CHINA AR PREGATI UN ATAC CU RACHETE IMPOTRIVA SUA. Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, critica iar scutul de la Deveselu

1-09-2011 3 minute Sublinieri

Un general chinez ieşit la pensie a dezvăluit o informaţie potrivit căreia ţara sa ar putea plănui un atac cu rachete asupra SUA. În urmă cu un an, Wikileaks dezvăluia că Washingtonul şi-a avertizat aliaţii asupra unor teste cu rachete pe care le realizează chinezii, scrie infowars.com.

Pe 9 ianuarie 2010, secretarul de stat american Hillary Clinton a delegat ambasadele americane din Australia, Marea Britanie, Canada şi Noua Zeelandă să anunţe oficialii ţărilor testele cu rachete pe care le vor efectua chinezii. Rapoartele trimise ambasadelor includeau detalii despre locul de lansare, modelul rachetelor, scopul şi data testului. Publicaţia South China Morning Post din Hong Kong a scris despre posibilitatea ca americanii să fi observat activitate în preajma locului de unde aveau să fie lansate rachetele, însă informaţii precum detaliile trimise ambasadelor ţărilor aliate puteau fi obţinute doar cu ajutorul unor surse din interior.

Wikileaks a ajuns în posesia rapoartelor trimise de către statul american şi a făcut public modul în care unii spioni americani erau inflitraţi în echipa de strategie militară a chinezilor. Această dezvăluire Wikileaks este una dintre cele mai mari lovituri date securităţii SUA. Raportul anual al Pentagonului notează că bugetul destinat apărării Chinei a crescut în 2011 şi dezvăluie de ce armament dispune ţara orientală. Potrivit raportului, China dispune de 75 de rachete nucleare cu rază lungă de acţiune, printre care rachete balistice intercontinentale DF-31 şi DF-31A, dar şi de 120 de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Nota noastra:

Interesant, un site de stiri ca Gandul a inceput sa citeze din celebrul site anti-sistem al lui Alex Jones, un model ideal de “alternativa” falsa si diversionista care deseori, de altfel, functioneaza ca post de lansare de teme provenite din mediile bilderbergiste (vezi si aici cateva consideratii despre personaj). Alt lucru suspect din stirea de mai sus este faptul ca informatia este legata de celebrele scrugeri de la Wikileaks, care sunt in mod evident sub controlul CIA. Si atunci intrebarea este:

De ce SUA are interesul de a se raspandi astfel de stiri alarmiste cu privire la presupusele intentii razboinice ale Chinei?

Oricum, asa cum arata si stirea de mai jos, deocamdata razboiul sino-american se duce in termenii etichetelor lansate de agentiile de rating.

Războiul agențiilor de rating occidentale și chineze sau războiul mediatic dintre China și America de care vorbeam chiar ieri? După ce singura agenție de rating chineză afirmase că Statele Unite sunt în incapacitate de plată, Fitch a amenințat China că-i va scădea ratingul din cauza datoriilor în moneda locală. Fitch anunțase deja din luna aprilie a acestui an că perspectiva ratingului Chinei a fost coborâtă de la “stabil” la “negativ”. În prezent, ratingul suveran pentru datoriile în yuani este “AA-“.

Datorii locale mari, expunere mare pe bănci

Autorităţile locale chineze au adunat datorii de 1.600 de miliarde de dolari, arată datele Agenţiei naţionale de audit chinete, publicate recent, o sumă care ar putea pune în pericol băncile locale în caz că debitorii nu-şi vor putea plăti datoriile. Este pentru prima oară când China face publică socoteala datoriilor, bani pe care guvernele locale i-au împrumutat pentru a-şi finanţa cheltuielile, majoritatea construcţii şi infrastructură. Analiştii cred că în unele cazuri, provinciile chineze nu-şi vor putea plăti datoriile însă acest lucru nu poate declanşa o criză bancară de proporţii, instituţiile financiare chineze având suficiente rezerve de cash pentru a face faţă problemei.

Beijingul are o oarecare flexibilitate în faţa unor eventuale dificultăţi, având o datorie publică mult mai mică decât state precum SUA, Japonia sau chiar ţări europene, spune Yuo Xiaolei, economist şef la Galaxy Securities, în Beijing. O agenție de rating financiar din China a exprimat temerile țării privind datoria americanilor, arătând că Statele Unite au intrat deja în incapacitate de plată. “În opinia noastră, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment”, spune Guan Jianzhong, președinte al Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agenție de rating financiar din China.

Statele Unite refuză în continuare să garanteze că scutul antirachetă din Europa nu va fi îndreptat împotriva Rusiei, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, apreciind că acesta ar putea ameninţa forţele nucleare strategice ruse, transmite RIA Novosti în pagina electronică.

“Nu vor să ne dea o garanţie că scutul antirachetă SUA-NATO nu va fi îndreptat împotriva Rusiei”, a declarat Lavrov, într-un discurs în faţa studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de stat din Moscova pentru Relaţii Internaţionale. Lavrov a precizat că în iulie 2009, preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cel american Barack Obama au convenit asupra eforturilor comune pentru crearea unui sistem de apărare antirachetă, începând cu analiza generală a provocărilor şi ameninţărilor.

“Noi am făcut propuneri concrete privind parametrii acestui sistem şi au fost consultări lungi în cadrul discuţiilor bilaterale şi al Consiliului Rusia-NATO. Din păcate, nu am ajuns la un acord. Totuşi, un scut antirachetă european este creat în prezent în baza parametrilor definiţi de Washington şi ar putea genera o ameninţare la adresa forţelor nucleare strategice ruse”, a adăugat ministrul rus.

“Experţii militari înţeleg că extinderea nelimitată a capacităţilor militare ale unei părţi necesită ca cealaltă parte să ia măsuri similare”, a mai spus el. Rusia are nevoie de asigurări că nici o acţiune militară nu va fi îndreptată împotriva altei ţări din zona euro-atlantică, a afirmat Lavrov. “În caz contrar, vom reveni la stereotipurile ideologice ale secolelor XIX şi XX, iar asta ar fi o greşeală mare”, a conchis ministrul rus.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “CHINA AR PREGATI UN ATAC CU RACHETE IMPOTRIVA SUA. Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, critica iar scutul de la Deveselu

  1. raspunsul la intrebarea voastra este frica: cu frica controleaza pe cartofii de fotoliu care accepta sa li se taie orice dar nu de la bugetul armatei

  2. Pingback: Roubini imparte cu generozitate ”profetii”: CHINA SE PRABUSESTE SI SUA INTRA IN RECESIUNE. In schimb, in Grecia se prefigureaza O NOUA ETAPA A CRIZEI, PROBABIL DECISIVA
  3. Pingback: PRIM TEST ESUAT CU INTERCEPTORII SCUTULUI AMERICAN ANTI-RACHETA. Mitul scutului antiracheta: nu poate proteja populatia civila, ci doar bazele militare
  4. China isi intretine armata doar cu dobanda pe care o primesc de la americani. China nu are de ce sa atace SUA: la ce bun? cu ce scop? Pas cu pas China pune mana pe resurse si isi asigura dominatia surselor de energie ale viitorului, insa nu prin conflict si razboaie cum fac americanii cu petrolul, ci prin investitii cu bataie lunga, coroborare cu strategii fiscale care sa sustina aceste investitii – cum ar fi pegul la dolar.

  5. Pingback: CHINA AMENINTA cu “lovituri de tun” tarile care ii pericliteaza interesele din MAREA CHINEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare