MAREA MINCIUNĂ. O propagandă primitivă caută să mențină vie SPAIMA DE COVID-19/ Arafat citează trunchiat un studiu despre ASIMPTOMATICI, care ar fi responsabili pentru jumătate din INFECTĂRI/ Mircea Badea: „De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale CREȘTE NUMĂRUL DE INFECTĂRI”

11-07-2020 10 minute Sublinieri

Anghel Buturugă:

Covid e despre propagandă și putere

A nu se înțelege că neg fenomenul biologic. Dar reacția față de acest fenomen NU constă în știință și medicină, ci în propagandă și putere.

Exemplu: arătam recent cum Arafat cita trunchiat și incomplet un studiu Yale care ar demonstra că jumătate din infecții sunt răspândite de asimptomatici. Studiul, însă, nu se baza pe date empirice, ci pe estimări, și era vorba, de fapt, nu de infectările transmise de asimptomatici ci de așa-numitele „infectări silențioase”. Așadar, cercetătorii respectivi au aplicat un algoritm bazat pe cercetări empirice (cu date diferite) și le-a ieșit că jumătate din infecții sunt „silențioase” – adică sunt transmise de persoane care nu prezintă simptome vizibile ale bolii. Este o extrapolare, o formulă matematică (nici măcar nu prea poți verifica astfel de modele, ele pot fi confruntate doar cu realitatea). În astfel de exerciții o mulțime de date contextuale lipsesc – nu știm cât contează mediul social, tipul de interacțiuni, trăsăturile populației etc. Mai mult decât atât, în infectările „silențioase” nu e vorba doar despre asimptomatici. De fapt, potrivit studiului, asimptomaticii ar fi responsabili pentru foarte puține infectări – un maxim de 6,6%, restul fiind provocate, zic cei de la Yale, de presimptomatici (cei care au virusul, nu au încă simptomele, dar le vor manifesta la un moment dat). Nicidecum, sub nicio formă, studiul citat de Arafat nu atestă că jumătate din infecții sunt cauzate de asimptomatici. Aceasta este o afirmație FALSĂ.

Dar nimeni nu a stat să identifice și să verifice ce spune Arafat. Nici măcar nu e sigur dacă el însuși a citit mai mult decât titlul oferit de CNN în redarea mediatică a studiului. Lucru logic și previzibil: căci bătălia împotriva covidului se duce la nivel de propagandă, de putere, nu de persuasiunie. Și logica propagandei este să preiei teze tari, afirmații apodictice, care nu necesită detaliere, demonstrație, argumentare. Arafat nu argumentează. El dă directive. Spune certitudini. Institutie dogma covidică. Pe cale de consecință, aparatul mediatic finanțat de stat și purtătorii de mesaj se comportă corespunzător.

Iată ce titrează Adevărul azi (10 iulie) în headlines: Cum cred experţii că putem să oprim asaltul COVID-19 în România. „Ne aşteaptă vremuri grele“

„Expertul” aici este purtătorul de mesaj. Ziarul online este instanța mediatică necritică ce preia punctajul de comunicare și-l transmite ca atare. Să vedem acum și mesajul. Citez din Adevărul:

„Emanoil Ceauşu, medic primar Boli Infecţioase şi Tropicale, susţine că trebuie să ne aşteptăm la ce este mai rău dacă nu luăm o serie de măsuri urgente. „Populaţia nu pare dispusă să respecte acele reguli simple de distanţare şi de igienă, aşa că ne aşteaptă vremuri grele. Nu se poartă masca şi virusul se răspândeşte cu mare viteză. De altfel, asimptomaticii sunt sursele care «produc» o jumătate din numărul total al noilor infectări, iar acest lucru are loc tocmai din cauza nerespectării acelor reguli simple. Mai grav este că au loc aglomerări de persoane în biserici, iar aici întâlnim şi mulţi oameni în vârstă, care sunt mai sensibili la acest virus. Pentru a stopa asaltul COVID-19, autorităţile trebuie să ia în calcul măsuri similare celor impuse în ţări europene precum Spania şi Germania. Este vorba de carantinarea punctuală, de închiderea unor zone în care se depistează focare. În plus, trebuie continuată campania de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor aduse de COVID-19. Asta pentru că fără aportul populaţiei, care trebuie să-şi schimbe conduita, se vor naşte noi şi noi focare la nesfârşit. Repet, ţara nu se poate închide din nou în totalitate, dar punctual, pe zone, chiar şi pe cartiere sau blocuri, aceste metode vor fi foarte eficiente”, a precizat medicul.”

Și să vedem acum punctajele de comunicare cum transpar ele de aici și care sunt intențiile lui Arafat:

– populația este de vină pentru creșterea cazurilor de infectări.

Oamenii, ni se spune, nu respectă regulile. Consecința – e nevoie de măsuri dure, de sancțiuni, de forță (carantină, izolare, restricții). Altfel nu funcționează. Lumea nu e compliantă – trebuie forțată să fie.

– asimptomaticii produc jumătate din infectări.

Iată, așadar, cum s-a transformat în punctaj de comunicare un studiu citat înșelător de Arafat. Un fake news transformat în adevăr, în certitudine. Ni se dă și explicația – vezi punctul 1. Lumea nu respectă regulile. Evident, ambele susțineri sunt COMPLET nesusținute de cercetări reale științifice. Sunt simple afirmații apodictice, cum spuneam. Dar trebuie popularizate, transformate în adevăruri incontestabile, evidențe cu care să astupi gura celor cârcotași, celor care „nu cred”, „negaționiștilor”.

– trebuie carantină zonală, izolare punctuală.

Deși primele două susțineri sunt simple teze, fără suport empiric, ni se vinde deja soluția. Nu suntem în valul doi, dar până la valul doi trebuie să fim alintați cu câte o joardă pe spinare: o carantină ici, o izolare colo. Era problematic după deciziile CCR, însă noua lege acum permite. Dar trebuie pregătit terenul. Iată funcția acestor mesaje eliberate de „experți” care aruncă afirmații neîntemeiate și care sunt preluați necritic de massmedia – pregătirea terenului pentru impunerea măsurilor permise de noua lege. Mesajul e primitiv de simplist: ne așteaptă vremuri grele din cauza voastră și a asimptomaticilor. Fiți obedienți și acceptați soluția – carantinarea și izolarea, fie ele și zonale.

Redus la esență, mesajul e: să ne aducem aminte cine sunt stăpânii și că nu e bine să mișcăm în front.

Până la soluția finală.

Arafat descoperă studii. Dar mai trebuie să învețe să le și citească și să le citeze ca lumea

Deși a făcut caz mult de știință, Raed Arafat nu s-a spetit să citeze cine știe ce studii pentru afirmațiile sale tari cu care ne-a obișnuit până acum. Stilul său seamănă cu al polițailor lipsiți de imaginație care, când le pui la îndoială ordinul și ceri temeiul legal, îți răspund: „legea sunt eu, bă.” Știți genul.

Brusc, însă, după ce chestiunea cu asimptomaticii a cam explodat, CCR adeverind ILEGALITATEA internării lor forțate, iar poziția României în acest caz fiind, practic, UNICĂ pe plan global, Arafat vine și citează studii. Evident, nu pe cele care îi contestă teza (vezi studiul unor cercetători chinezi la links), ci pe cele care i-o confirmă. De ce să fie omul onest și să admită că, de fapt, chestiunea e încă în lucru și în cercetare?

Așadar, zice Arafat redat de Hotnews ca: potrivit unui studiu al prestigioasei universități americane Yale, peste 50% din îmbolnăvirile cu noul coronavirus sunt realizate de persoanele asimptomatice. ”Unii dintre asimptomaticii externați pot fi periculoși. Cazurile au crescut cu 30% în ultimele 14 zile”.

Io, pasionat de știință cum mă știți, geană pe Goagăl să găsesc studiul „YALE”. Îl găsiți ca atare doar în varianta mediatică, rezumat de CNN. Altfel, e în baza de date a PNAS. Așa cum sunt acolo și studii despre ineficiența măștilor.  🙂

Acest studiu Yale, din câte înțeleg, face ESTIMĂRI, adică modelări statistice pe anumite baze empirice. Așadar, dacă am înțeles corect (deh, Arafat nu a explicat detaliile astea), studiul nu a identificat concret cazurile de transmitere „silențioasă” de la asimptomatici, ci a făcut extrapolări de la unele cercetări anterioare. Care ești mai deștept dă de știre și corectează-mă. Așadar, potrivit acestui studiu, o limitare a infecțiilor e eficientă dacă se izolează o treime din infecțiile „silențioase” (nu toate, așadar).

Dar să citim mai atenți: de fapt, cercetătorii pornesc cu studiul lor de la alte studii care dau că infecțiile asimptomatice sunt undeva între 17,9 și 30,8% din totalul infecțiilor. Asumând că 17,9 din cazuri sunt asimptomatice (scenariul optimist, să spunem), echipa a găsit că presimptomaticii (altă categorie) sunt responsabili pentru 48% din infectări, iar asimptomaticii pentru 3,4%.

Dacă 30,8% din cazuri sunt asimptomatice, echipa a descoperit că presimptomaticii ar fi responsabili pentru 47% dintre infectări, iar asimptomaticii pentru 6,6%.

Ce credeți, domnul Arafat știe, oare, că 6,6%, pe scenariul pesimist, nu este egal cu 50%? Că pare că nu știe… Ei hai să nu fim răi. De fapt, domnul Arafat a citit doar titlul știrii de pe CNN, care o dă spectaculos, dând ca fapt estimarea echipei de la Yale, potrivit căreia aproape jumătate din infectări sunt „silențioase”. Nu s-a mai obosit să ne informeze cât la sută sunt, de fapt, atribuite real asimptomaticilor.

PS: ah, și modul ăsta de a cita un studiu, în mod înselător, cum o face Arafat, se numește fake news.

Ai o problemă de credibilitate?

Simplu! NEGI existența ei. Negi evidența. MINȚI. The Big Lie… Nu prea merge de la un punct încolo, dar tot ecranează, bruiază

Fără limite…

MAREA MINCIUNĂ

Vreau să fiu foarte clar. Consider că acest virus există, că multe din simptomele sale de bază sunt așa cum sunt prezentate, că poate produce sincope ale sistemului medical (sau, mai degrabă, poate descoperi sincope existente latent). Mai consider că o abordare rațional-științifică a acestei boli poate duce la politici de sănătate publică calibrate, articulate, care să prevină rezonabil extinderea focarelor, limitarea daunelor. Printre aceste măsuri, atunci când e cazul, se pot număra inclusiv distanțarea fizică, măștile, dezinfectarea frecventă.

De asemenea, consider că interesul public este amenințat de grupuri de interese mafiote, oligarhice, transnaționale, că abordarea bolilor este puternic încărcată cultural și politic, și că joncțiunea coruptă dintre puterea mediatică, politică și oligarhică în domeniul medical este extrem de toxică și nefastă.

Totodată, consider că pe baza tuturor dovezilor și datelor de care dispunem, acest virus NU este ciuma bubonică, nici gripa spaniolă, nici SIDA. Măsurile luate până acum, într-o stranie și nefirească rezonanță globală, în mod evident, NU sunt bazate pe date fiabile, standardizabile, NU au avut la bază dezbateri rațional-științifice, NU au beneficiat de un exercițiu critic și etic care să pună în balanță costurile și beneficiile.

Măsurile, în mod evident, au creat și creează multă durere socială. Este admis că suntem băgați în cea mai gravă criză economică de la cea din interbelic. Este admis că nenumărați pacienți au avut de suferit sau au murit pentru că spitalele au fost blocate în numele Covid. Viața socială a fost dată peste cap: generații de elevi și de studenți sunt private de acea amărâtă de educație ce se mai făcea. Un sentiment de paranoia este încurajat de cele mai înalte autorități – să fii ipohondru, să îți fie frică de celălalt, să îl denunți pentru nerespectarea regulilor sanitare a devenit noua normalitate.

Massmedia s-a transformat într-un amplificator al unei propagande primitive, grosolane, bazate pe frică, pe înspăimântarea oamenilor. Măsurile „sanitare” decise metapolitic de grupuri obscure, netransparente, care nu dau socoteală nimănui, care decid care e adevărul și care e minciuna, care iau decizii ilegale și neconstituționale, sunt impuse prin amenzi usturătoare, folosite pe post de bulan pe spinarea prostimii.

Totul a fost bazat pe știință fake. Toate măsurile au fost neconstituționale. Costurile sunt enorme. TOTUL A FOST ȘI ESTE O MINCIUNĂ. Totul – în sens de reacție instituționalizată.

Eu cred că oricine care respectă adevărul, care are empatie față de semenii săi, chiar dacă admite existența virusului și simptomelor sale, nu poate primi să fie complice la această MARE MINCIUNĂ. Totul a fost și este prea flagrant. Arbitrariul prea arogant, prea dictatorial. Nu poate fi vorba despre „au exagerat” sau „au mers pe filosofia mai bine mergem în extrema precauției decât să stăm pasivi”. Nu poți face asta zdrobind fără nicio precauție vieți de oameni. Nu poți face asta îmbătându-te într-o minciună crasă. Așa cum nu poți fi sociopat și empatic, democrat și dictator, om și neom.

CÂȚI DINTRE NOI MAI SUNTEM OAMENI?

Alexandru Racu:

În absența studiilor empirice solide și credibile,

sunt reciclate pe rețelele sociale aceleași vechi clișee referitoare la firea neoccidentalizată a românilor care ar explica de ce revine în forță epidemia în România. Dar dacă așa stau lucrurile, de ce în Oltenia profundă covidul e în moarte clinică, în timp ce în București, unde avem cel mai mare procent de useriști după Cluj, el face – prin comparație cu Oltenia – ravagii? Tocmai în virtutea acestei idei, potrivit căreia pesedismul necivilizaților e adevărata sursă de infectare din România, Caramitru Jr. putea, la începutul stării de urgență, să arate cu degetul pe hartă unde trebuie să meargă jandarmul ca să dea cu pulanul anticovid: în Oltenia și în Teleorman, că acolo se găsește românitatea cea mai retardată. Doar că nu prea se găsește covid.

Bravo băieți, țineți-o tot așa.

Cu titluri superștiințifice de tip o să vină bau-baul să vă ia copiii o să convingeți sigur populația să se solidarizeze, măcar și minimal, cu linia întâi. Dați-i înainte cu culpabilizarea și înfricoșarea și veți avea rezultate și mai bune ca până acum.

Să recapitulăm:

Sistemul medical din România e atât de varză, încât la 231 de pacienți în ATI, câți avem acum, sistemul clachează, problema principală fiind lipsa de personal, mai ales în provincie.

Autoritățile care știu cât de varză e sistemul iau măsuri draconice de carantinare, care nenorocesc economia, distrug nervii populației și lasă în urmă numeroase victime colaterale despre care presa nu vorbește.

Pe fondul problemelor grave cauzate de carantină și dat fiind contrastul dintre situația din spital (nu mai rezistăm) și cea din societate (unde naiba e covidul ăsta că eu nu știu pe nimeni cu covid, dar știu o grămadă care au de suferit de pe urma carantinei) se dezvoltă paranoia și conspiraționismul.

Comunicarea e, la rândul ei, varză, iar strategia pe termen lung lipsește cu desăvârșire. Ca în cazul oricărei religii (proaste), strategia înfricoșării și învinovățirii populației nu face decât să sporească numărul ateilor și ereticilor. Oamenii simt că liderii au tot interesul să-i mintă și că unii s-au îmbogățit și se îmbogățesc de pe urma situației fără ieșire în care se afundă pe zi ce trece.

În plus, mintea umană se apără, fie și prin negare, de orizontul depresiv al noii normalități și descoperă, la limită, că moartea e preferabilă unui coșmar fără sfârșit. Simplu spus, oamenii își bagă picioarele ca să poată supraviețui. Condițiile supraviețuirii mentale intră în contradicție cu reducerea riscului epidemiologic și condițiile de funcționare a sistemului medical care după ani de guvernare neoliberală e o ruină. Între timp, oamenii frumoși care ani la rând au votat guverne neoliberale și au scăpat țara de ciuma roșie – 90% din progresiștii noștri – #stauacasă și dau lecții de civism și știință pe Facebook.

Soluția? Să-i mulțumim din nou lui Băsescu care îndemna doctorii să plece din țară. Drept urmare, acum ne tratăm cu rachete și servicii.

Cristian Pascu

Raed Arafat face aceste afirmaţii în condiţiile în care a fost confruntat cu argumentul că oficialităţile şi presa, inclusiv, au prezentat cifra de 555 ca fiind record, alarmantă, îngrijorătoare. Deşi raportat la numărul de teste efectuat este DE 4 ORI mai mică decît cea de 523 din 11 Aprilie. Pentru o epidemie care poate doar fi încetitină, dar nu oprită, şi apoi controlată, creşterile sunt absolut normale. În condiţiile în care ai făcut deja ce trebuia să faci pentru încetinire, adică ai închis în casă o ţară întreagă, ai câştigat timp pentru măsurile următoare care se cuvin. Nu mai încerci să faci încă odată acelaşi lucru.

Dar Raed Arafat face cu totul şi cu totul altfel de pregătiri. Nu vorbeşte de pregătirile sistemului medical pentru a putea gestiona creşterea numărului de pacienţi care au nevoie de terapie intensivă în mod particular din cauza virusului. Deşi oricum pacienţii ăştia ar fi avut nevoie de tratament special din cauza comorbidităţilor. Mai ales în condiţiile în care un număr semnificativ mai mare de oameni nu mai beneficiază de tratament tocmai din cauza restricţiilor impuse de măsurile de prevenţie.

Raed Arafat face cu totul şi cu totul altfel de pregătiri. La fel ca şi Preşedintele Romîniei, şi alţi politicieni, pun presiune asupra opiniei publice, asupra mentalului colectiv. Limbajul folosit, cu “mă, tată, aveţi grijă” şi “e unii proşti”, este limbaj de propagandă al unui sistem care a prins gustul totalitarismului.

În cazul acesta, “celălalt”, “evreul”, este un virus, un duşman invizibil şi practic atotprezent. Este “ţapul ispăşitor” perfect. Nu poţi fi acuzat de nimic de tipul antisemitismului, rasismului, darwinismului social, elitismului, xenofobiei sau orice altceva. Poţi impune stare de război mondial pe termen indefinit împotriva unui duşman non-uman care nu poate disărea tocmai fiindcă duşmanul acesta locuieşte în şi se răspândeşte prin oameni.

Semnul distinctiv, dar inversat, în acest război, “steaua lui David”, este purtarea măştii. Aşa spui de ce parte eşti. Este un semn pur vizual. Nu verifică nimeni eficienţa măştii. Poţi purta o lună de zile aceeaşi mască. Îţi poţi face mască din ştrampul bunicii, important este să fii însemnat. Nu faci asta, există în neo-main-campf o serie de apelative care să te eticheteze pentru absenţa etichetei. Cum dovedeşti că nu eşti conspiraţionist anti? Porţi masca.

Această pandemie şi măsurile luate au creat un precedent. Un precedent pe un caz care nu este unic în ultimii 100 de ani. De un secol încoace o mulţime de tipuri de boli infecţioase au afectat societatea într-un fel sau altul. Cum ar fi fost dacă la începutul exploziei HIV din lume s-ar fi luat ca măsură abstinenţa sexuală a populaţiei pe o perioadă de câţiva ani? S-a recomandat prezervativul. Şi atît. Dar prezervativul nu poate fi refolosit, însă masca da, poate fi refolosită. Costurile măştilor de unică folosinţă, dacă chiar ai vrea să le foloseşti eficient, sunt semnificative. Mult mai mari decât cele ale folosirii prezervativului. Fiindcă şi modalitatea de transmitere a COVID este foarte diferită.

Presiunea psihologică asupra populaţiei, mai ales asupra celei sărace sau predispusă sărăciei este enormă. Presiunea psihologică asupra vieţii de zi cu zi este şi greu de evaluat şi, mai ales, invizibilă. Se manifestă şi creşte uşor, uşor, amestecându-se cu problemele cu care oricum ne-am fi confruntat în viaţa noastră.

Orice regim ideologic totalitar din istorie a avut un singur duşman şi o singură soluţie, unica sau finala. Regimul politic actual a înfometat o parte din populaţie, a ucis oameni prin închiderea spitalelor şi interzicerea accesului la tratament pentru o întreagă serie de afecţiuni cel puţin la fel de grave, sub scuza că salvează un anumit de vieţi şi, aşa, a creat precedentul impunerii unor măsuri de restricţie a libertăţii de mişcare, cel puţin, dacă nu chiar de gândire. Dar chiar de gândire. Limbajul de lemn şi infantilizant folosit în justificări tocmai asta a făcut, a restrâns şi a redus intelectual felul în care se desfăşoară dezbaterile publice. Este o formă insidioasă de a reduce la tăcere vocile raţionale, echilibrate, nuanţate, adică tocmai acele voci de care e nevoie pentru a preveni impunerea totalitarismului şi a soluţiilor unice şi finale.

Antena3:

Mircea Badea: În anumite momente-cheie crește numărul de infectări cu coronavirus. Coincidență?

Multe voci spun că s-a ajuns la un număr uriaș de cazuri zilnice de coronavirus din cauza deciziei Curții Constituționale care a declarat neconstituțională măsura izolării și a carantinării. Cu alte cuvinte, pacienții cu coronavirus sau suspecți de coronavirus nu mai pot fi obligați să stea în izolare sau carantină, iar în ultimele zile mulți au cerut să fie externați din spitale.

Mircea Badea crede că e imposibil ca acele voci să aibă dreptate fiindcă “nu era timpul necesar să se și infecteze acei oameni și să fie și depistați”.

“E o nebunie. Nu iese socoteala. Nu e vorba nici de medicină, e vorba de aritmetică. Câte zile au trecut de când s-a publicat în Monitorul Oficial hotărârea CCR? Câteva. Presupunând prin absurd că toți cei care au ieșit din spital sunt niște descreierați, niște psihopați care umblă prin mulțimi de oameni ca să-i infecteze, nu era timpul necesar să se și infecteze acei oameni și să fie și depistați, astfel încât să se adauge la numărul de astăzi. Cine spune asta poate ar fi bine să se ducă la un consult medical de altă specialitate, nu de infecțioase”.

Mircea Badea a mai spus, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, că numărul de cazuri raportat crește în anumite momente-cheie, în funcție de anumite interese.

“Legat de numărul acesta de cazuri, care e foarte mare, e ca o coincidență. De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale crește numărul de infectări. E o coincidență asta, sper că am remarcat-o cu toții”.

Mihai Gâdea: Suspectezi că la momentele-cheie crește numărul de infectări?

Mircea Badea: Nu suspectez, observ asta. La momentele-cheie clar crește numărul de infectări.

Ion Cristoiu:

Cum se manipulează numărul de infectațiRĂZBOIUL PSIHOLOGIC AL MĂȘTILOR. Un studiu despre EFICIENȚA MĂȘTILOR în stoparea Covid-19 care a stat la baza unor DECIZII PUBLICE este contestat categoric de EPIDEMIOLOGI IMPORTANȚI/ 90% din măștile de protecție verificate de ANPC NU respectă prevederile legale/ DIDIER RAOULT audiat de parlamentarii francezi. „Decizia de a izola oamenii, ca și cea de a purta măști pe stradă NU SE BAZEAZĂ PE DATE ȘTIINȚIFICE STABILITE”

Părintele SAVATIE BAȘTOVOI: “În lumea cifrelor și a bazelor de date nu sîntem decît statistică. RUGAȚI-VĂ CUM NU V-AȚI RUGAT NICIODATĂ!” – Despre INTOXICĂRILE MEDIA și MANIPULAREA CIFRELOR din Republica Moldova, aidoma celor de la noi, dar și despre ORBIREA celor care “nu văd războiul cînd vine asupra lor, iar pe cei care le fură copiii și le ucid părinții îi numesc SALVATORI”

DE CE ESTE O ABERAȚIE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ? „Asta nu e informație științifică, asta e… Biserica Martorii lui Covid”

„UNELE PERSOANE CARE NE SPRIJINĂ CU ANALIZE”. Incredibilul răspuns pe care-l dă ARAFAT atunci când e chestionat asupra BAZEI ȘTIINȚIFICE a declarării stării de alertă și epidemiei. PSEUDO-EXPERTIZA și FALSA ȘTIINȚĂ folosită de autorități pentru a impune și prelungi stările de excepție medicală

De ce sunt GRAV MANIPULATOARE numerele prin care se realimenteaza PSIHOZA INTRARII IN CEL DE-AL DOILEA VAL al “catastrofei” sanitare si CE SE ASCUNDE IN SPATELE “CRESTERII ALARMANTE A IMBOLNAVIRILOR” DE CORONAVIRUS? Ce se testeaza si ce se raporteaza, de fapt? “Dincolo de elaboratul efort civil de prostit poporul si de tinut românii in sclavia situatiilor exceptionale…”. Si despre ASIMPTOMATICI, PRE-SIMPTOMATICI si alte categorii medicale in curs de inventare

PELERINAJUL SFÂNTULUI IOAN CEL NOU DE LA SUCEAVA – criticat în mass-media „vigilentă” pentru că ar fi un „FACTOR DE RISC” prin nerespectarea distanțării sociale și purtarea parțială a măștilor

POMPILIU DIPLAN face deconstruirea riguroasa si DEMISTIFICAREA PSIHOZEI/MASCARADEI COVID-19, pretextul perfect pentru CONTROLUL TOTALITAR AL POPULATIEI: “Ca si cum comunismul chinez le-a zis tuturor: Drepti! Toata lumea, drepti!” – CANTAREA PANDEMIEI si “OIFICAREA” POPULATIEI (video, text)

“La covedia è finita!”. IMAGINEA CARE DE-MASCĂ MAREA BATJOCURĂ NAȚIONALĂ: “Regulile obligatorii” cu care au înnebunit o întreagă țară pe motiv de pandemie SUNT DOAR PENTRU PROSTIME. “Câți au curajul sa se gândească CE VA URMA PESTE CÂTEVA LUNI?”. (#Statiinfrica)!

RELAXAREA… ÎNCORDATĂ de la terase, GÂȘTELE CREDINCIOASE ALE “TĂTUCULUI” sau LIBERTATE CU RAȚIA și drepturile românilor cu voie de la… DEGETUL sever-amenințător al “dirigintelui” IOHANNIS. Exercițiul permanent al UMILINȚEI naționale. MASCA și TERMOMETRUL – MĂRCILE OBEDIENȚEI față de CULTUL COVIDIAN

CULTUL SIGURANȚEI ȘI MEDICINA CA RELIGIE. Mircea Miclea despre efectele izolării sociale: „Oamenii o să renunțe la libertate. Și asta e grav, extrem de grav!”/ GIORGIO AGAMBEN: „Gândirea acelora care continuă să caute adevărul și să respingă MINCIUNA DOMINANTĂ va fi, așa cum se întâmplă deja în fața ochilor noștri, respinsă și acuzată de răspândirea de știri false”

VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: “Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii”


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Studii, oameni de stiinta

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “MAREA MINCIUNĂ. O propagandă primitivă caută să mențină vie SPAIMA DE COVID-19/ Arafat citează trunchiat un studiu despre ASIMPTOMATICI, care ar fi responsabili pentru jumătate din INFECTĂRI/ Mircea Badea: „De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale CREȘTE NUMĂRUL DE INFECTĂRI”

 1. observ ca medicii sint foarte angrenati in propaganda asta. Probabil ca li s-a spus ca daca nu sustina dogma oficiala se vor trezi cu dosar.

  Ce nu inteleg eu este altceva: am prieteni, oameni destepti, educati, cu spirit critic…ma rog, pina la covid. Oamenii astia chiar cred in ce li se spune pe la televiziuni de tipul digi24. Si par sa-si fi blocat mintea pur si simplu.
  ca sa dau citeva exemple:
  1. Ei cred in chestia asta cu “a crescut numarul de cazuri”. Cind de fapt a crescut numarul de teste din care numarul de infectati ar fi un anumit procent undeva in jur de 5%, procent care NU se schimba prea mult. Sigur, evident, nenorocita de presa oficiala si oficioasa vorbeste NUMAI despre numarul de infectati fara sa mai mentioneze si numarul de teste. Aspect fundamental. Dar se pare ca nici celor cu oarecare creier nu le da prin cap sa verifice sursele pe internet.
  2. Demonizarea asimptomaticilor. ASTA mi se pare cu adevarat extraordinar. Asimptomaticii si numarul lor foarte mare, zdrobitor de mare de fapt, este dovada vie ca sistemul imunitar uman poate sa faca fata cu succes acestui virus “letal”. Ori asta ar trebui sa fie o veste foarte buna! Excelenta chiar! Si totusi ei sint demonizati ca fiind cei care raspindesc virusul pe tacute. Cu alte cuvinte este foarte nasol daca ai virusul si NU ai simptome! Sau, ca sa le dam apa la moara acestor medici “ingrijorati”- de fapt ingrijorator de neprofesionisti- asimptomaticii au doar simptome minore.
  Logica elementara spune ca:
  a. asimptomaticii si numarul lor mare inseamna ca acest virus este cu mult mai putin periculos decit am fost lasati sa credem si
  b. asimptomaticii neavind simptomele necesare transmiterii virusului – adica tuse, expectoratii, stranut,etc, au o capacitate de transmitere evident mai mica sau mult mai mica decit simptomaticii. De fapt iata ce spune OMS aici: transmission from infected people without symptoms is difficult to study. However, information can be gathered from detailed contact tracing efforts, as well as epidemiologic investigations among cases and contacts. Information from contact tracing efforts reported to WHO by Member States, available transmission studies and a recent pre-print systematic reviews suggests that individuals without symptoms are less likely to transmit the virus than those who develop symptoms.(10, 81, 84, 85) Four individual studies from Brunei, Guangzhou China, Taiwan China and the Republic of Korea found that between 0% and 2.2% of people with asymptomatic infection infected anyone else, compared to 0.8%-15.4% of people with symptoms.(10, 72, 86, 87)
  https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/transmission-of-sars-cov-2-implications-for-infection-prevention-precautions. Adica asimptomaticii ar transmite boala cam de 7 ori mai putin decit simptomaticii…asta conform datelor lor.
  De fapt, in treact fie spus cind citesti ce spune OMS este foarte clar ca mai nimic din ce acum se ia drept dogma – de exemplu chiar tipul de transmitere – NU este demonstrat stiintific convingator. Studiile care se fac sint contradictorii si multe dintre ele se bazeaza…iarasi… pe “modele matematice” – adica caca-maca, dupa cum bine stim de la Imperial College.
  Chestia e ca si fara sa ne mai uitam pe ce ne spun “specialistii de la OMS” logica elementara ne spune ca asimptomaticii nu pot transmite boala la fel ca un simptomatic.
  d. RATA MORTALITIATII NU INFECTIILE – asta ar trebui sa fie criteriul de determinare al gravitatii unei epidemii. Si iata ca rata mortalitatii este de fapt foarte, foarte mica. La nivel de gripa sezoniera. Cum se calculeaza? Foarte simplu. Sa luam tara care a facut cel ami mare numar de teste: SUA.
  SUA a testat pina acum conform worldometer in jur de 42 milioane- evident, numarul de persoane testate este sigur, sigur mai mic – pentru ca se fac mai multe teste l ao persoana din cauza lipsei de acuratete a testelor – o alta aberatie- care da cam30% eroare. Dar sa acceptam acest numar foarte zgarcit pentru argumentul de fata.
  Din 42 de milioane in jur 3,5 milioane au fost testati pozitiv. Asta ar insemna cam 8%. Acestia sint infectatii ACTIV! Deci nu intra in calcul cei, foarte multi, majoritari de fapt, asimptomatici care nu au mai facut teste si care, datorita lipsei simptomelor sau in prezenta unor simptome foarte usoare nu s-au prezentat la test. Acestia nu mai pot fi detectati decit doar cu testul de anticorpi care si el are o marja de eroare foarte mare.
  Deci, putem sa extrapolam intr-un mod absurd de zgarcit si sa spunem ca cel putin 8% din populatia SUA a fost si este infectata – evident afirmatia este eronata pentru ca 8% se refera doar la infectatii activi NU si la cei care au avut virusul. Dar de dragul demonstratiei acceptam aceasta nefireasca minima extrapolare. 8% din populatia SUA care are 330 milioane inseamna cam in jur de 25-26 de milioane de infectati sau fosti infectati. Pina acum s-au raportat 137 de mii de morti in SUA.
  De ce putem sa spunem fara probleme ca cel putin 8% din populatia SUA este si a fost infectata? Simplu. La orice sondaj de opinie esantionul acceptabil se ridica undeva pe la vre-o 10 mii. Ori aici noi avem in jur de 30-40 de MILIOANE. Ceea ce este urias pentru orice sondaj. Marja de eroare sigur, sigur este una mica – a acestui calcul. Deci 137 de mii de morti raportat la 25 sau 26 de milioane de infectati inseamna o rata a mortalitatii de , aproximativ 0,3%.
  Sa luam Romania: s-au facut in jur de 800 de mii de teste. Din care infectati activi au fost gasiti in jur de 33 de mii – adica in jur de 4%. PUtem sa extrapolam fara probleme la nivelul intregii populatii care ar fi undeva in jur de 18 milioane. Asta ar insemna ca cel putin 700 de mii au fost/ sint infectate. au murit pina acum in jur de 1800. Adica o rata a mortalitatii de 0,2%. tinind cont ca la noi s-au facut abuzuri in declararea mortilor foarte probabil aceasta rata este chiar mai mica.

  Suedia- singura tara (de fapt nu e chiar singura) care nu a aplicat carantina in masa. Conform indivizilor care ne spun pe o mie de guri ca carantina (cacofonia e intentionata) este inevitabila si singura solutie (asta pe linga urmarirea noastra) aici ar trebui sa avem hecatombe de morti. Si totusi la nivel de morti (pentru ca asta ne intereseaza- nu infectatii) – Suedia are “doar” 5500 in timp ce Belgia care are aceeasi populatie cu a Suediei are 9.782 – adica aproape dublul Suediei!! Belgia, inima UE si a Comisiei Europene, a tinut o carantina clasica stricta. Olanda, alta tara apropiata ca numar de Suedia are mai multi morti decit aceasta 6137. (pina la aceasta data). Este adevarat ca Suedia are mai mult morti decit vecinele ei Finlanda, NOrvegia si Danemarca dar, pe linga faptul ca aceste tari au o populatie jumatate din cea a Suediei, tot nu confirma predictiile sumbre de ne-aplicare a carantinei.
  Si acum sa vedem si aici rata mortalitatii – Suedia are pina acum 600 de mii de teste si in jur de 75 de mii de infectati activ. Asta inseamna cam 12% – o rata intr-adevar mare de infectati Extrapolat la nivelul intregii populatii care este cam de 10 milioane asta inseamna ca cel putin 1,2 milioane sint/au fost infectati. De murit au murit 5500 de oameni. Deci rata mortalitatii este de 0.4%. ZERO VIRGULA PATRU LA SUTA!!.
  Suedia mai demonstreaza si altceva – ea, are intr-adevar o rata de infectare comparativ mai mare decit a majoritatii dar rata mortalitatii este de 0.4%. Adica aproape la egalitate cu a statelor care au aplicat carantina si izolarea si mai stiu eu ce. Adica NU EXISTA O PROPORTIONALITATE intre numarul de infectati si numarul de morti asa cum vor astia sa ne spele pe creiere. Numar mare de infectati nu inseamna automat numar mare de morti sau de bolnavi foarte grav care sa necesite terapie intensiva! Ceea ce iarasi ridica semne de intrebare apropo de cit de “letal” este cu adevarat virusul asta.

  Imi cer scuze pentur postarea asta lunga -foarte probabil repet ce au spus si altii- dar nu m-am putut abtine

 2. Pingback: "LEGEA CARANTINEI ȘI IZOLĂRII" sau CUM SPITALELE DEVIN LAGĂRE, iar MEDICII OBEDIENȚI "COMANDANTULUI ACȚIUNII", alături de propagandiștii media, TORȚIONARI AI NOULUI EXPERIMENT PITEȘTI! "O lege care transformă România î
 3. Pingback: PROPAGANDA ”CULTULUI” COVID "IN LOCUL CEL SFANT"? Ucenicii lui Arafat, Rafila si Tataru si folosirea "amvonului" ca tribuna de promovare agresiva a OBEDIENTEI OARBE fata de masurile de "protectie" ale STATULUI. "Mul
 4. Petra
  Nu e lunga .
  Folisitoare , foarte .

 5. Pingback: Interviu cu Denis Rancourt, cercetător, profesor și activist civic din Canada, despre MORTALITATEA Covid-19, declararea PANDEMIEI de către OMS și (in)eficiența MĂȘTILOR. „Când ai o lipsă de date, nu poți aplica o politică draconică”/ SUNTE
 6. Pingback: Medic italian de terapie intensivă: VIRUSUL NU MAI E ÎN STARE SĂ PRODUCĂ O BOALĂ GRAVĂ/ Studiu Oxford: numărul decedaților de coronavirus, SUPRAEVALUAT. „Orice persoană care a fost testată pozitiv și care moare ulterior, INDIFERENT DE CAUZĂ,
 7. Pingback: Studiu THE LANCET: carantina, închiderea granițelor și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea MORTALITĂȚII sau a cazurilor grave de Covid-19/ Epidemiologi Oxford: STRATEGIA 0 CAZURI NU ESTE VIABILĂ; Nu sunt dovezi că MĂȘTILE ar împiedica ci
 8. Pingback: Singurul studiu solid despre EFICIENȚA MĂȘTILOR în stoparea răspândirii COVID arată că acestea NU FUNCȚIONEAZĂ/ Epidemiolog de la Oxford, CENZURAT DE FACEBOOK pentru comentariu pe marginea studiului danez/ Strictețea măsurilor NU e corelată c
 9. Pingback: „ACESTA NU ESTE UN COMPLOT. Cum povestește massmedia Covidul” (Video) - documentar excepțional de Bernard Crutzen. Despre noul regim al „adevărului” unic sanitar, interesele maculate ale „experților” și mediei finanțate de oligarhi și d
 10. Pingback: ANA IORDĂNESCU: Adevărul, regele exilat. DEMISTIFICAREA METODELOR DE DECLANȘARE ȘI ÎNTREȚINERE A PANDEMIEI COVID19: "Singura pandemie sau boală din istoria medicinei și a logicii în care vaccinul și testul pentru depistarea bolii/pandemiei
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare