ASUR ataca din nou RELIGIA IN SCOLI. Referintele la ”Iad”, ”pacat”, ”Judecata de Apoi”, infierate pentru INTOLERANTA RELIGIOASA, indoctrinare si agresiune PSIHICA a copiiilor!

10-09-2012 3 minute Sublinieri

Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR) cere Ministerului Educatiei sa retraga “de urgenta” autorizarea manualelor de religie care promoveaza intoleranta religioasa si care agreseaza psihic copiii prin repetarea obsesiva a temelor despre “pacat”, “iad” si “diavoli”. Ganditi-va cum se simte un copil de 7 – 8 ani atunci cand i se spune ca daca se duce duminica la film va arde pe vecie in iad. Ganditi-va ce se intampla atunci cand profesorii de religie ii invata la scoala ca seceta, inundatiile sau cutremurele se petrec din cauza ‘continuarii savarsirii pacatelor’“, a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat: “Vom analiza riguros respectivele solicitari si vom formula un punct de vedere”.

La sfarsitul lunii august, Ministerul Educatiei a publicat Catalogul manualelor scolare valabile in anul scolar 2012 – 2013.

In mod surprinzator, in pofida tuturor semnalelor trase de societatea civila, pe lista manualelor aprobate de minister continua sa se afle o serie intreaga de lucrari ce promoveaza intoleranta religioasa si care agreseaza psihic copiii prin repetarea obsesiva a temelor despre ‘pacat’, ‘iad’ si ‘diavoli’, inducandu-li-se acestora ideea ca nerespectarea cu strictete a ‘poruncilor’ ii condamna la ‘osanda vesnica’“, se arata intr-un comunicat ASUR remis HotNews.ro.

Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei, a declarat: “Ganditi-va cum se simte un copil de 7 – 8 ani atunci cand i se spune ca daca se duce duminica la film va arde pe vecie in iad. Ganditi-va ce se intampla atunci cand profesorii de religie ii invata la scoala ca seceta, inundatiile sau cutremurele se petrec din cauza ‘continuarii savarsirii pacatelor’. Ganditi-va la iresponsabilitatea celor care le induc copiilor ideea ca pentru a se vindeca de o boala  trebuie ‘sa cheme preotii Bisericii’ si sa se unga cu ‘ulei sfintit’. Ramai stupefiat ca toate acestea se pot petrece in secolul XXI, cu aprobarea si sprijinul Ministerului Educatiei!“.

Vezi mai jos exemple din manualele de religie aprobate de Ministerul Educatiei, potrivit ASUR:

Religie, cultul ortodox, cls. a III-a; Nicolae Vladu; Ed. Corint, 2008, pag. 9

Religie, cultul ortodox, cls. a IV-a; Cornelia Muha, Maria Orzetic, Elena Mocanu; Ed. Sf. Mina, 2008, pag. 9

Religie, cultul ortodox, cls. a IV-a; Cornelia Muha, Maria Orzetic, Elena Mocanu; Ed. Sf. Mina, 2008, pag. 12

Pagina 47 – fragment

Religie, cultul ortodox, cls. a IV-a; PS Varsanufie Prahoveanul episcop vicar (coordonator), L. Teodorescu, I. Martin, A. Chirila; Ed. Aramis Print, 2006, pag. 12

“Indoctrinarea religioasa devine si mai periculoasa atunci cand manualele de la alte materii, Istoria sau Biologia de exemplu, se transforma intr-un fel de manuale de religie deghizate”, se mai arata in comunicatul Asociatiei Secular Umaniste din Romania.

Potrivit acestuia, “Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei sa retraga de urgenta autorizarea acestor manuale si sa ia toate masurile care se impun pentru a preveni indoctrinarea religioasa a elevilor”. ASUR precizeaza ca in Romania sunt 18.300 de biserici si doar 4.700 de scoli generale.

Amintim ca pe 22 martie 2012 zece asociatii si ONG-uri au fost prezente la Ministerul Educatiei pentru a dezbate curriculumul scolar pentru clasa pregatitoare. Discutiile s-au centrat pe predarea disciplinei Religie in clasa pregatitoare, pe baza curriculumului prezentat de Ministerul Educatiei si care va fi aplicat din toamna, a declarat pentru HotNews.ro Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei Secular Umaniste din Romania (ASUR). Potrivit acestuia, printre propunerile pe care asociatiile le-au inaintat Ministerului Educatiei se numara inscrierea copiilor pentru a urma orele de religie numai in urma unei cereri exprese a parintilor si posibilitatea ca elevilor sa nu li se mai dea note la religie.

Nota noastra:

Fanaticii anticrestini de la ASUR, oamenii unei singure idei obsesiv-paranoice, au reluat, si in acest an, atacul asupra manualelor ortodoxe (oare numai in manualele BOR se regasesc aceste invataminte? Celelalte culte nu intereseaza sau chiar au manuale total corecte politic?).

Referirile la Iad, diavoli, pacat, sunt elemente de baza ale (sa spunem asa) doctrinei ortodoxe. De aceea, atacul ASUR nu doar ca ar trebui respins ca nefondat, ci considerat defaimator la adresa unei religii. Poate ca Patriarhia ar trebui sa-si consulte juristii pentru a vedea in ce masura acest fanatism defaimator este permis de lege. Totusi, toate au o limita. Nu e vorba aici despre libertatea de exprimare, care trebuie sa existe si sa fie respectata inclusiv fata de acesti fanatici, insa atunci cand actiunea devine programatica si se transforma in presiune institutionala sistematica, atunci cand se incearca recurgerea la stat si coercitia sa, poate ar trebui raspuns la acelasi nivel.

Cat priveste discutia pe fond, vom reaminti, ori de cate ori ASUR va face galagie pe seama invocarii notiunii de iad, judecata, pacat, ca Hannah Arendt, in Originile Totalitarismului, arata ca nenorocirile secolului XX provin din faptul ca oamenii nu mai cred in Judecata de Apoi. Relativizarea diferentei dintre bine si rau, refuzul notiunii de pacat si vinovatie, toate acestea duc la ceea ce Dostoievski a prevazut inca din sec. XIX: Daca Dumnezeu nu exista, atunci totul este permis. Pana la urma, ceea ce ataca ASUR este chiar dincolo de catehismul ortodox: notiunea insasi de vinovatie, de limita, de constiinta, de moralitate.

Nu exista niciun motiv legitim, rational, pentru care chiar si un ateu (rezonabil) ar considera ca aceste invataturi reprezinta indoctrinare. Daca e asa, atunci orice materie predata copiilor este indoctrinare, pentru ca orice materie e compusa din invataturi elementare, de baza, care trebuie transmise copiiilor. De aceea, ASUR se afla in plina confuzie (aparent): atacand continutul manualului, de fapt ataca ideea ca religia este predata in scoli. Pentru ca religia – ortodoxia, in speta – nu are cum sa fie predata altfel decat cu aceste elemente, altfel ar fi ca si cum ai preda matematica fara tabla inmultirii!

Cat priveste agresiunea psihica, e bine ca ASUR arata ca se gandeste la binele copiiilor nostri. Cu siguranta, multi dintre parinti s-ar simti, nu-i asa, foarte confortabil sa-si lase odraslele pe mainile acestor ateisti fanatizati, care resping ideea de pacat, ideea de bine si de rau, care, nu-i asa, poate au conceptii interesante despre orice, de la sexualitate la pedagogie (ca idolul lor Cohn Bendit, de pilda, care a introdus revolutia sexuala in gradinite (!!!) – aici este un material cuprinzator despre astfel de ORORI), pe care sa le induca tinerelor vlastare.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “ASUR ataca din nou RELIGIA IN SCOLI. Referintele la ”Iad”, ”pacat”, ”Judecata de Apoi”, infierate pentru INTOLERANTA RELIGIOASA, indoctrinare si agresiune PSIHICA a copiiilor!

 1. Impunerea opiniei unei minoritati = dictatura!
  De fapt despre asta este vorba aici. Acesti ASUR-isti nu sunt altii decit progeniturile ateilor comunisti care au vrut sa decrestineze cu forta lumea. Daca ar fi avut dreptate sau macar daca ar fi convins lumea, nu ar fi avut nevoie de dictatura pentru a ii urma masele.
  Dar, problema este ca ei vor sa converteasca cu forta poporul la ateism.
  Vor ca majoritatea sa traiasca dupa valorile lor. Inteleg ca in lume democratia este tot mai mult mimata…dar pentru asta tot noi suntem de vina.
  Drepturile majoritatii se apara, nu se cersesc. Daca nu ne trezim odata vom traii noi dupa regulile lor, nu ei (minoritarii) dupa ale noastre.

 2. pe mine, dincolo de atitudinea dusmanoasa a celor de la ASUR, ma socheaza si ma intristeaza simplismul, ca sa nu spun superificalitatea, manualului de religie, asa cum apare in fotocopiile din articol. Este prima oara cand vad acest tip de manual si sunt tare dezamagita. Nadajduiesc ca dascalii care predau religia in scoli sa se ridice deasupra acestui nivel si sa reuseasca sa transmita copiilor frumusetea si Adevarul Ortodoxiei.

 3. Doamne ajuta! Stim ca cel rau este “in lume“ sa ne rugam pentru fiecare suflet care se afla in intuneric! Sa ne rugam neincetat…fiindca numai Dumnezeu ne poate ajuta sa-l infrangem pe cel rau…de fapt el este invins, ramane ca noi, prin post si rugaciune sa fim UNA CU DRAGOSTEA!Sa fim implinitori ai celor doua porunci ale Noului Testament, sa IL iubim pe Dumnezeu din toata inima, cu toata fiinta, si pe aproapele ca pe noi insine, facand aceasta vom primi putere de sus si vom fi cu adevarat copii ai Aceluia care a biruit moartea! Sunt “un copil ortodox“, desi maine voi avea o jumatate de secol aici pe pamantul daruit noua de Tatal Ceresc, care invata in fiece zi ca Dumnezeu este Dragoste si ca fara Dragoste nimic nu este cu adevarat Frumos! Sa ne rugam, cei care o putem face, pentru fiecare suflet al planetei, toti suntem frati, avem ortodocsi in India, Japonia, pe continentul african, de la care am putea invata foarte multe. Pentru noi ORTODOXIA este, pentru cei mai multi, o Necunoscuta! Acolo unde se face cateheza omul devine OM dar unde romanul nu este invatat cu dragoste sa mearga pe CALE lucrurile stau rau, foarte rau! Religia in scoli are un rol foarte important, din pacate cei care nu s pun suflet in predarea ei,ii fac un mare rau! Bunul nostru Dumnezeu sa ne ajute sa fim intelepti, blanzi si plini de EL! fara EL suntem nimic.
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!
  Sa ne rugam neincetat…ne vom bucura neincetat!

 4. @Elena:

  Deh, daca le fac dupa reguli imprumutate din modele straine… Si nici macar intelese pana la capat, folosite inteligent si subsumate ortodoxiei.

 5. parca fratii admin au postat chestia cu profesorul american dat afara pentru ca la un curs de catolicism a prezentat homosexualitatea asa cum o vede doctrina catolica ( fara a-si specifica pozitia personala, a predat ceea ce se presupunea ca trebuie sa predea ). Se pare ca i s-a oferit reinstaurarea la locul de munca dupa ce o multime de catolici au miscat in front si au facut scandal.

  MSD are dreptate. Trebuie luptat, nu asteptat sa picure cu bun simt intr-o lume a nesimtirii si a ticalosiei crescande. Biserica ar trebui sa musteasca cu episcopi precum Ips Serafim al Pireului, si ca altii asemanatori, numai ca in mare parte, din nefericire, e destul de liniste (poti sa dormi fara probleme), crestinii de la mic la mare au alte preocupari, iar cu conducera asa zis democratica, care calca in picioare pe cei multi pentru cei putini, se intretin relatii de prietenie. Etc… (comentariile is de prisos)

  Biserica ar trebui sa iasa la lupta (indemnata de ierarhi, preoti) si milioane de credinciosi sa protesteze legal impotriva ideilor ASUR, care ii ranesc sufleteste pe crestini. Numai ca asa o actiune poate veni numai de la patriarhie, am senzatia… 🙂 Dar, daca nu putem s-o facem perfecta (daca s-ar mobiliza Biserica Romana intreaga, ar trebui facuti una cu pamantul si ASUR si altii care vin cu smechero-cratia urat mirositoare), poate tot putem face ceva, nu se poate sa nu-i covarsim macar numeric, intr-o tara Ortodoxa, pe prapaditii astia care zbiara de necaz ca Soarele e pe cer. Poate e suficient sa avem cativa avocati crestini care sa vrea sa faca ceva pentru Biserica si cateva binecuvantari din locuri mai joase (administrativ) decat patriarhia.

 6. Să le dea Dumnezeu ierarhilor noștri gând bun

 7. @Silviu
  Da, aici ar trebui o discutie intre preotii ortodoxi curati sufleteste, neatinsi de curentul modernist, acei linistiti de catre Domnul, si reprezentanti ai invatamantului.
  Tare imi este ca problema va ajunge sa fie atinsa de anumiti “ortodocsi”, in curentul patriarhiei …

 8. Avand in vedere ca multi din copii si tinerii zilelor noastre datorita diferitelor dependente digitale au devenit depresivi si nu putini din ei sunt ispititi de ganduri de sinucidere si chiar tentative pe fondul unor dezamagiri, ce argumente capabile sa alunge aceste ganduri poate aduce un profesor de religie elevilor sai??? Argumentele pozitive ca viata e frumoasa si merita traita au un efect redus. Singurul argument suficient de puternic pentru a alunga gandul sinuciderii este de a le povesti elevilor experiente ale crestinilor care au vazut raiul si iadul, mai ales cu cei care s-a sinucis. Exista o asemenea intamplare cu un calugar care a primit binecuvantare de la staret sa se roage ca Dumnezeu sa-i descopere unde se afla sufletul tatalui sau care s-a spanzurat cand el avea 14 ani. Dumnezeu ii arata chinurile cumplite ce le suferea tatal sau care apuca sa-i spuna fiului sa-i dea de pomana ,,ca o copeica data in lume, e ca o rubla la ei, in iad” (s-a intamplat in Rusia).
  ,,Frica de Dumnezeu (si de iad) e inceputul intelepciunii” spune Sf. Ap. Pavel.

 9. @Ioan Dan ,

  daca Sfantul Apostol Pavel a scris
  ” Frica de Dumnezeu e inceputul intelepciunii ” ,
  atunci este bine sa o lasam asa , fara alte completari , pentru ca nu de la Pavel a venit aceasta ci de la Dumnezeu prin mijlocirea Duhului Sfant . Frica de iad este doar frica si nimic altceva .

 10. zilele trecute , fratele admin facea trimitere catre :

  http://codrul.wordpress.com/2012/08/06/interviu-iulian-capsali-am-devenit-tot-mai-slabi-mai-dependenti-nu-ne-vom-regasi-decat-decat-prin-revenirea-la-valorile-ortodoxe-raspunsul-la-criza-economica/ http://codrul.wordpress.com/2012/09/04/interviu-partea-a-ii-a-iulian-capsali-cine-nu-a-varsat-o-lacrima-pentru-tara-lui-nu-stie-de-ce-traieste-mesaj-pentru-tinerii-romani/

  Iata de unde ar putea veni contraponderea la ASUR , de la Alianta pentru Demnitate Nationala , nu de la patriarhie caci nu acesta este rolul acesteia . Poate ca va vrea Dumnezeu sa iasa la suprafata o formatiune ( complet apolitica si nonprofit ) care sa poata sa grupeze sub numele ei credinciosii ortodocsi si care sa se opuna tuturor celor care denigreaza ortodocsia si biserica . Sper ca proiectul Alianta pentru Demnitate Nationala ( ADN ) sa fie binecuvantat de Domnul si diavolul dezbinator sa nu-l poata atinge .

  Astept vesti despre ADN , poate chiar de la fratii admin si daca se considera ca putem ajuta , imi declar disponibilitatea .

  Doamne , ajuta !

 11. Ca si pr.profesori, noi invatam pe copiii nostri mult mai multe lucruri decat sunt ele prezentate in caietele de religie. Si asa, nu avem la ora actuala un manual de religie, de ce? nu stiu inca..(caietul de religie e diferit de ceea ce trebuie sa fie un manual complet).
  Daca nu pleci de la constatari reale din viata si din mediul inconjurator, este foarte greu sa ajungi la iubirea dumnezeiasca.
  Tot ce se preda in scoli de pr.prof. de religie conduce la iubirea de Dumnezeu si creatie. Chiar si ‘frica” expusa de Sf.Ap.Pavel, noi o explicam copiilor ca o frica de a nu pierde ceva drag, pretios, iubirea si darurile dumnezeiesti;iar iadul ca o lipsa a celor dragi, lipsa a unei comuniuni de iubire.

  Sunt ipocriti..

  Dar cand le moare un camarad, de ce plang la mormantul acestora? NU simt singuratatea, nu experimenteaza iadul din ei? Ce este greu sa-l transpuna dincolo de viata aceasta? Nu sunt atatea exemple de aici care se extind si dincolo, ca intelegere? Asta-i ipocrizie..
  Atunci.. sa rada si sa chefuiasca la inmormantari..
  Doar in contextul iubirii divine se descopera ceea ce se gaseste in lume si expuse in caietele de religie.
  Faptul ca in multe lectii se pleaca de la problemele reale lumii, lucruri constatate de oricine(boala, moarte, stricaciune), este cel mai bun lucru de a oferi o solutie adevarata. Cat timp asur&comp. le ascund sau le dau o alta intelegere, nu pot ajunge la o rezolvare..de fapt..nici nu o vor..
  Eu, totdeauna am zis ca acestia sunt sado-masochisti, ca doresc siluirea firii omului si a creatiei in cel mai barbar mod, si aduc un atac constant la sanatatea morala si fizica a unui popor. Unde vin la putere, prin forta, se dezvolta o adevarata dementa indreptata catre popor. Haite de lupi infometati, caini turbati..
  Noi, cei religiosi, nu le cerem decat sa-si vina in fire, si sa o lase sa lucreze conform randuielii ei. Sa nu intervina in bunul mers al acesteia.

  De ce nu au oferit ei o rezolvare a situatiilor existente ale omenirii?
  Noi avem solutia.

  De fapt, stiti ce-i dor?
  Intreg capitolul 2 din Intelepciunea lui Solomon.
  “Să vânăm pe cel drept, fiindcă ne stinghereşte şi se împotriveşte isprăvilor noastre şi ne scoate vină că stricăm legea şi ne învinovăţeşte că nu umblăm cum am fost învăţaţi din copilărie.El se face pe sine că are cunoştinţă despre Dumnezeu şi se numeşte: fiul Domnului.El este pentru noi ca o osândă a gândurilor noastre şi ne este greu chiar când ne uităm la el.Căci viaţa lui nu seamănă cu viaţa celorlalţi şi cărările lui sunt schimbate.Înaintea lui suntem socotiţi ca necuraţi şi de căile noastre se fereşte ca de o spurcăciune; el fericeşte sfârşitul celor drepţi şi se laudă că are pe Dumnezeu drept tată.” (Sol.2,12-16)

 12. @Elena @admin

  Ma tem ca multi(nu toti)dintre profesorii de religie nu stiu/pot mai mult decat acest manual. Realitatea e dura dar trebuie infruntata, nu ocolita. Din pacate tocmai acest punct vulnerabil e atins frecvnet de indivizi ca cei de la ASUR. De multe ori se da binecuvantare pt a preda religia unor oameni ff slabi…

 13. Aceasta ura ce razbate dinspre organizatia ce are reprezentant consilier al primului ministru, este unica, si, cred, nu a fost pana acum niciodata exprimata atat de clar. Nici macar in perioada prigoanelor comuniste din fostul bloc … Dar cine sta sa pritoceasca?
  Mesajul este clar: “Nu vrem sa va mai permitem sa va educati copii in spiritul luptei cu pacatul…”

 14. @Pr.Gabriel
  ,, Chiar si ‘frica” expusa de Sf.Ap.Pavel, noi o explicam copiilor ca o frica de a nu pierde ceva drag, pretios, iubirea si darurile dumnezeiesti;iar iadul ca o lipsa a celor dragi, lipsa a unei comuniuni de iubire.”

  Mereu m-am intrebat cand am auzit de sinuciderea unui copil, adolescent sau tanar cum e posibil ca ei sa faca asa ceva in conditiile in care au invatat religie ortodoxa la scoala ani de zile? Citind raspunsul de mai sus, cu regret va spun parinte, acum inteleg de ce. Oare Hristos in pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar descrie chinurile iadului ca ,,lipsa celor dragi” cand dimpotriva, bogatul se roaga de Avraam sa-l trimita pe Lazar in lume sa le spuna si fratilor lui ce sa faca pentru a nu ajunge si ei in iad langa el?! Asa numeste Hristos iadul, ca lipsa a comuniunii?! Il numeste: ,,focul cel vesnic unde e scrasnirea dintilor si viermele cel neadormit sau intunericul cel din afara”. De acord ca noi le stim si in acesti termeni dar avand aproape in fiecare clasa un numar de copii care in anumite imprejurari le-a venit gandul sinuciderii, nu putem sa descriem iadul mai frumos decat este descris de Mantuitorul Hristos ca nu cumva copii sa ramana, chipurile, traumatizati cand ei de la 3 ani vad la greu desene animane si filme cu tot felul de monstri, demoni si varcolaci dupa urma carora nu au aproape nimic. Am sa va spun ca le-am povestit elevilor diferite intamplari din cartile ,,Viata dupa moarte” si la sfarsitul anului cand i-am intrebat daca le-a mai venit vre-un gand de sinucidere, mi-au raspuns ca dupa ce au aflat ce i-ar astepta in iad daca ar fi facut-o, nu le-a mai trecut nici o umbra de gand prin minte, s-au lecuit definitiv. Insusi Sfantul Ioan Gura de Aur in discutia cu filozoful Euvul spune ca cine vrea sa alunge gandul pacatului sa aive mereu in mintea lui gandul la moarte si la iad ca doua maluri intre care merge pe drumul vietii.
  Daca cei din ASUR vor sa se scoata orice referinte la iad si pedepsele lui Dumnezeu, sa fie consecventi si sa scoata din vocabular si cuvintele puscarie, inchisoare, care sunt o preinchipuire foarte blanda a iadului, cod penal, etc, ca hotii sa nu mai fie stresati ca exista asemenea locuri.

 15. @Ioan Dan
  Pe langa gandul sinuciderii pe care il au numai o parte (mica) dintre adolescenti, si care probabil se trage din evenimente familiale ale timpurilor noastre, precum si din acele desene animate care completeaza cu succes atmosfera contemporana, cred ca educatia religioasa, in spiritul Domnului nostru Iisus Hristos, trebuie dusa la nivel pozitiv. In sensul de: “e bine asa”, si sa ne ferim sa spunem: “asa nu e bine”. ?
  Cred ca trebuie intarita credinta, aceea care inca nu a apucat sa se evapore din fiinta noastra, din genele noastre.

 16. @adrian
  Impresia mea este ca noi am inceput, daca nu cumva am si implinit cuvantul Mantuitorului care spune: In vremurile din urma isi vor face oamenii invataturi care sa le gadile auzul.” Ori, se vede ca nu ne place noua, pacatosilor sa auzim de iad si de chinurile lui. Vrem sa auzim numai de rai, sa-l avem aici pe pamant dar si in cer si daca se poate fara nici un efort.
  Am avut neplacuta surpriza ca la inceputul anului trecut sa pun intrebarea ,,ce este mantuirea” si sa nu primesc nici un raspuns corect de la elevii celor 19 clase de liceu la care am predat. E cel mai important lucru de care trebuie sa se preocupe omul pe pamant in toata viata lui. E chiar scopul vietii.
  Cuvantul MANTUIRE inseamna SALVARE si se refera la salvarea sufletului din primejdia cea mare a iadului si dobandirea Imparatiei lui Dumnezeu, a raiului prin faptele credintei si harul lui Dumnezeu. Cum putem noi sa dam la o parte invatatura despre iad, lipsindu-i pe copii ca viitori adulti de o puternica opreliste in fata ispitelor si necazurilor vietii.
  E adevarat ca gandul sinuciderii il au numai o parte (mica) dintre adolescenti si anume cei care au avut diferite dezamagiri sau frustrari dar si ceilalti in lipsa fricii de iad cand vor avea in viitor o dezamagire sentimentala sau chiar mai putin (un adolescent de 14 ani s-a spanzurat doar pentru ca parintii nu au putut sa-i cumpere o pereche de blugi in urma cu un an si jumate), vor apela la sinucidere ca cel mai la indemana mijloc de a scapa de o responsabilitate sau pentru a-i face sa sufere pe cei care i-au parasit.

 17. Niste atei care nu pot scoate doua vorbe fara trei injuraturi obscene, dupa ce ca dau dovada unei monstruoase lipse de logica si elementara cultura generala, fac dovada si unui enorm tupeu incercand sa mai ciupeasca si ei un țâr de trafic prin ceea ce ei considera a fi o replica. Le facem favorul sa ii acoperim cu spam de rusinea expunerii in public.

 18. Faceți rău, în opinia noastră, acordându-le atâta atenție – celor de la ASUR, vorbesc.

  Sunt o organizație marginală, nu reprezintă pe nimeni, nu au nicio altă actvitate afară de obsesiva căutare de scandal prin parazitarea unor subiecte și instituții. I-am văzut la ONG Fest anul trecut – jalnici, ca prezentare.

  De fapt sunt la fel ca și grupul ateilor grobieni care înjură pe FB (acolo unde li se permite, evident) o formă fără fond, cu diferența că cei din urmă folosesc un verbiaj porcos sub protecția anonimatului (de la tastatură toți suntem curajoși).

  Dacă au ceva notorietate, e doar din cauza celor care îi preiau, fie și critic.

  De fapt e o grupare neobolșevică mascată și atât. Alte măști, aceeași piesă.

 19. Cam aşa ar tb trataţi ateii aceştia militanţi: cu răceală spre indiferenţă. Gen “javrele latră iar ursul trece mai departe”.

 20. Pingback: RAZBOIUL IMPOTRIVA RELIGIEI IN SCOLI. Argumente decisive pentru demontarea propagandei militante ateiste - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: ASUR: campanie de intimidare a directorilor de scoala pentru ora de religie. DEMONTAREA PUNCTUALA A DEZINFORMARILOR MILITANTILOR ATEISTI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. SFANTUL IOAN GURA DE AUR:
  “De aceea va rog, luand copiii de la doica, sa nu-i obisnuim cu povestile spuse de batane, ci de la varsta cea cruda sa-i invatam ca exista Judecata, sa le insuflam in cuget ca exista pedeapsa. Daca aceasta frica prinde radacini in copii, aduce mari foloase. Pentru ca sufletul care a invatat de la varsta cea cruda sa se tulbure de aceasta asteptare, nu va lepada lesne aceasta frica, ci ca un animal ascultator de hamuri, avand pus deasupra lui gandul gheenei si mergand cu randuiala, va grai si va spune lucruri folositoare, avand astfel cugetul statornic si puternic sa rabde orice si nici tineretile, nici bogatiile, nici moartea parintilor, nici nimic altceva nu va putea sa-l vatame.”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/11/12/sfantul-ioan-gura-de-aur-13-nov-merinde-necesare-pe-calea-cea-stramta-candele-fierbinti-pentru-incalzirea-si-luminarea-sufletelor-prin-comoditate-sa-nu-se-astepte-cineva-sa-vada-cerul/

 23. Pingback: In deplina mutenie a Patriarhiei: CAMPANIE IMPOTRIVA OREI DE RELIGIE si program PRO-"DIVERSITATE" in 64 de scoli - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: ASUR vrea sa declanseze VANATOAREA DE ORTODOCSI FUNDAMENTALISTI DIN SCOLI. Scandal pe marginea "INDOCTRINARII RELIGIOASE" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: BOLSEVICII DE IERI SI DE AZI. Cum recupereaza discursul COMUNIST despre Scoala si Biserica secularistii anticrestini ai zilelor noastre - Recomandari
 26. Pingback: CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU?/ update: IULIA A FOST GASITA SI SE INTOARCE ACASA! - Re
 27. Pingback: PARINTELE VISARION ALEXA, duhovnicul adolescentei fugite de acasa: “Cunoasteti-va copiii! Ajungeti la inima lor!” (VIDEO)/ ORTODOXO-FOBIA si sportul national al ATACULUI LA BISERICA. Copiii muritori de foame sau cei exploatati sexual nu sunt o
 28. Pingback: Militantii anticrestini vor sa “SPARGA MONOPOLUL BOR” asupra manualului de RELIGIE prin impunerea grilei CORECTITUDINII POLITICE, inclusiv in ceea ce priveste “MINORITATILE SEXUALE” - Recomandari
 29. “Dacă totul s-ar sfârşi cu moartea noastră, atunci moartea ar fi o soluţie pentru cei răi care şi-ar scăpa cu o lovitură nu numai trupul, ci şi sufletul lor, cu toată răutatea din ei. Dar, pentru că sufletul este nemuritor, evident, nu există scăpare de răul de care se tem. De aceea răii trebuie să se gândească la judecata de apoi.”

  “Intelepciunea este singurul ban potrivit in schimbul caruia ar trebui sa le dam pe toate. Iar toate bunurile adevarate se cumpara si se vand cu acesta: barbatia, chibzuinta, justitia.”

  “Suprema înţelepciune este a distinge binele de rău.”

  “Omul bun trebuie să se supună legilor rele ca să nu permită omului rău să violeze legile bune.”

  “Nu pot învăţa pe nimeni nimic. Pot doar să-i fac să gândească.”

  Socrate

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare