DIVERSIUNEA CERNEA? GAZELE DE SIST vs. parteneriatele homosexuale si finantarea BISERICII/ Consilierul lui BARROSO face PRESIUNI pentru EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Ipoteza socanta: FLAMINIA VA DEVERSA DESEURILE IN PUTURILE CHEVRON din Dobrogea?

15-04-2013 5 minute Sublinieri

remus_cernea_ponta
“Ecologistul” Cernea lupta impotriva gazelor de sist taind finantarea Bisericii si legalizand parteneriatele homosexuale

Pe măsură ce aflu mai multe despre exploatările de gaze de şist din Pennsylvania mă întreb cum de a avansat un procedeu atât de riscant şi poluant într-o democrație.  Am întâlnit oameni care au pierdut accesul la apă potabilă pe proprietățile lor şi depind acum de cisterna companiei de gaze, oameni ai căror copii se joacă lângă instalații radioactive  sau lângă iazuri care au atâta metan încât pot să ardă. La cârma statului Pennsylvania, un guvernator republican care a primit donații substanțiale de la companiile de gaze şi care a garantat un mediu legislativ favorabil acestor companii.

În România, Remus Cernea este Preşedintele Partidului Verde, însă acum este membru PSD în Parlamentul României. Cernea protestează împotriva exploatării gazelor de şist însă la vârful partidului Ponta şi Dragnea fac declarații de susținere a exploatărilor. Nu este uşor pentru un ecologist să ajungă la putere iar Remus Cernea susține că trebuie să aibă o abordare pragmatică. Când însă companiile de gaze de şist avansează cu ajutorul statului în procesul de a învinge comunitățile locale, Cernea a avansat săptămâna aceasta două proiecte de lege : ca Biserica Ortodoxă să nu mai primească bani de la stat şi ca parteneriatul civil între cuplurile homosexuale să fie recunoscut în România.

Dacă Remus Cernea vrea să fie pragmatic în abordarea sa în privința gazelor de şist cu siguranță are o problemă, pentru că nu poți să fii o minoritate în Parlament şi să ai pe agendă lupta cu o instituție în care au încredere 66% dintre români, legalizarea căsătoriilor gay şi în acelaşi timp lupta cu propriul partid în privința exploatării gazelor de şist. Biserica Ortodoxă, aşa cum e ea, finanțată de stat, dornică de sedii impunătoare ca orice instituție, a demonstrat în ultima perioadă la nivel local că poate să scoată oamenii în stradă împotriva gazelor de şist şi că îşi afirmă misiunea de a ocroti sănătatea şi bunăstarea enoriaşilor.

Atacând săptămâna aceasta Biserica şi aruncând tema parteneriatului civil pentru cuplurile homosexuale în discuție, Cernea refuză orice contact cu un important jucător în lupta împotriva gazelor de şist- Biserica Ortodoxă. Îmi doresc să cred că Cernea face acest lucru nu din perversitate politică ci dintr-o greşeală de agendă politică.

Experţii de la Bruxelles au ajuns la concluzia că aceste resurse nu pun în pericol mediul înconjurător şi pot conduce la ieftinirea resurselor energetice ale unei ţări

Comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, a adoptat o poziţie favorabilă gazelor de şist. „Sunt în favoarea producerii de gaze de şist, în mod special din raţiuni de securitate, ca şi pentru reducerea preţurilor gazelor, a declarat el, citat de Euractiv.com.

La rândul său, consilierul ştiinţific principal al Comisiei Europene, Anne Glover, a anunţat că dovezile ştiinţifice permit aprobarea explorării gazelor de şist. O astfel de poziţie înclină decisiv balanţa dezbaterii privind avantajele şi dezavantajele explorării acestor resurse naturale. (…)

Consiliera pe probleme ştiinţifice a preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, Anne Glover, susţine că există dovezi care dau undă verde extracţiilor de gaze de şist, sursa energetică aflată în centrul unei dispute între politici la nivel european, comentează EurActiv. Executivul UE a lansat la 27 martie o foaie de parcurs prin care a stabilit ţintele energetice şi climatice pentru 2030 ale Uniunii Europene. Cu acea ocazie, comisarul european pentru energie Günther Oettinger a adoptat o poziţie favorabilă privind gazele de şist. 

“Sunt în favoarea producţiei de gaze de şist, în special din motive de securitate şi pentru a reduce preţul la gaze. În Statele Unite, care sunt un mare producător de gaze de şist, preţul gazelor este de patru ori mai mic decât în Europa”, a spus el. Gazele de şist au determinat o revigorare industrială în SUA. Agenţia Internaţională pentru Energie se aşteaptă ca SUA să ajungă în situaţia de a-şi putea asigura aproape tot consumul de petrol şi gaze până în 2035 din resurse proprii.

Însă expansiunea acestei industrii în Europa întârzie, din cauza costurilor de producţie paralizante, a închiderii explorărilor şi a îngrijorărilor la nivelul guvernelor privind mediul. Comisarul european pentru politici climatice Connie Hedegaard a adoptat un ton mai puţin favorabil în ceea ce priveşte gazele de şist, considerând că exploatarea lor în Europa nu poate fi comparată cu cea din SUA. “Nu ne aşteptăm să fie atât de uşor în Europa: condiţiile geologice sunt diferite, la fel şi regulile climatice şi activitatea solurilor”, le-a spus ea jurnaliştilor luna trecută, la lansarea foii de parcurs a Comisiei Europene.

Totuşi, Anne Glover, consiliera pe probleme ştiinţifice a preşedintelui Comisiei Europene, contrazice această opinie şi dă un accept ştiinţific exploatării gazelor de şist. “La fel ca toată producţia energetică, vor exista riscuri implicate, indiferent că e vorba de energia solară sau de cea a cărbunelui”, a declarat Glover la o dezbatere din această săptămână organizată de think-tank-ul European Policy Center.

“Nu ar trebui să intrăm într-o fază de respingere. Din punctul meu de vedere, dovezile ne vor permite să mergem înainte (cu producţia de gaze de şist). Însă, în ceea ce priveşte extracţia şi producţia, există chestiuni non-ştiinţifice care trebuie dezbătute”, a spus ea.

Senatorul PNL de Brasov Sebastian Grapa lanseaza o serie de acuzatii socante la adresa companiilor care intentioneaza sa exploateze gazele de sist din Romania.

Liberalul Sebastian Grapa sustine ca afacerea reprezinta o “mega-escrocherie”, companiile straine dorind de fapt sa intre in posesia gazelor naturale si, pe deasupra, sa deverseze in subsolul Dobrogei substante radioactive. Senatorul PNL a remarcat, intr-o declaratie acordata Ziare.com, ca, de peste o luna, o nava incarcata cu substante radioactive se “plimba” intre Portul Constanta si Portul Sulina. Cum deja avea banuieli asupra adevaratelor intentii ale companiei americane Chevron, care a concesionat exploatarea gazelor de sist in zona Dobrogei, a intrat la idei, dupa care a ajuns la cateva concluzii frapante.

“Tehnologia asta se bazeaza pe forarea unui put cu diametru foarte mare, pana undeva sub sisturile bituminoase, de aceea ii si spune gaz de sist. Cu totul intamplator stiu ca se plimba o nava, Flaminia, prin portul Constanta, prin portul Sulina, care are la bord nu stiu cate mii de tone de deseuri radioactive, care a plecat din Germania cu destinatia Franta, singurii din lume care neutralizeaza substante periculoase. Si aia au refuzat sa o primeasca. De ce nu au primit-o? De ce se plimba nava aia tocmai aproape de zona unde se fac prospectiuni? De ce n-au inceput sa faca prospectiuni aproape de zona Felix sau de zona Oradea? De ce s-au apucat tocmai acolo in Dobrogea, in imensitatea campiei dobrogene? “, a spus Sebastian Grapa.

Departure-of-MSC-Flaminia-to-Romania-

*

***


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “DIVERSIUNEA CERNEA? GAZELE DE SIST vs. parteneriatele homosexuale si finantarea BISERICII/ Consilierul lui BARROSO face PRESIUNI pentru EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Ipoteza socanta: FLAMINIA VA DEVERSA DESEURILE IN PUTURILE CHEVRON din Dobrogea?

  1. A luat cineva in calcul pana acum potentialul impact pe care l-ar avea exploatarea gazelor de sist asupra acviferului dorogean?

    http://www.telegrafonline.ro/1188334800/articol/34472/constanta_sta_pe_un_fluviu_subteran_cu_un_debit_mai_mare_decit_al_dunarii.html

    Potrivit informatiilor aparute in presa in ultimii ani, pe sub judetul Constanta ar curge un fluviu cu un debit mai mare decat debitul Dunarii. In timp ce aceasta sursa, ce asigura necesarul de apa pentru zeci de localitati din judet, este expusa unui pericol iminent reprezentat de explorarea si exploatarea gazelor de sist, deputatul de Constanta, Remus Cernea, continua o campanie absurda impotriva institutiilor fundamentale ale neamului romanesc, Biserica si Familia, campanie inceputa inca de pe bancile facultatii.

    Un reportar ProTV despre acviferele de sub Dobrogea – http://stirileprotv.ro/stiri/social/comoara-din-adancurile-dobrogei-descoperirea-care-confirma-teoria-lui-herodot-din-antichitate.html

  2. Nu ca ar fi singurele comori afectate de exploatarea gazelor de sist … si Pestera Movila este o comoara a Dobrogei intrucat s-au descoperit vietati care supravietuiesc in lipsa oxigenului :

    http://jurnalul.ro/stiri/observator/pestera-movile-rezervatie-speologica-unica-in-lume-fix-in-blocul-de-exploatare-a-gazelor-de-sist-chevron-611095.html

    http://www.descopera.ro/descopera-in-romania/2338419-comorile-subterane-ale-dobrogei

    Ceausescu a oprit sapaturile in zona desi initial doreau sa construiasca o termocentrala acolo:
    http://ideiromanesti.blogspot.ro/2013/03/pestera-movila-din-romania-pestera-care.html

  3. Pingback: PROVOCATORUL DE SERVICIU: militantul Cernea si propaganda homosexuala din POSTUL MARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Adevarul preia diversiunea lui CERNEA si o transforma in "DEZBATERE" cu INTREBARI MANIPULATORII. Cum a reactionat purtatorul de cuvant al PATRIARHIEI/ "DICTATURA CONCUBINAJULUI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: PONTA VREA "SCHIMBAREA ACCELERATA" a ROMANIEI "PLINA DE PREJUDECATI". Agenda pro-homosexualitate, adoptata cvasi-oficial la CONGRESUL PSD!/ Crin Antonescu NU vrea CONSTITUTIE "CRESTINA" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recom
  6. S-a publicat, în traducere din limba engleza, cartea ”Adevaratul preț al gazelor de șist”.

    Cartea este accesibilă aici:

    http://www.scribd.com/doc/137176250/T-Dutzik-E-Ridlington-J-Rumpler-Adev%C4%83ratul-pre%C8%9B-al-gazelor-de-%C8%99ist-TEI

    Grupul TEI dedică munca la traducerea și redactarea acestei cărți părintelui Vasile Lăiu, protopop al Bârladului, pentru curajul și demnitatea sa în lupta împotriva exploatării gazelor de șist.

  7. Pingback: "Adevaratul pret al gazelor de sist" - CARTE PE TEMA EXPLOATARII GAZELOR DE SIST - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: GAZELE DE SIST. Propaganda GUVERNAMENTALA merge neabatat INAINTE cu DRAGNEA si NITA varfuri de lance. DRAGNEA MANIPULATORUL striga DEZINFORMARE! Shell crede ca "REVOLUTIA GAZELOR DE SIST" nu se va produce in afara SUA - Razboi întru Cuvânt - R
  9. Pingback: Chevron a primit AVIZE DE EXPLORARE (?) pentru GAZELE DE SIST de la Costinesti si Vama Veche/ Corporatiile au invins si la ROSIA MONTANA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: GAZELE DE SIST... bagate pe sest pe gatul romanilor (si VIDEO). EXPLORAREA - doar preludiul si pretextul EXPLOATARII. Analiza INCOME de demontare punctuala a tuturor "argumentelor" economice ale propagandei oficiale - Razboi întru Cuvânt - Rec
  11. Pingback: Nava Flaminia: incepe DESANTUL DESEURILOR PERICULOASE. O afacere urat-mirositoare ce poate deveni o bomba ecologica - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: NAVA FLAMINIA, BOMBA ECOLOGICA CU CEAS - incepe desantul deseurilor radioactive. DESLUŞIREA IŢELOR unei afaceri urat-mirositoare si periculoase (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Din nou despre FLAMINIA - bomba plutitoare si otravitoare, foarte probabil si radioactiva. CINE SUNT (I)RESPONSABILII CARE NE DISTRUG SANATATEA SI MEDIUL? Litoralul romanesc si judetul Prahova in pericol - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: THE SKY IS PINK/ Cerul este roz (continuare GASLAND). Documentar despre DISTRUGERILE provocate de FRACTURAREA HIDRAULICA in SUA [video subtitrat in romana] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: Pe langa Flaminia, ALTA NAVA CU DESEURI TOXICE (Volgo Balt 219) adusa in Romania, urmare a unei afaceri murdare care implica legaturi cu MAFIA ITALIANA. Portul Constanta – GROAPA DE GUNOI A EUROPEI, cu pretul sanatatii românilor? - Recomandari
  16. Pingback: NAVA FLAMINIA, BOMBA ECOLOGICA CU CEAS – incepe desantul deseurilor radioactive. DESLUŞIREA IŢELOR unei afaceri urat-mirositoare si periculoase (VIDEO) - Recomandari
  17. Pingback: VASUL FLAMINIA: A INCEPUT DESCARCAREA DESEURILOR, desi nava are 14.000 TONE DESEURI IN PLUS fata de cele declarate de armatorul german, considerate “IMPORT ILEGAL” chiar de autoritatile romane! [Reportaj Romania, te iubesc - si VIDEO] - Recoma
  18. Pingback: Parlamentul European cere INVESTIGAREA lui HASOTTI!/ Tot mai multi politicieni “FARA PREJUDECATI”/ Care e TINTA CUPLURILOR HOMOSEXUALE? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare