PATRIARHUL DANIEL despre ”efortul Bisericii de a APARA FAMILIA NATURALA, TRADITIONALA”/ Scurte observatii privind reflectarea mediatica a campaniei Coalitiei pentru Familie

6-01-2016 7 minute Sublinieri

familie

Familia trebuie să facă faţă astăzi multiplelor provocări şi crize din societatea contemporană. De aceea Biserica îşi arată grija, responsabilitatea, preţuirea şi mai ales sprijinul pentru această instituţie importantă a societăţii în care trăim. Pentru că, atât în România, cât şi în întreaga Europă, familia creştină se confruntă cu criza economică (sărăcie, şomaj, nesiguranţa zilei de mâine, emigraţia ş.a.), cu criza morală (libertinajul, avortul, divorţul, abandonarea copiilor, violenţa domestică, delicvenţa juvenilă, traficul de fiinţe umane ş.a.), şi cu criza spirituală (sectarismul, fanatismul, prozelitismul religios ş.a.).

De asemenea, familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă, deoarece modelul însuşi al familiei tradiţionale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat. Trăim într-un context dominat de o mentalitate individualistă şi secularizantă, care nu căută sfinţirea vieţii prin rugăciune, naşterea de copii şi creşterea lor în credinţa creştină.

Astăzi creşte numărul celor care tratează căsătoria ca fiind un simplu contract sau parteneriat între două persoane de gen diferit sau de acelaşi gen.

Însă parteneriatele sociale sau de conviețuire între persoane nu pot fi asimilate familiei tradiţionale și orice atentat la identitatea tradițională a acesteia constituie o inovație artificială care nu poate purta numele realității naturale de care se îndepărtează. Prin urmare, diluarea valorilor familiale tradiţionale sau înlăturarea diferenţelor între această familie şi alte tipuri de uniuni, în numele drepturilor omului şi al egalităţii, subminează familia naturală ca temelie a societăţii umane. De aceea, familia tradiţională are dreptul şi datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate şi continuitate.

Reflectând la situaţia actuală de criză a familiei, trebuie să nu uităm că familia este mai întâi de toate un dar al lui Dumnezeu-Creatorul pentru umanitate. Când Dumnezeu a făcut lumea, coroana creaţiei Sale a fost familia: bărbatul şi femeia, care au primit binecuvântarea de a creşte, a se înmulţi şi a stăpâni pământul (cf. Facerea 1, 27‑28).

Deşi a trecut prin multe încercări şi pericole abătute asupra societăţii umane, totuşi familia a fost instituţia cea mai stabilă a umanităţii, asigurând continuitatea acesteia în istorie.

De aceea, trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor „modele” noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele.

Fundament al existenţei, stabilităţii şi continuităţii societăţii europene, al maturizării iubirii părinţilor şi al bunei educaţii a copiilor, al sănătăţii spirituale şi al prosperităţii materiale, familia umană naturală nu poate fi înlocuită cu niciun substitut sau model artificial. Totodată, familia nu poate fi redusă doar la aspectele ei biologic, juridic, psihologic, sociologic sau economic, deoarece ea este mai mult decât toate acestea laolaltă şi le transcende. Pentru tradiţia creştină şi pentru toate religiile monoteiste, familia este o realitate sacră, o împlinire a fiinţei umane în starea de comuniune de iubire generoasă, având vocaţia sfântă de a fi conlucrare vie a omului cu Dumnezeu-Creatorul vieţii naturale terestre, pentru a dobândi viaţa eternă, cerească, în iubirea eternă a lui Dumnezeu.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

* Din cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, susţinut la deschiderea întrunirii CROCEU (Comitetul Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană), Bucureşti, 16 mai 2014.

„Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României” a propus un proiect de lege pentru revizuirea Constituției României care definește căsătoria ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Inițiativa este exercitată în temeiul art. 150 din Constituție. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.

Această inițiativă legislativă își propune să definească fără nici un echivoc căsătoria. Conform actualului articol 48 alineat 1 din Constituţie: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Considerăm că „soți” este un termen deschis interpretărilor în contextul internațional din ultimii ani. De aceea, pentru a proteja și sprijini nașterea și creșterea generațiilor viitoare, considerăm că acesta trebuie înlocuit cu formularea din ințiativa noastră legislativă. Proiectul de lege propus revizuiește articolul 48, alineat 1, din Constiuția României astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Ca instituție fundamentală a societății, ea asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile societăţii sunt transferate copiilor, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Acest rol primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei României are nevoie de protecția noastră, a tuturor, în fața tendințelor societății moderne de a-i diminua importanța. Faptul că e nevoie de această clarificare a exprimării în Constituția României arată riscul de degradare a conceptului de familie, degradare ce va lăsa urme adânci și grave în societatea românească atât de mult încercată.

Familia reprezintă mai mult decât iubirea dintre soți; ea are o structură publică, roluri și funcții juridice, reguli și roluri sociale. Toate acestea, pe termen lung, asigură dezvoltarea optimă și continuitatea societății. Pentru noi, românii, familia nu este „un stil de viață”, ci este legată fundamental de calitatea de părinți. Dacă acest rol esențial nu mai este luat în considerare, familia se reduce la o simplă recunoaștere guvernamentală a afecțiunii dintre doi cetățeni, iar modul în care generațiile viitoare se vor dezvolta devine incert.

Comitetul de iniţiativă este format din 16 membri și este multiconfesional: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali. Numele membrilor sunt: Nadia Tătaru, Georgeta Stoian, Alina Tomi, Mariana-Liliana Georgescu, Tudor Sişu, Vlad Miriţă, Mihaela Manuceanu, Sorin Lavric, Mihai Gheorghiu, Călin Diaconu, Pavel Chirilă, Cornel Bratu, Liviu Axinte, Constantin Necula, Paul Negruţ, Mircea Tudor.

Inițiativa de revizuire se bucură de sprijinul cultelor din care membrii comitetului de inițiativă fac parte și este promovată de „Coaliția pentru Familie”, o mișcare civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei. Din Coaliția pentru Familie fac parte ONG-uri precum Asociația „Părinți pentru Ora de Religie”, Asociația „Alianța Familiilor din România”, Asociația Familiilor Catolice din România „Vladimir Ghika”, Asociația PRO VITA – filiala București, Asociația „Familia Tradițională” etc.

Președintele Comitetului de Inițiativă,
Mihai Gheorghiu

Pentru contact și detalii:
contact@coalitiapentrufamilie.ro
www.coalitiapentrufamilie.ro

Mai multi preoti din judetul Iasi le-au cerut enoriasilor, dupa ce au sfintit casele de Boboteaza, sa semneze pentru modificarea Constitutiei, astfel incat sa fie permise doar casatoriile intre barbat si femeie, reprezentantii Mitropoliei Moldovei sustinand ca initiativa preotilor nu este gresita, scrie Mediafax.

Preotii din mai multe localitati ale judetului Iasi, inclusiv din municipiu, le-au cerut oamenilor, dupa ce au sfintit casele de Boboteaza, sa semneze in favoarea modificarii Constitutiei, astfel incat sa fie permise doar casatoriile intre un barbat si o femeie, nu si intre persoane de acelasi sex.

Credinciosii au reactionat diferit la aceasta initiativa, unii dintre ei, in special cei in varsta, semnand pe tabelele puse la dispozitie de catre preoti.

“Mama a semnat, eu nu. I-am zis preotului: ‘Du-te si vezi-ti de treaba, eu asa ceva nu fac'”, a declarat un tanar din localitatea ieseana Aroneanu.

O femeie din aceeasi localitate a precizat ca a semnat pentru modificarea Constitutiei, ea explicand ca in Romania casatoriile intre persoane de acelasi sex trebuie interzise.

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustin ca preotii ieseni care au adunat semnaturi au facut-o din proprie initiativa, dar ca demersul nu este unul gresit.

“Nu este un lucru gresit ca s-a suprapus momentul sfintirii caselor cu aceasta campanie de strangere de semnaturi, pentru ca imi imaginez ca acei preoti care au solicitat semnaturi credinciosilor nu au facut-o cu insistenta”, a declarat Marian Timofte, vicar in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anuntat, la sfarsitul slujbei de Craciun de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, lansarea unei initiative civice de modificare a Constitutiei, in sensul de a se preciza ca familia este formata din barbat si femeie.

Mitropolitul Banatului vrea ca in Constitutie sa se mentioneze ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie, in conditiile in care in tot mai multe state europene au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelasi sex.

In aceeasi perioada, Grecia a adoptat o lege care permite incheierea de parteneriate civile intre persoane de acelasi sex, in pofida protestelor si opozitiei unor partide politice si a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters in pagina electronica.

Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit incheierea unor astfel de parteneriate de catre cuplurile de acelasi sex, inclusiv in Marea Britanie, Spania si Cipru, insa subiectul ramane in continuare controversat in numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).

Nota noastra:

Comunicatul Patriarhului a facut turul mass-media, ceea ce e firesc. Nimeni insa, nu a remarcat ca, de fapt, este un fragment dintr-o cuvantare a PF Daniel din mai 2014. In mod evident, publicarea acestui fragment pe agentia Basilica sub forma unui material de presa echivaleaza cu un gest de sustinere a initiativei Coalitiei pentru Familie si a campaniei de strangere de semnaturi pentru referendumul de revizuire a Constitutiei. Totusi, nu e un comunicat special conceput pe acest subiect anume.

Maniera in care a fost tratat textul Patriarhului este mai degraba neutra, diferind titlul, continutul stirii fiind preluat in mod identic via Mediafax. Astfel, cateva exemple:

In textul preluat via Mediafax de toate celelalte surse citate sunt usoare inexactitati, cum ar fi faptul ca initiativa de strangere de semnaturi nici macar acum, la ora actuala, nu este atribuita corect organizatiilor care au conceput-o. In continuare, persista o (utila?) confuzie cu privire la organizatorul si initiatorul campaniei de strangere de semnaturi, in ciuda comunicatului Coalitiei citat mai sus. In plus, este citata obscura Asociatie MozaiQ, ale carei argumente le-am respins in acest material:

Stanga neostalinista reactioneaza fata de referendumul pro-familie. O asociatie pro-LGBT “CONDAMNA” implicarea BOR in “ORGANIZAREA LAICA” a statului român

Nu este citat si nu pare a exista un raspuns la acest mult-circulat comunicat al Asociatiei MozaiQ, ceea ce face ca contestarea lor sa nu aiba replica.

Exista insa si mediatizari negative ale campaniei de strangere a senaturilor. Una din ele se gaseste la  Romania TV, care a titrat dubios si tendentios:

Biserica a început lupta împotriva CĂSĂTORIILOR GAY. Se cere CNP-ul credincioşilor de Bobotează

De fapt, este aceeasi stire aparuta pe Hotnews.ro. Ce imagine reiese din astfel de materiale?

Ca preotii fac un abuz – profita de sfintirea caselor pentru a cere CNP-ul! persoanelor (fara a se spune ca face parte din procedura legala) – caruia ii cad victime mai ales persoanele mai in varsta, de la sat, dar caruia ii rezista brav tineriifrumosiliberi. 

A se retine aceasta narativa, caci ea va fi reluata si amplificata la maximum in lunile ce vor urma. Ce am vazut pana acum nu este, de fapt, nimic, pentru ca, de fapt, stirea despre campanie nu a ajuns subiect real de dzbatere si nu a intrat inca in atentia ”deplina” a mass-media. 

Cel mai probabil ca atunci cand va intra, Biserica va fi identificata drept un agresor manipulator si intimidant, preotii vor fi filmati cum vin dupa semnaturi, tineriifrumosi se vor filma cum resping eroic incercarile marsave ale “sutanistilor” de a oropsi bietii homosexuali.  Cei care vor semna vor fi portretizati drept oamenii expirati ai Romaniei, “aia de la sate”, “mosii si babele”, “habotnicii”, iar cei care resping vor fi eroizati, aplaudati, vor fi unsi, botezati si afirmati in noua categorie sociala privilegiata, de elita, a Romaniei, adica integrati in absolutul #Colectiv. 

Tot ceea ce am vazut la lucru pentru cauze politice, rasismul social si consensul anticlerical, anti-Romania reala ce caracterizeaza intreaga industrie a comunicarii de la noi, va fi folosit si pentru aceasta campanie.

 


Categorii

Homosexualitate, Opinii, analize, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “PATRIARHUL DANIEL despre ”efortul Bisericii de a APARA FAMILIA NATURALA, TRADITIONALA”/ Scurte observatii privind reflectarea mediatica a campaniei Coalitiei pentru Familie

  1. Sa nu uitam ca ultimul veac inseamna si MATURIZAREA omenirii, adica pregatirea ei de a intra in VESNICIE. Ori in vesnicie nu se poate intra decat ca ABSOLUT. De aceea se va inlatura orice piedica in calea PACATULUI. Pentru ca OMUL a ajuns la stadiul MATURITATII sale duhovnicesti, stadiu ce il va face ABSOLUT…fie intuneric, fie lumina. Dumnezeu ne-a protejat pana acum ca pe copii, ne-a limitata accesul la pacat, asa cum unui copil ii limitezi accesul la lucrurile daunatoare. Dar odata ajuns la maturitate, omul va fi liber sa traiasca printre rele si bune si va fi liber sa aleaga ceea ce voieste. Ceea ce se intampla cu legalizarea pacatului este un semn al MATURIZARII omenirii. Vesnicia nu va gasi pe nimeni CALDICEL….FIECARE OM va fi “ABSOLUTIZAT’ duhovniceste…Diavolul Il condamna pe Dumnezeu ca apara omenirea de pacat si nu ii ofera libertatea de a pacatui.De aceea ingaduie Dumnezeu aceste legi ce constrang omul catre VIRTUTE. Pana acum Dumnezeu a avut acest “drept” asa cum un parinte are dreptul de a pazi copilul sau de orice rau. Insa maturizarea vine si cu aceasta inlaturare a tuturor piedicilor din calea pacatului. Sfintii parinti au spus ca vor fi legi care NU VOR OBLIGA PE NIMENI LA NIMIC…..SI FIECARE VA URMA LIBERTATII CE I-O OFERA MATURITATEA SA DUHOVNICEASCA. Cei care se sfintesc sa se sfinteasca in continuare, cei care nu…

  2. Ma iertati, dar sunt prea multe cuvinte in mesajul Patriarhului pentru un lucru atat de simplu. Nu face bine Bisericii, dupa parerea mea, aceasta betie de cuvinte cu care toti inaltii ierarhi, dar mai ales cel mai inalt ne inunda la fiecare cuvantare, pastorala etc. Cel putin aici ar trebui sa se implice direct, fara echivoc si pe calea cea mai scurta. Sa spuna in cateva cuvinte ce avem de facut noi, poporul credincios. Ce atata filozofie cand intr-o problema atat de evidenta oricui are bun simt? …Cu atat mai mult ca intr-o problema atat de grava si presanta (Grecia e atat de mult aproape de noi in timp si spatiu) Patriarhul nostru a binevoit sa reia un cuvant reincalzit…
    Avea dreptate @constantin intr-un comentariu recent, prea mult le place sa nu faca nimic si nici pe noi nu ne indeamna sau incurajeaza… Hristos a zis ca e cu noi pana la sfarsitul vecurilor si sa indraznim caci el a biruit lumea. Nu se intelege ca acum imparatia Lui e aici? De ce ne comportam mereu ca si cum e doar o poveste?

  3. @Titus:

    Ei, acum, nu e bine cand nu fac nimic, nu e bine cand fac ca nu ne place cum o fac. Pai pana la urma asa nemultumiti cum suntem poate meritam din plin ierarhii astia de acum. Ca sa nu mai zic ca multi destepti tot vin cu exemplul grecesc. Asa, sunt cativa mitropoliti din zeci care acolo sunt vocali. Si? Ei au parteneriate, noi nu.

  4. admin:
    Nu vreau sa zic ca mitropolitii greci sunt de dat exemplu, desi chiar aici am aflat de cei care merita sa fie urmati. Dar am sa va spun o fraza dintr-un film (Interstellar – dupa mine un film care merita vazut daca treci de pretextul actiunii): Cand ajungi parinte devine foarte clar ca copiii tai trebuie sa se simta in siguranta. Cu toate articolele si comentariile de aici, mie imi pare foarte limpede ca nu numai eu nu ma simt in siguranta. Cam asta ar fi nemultumirea.

  5. @Titus:

    Nu exista nicio siguranta si ar fi cumplit de nerealist sa asteptam din partea ierarhilor – si nu o zic peiorativ – o asemenea calmare a anxietatilor noastre. Totusi, realizam ce vremuri traim?! Problemele acestor vremuri sunt prea mari ca sa fie in mod garantat eliminate din viata noastra. Asteptam si vrem o siguranta pe care nu avem cum si de la cine (si de ce, la urma urmei) sa o capatam.

    Ce putem face, in mod realist, este sa ne asteptam ca, atunci cand noi facem ce trebuie, sa cerem si sa avem sprijinul intregii Biserici. Ca acest sprijin e cu vorbe multe dupa unii, dupa altii prea putine, ca e asa sau pe dincolo, e o chestie secundara. Important este sa fie si nu de forma. Pana acum, nu avem elementele pentru a considera ca ar fi un sprijin doar de forma, mai ales avand in vedere contextul.

  6. admin:
    http://www.activenews.ro/stiri/Sfantul-Sinod-al-BOR-ar-putea-lua-in-discutie-initiativa-mitropolitul-Banatului-privind-familia-crestina-128613

    Poate ca am fost eu defazat, poate din prea putina rabdare. Poate ca in mintea mea cuvantul ‘eventual’ in astfel de problema nu-si are locul… Astept totusi comunicatul si sper ca Sfantul Sinod sa isi asume fara echivoc aceasta initiativa si sa faca la vedere si in taina tot ce ii sta omeneste si duhovniceste cu putinta sa si reauseasca.

  7. @Titus:

    Mai important este ca participa deja la campanie.

  8. @Carmen: dar tu, Carmen, ce crezi, ce crezi tu. Tu ai lua distanta de IPS Seraphim?

  9. uite asta inseamna sa faci ceva, insemana sa iei decizii care influenteaza viata oamenilor, stand impotriva celor puternici ai lumii, atunci cand puterea lor este inchinata celui viclean:

    http://www.charismanews.com/opinion/clarion-call/54082-kim-davis-vindicated-in-gay-marriage-license-case

    http://www.huffingtonpost.com/entry/alabama-chief-justice-same-sex-marriage_568d644ae4b0cad15e630ca1?

    Imi pare rau ca astfel de oameni nu sunt ortodocsi.

  10. @ Titus: nu, dimpotriva. Am mai aruncat putin o privire prin ziarul respectiv si m-am intristat. S-a ajuns sa se faca diferenta intre parteneriat si casatorie. http://www.pappaspost.com/greek-orthodox-metropolitan-of-messinia-homosexuals-are-gods-creation-the-church-doesnt-reject-people/
    Dupa ce in 2008 au legalizat doar parteneriatele heterosexuale, acum, la presiunea ue vin si repara, zic ei. Adica au legalizat concubinajul in 2008?
    E bun indemnul adminului sa nu avem prea mari asteptari pentru a evita ispita dezamagirii.

  11. Pingback: Se pregateste DOSARIADA ANTICLERICALA? “Deconspirarea” preotilor ce ar fi avut legaturi cu vechea Securitate – din nou pe tapet la initiativa lui Remus Cernea. VREO LEGATURA CU CAMPANIA REFERENDUMULUI PRO-FAMILIE? | Cuvântul Ortodox
  12. Doamne-ajuta, fratilor! Luni am trimis inca un e-mail, am trimis un mesaj de pe site-ul coalitiei pentru familie, nici un raspuns. Am sunat la numarul afisat pe site: +40 724 615143, am trimis sms, nici un raspuns. Poate doar eu intampin aceasta problema. Daca domnul Stanciu mai vede acest mesaj v-as ruga sa-i dati adresa mea de e-mail, va multumesc!

  13. Robert
    Eu am discutat cu cei de la coalitia pentru familie, am crezut ca imi pot da ceva sa adun semnaturi de la cunoscuti, dar nu se poate, trebuie sa mergem la preotul paroh si sa semnam fiecare.. Aceasta e procedura cred..

  14. Petru
    Cu ajutorul fratilor admini am primit un e-mail de la d-l Bogdan Stanciu. Am fost intrebat daca vreau sa semnez ori sa si strang semnaturi. Astept un nou raspuns. Nu cred ca procedura e cea prezentata de tine.

  15. Robert
    Scuze frate.
    Mai bine intrebi pe mai mari eu am inteles acuma, ca sa aduni semnaturi trebuie sa mergi la preot paroh si el iti poate da un tabel sau spune exact ce si cum.. Asa am inteles eu, acuma am intrebat mai exact pe cineva care a sunat in locul meu..

  16. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA. “Sunt tari in c
  17. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA si aproba ADOPTIILE GA
  18. Pingback: Sinodul Bisericii Ortodoxe Române SPRIJINA INITIATIVA de revizuire a Constitutiei a COALITIEI PENTRU FAMILIE | Cuvântul Ortodox
  19. Pingback: In groapa cu lei. Reactii din Biserica pe temele momentului (I). Pr. Constantin Sturzu despre “CLERICALIZAREA” subiectului revizuirii CONSTITUTIEI: “Ce urmează dacă nu vrem să tăcem, ne veţi arunca în „temniţa obştească”, ne
  20. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE a strans 825.000 SEMNATURI (Video). Conferinta Coalitiei – OCULTATA STRATEGIC de o MARILE TRUSTURI MEDIATICE SI TELEVIZIUNI | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE – PESTE 1 MILION DE SEMNATURI STRANSE. Avertizare: NU SUNT SUFICIENTE! Sunt necesare semnaturi din TOATE JUDETELE tarii/ “INAPOI LA MUNCA, AVETI RATE DE PLATIT!” Adevaratul obstacol in calea protejarii constitutio
  22. Pingback: NOI CANONIZARI ALE BOR/ Discursul Prof. Daniel Fonoage la Adunarea Nationala Bisericeasca: “PERIODIC SI SISTEMATIC SUNT LANSATE ATACURI IMPOTRIVA BOR, PREGATITE DE FRATII OCULTE, STRAINE DE NEAM SI TARA”/ Bilantul bogat al lucrarilor FILANTROP
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare