REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU. “Suntem, cu acte şi fapte, o colonie”

21-08-2012 12 minute Sublinieri

Suntem, cu acte şi fapte, o colonie. Unde stăpânii externi joacă tontoriul, serviciile secrete execută ordinele şi poporul (poreclit) suveran înghite tot… Au consfinţit, de fapt, cu acte, cedarea de suveranitate. Pentru că despre asta este vorba. Partenerii politico-militari ai României l-au vrut cu orice preţ, din raţiuni care ne scapă (sau nu), pe Băsescu înapoi la Palatul Cotroceni. Au dictat şi voia lor s-a făcut. Extrapolând, eşecul n-are doar părinţi politici. E al unei întregi naţiuni. Care, de secole, stă şi înghite. I se schimbă doar stăpânii, din când în când, în funcţie de mersul evenimentelor istorice”.

 ***

Sa ne reamintim: 

DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii

ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA? CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI? (update)

ILIE SERBANESCU DESPRE AMESTECUL DE TIP SOVIETIC AL KOMISARILOR EUROPENI si COMPLICITATEA CU VIKTOR ORBAN si RUSIA (video)

INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I)

SFARSITUL ROMANIEI, CU “FLACARA” (ANTI)DEMOCRATIEI LA CAPATAI?

***

[…] Au votat pentru validarea referendumului: Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader (toţi trei din tabăra USL).

Au votat pentru invalidarea referendumului: Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc (din tabăra PDL-Băsescu) Puskás Valentin Zoltán (prpous de UDMR) şi Aspazia Cojocaru (propusă de PSD în CCR).

“Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat pentru gândul Ion Predescu. Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

In legatura cu criticile formulate de Crin Antonescu si Victor Ponta la adresa judecatoarei CCR Aspazia Cojocaru, pe care au acuzat-o de tradare deoarece nu a votat in favoarea PSD (care a sustinut-o pentru a fi numita judecator la Curtea Constitutionala), magistratul incriminat de cei doi politicieni a declarat in exclusivitate pentru Romania Libera:

“Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu -nn) care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decat sa spuna ce vrea, sa execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege!”

Declaratia a survenit dupa ce magistratul CCR Ion Predescu (PSD) a declarat presei ca “Am luptat si noi cat am putut” (pentru validarea referendumului-nn), acuzand ca s-a realizat cvorumul de invalidare a  referendumului cu scorul  de 6 la 3 cu concursul  Aspaziei Cojocaru (nominalizata in CCR de PSD), care a votat alaturi de judecatorii sustinuti de PDL, Traian Basescu si UDMR.

Crin Antonescu a criticat dur decizia CCR, catalogand-o ca fiind o lovitura la principiile unui stat democratic si a chemat lumea la proteste.

La randul sau, premierul Ponta a tinut isonul criticilor lui Antonescu , sustinand ca adresa gresita din 3 august  a CCR catre Guvern ar fi fost trimisa cu scopul de a se castiga timp pentru convingerea judecatoarei Aspazia Cojocaru “să treacă în tabăra celor care îl susţin pe preşedintele Băsescu. (…) De fapt, cei de la Curte nu vroiau decât să o convingă pe doamna Cojocaru să voteze, nici nu au luat în seamnă ce am trimis noi şi atunci mă întreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, că, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil.

Judecătoarea Curţii Constituţională Aspazia Cojocaru a fost indignată de declaraţia colegului său, Ion Predescu, în care acesta a spus că “am luptat şi noi cum am putut”. “Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. (…) Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă “Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!, a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru pentru EVZ.ro.

Comunicatul Integral al Curtii Constitutionale:

În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât:

«1. Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată.

2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central  şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar  943.375 (11.15 %) au răspuns  „NU”. 

 3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George – Crin Laurenţiu Antonescu  în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.

Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.»
Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 şi  la aceasta au participat: Augustin Zegrean, preşedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lăzăroiu,  Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecători.

————————————-

Care sunt pasii procedurali pentru repunerea in functie a lui Traian Basescu

  • decizia Curtii Constitutionale va fi citita in sedinta publica de catre judecatorii CCR si trimisa catre conducerea Parlamentului 
  • Parlamentul trebuie sa se reuneasca pentru a lua act de hotararea Curtii Constitutionale 
  • dupa ce Parlamentul citeste in plen decizia CCR, hotararea se publica in Monitorul Oficial iar Traian Basescu isi poate relua mandatul la Cotroceni

12.42: Sedinta s-a incheiat. Informatii pe surse spun ca referendumul a fost invalidat, cu scorul de 6-3, iar Traian Basescu trebuie sa se intoarca la Palatul Cotroceni

11.35: Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a trimis CCR o adresa semnata si de Petru Filip (presedintele Senatului) in care explica modul in care trebuie citite datele trimise de Guvern – surse parlamentare. Adresa nu fusese solicitata de CCR

11.30: Intre timp, BNR anunta ca blocajul financiar afecteaza tot mai mult economia, iar investitiile continua sa se restringa

10:16: Toti cei 9 judecatori ai CCR sunt prezenti la sedinta.

10:08: Sedinta Curtii Constitutionale a inceput cu 8 dintre cei 9 judecatori prezenti, anunta Realitatea Tv. Potrivit sursei citate, judecatorul Ion Predescu nu este prezent la sedinta. Ion Predescu (84 de ani) a fost numit judecator la CCR in anul 2004, de catre Senatul Romaniei.

10.05: In fata CCR a inceput manifestatia militarilor rezervisti si a pensionarilor. Deocamdata s-au strins 30 de protestatari. Vezi aici imagini de la miting

9:50: Intrebat de jurnalisti, marti dimineata, la intrarea in sediul CCR, daca exista posibilitatea unei noi amanari a deciziei privind referendumului, judecatorul Tudorel Toader a raspuns afirmativ: “E posibil”.

9.35: Reuters: CCR e asteptata sa invalideze referendumul. Batalia politica testeaza democratia din Romania

Data stabilita initial pentru sedinta pe aceasta tema era 31 august, insa CCR a hotarat, pe 14 august, in urma unei cereri in acest sens formulate de presedintele suspendat Traian Băsescu, sa devanseze sedinta pentru 21 august.

FOTOGALERIE Cei 200 de manifestanti anti-Basescu au explodat de furie dupa decizia CCR de invalidare a referendumului. Manifestantii pleaca spre Piata Revolutiei

Puiu Hasotti (vicepresedinte PNL): Este o decizie impotriva realitatii. Intre USL si Traian Basescu nu poate fi niciun fel de dialog

Theodor Paleologu, despre decizia CCR: Partea proasta este ca de fapt nu cistiga nimeni, ci doar pierdem cu totii, iar ciomageala fara noima va continua

“Verdictul Curtii Constitutionale e deznodamintul, previzibil din capul locului, al unei mari timpenii. Am spus inca din iunie ca ar fi un autogol de toata frumusetea, o veritabila “mana cereasca” pentru PDL si Basescu (vai ce s-au mai suparat pe mine unii colegi de partid!). Partea proasta este ca de fapt nu cistiga nimeni, ci doar pierdem cu totii, iar ciomageala fara noima va continua. Paroxismul ultimelor saptamini nu duce la katharsis, la o curatare dupa care se revine la normal. Prostia, violenta, mirlania, iresponsabilitatea sint ingredientele acestui “perpetuum mobile” al absurdului”“, scrie acesta intr-o postare.

Le Monde: Presedintele Basescu, supranumit Popeye Marinarul, isi salveaza scaunul

Hannes Swoboda da semnalul pentru USL: Trebuie sa acceptam decizia

 Hannes Swoboda, seful grupului Socialist din Parlamentul European, a scris pe contul sau de Twitter ca a fost o decizie politica luata de oameni impotriva lui Basescu, dar nu a fost valida din punct de vedere legal. Trebuie sa acceptam acest lucru”. Este prima reactie a unui oficial european dupa decizia CCR de a invalida referendumul. Swoboda face parte din aceeasi familie politica cu PSD.

Oficial CE: Toate deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate

PROTEST ÎN PIAŢA UNIVERSITĂŢII, după decizia Curţii Constituţionale

  • Dcnews: 

I-au dat ţara înapoi: CCR a invalidat referendumul. Scor final: 6-3

Curtea Constituţională a luat decizia de a invalida referendumul din 29 iulie. În urma acestei decizii Traian Băsescu redevine preşedinte cu drepturi depline şi va reveni la Cotroceni. Decizia CCR a fost luată cu scorul de 6 la 3 pentru invalidare.

Din sursele noastre, se pare că judecătoarea Aspazia Cojocaru, numită de PSD, a votat în favoarea lui Traian Băsescu. Judecătorul numit de UDMR, Valentin Zoltan Puskas, care mai votase uneori împotriva legilor PDL, a tranșat disputa, susținând întoarcerea președintelui suspendat la Cotroceni. Decizia survine după ce Victor Orban i-a făcut campanie lui Băsescu, dar și după o vizită controversată în secuime, efectuată de Traian Băsescu înaintrea votului de azi.

Decizia CCR va fi redactată şi citită miercuri în plenul Curţii Constituţionale. Ulterior aceasta va fi adusă la cunoştinţa Parlamentului, care trebuie “să decidă calea de urmat”. Ulterior decizia va fi publicată în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu va reveni la Cotroceni.

La referendumul din 29 iulie şapte milioane şi jumătate de români au votat pentru demiterea preşedintelui suspendat. Prezenţa la vot a fost 46,2%, dar pentru validare era nevoie de 50 plus 1%.

Judecătorii au anunţat că vor ţine cont şi de noile cifre primite chiar ieri de la Guvern. În urma consultării acestor date, judecătorii CCR au decis să invalideze referendumul.

Bogdan Chirieac: Victoria lui Băsescu asupra poporului român

Traian Băsescu repurtează o victorie îngrozitoare asupra poporului român: 7,5 milioane de oameni au fost îngenunchiați de votul a șase judecători numiți politic și convinși – ultimul chiar în acest week-end – că în Europa de astăzi un conducător poate rămâne în funcție împotriva voinței poporului său.

Votul CCR dovedește că, la fel ca în perioada comunistă, cine deține instituțiile de forță conduce țara, indiferent de voința poporului. Ori, în aceste ultime două luni, dl. Băsescu a făcut uz de toate instituțiile pe care le deține: Parchetul, Curtea Constituțională, CSM-ul și serviciile secrete. La asta se mai adaugă câteva instituții de presă, care au încercat, la fel ca Scânteia pe vremuri, să dea o explicație loviturii monstruoase aplicată poporului român.

Dar nici aceste instituții nu ar fi reușit să-l salveze pe Traian Băsescu, dacă nu ar fi existat, în afară de lipsa de experiență a premierului Victor Ponta, și un sprijin direct din partea Washington-ului și Bruxelles-ului. Când spun Bruxelles, mă referer în primul rând la dl. Barroso și la d-na Merkel. Alți lideri europeni fiind neutri față de procedura de demitere a lui Traian Băsescu. În privința sprijinului american, rolul hotărâtor l-a avut ambasadorul Mark Gitenstein – ”un bun prieten al d-lui Băsescu”, conform declarațiilor emisarului Philip Gordon.

În România, începe o perioadă de haos. Ura lui Traian Băsescu față de poporul român va fi de nestăvilit. Ultimele informații arată că UDMR-ul trece înapoi de partea PDL și se fac mari presiuni asupra UNPR. Probabil că, în primele zile ale lui septembrie, guvernul Ponta și majoritatea USL din Parlament vor dispărea. Va urma o prigoană împotriva opozanților d-lui Băsescu, comparabilă cu prigoana comunisto-securistă de tip sovietic din anii ‘50.

Se spun tot felul de vorbe despre coabitare. Nu există coabitare între Traian Băsescu și poporul român, așa cum, în ’89, nu a mai fost posibilă această coabitare nici între Nicolae Ceaușescu și același popor.

În Orientul Apropiat, s-a ivit tot mai clar spectrul războiului cu Iranul. SUA nu vor să schimbe piesele pe tabla de șah, în jurul zonei de conflict. Băsescu le este cunoscut și perfect obedient. Și totuși, sacrificarea poporului român, pentru liniștea câtorva birocrați de la Washington, care nu au mai avut timp și chef să îi cunoască pe noii lideri ai României, este un preț prea mare, nu pentru mica Românie, ci pentru democrația europeană în general.

  • RTV: 

Protest anti-Băsescu, în Piaţa Universităţii. “Băsescu să-şi dea demisia!” VIDEO 

Protest în faţa CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO

CTP: Nu ne aşteaptă nimic bun. Coabitarea nu e posibilă pentru că urmează alegerile din noiembrie 

“În mare măsură da, m-am aşteptat. Ceea ce rămâne ca o pagubă majoră produsă României este perioada de 20-21 de zile în care Curtea nu s-a pronunţat. Acum a judecat potrivit literei legii şi nu potrivit spiritului legii. În litera legii se putea pronunţa această hotărâre încă de atunci, imediat după consemnarea rezultatului referendumului. Curtea Constituţională este un organism intens politizat, mai politizat ca un Consiliu Judeţean. A fost o bătălie politică, om la om. Raţiunea a fost lăsată de-o parte, gândirea noţiunii de referendum. Formal, literal, Curtea are îndreptăţirea să dea această hotărâre. Ea va fi respectată, sper, de către toată lumea, în primul rând de Parlament”, a spus CTP, la România TV.

De asemenea, jurnalistul a arătat că ar fi bine ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni. “Dacă Parlamentul va încerca să blocheze venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, folosind acea prevedere într-o lege a Curţii, cred că ne aşteaptă o perioadă şi mai rea decât aceasta. Să vedem cum se poate coabita. De ambele părţi va rămâne aceeaşi înverşunare politică, nu ne aşteaptă nimic bun. Nu este posibilă coabitarea pentru că urmează alegerile din noiembrie. Sunt posibile o serie de combinaţii, efectele le vom simţi cu toţii”, a declarat jurnalistul.

În plus, Cristian Tudor Popescu a spus că “prin întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, PDL-ul poate considera că are şanse. Mai departe se pot face o serie de speculaţii: dacă pleacă Crin Antonescu, pleacă din Partidul Naţional Liberal şi atunci acolo sunt curente care pot să orienteze partidul spre o nouă înţelegere cu PDL şi să izoleze PSD-ul. Sunt posibile o serie de combinaţii şi lupta politică va continua cu şi mai mare înverşunare. Efectele le vom resimţi cu toţii”, a completat jurnalistul.

  • ProTV:  

CTP: CCR este o adunatura de Mosi Craciuni demoni. A instaurat o democratie eratica. VIDEO

Cristian Tudor Popescu, invitatul lui Cristian Leonte in platoul Editiei Speciale a Stirilor ProTv, a declarat ca CCR nu este decat o adunatura de “Mosi Craciuni demoni”.

“Votul a fost vot, dar ce a fost inainte si ceea ce a fost dupa, am aflat cum se comporta domnul Crin Antonescu in Palatul Cotroceni, am vazut o schimbare majora, o accentuare a unor lucruri cat se poate de nocive in comportamentul domniei sale, pe care sederea la Cotroceni le-a accentuat, am vazut un Traian Basescu care, departe de a fi un om curajos, este un om las, cum a demonstrat in fata intregii natiuni, lipsit de cuvant, lipsit de onoare, un om care se intoarce acum cu aceasta noua imagine in plus fata de ceea ce stiam in legatura cu dansul din punct devedere uman, lipita pe sine, am vazut o Curte Constitutionala care nu e decat o adunatura de Mosi Craciuni demoni, dupa modul in care s-a comportat pasand decizia de colo-colo, amanand, revenind, instituind ceea ce s-ar putea numi democratia eratica in Romania – daca s-a ajuns sa se decida prin erate, asta inseamna eratic, o democratie ratacita, o democratie alaturea cu drumul, pe care a instituit-o Curtea Constitutionala; avem, in fine, un premier, care nu a demonstrat decat ca este un arivist influentat de greii din PSD, capabil sa trimita tot felul de eronati in Guvern si incapabil sa se limiteze la activitatea guvernamentala in sprijinul populatiei si nu la tot felul de combinatii politicianiste”, a declarat editorialistul Gandul.info Cristian Tudor Popescu.

CTP: Romanii care au votat pentru demitere se simt furati. Sunt posibile proteste. VIDEO

Cristian LeonteEste posibil sa izbucneasca proteste?

Cristian Tudor PopescuE posibil, dar indiferent de faptul ca va fi manifestata in strada sau in tacere, frustrarea exista si e foarte mare. Acesti 7,4 milioane de oameni se simt, cei mai multi dintre ei, se simt furati, inselati. Ei stiu ca au votat, stiu si cati sunt si iata ca votul lor nu conteaza. Practic, asa cum scriam inainte de referendum, votul lor va fi transformat in hartie igienica. Ceea ce s-a si intamplat. Asta nu e in niciun caz o premisa pentru liniste in lunile care urmeaza. Aceasta frustrare de inteles a populatiei va fi folosita, nu are cum sa nu faca asta, de Guvernul Ponta. Are doua posibilitati acest Guvern: sau se concentreaza asupra unor masuri economice, populare, cum a inceput, cele privind CAS-ul, cele privind TVA-ul si asa mai departe, sau incearca sa exploateze aceasta frustrare a populatiei prin intoarcerea la Cotroceni a unui Traian Basescu, un Basescu care are acum, pe langa pacatele pe care le stiam inainte de referendum, are si aceasta inselatorie, pe care a practicat-o, faptul ca s-a definit pe sine ca un presedinte las si asta a si fost. Eu de altfel il voi numi de acum in toate comentariile mele, odata cu intoarcerea la Palatul Cotroceni, il voi numi pe domnul Traian Basescu nu altfel decat presedintele mesei verzi, singurul apelativ pe care il voi mai folosi pentru domnia sa. Pentru ca dansul s-a definit in acest fel, a spus ca nu doreste sa fie presedinte la masa verde sub nicio forma si iata ca este, in acest moment, presedinte la masa verde. Deci, din punct de vedere moral, situatia este si mai rea, si mai degradata, in Romania de dupa referendum, dar marcar formal ea trebuie stabilizata prin intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni fara alte tertipuri si incercari de blocaj.

[…]

Update. Curtea s-a pronunţat. A zis practic că a lălăit-o pînă acum fără să ştie nici ea de ce. Traian Băsescu ar trebui să se întoarcă la Cotroceni, după alte probabile lălăieli procedurale parlamentare. Părerea mea e că greşeala iniţierii pripite a suspendării a fost acum înnobilată cu greşeala ignorării unui vot imens împotrivă. Pierzători: cei care au ieşit la vot. […]

Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni. Nu-i absolut nici o surpriză. Dincolo de stupoarea oamenilor normali la cap, votul ruşinos al Curţii Constituţionale era de aşteptat. Doar naivii incurabili puteau să-şi închipuie că va urla conştiinţa brusc în purtătorii de robe purpurii. Sau că ar putea vreodată, în ţara asta, să prevaleze argumentele raţionale. Trăim într-o minciună perenă.

Dăm puterea deciziei supreme-n stat unor decrepiţi rataţi profesional, şantajabili, handicapaţi şi/sau bolnavi psihic. Plătim o armată de funcţionari, dar n-avem două instituţii care să ne socotească la fel. Abaterea de-un milion de oameni e considerată acceptabilă. Zici că-i marja de eroare. Suntem vreo 15 milioane de majori trăitori aici, atâţia am mai rămas, dar ne numărăm peste 18 pentru stabilirea cvorumului. Ne-nghesuim cu morţii pe liste, dar nu-i mişcăm de acolo, să nu care cumva să stricăm aritmetica (euro)parlamentară. Ne umflăm patriotic muşchii, dar funcţionăm smeriţi pe bază de firman decizional de la |nalta Poartă. Suntem, cu acte şi fapte, o colonie. Unde stăpânii externi joacă tontoriul, serviciile secrete execută ordinele şi poporul (poreclit) suveran înghite tot.

Politic vorbind, decizia de azi consfinţeşte un grandios eşec politic al conglomeratului numit USL. A preluat majoritatea parlamentară şi guvernarea, a câştigat localele triumfal, a pornit ca din puşcă acţiunea politică a suspendării/demiterii, a continuat până la un punct în ritm de ceas elveţian, a avut totul în mână şi s-a speriat de oportunitate. La primele strănuturi externe, şi-a dat chiloţii jos şi s-a aşezat cu demnitate-n poziţia de sex oral. Liderii săi au girat, pe semnăturile lor, impunerea externă a cvorumului pentru o largă consultare populară unde nu era nevoie de el. Tot ei au promis străinătăţii că nu schimbă de pe funcţii camarila represivă a lui Băsescu. Şi, culmea, în ţara unde respectarea promisiunii trece drept facultativă, chiar s-au ţinut de cuvânt. Au consfinţit, de fapt, cu acte, cedarea de suveranitate. Pentru că despre asta este vorba. Partenerii politico-militari ai României l-au vrut cu orice preţ, din raţiuni care ne scapă (sau nu), pe Băsescu înapoi la Palatul Cotroceni. Au dictat şi voia lor s-a făcut.

Extrapolând, eşecul n-are doar părinţi politici. E al unei întregi naţiuni. Care, de secole, stă şi înghite. I se schimbă doar stăpânii, din când în când, în funcţie de mersul evenimentelor istorice. Acceptarea resemnată e un soi de tradiţie populară. Suntem, în esenţă, un tot; din păcate, neunitar, dar majoritar laş. Mândria naţională e o expresie din cărţile de istorie. Curajul e doar un cuvânt din DEX. Am fost opt milioane juma’ la referendum. Am votat, într-o majoritate devastatoare pentru orice ţară cu apă curentă la robinet, demiterea preşedintelui. Iar acum tot noi suntem acuzaţi că am fi fost părtaşi la o tentativă de lovitură de stat. Ne-nghesuim ca vitele-n staul, aşteptând să ne ducă la tăiere. Aşteptăm şi acceptăm. N-avem iniţiativă. Şi, în definitiv, poate chiar ne merităm soarta…

Legaturi:

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

144 Commentarii la “REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU. “Suntem, cu acte şi fapte, o colonie”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 4 / 4 >>

  1. http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/22-4-demonizarea-periculoasa-a-curtii-constitutionale-83373.html
    Culmea cum folosesc totul pe dos propagandistii basisti. Daca un spirit fin si nobil cum a fost Parintele Steinhardt a remarcat absurdul, suprarealismul unei societati dictatoriale si ne-a lasat peste vremi si noua ridicata perdeaua de pe fereastra, acum slugile ocupa cu tupeu formidabil pana si aceasta zona. Dar ce mai e de mirare, vazand “teologi” precum Neamtu si Baconschi facand spume la gura si dispretuind un intreg popor, tare cred ca isi vor asezona dictatura cu citate patristice.
    Cand eram copii, un vecin de profesie taximetrist, avand boala pe copii probabil, ne tot fugarea si ne articula cand ne prindea. Odata, un prieten de al nostru care tocmai a primit o corectie de la el si-a adunat toata obida si tot dispretul si cu vocea gatuita de indignare(doar era nevinovat) i-a spus atat: “taximetristule”. A sunat mai urat si mai rau decat cea mai elaborata injuratura si tocmai de aceea, atunci pe loc, toti aburii situatiei s-au luat de la noi si cerul a devenit senin. A fost ca o exorcizare. Asa si eu acum, gafaind le spun: basistilor.

  2. @admin

    Multumesc ca ati lasat mesajul sa treaca .Am scris ca este parerea mea,daca cei care conduc SUA si Europa de vest sint rai,chiar dictatoriali, multi dintre ei,mai ales cu cei mici,de ce ar lasa democratia sa functioneze ? De ce ar asculta de vointa popoarelor,nu ar fi mai simplu pentru ei ori sa o canalizeze spre atingerea propriilor scopuri ori sa o neglijeze ( ca in cazul casatoriilor homosexuale,unde majoritatea statelor americane,prin referendumuri,isi modifica constitutiile locale,ca sa protejeze familia traditionala,desi ” alesii ” lor politici,indiferent de partid,la nivel national,fac opusul ).Sau luati exemplul din Moldova,unde aproape 100% din alegatori au fost impotriva legii “nediscriminarii ” iar ” alesii” lor politici au votat pentru aprobarea ei ( daca spuneti ca au fost santajati de elitele din vest,de ce nu s-ar intimpla la fel si la ei, in tarile lor ? )

    Nu am spus ca totul este manipulat,( Basescu putea fi dat jos prin referendum,probabil )si eu chiar cred in Dumnezeu,in care imi pun sperantele ( de acord ca lucreaza in mod smerit prin oameni ) si care este si puternic sa modifice orice,daca asa ii este voia si le este folositor oamenilor ( in nici un caz nu este nepuntincios si nu locuieste in Caleea Lactee,ci aici,in oameni si printre ei )

    Am citit undeva ca in SUA se arunca anual mincare la gunoi,in valoare de citeva sute de miliarde de dolari.Si pot sa si produca dar si sa tipareasca oricit de multi vor…pai numai cu aceasta suma si ar putea corupe toti politicienii din lume,lasind la o parte santajurile si amenintarile.

    Cit despre voievod si oamenii credinciosi,era o afirmatie mai mult retorica,mai mult ar trebui sa ne intereseze Imparatia Cerurilor decit aceasta lume,care se vede ca nu mai are mult de trait,a ajuns la 90 de ani,bolnava de Alzheimer si dementia progresiva,diabet,anghina,cancer generalizat ( nu mai continui )…va las pe voi sa o vindecati.

    Si cum ar putea aparea un voievod si un partid cu adevarat romanesc daca voi luptati pentru raul cel mai mic si nu pentru bine ? Daca oamenilor nu li se spune adevarul,ca nu este bine sa iti pierzi suveranitatea,independenta fiscala,etc nu sint bune SUE,Nato este o organizatie criminala,Europa inseamna si desfrinare si moartea credintei,de ce sa nu existe un partid care sa militeze pentru valori crestine si romanesti,de ce nici macar teoretic nu gindim asa ceva,ca fiind utopie.Sau macar aia raii mai mici sa se schimbe in acest sens,ca voi spuneti ca sint independenti si au putere sa o faca daca vor.

    Mai degraba ii ajutam pe oameni la nivel personal,sa ne purtam omeneste cu ei,sa ii aducem in Biserica si sa tinem de poruncile lui Dumnezeu pe cit putem.Iar politic,mai degraba cred intr-o imbunatatire a societatii civile,mai degraba in afara cadrelor institutionale,prin viu grai,fata la fata,sau Internet,sau poate alte organizatii precum societatea pro-Vita,Alianta Familiilor,forumuri crestine.

    Si in comunism se vota,chiar era obligatoriu,pentru legitimitate,atunci nu se vota decit un singur partid si nu 2( tot ca unul ),ca in majoritatea ” democratiilor ” de astazi ,ca sa le dea iluzia oamenilor ca aleg in mod liber.

    Ce le era frica dictatorilor de ieri,si cred ca este valabil si astazi,era ca oamenii sa se adune intr-o constiinta sau actiune comuna in afara mainstreamului politic,in afara tabuurilor stabilite de putere,de aici si monopolul asupra informatiei si crearea structurilor de coercitie supradimensionate.
    Ori aceasta se intimpla si astazi in vest,unde cea mai putin libera este presa iar cel mai fara de puteri presedinte este presedintele american Obama ( face doar ce i se ordona,spre deosebire de primarul din Cochirleni,care mai face si ce vrea el )

    De aici si dorinta de a cenzura Internetul.de aici si dorinta de o noua ordine mondiala ( moartea libertatii si a justitiei,omorirea lui Iisus Hristos Dumnezeu si a Bisericii Sale in constiintele oamenilor,controlul absolut )

    PS.elite in Rusia ? Asta-i buna.Elitele se formeaza de 2 mii de ani,au prins putere deosebita prin infiintarea primelor banci de Rotschild,si-au marit-o si mai mult prin puterea de a tipari doar ei banii in sua si europa de vest,de a vinde petrolul doar pe dolari,si prin controlul aproape absolut al presei si mass-mediei ( si al partidelor politice importante,parerea mea ).Elitele numai Dumnezeu le poate da jos,caci sint din ce in ce mai ascunse, puterile statului de orice fel fiind doar interfata prin care ele controleaza societatile.Nu poti sa te lupti cu ceea ce nu vezi.In Rusia ca si in Romania lui Ceausescu putem vorbi de oameni ai puterii,temporar asa,vizibili deci slabi,de aceea au si cazut si pot cadea.

  3. In fond cine l-a suspendat, este Parlamentul Romaniei si numai Parlamentul, poata sa-l repuna in functie.
    Macar el (Parlamentul) este ales prin vot si nu numit politic precum cei din CCR(comitetul central)
    Doar ca ei ,judecatorii penali din Maindanul Constitutional al Romaniei, din “greseala” au tinut cont doar de listele electorale permanent umflate de la ‘90 incoace.
    Multi dintre senatorii si deputatii de-acum sunt responsabili pentru ingrasarea listelor. Luni insa au ocazia sa–si spele obrazul si sa-l suspende pe basescu in baza adevaratelor liste sau sa alega sa nu tina cont de cvorum.
    Mingea este la ei in teren. Dar oare, o vor retorna intr-un contraatac decisiv, ori o vor plasa in fileu. Vor realiza oare, ca pot cu adevarat sa-i reprezinte pe termen scurt pe cei 7.4 milioane de romani care i-au zis lui base PA!?
    Realizez acum, urmarind cu atentie evolutia lucrurilor, ca pe Crin l-am prejudecat gresit in virtutea unor pacate din trecut,dar de doua ,trei saptamani sunt placut surprins de atitudinea si discursul sau. Si inca o data imi cer iertare .Dar nu pot sa spun acelasi lucru despre Ponta, care mi-s-a parut pe-alocuri duplicitar, dar un-i timpul trecut sa ne surprinda luni impreuna cu ai lui. Atata doar, ca cei 7.4 milioane, n-au votat cu usl ci au votat impotriva lui basescu, ce a ce este cu totul altceva

  4. @sherlock:

    Iti reamintim de cuvantul unui episcop curajos de la noi:

    Sa luam aminte la parghiile democratiei

    In acest sens am spus ca daca am duce rationamentul tau pana la capat, atunci nu mai facem NIMIC. Credem insa ca, atat cat se poate, fiecare la masura lui, avem OBLIGATIA fata de acest neam si fata de credinta noastra sa incercam sa promovam nu raul mai mic, ci, din aproape in aproape, sa restauram normalitatea. Daca am avea drept obiective lucruri absolute gen jos cu toata clasa politica, sus cu Romania voevodala, atunci am cadea in capcana descrisa de Steinhardt in textul la care am facut trimitere. Din aproape in aproape inseamna sa faci ceva acolo unde arde ACUM, acolo unde primejdia este mortala, acolo unde se cere si unde este vizibil, nescapand din vedere cauzele profunde ale acesteia, desigur.

    Uite ca stapanii nostri colonialisti ne demonstreaza pe zi ce trece ca merita sa pretuim democratia asta, asa cum e ea, tocmai pentru ca ei o calca in picioare calcandu-ne pe noi insine. Dar daca ei folosesc notiunea de democratie tocmai pentru a ne baga pumnul in gura nu inseamna ca noi trebuie sa renuntam la ea, ci dimpotriva, sa cautam sa mai salvam, poate, ce ar mai fi putut fi salvat. Tocmai pentru ca numai intr-un astfel de sistem mai e posibila actiunea societatii civile, lucru care e de dorit si cu care suntem de acord. Dar si ONG-urile mentionate de tine, tocmai pentru a isi promova obiectivele crestine, ele incearca sa se foloseasca de diversi membri ai clasei politice, pentru ca asta e lumea in care traim si altfel nu se poate. Numai asa poti promova legi crestine, numai asa poti pune presiune sau macar sa incerci, numai amendand la vot un lider care a cedat suveranitatea poti sa mai valorizezi conceptul asta public in tara…

    Daca oamenilor nu li se spune adevarul,ca nu este bine sa iti pierzi suveranitatea,independenta fiscala,etc nu sint bune SUE,Nato este o organizatie criminala,Europa inseamna si desfrinare si moartea credintei,de ce sa nu existe un partid care sa militeze pentru valori crestine si romanesti,de ce nici macar teoretic nu gindim asa ceva,ca fiind utopie.Sau macar aia raii mai mici sa se schimbe in acest sens,ca voi spuneti ca sint independenti si au putere sa o faca daca vor.

    Se pare ca nu ne-am facut intelesi. Adevarul trebuie spus raspicat, clar, fara intorsaturi. Dar una e sa-l spui, alta e sa-l practici in fata cu realitatea. Tocmai de aceea spuneam ca daca vrei sa transpui in realitate adevarul, atunci trebuie adoptata o tactica de genul din aproape in aproape (care nu e tocmai acelasi lucru cu raul mai mic). Cat priveste “raii mai mici” nu am spus nicaieri ca ar fi independenti, ci ca nu sunt in acelasi grad de subordonare fata de interesele straine ca ceilalti.

    In ceea ce priveste termenul de “elite”, l-am folosit intr-o acceptiune pur “tehnica”. Elite sunt peste tot, ele nu au etnie sau afiliere organizationala anume.

  5. @DANZ:

    Nu e realist sa ne asteptam la asa ceva. In plus, atunci cand s-a modificat Constitutia in 2003, s-a precizat ca deciziile CCR nu mai pot fi intoarse de Parlament. Asa se face ca organismul suprem in Romania este alcatuit nu din oameni care, macar teoretic, raspund electoral, ci din oameni numiti politic.

  6. “Întrebat dacă crede că vineri la Parlament va fi cvorum pentru citirea în plen a deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului, Ponta a răspuns că nu este de acord “cu ideea de a ne juca cu cvorumurile de la instituţii – nu se face cvorum la CSM, să nu se facă nici la Parlament”.
    Premierul a precizat că nu crede în metode de acest gen. “Ţin foarte mult să arătăm care este diferenţa, de ce suntem altfel. Dacă aplicăm exact aceleaşi metode, atunci poate să rămână PDL şi cu domnul Băsescu. Or, eu cred că trebuie să aplicăm metode corecte, chiar dacă împotriva noastră sunt folosite tot felul de subterfugii de acest gen”, a mai spus prim-ministrul.”(rtv.net)

    Diferenta-nediferenta, pe langa declaratiile lui Antonescu, ne reprezinta, au o verticalitate de care ducem lipsa. Poate ar trebui sa aducem si noi aportul la aceasta diferenta. Macar sa stim sa murim calcati in picioare pt ca asa vom trai liberi si neincovoiati.

  7. “Întrebat dacă crede că vineri la Parlament va fi cvorum pentru citirea în plen a deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului, Ponta a răspuns că nu este de acord “cu ideea de a ne juca cu cvorumurile de la instituţii – nu se face cvorum la CSM, să nu se facă nici la Parlament”.
    Premierul a precizat că nu crede în metode de acest gen. “Ţin foarte mult să arătăm care este diferenţa, de ce suntem altfel. Dacă aplicăm exact aceleaşi metode, atunci poate să rămână PDL şi cu domnul Băsescu. Or, eu cred că trebuie să aplicăm metode corecte, chiar dacă împotriva noastră sunt folosite tot felul de subterfugii de acest gen”, a mai spus prim-ministrul.”(rtv.net)

    Diferenta-nediferenta, alaturi de declaratiile lui Antonescu, e vorba de o atitudine, ceva care ne reprezinta. Nu doar interesele partidului. Poate ar trebui sa ne aducem si noi aportul la aceasta diferenta.

  8. Ma imbatam si eu cu apa rece
    Adevarul este ca sunt dat paste cap
    Nu ma asteptam dupa atitia ani de neimplicare sa ma doara atat de mult cu toate ca sunt departe de tara.
    Nu ma mai uitam la stiri si pe ziare de mult
    Doar pe situl vostru, dupa ce am eliminat pe rand alte situri asa zis ortodoxe.
    Iar stirile voastre din cand in cand.
    Acum vad ca de-o luna sunt mai mult pe stiri decat pe pagina pricipala si-n plus caut si pe cyberpresa, doar doar gasesc ceva, care sa denunte absurdul situatiei si sa-mi spuna ca n-a fost dacat un vis urat.
    Ma-agat ca disperatul de-un pai virtual.
    Stiu ca nu e bine, ca ajutorului omenesc sa nu ma-ncred, dar imi spuneam ca Dumnezeu poate actiona si prin oameni si daca o fii voia Sa s-o schimba ceva
    Ma rog si mai sper atata timp cat inca nu este definitiv
    Poate ca sunt pe campii « dans champs » cum spun quebecosii pe aici si asta pentru ca mi-am pierdut simtul pietii. Pe vremuri era de-ajuns sa ies pana-n Univarsitatii si-mi sa-mi dau seama ca s-a terminat, ca atunci cand au venit minerii in 13-15 iunie.
    Am stiut cu cateva zile inainte , piata insasi ne spunea accest lucru, dar nu am plecat de-acolo decat dupa prima lovitura de noroc bun.
    Ma mai mint pana luni cand o fi definitiv .
    Dupa aceea ma opresc ca sa pot sa plang si sa-mi ling rani nevindecate de aproape 23 de ani.Si iar sa plang pentru voi cei remasi Acasa

  9. @Titus L

    Securitatea comunista conduce si azi Romania, prin fosti, actuali securisti sau copiii/nepotii lor ! Trebuie sa ne ridicam in masa impotriva lor ! Ei se bazeaza pe faptul ca ne manipuleaza, dezbina, izoleaza sau infricoseaza daca ne ridicam impotriva lor ! Dar noi tocmai asta trebuie sa le aratam ca suntem uniti si curajosi, cand vor vedea asta le va fi lor frica de noi !
    Atat timp cat tacem, sau vorbim doar pe la clturi, ascunzandu-ne bine cand vine vorba de actiune, EI VOR CASTIGA si ne vor teroriza politic, economic si/sau psihic ! Iar daca o sa-mi spuneti ca a fi crestin inseamna a tacea sau a accepta orice, atunci o sa va contrazic chiar cu articole de pe acest blog, citate din parintele Nicolae Steinhardt !
    Pai daca noi stam ascusi si tacem acum cand suntem totusi liberi sa ne exprimama, sigur cu un minim risc, atunci ce-am fi facut noi daca eram in inchisori supusi torturilor ?
    Degeaba ne ascundem dupa degete, si mai trist, chiar dupa Biserica sau Evanghelie, caci nimic nu ne absolva de pacatul fricii si al lasitatii !!

  10. @ DANZ:

    Multumim pentru cuvintele miscatoare, pentru marturisirea intreaga si pentru impreuna-patimire.

  11. Îndemn la luptă

    Nu dor nici luptele pierdute,
    nici ranile din piept nu dor,
    cum dor acele brate slute
    care să lupte nu mai vor.

    Cat inima în piept iti canta
    ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
    Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
    când te ridici cu-n steag, mai sus ?

    Infrant nu esti atunci când sangeri,
    nici ochii când în lacrimi ti-s.
    Adevaratele infrangeri,
    sunt renuntarile la vis.

    Radu Gyr

  12. Poate ca sunt spalat pe creier dar nu cred in manifestatiile gen piata Universitatii.Eu nu inteleg de ce Biserica la nivel macar de Episcopie,ca la Patriarhie nu este cazul,nu poate organiza procesiuni in orasele resedinta de judet cu opriri la institutii gen Prefectura,Consiliu Judetean.Parca suna altfel o cantare duhovniceasca,o predica taioasa,decat scandari politice. Totul ar fi organizat si Biserica are aceasta putere de a mobiliza oameni care sa-si cante of-ul in strada.
    Apoi ce nu mai inteleg este faptul ca ne raportam la un Valeriu Gafencu si Sfintii Inchisorilor uitand ca ei au cautat initial o libertate a trupului constrans de un regim demential si au aflat in inchisoare libertatea sufletului.Cu alte cuvinte miscarea legionara a urmarit o separare a graului de neghina,o operatie pur divina si a sfarsit prin sfintirea data de teascul inchisorilor.Si s-a intamplat ceea ce spune Sfantul Serafim de Sarov:mii de oameni s-au mantuit in jurul lor si se mantuiesc si acum citindu-le viata.
    Ne mai amintim apoi de zelotii din timpul Mantuitorului care doreau eliberarea evreilor de sub romani.Hristos le-a aratat o alta cale de eliberare,adica cea din patimi.A interzis Sfantului Apostol Petru sa scoata sabia caci “imparatia Lui nu era din lumea aceasta”
    Raman doar pentru un razboi…intru cuvant.

  13. @cristi_g:

    Niciuna din situatiile enumerate nu se potriveste cu subiectul discutiei de aici. Pur si simplu este vorba despre a folosi ”parghiile democratiei”, cum spunea si PS Sebatstian. Adica de a iti face simtita prezenta in spatiul public, legal. Sunt mai multe cai de a iti face simtita prezenta, public, si toate sunt potrivite, daca sunt facute pentru un scop bun si cu mijloace legitime. Iar uneori chiar e o datorie. Macar pentru unii. Iar ceilalti sunt datori sa inmulteasca rugaciunea.

  14. @ Cristi g:

    Ideal ar fi ca Biserica sau macar oameni/grupari ale Bisericii sa faca ceva in acest gen si in acest duh. Dar ne multumim si cu faptul ca macar nu iau fatis apararea tiranului si dusmanilor tarii, cum puteau prea bine sa faca. La ceva mai bun nu ne mai asteptam.

    Nu credem nici in ceva gen “miscare legionara” astazi. Si nu ne implicam in nimic organizat cu caracter politic sau civic. Singura sansa (dar teoretica) este spontaneitatea, autenticitatea si simplitatea indignarii poporului obijduit. Nicio altfel de lupta, de miscare.

  15. Eu pun o intrebare: Cit de constitutional si democratic este ca Basescu sa fixeze el insusi numarul de oameni care sa il demita din calitatea de presedinte? Cum de a fost posibil acest lucru fara ca cei de la CCR sa se autosesizeze? Spun acest lucru deoarece OUG 103/ 2009 ce cuprinde schimbarea unor articole din Legea 3/2000 are o introducere in care se spune ca aceasta ordonanta a fost data in scopul referendumului pentru trecerea la un parlament uninominal (ce a avut loc odata cu prezidentialele din 2009) si nu schimba art 10 din Legea129/2007. Prin Legea 62/2012 acest art 10 este schimbat de Basescu. Este evident ca Legea 62 numita si Lege pentru aprobarea OUG 103/2009 nu are nimic comun cu aceasta ordonanta care a fost emisa pentru …uninominal!!! Prin urmare Legea 62 care a primit aviz de constitutionalitate de la CCR este NECONSTITUTIONALA!!! Basescu in calitate de presedinte isi stabileste singur cvorumul cu care paote fi demis! Important de retinut ca in legea 129/2007 in art 10 se sublinia ca voturile pot fi exprimate la nivel d tara. Concret doar la cei cu drept de vot din cei 19 milioane gasiti de INS! Basescu a modificat legea cu de la el putere invocind listele electorale care sint aproape identice cu cele cu care a cistigat alegerile (prin frauda) in 2009. Tot prin frauda revine la Cotroceni. Nu trebuie sa fii cine stie ce mare jurist ca sa constati ca legea 62 nu este o lege ce aproba OUG ci o lege emisa cu scop precis de a elimina art 10 din Legea 129.Orbetii de la CCR nu au vazut acest lucru?

  16. @admin

    Ati scris:

    Iti reamintim de cuvantul unui episcop curajos de la noi:

    Sa luam aminte la parghiile democratiei!

    ……..

    Una din pirghiile democratiei este sa ii lasam si pe cei din opozitie sa vorbeasca,sa nu le taiem microfonul si sa-i dam afara din parlament,pe motiv ca am cistigat alegerile si este al nostru,ca sa nu fim acuzati de ziare ca ne purtam….abuziv.

    Iti dau si eu cuvintul unui duhovnic,care spune cam asa:

    […]
    “Se ajunge să cumperi conștiința omului cu un kg. de făină și orez și jumătate de litru de ulei. Acesta este politicianul compromis și care se degradează în fața unui popor. Cu ce încredere poți să îi acorzi unui astfel de politician casa și averea unui stat? Cel care acordă votul de încredere unui astfel de politician nu este ca un nebun care își dă foc la propria casă? De aceea noi nu mai ieșim din această sta­re de mizerie. Pentru această mizerie nu e de vină doar Europa și pute­rile lumii, ci în primul rând se datorează lipsei noastre de administrare internă. Pentru că Europa nu vine la mine la primărie să mă controleze ce am lucrat eu într-o lună de zile și cum am asfaltat drumul.”

    “O guvernare fără Dumnezeu este o guvernare fără conștiință. Atâta vreme cât vom alege conducători fără Dum­nezeu, vom merge din rău în mai rău și nu există nicio speranță pentru un viitor mai bun.”

    “Durerea mare este peste tot, pentru că sunt puși să conducă oameni fără o autoritate profesională și fără o orientare câtuși de puțin prin Hristos în stat. Azi voința poporului se clădește pe fal­sul acesta de la o alegere la alta, că îți dă doar impresia că ești alegător liber. Iar votul nostru nu este decât folosit și manipulat în interesele lor meschine. Decât să cheltui atâția bani pen­tru campanii electorale de paradă, mai bine s-ar face o școală, un spital din acei bani risipiți. Ei fac campanii, promisiuni și alegeri, dar peste tot însă sună a sărăcie. Oamenii aleși ar trebui trași la răspundere pentru ceea ce au făcut în orașul sau satul unde guvernează fiecare. Dar așa, dacă nimeni nu îi verifică și știu că nu plătesc pentru faptele lor, evident că fură și trage fiecare pentru interesul lui personal. Țara aceasta este guver­nată nu după nevoile și greutățile poporului, ci după bunul plac al șefului.”

    Il stimez pe parintele Sebastian,alaturi de mitropolitul Teofan ne arata ca episcopii romani nu au disparut ( cum ar crede unii ) si au urmat calea dinozaurilor…ci exista si au si curajul marturisirii.

    Sint de acord cu dinsul,intr-o democratie,poporul ar trebui sa conduca,cit despre resemnare nici vorba,important este insa sa stii adevarul,daca il stii sa-l marturisesti,iar daca il marturisesti,sa-ti asumi si consecintele…valabil si pentru politica.Un crestin nu poate fi infrint de sistem in veci,mai degraba il ajuta sa ajunga mai repede Acasa,in Imparatia Cerurilor.

  17. @ S.h.:

    Da, dincolo de autenticitatea sau nu a interviurilor de acest tip si de la aceste surse, sunt cuvinte de bun-simt, cu caracter general, valabile pentru genul de alegeri si de campanii electorale politicianiste obisnuite. Am explicat deosebirea dintre acest gen de alegeri si cele de acum, chiar pana la… exasperare 🙂 Suntem convinsi ca s-a putut intelege pana acum de ce Basescu “nu e ca toti ceilalti”. Asa ca nu mai revenim. Trebuie doar un minimum de discernamant sa vedem si diferentele de fond. Oricum, discutia e deja tardiva si inutila. Lucrurile s-au transat. Dumnezeu cu mila de acum. Nu ne foloseste la nimic sa murim cu “dreptatea” dintr-o discutie in mana si nici nu vom avea vreo satisfactie ca s-a implinit ce am scris noi, fara sa fim auziti. Asta este. Ziua este pe sfarsite. Noaptea a venit.

    PS: Exista categoric disponibilitate catre abuzuri mari si la parlamentarii inca majoritari (nu ai “puterii”, ca nu au si puterea, e o evidenta), insa nu este (deocamdata, macar) ceva care sa plece de ‘sus’ si sa fie institutionalizat si sistemic, ba chiar intins in retele care duc pana departe, in afara tarii, cu o organizare aproape militara, asa cum este vadit in privinta regimului care are puterea, de facto, in Romania.

  18. Pingback: Rus, Maior, MRU sau TOTI OAMENII… NOII SECURITATI “TRILATERALE”. “Statul de drept” condus prin serviciile secrete si PROCURORII “INDEPENDENTI” CARE UMFLA GOGOASA “FRAUDELOR” depasindu-l in absurd si in
  19. Pingback: BASESCU SI ȚARA. 10 ani de desfigurare a României - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare