Desi Curtea de Justitie a UE tocmai reafirmase COMPETENTA STATELOR NATIONALE in privinta reglementarii casatoriei, RALUCA PRUNA isi continua CAMPANIA ANTI-FAMILIE si de “PROTEJARE” A CELOR CU ALTA “IDENTITATE SEXUALA”/ Presedintele IOHANNIS refuza sa participe la o ceremonie a PATRIARHIEI despre CONSTITUTIA ROMÂNIEI/ Victimizare prin manipulare la activistii LGBT

26-11-2016 8 minute Sublinieri

pruna-roz

 • Stiripentruviata: 

Raluca Prună, Ministrul Justiției: „A avea o definiţie restrictivă (a căsătoriei) ar fi netolerant. Aşa cum identitatea mea e de român, cred că pot avea (și) identitatea mea sexuală”

Joi, 24 noiembrie 2016, Curtea de Justiție a Uniunii Europene reafirma că statele membre UE pot să reglementeze (sau nu) în orice fel consideră de cuviință căsătoria și alte forme alternative de consacrare a parteneriatelor de viață.

Cu toate că nu e prima dată când CJUE dă o astfel de rezoluție, ministrul român de justiție Raluca Prună pare a nu fi la curent cu jurisprudența europeană, deoarece susține că progresul social cere redefinirea instituției căsătoriei pentru a include și persoanele de același sex. De altfel, nici pentru ministrul Prună nu este prima dată când își susține acest punct de vedere.

Chiar pe 1 noiembrie, la începutul acestei luni, făcând referire la cererea Coaliției pentru Familie de a avea referendum pentru clarificarea noțiunii de căsătorie în Constituție, ministrul Prună deplângea faptul că sunt prea puține persoane trimise în judecată pentru delict de discriminare „într-o țară în care avem mișcări care promovează extremist valorile tradiționale”.

Se pare însă că pentru ministrul nostru tehnocrat de justiție nu contează nici jurisprudența UE, nici avizul pozitiv acordat demersului Coaliției de către Parlament și Curtea Constituțională și nici chiar girul public exprimat de marile partide.

Iată că nici nu s-a terminat bine luna și, pe 24 noiembrie 2016, în aceeași zi în care CJUE reitera principiul subsidiarității statelor în chestiuni care țin de căsătorie și familie, Ministrul de Justiție Raluca Prună reitera la rândul său, la Digi24 TV, principiul progresului social în (re)definirea căsătoriei,  demonstrând încă o dată că, cel puțin la Justiție, nu avem un tehnocrat, ci un ideolog.

Iată afirmațiile sale:

Eu cred că sunt cetăţeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale şi aleg să nu se căsătorească şi există cupluri formate din persoane de acelaşi sex care aleg să nu se căsătorească sau să se căsătorească şi toate aceste cupluri merită protecţie. Societatea s-a schimbat, suntem în alt mod social peste tot în lume, e nevoie ca şi România să discute despre asta, să o facă fără patimi şi responsabil, să nu ne izolăm. A avea o definiţie restrictivă ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul în care alege să trăiască, aşa cum identitatea mea e de român, cred că pot avea o identitate care ţine de identitatea mea sexuală. Rostul legii e să protejeze toţi cetăţenii, eu cred că suntem o democraţie matură.

Ministrul Justiției își arată din nou disprețul față de familie și față de valorile creștine. În viziunea acestei doamne, care aduce grave prejudicii de imagine guvernului României, definirea termenului de familie in legea fundamentala “ar fi un lucru intolerant”, în schimb “cuplurile homosexuale care aleg să se căsătorească merită protecție”. Nu cumva aceste declarații fac parte din arsenalul de presiuni asupra Curții Constituționale înaintea deciziei din 29 Noiembrie?

Doua intrebari:

Daca definitia casatoriei traditionale este restrictiva, cum de rabda madam Pruna Codul Civil actual, care e si mai ”restrictiv” decat ce vrea Coalitia pentru familie?

Ce legatura este intre ”identitatea cuiva” si definirea casatoriei? Daca cineva este ecosxual, asta inseamna ca trebuie sa pastram o definitie indeajuns de larga a casatoriei astfel incat sa acopere si aceasta (dez)orientare?

De cine ”nu ne putem izola”? De SUA care tocmai l-a votat pe Trump? Sau ”nu ne putem izola” de Soros* Inc.?

*Prin Soros intelegand nu atat persoana fizica, miliardarul, cat proiectul si interfata respective.

 • Stiripentruviata: 

Dacian Cioloș, prim-ministru: „Dezbaterea democratică nu este aceea în care prevalează punctul de vedere majoritar asupra celui minoritar”

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1866 şi a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1991.

Cu această ocazie, Patriarhia Română a invitat o serie de înalți oficiali, pentru a  celebra împreună. La eveniment, premierul Dacian Cioloș a făcut câteva declarații, din care redăm câteva.

Constituția este reperul de neclintit al României de 150 de ani pentru funcționarea statului de drept, sistemului juridic și politic.

Faptul că avem puncte de vedere diferite, poziţii diferite – este, aşa cum spuneam, un element absolut firesc al pluralismului democratic. Dar dezbaterea democratică nu este aceeea în care prevalează punctul de vedere majoritar asupra celui minoritar, în care este punctul meu de vedere sau nimic. Dezbaterea democratică este aceea când ne ascultăm, nu doar auzim, unii pe ceilalţi, în care se naşte astfel un punct de vedere comun, un punct de vedere îmbogăţit cu perspectiva celuilalt. (…) 

Acesta este mesajul cu care aş dori să închei – avem nevoie de dezbateri profunde, de substanţă, din care să rezulte o lege fundamentală adaptată, care instituţional, să reflecte lecţiile şi experienţele democratice pe care le-am parcurs deja ca stat, iar ca substanţă, să reflecte consensul real al societăţii asupra drepturilor şi libertăţilor de care dorim să ne bucurăm şi pe care le merităm toţi ca cetăţeni.

Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților: „Să recunoaștem că România are astăzi nevoie de o nouă modificare a Constituției, care să reflecte definirea conceptului de familie în concordanță cu dorința a 3,5 milioane de români”

Alături de premierul Dacian Cioloș, Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, și alți înalți oficiali, Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților, a fost prezent vineri, 26 noiembrie 2016, la Adunarea Solemnă dedicată împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 1991.

Cu acest prilej, Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților, a postat următorul mesaj pe Facebook:

Așa cum seniorii noștri parlamentari au făcut acum 25 de ani un nou text constituțional care a pus bazele noii societăți democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaștem că România are astăzi nevoie de o nouă modificare a Constituției, care să reflecte pe deplin statutul de țară membră a Uniunii Europene și NATO dar si definirea conceptului de familie in concordanța cu dorința a 3,5 milioane de români.

Îmi doresc ca viitorul legislativ să pună în mișcare resorturi instituționale de dezbatere, analize și abordări alternative a acestei teme majore aflate pe agenda publică.

La eveniment, el a declarat, conform agenției de știri Mediafax:

Aşa cum seniorii noştri parlamentari au făcut acum 25 de ani un text constituţional care au pus bazele noii societăţi democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaştem că în românia de astăzi este nevoie de o nouă Constituţie care să reflecte atât statutul de ţară membră a UE cât şi NATO pentru că la momentul 2003 când a fost elaborată actuala Constituţie nu făceam parte nici din NATO şi nici nu eram membri ai UE.

Există o mare provocare în faţa viitorului Parlament. În faţa viitoarei comisii de revizuire a Constituţiei, cel puţin un subiect care este foarte important azi. Este vorba despre acel demers popular în care 3.500.000 de români au spus că trebuie precizat foarte clar şi modificat articolul 48.

Contrar părerilor chiar ai unor membri ai Executivului actual, cred că trebuie să avem tăria şi să spunem foarte clar că trebuie să ne păstrăm tradiţia şi identitatea României şi de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neapărat modificat acest articol care defineşte foarte clar familia. Sunt convins că acest demers ambiţios va beneficia de susţinerea tuturor grupurilor parlamentare.

La evenimentul a fost organizat de Patriarhia Română președintele țării, Klaus Iohannis, și-a declinat participarea fără explicații, alimentând presupunerile că aceasta s-ar datora diferențelor de poziție dintre el și Biserică în ceea ce privește referendumul pentru definirea căsătoriei în Constituție.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să onoreze invitația la evenimentul organizat la Patriarhie cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la prima Constituție, de către Curtea Constituțională și Parlament. Potrivit unor surse, motivul ar fi opiniile diferite în ceea ce privește Coaliția pentru Familie.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a confirmat, joi, absența președintelui, dar spune că “Ziua Constituției este pe 8 decembrie, iar domnul Președinte Klaus Iohannis va fi prezent la Curtea Constituțională pe data de 8 decembrie, prilej cu care va susține și o alocuțiune.”

Biserica Ordodoxă Română susține demers demersul Coaliției pentru Familie privind modificarea Legii Fundamentale, care ar face ca în România căsătoriile să fie definite ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

 • Stiripentruviata:

Comunicat de presă al Coaliției pentru Familie: „Acuzațiile de incitare la ură și violență sunt total nefondate”

EDIT: La 24 de ore de la difuzarea acestui comunicat, în continuare numărul de telefon al persoanei care a reclamat amenințările este disponibil în clar pe saitul publicației „Adevărul”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la insinuările făcute de asociațiile MozaiQ și Accept, de pretinsă implicare a Coaliției pentru Familie în amenințări la adresa unuia dintre organizatorii manifestației „Dumnezeu nu face politică” din 19 noiembrie 2016

Coaliția pentru Familie respinge acuzația că ar fi „circulat” numărul de telefon al unuia dintre organizatorii manifestației din 19 noiembrie. Pe pagina de Facebook a Coaliţiei pentru Familie a fost preluată, de pe site-ul ziarului „Adevărul”, una dintre imaginile apărute în articolul-reportaj „Cum a decurs marşul „Dumnezeu nu face politică“, iniţiat de comunitatea LGBT din Bucureşti” scris de Alexandra Șerban și publicat în 19 noiembrie 2016 la adresa www.adev.ro/ogvyxi

Imaginea în cauză este fotografia unei foi volante ce conține sloganuri pregătite pentru manifestație, la care este atașat un număr de telefon pentru contact. Interesul pentru preluarea imaginii din articolul de presă rezultă din referințele pe care sloganurile înscrise pe foaie le fac la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei.

În textul anexat imaginii, postat pe pagina de Facebook a Coaliţiei pentru Familie, nu se face nicio referire şi nu se atrage în niciun fel atenţia la persoana activistului, ci exclusiv la sloganurile scandate, comentate critic.

Între timp, imaginea a fost eliminată din articolul „Adevărul”, însă a rămas pe serverul adevarul.ro la această adresă:
http://adevarul.ro/…/…/19/583042ed5ab6550cb8a55743/627×0.jpg

Coaliția pentru Familie nu are nicio legătură cu alte persoane denumite în comunicatul de presă al asociaţiilor MozaiQ şi Accept, dezavuează ferm orice formă de violență, orice fel de jignire, indiferent contra cui ar fi ea îndreptată. Acuzațiile aduse de cele două organizații, de incitare la ură și violență, sunt total nefondate, mesajul Coaliției pentru Familie fiind unul pozitiv și tolerant.

Comentariile cititorilor la o postare a lui Vlad Levente Viski, de la asociația pro-homosexualitate MozaiQ

Vlad Levente Viski, activist pentru drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) la asociația MozaiQ, a publicat un articol pe platforma adevarul.ro, intitulat „Violența Coaliției pentru Familie”, în care pretinde că unul din organizatorii unui eveniment pro-homosexualitate ar fi fost amenințat cu moartea prin telefon de către un susținător al Coaliției pentru Familie.

Iată câteva pasaje din articol:

În toată această perioadă, homosexualitatea a fost constant patologizată, într-o manieră care i-ar face invidioşi pe cei mai experimentaţi activişti anti-gay. Constant, de-a lungul acestui an, Coaliţia pentru Familie ne-a negat nu doar drepturile, ci ne-a negat pe noi ca oameni, a încercat (şi încearcă) să ne anihileze identitatea. (…)

Coaliţia pentru Familie s-a asociat încă de la înfiinţare cu personaje dubioase moral, cu părţi ale extremei drepte, a facilitat difuzarea în spaţiul public a unor conspiraţii, a promovat site-uri ultra-conservatoare, a aplaudat cu aplomb victoria lui Donald Trump, a folosit consilieri asociaţi cu dreapta conservatoare-baptistă din SUA. (…)

Niciodată Coaliţia nu a ieşit cu un mesaj pozitiv despre minorităţile sexuale şi de gen. Niciodată Coaliţia nu a ieşit să se pronunţe împotriva limbajului violent în spaţiul public. Niciodată Coaliţia nu a dorit un dialog real pe tema orientării sexuale, a identităţii de gen, a drepturilor cetăţeneşti. S-a dorit crearea unui mediu ostil, demonizarea unui întreg grup. Astăzi, lucrurile au ajuns prea departe.

Redăm câteva comentarii ale cititorilor de pe Facebook:

Dumitru Bogdan: (…) este una sa spui ca „negrii/evreii/imigranți/femeile/gayii trebuie sa moara” si alta sa spui: in opinia mea „negrii/evreii, etc.”, greșesc, pentru ca….. in primul caz, este datoria statului sa asigure integritatea fizica a tuturor cetarenilor, si sa-i penalizeze pe cei care instiga la violenta. In al doilea caz, este vorba de gândire liberă, Argument, dezbatere, esența progresului de orice fel. (…)

Manole Teodorescu: Ura unora din LGBT, ca dvs, versus cei ‘normali’ cum se numeste? Dar ura impotriva crestinilor cum se numeste? Dar limba de lemn, ‘corectitudinea politica’ marxista, ce legatura are cu mama Rusie? Unde sunt acei LG agresati sau dati afara de la serviciu? Dar pogromul… de care tot faceti vorbire? Dar blasfemia de a va asemana cu evreii omorati de nazisti cum se numeste?

Bobby Balcaneanu: Unii se lauda ca-s romani, alții ca-s creștini, alții ca nu-s heteorsexuali. Nu văd care e problema, fiecare cu ce poate

Aurel Mocanu: Un ascultator intreaba la Radio Erevan: – E adevarat ca Piotr Ilici Ceaikovschi a fost homosexual? Comentatorul raspunde: – Da, dar poporul rus nu-l iubeste numai pentru aceasta!

Redăm câteva comentarii ale cititorilor de pe platforma Adevărul.ro:

blue cata-2 cata daia men mos-ion-r-2vv

Anghel Buturuga:

Vorbeste despre violenta unul care aplauda vandalizarea bisericilor ortodoxe de catre anarhistii greci, dand de inteles ca trebuie importat exemplul.

Vorbeste despre personaje dubioase un reprezentant al unui mediu stipendiat de fonduri ale unor puteri imperialiste care exporta multa democratie cu bombe, in special in zonele cu petrol.

Vorbeste despre limbajul Coalitiei un personaj care calomniaza precum respira, facand orice sustinator al familiei traditonale un putinist din tata-n fiu; care manipuleaza deliberat, scotand din sfera publica ACCEPT-abila orice viziune despre lume care contravine agendei sale sexolutionare.

Cata ipocrizie, mai frate!

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a restatuat (paragraful 59) în data de 24 noiembrie 2016 faptul că statele membre UE au competenta in chestiuni matrimoniale si ca pot reglementa casatoria doar pentru cuplurile de sex opus:

“The Member States are thus free to provide or not provide for marriage for persons of the same sex, or an alternative form of legal recognition of their relationship, and, if they do so provide, to lay down the date from which such a marriage or alternative form is to have effect.”

Statele membre sunt astfel libere să legifereze sau nu căsătoria între persoane de același sex sau o formă alternatică de recunoaștere legală a unei astfel de relații, iar dacă fac aceasta, trebuie să menționeze clar data de la care noua reglementare intră în vigoare.

(C-443/15 http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?docid=185565&mode=req&pageIndex=1&dir=&occ=first&part=1&text=&doclang=EN&cid=646904)


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Revizuirea constitutiei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Desi Curtea de Justitie a UE tocmai reafirmase COMPETENTA STATELOR NATIONALE in privinta reglementarii casatoriei, RALUCA PRUNA isi continua CAMPANIA ANTI-FAMILIE si de “PROTEJARE” A CELOR CU ALTA “IDENTITATE SEXUALA”/ Presedintele IOHANNIS refuza sa participe la o ceremonie a PATRIARHIEI despre CONSTITUTIA ROMÂNIEI/ Victimizare prin manipulare la activistii LGBT

 1. Poate ar trebui ca presa din Romania sa il intrebe public pe Klaus Iohannis ce orientare sexuala are. Ca sa stie si romanii (care l-au ales) ce au ales. De asemenea, ar trebui sa-i intrebe si pe Dacian Julien Ciolos si pe Raluca Pruna care este (in caz ca este) atat orientarea lor sexuala cat si (daca le au) legaturile lor cu MISA, asa cum s-a zvonit. Eu as vrea sa combata zvonurile acestea false, sa le nege public.

  As mai remarca ceva: Klaus Iohannis, Dacian Ciolos, Raluca Pruna, Laura Kovesi etc. (urmeaza un pleonasm, dar si etc.-ul are rolul sau) si altii din conducerea acestei tari nu au copii, nu traiesc cu sotul/sotia lor sau nu sunt casatoriti. Pe cei care au familie, au copii, romanii nu-i voteaza ca reprezinta coruptia si sunt profund corupti, cum zicea un presedinte care tremura vizibil din cand in cand si pare foarte OK alteori. De asemenea, Biserica Ortodoxa Romana se roaga pentru mai marii tarii, care mai marii tarii sunt asa cum sunt ei, drept pentru care cand vrea muschii lor primesc dispensa pentru nunta in post ca Boureanu si Pelinel (s-a vazut cat de binecuvantata a fost nunta).

  Nu vi se pare ca e ceva stramb aici? Sau numai mie?

 2. Pingback: O samă de clisee otravite despre demersul si sustinatorii COALITIEI PENTRU FAMILIE | Cuvântul Ortodox
 3. Feminista Raluca Prună: „Doamna K nu e Mesia, e numai o femeie. Una cât mii de bărbaţi. Duce o luptă care e a noastră, a tuturor“
  http://adevarul.ro/news/politica/raluca-pruna-fost-ministru-justitiei-doamna-k-nu-e-mesia-e-numai-femeie-mii-barbati-duce-lupta-e-noastra-tuturor-1_5a90ffe7df52022f75e9e4c9/index.html

  Sforile binomului duc la Pruna.
  In locul lui Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general, a semnat Gabriela Scutea, adjuncta Ralucăi Prună la Ministerul Justiţiei, pe protocolul dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  Aceeaşi persoană care a semnat, în locul Laurei Codruţa Kovesi, nota de fundamentare pentru achiziţia licenţelor Microsoft pentru Parchetul General.
  https://www.stiripesurse.ro/lovitura-de-teatru-tiberiu-nitu-nu-a-semnat-protocolul-sri-piccj-a-cui-este-semnatura-de-la-final_1258120.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare