COMPANIILE STRATEGICE DE STAT: cum se fura din ele, cui vrea sa le vanda Jeffrey Franks… (VIDEO)

27-02-2012 1 minut Sublinieri

… si cum, de “dragul” americanilor, nici Opozitia nu are nimic de zis!

<
Exces de putere – 25 feb. 2012:

Mugur Ciuvica, Petre Roman, Adrian Ursu si Daniel Constantin (PC-USL) la emisiunea Exces de Putere (Oana Stancu, Antena 3)

– cum se fura romaneste: in stil ciupeala cu pretextele cele mai absurde – achizitionarea, de catre un complex energetic, din motive de maxima urgenta (!) a unor… agrafe de birou, pentru a evita licitatia; suma insasi e absurda, desi “mica” in raport cu ce se vehiculeaza in acest domeniu, insa procedeul, sugestiv!

cum fura americanii: in stil mare si deghizat sub masca bussines-ului corporatist si reformelor economice lobby-ul agresiv al reprezentantului FMI, Jeffrey Franks, pentru introducerea managementului privat la companiile de stat, interesele Fondului Templeton, interesele vanzarii pe nimic a activelor de stat la aceste companii, multe din acestea fiind rezultatul vizitei presedintelui Traian Basescu la Casa Alba;

– in fata acestor flagrante tentative de jaf national, opozitia, prin reprezentantul sau la emisiune, Daniel Constantin (PC-USL) se angajeaza ferm si categoric sa… nu faca nimic. Din pacate, cu exceptia unui deputat ca Iulian Iancu sau a unor economisti ca Liviu Voinea, se pare ca nimeni din USL (din cei cu influenta si cu putere de decizie, cel putin) nu e interesat de siguranta nationala a Romaniei in aceasta privinta… Alternative stralucitoare si viitor de aur tara noastra are 🙁

Legaturi:

 

”Ne vom transforma toata Romania intr-un favelas, unde vor trai toti la limita saraciei, si va exista un grup minuscul la varf, care va servi interesele celor puternici, care vor detine reursele statului roman si vor trai paziti de bodyguarzi.” (Monica Tatoiu).

 


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Batalia pentru resurse, Criza preturilor, criza alimentara, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “COMPANIILE STRATEGICE DE STAT: cum se fura din ele, cui vrea sa le vanda Jeffrey Franks… (VIDEO)

 1. Vrea sa zica: Cum s-a furat si se mai fura! Borfasii!

 2. si noi spre catastrofa ne indreptam avem noroc ca mai este ceva inca de vandut, “noroc” am zis-o…

 3. As putea spune ce cauta Domnul Roman in studioul Antenei 3. E multumit de “mormanul de fiare vechi” care a ajuns dupa directivele sale economia Romaniei?! Dar nu. Las pe altcineva sa-i critice pe toti. O voce mult mai puternica decat a mea, fie ea si dincolo de mormant, dar care cu siguranta si de acolo, in fiecare miercuri, isi tine discursul fara cuvinte, dar la fel de taios, la adresa jefuitorilor tarii sale:

  “In momentul de fata ma intreb cum de Romania mai exista. Romania nu e o tara corupta. Romania e o tara jefuita, o tara pradata. E o haita de lupi si din nauntrul tarii si din afara, care in complicitate FURA TOT CE SE POATE in Romania!”

  “Va semnalez ca mai nou, eu nu mai sunt disperat… E-un semn rau! SEMN RAU! Pentru ca dupa parerea mea, disperarea este de fapt, in adancul ei, o alta forma de speranta. Cand esti disperat, speri ca asa nu se mai poate si … se va intampla ceva… Eu am ajuns sa seman cu poporul din care fac parte. Mie mi se pare ca poporul nostru este la aceasta ora dezgustat nu numai de politica. E dezgustat si de sine insusi si de degradarea pe care o suporta si de complicitatile pe care le are cu acest rau”.

  “Noi astazi suntem o tara de oameni singuri. Atat de singuri, incat pana si nefericitii nu sunt solidari intre ei. Ma tem eu, ca oameni care ridica privirea muta spre cer, cautand la Dumnezeu un sprijin pentru ca s-au lamurit cum e cu grija statului fata de ei, nici intre ei nu mai exista solidaritate”.

  “Romania seamana, dupa parerea mea, cu un vas spart, sfaramant in cioburi. Vasul asta spart in cioburi nu mai permite sa duci spre un viitor un ideal national.”

  “Daca vor exista in Romania constiinte care nu se vor vinde, atunci e de sperat.”

  “Daca ar fi ceva de suspendat in Romania, ar fi niste moravuri. Ar fi niste traditii nenorocite, care ne fac pe noi sa fim atat de servili … Servilismul este in Romania una dintre traditiile cele mai nenorocite. Servili am fost si fata de turci… Servili am fost si in timpul fanariotilor. Servili am fost si mai tarziu. Si servili suntem si astazi… cu Marele Licurici. Dar, daca ar fi ceva de curmat in Romania, ar fi acest servilism NENOROCIT”.

  “Primul lucru care a fost privatizat in Romania este interesul national”.

  “In Romania exista … doar demagogi si tragatori de sfori si indivizi pusi pe capatuiala”.

  “Romania a devenit tara matusilor, tara soacrelor, tara nepotilor, tara cumnatilor. Nu se mai poate. E o bataie de joc inadmisibila”.

  “Mai apartine Romania Romaniei?”

  “Sunt in situatia acum …sa spun ca nu mai cred in nimic… sau aproape in nimic. Nu mai cred in democratie, nu mai cred in capitalism, nu mai cred nici in libertate, dupa ce am crezut ca acestea sunt valori paradisiace.
  – In dragoste credeti?
  – Da.
  – E singurul lucru in care credeti?
  – Poate singurul lucru. Da. Si mai cred in mizantropie, care e intemeiata, dupa parerea mea, pe experientele personale pe care le am si sunt foarte trist, va rog sa ma credeti, pentru ca indiferent ce se va intampla cu aceasta tara, nu mi-e indiferenta soarta ei. Eu chiar cred in ce-am scris, ca un om normal are o singura patrie. Restul sunt tari. Am aceasta patrie si sunt exasperat de fapt, vazand ca am ajuns intr-un final de istorie”.

  “Mai cred intr-o Romanie personala. A mea; care nu stiu daca a existat vreodata si nu stiu daca va exista candva, in viitor.
  – Si cum arata acea Romanie personala?
  – Stiti cum arata? Simplu. Am avut si eu o mama si un tata. Mi-ajunge asta. In clipa acea stiu ca destinul meu este aceasta Romanie personala”.

  “Pentru mine Romania e-o fatalitate. Adica, m-am nascut roman si n-am cum sa ies din acest destin. Cu alte cuvinte, o sa-mi iubesc tara, chiar daca va fi condusa de canalii si lepadaturi si excroci. Nu ma intereseaza. Dar imi pastrez unicul drept care mi-a ramas dupa iluzii, dupa dezamagiri, dupa revolte. Ultimul meu refugiu e dispretul”.

  Poate uneori a gresit, poate s-a inselat, poate asa cum el insusi spunea, face parte dintre cei “care nu s-au maturizat vreodata”, dar ramane pentru multii cititori si telespectatori ai sai “Maestrul Octavian Paler”, cel plecat putin dintre noi sa faca un “Interviu cu Dumnezeu”.

  http://www.youtube.com/watch?v=nF3ZiRYobQw&feature=related

 4. In 89, adica la rinvolutie, la noi a avut loc o “mare” schimbare: locul odiosilor a fost luat de mutantii hidosi. Mi-a ramas in memorie o lectie de istorie, cind jugul de lemn otoman; a fost schimbat cu jugul de fier austriac. Cred ce istoria se repeta.

 5. Pingback: GUVERNUL UNGUREANU SI VANZAREA ROMANIEI: instrainarea ultimelor resurse si companii STRATEGICE, vinderea TERENURILOR bucata cu bucata - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare