9 mai, ZIUA INDEPENDENTEI VS ZIUA NOULUI IMPERIU. „Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?” In plus: filmul INDEPENDENTA ROMANIEI [1912]

9-05-2012 4 minute Sublinieri

Am primit pe mail:

9 MAI ZIUA INDEPENDENŢEI ROMÂNIEI

preot profesor Gabriel – Karol Iakab

În ultimii ani, mai ales de când furăm aruncaţi în aşa-zisa familie europeană, în fiecare an pe 9 mai, majoritatea celor pe care-i întreb dacă ştiu ce serbează în această zi, îmi zic că serbează ziua Europei… şi atât! Vă spun sincer că mă trec nişte…, și ca s-o spun mai plastic…, palpitații neuronice, de-mi vine a-i dărui părintește o șeptică ca să se trezească omu’ la realitate!

Fraţi români şi fraţi creştini, 9 mai este Ziua Independenţei României. PE 9 MAI 1877, Parlamentul ţării proclamă „Independenţa absolută a României”, prim ministrul Mihail Kogălniceanu declarând oficial că suntem

„în stare de rezbel…, dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă şi prin urmare ce suntem? Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”1.

Astfel, Camera Deputaților și Senatul votează moțiunea prin care se lua la cunoștință că „rezbelul între România și Turcia, ca ruperea legăturilor noastre cu Poarta și independența absolută a României, au primit consacrarea lor oficială”, adică s-a votat moțiunea de proclamare a independenței României. În aceași zi, după amiaza, s-a strâns în jurul clădirii Adunării, un mare număr de bucureșteni, care au primit cu entuziasm vestea proclamării independenței, manifestând până târziu. Acestei mulțimi i s-a alăturat și „vreo mie de studenți”, după aprecierea lui Nicolae Iorga, având drapele și torțe aprinse, cântând „Deșteaptă-te române!”. Tot în aceași seară, de 9 mai 1877, au avut loc manifestații de bucurie și la Craiova și Iași.

A doua zi, după ce principele Carol I a semnat actul de independență, guvernul român a încetat plata tributului de 914.000 lei către Poarta Otomană, suma fiind direcționată în bugetul ministerului apărării. Aceasta este o mică parte din jertfa materială și de sânge a înaintașilor noștri, astfel că pentru echiparea și întreținerea armatei române s-au adunat din donațiile poporului suma de 1.639.798 lei, din care cu 1.212.661 lei s-au plătit armele achiziționate. De asemenea poporul a oferit pentru nevoile armatei române: 91.436 pâini; 32.363 obiecte de îmbrăcăminte și încălţăminte; 10.967 feșe; 6.724 vite, oi cai; 93.789 kilograme de alimente; 8.649 hectolitri de cereale și fasole și multe altele. Întreaga valoare a donațiilor primite de autoritățile române însumează suma de 9.247.000 lei. Pe lângă toate acestea poporul român a prestat 1.045.747 de zile de muncă pentru transporturi și 53.676 zile lucrătoare în construcții.

Poporul român a participat în bătăliile războiului de Independență (1877 – 1878), purtate pentru neatârnarea țării cu peste 58.000 de oameni pe fronturi, din care mai mult de jumătate au fost omorâți sau răniți. Și toate acestea pentru ca urmașii lor să trăiască într-o țară liberă, nesupusă niciunei puteri străine. Iar noi, cei de astăzi, obidienți puterilor apusene, îi uităm, ca să plăcem celor care ne asupresc! Halal neam românesc!

În ultimii ani sărbătorim cu fast ziua de 9 mai ca „Ziua Europei”, facem tot felul de proiecte și concursuri școlare, în acest sens; însă pentru 9 mai „Ziua Independenței Naționale” abia schițăm două-trei cuvinte, așa în treacăt…, șoapte în vânt!

Marele defect al acestui popor este acela că-i place a se linguși pe lângă puternicii zilei, spre uitarea înaintașilor și spre amuțirea urmașilor, fără a lua la cunoștință faptul că facem exact cum se dorește: dintr-un popor cu rădăcini adânci înfipte în aceste locuri și-o istorie tumultoasă cu voievozi și domnitori neîmpăcați cu jugurile străine ce ne-au asuprit, și încă mai doresc s-o facă, devenim o populație, riscând a ne pierde identitatea națională și cea de credință! Am ajuns să ne dăm țara străinilor, bucată cu bucată, de bună voie! De tristă amintire fiind tratatul dintre România și Ucraina din 2 iunie 1997, prin care am renunțat de bună voie la „drepturile românești asupra nordului Bucovinei, nordului și sudului Basarabiei, ținutului Herței, insulelor de pe brațul Chilia și Insulei Șerpilor”2 sub pretextul unui „sacrificiu istoric

Acum care este pretextul prin care lăsăm urmașilor noștri Pusta Bărăganului, Cheliile Munților Noștri și burta goală a Pământului Strămoșesc? Unde este Grânarul Europei, dar pădurile noastre în care țări le-am dus…, au rul, argintul…, cui le vom mai da? Sufletul și credința noastră străbună Ortodoxă cui le vom vinde? Urmașilor noștri ce le vom lăsa…, sau… cui îi vom lăsa? „O viață avem români… și-o cinste! Deșteptați-vă că am dormit destul!” (Mihai Viteazul)

Fie ca Bunul Dumnezeu şi Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, pe care-i serbăm tot în această lună, să ne deschidă ochii minţii şi ai trupului pentru a cunoaşte Adevărul şi-a împlini Dreptatea şi-a da cinstirea cuvenită eroilor acestui neam şi aşa oropsit de soartă!

Închei tot cu cuvintele Marelui Voievod Mihai Viteazul:

„Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?”.

Cu Dumnezeu înainte!

[1] Florin Constantiniu – O istorie sinceră a poporului român; editura Univers Enciclopedic, 1999, București;
[2] Idem.

Rugă pentru noi
preot profesor Gabriel – Karol Iakab

Eroilor ce aţi căzut sub plumbii otomani,
Urmaşii voştri v-au uitat pentru un pumn de bani;

Iar astăzi, ei, pe 9 Mai, serbează-nflăcăraţi
O zi, din care, ca popor, noi fost-am înfieraţi!

Independenţa României vor mulţi ca s-o uităm,
Să nu mai fim români creştini şi-aici să nu mai stăm!

La cât suntem de păcătoşi, cu viciul în sânge,
Doar Tu, Doamne, Vei putea ca lanţu’ a ni-l frânge!

Eroilor ce v-aţi jertfit pentru această ţară
Rugaţi-vă să fim din nou ce-am fost odinioară.

Să fim din nou acel neam bun, Creştin şi Ortodox,
Iubind Dreptatea şi-Adevărul… ce mulţi nu recunosc!

Cu umilinţă, Scump Părinte, eu te-aş ruga ceva:
Ca-n orice vreme şi-orice-am face, Te Rog Nu Ne Uita!

***
Independenta Romaniei 1912 [filme Romanesti]

Denumire: Independenta Romaniei – Inceputurile Cinematografiei Romanesti An: 1912 Gen: War / Drama Regizor: Grigore Brezeanu Actori: Constantin Nottara, Aurel Athanasescu, Aristide Demetriade Durata: 75 mi. Limba: Română

Despre film: Independenţa României (purtând pe generic subtitlul Răsboiul Româno-Ruso-Turc 1877) este un film istoric românesc realizat între 1911 şi 1912. Acesta are drept subiect ilustrarea Războiului de Independenţă al României. Premiera a avut loc pe 1 septembrie 1912, la cinematograful „Eforie” din Bucureşti. Filmul a reunit o distribuţie de excepţie, în majoritate actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti şi ai celorlalte mari scene din oraş. Cu toate neajunsurile tehnice şi umane ale vremii, a provocat o puternică impresie printre românii de pe ambele versante ale Carpaţilor.

În 1933, ziarul „Cuvântul” a realizat o anchetă în legătură cu începuturile filmului românesc, publicată pe parcursul mai multor numere. În cazul peliculei „Independenţa României” ziaristul Quick (identificat de istoricul dr. Ion Cantacuzino ca fiind C. Zăgănescu) a publicat nişte concluzii preluate ulterior în toate mediile, dar care se vor dovedi parţial false în urma unor revelaţii de la jumătatea anilor ’80. În 1985 pictoriţa Tanţi Demetriade, urmaşa marelui actor, împreună cu istoricul de teatru Ionuţ Niculescu, au descoperit într-un sertar vechi caietele ce cuprindeau scenariul filmului. Alături de alte scrisori şi documente, ele aveau să arunce o lumină nouă asupra istoriei „Independenţei României”. În 2007, filmul (în lungime de 82 de minute) a fost lansat pe DVD de către TVR Media. Link Wikipedia cu mai multa informatie despre film http://ro.wikipedia.org/wiki/Independen%C5%A3a_Rom%C3%A2niei_(film) Atentie – filmul dat nu are coloana sonora…nu existau probabil atunci inca asa posibilitati… Pe DVD-ul scos recent pe piata e o coloana sonora cu muzica de Johann Sebastian Bach – Partida pentru pian No. 1, 3 si 6. Versiunea data de DVDrip nu are aceasta coloana sonora

Legaturi:


Categorii

Istorie, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “9 mai, ZIUA INDEPENDENTEI VS ZIUA NOULUI IMPERIU. „Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?” In plus: filmul INDEPENDENTA ROMANIEI [1912]

  1. Genial articolul!
    Felicitarile mele!

    „O viață avem români… și-o cinste! Deșteptați-vă că am dormit destul!” (Mihai Viteazul).
    Ar fi bine sa ne aducem mai des aminte ce a spus Sfantul Voievod Mihai.

  2. Popor român, unde ţi-i oare
    Credinţa cea de altă dată
    Care-a sfinţit neamul şi ţara,
    Şi ţi-a dat cerul ca răsplată ?

    Pe ce’ai vâdut cinstea creştină
    Şi idealul ortodox
    (De a fi curat, cinstit şi vrednic)
    Precum ai fost (cândva)’n Hristos ?

    Unde-i ruşinea sfinţitoare ?
    Unde ţi-i buna cuviinţă,
    Şi traiu-ţi demn, (plin de virtute)
    De eroism şi credinţă ?

    Unde ţi-i dragostea de ţară
    Şi vitejiia-ţi creştinească,
    Care au sfinţit prin sânge glia
    Şi unitatea românească ?

    De ce e ţara bântuită
    De furt minciună şi desfrâu,
    De sărăcie, de vânzare…
    Şi lăcomia-i fără frâu ?

    De ce păcatele Sodomei
    Şi toate relele din lume
    S’au cuibărit la tine’n suflet
    Şi le crezi vrednice şi bune ??

    Ce fii î-ţi creşti tu oare astăzi
    În iadul inimii straine,
    De Adevărul ce-ţi dă viaţă ?!
    De ce-ţi vinzi cinstea pe ruşine ?!

    Popor creştin căzut în rele
    În ce mai crezi ??! Şi ce-ai ajuns
    Batjocorind cele străbune
    Şi-legatura cu Iisus ?

    Ce ţi-au lăsat ţie strămoşii ?
    Ce crez, ce luptă, ce avere,
    Ce edificii şi ce cronici,
    Şi ce dorinţă de putere ?

    Întinsul ţării ce-ţi mai spune ?
    Şi rîurile ce-ţi mai cîntă
    Şi codrii seculari cu schituri
    Şi limba ta, (care’a fost sfîntă) ?

    Străbunii, sfinţii tăi, eroii
    Şi cărturarii din vechime
    Cei deal, ce zestre sfîntă
    Ţi-au dat să nu cazi în ruşine ?

    Azi iată codrul ne blesteamă
    (Tăiat vîndut şi pângărit)
    Şi apele ne’aduc osânda
    Acestui trai nelegiut.

    Cerul ne arde fără milă
    Şi spinii invadează câmpul ,
    Că cerul ni-i strin (cu totul)
    Şi idolii ne înghit timpul.

    Desfrâul stăpâneşte ţara
    (Şi-i “domn” în casele creştine)
    Şi’ntrg văzduhu’i plin de unde
    Ce’duc osândă şi ruşine.

    Trăirea ce-o cultivi pri-n ele
    Ce înălţare î-ţi aduce
    Fără valorile creştine,
    Fără credinţă ?, şi …, ce cruce ?

    Sărmana-ţi limbă, pângărită
    De spurcăciuni şi de ruşine
    Nu-ţi mai aduce-n duh lumina
    Nici dragostea de cele bune.

    Popor creştin, (cu zestre sfântă).
    Ca-i năzuit ? Şi ce-ai ajuns ?
    Pe ce îţ-i vinzi ortodoxia ?
    Ce’aduci în locul lui Iisus ?

    Pe ce îţ-i vinzi zestrea străbună
    Şi pe cerescul tău Părinte,
    La cei ce-ţi “cumpără” comoara
    Şi sufletul cu’n blid de linte ?

  3. Se minte poporul si cu radioul…
    Aseara pe Radio Trinitas am ascultat intamplator o emisiune dedicata Europei.Aceleasi placi despre constructia europeana,despre incapacitatea Romaniei de absorbtie a fondurilor si de aici nefericirea noastra.
    Misiune ortodoxa,ce mai vorba…

  4. Poporul cel curat şi sincer
    Te cheamă Doamne’n rugăciune,
    Însingurat şi plin de lacrimi,
    Când totu-i strâmb şi rău în lume.

    Creştinii cei săraci, (dar vrednici)
    Care-şi păstrează curăţia,
    (În acest veac al făr’delegii)
    Î-Ţi cer cu sete veşnicia.

    Ei duc necazul, duc amarul
    Şi jugul greu al umilinţei
    Răbdând în suflete şi-n inimi
    Batjocura dată credinţei.

    (Dispreţul ce loveşte-n taine,
    În curăţie’n ce-i frumos,
    În Adevărul viu şi veşnic,
    Şi-n Maica Domnului Hristos).

    Ei tac, suportă şi îndură
    Şi plâng amar în rugăciune,
    Când văd poporul în păcate
    Târât , vîndut în căi străine.

    Plângând în duh î-ţi cer iertarea
    Şi ajutorul Tău ceresc,
    Că toate cele bune astăzi,
    Din zi în zi se prăbuşesc.

    Din ţara noastră ortodoxă
    Piere uşor sfânta ruşine
    Răbdarea , mila, pocăinţa,
    (Trăind plăcerile păgâne).

    A pierit dragostea cea sfântă
    (Primită doar în curăţie),
    Smerenia ,discernământul
    Şi dorul pentru veşnicie.

    Respectul pentru cele sfinte,
    Ce le trăiau profund părinţii,
    Credinţa fără compromisuri
    Şi dogmele ce ne-au dat sfinţii.

    Câtă durere arde’n inimi
    Când vedem ţara sărăcită,
    ,,Baronii ‘’ lacomi de putere
    Şi dragostea batjocorită,

    Valorile sfintei credinţe,
    Şi toată zestrea strămoşească
    Dispreţuită şi schimbată
    Cu desfătarea păgânească.

    Poporul cel curat şi sincer
    Te cheamă Doamne’n greu suspin,
    Tot mai hulit si tot mai singur,
    Mai izolat şi mai străin.

    Dar va răbda până la sânge,
    Batjocura şi umilinţa,
    Durerea lipsa şi ocara,
    Numai să-şi apere credinţa.

    Numai de dorul Tău Iisuse,
    De taina-Ţi sfântă şi curată,
    Şi frumuseţea fără seamăn
    Din viaţa cea adevărată.

  5. am avut azi surpriza sa constat ca sunt persoane care identifica 9 mai cu “ziua Europei”, necunoscand semnificatia acestei date pentru Romania 🙁

  6. Intentionat au pus ziua Europei pe 9 mai, pentru a crea aceasta confuzie. Practic, prin aceasta incearca sa ne fure ziua independentei…

  7. @Florina:

    Ei, nici chiar intentionat, ca ziua asta a Europei e demult, cu mult timp inainte sa ajungem noi sa facem parte din ea.

    In cazul independentei, ne-am cam furat singuri caciula, atat prin propria noastra dorinta de a face parte din UE (ma rog, a elitei conducatoare dar si a nepasarii noastre) cat si prin ignorarea propriilor noastre evenimente nationale.

  8. Nu stiu de unde apare in Romania ca 9 Mai este ziua Europei ??
    In Franta, una dintre tarile fondatoare UE, si nici in alte tari occidentale nu se serbeaza 9 Mai ca “ziua europei”…
    In schimb 8 Mai este ziua care sarbatoreste sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial in Franta si alte tari occidentale !

    Cred ca se fac multe confuzii !

  9. @Hrisanti:

    Nu e confuzie: http://europa.eu/about-eu/basic-information/symbols/europe-day/index_en.htm

    Insa la noi, din cauza europenismului desantat, a ajuns sa fie o zi foarte celebrata. Cum era inainte 1 mai muncitoresc, de pilda…

  10. @admin

    “Insa la noi, din cauza europenismului desantat, a ajuns sa fie o zi foarte celebrata”

    🙂

  11. Pingback: Mihai Viteazu si minunea infruntarii catolicilor la Alba Iulia: INCREDINTATI-VA CA ADEVARATA ESTE CREDINTA NOASTRA ORTODOXA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. cat de adevarat! multumim pentru acest articol!

  13. Pingback: NE STERGEM CU BURETELE ISTORIA? NE STERGEM CU BURETELE ISTORIA? De ce nu serbam Ziua Independentei Romaniei? (si VIDEO emisiunii "Secvential")? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Astazi dimineata, 9 Mai 2014, am urmarit intentionat canalele de stiri tv si nu am auzit nici macar un singur cuvant despre adevarata sarbatoare a romanilor, Ziua Independentei Romaniei.

    In schimb, se fac tot felul de emisiuni, “talc shouri”, declaratii mai mult sau mai putin oficiale, in care se elogiaza ziua constituirii noului Babilon, sub denumirea de Uniunea Europeana.

  15. Pingback: AJUTOR PENTRU FRATII NOSTRI DIN SIRIA INSANGERATA, care da, in zilele noastre, noiane de MARTIRI nestiuti, tratati cu nepasare/ RAZBOIUL – “OSPATUL MORTII”/ 9-10 mai 1877 – pomenirea eroismului romanesc si a jertfelor pentru INDEPE
  16. Pingback: Ziua Independenței României / „Sunt fericit că putui muri luptându-mă pentru ţara mea, frumoasa mea Românie…” | Regăsirea frumosului pierdut
  17. “Am pazit o singura lege: sa nu ne plecam genunchii niciodata, in fata nimanui. Daca nu mai avem cetati, ne vom bate in ruinele lor. Si cand va mai fi o singura palma de pamant pe care sa putem sta in picioare, ne vom bate pentru palma aceea.”
    […]
    “- Puterea lor e nemasurata. Poate ar fi mai bine sa ne cumparam libertatea! Mai ales ca pretul e mic.
    – Libertatea nu poate fi cumparata. Spuneti ca pretul e mic? Nu va mai amagiti. Va creste mereu, pe nesimtite, pana intr-o zi cand pretul libertatii va fi libertatea insasi. Sa ne fereasca Dumnezeu de ziua aceea”

    Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=aaOm4IJqHBA

  18. “Marele defect al acestui popor este acela că-i place a se linguși pe lângă puternicii zilei, spre uitarea înaintașilor și spre amuțirea urmașilor”Nu,nu acest popor se linguseste pe langa marile puteri,ci cei pusi de marile puteri la conducerea tarii noastre,veti spune ca…cu acordul sau votul nostru,dar gandind analitic,nu am avut nici o sansa in asa zisa democratie!!!Totul este butaforie,sau dictatura “democratiei”,apa de ploaie!Romania cu Karol I ca rege au pupat in fund puternicii zilei si ca o sluga umila au pornit rasboi inpotriva unui imperiu muribund salvand fundul altui imperiu nenorocit!De ce?ca asa au poruncit stapanii de la viena!!!Imi pare rau dar nu s-a schimbat nimic!

  19. Credem că vom fi, până la urmă, și noi buni de ceva, adică Europa va găsi la noi, să-mi fie iertată lipsa de modestie, „modele ” de luptă creștinească(duhovnicească), și vor lua aminte, și se vor schimba(transforma) și ei(locuitorii Europei).Acum doar se pregătește lupta, dar în curând ea(lupta) se va da în direct, adică va fi văzută (prin tv) de toată lumea. „Ostașii lui Hristos„ nu au ieșit încă la luptă.Dar când va veni momentul o vor face fără ezitare conform îndemnului Sfântului nostru Părinte Iustin Pârvu : „Să muriți cu vrășmașul în brațe….Să vă repeziți către sabia lui, ca o torpilă japoneză….”.Adevărații oșteni vor merge cu bucurie să dea lupta cea bună. Și uite așa, uitându-se la ei, Europa își va reveni și ea din amăgire.Iar de modele nu ducem lipsă: Sf. M.Mucenic Gheorghe, Sfinții Martiri Brâncoveni, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Sfinții Voievozi Ștefan cel Mare, Neagoe Basarab, Mihai Viteazul.Europa, în cele de pe urmă, se va învăța de la noi.Astfel, jertfa noastră nu va fi în zadar, ea va ridica prin puterea exemplului,alți vrednici „ostași ai lui Hristos”. Așa vedem că va fi istoria de mâine.Totul se bazează pe Jertfa lui Hristos care ne este nouă pildă(model) de urmat.Închei cu cuvintele Mântuitorului : „ Cel ce- Mi urmează Mie, nu va trăi în întuneric, ci va avea lumina vieții”(știut fiind că Hristos ne spune că : Eu sunt Calea, Adevărul și Viața).Jertfa noastră este -URMAREA LUI HRISTOS. De ce noi? Cred că ar trebui să-I mulțumim în fiecare zi că suntem noi, căci mulți Părinți și-au dorit să apuce aceste vremuri și nu s-au bucurat de ele.Să ne bucurăm că suntem noi.Răsplata lui Hristos va fi după mărimea JERTFEI(luptei) fiecăruia dintre noi.În Cartea Vieții nu se intră oricum. Cam atât !

  20. “Asistăm nepăsători la falsificarea istoriei noastre (am în vedere, 9 Mai, Ziua Independenţei de stat a României), dăm din umeri cînd televiziunile naţionale (care nu mai sînt naţionale) au trecut pe faţă la spălarea creierelor, înlocuind evenimentele istorice reale cu idioţenia şi aberaţia unor manifestări comandate.
    Bine dresaţi sau din necunoaştere unii jurnalişti vorbesc patetic despre regalitate în Republica România, trecînd sub tăcere condamnabila trădare regească! Familia fostului rege s-a dedulcit la publicitate. Vrea mai mult, tot mai mult! Precum criminalii care se întorc la locul faptei, după reîntoarcerea în România, fostul rege Mihai n-a făcut decît să revendice ceea ce aparţine de fapt şi de drept poporului român, ştiut fiind ca monarhia a avut uscăturile ei păcătoase.
    Să-l predăm generaţiei tinere pe Carol al doilea – poreclit Uzurpatorul, „cartofor prin lupanarele Parisului, client al „fetiţelor” care îşi expuneau nurii în vitrină în Place de Pigale, cel, care a dat o lovitură de stat şi a instaurat dictatura regală, numită şi carlistă, a dizolvat Parlamentul şi partidele politice, a înlăturat democraţia, libertatea presei şi, cînd cineva nu se asocia la netrebniciile lui, îl asasina cu sînge rece”, scrie Mihai Rapcea.
    Auziţi sminteală! Să aduci un convoi de trîntori străini să conducă poporul român, jefuindu-l, cînd România avea şi are patrioţi zdraveni la minte! Ar constitui un act de dreptate naţională, dacă membrii familiei fostului rege Mihai ar fi luaţi la întrebări de D.N.A., precum este cercetat Paul Lambrino, o altă sugativă alogenă, promovată asiduu de cumătrul Băsescu.”
    […]
    “Autorităţile române s-au dat în stambă la aniversarea de carton a unui rege fără regat, un rege vinovat de cei 45 de ani de comunism, vinovat de arestarea şi asasinarea mareşalului Antonescu la comanda lui Stalin, vinovat de trimiterea la moarte sau deportare a 150.000 de soldaţi români, luaţi prizonieri de ruşi prin ordinului său de încetare a luptei contra ruşilor, vinovat de condamnarea unor intelectuali, responsabil de genocidul unor strălucite personalităţi politice şi culturale, a unor jurnalişti şi patrioţi, care au ales să moară, decît să trădeze Ţara, aşa cum a procedat fostul rege.
    Dacă ar fi avut un minim respect faţă de poporul român, nu se întorcea să trăiască din nou din mila şi naivitatea unora, revendicînd proprietăţi din patrimoniul naţional, construite cu sudoarea românilor. Dacă iubea poporul român nu semna infama declaraţie de la Budapesta din 1989, prin care cereau independenţa Transilvaniei.
    Cel ce a predat România ruşilor şi a plîns după noi în exil cu lacrimi de crocodil, nu a fost decît un rege necopt şi laş, „un nevoiaş al minţii”, cum l-a etichetat marele jurnalist Pamfil Şeicaru. „Mihai a conlucrat cu comuniştii pînă la abdicare. Le-a făcut jocul şi aceştia l-au lăsat să plece nevătămat şi cu averea din România. Ba l-au mai şi decorat! Deşi putea să refuze, fostul rege Mihai a aprobat legea pentru confiscarea aurului şi valutei în 1947, lege care a băgat mii de români la temniţă.
    În Arhivele Naţionale există documentul care atestă că fostul rege Mihai s-a înţeles cu comuniştii să abdice şi nu a fost forţat. Fostul rege Mihai a mai contribuit la lichidarea ziariştilor şi intelectualităţii româneşti.”
    […]
    “Preşedintele Iohannis a ales să nu sufle un cuvînt despre aniversarea a 139 de ani de la Ziua Independenţei de stat a României, optînd pentru o fiestă dedicată zilei Europei, o performantă închisoare a naţiunilor.”
    […]

    Articol integral: http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Le-lega-cutite-la-picioare-MDP-Agero-2016.htm

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare