Acad. Dinu C. Giurescu: SE FALIMENTEAZA TARA, SE DISTRUGE STATUL, SUNTEM TRANSFORMATI IN COLONIE (video). Gardienii corectitudinii politice reactioneaza, atacandu-l pe academician pentru ”NATIONALISMUL IZOLATIONIST”

25-04-2012 3 minute Sublinieri

Acad. Dinu C. Giurescu: “Cand vinzi resursele minerale, stergi o tara de pe harta lumii”

Emisiunea Punctul de intalnire, realizata de Radu Tudor, cu Acad. Dinu C. Giurescu si Dinu Zamfirescu.

 • Radu Tudor: 

Acad Dinu C Giurescu : “Cind vinzi resursele minerale, stergi o tara de pe harta lumii”

Academicianul Dinu C Giurescu, un neobosit luptator pentru interesele nationale romanesti, considera ca statul roman se apropie de o dezintegrare. Afirmatia se bazeaza pe analiza cunoscutului istoric, aducind ca argument cedarea pe nimic a resurselor naturale si a vinzarii actiunilor statului roman din companii strategice.

Iata gandurile academicianului Giurescu, ce vor fi detaliate in emisiune:

“Când vinzi resursele minerale, practic falimentezi o ţară şi o ştergi de pe harta lumii. O asemenea vânzare este, alături de regionalizare, cea mai dură lovitură dată integrităţii statului român.

În condiţiile actuale mai ales, când globalizarea şi-a dovedit din plin limitele, când fiecare ţară îşi conservă resursele ca o temelie a existenţei statale, preşedintele, guvernul şi majoritatea parlamentară a României, vor să dea aproape de pomană, bogăţiile ţării.

Ce se ascunde în spatele acestor lucruri, lăsăm pe fiecare din dvs. să judecaţi.

În ce stare gravă se găseşte ţara, pe ce mâini a intrat, când personaje importante se transformă în misiţi pentru prăpădirea bogăţiilor României? Ce viitor mai poate avea un asemenea stat?

La acestea se adaugă aşa-zisele privatizări în procente de 10-15-20%: Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, 3 filiale ale companiei Electrica, Tarom, Salrom, Aeroportul Bucureşti, deocamdată procentele sunt modeste, dar suficiente pentru a extinde aşa-zisele privatizări.

În perspectivă, forţele active ale înstrăinării se repede şi pe alte resurse (vezi Poşta Română, CEC, fondurile de pensii) adică toate acele componente care în fond ţin de siguranţa naţională.

Considerând atare realităţi dacă ele se dezvoltă în continuare putem vedea viitorul României. El este acela al unei colonii.

Definiţia coloniei: teritoriu ocupat şi administrat de o naţiune străină şi care este dependent de aceasta pe plan politic, economic, cultural etc. (Dicţionarul Enciclopedic, vol. I, A-C, Editura Enciclopedică, 1993).

În această definiţie naţiunea se înlocuieşte cu finanţele internaţionale, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional, cu monopolurile şi companiile internaţionale etc.”

Castrarea decentei: Hotnews il ataca pe Dinu C Giurescu

(…) Autorul comentariului afirma ca in emisiunea „Punctul de intalnire” difuzata la Antena 3 duminica 22 Aprilie, in care i-am avut ca invitati pe Dinu C Giurescu si Dinu Zamfirescu, a fost „continuata seria emisiunilor cu puternic mesaj antieuropean, antioccidental, fiind infierati <strainii care sug singele poporului>.

Nicaieri in emisiunea pe care o moderez n-a fost folosit un astfel de limbaj. Exprimarea folosita de Tapalaga, specifica mentalitatii si exprimarii jurnalistilor ziarului Scanteia din anii’50, nu e intamplatoare, data fiind afinitatea peste timp intre cei care slujesc puterea prin scrisul lor. In continuarea textului sau, el desfiinteaza si valabilitatea unei afirmatii absolut rezonabile a istoricului si academicianului Dinu C Giurescu :”Avem nevoie astazi de conceptele conservatoare – tara, stat, natiune, patriotism”. Daca acestea sunt valorile pe care le critica si le ataca Dan Tapalaga, puteti trage fiecare dintre voi concluzia unde se pozitioneaza.

De-a lungul timpului, multe persoane au fost deranjate de notiunea de patriotism. Imediat dupa caderea lui Ceausescu, a existat chiar o repulsie nationala in legatura cu acest concept. Astazi, dupa 22 de ani, el pare sa renasca in sentimentele oamenilor, dupa intelegerea si cultura fiecaruia. Am observat cu atentie faptul ca, de-a lungul timpului, cei mai deranjati de patriotismul romanesc, mai bun sau mai rau functie de manifestarea sa, au fost internationalistii de stanga. Simt si acum acest virus estic in blana vestica ce domina centre importante de putere si sustinatorii mediatici ale acestora. (…)

Decit europenismul de inspiratie stalinista caruia ii ofera suport Hotnews de ani buni in acest regim, mai bine o acuzatie de „nationalism izolationist”, fie ea si nedreapta sau bazata pe o logica falsa. Ca jurnalist, sunt obisnuit cu o critica deschisa la adresa emisiunilor pe care le realizez sau in care sunt invitat. Sunt unii colegi de breasla care din asta traiesc, pentru asta primesc leafa : sa se lege de viata noastra. E perfect, fiecare cu job-ul sau !

Atunci insa cand se folosesc minciuni si interpretari mistificatoare, simt nevoia sa reactionez. Nu pentru mine, ci pentru un invitat al meu, pe care-l consider dincolo de orice banuiala in privinta atasamentului puternic si sincer care-l nutreste fata de Romania. E vorba despre academicianul Dinu C Giurescu. Intre acest urias istoric roman, care tocmai a implinit 85 de ani si Dan Tapalaga e o distanta enorma, menita sa-l indemne pe acesta din urma la mult mai multa decenta.

Legaturi:

***

*

*


Categorii

Batalia pentru resurse, DINU C. GIURESCU, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “Acad. Dinu C. Giurescu: SE FALIMENTEAZA TARA, SE DISTRUGE STATUL, SUNTEM TRANSFORMATI IN COLONIE (video). Gardienii corectitudinii politice reactioneaza, atacandu-l pe academician pentru ”NATIONALISMUL IZOLATIONIST”

 1. Tot ce se intimpla cu tara noastra si pe plan intern si extern,si la NIVEL MICRO PINA LA MACRO,vezi distrugerea familiei,incurajarea AVORTURILOR,pina la lipsa educatiei,a culturii,a distrugerii tuturor reperelor noastre,atrofierea sistemului medical,cit si pe plan international niste simple cirpe de sters bune pentru altii,se pare cred eu ca se doreste ceva mai rau decit la greci:DISPARITIA noastra nu doar de pe harta,ci si ca neam.citeam undeva ca insasi istoria noastra dacica este falsificata.cred ca doar credinta,bunul Dumnezeu ne mai poate salva de aceste conspiratii tenebroase.si cum credinta multora s-a racit,vezi si cazul grecilor…cred ca ne asteapta tot ce e mai rau…toate prorociile tind sa se implineasca referitor la tigani,unguri…nu vad nimic bun desi inca tavalugul nu-i chiar abrupt…dar ne ia pe nesimtite
  pe toti romanii fara discriminare ….doar pe noi romanii ortodocsi.la acestea este si nepasarea noastra fata de cel de linga noi,de tara lui care incet,incet dispare.unii nu stiu decit distractie,doar marea eventual afara
  la all-inclusive,fara a-si cunoaste propria tara,nu exista aproape deloc implicare pentru nimic.si-au atins telul,iar multi habar nu au de ce ii va astepta.ultima reduta:aproape e atinsa Biserica si preotii care este atacatadin toate partile posibile.ESTE INTR-ADEVAR VREMEA LUI SCAPA CINE POATE!

 2. E impropriu spus “suntem transformati intr-o colonie”. Suntem o colonie, iar asta de cateva sute bune de ani (prof. Giurescu ar trebui sa stie asta, sau poate stie dar nu vrea sa o spune explicit, din diverse motive).

  Lucurile care ni se intampla ni se intampla in virtutea acestei stari de fapt. Daca am fi doar intr-un proces de transformare intr-o colonie, ar exista si rezistenta publica/politica vis-a-vis de acest fapt, asa cum s-a intamplat chiar si in tarile bananiere, la vremea lor. Desigur, aceasta rezistenta a fost inabusita rapid in sange, dar totusi a existat.

  Iar cum la noi nu exista, inseamna, logic, ca suntem dupa finalul acestui proces.

 3. Pentru acei apatrizi, care nu stiu si nu au avut vreodata o tara, intr-adevar termenul de “nationalism izolationist” se justifica. Pacat este insa de capetele seci care se uita in gura lor.

 4. De’ajuns atâta vrajbă şi intrigă şi patimi

  De’ajuns vieţii murdare, de’ajuns nimicniciei!

  De’ajuns slujirii morţii şi idolilor gheenei,

  Ce’au stins din inimi sfântul şi demnul, Românei

  De’ajuns destăbălării, de’ajuns ticăloşiei!

  De’ajuns necurăţiei! De’ajuns! De’ajuns! De’ajuns!

  E vremea să ne’ntoarcem la viaţa ortodoxă!

  La cinstea, la valoarea şi sfântul în Iisus!

  Minciuna şi’nşelarea stau mândre’n sfatul ţării

  Iar cinstea ortodoxa o’mpingem la gunoi

  Păcatul ni-i virtute, trădarea vrednicie,

  Şi tot cei non’valoare e valaros la noi.

  De’ajuns nelegiuirii şi vieţii necinstite!

  De’ajuns necurăţiei!. De’ajuns! De’ajuns! De’ajuns!.

  Salvarea ţării noastre e doar ortodoxia!

  E doar viaţa curată, trăită în Iisus.

  Mândria ne’nvrăjbeşte,dispreţul ne distruge

  Şi desnădejdea creşte şi duce la pierzare

  De când credem “deşteptul” (nu sfântul, nu cinstitul),

  Că el s’arată lumii, ca unică salvare.

  De’ajuns atâta ură, minciună şi’nşelare!

  De’ajuns ticăloşiei!. De’ajuns! De’ajuns! De’ajuns!

  “Deşteptul” minte’nşeală! Deşteptul răstigneşte!

  “Deşteptul” nu sfinţeşte! Nu’nvie ca Iisus.

  Vedem nelegiuirea şi răul care creşte

  Şi stinge’n inimi cinstea şi-o duce la gunoi

  Dar nu-i stăm îpotrivă, nu-l izolăm, nu-l scoatem.

  Nu vrem ca viaţa sfântă să’nceapă de la noi.

  De’ajuns …,

 5. Pingback: Asistam oare la un trend anti-globalizare? NATIONALIZARILE DIN ARGENTINA SI BOLIVIA, spectrul dezintegrarii zonei euro - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: 9 mai, ZIUA INDEPENDENTEI VS ZIUA NOULUI IMPERIU. „Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?” In plus: filmul INDEPENDENTA ROMANIEI [1912] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: SUSPENDAREA LUI TRAIAN BASESCU. Propaganda “loviturii de stat”si FONDUL PROBLEMEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Amnezie
  Că ne pierdurăm Demnitatea
  Şi am răstignit Dreptatea,
  Este trist. Dar bag de seamă
  C-am uitat şi cum cheamă.

  Dezamăgire
  Cu toții,de iluzii îmbătați,
  Cu europenii ne-am vrut frați,
  Dar constatați ce e drăguț:
  Că-am căzut din lac în puț.

  Coincidentă

  Bătea, un de mult, Ivan
  Cu punu-n masă şi tăceam
  Acum ne bate Gintenstein
  Şi nu se ude nici un:nein!,,
  Trăim aceiaş supărare:
  Storși de-o altă..lipitoare

 9. Pingback: ACADEMICIANUL DINU C. GIURESCU IN NOUL PARLAMENT. Discurs-avertisment, de importanta simbolica, al decanului de varsta si de onoare: “ISTORIA NU IARTA… CE TARA VOM LASA URMASILOR NOSTRI?” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: [update] - CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! - Razboi întru Cuvânt
 11. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: "AJUNGE CU TARAREA IN GENUNCHI IN FATA CELOR PUTERNICI. Fara fermitate si demnitate in relatia cu marile puteri nu putem obtine nimic! Intotdeauna cei mari s-au inteles intre ei" - Razboi întru Cuvânt - Recomand
 12. Pingback: AUGUSTIN BUZURA despre tradarea valorilor romanesti, pierderea demnitatii, deruta si UMILINTA ROMANILOR IN FATA OCCIDENTULUI: "Concursul nostru are ca tema: 'CINE ESTE CEL MAI SLUGA DINTRE SLUGI?' ” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Sociologul RADU BALTASIU despre STIGMATIZAREA DISCURSULUI PRO-ROMANESC in lumea academica si despre "SOCIETATEA CIVILA" a "dilematicilor", controlata de interese antinationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: CINE SI CUM MAI CONDUCE ROMANIA? Dinu C. Giurescu, Daniel Barbu, Bogdan Chirieac despre "democratia" UE, "salvatorul" Gittenstein, "justitia" DNA si... PASALACUL ROMANIA (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: "AJUNGE CU TARAREA IN GENUNCHI IN FATA CELOR PUTERNICI. Fara fermitate si demnitate in relatia cu marile puteri nu putem obtine nimic! Intotdeauna cei mari s-au inteles intre ei" - Razboi întru Cuvânt - Recomand
 16. Pingback: NE STERGEM CU BURETELE ISTORIA SI IDENTITATEA NATIONALA? De ce nu serbam Ziua Independentei Romaniei? (si VIDEO - editie de referinta a emisiunii "Secvential") - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: Încotro ne îndreptăm, Doamne? Semnalul de alarma al decanului de varsta al Parlamentului: MERGEM CATRE DESTRAMAREA STATULUI SI A NATIUNII - Recomandari
 18. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii” (VIDEO) - Recomandari
 19. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii”, iar MEDIA ii ridiculizeaza si marginalizeaza pe cei care folosesc anumite
 20. Pingback: Academicianul DINU C. GIURESCU despre ROSIA MONTANA si VANZAREA ROMÂNIEI la “Punctul de intalnire” [VIDEO] - Recomandari
 21. Pingback: MAI AVEM O ȚARĂ? Ce a ajuns România astăzi? Românii – între FLĂMÂNZI și PUNGEȘTI - Recomandari
 22. Pingback: Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera? - Recomandari
 23. Pingback: Dinu C. Giurescu despre REGIONALIZAREA EUROPEANA: SPARGEREA ECONOMICA SI TERITORIALA A STATELOR PENTRU DOMINATIA MULTINATIONALELOR - Recomandari
 24. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
 25. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
 26. Pingback: CORECTITUDINEA POLITICA este COMUNISMUL SECOLULUI 21 [interviu VIDEO cu Srdja Trifkovici]. Care este diferenta dintre TOTALITARISMUL STALINIST si TOTALITARISMUL “SOFT” occidental? - Recomandari
 27. Pingback: ”RESURSE SARACE”. Reportaj In Premiera (VIDEO+TRANSCRIPT) despre cum au ajuns pe mana SPIONILOR SI STRAINILOR INFORMATIILE CLASIFICATE DESPRE ZACAMINTELE IMPORTANTE ALE ROMANIEI. “Dam cupru, dam aur, dam tot, şi Romania o vindem la pachet”
 28. Pingback: Istoricul Dinu C. Giurescu despre starea Romaniei: “SUNTEM O NATIE INVRAJBITA, SARACITA, PREGATITA PENTRU LUPTA DE CLASA” (video) | Cuvântul Ortodox
 29. CINE A UITAT DRAMELE SI VAIETELE ISTORIEI RISCA SA REPETE TRAGEDIILE EI SI SA SE FACA VINOVAT DE CRIME CU PREMEDITARE IMPOTRIVA UMANITATII SI A PACII PE PAMINT ; VA FI AUTORUL SFIRSITULUI CIVILIZATIEI SI A VIETII PE PLANETA.

 30. Pingback: ACADEMICIANUL DINU GIURESCU A MURIT. Ultimele sale interviuri, ultimele avertismente: "Suntem sub imperiul prabusirii noastre ca neam" (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare