REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU. “Suntem, cu acte şi fapte, o colonie”

21-08-2012 12 minute Sublinieri

Suntem, cu acte şi fapte, o colonie. Unde stăpânii externi joacă tontoriul, serviciile secrete execută ordinele şi poporul (poreclit) suveran înghite tot… Au consfinţit, de fapt, cu acte, cedarea de suveranitate. Pentru că despre asta este vorba. Partenerii politico-militari ai României l-au vrut cu orice preţ, din raţiuni care ne scapă (sau nu), pe Băsescu înapoi la Palatul Cotroceni. Au dictat şi voia lor s-a făcut. Extrapolând, eşecul n-are doar părinţi politici. E al unei întregi naţiuni. Care, de secole, stă şi înghite. I se schimbă doar stăpânii, din când în când, în funcţie de mersul evenimentelor istorice”.

 ***

Sa ne reamintim: 

DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii

ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA? CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI? (update)

ILIE SERBANESCU DESPRE AMESTECUL DE TIP SOVIETIC AL KOMISARILOR EUROPENI si COMPLICITATEA CU VIKTOR ORBAN si RUSIA (video)

INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I)

SFARSITUL ROMANIEI, CU “FLACARA” (ANTI)DEMOCRATIEI LA CAPATAI?

***

[…] Au votat pentru validarea referendumului: Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader (toţi trei din tabăra USL).

Au votat pentru invalidarea referendumului: Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc (din tabăra PDL-Băsescu) Puskás Valentin Zoltán (prpous de UDMR) şi Aspazia Cojocaru (propusă de PSD în CCR).

“Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat pentru gândul Ion Predescu. Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

In legatura cu criticile formulate de Crin Antonescu si Victor Ponta la adresa judecatoarei CCR Aspazia Cojocaru, pe care au acuzat-o de tradare deoarece nu a votat in favoarea PSD (care a sustinut-o pentru a fi numita judecator la Curtea Constitutionala), magistratul incriminat de cei doi politicieni a declarat in exclusivitate pentru Romania Libera:

“Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu -nn) care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decat sa spuna ce vrea, sa execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege!”

Declaratia a survenit dupa ce magistratul CCR Ion Predescu (PSD) a declarat presei ca “Am luptat si noi cat am putut” (pentru validarea referendumului-nn), acuzand ca s-a realizat cvorumul de invalidare a  referendumului cu scorul  de 6 la 3 cu concursul  Aspaziei Cojocaru (nominalizata in CCR de PSD), care a votat alaturi de judecatorii sustinuti de PDL, Traian Basescu si UDMR.

Crin Antonescu a criticat dur decizia CCR, catalogand-o ca fiind o lovitura la principiile unui stat democratic si a chemat lumea la proteste.

La randul sau, premierul Ponta a tinut isonul criticilor lui Antonescu , sustinand ca adresa gresita din 3 august  a CCR catre Guvern ar fi fost trimisa cu scopul de a se castiga timp pentru convingerea judecatoarei Aspazia Cojocaru “să treacă în tabăra celor care îl susţin pe preşedintele Băsescu. (…) De fapt, cei de la Curte nu vroiau decât să o convingă pe doamna Cojocaru să voteze, nici nu au luat în seamnă ce am trimis noi şi atunci mă întreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, că, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil.

Judecătoarea Curţii Constituţională Aspazia Cojocaru a fost indignată de declaraţia colegului său, Ion Predescu, în care acesta a spus că “am luptat şi noi cum am putut”. “Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. (…) Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă “Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!, a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru pentru EVZ.ro.

Comunicatul Integral al Curtii Constitutionale:

În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât:

«1. Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată.

2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central  şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar  943.375 (11.15 %) au răspuns  „NU”. 

 3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George – Crin Laurenţiu Antonescu  în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.

Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.»
Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 şi  la aceasta au participat: Augustin Zegrean, preşedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lăzăroiu,  Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecători.

————————————-

Care sunt pasii procedurali pentru repunerea in functie a lui Traian Basescu

 • decizia Curtii Constitutionale va fi citita in sedinta publica de catre judecatorii CCR si trimisa catre conducerea Parlamentului 
 • Parlamentul trebuie sa se reuneasca pentru a lua act de hotararea Curtii Constitutionale 
 • dupa ce Parlamentul citeste in plen decizia CCR, hotararea se publica in Monitorul Oficial iar Traian Basescu isi poate relua mandatul la Cotroceni

12.42: Sedinta s-a incheiat. Informatii pe surse spun ca referendumul a fost invalidat, cu scorul de 6-3, iar Traian Basescu trebuie sa se intoarca la Palatul Cotroceni

11.35: Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a trimis CCR o adresa semnata si de Petru Filip (presedintele Senatului) in care explica modul in care trebuie citite datele trimise de Guvern – surse parlamentare. Adresa nu fusese solicitata de CCR

11.30: Intre timp, BNR anunta ca blocajul financiar afecteaza tot mai mult economia, iar investitiile continua sa se restringa

10:16: Toti cei 9 judecatori ai CCR sunt prezenti la sedinta.

10:08: Sedinta Curtii Constitutionale a inceput cu 8 dintre cei 9 judecatori prezenti, anunta Realitatea Tv. Potrivit sursei citate, judecatorul Ion Predescu nu este prezent la sedinta. Ion Predescu (84 de ani) a fost numit judecator la CCR in anul 2004, de catre Senatul Romaniei.

10.05: In fata CCR a inceput manifestatia militarilor rezervisti si a pensionarilor. Deocamdata s-au strins 30 de protestatari. Vezi aici imagini de la miting

9:50: Intrebat de jurnalisti, marti dimineata, la intrarea in sediul CCR, daca exista posibilitatea unei noi amanari a deciziei privind referendumului, judecatorul Tudorel Toader a raspuns afirmativ: “E posibil”.

9.35: Reuters: CCR e asteptata sa invalideze referendumul. Batalia politica testeaza democratia din Romania

Data stabilita initial pentru sedinta pe aceasta tema era 31 august, insa CCR a hotarat, pe 14 august, in urma unei cereri in acest sens formulate de presedintele suspendat Traian Băsescu, sa devanseze sedinta pentru 21 august.

FOTOGALERIE Cei 200 de manifestanti anti-Basescu au explodat de furie dupa decizia CCR de invalidare a referendumului. Manifestantii pleaca spre Piata Revolutiei

Puiu Hasotti (vicepresedinte PNL): Este o decizie impotriva realitatii. Intre USL si Traian Basescu nu poate fi niciun fel de dialog

Theodor Paleologu, despre decizia CCR: Partea proasta este ca de fapt nu cistiga nimeni, ci doar pierdem cu totii, iar ciomageala fara noima va continua

“Verdictul Curtii Constitutionale e deznodamintul, previzibil din capul locului, al unei mari timpenii. Am spus inca din iunie ca ar fi un autogol de toata frumusetea, o veritabila “mana cereasca” pentru PDL si Basescu (vai ce s-au mai suparat pe mine unii colegi de partid!). Partea proasta este ca de fapt nu cistiga nimeni, ci doar pierdem cu totii, iar ciomageala fara noima va continua. Paroxismul ultimelor saptamini nu duce la katharsis, la o curatare dupa care se revine la normal. Prostia, violenta, mirlania, iresponsabilitatea sint ingredientele acestui “perpetuum mobile” al absurdului”“, scrie acesta intr-o postare.

Le Monde: Presedintele Basescu, supranumit Popeye Marinarul, isi salveaza scaunul

Hannes Swoboda da semnalul pentru USL: Trebuie sa acceptam decizia

 Hannes Swoboda, seful grupului Socialist din Parlamentul European, a scris pe contul sau de Twitter ca a fost o decizie politica luata de oameni impotriva lui Basescu, dar nu a fost valida din punct de vedere legal. Trebuie sa acceptam acest lucru”. Este prima reactie a unui oficial european dupa decizia CCR de a invalida referendumul. Swoboda face parte din aceeasi familie politica cu PSD.

Oficial CE: Toate deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate

PROTEST ÎN PIAŢA UNIVERSITĂŢII, după decizia Curţii Constituţionale

 • Dcnews: 

I-au dat ţara înapoi: CCR a invalidat referendumul. Scor final: 6-3

Curtea Constituţională a luat decizia de a invalida referendumul din 29 iulie. În urma acestei decizii Traian Băsescu redevine preşedinte cu drepturi depline şi va reveni la Cotroceni. Decizia CCR a fost luată cu scorul de 6 la 3 pentru invalidare.

Din sursele noastre, se pare că judecătoarea Aspazia Cojocaru, numită de PSD, a votat în favoarea lui Traian Băsescu. Judecătorul numit de UDMR, Valentin Zoltan Puskas, care mai votase uneori împotriva legilor PDL, a tranșat disputa, susținând întoarcerea președintelui suspendat la Cotroceni. Decizia survine după ce Victor Orban i-a făcut campanie lui Băsescu, dar și după o vizită controversată în secuime, efectuată de Traian Băsescu înaintrea votului de azi.

Decizia CCR va fi redactată şi citită miercuri în plenul Curţii Constituţionale. Ulterior aceasta va fi adusă la cunoştinţa Parlamentului, care trebuie “să decidă calea de urmat”. Ulterior decizia va fi publicată în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu va reveni la Cotroceni.

La referendumul din 29 iulie şapte milioane şi jumătate de români au votat pentru demiterea preşedintelui suspendat. Prezenţa la vot a fost 46,2%, dar pentru validare era nevoie de 50 plus 1%.

Judecătorii au anunţat că vor ţine cont şi de noile cifre primite chiar ieri de la Guvern. În urma consultării acestor date, judecătorii CCR au decis să invalideze referendumul.

Bogdan Chirieac: Victoria lui Băsescu asupra poporului român

Traian Băsescu repurtează o victorie îngrozitoare asupra poporului român: 7,5 milioane de oameni au fost îngenunchiați de votul a șase judecători numiți politic și convinși – ultimul chiar în acest week-end – că în Europa de astăzi un conducător poate rămâne în funcție împotriva voinței poporului său.

Votul CCR dovedește că, la fel ca în perioada comunistă, cine deține instituțiile de forță conduce țara, indiferent de voința poporului. Ori, în aceste ultime două luni, dl. Băsescu a făcut uz de toate instituțiile pe care le deține: Parchetul, Curtea Constituțională, CSM-ul și serviciile secrete. La asta se mai adaugă câteva instituții de presă, care au încercat, la fel ca Scânteia pe vremuri, să dea o explicație loviturii monstruoase aplicată poporului român.

Dar nici aceste instituții nu ar fi reușit să-l salveze pe Traian Băsescu, dacă nu ar fi existat, în afară de lipsa de experiență a premierului Victor Ponta, și un sprijin direct din partea Washington-ului și Bruxelles-ului. Când spun Bruxelles, mă referer în primul rând la dl. Barroso și la d-na Merkel. Alți lideri europeni fiind neutri față de procedura de demitere a lui Traian Băsescu. În privința sprijinului american, rolul hotărâtor l-a avut ambasadorul Mark Gitenstein – ”un bun prieten al d-lui Băsescu”, conform declarațiilor emisarului Philip Gordon.

În România, începe o perioadă de haos. Ura lui Traian Băsescu față de poporul român va fi de nestăvilit. Ultimele informații arată că UDMR-ul trece înapoi de partea PDL și se fac mari presiuni asupra UNPR. Probabil că, în primele zile ale lui septembrie, guvernul Ponta și majoritatea USL din Parlament vor dispărea. Va urma o prigoană împotriva opozanților d-lui Băsescu, comparabilă cu prigoana comunisto-securistă de tip sovietic din anii ‘50.

Se spun tot felul de vorbe despre coabitare. Nu există coabitare între Traian Băsescu și poporul român, așa cum, în ’89, nu a mai fost posibilă această coabitare nici între Nicolae Ceaușescu și același popor.

În Orientul Apropiat, s-a ivit tot mai clar spectrul războiului cu Iranul. SUA nu vor să schimbe piesele pe tabla de șah, în jurul zonei de conflict. Băsescu le este cunoscut și perfect obedient. Și totuși, sacrificarea poporului român, pentru liniștea câtorva birocrați de la Washington, care nu au mai avut timp și chef să îi cunoască pe noii lideri ai României, este un preț prea mare, nu pentru mica Românie, ci pentru democrația europeană în general.

 • RTV: 

Protest anti-Băsescu, în Piaţa Universităţii. “Băsescu să-şi dea demisia!” VIDEO 

Protest în faţa CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO

CTP: Nu ne aşteaptă nimic bun. Coabitarea nu e posibilă pentru că urmează alegerile din noiembrie 

“În mare măsură da, m-am aşteptat. Ceea ce rămâne ca o pagubă majoră produsă României este perioada de 20-21 de zile în care Curtea nu s-a pronunţat. Acum a judecat potrivit literei legii şi nu potrivit spiritului legii. În litera legii se putea pronunţa această hotărâre încă de atunci, imediat după consemnarea rezultatului referendumului. Curtea Constituţională este un organism intens politizat, mai politizat ca un Consiliu Judeţean. A fost o bătălie politică, om la om. Raţiunea a fost lăsată de-o parte, gândirea noţiunii de referendum. Formal, literal, Curtea are îndreptăţirea să dea această hotărâre. Ea va fi respectată, sper, de către toată lumea, în primul rând de Parlament”, a spus CTP, la România TV.

De asemenea, jurnalistul a arătat că ar fi bine ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni. “Dacă Parlamentul va încerca să blocheze venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, folosind acea prevedere într-o lege a Curţii, cred că ne aşteaptă o perioadă şi mai rea decât aceasta. Să vedem cum se poate coabita. De ambele părţi va rămâne aceeaşi înverşunare politică, nu ne aşteaptă nimic bun. Nu este posibilă coabitarea pentru că urmează alegerile din noiembrie. Sunt posibile o serie de combinaţii, efectele le vom simţi cu toţii”, a declarat jurnalistul.

În plus, Cristian Tudor Popescu a spus că “prin întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, PDL-ul poate considera că are şanse. Mai departe se pot face o serie de speculaţii: dacă pleacă Crin Antonescu, pleacă din Partidul Naţional Liberal şi atunci acolo sunt curente care pot să orienteze partidul spre o nouă înţelegere cu PDL şi să izoleze PSD-ul. Sunt posibile o serie de combinaţii şi lupta politică va continua cu şi mai mare înverşunare. Efectele le vom resimţi cu toţii”, a completat jurnalistul.

 • ProTV:  

CTP: CCR este o adunatura de Mosi Craciuni demoni. A instaurat o democratie eratica. VIDEO

Cristian Tudor Popescu, invitatul lui Cristian Leonte in platoul Editiei Speciale a Stirilor ProTv, a declarat ca CCR nu este decat o adunatura de “Mosi Craciuni demoni”.

“Votul a fost vot, dar ce a fost inainte si ceea ce a fost dupa, am aflat cum se comporta domnul Crin Antonescu in Palatul Cotroceni, am vazut o schimbare majora, o accentuare a unor lucruri cat se poate de nocive in comportamentul domniei sale, pe care sederea la Cotroceni le-a accentuat, am vazut un Traian Basescu care, departe de a fi un om curajos, este un om las, cum a demonstrat in fata intregii natiuni, lipsit de cuvant, lipsit de onoare, un om care se intoarce acum cu aceasta noua imagine in plus fata de ceea ce stiam in legatura cu dansul din punct devedere uman, lipita pe sine, am vazut o Curte Constitutionala care nu e decat o adunatura de Mosi Craciuni demoni, dupa modul in care s-a comportat pasand decizia de colo-colo, amanand, revenind, instituind ceea ce s-ar putea numi democratia eratica in Romania – daca s-a ajuns sa se decida prin erate, asta inseamna eratic, o democratie ratacita, o democratie alaturea cu drumul, pe care a instituit-o Curtea Constitutionala; avem, in fine, un premier, care nu a demonstrat decat ca este un arivist influentat de greii din PSD, capabil sa trimita tot felul de eronati in Guvern si incapabil sa se limiteze la activitatea guvernamentala in sprijinul populatiei si nu la tot felul de combinatii politicianiste”, a declarat editorialistul Gandul.info Cristian Tudor Popescu.

CTP: Romanii care au votat pentru demitere se simt furati. Sunt posibile proteste. VIDEO

Cristian LeonteEste posibil sa izbucneasca proteste?

Cristian Tudor PopescuE posibil, dar indiferent de faptul ca va fi manifestata in strada sau in tacere, frustrarea exista si e foarte mare. Acesti 7,4 milioane de oameni se simt, cei mai multi dintre ei, se simt furati, inselati. Ei stiu ca au votat, stiu si cati sunt si iata ca votul lor nu conteaza. Practic, asa cum scriam inainte de referendum, votul lor va fi transformat in hartie igienica. Ceea ce s-a si intamplat. Asta nu e in niciun caz o premisa pentru liniste in lunile care urmeaza. Aceasta frustrare de inteles a populatiei va fi folosita, nu are cum sa nu faca asta, de Guvernul Ponta. Are doua posibilitati acest Guvern: sau se concentreaza asupra unor masuri economice, populare, cum a inceput, cele privind CAS-ul, cele privind TVA-ul si asa mai departe, sau incearca sa exploateze aceasta frustrare a populatiei prin intoarcerea la Cotroceni a unui Traian Basescu, un Basescu care are acum, pe langa pacatele pe care le stiam inainte de referendum, are si aceasta inselatorie, pe care a practicat-o, faptul ca s-a definit pe sine ca un presedinte las si asta a si fost. Eu de altfel il voi numi de acum in toate comentariile mele, odata cu intoarcerea la Palatul Cotroceni, il voi numi pe domnul Traian Basescu nu altfel decat presedintele mesei verzi, singurul apelativ pe care il voi mai folosi pentru domnia sa. Pentru ca dansul s-a definit in acest fel, a spus ca nu doreste sa fie presedinte la masa verde sub nicio forma si iata ca este, in acest moment, presedinte la masa verde. Deci, din punct de vedere moral, situatia este si mai rea, si mai degradata, in Romania de dupa referendum, dar marcar formal ea trebuie stabilizata prin intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni fara alte tertipuri si incercari de blocaj.

[…]

Update. Curtea s-a pronunţat. A zis practic că a lălăit-o pînă acum fără să ştie nici ea de ce. Traian Băsescu ar trebui să se întoarcă la Cotroceni, după alte probabile lălăieli procedurale parlamentare. Părerea mea e că greşeala iniţierii pripite a suspendării a fost acum înnobilată cu greşeala ignorării unui vot imens împotrivă. Pierzători: cei care au ieşit la vot. […]

Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni. Nu-i absolut nici o surpriză. Dincolo de stupoarea oamenilor normali la cap, votul ruşinos al Curţii Constituţionale era de aşteptat. Doar naivii incurabili puteau să-şi închipuie că va urla conştiinţa brusc în purtătorii de robe purpurii. Sau că ar putea vreodată, în ţara asta, să prevaleze argumentele raţionale. Trăim într-o minciună perenă.

Dăm puterea deciziei supreme-n stat unor decrepiţi rataţi profesional, şantajabili, handicapaţi şi/sau bolnavi psihic. Plătim o armată de funcţionari, dar n-avem două instituţii care să ne socotească la fel. Abaterea de-un milion de oameni e considerată acceptabilă. Zici că-i marja de eroare. Suntem vreo 15 milioane de majori trăitori aici, atâţia am mai rămas, dar ne numărăm peste 18 pentru stabilirea cvorumului. Ne-nghesuim cu morţii pe liste, dar nu-i mişcăm de acolo, să nu care cumva să stricăm aritmetica (euro)parlamentară. Ne umflăm patriotic muşchii, dar funcţionăm smeriţi pe bază de firman decizional de la |nalta Poartă. Suntem, cu acte şi fapte, o colonie. Unde stăpânii externi joacă tontoriul, serviciile secrete execută ordinele şi poporul (poreclit) suveran înghite tot.

Politic vorbind, decizia de azi consfinţeşte un grandios eşec politic al conglomeratului numit USL. A preluat majoritatea parlamentară şi guvernarea, a câştigat localele triumfal, a pornit ca din puşcă acţiunea politică a suspendării/demiterii, a continuat până la un punct în ritm de ceas elveţian, a avut totul în mână şi s-a speriat de oportunitate. La primele strănuturi externe, şi-a dat chiloţii jos şi s-a aşezat cu demnitate-n poziţia de sex oral. Liderii săi au girat, pe semnăturile lor, impunerea externă a cvorumului pentru o largă consultare populară unde nu era nevoie de el. Tot ei au promis străinătăţii că nu schimbă de pe funcţii camarila represivă a lui Băsescu. Şi, culmea, în ţara unde respectarea promisiunii trece drept facultativă, chiar s-au ţinut de cuvânt. Au consfinţit, de fapt, cu acte, cedarea de suveranitate. Pentru că despre asta este vorba. Partenerii politico-militari ai României l-au vrut cu orice preţ, din raţiuni care ne scapă (sau nu), pe Băsescu înapoi la Palatul Cotroceni. Au dictat şi voia lor s-a făcut.

Extrapolând, eşecul n-are doar părinţi politici. E al unei întregi naţiuni. Care, de secole, stă şi înghite. I se schimbă doar stăpânii, din când în când, în funcţie de mersul evenimentelor istorice. Acceptarea resemnată e un soi de tradiţie populară. Suntem, în esenţă, un tot; din păcate, neunitar, dar majoritar laş. Mândria naţională e o expresie din cărţile de istorie. Curajul e doar un cuvânt din DEX. Am fost opt milioane juma’ la referendum. Am votat, într-o majoritate devastatoare pentru orice ţară cu apă curentă la robinet, demiterea preşedintelui. Iar acum tot noi suntem acuzaţi că am fi fost părtaşi la o tentativă de lovitură de stat. Ne-nghesuim ca vitele-n staul, aşteptând să ne ducă la tăiere. Aşteptăm şi acceptăm. N-avem iniţiativă. Şi, în definitiv, poate chiar ne merităm soarta…

Legaturi:

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

144 Commentarii la “REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU. “Suntem, cu acte şi fapte, o colonie”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 4 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. @admin
  Asadar si prin urmare, “crestin-ortodox” este de fapt crestin-ortodoxa 🙂
  Ganduri bune!

 2. @admin:

  Dupa cum vedeti, nu m-am adresat sorei C in mod direct chiar daca i-am citat o parte dintr-o fraza.
  Altfel, mi se pare ca uneori mai trebuie pus si punctul pe i. Poate ar fi fost indicat ca linia generala sa fie pusa in cuvinte de cineva cu dragoste fata de aproapele, oricare ar fi acesta. Cum insa nu s-a gasit nici un drept care s-o faca iaca asa am rasarit eu pacatosul, sarindu-mi tandara. Iertati.

 3. @Alin 7
  “dar mie unul…culpabilizarea asta generala, in toate cele, fara discernamant si fara cap sau coada, imi cam provoaca o senzatie de greata profunda……”

  Ce-i drept am si eu cam aceeasi senzatie, asta apropo de repetarea la infinit cu cele 20 de milioane de avorturi si nu numai.A devenit un stereotip care incepe sa fie lipsit de continut din cauza scoaterii din context si folosirii unde vrei si unde nu vrei si cu o vadita lipsa de logica si chiar continut duhovnicesc, pe principiul orice se intimpla rau in tara asta are ca raspuns: avorturile. Nu inseamna nici pe departe ca am diminua acest pacat de moarte, dar acest arugment trebuie folosit si el cu bun simt, cu masura si chiar cu logica pentru ca pina la urma avorturile se practica la scara uriasa peste tot in lume. Inclusiv in tarile care isi zic civilizate. PAi si atunci cum ramine cu legislatia permisiva pentru homosexuali din Belgia, Olanda, tarile scandinave….alt pacat demoarte. Si doar tarile astea au fost deschizatoare de drum. Si din punct de vedere strict lumesc o duc cu mult mai bien decit noi. Deci?

  Deci Ceea ce a spus Alin 7 este foarte adevarat. DAR oricit de adevarate ne sint argumentele, sa ne gindim intii la noi insine….daca nu cumva si noi in moduri diferite dam dovada de aceeasi lipsa de verticalitate spirituala. Asa ca e mai bine sa observam lucurile dar mai putin aspru, mult mai putin aspru……

 4. imi cer scuze. N-am vazur raspunsul lui Alin. Asa ca ultimul paragraf din comentariul meu nu-si mai are sensul.

 5. @Eugenia
  Nuuu, Ceausescu n-a daramat biserici… Si daca a daramat, n-a daramat el si n-are nicio vina, nu pentru ca ar fi vrut sau ar fi avut ceva cu Biserica, nu. Oamenii de rand sunt de vina, pentru ca nu erau in ele atunci cand erau daramate… De ce oare n-aveau curaj sa stea buluc in biserici, iar nu-mi dau seama, caci e greu.

  Numai in Bucuresti au fost daramate o multime de biserici, din cauza planurilor sale marete.
  In 1987 era in plan chiar demolarea Patriarhiei!

  Dintr-un interviu al lui Marius Tuca luat PF Teoctist:

  MT: Desigur, cand se lua hotararea, nimeni nu era consultat, nimeni nu anunta intentia de a darama vreo biserica?

  PF Teoctist: De la inceput mi-am dat seama ca urmeaza o perioada dramatica pentru mine. Aceste demolari de biserici erau incepute, iar eu am preluat aceasta dificila problema. Am intervenit atunci la primarul Constantin Olteanu pentru Biserica Sfanta Vineri, asa cum a mentionat acesta intr-o carte publicata recent, precum si parintele Gheorghe Bogdan, fostul paroh al bisericii. Primarul mi-a spus atunci ca a fost la el si parintele Bogdan si ca, personal, crede ca Biserica Sfanta Vineri nu va fi demolata din moment ce au fost aprobate lucrarile de restaurare. Aceleasi interventii le-am facut si pentru Biserica Sfantul Spiridon Vechi care, din nefericire, a fost totusi daramata ca si Biserica Sfanta Vineri. Am reusit insa sa salvez – slava Domnului! – Biserica Bucur Ciobanul.
  Nenorocirea cu Sfanta Vineri a avut loc in timp ce ma aflam intr-o vizita oficiala in Austria, cu prilejul sfintirii capelei din Viena construita de romanii de acolo – cu sprijinul autoritatilor locale – in amintirea eliberarii Vienei de sub dominatia otomana. Inainte de plecare, am primit asigurari ca nu va fi demolata de vreme ce se aprobasera lucrarile de restaurare. Fiind la Viena, am aflat cu durere ca Sfanta Vineri a fost daramata. Totul s-a petrecut inspaimantator de repede, asa cum, de altfel, se incerca si cu Patriarhia.
  O grea incercare pentru mine a avut loc in anul 1987, cand Ion Dinca a fost trimis de Nicolae Ceausescu la mine, cu propunerea de mutare a Patriarhiei si deci de demolare a complexului Patriarhal.
  N-as mai putea repeta cele patru ore de discutii cu trimisul direct al cuplului prezidential, discutii insotite de amenintari. De altfel, domnul Dinca a relatat aceasta intalnire intr-un interviu acordat din inchisoare in anul 1993. Eu mi-am mentinut refuzul pe baza mai multor argumente. El imi cerea un consimtamant, iar eu spuneam ca “este imposibil”, pentru ca “indiferent de ce s-ar intampla cu mine, eu nu pot sa le spun credinciosilor ca am consimtit”. Incurcat, el ma tot intreba ce raspuns ar putea sa dea cuplului dictatorial, pentru ca ei nu sunt obisnuiti cu refuzul. I-am sugerat sa le propuna sa viziteze ei Resedinta Patriarhiei. A luat telefonul si a incercat sa imi dea impresia ca vorbeste cu cineva la telefon. Apoi, l-am invitat din nou sa vina el, cel putin, si sa vada ce reprezinta aceasta resedinta, care nu poate fi mutata din acest loc.

  Altfel spus:
  Cine ii pune pe tinerii de azi sa se drogheze?
  Oare de ce ne place atat de mult sa simtim bocancul pe grumaz? De ce simtim nevoia sa fim OBLIGATI sa facem ceva, inclusiv sa muncim?
  Nu e bine azi, ca avem un salam bun de pus pe masa, era mai bine atunci, cand era de ajuns o jumatate de paine pe zi, cand o prajitura era un lux, cand o portocala vedeam odata pe an, daca aveam bafta sa avem pe cineva la coada, mai in fata, sau daca stateam de la 4-5 dimineata in fata magazinului?
  Ce ne retine azi sa avem o viata cumpatata, sa nu ne mai rasfatam atat, sa ne mai REFUZAM din “micile placeri” de care nu ne putem desparti??
  Libertatea asta e de vina, deci.
  Sa vina dictatorul atunci! 🙁

 6. N-are cum sa se duca asa usor, unii dintre noi abia ne-am intors de cativa ani totusi 🙂

  Oricum nu sta tara asta in Ponta, Base sau Aspazia C. Sarmanii de ei, mor de frica celor mai mari ca ei.

  Tara asta sta in lacrimile unor femei ca Violeta S.:
  http://www.familiaortodoxa.ro/2012/08/12/%e2%80%9emama-iti-multumesc-ca-ma-ajuti-sa-traiesc-de-vorba-cu-violeta-s-o-mama-a-carei-fiica-este-imobilizata-la-pat-de-28-de-ani/

 7. @ svm:

  Unii de frica, altii pentru grase avantaje, din ticalosie si exces de zel…

  Probabil ca nu ajung lacrimile acestor femei totusi, nu atarna mai greu in balanta decat celelalte.

  Da, bine ati revenit, dar ca sa patimim si sa murim impreuna acasa, nu pentru altceva.

  Motivatia CCR face ca latul abuzurilor de drept in favoarea eternizarii lui Basescu se strange si mai mult, spre implacabil.

 8. Pare ca referendumul asta, tensiunea grozava ce s_a acumulat, e un buboi al adancurilor noastre inca nelamurite. E asa un amestec de lucruri in galceava inteleptului cu lumea sa launtrica, toate revarsate fara stavila peste ceilalti (cand nu e de-a binelea ticalosie calculata)

 9. Daca lacrimile acestor femei nu-s de ajuns, plangem si noi alaturi de ele. Probabil mai plang multi altii prin locuri indepartate si in durerile singuratatii si ale strainatatii …

 10. @florin m
  Ati interpretat cum ati dorit spusele mele. Nu-i bai, fiecare are libertatea si dreptul propriei pareri, iar eu nu tin sa discut in contradictoriu.
  Ati pierdut insa esentialul, pe care nu l-am scris in cuvinte ci l-am pus in imagini: dictatorii au venit deja, de data asta insa sunt dinafara. Inca. Mai urmeaza.

  Doamne ajuta!

 11. http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/presedintele-de-la-pagina-5-aspazia-anul-asta-se-poarta-cvorum-83347.html

  Ce-am obţinut: scuipaţi de la fanatici, asta e principalul. Sînt băsist pentru că am încercat o discuţie calmă cu suspendatul acum o lună, poate nu cea mai reuşită că nu mă pricep la interviuri filmate, dar o discuţie calmă în orice caz din care am şi ieşit cu eticheta de “stalinist” de la un preşedinte incapabil să gîndească altfel decît şablonard. Sînt uselist pentru că mă scîrbeşte toată mitologia Băsescu cu justiţia şi restul borfaşilor şi o spun de cîte ori apuc. Mai sînt chiar “pontist” pentru că am zis că mediul universitar geme de plagiate şi că i-a apucat corectitudinea unidirecţional.

  S-au declanşat războaie civile mediatice în ultimele două luni, dar nu cum crede Macovei. Ce obţii dacă nu eşti clar ferm de o parte sau alta: scuipaţi acuzaţii de la oameni clar fanatizaţi de o parte sau alta, sau clar angajaţi cu acte în regulă să scuipe într-o parte sau alta. Ca la galeriile de fotbal, […]

  Ultimul exemplu acum cîteva minute: eu spun că văd că Pivniceru (despre care nu am nici o părere formată, nu-i cunosc activitatea atît de bine) e iubită de toată lumea, au făcut declaraţii de bine şi Băsescu, şi Ponta, pînă şi CTP; şi mă trezesc cu Sorin Ioniţă, om angajat total în campania pro-Băsescu că îmi spune că sînt tendenţios. Că ştie el că Pivniceru e din mafia de la Iaşi a lui Fenechiu, sau aşa ceva. Mai mult, ştie că Băsescul lui multiubit a spus o prostie. Şi că eu sînt “tendenţios”. Schema asta se repetă de luni de zile.

  Limbajul fanatic a pătruns perfect pe toate etajele. Pe facebook nu-mi mai recunosc nici prietenii ăia din viaţa reală care una-două încep cu […]. Pentru că e politică în stil tabloid. E Capatos sau Cancan cu politicieni. Politica mătrăşirii prin lături în cap a fost singura constantă în ultimii 8 ani. Băsescu a fost preşedintele de la pagina 5. Prin clonare, restul politicii s-a adaptat la modelul de succes. Pe lîngă radicalizarea spre dreapta a lui Băsescu, am consemnat şi o radicalizare tabloidală a susţinătorilor lui, uneori mai tabloidală şi mai mizerabilă decît cea iniţială de la Antena3. E adevărat că sînt mici copii pe lîngă Fox-ul american. Că ce e România?, un soi de Americă mică fără bani, atîta i-a ieşit din tranziţia de 20 de ani.

  Îmi amintesc din curtea GDS cum sub patronajul aceluiaşi Sorin Ioniţă, democraţii lui peşte prăjit (din ONG-ul lui Ioniţă) spuneau clar, la lumina zilei: domnul preşedinte, întorceţi-vă măcar puţin ca să numiţi procurori!

  Regula fanatismului e următoarea: între grupurile politice fanatice se creează o alianţă tacită pentru împroşcarea ălora neplătiţi sau neinteresaţi sau fără forţă de urlet.

 12. @ Florin m

  Ca bine zici frate

  “Ce ne retine azi sa avem o viata cumpatata, sa nu ne mai rasfatam atat, sa ne mai REFUZAM din “micile placeri” de care nu ne putem desparti??”

  Nu sunt numai cele n milioane de avorturi, cum bine ati spus cativa aici, ci si lucrurile mici, de fiecare zi, pastrarea coloanei vertebrale in fiecare clipa, vorbele aruncate, micile minciuni…care mai mult ca sigur dau nastere la marile minciuni de care ne miram acum cu totii…..multele si maruntele pacate.
  Iar despre neamurile care au legalizat toate “dracariile” si care din punct de vedere lumesc o duc mai bine ca noi, e judecata Domnului cu ele nu a noastra.
  Ei nu au avut bogatia credintei noastre si deci probabil lor nu li se cere cat ni se cere noua, care teoretic ar trebui sa fim in Lumina.

  Acum ajutati-ma si pe mine sa inteleg. Tot tam-tam-ul asta s-a facut ca Basescu sa fie pina in noiembrie presedinte? sau se cauta acum o solutie de permanentizare a lui? Cand i se termina mandatul tot pe el il vor pune, printr-un alt hocus pocus?

 13. @CristinaP

  In noiembrie au loc doar alegeri parlamentare. Mandatul lui expira abia in 2014. Acum, obiectivul lui Basescu va fi sa erodeze guvernul Ponta si sa se asigure ca la alegerile parlamentare nu vor avea majoritatea. Dupa care, timp de doi ani, va avea tot timpul sa marunteasca si sa toace marunt orice, de la partide la presa, de la varful societatii la baza ei, de la oameni importanti la oricine a miscat si misca-n front. Ca, la finalul celor doi ani, sa lase locul “mostenitorilor”, MRU, Neamtu. DACA… Altfel, daca mai izbucneste vreun razboi pe undeva prin Orient, cum este cel mai probabil, de nu chiar iminent, nici ca-l mai vezi dus de la Cotroceni. Oricum, el sau MRU sunt tot acelasi lucru.

  Cealalta varianta, intens discutata zilele astea e sa darame deja guvernul Ponta prin motiune de cenzura pana in iarna, iar pt asta sa racoleze inapoi partide si parlamentari plecati dinspre PDL. Cand vor avea majoritate, vor putea pune la loc un guvern favorabil (cu MRU premier resapat) care sa pregateasca alegerile ce, cu siguranta, atunci, vor fi impinse pana in primavara lui 2013 abia. Pana atunci insa… multe se vor mai intampla.

  http://www.dcnews.ro/2012/08/basescu-pregateste-un-guvern-pdl-udmr-a-intors-din-nou-armele/

 14. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/24/ps-sebastian-asta-nu-e-democratie-nepasarea-aceasta-reactia-unui-lider-pdl-olt-sa-mai-taca-din-gura-video/

  Nu merita neamul acesta sa zaca in aceasta resemnare lasa!

  Mortii din decembrie ar vrea sa avem si noi curajul si responsabilitatea lor.

  Un presedinte trecut declara in mod vinovat: m-a infrant sistemul. Care sistem? Nu suntem noi sistemul? Intr-o democratie nu este poporul cel care trebuie sa isi aiba soarta in mana sa? … Haideti sa ne asumam aceasta putere pe care o avem si sa nu ii facem de ras pe cei inscrisi pe troite si sa nu se mai spuna ca au murit degeaba.

  Daca vom trece asa, cu nepasare, …asa se va face ca vom trai rusinos jertfa celor care au iesit in strada.

  Sa fim demni de libertatea si de tot ce are demn democratia. Democratia deschide usi, adica oportunitati. E adevarat, casca si prapastii, grele de trecut. De multe ori democratia pare mai grea decat dictatura dar nu avem voie sa privim cu regret catre dictatura lui Ceausescu.

  Sa luam aminte la parghiile democratiei, care ne pot aduce si pe noi in randul statelor care au castigat prin acest sistem democratic.

 15. @ admini

  Multumesc pentru lamurire…multe se vor mai intampla pana in 2014…Oh 2014??!!!vorba aia “sa mai traim noi pina atunci” dar cu folos.

 16. Este evident ca pocainta pt “cele peste 20 mil. de avorturi” trebuie sa duca la fapte, nu la smiorcaieli neserioase si distructive. Deci abia cei care vor o schimbare concreta se pocaiesc cu adevarat de pacatele neamului.
  Mai bine sa aratam roadele pocaintei noastre decat sa o deplangem deplorabil.

 17. Completare la cele scrise: Mexicul sta in picioare, nu in genunchi.

  http://www.youtube.com/watch?v=fLB55joTxe8
  http://www.youtube.com/watch?v=qGzvP43q5aw
  http://www.youtube.com/watch?v=vMiW7dx5lQU
  cautati “”mega marcho”” si veti vedea in cate orase a fost asa

 18. Orice parlamentar OM de bun simtz nu ar aproba ticaloasa decizie a CCR. Nu, cu tradatorul asta basescu nu se admit cedari, caci se tradeaza tzara.

 19. erata (ca tot e la moda):”mega marcha””

 20. Mie imi place cum scrie crestin ortodox sau sora C.Chiar ca are curaj,mai mult decit altii.Prin ce a vrut sa scrie,dar si prin tacerea ei,poate a sugerat ca vom fi, daca nu cumva am fost dusi, in robie in Babilon,pentru pacatele noastre si pentru ce au recunoscut si adminii.

  “Mai mult decat atat, afirmam ca, dupa a noastra parere, cauza de radacina a pacatelor acestui neam, de la care pleaca si hotiile si avorturile, este faptul ca nu suntem sinceri cu noi insine, nu suntem cinstiti sufleteste, ne-am pervertit si ticalosit, comitem tradari mari si mici zilnic, suntem in esenta, prin duhul si faptele noastrem, niste necredinciosi si apostati, dar… avem o parere minunata despre noi insine.”

  Iar noi,am fi ca si cum apa de la robinet curge intr-una,inundind apartamentul,si noi, cu ligheanul in mina tot incercam sa stringem si sa aruncam apa in wc.

  Cit despre democratie reala,eu ma indoiesc ca la aceasta ora exista in Europa sau America de Nord o astfel de tara,in rest nu stiu.

  In esenta democratia a fost deturnata sa functioneaza cam asa( parerea mea )

  Un bancher cel mai bogat din lume,are 2 copii,pe Tinel si pe Mirel.Prin Tinel, bancherul infiinteaza partidele de tip democrat ( desfrinatii,liberalii,ateistii,”pacifistii”…) iar prin Costel,bancherul infiinteaza partidele de tip conservator ( “crestin-democratii”,”traditionalistii”,razboinicii,complexele militare si petroliere…)

  Dupa care urmeaza alegerile “libere” si poporul ii va vota or pe Tinel or pe Mirel,unul din cei 2 copii ai bancherului.De ce am pus pina si aici cuvintul liber in ghilimele ?

  Deoarece,in functie de situatie,bancherul tata, dorind sa promoveze la putere unul din cei 2 fii ai sai,se va folosi de mass-media care o controleaza ( asa a fost ales Obama presedinte,un ilustru necunoscut pina atunci) precum si alte pirghii ( scandaluri,procese inscenate,santaj… ) pentru inclinarea opiniei publice in favoarea copilului preferat pe moment.

  Daca in SUA,s-ar succeda periodic partidele republican si democrat,fara nici o votare….s-ar obtine probabil acelasi efect in viata tarii si oamenii poate ar realiza ca voturile lor chiar nu conteaza ( macar in comparatie cu energia risipita )

  La fel in UK,cu succedarea partidelor conservator di laburist,in Romania cu succedarea partidelor PDL si USL ( aici bancherul mai are si niste copii din flori )

  PS.Aceasta nu inseamna ca basescu nu ar fi trebuit demis,dupa cum demisi inainte de termen ar fi trebuit si iliescu,constantinescu,precum si ceilalti care vor urma,impreuna cu partidele care ii sustin.( aceasta daca nu ne trimite Dumnezeu un voievod roman si macar 5 mii de crestini adevarati care sa-l sustina )…mai glumim.

 21. daca vreti sa-l schimbati pe Costel cu Mirel,mai mereu uit sa citesc ce am scris si sa indrept greselile…multumesc.

 22. @Alexei
  🙂 gandim la unison!

  @ crestin-ortodox

  🙂 idem ca si pt.Alexei DAR fara partea a 2-a a comentariului tau cand cereai admin.sa inceteze cu publicarea unor astfel de articole fiindca, DACA ceea ce se intampla d.p.d.v. duhovnicesc cu tine influenteaza, potenteaza (in bine)starea trupeasca imbunatatind APOI(la modul general) LUMEA din jurul tau prin atitudinea-ti crestineasca, lumescul – in mod paradoxal – in care suntem INCA (prin trairea asta vremelnica, pamanteasca) daca n-ai grija de el/manifestarile lui (cand o i-a razna – tu sau altii)daca nu reactionezi gandind ca-i suficient facand NUMAI pe in(duh)ovnicitul, esti bolnav sufleteste si molesit (inainte de vreme) fiindca s-a spus “Indrazniti! Eu am biruit lumea” – nu cu parul, DAR cu gura, cu gandirea, cu toata inima – deci, trebuie si atitudine, cu orice risc!

 23. Din cate vad http://www.luju.ro mortua est, site-ul pare a fi demolat cu server cu tot…nici http://www.ziuanews.ro nu se simte prea bine…

  Interesant.

 24. @ Alin-7:

  Merge totusi.

 25. Sa nu te temi de lege, teme-te de judecator.(proverb rusesc)

 26. @sherlock:

  Am mai explicat problema acestui mod de a gandi lucrurile. Efectiv, ar fi mult mai …USOR pentru toti ca lucrurile sa fie atat de simple: totul este un teatru al elitelor, totul este manipulat, conspirat, controlat suta la suta, mecanic, fara greseala. Nu, nu asa e istoria, nu asa stau lucrurile, exista diferente, exista nuante, si daca nu le vedem, e pericol de inselare. Daca ar fi asa cum prezinti tu lucrurile, atunci ar trebui sa nu mai avem incredere in nimic si in nimeni. De ce nu ar fi si rt.com o facatura a elitelor (si este, oricum, un post propagandistic al rusilor, deci reprezinta interesele lor, nu vreo cauza nobila a omenirii), de ce am mai citi orice, de ce ne-am mai obosi sa gandim ceva despre lucrurile publice, daca totul este manipulat? E o contradictie in sine, cine ar gandi asa pana la capat si ar astepta, pasiv si bovaric, minunea unui voevod cu oastea cea mare a razesilor, atunci nici nu si-ar mai pierde timpul pe net, pentru ca …totul e manipulat deci totul e zadarnic.

  Noi nu credem ca lucrurile stau asa, ca exista grade si grade ale lucrarii rautatii si minciunii, ca exista necesitatea de a fi sensibili la diferente si la microsemnale, sa identificam raul in desfasurarea lui concreta, nu in calapodul simplist, fixist si… nerealist pe care il suprapunem peste realitate obturand orice sansa de a vedea lucrurile asa cum sunt ele, nu asa cum ni se pare ca le vedem noi. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/08/23/steinhardt-microsemnale-tiranie-totalitarism-diversiuni-discernamant-libertate-anarhie-curaj-ideologiil-fanatism-gorbaciov/

 27. http://www.rtv.net/ccr-acuza-noi-presiuni-la-adresa-judecatorilor-si-cere-oprirea-actiunilor-defaimatoare_41420.html

  Nesimtire si nerusinare INFINITA si mentalitate TOTALITARA. Si acesti oameni, dintre care unii (una) par sa aiba grave probleme de luciditate si autocontrol, decid soarta Romaniei, impreuna cu tatucul lor reinstalat de luni in Palat…

  http://radu-tudor.ro/noul-comitet-central/

 28. Un tribunal nedrept mai rau e decat lotrul,
  Si unde legea doarme, dusman il ai pe jude:
  Sarmanul cetatean este pierdut cu totul
  S-astepte ocrotire, nu are de unde.
  (Derjavin)

 29. De acuma devine abuz si exprimarea opiniei personale in raspar cu dictatele care se iau. Nu ai voie sa fii contra pt ca decredibilizezi, iar actiunile lor contradictorii sunt perfect logice si de incredere. Iar punerea pumnului in gura va duce la mai mare incredere si stabilitate a institutiilor statului. Oare mai au vreun dram de minte? Ca de responsabilitate nu poate fi vorba.

 30. Pingback: Germania aplauda decizia CCR si sare in apararea democratiei si a cetatenilor romani, INTERVENIND PENTRU DREPTUL POPORULUI DE A I SE ANULA VOTUL SI DE A-L AVEA PRESEDINTE ETERN PE BASESCU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare