SFÂNTA EUHARISTIE INTERZISĂ de către guvernul orașului TORONTO, Canada. Părintele Fanourios Pappas: “PERSECUȚIA BISERICII CONTINUĂ” (Video). Statul american CALIFORNIA a INTERZIS CÂNTATUL în biserici

8-07-2020 2 minute Sublinieri

OrthoCristian:

Orașul Toronto interzice Sfânta Împărtășanie (+ VIDEO)

Toronto, 7 iulie 2020

La 20 iunie, guvernul orașului Toronto a emis linii directoare revizuite pentru COVID-19 care interzic oferirea Sfintei Împărtășanii către credincioși.

Noile directive spun:

Toate lăcașurile de cult trebuie să respecte următoarele cerințe:

Directive generale

Se suspendă toate activitățile legate de împărtășanie, după cum recomandă Autoritatea de Sănătate Publică din Ontario.

Recomandarea de COVID-19 a Ministerului Sănătății din Ontario impune „suspendarea activităților care duc la creșterea riscului de transmitere a bolii”, incluzând „Împărțirea sau distribuirea de materiale sau obiecte, care pot include, dar nu se limitează la: cărți, comuniune (împărtășanie), microfoane, covorașe de rugăciune, șaluri de rugăciune, apă etc. ”

Noile linii directoare, de asemenea, „suspendă activitățile de cântat în interior și corul bisericesc” și limitează participarea la slujbe la cel mult 30% din capacitatea spațiului.

De asemenea, Departamentul de Sănătate Publică din California a interzis săptămâna trecută cântatul în interiorul bisericii.

Mitropolia ortodoxă greacă din Toronto a Patriarhiei Constantinopolului, a publicat pe YouTube un videoclip de la slujba duminicală, începând cu 5 iulie, la Biserica Sf. Nicolae din Toronto, în care Părintele Fanourios Pappas spune cu emoție adunării sale că, de cu o seară înainte, fusese informat de autoritățile eparhiale că, potrivit instrucțiunilor autorităților orașului, nu mai poate să ofere credincioșilor Sfânta Împărtășanie.

Mitropolia greacă din Toronto este condusă de mitropolitul Sotirios.

Referindu-ne la „persecuția Bisericii”, părintele Fanourios a spus turmei sale:

„Frații mei, astăzi, am o mare tristețe. Noaptea trecută, ni s-a spus de la Arhiepiscopie că orașul Toronto a interzis Sfânta Împărtășanie pentru zona Toronto și se pare că persecuția Bisericii continuă. Nu am cuvinte să-mi exprim dezamăgirea și tristețea.

Și simt că nu pot împărtăși cu voi astăzi nicio predică, deoarece simt că nu pot vorbi despre credință, despre Hristos.

Simt că în acest moment vreau doar să-i cer lui Dumnezeu să ne ierte, să ne ierte puțina credință, să ne ierte slăbiciunea, să ne ierte, pentru că nu suntem vrednici să păstrăm marea binecuvântare a credinței ortodoxe.”

În videoclipul complet, s-a putut vedea cum Pr. Fanourios s-a întors în altar, a adus potirul la amvon și s-a înecat în timp ce spunea: „Cu frică de Dumnezeu, cu credința și cu dragoste apropiați-vă”, apoi s-a întors imediat în altar.

Deși videoclipul complet nu mai este disponibil, porțiunea cu anunțul Părintelui Fanourios a fost repostată:

CNN

În condițiile în care pandemia se înrăutățește, California a interzis cântările în biserici

În timp ce participarea la slujbe încă este posibilă, cântatul este interzis.

Statul, pentru a curma pandemia ce se înrăutățește rapid, a interzis temporar cântarea în biserici. „Practicile [de cult] și actele de „interpretare”  și au o posibilitate crescută de transmitere a Covid-19 prin picături contaminate inhalate și ar trebui înlocuite cu metode alternative cum ar fi streamingul pe internet.” 

California are mai mult de 24.000 cazuri de coronavirus. (…) Cântatul la slujbe este un mod de a transmite virusul, potrivit Centrelor de Control al Bolilor și Prevenție. Agenția a studiat cum ce transmite coronavirusul de la un membru la 87% dintre cântăreți la un cor din Washington și a afirmat într-un raport: „actul de a cânta, în sine, ar fi putut contribui la transmitere prin cadrul emisiunii de aerosoli, care este afectată de intensitatea vocalizării.”  (…)/ integral pe cnn

Nota noastră

Asta se întâmplă în țara în care medici epidemiologi și mass-media liberală au spus cu subiect și predicat că revoltele furioase care au măturat SUA în numele „antirasismului” și al mișcării radicale Black Lives Matters NU sunt un pericol pentru transmiterea virusului sau, în orice caz, nu constituie un risc la fel de mare ca cel al… rasismului sistemic, deci „se merită”. Așadar, dacă practici îmbulzeala și urlatul în numele antirasismului, distrugând, jefuind și lovind, ești în regulă, dar dacă dai slavă lui Dumnezeu vocalizând în biserică ești un pericol pentru sănătatea publică.

După experiența stării de urgență de la noi și după aceste precedente din America de Nord, este, oare, Biserica noastră pregătită pentru ce o să urmeze? Întrebare, din păcate – cu durere o spunem – mai degrabă retorică…

Când DICTEAZĂ BISERICII reguli liturgice, autoritățile române ÎNCALCĂ principiul STATULUI DE DREPT. O analiză a lui CĂTĂLIN RAIU (expert OSCE in libertate religioasa): „Fascinat de puterea sa despotică, STATUL S-A VÂRÂT ÎN POTIR, recomandând ABȚINEREA DE LA EUHARISTIE”

Actualizare: PATRIARHIA ECUMENICĂ INTERZICE EXPLICIT FOLOSIREA DE MULTIPLE LINGURIȚE/ Sinodul Patriarhiei Ecumenice pe tema Sfintei Împărtășanii: „TAINA EUHARISTIEI NU ESTE NEGOCIABILĂ”. De asemenea, consideră că modul de administrare NU trebuie schimbat, lăsând însă loc de „iconomie” în diaspora.

PS PRODROMU al Madagascarului: „Sfânta Împărtăşanie NU transmite boli, este izvorul vieţii, iar noi trăim acest lucru în fiecare zi în AFRICA, unde intrăm în contact cu nenumărate boli”/ Mitropolitul Augustin al Germaniei (Patriarhia Ecumenică): ÎMPĂRTĂȘIM CU LINGURIȚA DE PESTE O MIE DE ANI. Nu este problema statului!/ Consiliul de Stat al Franței critică guvernul pentru ATINGEREA GRAVĂ adusă LIBERTĂȚII CULTULUI RELIGIOS

Deschiderea bisericilor – cu ce pret? “AMANAREA” IMPARTASIRII CREDINCIOSILOR la Sfanta Liturghie – DOAR O MASURA TEMPORARA sau INCEPUTUL CELEI MAI GRAVE CAPITULARI in fata abuzului autoritatilor, in numele “ratiunii practice”?! “Biserica este Euharistie, este Potir” – DE CE ACCEPTAM SANTAJUL STATULUI si ne multumim cu firimiturile pe care ni le arunca? “Tot delirul asta e la inceput si va urma un razboi aproape inevitabil”

RECOMANDARILE INJOSITOARE ALE I.N.S.P. PENTRU BISERICA si reactii MARTURISITOARE ale corpului eclezial. IPS TEODOSIE: “E o imixtiune in cultul bisericii. Nu facem compromisuri”. PREOTI SI MIRENI INDIGNATI pentru tentativele de modificare brutala a RANDUIELII SFINTEI IMPARTASANIEI si a raportarii la sfintele icoane, dar si fata de DECLARATIILE ECHIVOCE ALE LUI VASILE BĂNESCU: “Nu idolatrizam lingurita de la Impartasanie, dar nici nu renuntam la ea”

 


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “SFÂNTA EUHARISTIE INTERZISĂ de către guvernul orașului TORONTO, Canada. Părintele Fanourios Pappas: “PERSECUȚIA BISERICII CONTINUĂ” (Video). Statul american CALIFORNIA a INTERZIS CÂNTATUL în biserici

 1. Si atunci care-i solutia? ma refer la biserica.
  Interzicerea Sf. Impartasanii nu este schimbarea calendarului. Nu este nici macar impartasirea cu o lingurita diferita. Si nici nu li s-a spus in Toronto pina cind va dura aceasta “suspendare”, care, incep sa cred, . va fi permanenta

  In Anglia, nu s-a impartasit si spovedit (SPOVEDIT va dati seama??) nimeni pina pe 4 iulie, Ma rog, pe ici pe colo unii preoti, foarte putini, au avut curajul si au mai tinut slujbe pe ascuns cu putini crediniciosi, au mai si impartasit, au mai si spovedit dar a fost ca in biserica primara de dinainte de Constantin cel Mare. PE ASCUNS.

  Probabil biserica ar trebuie sa incerce tot ce se poate sale convinga pe autoritati sa renunte la acesta masura. Iar daca nu atunci….atunci au de ales- sau nesupunere civila pe fata si atunci clar se vor inchide bisericiile si preotii vor ajunge prin tribunale sau organizarea ca in biserica primara ….sau….? Sau poate se vor trezi mai multi in al 13 -lea ceas si vor protesta masiv…- cel mai putin probabil.

 2. @Petra
  Nu are cine s-o faca, doar apa bate-n tarm si masinile zumzaie voioase.
  Ora 25.

 3. Retooorică întrebarea! Foaaarte retorică! Dar după retorică să ne rugăm și noi la Dumnezeu, ca să ne dea un episcop (preferabil mitropolit) care să le arate fruntea porcilor. La timp și absolut hotărât. Altminteri, ca și în recenta panisterie militarizată, vor ține unii preoți steagul sus, dar fără binecuvântare arhierească.

 4. @GeluS
  Asa este, Virgil Gheorghiu a fost mai mult decat profetic, dureros de profetic, cand a vorbit de sclavii tehnici care vor impanzi pamantul si vor fi mai cruzi decat fiarele salbatice.
  Exact asta traim noi acum, am ajuns “la ceasul al treilea după moartea iepurașilor albi. Sclavii tehnici sparg acum, pe toată suprafața pămîntului, candelele și sting felinarele. Oamenii rătăcesc într-un întuneric vecin cu moartea” (Cartea a patra)

 5. Am citit ieri ca in US au inceput protestatarii sa intrerupe intrunirile la unele adunari crestine (catolici, baptisti, etc). Foarte urite intreruperile, cu multa galagie, injuraturi si hule. Au incercat sa darime si o statuie a unui sfint catolic. Din cite am inteles, statuia va fi mutata intr-un muzeu.

  NYC a cistigat ceva, dar stirile positive sint foarte greu de gasit, mass media nu vorbeste despre ele–acest articol este foarte detaliat: https://www.americamagazine.org/politics-society/2020/06/30/federal-judge-blocks-limits-de-blasio-cuomo-put-religious-gatherings

  Acum va depinde de credinciosi si preoti sa umple bisericile in NYC, judecatorul a fost cit se poate de drept, mustrindu-i pe guvernator si maior, daca cititi articolul pina la capat.

  Nimic nu va mai fi cum a fost, insa chiar daca din cind in cind ne simtim doboriti, trebuie sa ne adunam simturile si gindurile si sa rezistam. Cu noi este Dumnezeu!

 6. Persecutiile in veacurile primare au umplut sinaxarele de mucenici.Recent, inchisorile comuniste au rodit sute de sfinti .Asa ca a trebuit sa se recurga la cea mai mare capcana intinsa crestinismului :iubirea de aproape devalorizata si invers polarizata ,o iubire atat de perfida ce ar putea sa doboare pina si pe cel mai cuvios.Aceasta iubire de aproape se potriveste ca o manusa crestinului secularizat ce se aseamana poporului evreu alegind pe Barabas in locul lui Hristos.Hristos este pe plan secundar,se negociaza ,se fac compromisuri in numele acestei iubiri incit ne intrebam :nu cumva taina faradelegii se desfasoara in fata ochilor nostri si noi totusi sa fim orbi?
  Sa credem ca este vremea rascumpararii !Ce am putea sa cerem ?
  Sa cerem putin timp! Asa sa fie!

 7. Problema este ca nu vom putea astepta de la structura oficiala a Bisericii, mai ales de la episcopat, mare lucru! Sa binevoiasca episcopatul sa ma contrazica! Suntem pe cont propriu si pe grupuri mici! Nu asteptati atitudini procrestine ale autoritatilor! Pregatiti-va, cu post si rugaciune, pentru timpurile marturisirii!

 8. Nikos D.

  Eu zic să așteptăm și de la episcopat! De ce nu? E nevoie de un cuget bisericesc din partea tuturor. A afirma din start că nu e cazul să așteptăm mare lucru de la episcopi este o atitudine păguboasă și care ar putea genera suspiciuni reciproce în viitor. Să ne ferim de vrajbe și de schisme! Cred că prigoana cu cât va fi mai vădită cu atât se vor uni oamenii de același cuget mai mult. Iar printre episcopi sunt mulți cei care văd lucrurile ca și noi. Când vor veni acele vremuri vom fi cu toții niște simplii oameni, care poate nici după haină nu ne vom mai deosebi. Se pare că prea mult nu este de vorbit; știm cu toții ce ar trebui să facem…

 9. “…..impartasiti-va cat mai des,acum cat mai puteti” (o spunea un sfintit parinte).A venit timpul. .Crestinii ortodocsi -romani sunt minoritari in tara lor,si inprastiati.Pot fi adunati de cineva cu credinta si harisma de conducator ce poate cuagula o mica turma pt a lupta inpotriva duhului antihristic ce inunda lumea toata ?.Nu cred.Un asemenea om nu- i,s-ar fi aratat pana acum.Apoi a venit,clar timpul, “timpul lor si puterea intunericului”.E acelasi timp si vreme , care era, cand a fost DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS pe pamant.Si inca ceva ,noi cata putere de lupta avem?.Si atunci,ce ne facem?.Domnul ne-a invatat : “cand va vor prigoni, fugiti dintr-un oras in altul,si numai cand va vor prinde dati marturie “.E timpul marturiei,ca cel din trecut.Nu o lupta pe fata,nu avem spor.Ascunsi,in rugaciune.Iar cei alesi de Domnul pt. marurie ,o vor da.Pana acum marturia se dadea in Biserica.Biserica noastra va fi inchisa,sau inlocuita.Marturisirea o vom da singular,asa cum o faceau cei de acum 2000 ani.DOAMNE AJUTA!

 10. Dacă vă asupreşte atât de tare Canada, sunteți liberi să alegeți altă țară, cum ar fi Rusia. Acolo vă veți simți în elementul vostru. De ce mai stați la “oprimatori”? Canada vă oferă libertatea de a pleca. Folosiţi-o cu încredere!

 11. @Alexandra-Daniela-Sorina
  Nu indemn pe nimeni la schisma si nu seman vrajba! Vreau sa fiu realist, plecand de la experienta ultimelor luni si de la cat pot pricepe din comportamentul general al episcopatului! Vreau sa nu imi fac sperante pe care sa le vad spulberate! Imi doresc sincer sa fiu contrazis si sa avem episcopi care sa fie impreuna patimitori cu turma lui Hristos! Dar nu vorbim de episcopi din Grecia sau de aiurea ci de cei de la noi, din tara! Desi, daca treci in revista ziarul oficial Lumina nu vei vedea prea multa atitudine diferita de naratiunea oficiala criticata de autorul tradus mai sus!

 12. @ ADS
  Cer iertare! Ultima propozitie din postarea anterioara facea referire la articolul Despre Noul Totalitatism Patologizat!

 13. @Canada Mare

  In Rusia e aproape la fel, așa ca ironia e la fel de inteligenta ca autorul ei.

 14. Pingback: ARAFAT PUNE BISERICILE ÎN TOPUL LISTEI ROȘII A LOCURILOR PERICULOASE DE TRANSMITERE A COVID-19. Oficialul citează fără a fi verificat o listă atribuită OMS. Dar care sunt datele empirice din România?/ ARHIEPISCOPUL TEODOSIE „se întoarce” cu n
 15. Pingback: REVOLUTIA PORCILOR INDRACITI | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: PROPAGANDA ”CULTULUI” COVID "IN LOCUL CEL SFANT"? Ucenicii lui Arafat, Rafila si Tataru si folosirea "amvonului" ca tribuna de promovare agresiva a OBEDIENTEI OARBE fata de masurile de "protectie" ale STATULUI. "Mul
 17. Pingback: Tucker Carlson despre ATACURILE ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI din SUA sub pretextul antirasismului (Video). Eric Metaxas: dacă liderii creștini nu reacționează, OAMENII VOR FI LOVIȚI/ Statul California ÎNCHIDE BISERICILE pe motiv de creștere a cazuril
 18. Pingback: JIM CAVIEZEL, actorul principal din Patimile lui Hristos: PERSECUȚIA ÎNCEPE DIN INTERIORUL BISERICII. Actorul se referă la cardinalii și episcopii ce „colaborează” cu promotorii CULTURII ANULĂRII și ai închiderilor bisericii sub pretextul pand
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare