Guvernantii prinsi cu minciuna? CHEVRON ar folosi tehnica FRACTURARII HIDRAULICE inca din faza de EXPLORARE!/ Ponta SFIDEAZA, iar Crin Antonescu “O SCALDA” PENIBIL si SFORAITOR pe tema gazelor de sist (VIDEO)

22-05-2013 8 minute Sublinieri

Ministrii Plumb (PSD) si Vosganian (PNL) canta pe aceeasi voce, la fel de fals, aria linistirii mincinoase a populatiei in “speranta” ca se vor inventa tehnologii noi si mai sigure pana sa se ajunga la exploatare…

Doar ca si pana atunci s-ar putea sa fie prea tarziu!

Capt-chevron

Compania americană Cheron va folosi procedura de fracturare hidraulică încă din perioada de explorare a resurselor de gaze de şist. Informaţia este făcută publică de către Chevron în pliantelele sale de informare, dar pare că nu a ajuns la autorităţile române care susţin că perioada de explorare durează cinci ani şi nu nu implică fracturarea hidraulică!!! Deoarece pliantul Chevron vine în opoziţie cu informaţiile pe care le au oficialii guvernamentali, Jurnalul Naţional le semnalează acestora documentul pus la dispoziţie public de compania americană. În acest caz credem că se impun clarificări absolut necesare pentru corecta informare a autorităţilor române.

Chevron dixit!

“Dacă rezultatele explorării sunt promiţătoare, la situl de explorare urmează o serie de operaţiuni menite să evalueze în detaliu viabilitatea comercială a zăcămăntului. Este posibil ca în această etapă să se recurgă la fracturare hidraulică pentru a testa exact în ce măsură argila gazeiferă poate fi fracturată spre eliberarea rezervelor de gaz natural. În timpul fracturării hidraulice, instalaţia de foraj este din nou îndepărtată şi în locul ei sunt instalate mai multe unităţi de pompare, care pompează la înaltă presiune în puţ, un fluid pe bază de apă”, se menţionează în pliantul Chevron, obţinut de ONG-ul Vama Verde. Fluidul pe bază de apă la care se face referire în pliant conţine temutele substanţe cancerigene împotriva cărora protestează organizaţiile ecologiste. 

Informaţiile din pliantul Chevron detaliază şi modul de desfăşurare a procedurii de fracturare hidraulică: “această operaţiune generează o reţea de fisuri în argila gazeiferă care permite gazului natural să curgă spre sondă. Procesul poate dura câteva zile în funcţie de numărul sesiunilor de fracturare. Dacă rezultatele sunt în continuare încurajatoare, se forează mai multe sonde în situl de explorare şi se continuă procesul de fracturare hidraulică”. 

Rovana Plumb explica, zilele trecute, că după prima etapă, respectiv prospecţiunea, care durează doi ani, urmează explorarea, care durează în jur de cinci ani, şi care nu presupune utilizarea metodei de fracturare hidraulică. “Pentru această etapă, nu este nevoie de evaluarea impactului asupra mediului, întrucât “explorarea se realizează prin metode clasice de explorare aplicate/sonde forate în România de zeci de ani”, a declarat Rovana Plumb, potrivit Agerpres. Ministrul îşi exprimase speranţa ca în câţiva ani, cele 750 de substanţe chimice periculoase care sunt introduse în sol prin fracturare hidarulică, să fie înlocuite cu amidon.

Unde sapă până la urmă Chevron?

O altă informaţie din pliantul Chevron o contrazice din nou pe ministrul Mediului care declara că “lucrările de explorare a gazelor de şist în Vama Veche, Costineşti şi Bârlad vor ocoli ariile protejate şi vor asigura o distanţă de cel puţin un kilometru de la ţărmul Mării Negre, fiind interzisă forarea în oraşe sau zone locuite, în apropiere de obiective turistice sau culturale, arii protejate prin legislaţia în vigoare.Se pare că cei de la Chevron vor face cu totul altceva. Potrivit plianutului, odată ales terenul unde va fi amplasată plaforma de foraj, se aduce instalaţia care forează până la mii de metri adâncime pentru a pătrunde formaţiunile de argilă. Această instalaţie funcţionează fără oprire până la finalizarea puţului, iar distanţa minimă faţă de casele din apropiere este de 300 de metri (!!!) “prin urmare nivelul de poluare fonică este mai scăzut decât cel cauzat de trafic” (sic).

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a emis aprobare, recent, pentru lucrări de prospecţiuni seismice în vederea identificării resurselor din Costineşti şI Vama Veche. Chevron deţine concesiuni pentru a efectua lucrări de prospecţiuni a gazelor de şist la trei blocuri din România cu o suprafaţă de 270.000 de hectare (Costineşti, Vama Veche şi Bârlad). Potrivit estimărilor Agenţiei americane de informaţii privind energia, România, Ungaria şi Bulgaria au, împreună, rezerve de gaze de şist de 538 de miliarde de metri cubi, suficient pentru a acoperi necesarul României pentru aproape 40 de ani.

UE reevaluează fracturarea

Uniunea Europeană (UE) va reevalua în acest an fracturarea hidraulică şi problemele de mediu asociate acestui proces tehnologic, a declarat comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, citat de ziarul Die Welt. “Protejarea zonelor unde există apă potabilă şi subterană este absolut corectă”, iar UE va analiza mai atent în acest an fracturarea hidraulică, a afirmat Oettinger. Fracturarea hidraulică, prin care se injectează cantităţi mari de apă, nisip şi chimicale în formaţiuni de rocă de şist pentru a extrage gaze, este contestată de organizaţiile pentru protecţia mediului, care susţin că procesul poate contamina pânza freatică. 

În timp ce UE se gândeşte la reevaluarea gazelor de şist, statul New York a decis prelungirea până în 2015 a moratoriului instituit în 2008 pentru explorarea gazelor de şist. Statele Unite au început exploatarea gazelor de şist în urmă cu zece ani şi au ajuns să aibă rezerve de gaze foarte mari.

***


PERICOLUL GAZELOR DE SIST si ipocrizia guvernantilor… LA ORDINEA ZILEI

EXPLORARE FACUTA PE SPERANTE

Stire despre avizele de explorare pentru gazele de sist date de Ministrul Mediului, Rovana Plumb, pe baza unei “sperante” ca tehnologia de exploatare ulterioara va evolua pana acolo unde va mai exista riscul fracturarii hidraulice; despre asigurarile mincinoase si iresponsabile date de Ministrul Economiei, Varujan Vosganian; si despre protestul anuntat al bulgarilor din orasul Dobrich contra lucrarilor incepute in Romania, in sudul Dobrogei
+
dezbaterea foarte buna de la finalul emisiunii “La ordinea zilei” din 21 mai, cu Dana Grecu, Radu Tudor, Oana Stanciulescu, plus Ecaterina Andronescu (PSD) si Sorin Minea (Romalimenta) si “pasa” cu Razvan Dumitrescu pe aceeasi tema

http://www.antena3.ro/politica/guvernul-a-dat-avize-de-explorare-a-gazelor-de-sist-sperand-ca-tehnologia-va-avansa-214795.html

Guvernul a dat avize de explorare a gazelor de şist sperând că, până se termină explorarea, va avansa tehnologia. Doi dintre miniştri spun că peste cinci ani, fracturarea hidraulică s-ar putea să nu mai fie necesară. Nu există un răspuns la întrebarea ce va fi dacă ştiinţa nu va evolua atât de mult până atunci. Guvernul îşi pune speranţa în două tehnologii noi, care ar putea fi mai puţin periculoase decât fracturarea hidraulică. Şi de această dată, ca de obicei pe subiectul gazelor de şist, informaţiile care vin dinspre Executiv sunt foarte puţine.

“Explorările durează o anumită perioadă. Este foarte posibil ca în această perioadă tehnologiile să se îmbunătăţească astel încât să evităm pe parcurs dezbateri suplimentare despre efectele exploatării”, a explicat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

“Această perioadă de explorare ar putea dura cinci ani. În acestă perioadă sunt informaţii că există două alte noi tehnologii, deja una dintre tehnologii foloseşte înlocuirea substanţelor chimice periculoase cu amidonul”, a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Explorarea gazelor de şist nu-i îngrijorează doar pe români, ci şi pe bulgari. Locuitorii oraşului Dobrich, situat în zona de nord-est a ţării, vor organiza un nou val de proteste împotriva utilizării tehnologiei fracturării hidraulice în România, scriu jurnaliştii de la Novinite. Ei susţin că explorările şi exploatările din ţara noastră vor afecta zonele bulgare de la graniţă, unde vor distruge solul, vor otrăvi apele, şi vor duce la depopularea regiunii.

De altfel, Parlamentul de la Sofia a interzis anul trecut fracturarea hidraulică. Şi turiştii de pe litoralul românesc spun că plajele vor rămâne pustii dacă vor începe explorările. Organizaţiile neguvernamentale ameninţă că vor protesta pentru a păstra neexploatate două dintre cele mai îndrăgite plaje de la malul Mării Negre: Vama Veche şi Costineşti. De la acordarea avizelor, Executivul de la Bucureşti a susţinut fără încetare că gazele de şist ar putea să scape România de importurile ruseşti. Guvernul nu a explicat însă cum s-ar putea întâmpla acest lucru, în condiţiile în care exploatarea ar urma să fie făcută de o firmă privată.

***

Explorări cu explozibili/ UE ar putea interzice exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica

http://www.antena3.ro/economic/explorari-cu-explozibili-ue-ar-putea-interzice-exploatare-gazelor-de-sist-prin-fracturare-hidraulica-214886.html

Explorarea gazelor de şist presupune crearea unor explozii controlate pe 1.800 de kilometri pătraţi în zona Dobrogei. Explozibilii vor fi amplasaţi la 10-15 metri sub pământ, iar Chevron a primit autorizaţii de studii seismice pentru zonele Costineşti şi Vama Veche.

În plin scandal al gazelor de şist, Uniunea Europeană a decis să reevalueze exploatarea prin fracturare hidraulică. Procedeul ar putea fi interzis pe tot continentul în urma evaluării experţilor europeni. Ministerul Mediului va încerca să afle din tractor dacă explorările în perimetrele cu gaze de şist pot declanşa cutremure. Deşi nu este vorba despre o tehnologie în sensul propriu al cuvântului, aceasta a fost îmbrăţişată de oficialii români.

“Din punct de vedere tehnic, e vorba despre nişte tractoare care prin vibraţiile pe care le declanşează pot induce nişte vibraţii care vor fi măsurate în aşa fel încât să se asigure că nu există niciun fel de risc”, a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Specialiştii avertizează că din cele 750 de substanţe folosite în exploatare, doar puţin peste 200 sunt cunoscute, iar restul sunt ascunse în spatele secretului comercial. Tocmai aceastea ar fi problema: pentru că sunt extrem de toxice, apa rezultată în urma fracturării hidraulice trebuie păstrată în puţuri speciale, pentru că nu există soluţii de decontaminare.

Ministerul Mediului susţine însă că salvarea ar putea veni din lanurile de porumb. “Deja una dintre tehnologii foloseşte înlocuirea tuturor acestor substanţe chimice periculoase cu amidonul care nu reprezintă niciun risc. Desigur trebuie să aşteptăm să vedem cum vor evolua aceste inovaţii”, a spus ministrul Plumb.

După numeroase proteste din partea organizaţiilor pentru protecţia mediului, Uniunea Europeană a anunţat că va reanaliza cu atenţie efectele procesului prin care se extrag gazele de şist, subliniind că protejarea zonelor unde există apă potabilă şi subterană este absolut necesară. “Anul acesta, vom discuta la nivel european pe tema fracturării hidraulice şi a protecţiei mediului înconjurător. (…) Nu am discutat încă acest lucru în cadrul Comisiei Europene. A spus că, la sfârşitul anului, am putea veni cu o iniţiativă. Dar nu este clar dacă va fi vorba despre o propunere legislativă sau una menită să protejeze mediul înconjurător“, a declarat Marlene Holzner, purtător de cuvânt al Comisarului European pentru Energie.

Reprezentanţii Uniunii Europene au dat exemplul Germaniei, unde impactul fracturării hidraulice asupra mediului a stârnit nenumărate controverse, dar Guvernul a preferat continuarea procesului, în beneficiul industriei.

Subiectul exploatării gazelor de şist şi a efectelor sale asupra mediului ar putea ajunge pe ordinea de zi a Comisiei Europene la sfârşitul anului.

Prim-ministrul Victor Ponta la TVR, 16 mai 2013, editie speciala, cu Moise Guran si Mihai Radulescu, despre GAZELE DE SIST si contrazicerea propriei motiuni de cenzura cu care a determinat acum 1 an caderea guvernului Ungureanu:

“Ce să fac? Doar pentru că am zis în opoziţie ceva, acum, dacă…?”

Nu vreti sa fim si noi intre primii?”

– La Vaslui încă încerc să îi conving pe oameni că acea companie cu care unii dintre ei se luptă, şi anume Chevron, investeşte anul ăsta 250 de milioane; şi că este bine să le cerem să respecte toate condiţiile de mediu, să informeze lumea.

-S-a întâmplat un raport oficial al Comisiei Europene şi adoptarea unei legislaţii şi în alte ţări europene, de altfel, vreau să ştiţi că miercuri este pe ordinea de zi a Consiliului discuţia despre surse neconvenţionale de energie la nivelul UE. Şi, în al doilea rând, da, o să îmi asum când îmi schimb opiniile faţă de opoziţie. Ce să fac? Doar pentru că am zis în opoziţie ceva, acum, dacă…? Eu cred că este un lucru bun să avem o sursă suplimentară de energie. 

– S-au confirmat resursele din Marea Neagră, plus cele de şist, o să avem surplus de gaze. 

– Mă opun la asemenea explorări, atâta timp cât nu am garanţii de mediu, şi la fel voi face şi la Roşia Montană, mă voi opune, cât timp nu voi avea toate garanţiile de mediu, iar la gazele de şist, dacă în următorii cinci ani, se vor găsi resurse, guvernul care va fi, probabil nu eu, va decide dacă acele zăcăminte le va exploata sau nu.

– Eu cred că, peste cinci ani, dacă chiar avem gaze, cu dezvoltarea tehnologică – în acest moment, sunt Statele Unite, unde se exploatează, e 25% gazul, decât în România, decât în Europa, eu cred că ar fi o prostie să nu le folosim. Ori eu nu cred că, peste cinci ani, va fi un guvern care are o resursă şi n-o foloseşte şi vrea să importăm gaze din Rusia. Eu nu cred chestia asta, repet, nu cred că o să fie guvernul condus de mine.

sursa: http://stiri.tvr.ro/victor-ponta–daca-rosca-stanescu-este-in-continuare-senator-pnl–acordul-usl-nu-se-mai-respecta_30548.html

***

Crin Antonescu, presedintele Senatului si al PNL, la “Realitatea la Raport” cu Andreea Cretulescu – 13 mai 2013 (Realitatea TV)

Despre expoatarea gazelor de şist:

Care e prioritatea noastră? Ce construcţie vrem să începem? Obiectivul nostru nu poate fi altul decât ca România să devină o ţară de succes, în care cetăţenii trăiesc liberi şi prosperi, în care instituţiile funcţionează, care are un cuvânt de spus în contextul internaţional şi în opţiunile care deschid către viitor. Tema resurselor, discutăm acum despre gazele de şist… În interiorul partidelor noastre există deosebiri de nuanţă. PNL în general a fost un partid mai prindustrial, cu mai puţină sensibilitate la ecologie. România nu poate să cadă într-una din cele două extreme, fie sa spună ‘avem resurse, dar nu le folosim niciodată’.

Pe de altă parte nu putem să ne batem joc de aceste resurse şi la primul, pe mai nimic şi cu riscuri necalculate, să le aruncăm în joc. Atunci, o formulă pe care am spus-o şi pe vremea guvernului Ungureanu, e hai să avem curajul să abordăm această chestiune serios, să începem discuţii serioase cu parteneri serioşi – Chevron – să evaluam consecinţe, riscuri, posibilităţi şi să facem un lucru care pe durată să servească ţara şi cetăţenii ei.

Guvernul acesta USL este un guvern pe care eu îl consider capabil să negocieze, să caute noi şi noi soluţii… Guvernul care ne reprezintă pe toţi într-o asemenea negociere trebuie să pună în balanţă ce riscuri asumă România, care sunt condiţiile în care exploatarea aceasta este concesionată şi care sunt câştigurile de moment şi perspectivă.

Sunt sigur ca nimeni n-a pus pistolul la tâmplă nimănui în povestea Bechtel şi că Statele Unite nu te ameninţă cu invazia şi cu războiul. România nu e o ţară chiar atât de mică… Nu te obligă nimeni, nu-ţi confiscă nimeni resurse. Aici e vorba de negociere cu Chevron, nu cu Statele Unite.

Nu putem aluneca în zona în care să vedem aşa, din umbră, un uriaş duşman în Chevron sau în Statele Unite. Această super-putere nu ne-a cauzat nicio nenorocire, ci ne-a adus nişte lucruri extrem de preţioase, pe care nu le-am avut niciodată: securitate naţională, apartenenţa la NATO, un parteneriat strategic pe care România nu l-a avut niciodată. România are acum o garanţie de securitate fără precedent în istoria sa.

Nu vrem să distrugem nimic, nu punem la cale distrugerea litoralului.

http://www.realitatea.net/crin-antonescu-invitat-la-realitatea-la-raport-incepand-cu-ora-21-00_1179875.html

NOTA NOASTRA:

De altfel, tot discursul din acea seara si din ultima vreme al eternului candidat la presedintia Romaniei si presedinte al Senatului, este din ce in ce mai marcat de o gaunosenie grandilocventa aproape caragialesca, pe logica lui: “sa fie bine si tot romanul sa prospere”, dublat de o retorica in acelasi timp reflexiv-dilematica si impetuos-nationalista (demagogica si fara pic de consistenta in afara lozincilor euforice despre “Romania puternica”, a dezideratelor nobile si idealurilor pure si marete), in realitate cu un efect ridicol si recurgand la formulele cele mai jenante de iesire din toate subiectele dificile: “trebuie sa discutam…, se poate discuta…, sa dezbatem…“, mascandu-si nestiinta si superficialitatea deja proverbiala, prin proiectarea oricarui subiect delicat intr-un viitor nebulos si nedeterminat si neasumandu-si personal nicio optiune, in afara cea a VORBELOR MARI SI GOALE!

De cealalta parte, primul-ministru, care e deja cu sacii in caruta, debordeaza de nerusinare si de aroganta, sfidandu-ne in fata, inca o data, in stilul Basescu si dezicandu-se de ceea ce a sustinut “in opozitie” si impaunandu-se (pe turta romanilor) cu ambatul sau megalomanic de “a fi noi, romanii, primii” care sa fim cobaii exploatarii gazelor de sist, indiferent de riscuri.

referendumuri-pentru-aur-si-gaze-de-sist-18434853


Categorii

Batalia pentru resurse, Gazele de sist, Oana Stanciulescu, Radu Tudor, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Guvernantii prinsi cu minciuna? CHEVRON ar folosi tehnica FRACTURARII HIDRAULICE inca din faza de EXPLORARE!/ Ponta SFIDEAZA, iar Crin Antonescu “O SCALDA” PENIBIL si SFORAITOR pe tema gazelor de sist (VIDEO)

  1. Nea Ponta si Nea Crin ne demonstreaza ca in Romania politicienii au principii doar in campania electorala,nu si dupa.

    Aduc aminte tuturor ca Dl.Ponta spunea in campanie ca in Romania sunt suficienti bani la buget,insa se fura prea mult si sunt cheltuiti prosteste.

    Dupa alegeri,acelasi Ponta ne spune ca nu sunt bani la buget si trebuie sa facem orice sa crestem incasarile (taxe,biruri,gaze de sist,etc).
    Sau cum recunostea Ponta,ce spuneam in campanie erau lozinci.
    Ca doar nu va asteptati dragi romani,sa le si punem in practica!
    Lozincile (Jos Basescu,nu exploatarii gazelor de sist,etc) sunt bune doar ca sa va luam voturile,dupa ce vi le luam,coabitam de minune cu Basescu si cu toti cei pe care ii injuram in campania electorala si ducem Romania pe cele mai inalte culmi de prosperitate,compromisuri si superficialitate.

    Obsesia prosperitatii si a unui trai cat mai bun arata superficialitatea omului.
    Individul preocupat doar de bunastare si prosperitate este in final o fiinta rupta de Dumnezeu.

  2. http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/drumul-lui-crin-spre-cotroceni-via-chevron-1236712

    (desigur, scris din perspectiva unui servitor al intereselor antinationale, dar relevant pt informatie si analiza).

  3. Pingback: Atat fracturare, cat si hidraulica | Printre extreme
  4. Pingback: Consiliul European APROBA GAZELE DE SIST. Ponta si Basescu pot fi multumiti, au bifat MANDATUL CHEVRON - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: THE SKY IS PINK/ Cerul este roz (continuare GASLAND). Documentar despre DISTRUGERILE provocate de FRACTURAREA HIDRAULICA in SUA [video subtitrat in romana] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Banii corporatiilor au capacitatea de spalare a creieruui inconstientilor USL &Basescu (toti o apa si-un pamant)…Bietii oameni din zonele respective, biata tara numita Romania (o fi blestemata sau e inundata numai de prostii care ies mereu la suprafata precum gunoaiele?!).

  7. Pingback: GAZELE DE SIST DIVIZEAZA EUROPA. Polonia pune CONDITII DRASTICE de exploatare a zacamintelor, Romania se buluceste sa le dea mai repede marilor corporatii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: BARLADUL IN PERICOL. Dezinformarea, cinismul si tupeul "GUVERNULUI CHEVRON": "Taceti din gura!" (VIDEO). Al doilea M.R.U., lobbystul VICTOR PONTA dicteaza "drumul corect", cerand SA NU SE TINA CONT de impotriviri! - Razboi î
  9. Pingback: Abuz: PREFECTURA VASLUI declara ILEGALE deciziile consiliilor locale ce au INTERZIS EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Bulgaria NU renunta la moratoriul asupra exploatarii/ Chevron: cazul DEZASTRULUI din Ecuador - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: AFP: material dedicat pr. Vasile Laiu si luptei impotriva EXPLOATARII GAZELOR DE SIST, Viata e mai mult decat o punga de bani aruncata in fata/ LOBBY GUVERNAMENTAL pentru corporatiile gazelor de sist - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Romania ciuruita de CHEVRON: PESTE 30 DE ZONE NOI PENTRU EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST! Basescu da de gol MINCIUNA ca ar exista EXPLORARE fara EXPLOATARE, Ponta "NU MAI ARE DUBII" cu privire la EXPLOATARE [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomand
  12. Pingback: MASONUL NIELS SCHNECKER – numit sef de campanie de CRIN ANTONESCU. Fostul(?) ofiter american si realizator TV sustine fatis GUVERNUL MONDIAL si o NOUA ORDINE GLOBALA ca rezultate ale crizei, remarcandu-se si prin lobby-ul indarjit pentru GAZELE DE S
  13. Pingback: Dictat american catre guvern: ACORD CU FMI SI EXPLORAREA GAZELOR DE SIST/ Revolta in fata Polonia fata de CHEVRON, dupa ce EXPLORAREA dupa gazele de sist a dus la CONTAMINAREA APEI! - Recomandari
  14. Pingback: Pr. Vasile Laiu despre INTEMEIEREA MISCARII ANTI-FRACKING. “Atunci cand viata oamenilor si creatia lui Dumnezeu sunt amenintate, slujitorii Bisericii nu pot ramane indiferenti” - Recomandari
  15. Pingback: “Deasupra gazelor de sist” [Reportaj VIDEO din Pungesti]/ CHEVRON a primit autorizatiile pentru prima SONDA DE EXPLORARE a GAZELOR DE SIST din Vaslui/ Explorari dupa gaze de sist au avut loc si in CAHUL (Rep. Moldova)/ CUTREMURELE DIN GALATI:
  16. Pingback: update [VIDEO] – “Revolutie” la PUNGESTI: satenii se opun angajatilor CHEVRON care vor sa instaleze PRIMA SONDA DE EXPLORARE/ Pr. Vasile Laiu: S-A INFIPT UN CUTIT IN INIMA MOLDOVENILOR! - Recomandari
  17. Pingback: EXPLOZII LA PUTNA. Unde a ajuns nebunia EXPLOATARILOR dupa GAZELE DE SIST [video]/ Rezistenta anti-CHEVRON din VASLUI continua, cu implicarea PREOTILOR. Peste 70 de JANDARMI, mobilizati in zona - Recomandari
  18. Pingback: SANTAJ, PRESIUNI SI MANIPULARI: cum organizeaza autoritatile “DEZBATERILE PUBLICE” legate de explorarea GAZELOR DE SIST in comunele din VASLUI [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare