinţa sa din Peredelkino (în apropiere de Moscova, n. red.), dimineaţă”, a precizat şeful serviciului de presă, Vladimir Vighilianski, citat de agenţiile ruse.

Mediafax

***

“Niciuna din agentiile ruse de presa nu precizeaza cauza mortii conducatorului Bisericii Ortodoxe Ruse, desi acesta suferea de multa vreme de o afectiune severa cardiaca. Dupa cum remarca Interfax, citata de Agerpres, moartea lui Aleksii al II-lea i-a luat prin surprindere pe membrii anturajului sau. Miercuri, Patriarhia de la Moscova anuntase participarea Intaiuluistatator al Bisericii Ruse la o conferinta ce urma sa se desfasoare vineri pe tema valorilor spirituale ale crestinitatii“.

***

 • “Aleksei Ridiger, pe numele său adevărat, s-a născut pe 29 februarie 1929, la Tallinn, în Estonia, într-o familie de emigranţi ruşi. A absolvit Seminarul Teologic din Leningrad (actualul Sankt Petersburg) în 1949 urmând apoi Academia Teologică din acelaşi oraş. În 1961 a fost ales ca episcop al Tallinn-ului şi al Estoniei iar în 1964 a fost numit arhiepiscop. A fost ales ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse în 1990 după moartea Patriarhului Pimen I. Niciuna din agenţiile ruse de presă nu precizează cauza morţii conducătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, deşi acesta suferea de multă vreme de o afecţiune cardiacă severă”. (Libertatea)

 


Categorii

Biserica la ceas de cumpana

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Alt soc in lumea ortodoxa: PATRIARHUL RUSIEI, ALEXEI AL II-LEA A MURIT IN ACEASTA DIMINEATA! – NU SE CUNOSC DEOCAMDATA CAUZELE

 1. Tot in aceasta dimineata a murit si Constantin Ticu Dumitrescu:

  http://www.realitatea.net/constantin-ticu-dumitrescu-a-plecat-dintre-noi_407911.html

 2. Din pacate,iata ca am pierdut inca un “stalp”de nezdruncinat al Ortodoxiei noastre curate,sau poate Dumnezeu L-a luat la El pentru ca l-a dorit sau pentru ca lumea nu era vrednica de Prea Fericirea SA.
  Odihneste Hristoase Dumnezeul nostru,sufletul adormitului robului Tau,Alexei patriarhul in locasurile cele vesnice ale slavei Tale!

 3. Cu adevarat moartea Acestui Patriarh, este un SOC pentru lumea Ortodoxa!

  Sa fie si moartea acestui mare Om al Ortodoxiei russe tot un HOTAR de vremuri pentru Biserica Rusiei si pentru Russia?, asa cum a fost si moartea Preafericitului Teoctist pentru Biserica noastra, a romanilor??

  Alegerea viitorului Patriarh al Russiei si linia pe care el o va adopta in viitor pentru Biserica Rusiei, fie pentru Deschiderea catre Ecumenism, fie pentru PASTRAREA CURATA A ORTODOXIEI, ne vor arata daca si pentru Russia a sosit timpul intrarii intr-o alta mare etapa a dainuirii si devenirii sale ca Natiune. Aceasta noua estapa, poate fi una fie de inflorire a CREDINTEI adevarate si pravoslavnice Ortodoxe, asa cum spun PROFETIILE Sfintilor Parinti despre Russia, fie de decadere spirituala!

  Sa ne rugam toti ortodocsii ca sa faca Bunul Dumnezeu ca cel care ii va succeda la tron acestui Patriarh, sa fie un PATRIARH dupa INMA DOMNULUI, care SA APERE PE MAI DEPARTE ORTODOXIA atat in Russia cat si in toata lumea ortodoxa, si care sa intareasca prin Episcopatul Sau atat poporul rus, cat si popoarele ortodoxe din lume!

  Dumnezeu SA-L ODIHNEASCA pe acest mare om al Bisericii Russiei, in timpul caruia S-A UNIFICAT Sinodul din diaspora al Russiei cu Sinodul din Russia, si Dumenezeu sa-i dea VESNICA LUI RASPLATIRE IN IMPARATIA SA!

  Amin!

 4. Am gasit mai demult pe un site:

  Vedenia Patriarhului Alexie II al Rusiei, din anul 2002

  In octombrie 2002, Patr. Alexie a avut o vedenie cu privire la natura bisericii pe care o conduce, si la abisul catre care se indreapta partea din ROCOR, care s-a unit cu Moscova. Intr-o noapte, i s-a aratat Sf Cuv Teodosie de la Pecerska, spunandu-i:

  ,,Ai cazut de la Dumnezeu – tu si multi din fratii tai, si ati facut metanie diavolului. Iar conducatorii Rusiei nu sunt conducatori adevarati, ci o adunatura de inselatori, iar Biserica s-a vandut cu totul acestor ticalosi. Si pe toti va asteapta chinurile gheenei, plangerea, scrasnirea dintilor si o suferinta fara de sfarsit, daca nu va veti veni in simtiri. Mila lui Dumnezeu este fara margini, dar cararea mantuirii prin rascumpararea de greselile tale nenumarate este prea lunga pentru tine… se apropie ceasul cand se va cere socoteala tie.”

  Apoi, Sfantul a disparut. Patriarhul a ramas ingrozit. Niciodata nu i se mai intamplase asa ceva, iar el a privit dintotdeauna minunile cu mult scepticism. La scurta vreme dupa aceea, a cazut bolnav. Cei ce i-au acordat primul ajutor, l-au auzit soptind abia auzit: ,,nu, nu, nu se poate… ” [134]

  [134] “Agentsvo Russkoj Informatsii”, http://www.ari.ru/doc/?id=1410#555

  fragment din cartea THE ORTHODOX CHURCH IN THE 20th CENTURY (Part V) by Vladimir Moss:
  http://uk.geocities.com/guildfordian2002/History/OrthodoxChurch20thCenturyP5.htm

 5. @Marius

  Infricosator! Dar demn de luat aminte!
  Daca si sfintii din Cer li se arata, doar, doar…s-or indrepta si pocaii ce bine ar fi (fost)! Pe Dumnezeu nu-L duci cu fofarlica, ca sa vezi…sa nu crezi….in ‘Vamile Vazduhului’ arata ca, talpa iadului este – din pacate – formata din sufletele astora mari, alaturi de preoti, monahi/monahii care, n-au cuvant de raspuns stiind prea bine Legea si proorocii!

 6. Pingback: Război întru Cuvânt » “In ce stramta camasa de forta a logicii vor sa ne sileasca sa intram…” – ULTIMUL CONFLICT AL PARINTELUI SERAPHIM CU GRUPAREA ZELOTISTA
 7. Pingback: CONVERTITI CONTEMPORANI LA ORTODOXIE dau marturii vii si puternice despre intoarcerea lor "ACASA", in singura Biserica adevarata: "Ortodoxia e o trezire" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: “Azi găseşti la tot pasul «deştepţi» şi cinici, dar smeriţi şi simpli au rămas foarte puţini…” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate