PS MACARIE este “ALĂTURI CU TOATĂ INIMA de părintele arhiepiscop TEODOSIE DE LA TOMIS și de pelerinii de la Peștera Sfântului Apostol Andrei!”: “SĂ NU NE UITĂM ÎNAPOI, CI SĂ PRIVIM ÎNAINTE, LA ȚINTA HRISTOS!”

29-11-2020 Sublinieri

Episcopul Macarie: „Ce să facem pentru a ne mântui? Sunt alături cu toată inima de pelerinii de la Peștera Sfântului Apostol Andrei!” Copenhaga, duminică, 29 noiembrie 2020:

(transcrierea unui fragment)

„[…] Acum ne întrebăm, aşa cum se întreba şi dregătorul bogat din Evanghelia care s-a citit la dumnezeiasca Liturghie: Ce putem să facem ca să ne mântuim? În momentul în care trebuie să luăm decizii capitale, să le alegem pe cele mântuitoare. Cu alte cuvinte, să nu ne uităm înapoi, ci să privim înainte, la ţintă, iar ţinta noastră este Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ne mai spune Domnul în Evanghelia după Luca, cap. 9, versetul 62: Nimeni care pune mâna pe plug şi se uită îndărăt nu este potrivit pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Aţi auzit?

Nimeni care pune mâna pe plug şi se uită îndărăt – şi nu priveşte la ţintă, nu priveşte înainte, nu merge înainte! – nu este potrivit pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Aşadar, să privim înainte, iubite frate şi iubită soră, şi să nu ne uităm în urmă la modul de viaţă trecut pe care trebuie să-l părăsim pentru a-I urma lui Hristos, ca să nu ni se întâmple şi nouă ceea ce i s-a întâmplat soţiei lui Lot, care nu a ascultat de Dumnezeu şi a privit înapoi spre Gomora, prefăcându-se în stâlp de sare. Aşadar, nu privi înapoi, ci priveşte înainte! Ţinta noastră este Hristos!

Şi să luăm deciziile capitale în aceste vremuri de restrişte, chiar dacă aceasta ar însemna să ne întoarcem intempestiv în ţara noastră sau să ieşim din marile oraşe sau să ne retragem în locuri mai liniştite şi să părăsim modul de viaţă de dinainte sau chiar să rămânem pe loc, încredinţându-ne integral Preamilostivului Dumnezeu. Nu te descuraja, ci priveşte înainte, ţinta este Hristos! El este pacea şi bucuria noastră, Lui trebuie să-I urmăm şi Lui trebuie să ne dedicăm integral.

Mă gândesc cu multă dragoste în aceste zile, fiindcă, iată, Dumnezeu m-a învrednicit să revin în mijlocul dvs, lângă moaştele Sfântului Apostol Andrei – fragmente din moaştele Sfântului Apostol Andrei se păstrează şi în biserica noastră de aici, de la Copenhaga – şi a devenit o tradiţie ca în fiecare an, în duminica premergătoare prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, botezătorul poporului român, să fiu în mijlocul frăţiilor voastre, la Copenhaga. Dumnezeu m-a învrednicit să trec peste toate opreliştile şi să fiu în mijlocul dvs.

Iar acum, în comuniune de rugăciune, ne gândim şi la pelerinii care se îndreaptă astăzi şi mâine spre peştera Sfântului Apostol Andrei. Îi suntem alături, cu toată inima, părintelui arhiepiscop Teodosie de la Tomis şi tuturor slujitorilor dumnezeiescului altar care, iată, sunt constrânşi în aceste zile în a-şi exercita alături de enoriaşi, libertatea lor religioasă. Le suntem alături tuturor pelerinilor de la peştera Sfântului Apostol Andrei şi slujitorilor altarului de la Tomis şi din toate locurile noastre, de acasă, care, în aceste zile, îi aduc cinstire Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, care ne îndeamnă să urmăm chemării Mântuitorului nostru Iisus Hristos de a împlini apostolatul, aşa cum l-a împlinit şi el, cu timp şi fără timp.

Îi cuprind pe toţi cei care se adună acum în biserici la această frumoasă prăznuire în îmbrăţişarea rugăciunii şi urmăm cu toţii îndemnul apostolesc de a ne purta poverile unii altora întru legătura iubirii. Amin.”

Legaturi:

ABUZ ȘI PROVOCARE. Poliția amendează credincioșii și perturbă liturghia slujită de ÎPS TEODOSIE de ziua Sfintei Ecaterina (Video). Arhiepiscopul Tomisului, reacție vehementă într-o scrisoare către premier: „TREBUIE SĂ DENUNȚĂM PUBLIC ABUZURILE pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră”/ ÎPS Teodosie NU CEDEAZĂ cu privire la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și la posibilitatea unei noi închideri a bisericilor: „NU VOM ACCEPTA închiderea bisericii, chiar dacă va fi ordin”

PATRIARHIA ÎL SUSȚINE PE ÎPS TEODOSIE, cerând organizarea pelerinajului de la peștera Sfântului Apostol Andrei/ Reacția Arhiepiscopiei Tomisului față de primarul Constanței: „Așa nu se mai poate! Nu vă mai bateți joc de noi!”/ Alte reacții față de abuzurile polițienești absurde de la parohia Sfânta Ecaterina din cartierul Tomis Plus

PS MACARIE: “Într-un mod profund nedrept, autorităţile AU INTERZIS PELERINAJUL LA MOAȘTELE SFINTEI PARASCHEVA fără a ne arăta cu ce este mai riscant pelerinajul decât alegerile”/ ÎPS TEODOSIE: “Cu credință și cu rugăciune vom birui boala mai mult decât cu restricțiile” (VIDEO, TEXT)

CUVÂNTUL PREASFIȚITULUI MACARIE la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou: “Paradoxal este că, fiind obligați oamenii să poarte măști, MULTE MĂȘTI CAD. Fiindcă omul este o ființă socială. OMUL ESTE FĂCUT PENTRU COMUNIUNE. Noi avem nevoie de om CU CHIPUL ÎNTREG, așa cum l-a creat Dumnezeu”

PS MACARIE, în Sfântul Munte, despre diferența dintre MORALITATE și VIAȚA DUHOVNICEASCĂ bazată pe o RELAȚIE VIE CU HRISTOS. “Fără pocăință ne aflăm în mare risc să cădem în PĂRERE DE SINE, în ÎNȘELARE, să ne cufundăm într-o stare căldicică”

SFANTUL PAISIE DE LA NEAMT si cateva principii-trepte ale urcusului sau catre Dumnezeu: “NU DEVII MARE DECAT PRIN LUCRURILE MICI” si… NU TE INTOARCE INAPOI! Cat poate costa o singura clipa de ezitare si de neascultare?

STARETUL SOFRONIE DE LA ESSEX, vazatorul luminii necreate si cunoscatorul neinselat al lui Dumnezeu. EXPERIENTA HARULUI si PUTEREA RUGACIUNII CU DURERE. Ce se intampla cand omul nu-si schimba viata dupa ce s-a savarsit cu el o vindecare minunata? CARE E CEA MAI MARE TRAGEDIE PENTRU OM?

PS BENEDICT la Sfantul Mare Mc. Dimitrie: “E NEVOIE SI DE GLAS PROFETIC la un moment dat si sa se spuna: ASA NU, ASA NU SE MAI POATE. Daca noi respectam pe ceilalti, si ei sunt chemati sa ne respecte pe noi! E MOMENTUL SA ALEGEM, SA NU MAI FIM CALDICEI! E nevoie de tarie in marturisirea credintei” (VIDEO, TEXT)


Categorii

Dregatorul bogat si Pazirea poruncilor, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, PS Macarie, Sfantul Apostol Andrei, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PS MACARIE este “ALĂTURI CU TOATĂ INIMA de părintele arhiepiscop TEODOSIE DE LA TOMIS și de pelerinii de la Peștera Sfântului Apostol Andrei!”: “SĂ NU NE UITĂM ÎNAPOI, CI SĂ PRIVIM ÎNAINTE, LA ȚINTA HRISTOS!”

  1. Si eu sunt alaturi cu toata inima de parintele arhiepiscop Teodosie si m-a bucurat curajul si marturisirea pe care a dat-o. Sarut-mana parinte drag si va port in rugaciunile mele. Domnul sa va apere si sa va ocroteasca .

  2. Pingback: SFANTUL APOSTOL ANDREI, abuzurile autorităților asupra Bisericii în pandemie și PUTEREA CREDINȚEI BIRUITOARE PRIN VEACURI. Părintele Tudor Ciocan: “Puterea lui Dumnezeu nu se manifestă aşa cum cred oamenii, în forţă militară sau în orga
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate