Aproape TREI MILIOANE de semnaturi PENTRU OCROTIREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE. Conferinta Coalitiei pentru Familie si lansarea unor propuneri de masuri privind familia (Video)/ Raport despre copiii rapiti de BARNEVERNET: 76% dintre acestia ar fi dezvoltat PROBLEME PSIHICE

2-04-2016 5 minute Sublinieri

Premieră istorică a societății civile din România! La inițiativa legislativă a cetățenilor pentru revizuirea Constituției României au aderat peste 2,8 milioane de români din toată țara. Coaliţia pentru Familie îi provoacă acum pe Cioloş şi Iohannis să semneze și ei listele de susținători

Reprezentanții Coaliției pentru Familie au susținut astăzi la București o conferință de presă pentru a marca stadiul derulării inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48(1) din Constituția României în vederea ocrotirii familiei și a căsătoriei și totodată pentru lansarea programului „50 de măsuri în sprijinul familiei”.

La conferința de presă au participat, ca reprezentanți ai Coaliției pentru Familie:

  • d-l Mihai Gheorghiu, doctor în filologie, președintele comitetului de inițiativă;
  • d-l Mircea Tudor, om de afaceri, membru al CI;
  • d-na Liana Stanciu, om de radio și TV, membră a CI;
  • d-l Cornel Bărbuț, om de afaceri, din partea Asociației Familiilor Catolice (membră a Coaliției pentru Familie);
  • d-l Eduard Dumitrache, responsabilul campaniei pentru București.

Iată câteva dintre cele mai importante idei transmise de participanți:

Dl. Mihai Gheorghiu:

  • din cele peste 2.800.000 de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, 1.500.000 de semnături au fost deja validate de primării, iar restul sunt în curs de validare.
  • 40 de județe au depășit pragul legal de minim 20.000 de susținători. Sunt județe cu peste 100.000 de semnături strânse până acum.
  • ne-am confruntat cu dificultăţi în procesul de validare a semnăturilor, din cauza neclarităţii legilor.
  • invităm Președintele României și premierul Guvernului României să SEMNEZE listele de susținători ai inițiativei legislative cetățenești de revizuire a Constituției.
  • nu credem că Parlamentul își poate permite să ignore un demers susținut de 3 milioane de cetățeni.
  • scopul nostru este ca data referendumului să fie stabilită concomitent cu alegerile parlamentare.
  • românii din diaspora au dat semnale de susținere a inițiativei legislative cetățenești de revizuire a Constituției. Din păcate legea nu le permite să semneze listele de susținători, dar vor putea vota la referendum.

D-l Eduard Dumitrache:

  • la nivelul Capitalei au fost strânse 70.000 de semnături, dintre care două treimi sunt în prezent în procesul de validare la primăriile de sector.
  • există numeroase corturi și puncte de colectare mobile.
  • unul dintre corturile amenajate pentru a strânge semnături în capitală a fost vandalizat de un grup pro-homosexualitate şi a fost depusă o plângere penală.
  • în câteva din sectoare, termenul legal de 15 zile pentru verificarea CNP-urilor şi validarea semnăturilor a fost depăşit şi s-a ajuns la peste 30 de zile.
  • „Suntem împinşi pe traseul legii petiţiilor; or, listele de semnături sunt guvernate de o lege specială, nu sunt petiţii”.

În continuare a fost prezentat programul50 de măsuri în sprijinul familiei. Acest document, realizat de o echipă multidisiciplinară, cuprinde 50 de propuneri de măsuri pentru politici publice și urmărește completarea și adaptarea legislației pentru familie existente, precum și crearea de instituții necesare pentru sprijinirea realizării funcțiilor sociale ale familiei.

D-l Cornel Bărbuț:

  • dorim ca statul sa considere familia drept un partener și nu un obiect al asistentei sociale, ca până acum. Propunem ca familia să fie unul dintre pilonii dezvoltării României în următorii 10 ani.
  • multe partide propun măsuri pro-familie, dar disparate, fără legătură între ele.
  • propunem înfiinţarea unui Secretariat de Stat pentru Familii, în cadrul Ministerului Muncii, a unui Institut pentru Familii şi a unei comisii parlamentare dedicate familiei.
  • noi nu cerem statului bani, ci implicare şi un mod de organizare care să permită familiilor să aibă un nivel de trai civilizat şi să poată creşte România.

D-l Mircea Tudor:

  • din punct de vedere fiscal, pentru Stat aproape că există doar indivizi și nu familii. Acest lucru trebuie corectat.
  • noi nu cerem mai mult de la Stat, ci cerem să ne ia mai puțin, ca sa ne putem descurca mai bine cu banii pe care ii castigam.

D-na Liana Stanciu:

  • se vorbește prea mult despre cuplu și prea puțin despre familie
  • ce-ar fi ca după Prima Casă si Prima Mașină să avem si programul Primul Copil, pentru familiile tinere?

Coaliția pentru Familie a lansat „Cincizeci de propuneri de măsuri pentru politici privind familia”

Cu ocazia conferinței sale de presă din 31 martie, Coaliția pentru Familie a lansat programul „50 de propuneri de măsuri în sprijinul familiei”. Realizat de o echipă multidisciplinară, acesta cuprinde 50 de propuneri de politici publice și urmărește completarea și adaptarea legislației pentru familie existente, precum și crearea de instituții necesare pentru sprijinirea realizării funcțiilor sociale ale familiei.

Demersul se circumscrie obiectivului general al Coaliției pentru Familie: Cât mai multe familii, cât mai longevive, cât mai numeroase, asigurând membrilor acestora un mediu propice economic, social, protectiv și psiho-afectiv de formare și dezvoltare a personalității, iar națiunii continuitatea și dezvoltarea demografică, economică, socială și culturală.

Principalii autori sunt Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” și Asociația PRO VITA – filiala București, organizații membre ale Coaliției, împreună cu o echipă de juriști și sociologi.

Elaborarea programului a început cu un studiu comparativ al familiilor contemporane din România şi din Cehia, realizat de Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” împreună cu Narodni Centrum pro Rodinu (Centrul Național pentru Familii) din Brno, Cehia pentru a afla nivelul de conştientizare al politicilor familiale în România. Următoarea etapă a fost consultarea publică „Familia – între aspirații și realități” inițiată de PRO VITA și Coaliția pentru Familie. Demersul a vizat atât identificarea problemelor cu care se confruntă familia azi, cât și a posibilelor soluții, scopul fiind o colectă de idei valoroase. Inițiatorii au urmărit înscrierea consultării pe coordonate precise, plecând de la constituirea familiei și trecând prin existența cotidiană a acesteia, creșterea și educarea copiilor și încheind cu schimbul de generații, pentru a urma, așadar, stadiile firești ale „vieții” nucleului familial. La consultare au răspuns peste 100 de persoane și organizații care au furnizat în total circa 150 de idei diferite de acțiune.

În următoarea etapă, pentru elaborarea propriu-zisă a documentului de politici publice, echipa de lucru a convocat 3 întâlniri de tip focus-grup, între care s-a putut lucra în colaborare prin intermediul internetului. Întrucât Coaliția pentru Familie și-a propus să fie un think-tank în dialog cu factorii de decizie, măsurilor propuse li s-a dat o formă pretabilă unor politici publice corective, într-o abordare combinată și echilibrată, neuitând că legea nu doar formează, dar și urmează tendințelor culturale și realităților sociale în care valorile morale (sau lipsa lor) joacă un rol esențial.

Ideea centrală a celor „50 de măsuri” este ca statul să înceapă să considere familia drept un partener și să înceteze să o mai vadă ca pe un obiect al asistenței sociale și al exercitării unei autorități „paternaliste”, ca până acum. Numai astfel considerăm că familia poate deveni unul dintre pilonii dezvoltării României – un deziderat aflat acum doar la nivelul unui slogan gol de conținut. Cu alte cuvinte, nu cerem statului bani, ci implicare şi un sistem de taxare mai relaxat, care să permită familiilor să fie mai independente, să aibă un nivel de trai civilizat pentru ca astfel să poată creşte România. Totodată, esențială este respectarea autorității părinților în materie de decizii privind viitorul copiilor.

Cele „50 de măsuri” sunt împărțite pe 10 capitole: Instituții pentru Familie, Cultura familiei, Locuințe pentru familii, Măsuri pentru stimularea natalității și redresarea demografică, Armonizarea vieții de familie cu cariera, Protecția persoanelor vârstnice, Stabilitatea căsătoriei și protejarea copiilor, Punerea în practică a dreptului copiilor de a-și educa copiii conform cu propriile convingeri, Măsuri financiare în sprijinul familiei, Măsuri pentru sănătatea familiei.

Integral ele pot fi accesate astfel:

Programul va fi remis partidelor politice în vederea asumării măsurilor propuse și a implementării lor în legislaturile următoare. Orice contribuții suplimentare – corecturi, propuneri noi etc. – sunt binevenite.

Cazurile familiilor Bodnariu și Nan cunosc o nouă întorsătură. După ce timp de luni de zile, mărturiile părinților despre abuzurile Barnevernet au fost desconsiderate, acum un raport al Centru Independent ce aparține de Facultatea de Medicină a Universității pentru Știință și Tehnologie din Trodnheim arată proporțiile dezastrului.

Conform acestui studiu, peste 76% dintre copiii internați în centrele Barnevernet (Protecția Copilului din Norvegia) suferă de grave probleme psihice. Ministrul Copilului și Egalității Sociale din Norvegia, Solveig Horne s-a arătat șocată, declarând că “cifrele sunt mult mai mari decât m-aș fi așteptat”.

Rezultatele studiului, care poate fi accesat aici, au fost dezvăluite de românul George Alexander, fost director de grădiniță în Norvegia.

“Întrebarea pe care orice om de bun-simț si-o poate pune acum este… De ce suferă 76 % dintre acesti copii de grave probleme psihice dacă Barnevernet le asigură o viață atât de minunată? De ce această industrie numită Barnevernet livrează pe bandă rulantă oameni bolnavi psihic în societate? De ce îmbolnăveste Barnevernet copiii nostri? De ce îi distruge psihic?”, a comentat el pe facebook.

Acesta mai afirmă că politicienii norvegieni au ascuns dezastrul, iar oamenii care au tras semnale de alarmă au fost dați la o parte, așa cum a fost și cazul său.

“Oamenii care au spus adevărul, cercetătorii incomozi, oamenii care au iesit în stradă au fost dați la o parte. Politicieni de doi bani au mințit la televizor, prin Norvegia, că totul este perfect si că pretențiile noastre sunt “vanvittige”, nebunesti, aberante…

Dezastrul, însă, este dezastru!, oricât te-ai juca, într-o stare de beatitudine, de inconstiență si politicianism abject, cu vorbele… Si cu viața altora, din păcate!

Dați-le copiii înapoi familiilor Bodnariu, Nan si tuturor celorlalți oameni pe care i-ați ucis aproape prin indiferența si răceala voastră! Prin diletantismul si ochelarii vostri de cal prin care vedeți lumea aceasta!”, a încheiat el.

*


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, George Alexander, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Aproape TREI MILIOANE de semnaturi PENTRU OCROTIREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE. Conferinta Coalitiei pentru Familie si lansarea unor propuneri de masuri privind familia (Video)/ Raport despre copiii rapiti de BARNEVERNET: 76% dintre acestia ar fi dezvoltat PROBLEME PSIHICE

  1. Pingback: Ioan Solea, reprezentant al COALITIEI PENTRU FAMILIE, despre REFERENDUM, SOCIETATE CIVILA si AUTISM REPREZENTATIV (Video). Prima etapa a REVIZUIRII CONSTITUTIEI pentru CONSOLIDAREA FAMILIEI s-a incheiat | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: ALIANTA NEOBONJURISTILOR SI A SECURISTILOR. Un val urias de URA FACEBOOK-ista s-a starnit impotriva SEMNATARILOR PRO-FAMILIE. “Prosti”, “ipocriti”, “giboni”, “primitivi”, “trogloditi” – cat
  3. Pingback: FAMILIA BODNARIU a decis SA RAMANA IN ROMÂNIA dupa ce procuratura norvegiana i-a pus pe parinti SUB URMARIRE PENALA! “Caracatița uriașă nu rămâne niciodată datoare! Este numai un subterfugiu de a-i aresta pe soții Bodnariu și a le lua iară
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare